Bezoek, voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 de algemene info & review pagina's. en de 2020 pagina.


7-10-2022
De hoofdrollen in THE PHANTOM FELLOWS zijn weggelegd voor Oliver Cobblestone en zijn beste -en dode- vriend Englebert Picklebender. Samen onderzoeken ze paranormale zaken en brengen ze rust en vrede onder geesten en de mensen die last van hen hebben.

Het geestige pixelavontuur wordt in de lente van 2023 uitgebracht. Bezoek de steampagina voor meer informatie, trailers en een gratis demo.

29-9-2022
Bij de start van BLACKBERRY THE WITCH: Journey, is de jonge heks Blackberry opgesloten in een weeshuis. Ze doet er echter alles aan om te ontsnappen en haar beste vriendin Raspberry te helpen, die in de greep van een duistere cultus dreigt te geraken.

Het traditionele 2D avontuur met een leuk verhaal en veel puzzels, wordt "binnenkort" verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie, screenshots, een trailer en een gratis demo.

6-8-2022
SHERLOCK HOLMES: The Awakened wordt een volledige remake van het spel uit 2006. Alleen de basis blijft, maar verder wordt alles vernieuwd. Van het hele verhaal met puzzels, tot aan het verjongde uiterlijk van Holmes en Watson en de 3D omgeving waar ze rondlopen toe. Het geheel speelt zich af na de gebeurtenissen in het laatste avontuur "Chapter One" en is het avontuur waarin Holmes en Watson het iconische detective-duo worden.

Om dit te verwezenlijken, vraagt het OekraÔense team van Frogwares steun via een Kickstarter campagne. Terwijl een deel van het team vecht in het leger of werkt voor humanitaire organisaties, zal de rest alle creativiteit gebruiken om het bijzondere spel in februari 2023 gereed te hebben.

3-9-2022
In TINTIN REPORTER - Cigars of the Pharaoh gaan de bekende helden Kuifje en zijn trouwe hond Bobby (In het Engels Tintin en Snowy) op een fantastisch avontuur. Na een ontmoeting met de egyptoloog Sophocles Sarcophagus, besluit Kuifje de tombe van farao Kih-Oskh te bezoeken, op zoek naar een vreselijk geheim.

Ontwikkelaar Pendulo Studios en uitgever MicroÔds hopen het spel in 2023 uit te brengen. Volg de ontwikkelingen en kijk de korte teaser op de site van MicroÔds.

12-7-2022
In WESTWOOD SHADOWS speel je de rol van politiedetective Peter Bennet. Hij keert terug naar zijn verlaten geboortestad en opent daarmee een doos vol herinneringen en onopgeloste mysteries. Hij zoekt antwoorden, maar ontdekt meer dan hij eigenlijk wilde.

Dit psychologische horrormysterie van RedSoup Studio is sinds 15 juli in "early access" op Steam en wordt vermoedelijk later dit jaar volledig uitgegeven. Intussen is er al een gratis proloog te spelen.

12-6-2022
OLD SKIES is de nieuwste titel van het bekende Wadjet Eye Games (Blackwell serie). Hierin gaat 'tijdagente' Fia Quinn op zeven missies door de tijd. Ze houdt zeven reizigers in de gaten die blijkbaar genoeg geld hebben om terug in de tijd te reizen uit nieuwsgierigheid of vanwege onafgewerkte zaken.

Het sciencefiction tijdreisavontuur, dat in hetzelfde universum plaatsvindt als Unavowed en de Blackwell serie zou 'binnenkort' verschijnen. Een speelbare gratis demo is tijdelijk op de Steampagina te vinden. Bezoek de pagina voor meer informatie en screenshots.

10-6-2022
Van Blue Brain Games komt het goede nieuws dat ze bijna klaar zijn met
THE HOUSE OF DA VINCI 3. Ook nu stap je in de schoenen van leerling Giacomo om de uitvindingen en de bijzondere renaissance periode, waarin Leonardo da Vinci leefde, te onderzoeken.

Het derde deel in de puzzelreeks wordt in de herfst van dit jaar voor PC verwacht. Hou de steampagina in de gaten voor meer info en een trailer.

9-6-2022
INTO THE MAZE speelt zich af op Mars. Daar is een gigantisch doolhofachtig ondergronds gebouw gevonden. Jij, als veteraan astronaut, mag met je team het gebouw onderzoeken. Daarbij heb je hulp van een kleine robotdrone, die op voor jou onbereikbare plaatsen kan komen.

Het onderzoeksavontuur zou 'binnenkort' beschikbaar zijn. Bezoek de Steampagina voor meer informatie.

8-6-2022
NEYYAH is de naam van een afgelegen eilandje, dat alleen bereikbaar is via portals. Als je leven in gevaar lijkt te zijn, word je door je mentor naar dit eilandje gestuurd, met slechts minimale kennis over de achtergronden van het gevaar en je leefomgeving. Jammer genoeg gaat er iets mis en mag je vervolgens proberen weer naar je thuisland Olujay te geraken, maar niet voordat je de volledige waarheid ontdekt hebt.

Het myst-achtige science fiction avontuur is al een paar jaar in ontwikkeling en zou binnenkort uitgegeven worden door Micropose, volgens de laatste trailer op. Steam.

7-6-2022
Vergezel Vio in A TWISTED TALE op haar onbedoelde reis door verschillende 'werelden'. Verken kapotte steden, piratenschepen in de diepste jungle en andere onwerkelijke plekken. Sta aan haar zijde wanneer ze kennis maakt met de (depressieve) Dood en ga aan de slag met veel expliciete en dubbelzinnige verwijzingen, hommages en imitaties van de grote klassiekers uit vervlogen (en niet helemaal vervlogen) tijden.

Voor het handgetekende, humoristische, klassieke avontuur loopt momenteel een kickstarter campagne, die bedoeld is om de laatste puntjes nog op de i te zetten.
Het volledige spel zou nog dit jaar uitkomen op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie, screenshots en een gratis demo.

31-5-2022
Met CASEBOOK 1899 - The Leipzig Murders speelt zich af in Leipzig, een Duits stadje op de drempel van de 20ste eeuw, met zijn industrialisatie, vooruitgang en innovatie. Maar de meer duistere kant is ook meer diefstal, beroving en moord. Detective Joseph Kreiser neemt het op zich vier moordzaken te onderzoeken zo mogelijk op te lossen.

Het klassieke detectiveverhaal wordt in 2023 verwacht. Om alles zo perfect mogelijk te maken is ontwikkelaar Gregor MŁller een Kickstarter Campagne begonnen en kan de ťťn uur durende eerste zaak van de detective volledig gratis gespeeld worden.

26-5-2022
A SPACE FOR THE UNBOUND speelt zich af in het landelijke Indonesië van eind jaren 90 en vertelt een verhaal over het overwinnen van angst, depressie en de relatie tussen een jongen en een meisje met bovennatuurlijke krachten.

Het mooi vormgegeven pixelspel wordt later dit jaar verwacht. Intussen kun je al op Steam een gratis demo-prologue spelen, genieten van een nieuwe trailer ťn het stripboek "Broken Memories" lezen.

22-5-2022
Het bekende Amanita Design (Samorost, Machinarium, Botanicula) laat weten dat er gewerkt wordt aan een nieuw adventurespel.
PHONOPOLIS wordt hun eerste spel in een 3D omgeving. En hoewel het verhaal speels en luchtig wordt gehouden, ligt de focus bij 'echte-wereld' onderwerpen zoals manipulatie en individualisme.
De jonge Felix ontsnapt per ongeluk aan breincontrole en bij hem ligt nu de taak de wereld te redden van een autoritaire leider.

Wanneer het spel uitkomt, is nog niet bekend. Volg de ontwikkelingen op de Steampagina, waar alvast een trailer en screenshots te bewonderen zijn.

20-5-2022
In 1993 maakten we voor het eerst kennis met Tovenaar Simon. Dertig jaar later, kunnen we met SIMON THE SORCERER: Origins opnieuw gaan genieten van de spitse humor en de avonturen in deze magische wereld.
Het verhaal speelt zich drie weken af vöör de gebeurtenissen in het eerste deel en belooft enkele vragen te beanwoorden die fans van de serie nog hebben.

Het cultusavontuur in een modern jasje, wordt 28 maart 2023 verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

12-5-2022
THE ADVENTURES OF THE BLACK HAWK doet heel erg denken aan de grote titels van LucasArts uit de jaren 90, zoals Monkey Island of Indiana Jones. Niet aleen duidelijk qua beeld en speelwijze, maar ook qua humoristisch uitgewerkt verhaal, dat zich in dit geval afspeelt tijdens de Franse revolutie. Een gemaskerde edelman met een dubbelleven helpt de strijders voor vrijheid en gerechtigheid tegen een kwaadwillende sheriff.

Het klassieke avontuur van het Spaanse Croquetasesina Studios wordt eind 2022 verwacht volgens de laatste berichten op Twitter en Facebook. Bezoek de officiŽle pagina voor meer informatie en linkjes.

13-4-2022
Als grootmoeder in WHO THE FUCK ATE GRANDMA? haar 93ste verjaardag viert, is de hele familie aanwezig bij een groots diner. Maar als na het hoofdgerecht grootmoeder als dessert geserveerd gaat worden is iedereen gechockeerd. Wie heeft dit verzonnen?

Dit spel zou 'ooit' of 'binnenkort' uitkomen volgens de Steampagina, waar ook screenshots te bekijken zijn.

13-4-2022
DREAMSETTLER is een soort "internet simulator", waarin je als "Sleepnet Private Investigator" allerlei zaken oplost voor allerlei vreemde karakters. Dat kan variŽren van het zoeken naar een bijzonder soeprecept, tot het ontmaskeren van wereldwijde samenzweringen. Je doorzoekt internetpagina's, downloadt apps en speelt minigames in het toekomstige 2003.

Het spel zou 'binnenkort' uitkomen. Volg de ontwikkelingen op Steam.

10-4-2022
FOXTAIL is geïnspireerd door de klassieke adventures uit de jaren 90 van de vorige eeuw: Een grote sfeervolle wereld waarin je vrij van de ene naar de ander plek reist en er heel veel taken en logische problemen wachten om opgelost te worden. En voor elk probleem zijn er meerdere oplossingen!
Je speelt de rol van Leah, een charmante, slimme vos met een missie die haar op bijzondere plekken brengt.

Het spel is nog in 'early access' en wordt in afleveringen uitgegeven. De OekraÔense ontwikkelaar is met vrouw en kind de oorlog ontvlucht en meldt dat het volgende hoofdstuk voorlopig even in de koelkast ligt. Bezoek de Steampagina voor meer informatie.

27-3-2022
DELIVER US MARS speelt zich af tien jaar na de gebeurtenissen in Deliver Us the Moon. De situatie op de aarde is niet verbeterd en de bemanning van de Zephyr wordt gevraagd om een expeditie te ondernemen naar de rode planeet, waar ARK-schepen zijn gestolen door de mysterieuze "Outward".

Het science fiction avontuur zal "binnenkort" verschijnen op Steam en Epic Games Store. Bezoek de pagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

6-3-2022
OCCULTO wordt het debuutspel van twee adventurefans uit ItaliŽ. Het handgetekende spel handelt over een jonge tovenaarsleerling, die op zoek gaat naar zijn meester, die op mysterieuze wijze verdween.

Hoewel het spel pas begin 2023 uitkomt, is er al een gratis demo te spelen voor PC, iOS en Android. Bezoek de officiële site voor meer informatie.

3-3-2022
DARKFALL: Dowerton Experiment wordt het volgende spel in de Darkfall reeks van ontwikkelaar Jonathan Boakes.
Het spel zou in april van dit jaar op GOG en Steam verschijnen, ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van de reeks. Je bezoekt de locaties van "The Journal", maar dan 20 jaar later. Ook een ontmoeting met karakters uit dat eerste deel zouden op het programma staan.

Bezoek voor de laatste informatie de facebookpagina, waar ook een klein youtube filmpje te bekijken is.

21-2-2022
STONE MIRTH ON EARTH wordt een humoristische science fiction, waarin een vulkanische steen van Mars onze aarde moet redden. Hij heeft namelijk bijzondere krachten, die de stenen hier op aarde niet hebben en bovendien wil hij graag een echte held worden. Eenvoudig wordt het echter niet, want zijn tegenstander is een boosaardige buitenaardse tiran.

Het traditioneel vormgegeven 2D avontuur van de maker van The Secret of Jesus wordt nog dit jaar uitgegeven op Steam. Bezoek ook de itch.io pagina voor meer informatie.

20-1-2022
COVEN is een duister middeleeuws verhaal over een weesmeisje met een "gave". Nadat ze valselijk wordt beschuldigd van hekserij en ter dood wordt veroordeeld, gebeurt er iets waardoor ze onverwacht haar vrijheid terug krijgt. Achtervolgd door de soldaten van de koning, gaat ze op zoek naar de mysteries rond haar afkomst.

Het fantasievolle avontuur wordt eind volgende maand verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor meer info en screenshots.

18-1-2022
TORN AWAY is het verhaal van het jonge weesmeisje Anya, die in WOII weet te ontsnappen uit een Oostduits werkkamp. Zonder een mogelijkheid zichzelf te verdedigen, kan ze alleen haar hersens en moed gebruiken om uit handen van de Duitsers te blijven, op weg naar een vreedzaam plekje in een door oorlog verscheurde wereld.

Het spel wordt in het eerste kwartaal van 2022 verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor meer info, screenshots en een trailer.

14-1-2022
Het is 1932 in FOOLISH MORTALS en Murphy McCallan is helemaal geobsedeerd door de legende van vaan verborgen schat in Bellemore Manor. Het landhuis staat op een klein eilandje voor de kust van Louisiana en meer dan 30 jaar geleden verdwenen hier alle aanwezigen op een bruiloft. Sindsdien spookt het, zegt men, maar dat wil Murphy met eigen ogen zien.

Het handgetekende avontuur, bevolkt met excentrieke karakters, wordt eind van dit jaar verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie en screenshots.

12-1-2022
THE DRIFTER belooft een "pulp adventure thriller" te worden, waarin de speler de rol op zich neemt van Mick Carter, die terugkeert naar zijn geboortestad en daar getuige is van een gewelddadige moord. Vervolgens wordt hij achtervolgd door mysterieuze mannen met wapens ... en vermoord.
En dan beginnen de problemen pas. Mick komt weer bij in zijn lichaam, enkele secondes voor hij dood gaat!

Wanneer het klassiek vormgegeven spel gaat verschijnen is nog niet bekend, maar je kunt wel de ontwikkelingen volgen op Steam.

31-12-2021
Al zeven jaar wordt er hard gewerkt aan THE MYSTERY OF OAK ISLAND, een adventure met drie speelbare karakters. Middels een grote update op de kickstarter pagina, blijven we op de hoogte van de ontwikkelingen en de inhoud van het bijzonder goed uitziende spel.

Op dezelfde pagina is er ook een mogelijkheid om het spel in de voorverkoop te bestellen. Visionaire Studio hoopt het spel over niet al te lange tijd uit te geven.

28-12-2021
Het humoristische 3 MINUTES TO MIDNIGHT van Scarecrow Studios, speelt zich af in de USA, rond 1946, als iedereen na de oorlog weer aan feestjes begint te denken. Niemand vermoedt dat er al jaren in Mexico een samenzwering aan de gang is, met als doel de mensheid uit te roeien. Als Betty na een vreselijke trilling midden in de nacht wakker wordt, is ze haar geheugen kwijt. Maar ze gaat niet bij de pakken neerzitten.

Dit humoristische, handgetekende klassiek vormgegeven adventurespel met de nodige geheimen, veel puzzels, minimaal 12 uur speeltijd, twee speelbare karakters ťn easter eggs, wordt misschien halverwege 2022 verwacht. Bezoek de steampagina, voor meer informatie.

16-12-2021
In THE WHISPERER speelt zich af in Lower Canada in 1813. Een handelspost, waarin voorheen twee overwinteraars aanwezig waren, wordt totaal verlaten aangetroffen. Robert, een reiziger van de North West Company krijgt de opdracht hun verdwijning te onderzoeken.

Het korte horroravontuur (ong. 1 uur) van solo-ontwikkelaar Olivier Leclair is vanaf vandaag verkrijgbaar. Het spel staat op zichzelf, maar is tevens een intro op The Whispering Valley, dat later in 2022 wordt uitgebracht. Bezoek de steampagina voor meer informatie, screenshots en trailers.

16-12-2021
LOCO MOTIVE speelt zich af in een trein. Om precies te zijn: de Reuss Express, een luxe trein, waar de rijke erfgename Lady Unterwald een speech zal houden. Maar dan wordt een van de passagiers vermoord en ben jij de hoofdverdachte! Natuurlijk ga je er alles aan doen om je onschuld te bewijzen.

Het humoristische detectivespel wordt in de zomer van 2022 verwacht. Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

11-12-2021
JOEL MAYER'S PURGATORY ziet er uit als een spel uit 1990, maar heeft een inhoud die helemaal aan deze tijd is aangepast.
Als studente Alex na een feestje met haar auto tegen een boom in een groot bos belandt, is dit het begin van een gruwelijk avontuur. Haar vrienden die ook in de auto zaten, zijn verdwenen en ze vindt ze terug in een oud huis vol demonen en verschrikkingen. Zal ze in staat zijn hen van het vuur te redden?

Bezoek de steampagina voor meer informatie over dit horrorspel, dat zal verschijnen "als je het niet meer verwacht".

16-11-2021
In READ ONLY MEMORIES: Neurodiver zorgt een kwaadwillend paranormaal begaafd persoon voor chaos in de hoofden van de mensen. Het is 2064 in Neo-San Francisco en in dienst van de organisatie MINERVA, mag je in de rol van een detective met telepatische vermogens, op zoek gaan naar de herinnering waar deze Golden Butterfly zich in verbergt.

Dit vervolg op de science fiction 2064: Read Only Memories van MidBoss, wordt in 2022 verwacht. Om het wachten te bekorten is er een gratis demo te dowloaden op Steam en EpicGames.

27-10-2021
In PROVENANCE: Room 226 word je na een iets te gezellig feestje wakker in een onbekende hotelkamer. Dat is al akelig genoeg. Maar wanneer blijkt dat je in een totaal andere, occulte realiteit bent belandt, wordt het pas echt een probleem.

Dit horrormysterie is het debuut van Earth Gate Interactive en wordt binnenkort verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie of houd de vorderingen in de gaten op de officiŽle website.

20-10-2021
THE FROGS vertelt het verhaal van de Griekse god Dionysus, die de kwaliteit van de Atheense dichters en tragedieschrijvers beu is, na de recente dood van de grote schrijver Euripides. Aangezien niets hem kan opvrolijken, besluit Dionysus met de hulp van zijn slaaf Xanthias, af te dalen naar Hades in het rijk van de doden, om "de sterren van zijn jeugd" tot leven te wekken.

Het humoristische spel heeft schilderijen uit de Renaissance als achtergrond en wordt in september van 2022 uitgebracht. Intussen is er wel al een demo te spelen op Steam.

1-10-2021
Na Little Kite en Repentant, werkt Anatolii van Anate Studios al een jaar of twee aan het sociale drama THE SAFE PLACE.
Het verhaal handelt over Alexander die per ongeluk een man doodt die zijn tas wilde stelen. Vervolgens vraagt hij de enige getuige, een 12 jarig meisje, om te zwijgen. Ze gaat accoord als Alexander beloofd dat hij op zijn beurt haar zal beschermen.

Intussen is er een nieuwe trailer verschenen op YouTube. Bezoek de officiŽle site om op de hoogte te blijven van de vorderingen.

23-9-2021
Van de maker van Four Last Things en The Procession to Calvary komt het bericht dat hij werkt aan DEATH OF THE REPROBATE.
Als de laatste overlevende erfgenaam van Immortal John, ben je 'opgeroepen om zijn laatste wens te horen', waarmee hij je smeekt om een beter mens te worden. Dat doe je natuurlijk, al heeft de Duivel daar een andere mening over!

Het spel, dat een collage is van schilderijen uit Roccoco en Renaissance, wordt ergens volgend jaar verwacht. Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

23-9-2021
In FRANK AND DRAKE speel je de rol van twee karakters. Vanwege hun persoonlijke situatie is Frank overdag en Drake alleen gegedurende de nacht actief. Ze delen dezelfde kamer en communiceren via pots-its. Op deze wijze kan de een de toekomstige acties van de ander beÔnvloeden, wat de herspeelbaarheid van het spel ten goede komt.

Middels een nieuwe trailer leer je meer over de achtergronden van beide karakters. Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend. Bezoek de steampagina voor een trailer en screenshots.

22-9-2021
Volgens de makers is 13: ORIGIN een web van aanwijzingen die je moet volgen en niet mag missen, zoals in de meeste ontsnappings-/puzzelspellen. Terwijl je elke geknoopte lus losmaakt, zul je je realiseren hoe lang en eindeloos de draad is die je tot het einde vasthoudt.
In ieder geval ben je in de psychiatrische inrichting waarvan jij de baas bent, opgesloten met de slimste en gevaarlijkste van je patiŽnten.

De proloog van het spel is gratis te downloaden. Een kickstartercampagne loopt nog. Bezoek de officiŽle website van Corvus Studio voor meer informatie.

17-9-2021
Als je in je heksenkostuum met Halloween in GHOST FOLLOWS het oude landhuis betreedt, krijg je de kans om een oude legende tot leven te zien komen. Zoek de sleutels van alle kamers in het huis, verzamel stukejs van liefdesbrieven en los raadsels op. Misschien lukt het zo om de dolende geesten te bevrijden.

Het Halloween horror-avontuur wordt eind 2022 verwacht, volgens de laatste berichten op Kickstarter. Bezoek de steampagina voor meer informatie, screenshots en een trailer.

17-9-2021
In AURORA: The Lost Medallion - The Cave van indie-ontwikkelaar Noema Games gaat de buitenaardse vrouwelijke hoofdrolspeelster Aurora op zoek naar haar identiteit. Samen met nog andere kinderen is ze veilig opgegroeid in een grot, onder de hoede van intelligente robots. De enige aanwijzing over hun herkomst is een opgenomen stem met een persoonlijke boodschap. Aurora's opname is incompleet.

Wanneer het klassiek vormgegeven science fiction avontuur wordt uitgegeven, is nog niet bekend, maar volgens de laatste berichten op Twitter, kan het niet lang meer duren.
Bezoek de officiële itch.io site, waar je een demo kunt vinden, of de steampagina voor screenshots en een trailer.

14-9-2021
"Ontdek de schilderachtige Villa Ventana, de heuvelachtige gemeenschap van lege winkels en lege mensen." staat er in de folder.
Binnen enkele uren na de aankomst van handelsreiziger Harvey Green heeft hij onheilspellende dromen, gebeuren er onmogelijke toevalligheden en is Harvey op weg naar het onthullen van een huiveringwekkende, noodlottige waarheid.

De gratis proloog van het horrormysterie SLENDER THREADS wordt 15 september uitgebracht, wanneer het hele spel verschijnt is nog niet bekend. Bezoek de steampagina voor meer informatie, screenshots en een trailer.

29-8-2021
MARKUS RITTER - The Lost Family is het eerste deel van een serie over Markus, een jonge man die geplaagd wordt door nachtmerries die hij niet begrijpt. Een steeds terugkerend element is een vrouw, gekleed in wit, die hem vaag bekend voorkomt. Als hij haar als geestverschijning ook nog overdag meent te zien, gaat hij op onderzoek uit.

Dit gratis eerste deel is verkrijgbaar op Steam. De andere delen zullen na een succesvolle kickstartercampagne in 2023 uitkomen.

22-8-2021
THE LAST SHOT speelt zich af in een dieselpunkmaatschappij midden in een oorlog. Je bent geen held, maar een eenvoudige loodgieter, die met zijn bacosleutel overal leidingen en machines repareert óf de bommen maakt die op een naburige stad worden gegooid. Maar dan word je op weg gestuurd om je vrienden en de stad te redden en een complot te ontmaskeren en verijdelen.

Het platform-adventurespel wordt over een jaartje op Steam verwacht. Bezoek de pagina voor meer informatie.

29-7-2021
In AC-0209 speel je de rol van een astronaut, die op een onbekende planeet neerstort. Als hij nog staat te bedenken hoe hij hier ooit weer moet wegkomen, ziet hij in de verte nog een ruimteschip neerstorten. De tocht er naar toe is bezaaid met puzzels en oplosbare problemen, in de traditie van "Machinarium", waar je alles zonder gesproken teksten zelf mag uitzoeken.

De volledig handgetekende, humoristische science fiction avontuur van de Duitse ontwikkelaar ArtFactory Jalokivi wordt volgens de steampagina 1 december 2022 verwacht. Bezoek de officiŽle site voor meer informatie.

25-7-2021
Het was erg lang stil rondom de bovennatuurlijke horror ASYLUM van Senscape, maar onlangs verscheen er toch maar weer eens een nieuwe trailer op Steam die oude en nieuwe locaties laat zien en je inzicht geeft in de sfeer van het spel en de gameplay.
Wanneer het spel uitkomt, is nog altijd niet duidelijk, maar "zo snel als we kunnen" duurt in ieder geval al meer dan vier jaar.

3-7-2021
THE NIGHT IS GREY wordt een cinematografische thriller, verteld via het klassieke perspectief van een point & click adventure.
Graham is alleen in een bos, waar vreemde wolven achter hem aanzitten. Terwijl hij rent voor zijn leven, vindt hij een klein meisje in een verlaten hut. Zonder hem zal ze het vast niet overleven, maar toch is niet alles zoals het lijkt.

Het spel wordt in 2021 verwacht. Inmiddels is er een nieuwe trailer te bewonderen en een gratis demo te vinden op Steam.

30-6-2021
Van de makers van Myst en Obduction komt het goede nieuws dat het werk aan FIRMAMENT gestaag vorderd, na de succesvolle kickstartercampagne.
Van het spel is tot nu toe alleen bekend dat je een magische reis onderneemt door vreemde streken, vergezeld door een altijd aanwezig uurwerk en een behulpzame etherische mentor, nadat je wakker werd in een ijsgrot.

Lees de updates op de Kickstarter pagina om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

29-6-2021
In BLUE JUNE speel je de rol van June, een studente, die geplaagd wordt door nachtmerries, die haar steeds meer het verleden inzuigen. De echte wereld lijkt steeds vreemder. Kleuren, geluiden en geur zijn niet meer hetzelfde. Elke dag lijkt June verder te vervreemden van de wereld om haar heen.Nog even en ze kan het verschil niet meer zien tussen werkelijkheid en droom.

Meer informatie over het eenvrouwsproject uit Canada is te vinden op de officiŽle site, waar ook een kickstartercampagne is aangekondigd. Op deze pagina is ook een link naar een demo.

29-6-2021
ELROY AND THE ALIENS Gaat over raketontwerper Elroy, die 18 jaar geleden zijn vader op mysterieuze verloor en over onderzoeksjournaliste Peggie, die samen een geheim ontdekken, dat hen in een episch, wereldreddend avontuur stort vol met oude legendes en buitenaardse talen.

Het klassieke, humoristische, 2D avontuur is reeds 7 jaar in de maak, maar het lijkt erop dat aan het wachten "binnenkort" een einde komt. Bezoek de Steampagina voor meer informatie, een trailer en screenshots.

25-6-2021
DESOLATIUM: Prologue is een horrorspel gebaseerd op de Cthulhu mythes van Lovecraft. Het begint in de proloog allemaal met de kindermoord van koning Herodes. Shamara, die net haar kind verloren is, bidt wanhopig tot haar God om hulp. Maar degene die antwoordt, is een zeer oud gevaarlijk wezen, dat haar uitverkiest om hem weer tot leven te wekken.

De proloog is nu verkrijgbaar op Steam. Het volledige spel zal eind 2021 verschijnen.

5-5-2021
ABSOLUTE ZERO, is de passende naam van een benzinestation in de grote lege ruimte, bekend als de Cephalopod Nebula. Het station zweeft in de nebula om gassen op te zuigen en die om te zetten in brandstof voor ruimteschepen. Sammy Snark serveert hier radioactieve drankjes aan de schaarse bezoekers. Lichtjaren verwijderd van de aarde die veroverd is door aliens, die denken dat de mens een prima voedingsmiddel is, heeft ze ook absoluut geen hoop dat het ooit beter wordt.

Het humoristische science fiction spel, met klassieke bediening en moderne 3D beelden, wordt deze zomer nog verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

29-4-2021
Na enkele avonturen in de middeleeuwen, gevolgd door een ontmoeting met aliens, gaat Sir Typhil in VAGABOND STARSHIP de ruimte in en bezoekt hij drie planeten. Op elke planeet kun je kiezen welke vijf manschappen je vergezellen op je missie.

Het humoristische vijfde deel in de serie wordt later dit jaar uitgegeven. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

19-4-2021
SKARAMAZUZU speelt zich af in een wit/grijs/zwarte wereld tussen leven en dood, bevolkt met vreemde wezentjes. Je speelt de rol van het wezentje Zuzu, een onschulige ziel, nét ontwaakt en op zoek naar de reden van zijn bestaan in deze mysterieuze plaats en naar de identiteit van zijn schepper.

Het poëtische 2D avontuur wordt nog dit jaar verwacht. Bezoek de officiële site voor een trailer, screenshots en meer informatie.

15-4-2021
Vijf jaar na de gebeurtenissen in deel 1, keert Riley in OXENFREE II: Lost Signals terug naar haar geboorteplaats Camena, om geheimzinnige radiosignalen te onderzoeken. Wat ze vindt is meer dan ze verwachtte....

Het tweede deel in de bovennatuurlijke thrillerserie wordt nog dit jaar uitgegeven. Bezoek de steampagina voor meer informatie, een trailer en screenshots.

8-4-2021
HAROLD HALIBUT is een handgemaakt adventure over vriendschap en het leven op een ruimteschip met de grootte van een stad, dat op de bodem van een oceaan ligt. Harold is verliefd op wetenschapper Jeanne, die nog steeds op zoek is naar een mogelijkheid om leven op het schip om te ruilen voor een bestaan op droog land.

Wanneer het schitterend minitieus vormgegeven spel, na jaren van knutselen met metaal, stof, hout en klei wordt uitgegeven, is nog niet bekend. Wel is er een lange nieuwe trailer te bewonderen op de website van spelmakers Slow Bros.

24-3-2021
NASCENCE: Anna's Songs van Dreampainters speelt zich af in dezelfde fictieve wereld als het in 2013 verschenen Anna.
Het verhaal handelt over Thomas die op zoek is naar de as van een vrouw die in de Middeleeuwen als heks is verbrand. Een vrouw met de naam Anna. Rondom deze vrouw is een hele religie opgebouwd en vele mensen zijn besmet met een mysterieuze ziekte die er direct mee te maken heeft.

Volg de laatste ontwikkelingen over dit aankomende horror avontuur via de officiële site of bekijk de 24 minuten durende demo videofilm op YouTube.

16-3-2021
LAMANNA: The Looe Island Mystery is de volgende titel uit het assortiment van Darkling Room, de makers van de Darkfall serie en The Lost Crown.

Op Looe Island, dat echt voor de kust van Cornwall ligt, verdween 100 jaar geleden William H. Boston, een fictief figuur, die ook in het spel waarschijnlijk niet met die naam geboren is. Volgens de mythe onderzocht Boston vreemde verschijnselen en stuurde hij filmbeelden naar de bekende auteur H.P.Lovecraft.
De speler mag de filmbeelden onderzoeken en in de voetsporen van Boston het eiland doorkruisen.

Wanneer precies het spel op Steam zal verschijnen, is nog niet bekend. Wel is er een nieuwe uitgebreide (8 minuten) trailer op YouTube te bewonderen.

5-2-2021
Vijf jaar na Anna's Quest is ontwerper Dane Krams gestart met een nieuw project.
THE BIG HOLLOW speelt zich af in een slaperig mijnstadje, waar een moord wordt gepleegd, die vreemd genoeg niet goed onderzocht wordt. Het slachtoffer is de jonge, onschuldige Josie-May. Een jaar na de gebeurtenissen komt Logan, die een mysterieuze band met Josie heeft, de zaak heropenen.

Het spel is nog in een zeer vroeg stadium van ontwikkeling en wordt in 2023 verwacht. Bezoek de officiële website voor meer informatie.

3-2-2021
A LITTLE LESS DESPERATION is na een succesvolle Kickstarter campagne al een viertal jaren in de maak en een uitgiftedatum is nog steeds niet bekend.
Wel is er nu een intro-trailer uitgekomen, waarin we zien hoe de stuntelige groentenkweker Jacob ontvoerd wordt door aliens, die hem vragen de wereld te redden.

Bekijk de nieuwe gameplay trailer op de kickstarter pagina.

2-2-2021
PRIM is de dochter van Thanatos, de Engel des Doods. Elke nacht heeft ze dezelfde droom: een menselijke jongen die op een vreemde manier bekend lijkt, vraagt haar hulp. Natuurlijk probeert Prim te helpen, hoewel ze van haar vader niet naar het Land van de Levenden mag...

Voor dit griezelige en tegelijk schattige avontuur van Duitse bodem is nu een gratis demo uitgebracht. Bezoek de officiële site voor meer informatie.

7-1-2021
In ORBIS FUGAE vergezel je de zelfgekroonde piratenkoningin Anya Ophelia Morgan op een wereldreis, waarbij je veel tijd besteedt aan het ontsnappen uit benarde situaties. Kijk goed om je heen en gebruik je verstand bij het oplossen van de vele problemen die Anya ziet als ze weer eens opgesloten zit.

Solo-indie-ontwikkelaar Timo werkt al een paar jaar aan het spel en hoopt het handgetekende puzzelavontuur in 2021 klaar te hebben. Bekijk de trailer en screenshots en volg de ontwikkelingen via Steam.

29-12-2020
MONOLITH, dat ooit begon als "game design" studieproject van vijf studenten, heeft de belangstelling opgewekt van het Duitse Animation Arts, dat we al kennen van de Horizon en de Secret Files serie.

Met een hele korte teaser op YouTube wordt aangekondigd dat het 4-5 uur durende science fiction avontuur over een gecrashte ruimtereiziger wellicht in 2021 uitgebracht gaat worden.

16-12-2020
In het driedelige DARK TIDES lijkt het erop dat een Victoriaans stadje besmet is geraakt met demonen! Als een namaakwaarzegster ontdekt dat ze ťcht met geesten kan communiceren, probeert ze het bizarre mysterie te ontrafelen.

Het klassieke, Victoriaanse horroravontuur is waarschijnlijk verkrijgbaar in het tweede kwartaal van 2023. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

26-11-2020
Jonathan Boakes, bekend van de "The Crown"-wereld, werkt nog aan SILENT NIGHT.
Deze stand-alone aflevering van het gothische geestenspel speelt zich af in een afgelegen kerk op kerstavond. De inmiddels vertrouwde geestenjager Nigel Danvers komt geesten uit diverse periodes van de geschiedenis tegen en kan slecht ťťn enkele geest uit de kerstmisvalstrik redden.

Het Nederlandse Iceberg Interactive zal uiteindelijk voor publicatie zorgen via Steam. Wie het allemaal nog te lang duurt, kan via de officiële site een gratis demo downloaden, om een glimp op te vangen van de paranormale verschijnselen in Northfield.

15-11-2020
The Brotherhood laat weten dat STASIS: Bone Totem in de maak is. De isometrische horror-sciencefiction speelt zich af in hetzelfde universum als het eerdere deel, maar is onafhankelijk daarvan te spelen.

Het spel wordt pas in 2023 verwacht, maar er is wel al een demo te downloaden op de steampagina, waar je ook meer informatie vindt.

3-11-2020
Help TALA om onderdelen te vinden voor een vliegtuigje, zodat ze de Town Guardina kan gaan redden, die in het woud is vast komen te zitten.
De kleine wereld waarin Tala leeft is gemaakt van natuurfotografie en animaties. En net als in het grote voorbeeld Samorost, wordt er ook in dit spel niet gesproken.

Het spel wordt in 2021 verwacht. Bekijk de trailer en volg de ontwikkelingen op de kickstarterpagina van het Australische GardenWell.

23-10-2020
In FREQUENCY: Chernobyl speel je de rol van een radio-amateur die enthousiast probeert om opgevangen radiosignalen te ontcijferen. Als je naar de "Exclusion Zone" gaat, kom je een vreemde verschijning tegen en blijken de signalen de stemmen van mensen uit 1986 te zijn!

Wanneer dit science fiction mysterie wordt uitgebracht is nog niet bekend. Bezoek de Steampagina voor informatie, trailers en screenshots.

13-10-2020
BOOKLICE: Prologue wordt een drie uur durende kennismaking met bibliothecaresse Liz, die ook een agent is van een overheidsorganisatie die zich bezig houdt met het opsporen van alle kennis die in de oorlog verloren ging. Als een mede-agent begint om leden van de oppositie te vermoorden, wordt de loyaliteit van Liz op de proef gesteld.

De eerste aflevering van een trilogie wordt begin 2021 verwacht. Bezoek de Steampagina voor meer informatie en screenshots.

11-10-2020
ULTRA STRANGENESS is een handgemaakt klei-animatie adventure van Michael Rfdshir. In een speeltijd van ongeveer twee uur, krijg je de kans om de vreemde, psychedelische, dialoogloze wereld in en buiten een vierkante doos te bekijken.

Het spel wordt nog dit jaar uitgebracht. Bezoek de steampagina, voor een trailer, screenshots en een gratis kennismaking met de klei-wereld.

14-11-2020
Indie-ontwikkelaar Svarun Entertainment kennen we nog van het gratis science fiction adventure "VSEVOLOD", dat in 2012 het licht zag.
Momenteel werkt het team al een aantal jaren aan K'NOSSOS, een klassiek vormgegeven, zeer vrije interpretatie van de minotaurusmythe die zich in de oudheid op Kreta afspeelt. Meer informatie is te vinden op de kickstarter site.

12-9-2020
DARK FRACTURE wordt een traditionele 3D, 1ste persoons horror, waarin je niet alleen door de gangen loopt van het gebouw waar Edwrd werkt, maar ook in een duistere paralle wereld, waarin je geestelijke gezondheid bedreigd wordt.

Een "early access" versie verschijnt eind februari 2021 en het volledige spel wordt begin 2022 verwacht. Intussen is er wel al een gratis speelbare proloog op Steam te vinden, om je in de stemming te brengen.

19-8-2020
ONE HELLOVA DAY van indie-ontwikkelaar Roman Koksharov belooft een komisch avontuur in de stijl van Lucas Arts te worden.
Je speelt als een egocentrische CEO die probeert zijn firma van de ondergang te redden. Daarbij wordt hij gedwongen om maar meteen de hele stad te verlossen van een kwaadaardige vloek. Je kunt de problemen makkelijk oplossen door te stelen, maar ook op de moeilijke manier door anderen te helpen. Er zijn dus meerdere oplossingen voor elke puzzel en je keuzes bepalen het einde.

Het spel zal in 2021 uitgebracht worden. Een gratis demo, meer informatie, een trailer en screenshots zijn te vinden op de steam pagina.

4-8-2020
De werkzaamheden aan LAURA BOW and the Mechanical Codex gaan allemaal een beetje langzamer dan gehoopt, maar de spelmakers van NineZyme Entertainment willen geen concessie doen aan de kwaliteit. De proloog komt waarschijnlijk niet meer deze zomer uit, maar het extra wachten zal de moeite waard zijn.

Bezoek de officiŽle site om op de hoogte te bljven van de ontwikkelingen en de laatste screenshots te bekijken.

27-7-2020
STELLAR MESS ziet er uit alsof het gemaakt is in 1991. In werkelijkheid is het een nieuw te maken humoristisch science fiction spel in retrostijl.
Je speelt de rol van stripboekhandelaar Diego die vreselijk verliefd is op een actrice in de rol van prinses Lanor. Hij gelooft stellig dat fictie waarheid kan worden en op een dag krijgt hij de kans om de "prinses" te redden.

Wanneer het spel uitkomt is niet bekend, maar er is alvast een gratis demo te spelen. Bezoek de officiŽle site voor meer informatie.

25-7-2020
GLIMPSE OF MADDNESS ziet er modern uit, maar is een heus klassiek adventurespel, met humor en een inventaris met veel voorwerpen.
Het verhaal handelt over Ana, die in december haar ouders wil bezoeken in hun blokhut in Yellowstone park. Ze treft ze daar liggend op de vloer, badend in bloed. Dit is het begin van vreemde gebeurtenissen en een obscure zoektocht naar een mogelijke tweelingzus van Ana.

Het spel van het Italiaanse onwikkelaarsteam Davide Civelli en Lorenzo Erba is nog niet gereed, maar een gratis demo voor PC of Mac is wel alvast te downloaden op de officiŽle site.

17-7-2020
THE FOLD: Ingression is het soloproject van de Noorse ontwikkelaar Stian Willums, die eerder tekende voor Through the Woods.
In dit horror-spel neem je de rol op je van Amud Vreim, die net is aangenomen als caretaker van een hele oude, verlaten kerk, die nog stamt uit de tijd van de Vikingen. Amund is paranormaal begaafd en raakt al snel verzeild in mysterieuze gebeurtenissen, die hem ervan overtuigen dat hij hier niet alleen is.

Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend. Bezoek de steampagina of de officiële site voor meer informatie.

12-7-2020
In PASTEL: Blind Karma weet je alleen nog dat je een vos met negen staarten bent met de naam Pastel. Naarmate je verder in je geest zoekt, besef je dat je op weg was om een vreselijke catastofe te voorkomen. Wat is er gebeurd terwijl je sliep?

Het in zachte kleuren geschilderde 3D spel wordt reeds eind september verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

21-5-2020
NAIRI: Rising Tide van het Nederlandse HomeBearStudio wordt een vervolg op het in 2018 verschenen Tower of Shirin. Ook nu beleven NaÔri en haar vriend Rex de nodige avonturen in hun poging de familie van NaÔri te redden. Ze ontmoeten tal van nieuwe dierkarakters, ontdekken nieuwe ruÔnes en lossen massa's interessante puzzles op.

De complete versie van het prachtig handgetekende avontuur wordt in 2021 verwacht, maar vanaf 21 mei is er alvast een gratis proloog-demo te spelen via Steam.

14-5-2020
Er wordt nog steeds gewerkt aan
THE LAST CROWN: Blackenrock, een nieuw deel in de Nigel Danvers serie.
Na een kort, maar verontrustend experiment met een ouija bord, heeft Nigel het gevoel dat iets of iemand vanuit de geestenwereld om zijn aandacht vraagt. Samen met zijn collega-geestenjager Lucy Reubans duikt Nigel in het modderige verleden van Saxton en zijn bewoners, om oude moorden op te lossen.

Bezoek de steampagina voor een nieuwe trailer en screenshots.
Bezoek de officiële site van Shadow Tor Studios voor een gratis preview/demo van het spel.

7-5-2020
MIKE & TYLER zijn twee politie-detectives die proberen een mysterieuze moord op te lossen. Ze ontmoeten daarbij gevaarlijke personen en hebben natuurlijk de nodige puzzels om op te lossen. Heel veel puzzels zelfs.

Het humoristische politie-avontuur met icoonbubbels in plaats van dialogen, wordt in het eerste kwartaal van 2021 verwacht. Bezoek de steamsite voor een trailer en screenshots en om alvast een demo te spelen.

2-5-2020
De Poolse indie-ontwikkelaar van OhNoo Studio kondigt met TORMENTUM II een vervolg aan op het in 2015 goed ontvangen handgeïllustreerde surrealistische horror-avontuur.
Dit tweede deel speelt zich af in een toekomst waarin de ontwerper van computerspelletjes bezig is een wereld te scheppen met spelkarakters die net zo intelligent zijn als echte mensen. Het loopt allemaal uit de hand als deze karakters in de echte wereld terecht komen en de ontwerper een gevangene wordt van zijn eigen creatie.

Het spel wordt in 2021 verwacht. Bezoek de Steampagina voor een trailer en screenshots.

8-4-2020
DORDOGNE wordt een prachtig en sfeervol, in waterverf geschilderd avontuur, waarin je de rol speelt van Mimi, die na de dood van haar grootmoeder terugkeert naar het huis waar ze haar zomervakanties doorbracht.
Ze ontdekt dat oma haar brieven en opdrachten heeft nagelaten, om haar eraan te herinneren alles uit het leven te halen wat erin zit.

Het duurt nog zeker tot 2023, eer je in Mimi's herinneringen kunt duiken, maar intussen is er alvast een trailer en screenshots te bewonderen op de officiële site.

14-2-2020
Op het eerste gezicht lijkt MINDCOP een redelijk normaal detective adventure, waarin je de rol op je neemt van een rechercheur die in staat is het brein van verdachten te onderzoeken op verborgen informatie.
Ontwikkelaar Andre Gareis vertelt echter dat er in dit cartoonachtige spel tijdgebonden tetrisachtige elementen zitten. Hoe dit uitwerkt is te zien in een eerste trailer op Steam.
Het spel wordt in 2023 verwacht.

3-2-2020
RACKHAM'S SHAMBALA ADVENTURE speelt zich af in China, in de buurt van een klein vissersdorpje, waar Joe en zijn oom leven. Joe Rackhams voorouders waren piraten en hijzelf is een grafrover. Zijn missie: het beschermen van de sleutel tot de Gouden Rivier van Shambala.

Het klassieke adventurespel wordt pas eind 2023 verwacht, maar er is wel reeds een demo te downloaden op Steam.

22-1-2020
Eerder liet Francisco Gonzales (Ben Jordan, a Golden Wake, Lamplight City) via Twitter weten dat hij aan een nieuw project begonnen was. Nu wordt er meer bekend van ROSEWATER, dat belooft een humoristisch western drama te worden in dezelfde wereld als Lamplight City.

Een eerste trailer en een aantal screenshots zijn te bekijken op de nieuw geopende steampagina. Het traditionele adventurespel wordt in 2022 verwacht.

2-1-2020
In THE HOUSE IN THE HOLLOW, een imposant Art Nouveau landhuis midden in de bossen, woonde ooit de magiŽr en occultist Francis Barrett. Er was weinig over hem bekend en sinds zijn vermissing vele jaren geleden, heeft menigeen zonder succes geprobeerd het huis en de magiŽr te vinden. Aan de speler de taak een poging te wagen.

Het mysterieuze surrealistische spel wordt in 2023 verwacht. Houd de ontwikkelingen in de gaten op de officiŽle site.

«Terug naar vorige pagina