S P E L - I N F O

         

CANDLEMAN: The Complete Journey


Uitgever: Spotlightor Interactive / 2018
Ontwerper: Spotlightor Interactive, Zodiac Interactive

Platform: PC, XBox One.

Systeemeisen:
--- Windows 7/8/10,64-bit - Processor: Intel CPU Core i7 - 8 GB RAM - Grafische kaart: Nvidia GPU GeForce GTX750 - DirectX 11 - 4 GB beschikbare HD ruimte - DirectX compatible geluidskaart.

Categorie:
Platformer, fantasie, poëtische reis, behendigheidspuzzels, handgetekend, realtime 3D, 3e persoon, toetsenbordbediening, NL ondertiteld.

Beschrijving en review:
Je speelt de rol van een klein kaarsje dat slechts tien seconden kan branden. Hij staat voor een spiegel en vraagt zich af waarom hij anders is dan anderen.
Je gaat dapper op weg door de duisternis naar het licht in de verte. Onderweg kun je naar wens steeds 1 seconde branden, om daarmee bijvoorbeeld een andere kaars aan te steken, die de omgeving verlicht. Die optionele verlichting is niet alleen leuk om te zoeken, maar ook wel nodig, want er zijn dieptes waar je in kunt vallen en een van je levens kunt kwijtraken. Je gaat dan terug naar een checkpoint. Raak je teveel levens kwijt, dan ga je opnieuw naar de start. Gelukkig is het allemaal niet zo moeilijk dat je meteen afhaakt, ook de minder ervaren speler heeft ruim voldoende speelplezier.

      

De wereld waarin het kaarsje loopt is sprookjesachtig mooi. Elk hoofdstuk heeft zijn eigen unieke omgeving en sfeer. En omdat je zelf klein bent, is je omgeving in verhouding groot, wat een heel bijzonder effect geeft. Natuurlijke obstakels als torenhoge stapels boeken of dikke zwaarmetalen kettingen zien er onneembaar uit. Gelukkig kun je springen, iets wat vaker nodig is bij bewegende platformen.
De magisch gloeiende waterlelie-achtige bloemen in de meest fantastische kleuren zijn een lust voor het oog, al kunnen bottende planten ook behoorlijk in de weg staan als je langs wilt. De effecten van kaars- of andere verlichting en schaduwen zijn heel mooi weergegeven. Niet alleen bij de planten die opengaan als er licht op valt, maar ook op een schip, waar vlammen uit buizen komen, kijk je vol bewondering naar het lichtspel, voor je de weg naar de uitgang zoekt.

      

Samengevat is Candleman een bijzonder charmant spel, waarin je verblijft in een prachtige sprookjesachtige omgeving, maar waarin ook enige vaardigheid van je geëst wordt als je onder tijdsdruk staat. Omlijst met sfeervolle muziek is het een prima platformer voor elke leeftijdsgroep.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.