S P E L - I N F O

         

ORTEN WAS THE CASE


Uitgever: Woodhill Interactive / 2023
Ontwerper: Oskar Thuresson, Woodhill Interactive

Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch.

Systeemeisen:
--- Windows 10 - Processor: Intel Core i5-8400 | AMD Ryzen 5 2600X - 8 GB RAM - Grafische kaart: Nvidia GeForce GTX 1060 | AMD Radeon RX 580 - 3 GB beschikbare opslagruimte -Aanvullende opmerkingen: Gamepad of Controller aanbevolen (Xbox en PS4 Natively Supported).

Categorie:
Mysterie, tijdmanipulatie, duistere humor, lichte actie, 2.5D handgetekend beeld, 3de persoon, toetsenbordbediening.

Beschrijving:
Ziggy wordt op een dag wakker met een vreemde vlek op zijn hand, zonder enig idee wat er de avond ervoor is gebeurd. Na een paar minuten verdwaald te zijn in de bekende straten van zijn buitenwijk Orten, brengt een explosie hem precies terug waar hij even daarvoor wakker werd... Hij zit vast in een tijdlus!

Zonder schoenen of herinnering aan het verleden gaat hij op een missie om te ontdekken wat er in vredesnaam aan de hand is en hoe hij de vernietiging van zijn stad kan voorkomen.
Dit zal echter niet gemakkelijk zijn, want hoe meer hij op de verkeerde plaatsen rondsnuffelt, hoe meer hij ontdekt dat zijn geboortestad veel geheimen verborgen heeft. Zijn vreemde buren worden nog vreemder, en hij kan alleen maar vertrouwen op zijn vrienden en op zijn uiterst betrouwbare brein.

En wie is de Middernachtraad? Zij lijken de enigen te zijn die je een stap voor zijn. Wat is er 40 jaar geleden werkelijk gebeurd in deze stad en hoe ontsnap je aan de tijdlus en de dood?
Als de dag zich keer op keer herhaalt, hoe kan iemand dan vooruitgang boeken? Dat is het addertje onder het gras: kennis is de sleutel tot vooruitgang bij Orten. Elke lus die je doorloopt, leer je iets nieuws waarmee je het verhaal verder kunt brengen. Met dit tijdlusmechanisme bewaar je aanwijzingen, aantekeningen en tijdlijngebeurtenissen, zodat je uiteindelijk weet hoe je de toekomst in slechts 12 minuten op een gewone zondag kunt veranderen.

      


Eerst uitproberen?    Download de demo, op Steam.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.