S P E L - I N F O

         

BIOLAB


Uitgever: Hereca Klett Softwareverlag, Tivola Publishing / 2001
Ontwerper: Ruske & Puhretmaier Edutainment

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- Windows 98/ME/NT/2000/XP - Processor: Pentium III 500 MHz - 64 MB RAM - 32-bit videokaart - 8x CD-ROM drive - 120 MB vrije opslagruimte.
--- MAC OS 8.1 of hoger - PowerPC G3 of hoger, 233 MHz - 64 MB RAM - 32-bit videokaart - geluidskaart - 16x CD-ROM drive - 120 MB vrije opslagruimte.

Categorie:
Science fiction, educatief, biologie, 2D slideshow, geïlustreerd realisme, 1ste persoon, point & click.

Extra info
In de VS uitgebracht onder de titel Bioscopia

Beschrijving:
In een geheim laboratorium in een verborgen onderzoeksfaciliteit wacht kunstmatige intelligentie om te worden gewekt. Kunstmatig intelligente robots met menselijke kenmerken zijn gemaakt en oorspronkelijk bedoeld om de mensheid te helpen. Maar voordat het project kon worden afgerond, ging er iets mis. Waarom werd het onderzoeksstation Bioscopia verlaten? Wat is er met de wetenschappers gebeurd?
Een andere onderzoekswetenschapper was vastbesloten om de antwoorden op die vragen te vinden en zijzelf komt vast te zitten in het complex, waar het zuurstofniveua gevaarlijk laag wordt. Onbewust activeert ze het alarmsysteem. De beveiligingsrobots pompen intussen gas vol ziekteverwekkende bacterien rond, bedoeld om de indringers te infecteren en te doden.

Jij, de speler, wordt eropuit gestuurd om haar te vinden en als het kan te redden.
Je wordt ondergedompeld in een wereld waar de wetenschap regeert. Zoölogie, biologie, botanie en genetica zijn de sleutels om de wetenschapper te vinden en de geheimen van Bioscopia te ontrafelen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in deze wetenschappelijke serie:
Chemicus: Journey to the Other Side
Chemicus 2: Die versunkene Stadt
Physicus: Save the World with Science!