S P E L - I N F O

         

GUILTY (INNOCENT UNTIL CAUGHT 2)


Uitgever: Psygnosis Limited / 1995
Ontwerper: Divide By Zero

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- DOS 4.0 tot 6.22 - Intel i386 processor 25 MHz - 4 MB RAM - VGA videokaart - adlib of soundblaster compatible geluidskaart - floppy of cd-rom drive - 2 MB opslagruimte.

Categorie:
Science fiction, ruimtereis, planeten, ramp voorkomen, humor, 2D getekend realisme pixels, 2 speelbare karakters, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
Jack T. Ladd, beruchte dief en potentiŽle nachtmerrie van de melkweg, heeft plotseling vrouwelijk gezelschap gekregen. Helemaal onvrijwillig, dat wel.
Ysanne Andropath is niet alleen een prachtige roodharige, maar ook een agent. Dus gooit ze Jack in een cel op haar ruimteschip en vertrekt naar de sterrengevangenis.
Maar dan slaat het noodlot toe en komt misdaadspecialist Jack in ernstige problemen. Twee problemen om precies te zijn.
Het grootste probleem is niet eens dat Jack zijn cel ontvlucht en daarna de hyperdrive van het schip de ruimte in dumpt, om het vaartuig achter te laten op de vliegroute van een genadeloze buitenaardse invasievloot. Nee, zijn grootste probleem is dat de onverbeterlijke macho en Ysanne gedwongen worden om samen te werken! En dat is wat zij, als echte feministe, een ramp noemt.

Je kunt het spel afwisselend spelen als Jack of als Ysanne. In beide rollen bezoek je dezelfde plaatsen, maar los je totaal verschillende puzzels op. Op dezelfde planeet moet Ysanne bijvoorbeeld een oprukkend leger stoppen, terwijl Jack het verloren navigatieapparaat van de ruimteschepen probeert terug te stelen. In zeldzame gevallen moeten de twee zelfs samenwerken.

Guilty gebruikt, net als zijn voorganger Innocent Until Caught, gerenderde vluchtscŤnes voor het landen en opstijgen van het ruimtevaartuig.
De cd-versie van het spel voegt Engelse volledige spraak toe voor de twee hoofdrolspelers en geanimeerde tussenfilmpjes.

      


Meteen spelen?    Download, via het Internet Archive.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Innocent serie:
Innocent Until Caught