S P E L - I N F O

         

INHERIT THE EARTH: Quest for the Orb


Uitgever: U.S. Gold, New World Computing / 1994
Ontwerper: Jo Pearce, The Dreamers Guild

Platform: DOS, PC, Mac, Linux, Amiga, Pocket PC, iOS.

Systeemeisen:
--- MS DOS 5.0 - Processor: IBM Intel 386 - 4 MB RAM - VGA videokaart 8-bit met 256 kleuren - Soundblaster geluidskaart - 3.5" disk drive - muis.

Categorie:
Fantasie, mysterie, zoektocht, dierenbeschaving, 2D en 2.5D getekende cartoonbeelden, 3de persoon, point & click.

Extra info:
In 2002 werd het spel door Jo Pearce uitgebracht voor Windows en Mac.
In 2004 volgde een versie voor Linux.
In 2007 werd een pocket-pc versie uitgebracht.
In 2010 volgde de versie voor iPad.

Beschrijving:
In een verre toekomst is de aarde bevolkt door anthropomorphe dieren, kort gezegd de Morph, die een niveau van technologie en sociale beschaving hebben bereikt, die ongeveer overeenkomt met die van de mensen in de late middeleeuwen.
De dieren hebben weinig kennis van hun verre voorzaten, die hen leerden spreken. Mensen bestaan alleen nog in oude verhalen en in verlaten ruïnes en technische relikwien.

Als het spel begint is de Orb of Storms is gestolen en Rif de vos wordt van de diefstal beschuldigd! Hij was een van de twee aanwezige vossen. Rif biedt aan zelf de dader en de Bol te zoeken. Hij krijgt tien dagen de tijd om het mysterie van de missende bol op te lossen. Samen met zijn vrienden/bewakers Okk van de beerstam en Eeah van de elandstam, trekt hij door de Wilde Landen, door vijandig gebied en zelfs tot aan de eeuwenoude ruïnes van de legendarische Mensen.
Uiteindelijk komen ze erachter dat de Bol gestolen is door een wasbeer, een zeer zeldzaam geziene diensoort. De wasbeer heeft ontdekt dat je met de Bol het weer kunt beïnvloeden en wil hem gebruiken om de macht over het land te krijgen.
De taak van de drie vrienden wordt groter dan alleen het vinden van de Bol!

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.