S P E L - I N F O

         

LOCH NESS (The Cameron Files 1)


Uitgever: Wanadoo Edition / 2001
Ontwerper: Galiléa

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 95/98/Me/XP - Pentium 166 MHz processor (200 MHz aanbevolen) - 16 MB RAM (32 MB voor Windows 98) - DirectX compatible geluidskaart en videokaart - 4x CD-ROM drive (8x aanbevolen).

Categorie:
Bovennatuurlijk mysterie, Schotland, geïllustreerd realisme, motion capture, 1ste persoon, point & click.

Extra info:
Het spel werd door The Adventure Company in 2002 in de VS uitgebracht onder de titel
The Cameron Files 1: Secret at Loch Ness

Beschrijving:
Chicago, circa 1930. Een kantoor op de bovenverdieping in een verouderd gebouw. De zachte tonen van een Schotse melodie vullen de lucht en we zien Alan Parker Cameron, een wereldberoemde, slimme privé-detective van Schtose afkomst.
Hij zit aan zijn bureau, voeten omhoog, en haalt herinneringen op aan zijn recente zaak.
Hij heeft een telegram gekregen van een oude vriendin in Schotland. Ze heeft zijn hulp nodig bij een zeer ongewone situatie, schrijft ze. Haar landgoed ligt op het Schotse platteland, net boven het beroemde Loch Ness, en de laatste tijd hebben er vreemde bovennatuurlijke fenomenen plaats gevonden. Ze zal hem meer details persoonlijk vertellen bij aankomst. Zijn eerste klas reisticket is bijgevoegd.

Aangekomen in Dragon's Ridge heerst er chaos. Het lijkt erop dat de Laird van het landhuis, Allister MacFarley, vermist is en hoogstwaarschijnlijk is ontvoerd. Zijn dochter Moira is weg, maar Lady MacFarley wacht op een ontmoeting met Cameron. Voordat hij zelfs zijn hoed kan afzetten, wordt hij de salon binnengeleid om zijn gastvrouw te ontmoeten. In een vloedgolf van woorden komt een verhaal over ontvoeringen, vijanden, oude vloeken, banshees en andere machten. In een staat van instorting wordt ze naar boven gedragen en Cameron staat er verder alleen voor in een poging om deze raadsels op te lossen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere avonturen van Alan P. Cameron:
Amenophis: Resurrection (ook: The Cameron Files 2: Pharao's Curse)