S P E L - I N F O

         

PETER GABRIEL: EVE


Uitgever: Real World Multimedia / 1996
Ontwerper: Real World Multimedia

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- Windows 95 - Processor: Intel i486 DX2 - 8 MB RAM - Videokaart 640x480 - CD-ROM drive - Soundblaster compatible geluidskaart - Quicktime 2.1. - 10 MB opslagruimte.
--- MAC System 7.1 - Processor: Motorola 68040 - 8 MB RAM - Videokaart 640x480 - 2x CD-ROM drive - Geluid: Soundmanager 3.2 - Quicktime 2.1. - 10 MB opslagruimte.

Categorie:
Surrealistisch, meditatief, Zen, muziek en ritme, kunst, geïllustreerd realisme, 1ste persoon, point & click.

Beschrijving:
Eve is de tweede multimedia-inspanning van Peter Gabriel, waarin de speler een surrealistisch landschap probeert te veranderen in een paradijs door op de juiste plekken te klikken.
Het verhaal houdt in dat Adam en Eva van elkaar worden gescheiden in de Tuin van Eden, en Pandora's Box heeft objecten verspreid over vier 'werelden' die moeten worden verkend. Hier moeten dan verschillende stukjes video en muziek worden gevonden om het raadsel van 'de relatie tussen man, vrouw, en de natuur' te ontdekken.
Veel van de interacties zijn sleutels naar een herhaald geluidsfragment, waarmee je je eigen muziek kunt creëren.

De vier werelden: Modder, de Tuin, Winst en Paradijs (plus Ruïne, tussen Winst en Paradijs) worden weergegeven door 360-graden panoramische scènes te scrollen. Elke wereld bevat een nummer van Peter Gabriel en het artwork is van een van de vier bekende artiesten, Nils-Udo, Yayoi Kusama, Cathy Monchaux en Helen Chadwick, die elke wereld zijn eigen unieke uitstraling geeft.
De speler moet om zich heen kijken en op dingen klikken om te zien wat er gebeurt. Gebouwen in elke wereld, zoals de Human Relations-kamer en de kunstgalerijen, zijn gemeenschappelijk voor elke wereld.

      


Meteen spelen?    Download het spel, op het Internet Archief.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.