S P E L - I N F O

         

9 ELEFANTS


Uitgever: Microïds / 2014
Ontwerper: Infernal Brothers

Platform: PC, Android, iPad, iPhone, iPod Touch.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista/7/8 - CPU: 1.0 GHz - RAM: 512 MB - DirectX 9.0 - 39 MB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Casual puzzel mysterie, Parijs 1920, slideshow, getekende beelden, 1ste persoon, point & click.

Beschrijving en review:
Nadat professor Weissman in Parijs arriveert om zijn nieuwste uitvinding, de tijdcamera, te presenteren op het Universal Science Congress, verdwijnt hij spoorloos.
Zijn dochter Laura laat het er niet bij zitten en gaat op zoek naar haar vader, geholpen door Eustache, de sprekende kat van de professor. Ze komen op het spoor van een mysterieuze sekte, die een symbool gebruikt van 9 olifanten.
In 9 hoofdstukken krijgt Laura aanwijzingen, die haar uiteindelijk naar de ondergrondse verblijfplaats van de sekte voeren.

      

Laura praat met veel mensen, maar iedereen wil eerst dat Laura een opdracht uitvoert voor ze een klein beetje informatie krijgt en er een nieuwe locatie ontsloten wordt die je kunt bezoeken. Waar vervolgens weer iemand staat met een opdracht.
Die opdrachten bestaan uit meer dan tweehonderd puzzels, die uiteindelijk variaties blijken op vier soorten mechanische puzzels en drie soorten denkpuzzels. Mechanische puzzels zijn schuifpuzzels, draden ontwarren puzzels, tangrams en patronen herkennen. De denkpuzzels , bestaan uit een soort Mastermind, kies de juiste volgorde quiz of redactiesommen en wat woordspelletjes.
Het is allemaal niet zo moeilijk en bij uitstek geschikt voor kinderen tot een jaar of 12.
Lukt het je niet meteen om de juiste oplossing aan te vinken, dan kun je een tweede kans verdienen of de puzzel zelfs overslaan, met het inleveren van fotorolletjes. Die fotorolletjes verschijnen tijdelijk op willekeurige plekken in bepaalde scenes.

      

Grafisch gezien is alles prima in orde voor een puzzelspel. De gedetailleerde scenes lijken gemaakt met waterverf en zijn in rustige pasteltinten gehouden, geaccentueerd met speelse zwarte lijnen. De karakters zijn cartoonesque en de beide detectives doen onmiddellijk denken aan Jansen en Janssen uit de Kuifje stripboeken. De animaties zijn beperkt tot wat armbewegingen en gewiebel.
Het geheel ademt een luchtige sfeer uit, die ook terugkomt in de oppervlakkige dialogen. Deze dialogen staan in een tekstballon met in beide hoeken grote portretten van de sprekers ernaast.
Er zijn geen gesproken stemmen in het spel, maar er is wel achtergrondmuziek. Een aantal vrolijke, aanstekelijke deuntjes begeleiden je door Parijs.

      

Samenvattend kan gezegd worden dat 9 Elefants beslist geen slecht spel is voor kinderen.
Mooie gedetailleerde tekeningen en aanstekelijke muziek. En als je de aangeboden soorten puzzelspelletjes leuk vindt, kom je volop aan je trekken.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.