S P E L - I N F O

         

PRESTON STERLING AND THE LEGEND OF EXCALIBUR


Uitgever: Animation Arts / 2016
Ontwerper: Animation Arts

Platform: PC, Android, iPad.

Systeemeisen:
--- Windows Vista/7/8/10 - Processor: Intel Core i3 of compatible - 1 GB RAM - DirectX 9 compatible videokaart met 2 GB geheugen. DirectX 9.0 - 1100 MB HD ruimte - DirectX 9 compatible geluidskaart - Muis/toetsenbord.
--- Android 2.3 en hoger, 1 GB RAM.
--- iOs 8.0 of later.

Categorie:
Schattenjacht, mythisch zwaard, Engeland, Frankrijk, puzzels, actiescènes, muis- en toetsenbordbesturing, 1ste en 3de persoon.

Beschrijving en review:
Preston Sterling is een avonturier en schatzoeker, die in opdracht achter Excalibur, het legendarische zwaard van koning Arthur aan gaat. Preston dacht aanvankelijk dat het een gemakkelijke taak zou zijn. Hij reist naar Engeland, naar de abdij van Glastonbury, waar hij informatie hoopt te vinden. Er is namelijk al eerder door archeologen naar het zwaard gezocht. Van daar gaat hij op zoek in Tintagle in Cornwall en uiteindelijk zelfs naar een meer in Frankrijk, waar Merlijn het zwaard aan de mythische "Lady of the lake" zou hebben gegeven. Maar voor het zover is, zal Preston nog de nodige gevaren en problemen op zijn weg ontmoeten.

      

Na de verklarende intro van het spel, mag je meteen in de 3de persoon in actie komen. Preston mag proberen ongezien voorbij een open raam te sluipen. Daarbij klik en sleep je Preston op een aangegeven punt, wat voor een PC spel nogal ongewoon is. Maar het went snel en is eigenlijk wel handig.
Een eind verderop in het spel mag je Preston sturen als hij weg rent en obstakels probeert te vermijden en weer verder is er een zwaardgevecht. Leuke actiepuzzels waarbij Preston wel loopt naar waar je klikt.
Eenmaal in het gebouw en later ook op andere locaties, gaat het spel over in de 1ste persoon. Dan kun je op voorwerpen klikken om te op te rapen of te bekijken. De inventarispuzzels zijn niet al te moeilijk en je krijgt min of meer subtiele hints om ze op te lossen. Preston heeft ook een soort aantekenboekje dat je altijd kunt raadplegen als je het even niet meer weet. Verder zijn er de casual (schuif)puzzels, waarbij je geheime deuren en kisten en dergelijke opent. Ze zijn leuk en goed te doen.

      

De grafische achtergronden zijn op zichzelf uitstekend. Niet alleen zijn ze bijna fotografisch mooi, ook de sfeer van de omgeving is goed getroffen, of je nu in Engeland of in Frankrijk bent. Ze zouden niet misstaan in een reisgids. Het is wel jammer dat de achtergronden inderdaad plaatjes zijn. Er zijn hier en daar hele kleine animaties, maar die kunnen het statische gevoel niet wegnemen. Niet erg in een boek, maar wel ietwat teleurstellend in een spel.
Het karakter van Preston is daarentegen weer goed geanimeerd in zijn bewegingen. Of hij nou staat, loopt, rent of zwemt, Preston beweegt werkelijk heel vloeiend en soepel. En in de close-ups zie je dat zelfs zijn gezicht heel geanimeerd beweegt. Het bang voorzichtig openen van één oog is grappig om te zien.

Er zijn waar nodig achtergrondgeluiden, je hoort voetstappen, knisperen, brommen en andere geluiden, precies waar je het verwacht. En alles wordt omlijst met de mooie, sfeerbepalende achtergrondmuziek.
Het stemacteren is professioneel goed. Preston klinkt overtuigend, zelfs als hij hardop in zichzelf praat.

      

Samengevat is het avontuur dat je als speler met Preston Sterling beleeft, een leuke invulling van een rustig weekend, zeker als het begeleid wordt door sfeervolle muziek. Grafisch ziet alles er oppervlakkig bekeken prima uit en de gevarieerde puzzels zijn leuk en goed te doen voor beginners in het genre.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.