S P E L - I N F O

         

LIGHTHOUSE: The Dark Being


Uitgever: Sierra On-Line / 1996
Ontwerper: Sierra On-Line

Platform: DOS, PC, Mac.

Systeemeisen:
--- MS-DOS 5.0 / Windows 3.1/95 - Processor: 486DX66 (Pentium aanbevolen) - 8MB RAM (12 MB RAM WIN 95) - 4X CD-ROM drive - SVGA Videokaart 640x480 resolutie met 256 kleuren - Geluidskaart: Soundblaster compatible - 200 MB opslagruimte.
--- MAC System 7.1 of hoger - PowerMac - 16 MB RAM - 20 MB opslagruimte - Sound manager 3.1+ - 4X CD-ROM drive.

Categorie:
Science fiction, bovennatuurlijk, andere wereld, onderzoek, ontvoering, geïllustreerd realisme, 1ste persoon, point & click.

Beschrijving:
Je speelt een schrijver die net is verhuisd naar een huisje in het kustgebied van de staat Oregon.
Bij het huisje staat een vuurtoren, bewoond door je vriend, de excentrieke Dr. Jeremiah Krick en zijn dochter Amanda. Op een dag, terwijl je uit het raam kijkt, merk je op dat de vuurtoren door de bliksem is getroffen.
Dan word je gebeld door Jeremiah. Hij moet onmiddellijk vertrekken voor een belangrijke zaak en heeft jou nodig om voor zijn dochtertje te zorgen. Eenmaal bij de vuurtoren onthult een beetje speurwerk al snel dat de dokter vreemd onderzoek heeft gedaan en een vreemd wezen uit een andere dimensie is tegengekomen.
Voordat je alle puzzelstukjes kunt samenvoegen, zie je het wezen dat beschreven is in het dagboek van Jeremiah, de baby oppakken en door een multidimensionaal portaal naar een parallelle wereld springen.
Uiteraard ga je er onmiddellijk achteraan, waarna een vreemde nieuwe wereld, met vreemde machines moet worden verkend en de mysteries ervan moeten worden opgelost om Jeremiah en zijn dochter terug te brengen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.