S P E L - I N F O

         

THE DIAMOND MYSTERY OF ROSEMOND VALLEY


Uitgever: PAN Interactive / 2001
Ontwerper: Liquid Media

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 95 - Processor: Intel Pentium II - 64 MB RAM - DirectX 7.0 - Videokaart 1024x768 resolutie - 6x CD-ROM drive

Categorie:
Tienerdetective, mysterie, juwelenroof, geïlustreerd realisme, 3de persoon, toetsenbordbediening.

Extra info:
De Engelstalige versie van het Zweedse spel werd in 2002 uitgegeven als onderdeel van een doos met 3 spellen voor tienermeisjes: Let's Ride! The Rosemond Hill Collection.
The Legacy of Rosemond Hill en Competitions at Rosemond Hill zijn spellen over paardrijden. The Diamond Mystery in Rosemond Valley is een detective spel.

Beschrijving:
De achttienjarige Emma is net klaar met school en krijgt een baan als kantoorbediende bij de lokale krant, de Rosemond Valley Post.
De hoofdredacteur vraagt haar wat onderzoek te doen naar een beroemde oud-inwoner van Rosemond Valley: de Hollywood-actrice Kit Grace, die de stad bezoekt en in het Grand Hotel logeert.
Emma ontdekt al snel dat Kit Grace niet haar echte naam is en dat een familielid van haar nog steeds in Rosemond Valley woont.
Ze hoort ook over een onopgeloste juwelenroof die zo'n twintig jaar geleden heeft plaatsgevonden. Jack Griffin, een voormalige conciŽrge van het Rosemond Valley Museum, werd veroordeeld voor de overval, maar de juwelen werden nooit gevonden. De arresterende officier Kapitein Parker verdween kort na het proces.
Emma raakt erbij betrokken als een vreemdeling aantekeningen over de overval achterlaat. Tijdens haar zoektocht ontdekt Emma het geheime verleden van Kit Grace en zal ze zich afvragen of Kit op de een of andere manier iets met de overval te maken heeft. Maar er zijn verschillende andere verdachten, waaronder haar collega's bij de krant, en Emma moet veel geheimen onthullen voordat ze het mysterie kan oplossen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.