S P E L - I N F O

         

GOBLINS QUEST 3


Uitgever: Sierra On-Line / 1993
Ontwerper: Coktel Vision

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- MS-DOS 3.0 - Processor: Intel i386 - 640 KB RAM (1 MB RAM voor CD-versie) - VGA videokaart - Adlib, Soundblaster geluidskaart - 3.5"floppy disk of CD-ROM drive.

Categorie:
Fantasie, humor, zoektocht, 1 speelbare goblin, enkele tijdpuzzels, getekend 2D cartoonbeeld, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
Er wordt gezegd dat er een mysterieus labyrint is met grote geheimen die de wensen kunnen vervullen van degenen die ze ontdekken.
Twee landen, respectievelijk geregeerd door koningin Xina en koning Bodd, hebben onenigheid over het recht om het labyrint te verkennen. De ene na de andere onderzoeker overkwam vreemde gebeurtenissen: de bewaker van het labyrint stierf, zijn dochter verdween en koning Bodd viel blijkbaar onder een soort vloek.
Een goblinreporter genaamd Blount raakt verstrikt in deze gebeurtenissen terwijl hij probeert de koningin en de koning te interviewen. Alsof dat niet genoeg is, wordt Blount ook nog gebeten door een weerwolf en wordt hij verliefd. Hij zal een manier moeten vinden om met beide hachelijke situaties om te gaan.

Goblins Quest is het derde deel in de Gobliiins-serie. Net als zijn voorgangers is het een puzzelspel met avontuurlijke elementen.
Zoals de reductie van de titel tot een enkele "i" impliceert, bevat deze aflevering slechts één bestuurbare goblin. Op verschillende punten van het spel heeft Blount echter hulp nodig van andere door de speler bestuurde personages, zoals Chump de papegaai, Ooya de tovenaar en Fulbert de slang. Bovendien kan Blounts eigen spontane transformatie in een weerwolf de oplossing van sommige puzzels beïnvloeden. De held zal in de loop van het spel ook een paar andere mutaties ondergaan en zijn grootte drastisch veranderen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de serie:
Gobliiins
Gobliins 2: The Prince Buffoon
Gobliiins 4