Bezoek, voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 de algemene info & review pagina's. en de 2020 pagina.


10-3-2021
In 2001 verscheen Schizm (ook bekend als Mysterious Journey), het fantasievolle, myst-achtige science fiction avontuur met de prachtige beelden en moeilijke puzzels. In 2003 volgde Schizm 2 en "binnenkort" kunnen we, volgens de Poolse ontwikkelaars van Detalion, genieten van Schizm 3, onder de naam NEMEZIS: Mysterious Journey 3.

Arnia en Bogard genieten van een trip als toeristen op de planeet Argilius, als hun vakantie verstoord wordt door gevaarlijke en onverklaarbare gebeurtnissen tussen de twee parallelle dimensies op deze wereld. Een machine genaamd "First of Nemezis" zou hier mogelijk een einde aan kunnen maken.
Bezoek voor meer informatie, een trailer en een gratis demo de steampagina

6-2-2021
HERO-U: Rogue to Redemption kwam in 2018 uit voor PC en zal vanaf 9 februari aanstaande ook op de Nintendo Switch te spelen zijn.

Aan het vervolg SUMMER DAZE AT HERO-U wordt nog steeds hard gewerkt door het ontwikkelaarsechtpaar Lori en Corey Cole.
Hierin krijg je in deel 1 de kans om te spelen als de ondeugende half-elf Tilly Appleberry en in deel 2 als de serieuze student Ifeyo Kinah. Ze maken elk andere dingen mee op het Harvest Festival en reageren ook anders op de gebeurtenissen, zodat er meerdere eindes zijn. Dit maakt het spel in hoge mate herspeelbaar.

Deel 1 in momenteel in de testfase en wordt hopelijk nog in de lente uitgebracht. Deel 2 volgt dan in de herfst. Bezoek de officiŽle site voor de laatste informatie.

5-2-2021
Vijf jaar na Anna's Quest is ontwerper Dane Krams gestart met een nieuw project.
THE BIG HOLLOW speelt zich af in een slaperig mijnstadje, waar een moord wordt gepleegd, die vreemd genoeg niet goed onderzocht wordt. Het slachtoffer is de jonge, onschuldige Josie-May. Een jaar na de gebeurtenissen komt Logan, die een mysterieuze band met Josie heeft, de zaak heropenen.

Het spel is nog in een zeer vroeg stadium van ontwikkeling en wordt in 2023 verwacht. Bezoek de officiële website voor meer informatie.

3-2-2021
A LITTLE LESS DESPERATION is na een succesvolle Kickstarter campagne al een viertal jaren in de maak en een uitgiftedatum is nog steeds niet bekend.
Wel is er nu een intro-trailer uitgekomen, waarin we zien hoe de stuntelige groentenkweker Jacob ontvoerd wordt door aliens, die hem vragen de wereld te redden.

Bekijk de nieuwe gameplay trailer op de kickstarter pagina.

3-2-2021
MY BEAUTIFUL PAPER SMILE speelt zich af in een wereld, waar een krankzinnige koning wil dat alle kinderen perfect zijn. En perfect betekent voor hem, dat alle kinderen altijd met een hele grote gelukkige glimlach rondlopen! natuurlijk zal er altijd een kind zijn dat probeert te ontsnappen aan deze dwang...

Voor het spel, dat in vroegtijdige toegang is, kan een korte gratis proloog met de titel Night in Riverager gespeeld worden. Bezoek de steampagina, voor meer informatie en een link.

2-2-2021
PRIM is de dochter van Thanatos, de Engel des Doods. Elke nacht heeft ze dezelfde droom: een menselijke jongen die op een vreemde manier bekend lijkt, vraagt haar hulp. Natuurlijk probeert Prim te helpen, hoewel ze van haar vader niet naar het Land van de Levenden mag...

Voor dit griezelige en tegelijk schattige avontuur van Duitse bodem is nu een gratis demo uitgebracht. Bezoek de officiële site voor meer informatie.

2-2-2021
THE PLANE EFFECT plaatst je in de schoenen van Solo, die zijn laatste dag op kantoor heeft doorgebracht en nu op weg gaat naar zijn familie. Dat wil zeggen, je hebt toch een familie? Dacht je? Je herinnert je toch een vrouw en een kind? Ja toch? Solo worstelt met zijn grip op de realiteit en verstoort de balans tussen tijd en ruimte. Gebruik je logisch denkvermogen om de onlogische wereld om je heen onder controle te krijgen.

Het spel komt "binnenkort" uit.
Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

2-2-2021
JOE KOWALSKI CHRONICLES: Murder in a Flat wordt een prequel van een klassiek adventurespel met meerdere hoofstukken, waarin detective Kowalski de moord op een jonge vrouw probeert op te lossen.

Het spel komt wellicht in de eerste helft van 2021 uit. Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

23-1-2021
In CROWNS AND PAWNS: Kingdom of Deceit komt Milda in het avontuur van haar leven terecht, nadat de postbode haar een brief van de notaris brengt. Haar grootvader is overleden en Milda erft niet alleen een groot huis, maar ook een groot familiegeheim. Het brengt haar in de minder bekende delen van Lithuania, waar een geheime dienst nog grote invloed heeft.

Het spel van ontwikkelaar Tag of Joy, werd geÔnspireerd door de Broken Sword en Syberia series en wordt in 2021 verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

21-1-2021
KATHY RAIN - Directors cut wordt een hernieuwde uitgave van het bekroonde avontuur uit 2016, met een uitgebreidere verhaallijn, meer puzzels en meer plaatsen om te bezoeken.
Het verhaal speelt zich af in 1990. Aankomend journaliste Kathy probeert de waarheid rond het mysterieuze overlijden van haar grootvader te achterhalen en tevens een pijnlijk verleden te verwerken.

Het vernieuwde spel wordt nog dit jaar verwacht op Steam .

21-1-2021
THE CORRUPTION WITHIN speelt zich af in een Victoriaans tijdperk. Als je met je familie gaat kamperen in een afgelegen bosgebied, voltrekt zich een drama. Je vrouw in twee jongen kinderen verdwijnen! Je probeert hulp te zoeken in het enige huis in de wijde omgeving. Een groot oud landhuis...

De psychologische thriller is "binnenkort" beschikbaar en tot het zover is, kun je al een gratis demo uitproberen op Steam .

18-1-2021
CATIE IN MEOWMEOWLAND wordt een humoristisch avontuurlijk spel in de stijl van Samorost. Klik op de juiste plek om een actie in beweging te zetten, die je uiteindelijk helpt je doel te bereiken.
De kleine Catie volgt een witte kat in haar tuin en belandt zo in een bizarre wereld, bevolkt met katachtige wezens. Het wordt nog een hele opgave om de weg naar huis te vinden.

Het handgetekende spel voor jong en oud, wordt in het derde kwartaal van dit jaar verwacht. Bezoek de officiŽle site voor meer informatie.

7-1-2021
In ORBIS FUGAE vergezel je de zelfgekroonde piratenkoningin Anya Ophelia Morgan op een wereldreis, waarbij je veel tijd besteedt aan het ontsnappen uit benarde situaties. Kijk goed om je heen en gebruik je verstand bij het oplossen van de vele problemen die Anya ziet als ze weer eens opgesloten zit.

Solo-indie-ontwikkelaar Timo werkt al een paar jaar aan het spel en hoopt het handgetekende puzzelavontuur in 2021 klaar te hebben. Bekijk de trailer en screenshots en volg de ontwikkelingen via Steam.

7-1-2021
BROK the InvestiGator is het volgende project van Cowcat (Demetrios: The BIG Cynical Adventure).
Het detectivespel ziet er uit als een traditioneel point & click avontuur, maar heeft ook enkele actie-elementen. Het is wel mogelijk voor de pacifisten onder ons om de humoristische knokpartijen over te slaan door het spel in easy mode te spelen.

Er is inmiddels een Kickstarter campagne zeer succesvol afgesloten. Het spel zal nog dit jaar uitkomen. Bezoek de Steampagina.

4-1-2021
KNOW BY HEART is een spel over het omgaan met verlies, opgroeien en het gevoel dat de tijd door je vingers glipt. Als een groep oude schoolvrienden terugkeert naar het Russische provinciestadje dat ze zo lang geleden verlieten, merken ze dat je niet zomaar oude viendschappen weer kunt oppakken.

Het sentimentele avontuur zal medio 2021 verschijnen. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

3-1-2021
LOST IN PLAY wordt een snoezig getekend, woordloos avontuur over een broertje en een zusje dat te ver van huis dwaalt en dan al puzzelend en samenwerkend, de weg terug moet zien te vinden. Onderweg komen ze de meest vreemde, magische wezens tegen, zoals een beer met hertengewei, levend zeewier, vriendelijke kikkers en reizende goblins.

Het spel zou midden 2021 kunnen verschijnen. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

29-12-2020
MONOLITH, dat ooit begon als "game design" studieproject van vijf studenten, heeft de belangstelling opgewekt van het Duitse Animation Arts, dat we al kennen van de Horizon en de Secret Files serie.

Met een hele korte teaser op YouTube wordt aangekondigd dat het 4-5 uur durende science fiction avontuur over een gecrashte ruimtereiziger wellicht in 2021 uitgebracht gaat worden.

27-12-2020
PAGE ONE is een heel bijzonder, in handgetekende lijnen, verhaal over iemand die in een bootje naar een oud strandhuis vaart en daar de kamers bekijkt, op zoek naar een bewoner en misschien ook wel naar zichzelf.

Het spel is in "vroegtijdige toegang" en sinds vandaag is er ook een gratis demo beschikbaar op Steam. Wat feedback aan de solo-ontwerper kan helpen om het volledige spel 2 maart uit te geven.

17-12-2020
Het Noord-Ierse Outsider Games dat vier jaar geleden Wailing Heights uitbracht, heeft niet stilgezeten. De indie-ontwikkelaar is een samenwerking aangegaan met strip-uitgevers Atomic Diner en Northern Ireland Screen om het gelauwerde stripverhaal van JENNIFER WILDE: Unlikely Revolutionaries om te zetten in een adventurespel.

Het is 1921 en in Parijs is de jazzmuziek in opkomst. Je speelt de rol van de jonge Franse artieste Jennifer Chevalier, die betrokken raakt bij moord, spionage en een revolutie die haar dwars door Frankrijk, Engeland en Ierland brengt. En ze krijgt hulp van de geest van Oscar Wilde!
Het spel zou volgens de nieuw geopende steampagina volgend jaar verschijnen.

16-12-2020
Het inmiddels beroemde Amanita Design slaat met HAPPY GAME een nieuwe weg in. Die van de horror! Een surrealistische horror, om precies te zijn, hoewel de vrolijke tekenstijl van het team dat eerder verantwoordelijk was voor Botanicula en Cuchel duidelijk zichtbaar blijft.

In drie nachtmerries van een kleine jongen wordt de hulp gevraagd van de speler om de confrontatie aan te gaan met verdacht lachende smileys en roze konijnen.
Het spel wordt in de lente van 2021 verwacht. Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

16-12-2020
In het driedelige DARK TIDES lijkt het erop dat een Victoriaans stadje besmet is geraakt met demonen! Als een namaakwaarzegster ontdekt dat ze ťcht met geesten kan communiceren, probeert ze het bizarre mysterie te ontrafelen.

Het klassieke, Victoriaanse horroravontuur is waarschijnlijk verkrijgbaar in het vierde kwartaal van 2021. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

12-12-2020
In STRAY speel je de rol van een kat in een reeds lang vergeten stad, die bevolkt is met robots. Der kat is de weg naar huis kwijtgeraakt. Gelukkig krijgt hij hulp van een kleine, vriendelijke, vliegende robot en samen bieden ze de gevaren het hoofd tijdens hun zoektocht.

Het cyberpunk avontuur zal ergens in 2021 verschijnen op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

30-11-2020
NORCO: Faraway Lights ziet eruit alsof het in 1990 gemaakt is, maar het speelt zich af in de toekomst van Louisiana. Je moeder is overleden, dus ga je terug naar huis, om te ontdekken dat je broer is verdwenen. Je krijgt hulp van een weggelopen beveiligingsrobot als je op onderzoek uitgaat in de olieraffinaderij.

Het spel komt volgend jaar uit op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie, trailers en screenshots.

26-11-2020
Jonathan Boakes, bekend van de "The Crown"-wereld, werkt nog aan SILENT NIGHT.
Deze stand-alone aflevering van het gothische geestenspel speelt zich af in een afgelegen kerk op kerstavond. De inmiddels vertrouwde geestenjager Nigel Danvers komt geesten uit diverse periodes van de geschiedenis tegen en kan slecht ťťn enkele geest uit de kerstmisvalstrik redden.

Het Nederlandse Iceberg Interactive zal uiteindelijk voor publicatie zorgen via Steam. Wie het allemaal nog te lang duurt, kan via de officiële site een gratis demo downloaden, om een glimp op te vangen van de paranormale verschijnselen in Northfield.

26-11-2020
Lucy is een van de CHILDREN OF SILENTOWN, een dorpje dat verborgen ligt in een groot bos. Overdag lijkt het heel vreedzaam, maar Lucy's nachten worden verstoord door angstaanjagende geluiden uit het bos. Zelfs in haar dromen voelt ze zich niet veilig. Als er dan ook nog zomaar mensen verdwijnen, vindt Lucy dat ze oud genoeg is om op onderzoek te gaan.

Het duistere sprookje van het Italiaanse Elf Games (Little Briar Rose) wordt binnenkort uitgebracht. Bezoek de steampagina om alvast de gratis proloog te spelen.

22-11-2020
In NIGHTMARE FRAMES stagneert de carrière van Alan Goldberg, een schrijver van filmscripts. Hij besluit hulp te vragen aan zijn petemoei, die geen sprookjesfiguur is, maar een millionaire met veel invloed in Hollywood. Ze helpt, maar alleen als Alan een verloren gewaande film vindt.

Dit eerste commerciële avontuur van Mťlendez (The Abbey) wordt eind 2021 verwacht, volgens een eerste Twitterbericht.

15-11-2020
The Brotherhood laat weten dat STASIS: Bone Totem in de maak is. De isometrische horror-sciencefiction speelt zich af in hetzelfde universum als het eerdere deel, maar is onafhankelijk daarvan te spelen.

Het spel wordt pas in 2022 verwacht, maar er is wel al een demo te downloaden op de officiële site, waar je ook meer informatie vindt.

9-11-2020
THE MORTUARY ASSISTANT heeft een plaats van handeling die nogal apart is. Je speelt de rol van een assistent op een mortuarium die de verantwoordelijkheid krijgt voor het verzorgen van de doden, als je baas thuis problemen heeft en niet kan komen. Al snel ontdek je dat er vreemde dingen gebeuren.

De simachtige horror van Darkstone Digitalwordt in de zomer van 2021 verwacht. Intussen is er wel al een gratis demo te spelen op Steam en op Itch.io.

8-11-2020
Niets te doen in coronatijden? Probeer dan eens de demo van WATCH OVER CHRISTMAS van indie-ontwikkelaar Dionous games.
Cisco is een 12-jarige, slimme en soms ietwat koppige jongen. Op de avond voor Kerstmis hoort hij op de radio een kreet om hulp. Santa is ontvoerd! Natuurlijk probeert Cisco te helpen en het kerstfeest te redden.

De 1 uur durende gratis demo van dit klassieke adventurespel is geschikt voor beginnende en gevorderde spelers van alle leeftijden en te downloaden op itch.io. Het volledige spel is hopelijk eind van dit jaar verkrijgbaar op Steam

4-11-2020
GROWBOT wordt een puzzel-adventurespel in de stijl van Machinarium.
Je speelt als Nara, een kleine studente die op de eerste dag van haar opleiding op een ruimtestation, meteen met grote problemen te maken krijgt. Nog voordat je meer te weten komt over vreemde ecosystemen, wordt het station overvallen door een onbekende kracht, die grote kristallen laat groeien. De communicatie valt uit en je gaat op zoek naar de kapitein. Onderweg mag je machines repareren en onderzoek doen naar de vreemde kristallen.

Het spel wordt in de lente van 2021 verwacht. Inmiddels is er ook een Steam pagina, waar een trailer en screenshots te bewonderen zijn.

3-11-2020
Help TALA om onderdelen te vinden voor een vliegtuigje, zodat ze de Town Guardina kan gaan redden, die in het woud is vast komen te zitten.
De kleine wereld waarin Tala leeft is gemaakt van natuurfotografie en animaties. En net als in het grote voorbeeld Samorost, wordt er ook in dit spel niet gesproken.

Het spel wordt in 2021 verwacht. Bekijk de trailer en volg de ontwikkelingen op de kickstarterpagina van het Australische GardenWell.

23-10-2020
In FREQUENCY: Chernobyl speel je de rol van een radio-amateur die enthousiast probeert om opgevangen radiosignalen te ontcijferen. Als je naar de "Exclusion Zone" gaat, kom je een vreemde verschijning tegen en blijken de signalen de stemmen van mensen uit 1986 te zijn!

Wanneer dit science fiction mysterie wordt uitgebracht is nog niet bekend. Bezoek de Steampagina voor informatie, trailers en screenshots.

17-10-2020
PLOT OF THE DRUID volgt de belevenissen van Jase, die fraudeerde bij zijn certificatietest en daarom van de opleiding voor druides verwijderd werd. Om te bewijzen dat hij het waard is een tweede kans te krijgen, gaat hij op avontuur in een wereld vol goblins, trollen, draken, dwergen en elfen.

In dit handgetekende, 3e persoons klassiek vormgegeven avontuur, krijg je niet alleen de opties lopen, kijken en pakken, maar ook openen, sluiten en duwen. Op deze wijze willen de makers je meer controle geven over de acties die je wilt ondernemen. Volg de ontwikkelingen en speel de 1 uur durende demo via Steam. Het volledige spel wordt in het eerste kwartaal van 2022 verwacht.

13-10-2020
BOOKLICE: Prologue wordt een drie uur durende kennismaking met bibliothecaresse Liz, die ook een agent is van een overheidsorganisatie die zich bezig houdt met het opsporen van alle kennis die in de oorlog verloren ging. Als een mede-agent begint om leden van de oppositie te vermoorden, wordt de loyaliteit van Liz op de proef gesteld.

De eerste aflevering van een trilogie wordt begin 2021 verwacht. Bezoek de Steampagina voor meer informatie en screenshots.

11-10-2020
In KAPIA speel je de rol van Reny en van haar grootvader Stefan, die hun best doen om de wereld waarin ze leven te redden van een mysterieus, intelligent soort infectie!

Het mooi getekende 3D spel wordt in juli 2021 verwacht. Intussen kun je op de steampagina trailers en screenshots bewonderen en het spel op je wenslijstje zetten.

11-10-2020
ULTRA STRANGENESS is een handgemaakt klei-animatie adventure van Michael Rfdshir. In een speeltijd van ongeveer twee uur, krijg je de kans om de vreemde, psychedelische, dialoogloze wereld in en buiten een vierkante doos te bekijken.

Het spel wordt nog dit jaar uitgebracht. Bezoek de steampagina, voor een trailer, screenshots en een gratis kennismaking met de klei-wereld.

11-10-2020
CROWALT: Traces of the Lost Colony, gaat de jonge en ambitieuze Hugh Radcliif op zoek naar een groep kolonisten die 150 jaar geleden mysterieus verdwenen. natuurlijk werkt hij zichzelf behoorlijk in de nesten als hij het mysterie probeert op te lossen.

Het klassieke adventurespel met moderne pixels wordt in het tweede kwartaal van 2021 verwacht. Bezoek de steampagina, voor een trailer en screenshots en een gratis demo.

8-10-2020
Microids maakte eerder al bekend dat ontwerper Benoit Sokal sinds een poos werkt aan een nieuw mysterieus en emotioneel avontuur van Kate Walker, genaamd SYBERIA: The world before

Het spel komt in 2021 uit en om de wachttijd te bekorten, kunnen we alvast een gratis proloog spelen op Steam, waar ook meer informatie, een trailer en screenshots zijn te bewonderen.

8-10-2020
INCANTAMENTUM heet het nieuwe spel waar het team van Cloak and Dagger Games (bekend van Mudlark en Sumatra, Fate of Yandi) momenteel aan werkt.
Speuren naar oude graven (en die leegroven) was in de 18de eeuw een erkende hobby voor de rijken op het platteland. Maar als de bekende Thomasina Bateman in een afgelegen dorpje belandt, zal het geen normale opgraving worden!

Het spel dat is geÔnspireerd door Engelse folklore en horror wordt begin 2021 verwacht. Intussen is er via Steam een gratis demo te spelen.

8-10-2020
TROUBLE HUNTER CHRONICLES: The Stolen Creed speelt zich net na Wereldoorlog II. Je bent een ex-OSS operative (ex-spion) en probeert in Frankrijk een normaal leven op te bouwen. Als een mysterieuze vrouw opduikt die je vraagt haar vermiste vriend op te sporen, stem je toe, niet wetende dat je te maken krijgt met niets-ontziende moordenaars.

Dit klassieke adventurespel wordt in het voorjaar van 2021 verwacht. Bezoek de Steampagina voor meer informatie, trailers, screenshots en een gratis demo.

7-10-2020
In CHINATOWN DETECTIVE AGENCY speel je de rol van Amira Darma, ooit een rijzende ster bij Interpol en nu de eigenaresse van een klein, pas geopend detectivebureau. Het blijkt niet zo eenvoudig te zijn om thuis de juiste klanten te werven en tegelijk zaken op te lossen, waarvoor je over de hele wereld moet reizen.

Het cyberpunk retro-avontuur wordt begin 2021 verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie en screenshots of speel alvast de gratis DAY ONE

7-10-2020
Alex is een grote fan van enge horrorfilms. Hij had nooit kunnen bedenken dat hij er middenin zou zitten toen hij de lift nam naar zijn appartement. In ALMOST MY FLOOR mag Alex proberen de horror het hoofd te bieden, zijn buren te redden en niet helemaal gek te worden.

Dit klassieke, handgetekende point & click horroravontuur wordt in februari 2021 verwacht. Bezoek de steampagina voor screenshots en meer informatie of speel alvast de gratis proloog.

20-9-2020
MILO AND THE MAGPIES is het avontuur van een kleine kat, die na een ongelukkige ontmoeting met enkele eksters zijn weg terug naar huis moet vinden, dwars door de tuinen van de buren die niet allemaal even dol op katten zijn.

De prachtige handgeschilderde beelden zijn van de hand van de Nederlandse kunstschilder Johan Scherft, die ook meewerkte aan Rusty Lake. Het katavontuur wordt eind van dit jaar verwacht en volgende maand is er waarschijnlijk al een gratis demo te spelen op Steam.

14-11-2020
Indie-ontwikkelaar Svarun Entertainment kennen we nog van het gratis science fiction adventure "VSEVOLOD", dat in 2012 het licht zag.
Momenteel werkt het team al een aantal jaren aan K'NOSSOS, een klassiek vormgegeven, zeer vrije interpretatie van de minotaurusmythe die zich in de oudheid op Kreta afspeelt. Meer informatie is te vinden op de kickstarter site.

13-9-2020
OMNO belooft een fantasievolle ontdekkingsreis te worden door weelderige bossen, over een zonovergoten woestijn, over een ijskoude toendra en met de krachten van een verloren beschaving zelfs naar de wolken. Onderweg ontmoet je vreemde wezens en misschien zelfs een vriend.

Indie-ontwikkelaar Jonas Manke van Studio Inkyfox publiceert een mini-avontuur in de vorm van een gratis proloog op Steam, als kennismaking met de bijzondere wereld van Omno. Het volledige spel wordt in maart/april volgend jaar verwacht.

13-9-2020
In de THE REWINDER mag je uitzoeken waarom sommige geesten in een klein stadje zo'n moeite hebben met reÔncarneren. Met een mechanisme waarmee je de tijd kunt veranderen, kun je hen vervolgens helpen over te gaan.

Het spel, dat gebaseerd is op Chinese folklore en mythologie zal volgend jaar verschijnen. Intussen is er wel al een gratis demo op Steam te vinden.

12-9-2020
DARK FRACTURE wordt een traditionele 3D, 1ste persoons horror, waarin je niet alleen door de gangen loopt van het gebouw waar Edwrd werkt, maar ook in een duistere paralle wereld, waarin je geestelijke gezondheid bedreigd wordt.

Een "early access" versie verschijnt eind februari 2021 en het volledige spel wordt begin 2022 verwacht. Intussen is er wel al een gratis speelbare proloog op Steam te vinden, om je in de stemming te brengen.

8-9-2020
PALLADIUM: Adventure in Greece speelt zich af op een klein Grieks eiland, waar jij als archeoloog op zoek bent naar een antiek voorwerp. Maar je bent niet de enige, er zijn meer kapers op de kust en bovendien krijg je te maken met dodelijke vallen in een labyrint en moeilijke raadsels. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen en kun je een metgezel kiezen, die je helpt bij de raadsels ůf bij de valstrikken.

Het spel zou nog dit jaar uitkomen. Intussen is er een gratis demo op Steam te spelen.

28-8-2020
LOST AT SEA is een spel over het leven zef. Wat zijn de belangrijkste momenten in je leven? Het gaat over de reis die we allemaal maken en het monster dat we allemaal tegenkomen. Gelegen op een prachtig eiland, vecht je tegen dood en angst om de momenten te herinneren die ons allemaal verbinden en het leven voor ons allemaal de moeite waard maken.

Het spel dat tot nadenken stemt, wordt nog dit jaar verwacht. Ga voor meer informatie en een nieuwe trailer naar de Steampagina

19-8-2020
ONE HELLOVA DAY van indie-ontwikkelaar Roman Koksharov belooft een komisch avontuur in de stijl van Lucas Arts te worden.
Je speelt als een egocentrische CEO die probeert zijn firma van de ondergang te redden. Daarbij wordt hij gedwongen om maar meteen de hele stad te verlossen van een kwaadaardige vloek. Je kunt de problemen makkelijk oplossen door te stelen, maar ook op de moeilijke manier door anderen te helpen. Er zijn dus meerdere oplossingen voor elke puzzel en je keuzes bepalen het einde.

Het spel zal in 2021 uitgebracht worden. Een gratis demo, meer informatie, een trailer en screenshots zijn te vinden op de steam pagina.

7-8-2020
IMPOSTOR FACTORY wordt het derde (afzonderlijk te spelen) deel in de To The Moon serie van de inmiddels bekende Kan Gao van Freebird Games
In dit avontuur wordt Quincy uitgenodigd op een feestje in een afgelegen landhuis. Als hij de badkamer bezoekt en zijn handen wast, blijkt het een tijdreismachine te zijn!

Het tragikomische moordmysterie met een tijdlus, wordt eind 2020 verwacht. Bezoek de officiŽle site om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen of bezoek de steampagina voor een trailer en screenshots.

4-8-2020
De werkzaamheden aan LAURA BOW and the Mechanical Codex gaan allemaal een beetje langzamer dan gehoopt, maar de spelmakers van NineZyme Entertainment willen geen concessie doen aan de kwaliteit. De proloog komt waarschijnlijk niet meer deze zomer uit, maar het extra wachten zal de moeite waard zijn.

Bezoek de officiŽle site om op de hoogte te bljven van de ontwikkelingen en de laatste screenshots te bekijken.

4-8-2020
Glitch Games van o.a. Veritas en de Lost Forever serie, werkt aan een nieuw escape-adventure, met de naam ANOTHER TOMORROW.
Voor zover bekend lig je, nauwelijks gekleed, onder een brug. Je hebt een bloedende wond aan je hoofd en geen idee hoe je hier terecht kwam. Wat is er gebeurd?

Over uitgavedatums is nog niets bekend. Bezoek de officiŽle site om op de hoogte te blijven van de vorderingen.

2-8-2020
In NELSON AND THE MAGIC CAULDRON 2: The Journey heeft Nelson haast als hij wil deelnemen aan een magiewedstrijd en de competitie voor wil blijven. Gelukkig heeft hij een luchtschip ter beschikking. Minder gelukkig is het als onderweg vanalles mis gaat.

Nelsons splinternieuwe magische avontuur zal na een bescheiden Kickstarter campagne in 2022 verschijnen.


27-7-2020
STELLAR MESS ziet er uit alsof het gemaakt is in 1991. In werkelijkheid is het een nieuw te maken humoristisch science fiction spel in retrostijl.
Je speelt de rol van stripboekhandelaar Diego die vreselijk verliefd is op een actrice in de rol van prinses Lanor. Hij gelooft stellig dat fictie waarheid kan worden en op een dag krijgt hij de kans om de "prinses" te redden.

Wanneer het spel uitkomt is niet bekend, maar er is alvast een gratis demo te spelen. Bezoek de officiŽle site voor meer informatie.

25-7-2020
DEXTER STARDUST: Delivery on Venus is een korte kennismaking met het dynamische duo Dexter en Aurora, die voor een routinelevering naar de planeet Venus vertrekken. Jammer genoeg neemt Dexter de verkeerde afslag en moet hij daarna alles op alles zetten om de bestelling op de juiste plaats af te leveren. En dat zal zijn leven voorgoed veranderen!

Het volledige, klassiek vormgegeven en handgetekende avontuur komt binnenkort uit. Intussen kun je alvast het korte episode 0, gratis downloaden op Itch.io

25-7-2020
GLIMPSE OF MADDNESS ziet er modern uit, maar is een heus klassiek adventurespel, met humor en een inventaris met veel voorwerpen.
Het verhaal handelt over Ana, die in december haar ouders wil bezoeken in hun blokhut in Yellowstone park. Ze treft ze daar liggend op de vloer, badend in bloed. Dit is het begin van vreemde gebeurtenissen en een obscure zoektocht naar een mogelijke tweelingzus van Ana.

Het spel van het Italiaanse onwikkelaarsteam Davide Civelli en Lorenzo Erba is nog niet gereed, maar een gratis demo voor PC of Mac is wel alvast te downloaden op de officiŽle site. Ook vraagt het team enige ondersteuning in de vorm van een donatie op Indiegogo of ideeŽn voor verbetering van het spel.

24-7-2020
ASHINA: The Red Witch wordt een top-down horroravontuur, waarin een heel gewoon meisje onverwacht belandt in een mysterieuze geestenwereld met vreemde wezens.En ze moet de weg naar huis vinden....voordat iets anders haar vindt!

Het spel van de Australische solo-ontwikkelaar Stranga Studios verschijnt in januari 2021 voor PC, als de Kickstarter campagne succesvol is. Later volgen dan PS4, Xbox One en Switch. Intussen is de proloog al gratis via Steam te spelen.

21-7-2020
In BEASTS OF MARAVILLA ISLAND krijg je de kans om als fotografe de schitterende wereld van een exotisch eiland te verkennen en vast te leggen. Ontdek een magisch ecosysteem en bestudeer het gedrag van bijzondere wezens zoals de vogel die zich vermomd als een banaan.

Het avontuurlijke ontdekkingsspel is reeds gefinancierd op Kickstarter en wordt eind van dit jaar verwacht. Intussen is er op officiŽle Itch.io site een gratis demo te downloaden.

17-7-2020
THE FOLD: Ingression is het soloproject van de Noorse ontwikkelaar Stian Willums, die eerder tekende voor Through the Woods.
In dit horror-spel neem je de rol op je van Amud Vreim, die net is aangenomen als caretaker van een hele oude, verlaten kerk, die nog stamt uit de tijd van de Vikingen. Amund is paranormaal begaafd en raakt al snel verzeild in mysterieuze gebeurtenissen, die hem ervan overtuigen dat hij hier niet alleen is.

Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend. Bezoek de steampagina of de officiële site voor meer informatie.

15-7-2020
A SPACE FOR THE UNBOUND speelt zich af in het landelijke Indonesië van eind jaren 90 en vertelt een verhaal over het overwinnen van angst, depressie en de relatie tussen een jongen en een meisje met bovennatuurlijke krachten.

Het mooi vormgegeven pixelspel wordt binnenkort verwacht. Intussen kun je al op Steam een demo-prologue spelen.

13-7-2020
SAMUDRA is het surrealistische 2D avontuur van een jongetje en zijn reis over een vreselijk vervuilde oceaanbodem.
Meer is er nog niet bekend van dit handgetekende spel dat wellicht eind van het jaar uitkomt.
Intussen is er wel al een demo te downloaden op Steam en op Itch.io.

12-7-2020
In PASTEL: Blind Karma weet je alleen nog dat je een vos met negen staarten bent met de naam Pastel. Naarmate je verder in je geest zoekt, besef je dat je op weg was om een vreselijke catastofe te voorkomen. Wat is er gebeurd terwijl je sliep?

Het in zachte kleuren geschilderde 3D spel wordt reeds eind september verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

18-6-2020
Het Kroatische Red Martyr Entertainment laat weten dat SAINT KOTAR: The Yellow Mask, - dat een gratis 2 uur durende demo en proloog op het volledige spel gaat worden - vanaf 18 juni beschikbaar is op Steam. Op dezelfde dag zal ook een Kickstarter campagne starten.
Bezoek de officiële site voor meer informatie.

In het psychologische horroravontuur gaan een professor, een museumdirecteur en een journaliste naar het stadje Saint Kotar om een tentoonstelling over middeleeuwse kunst te bezoeken. De drie speelbare karakters komen terecht in een serie moorden die te maken hebben met duivelaanbidding en heksenrituelen.

12-6-2020
WHATEVERLAND is de plek waar je terecht komt als je per ongeluk een machtige heks kwaad hebt gemaakt. Als Vincent, van beroep inbreker en dief, een mooie halsketting uit de villa van een alleen levend oud dametje steelt, komt hij erachter waar al die mensen blijven die onder mysterieuze onstandigheden verdwijnen: in een paralelle wereld waar ze over hun zonden kunnen nadenken en bizarre avonturen beleven!

Dit niet-zo-traditionele adventurespel met veel minigames van Caligari Games (The Great Perhaps) wordt eind van het jaar verwacht mits de Kickstarter campagne succes heeft.

26-5-2020
Frogwares komt met het bericht dat er gewerkt wordt aan SHERLOCK HOLMES: Chapter One. Het verhaal speelt zich af vér voor de pijp, de pet en Baker Street en ook Watson is nog niet in beeld.

De briljante gentleman detective in zijn jonge jaren, wordt ergens in 2021 verwacht voor PC, PS4 en Xbox One op Steam, GOG en Epic Store.
Bezoek GOG.com, waar je nu alvast een trailer en screenshots kunt bekijken.

24-5-2020
CLEO - a pirate's tale wordt volgens indie-spelmaker Christoph Schultz een top-down, pixel-art, nostalgisch, humoristisch piratenavontuur, geïnspireerd door de oude Zelda-spellen en de klassieke LucasArts adventure spellen.
Na een succesvolle Kickstarter campagne wordt het spel in augustus 2021 uitgebracht.
Intussen is er al een gratis demo te downloaden.

De hoofdrol is weggelegd voor Cleo, een 14-jarige cynische jongedame die zich vreselijk verveelt in de bar van haar vader, waar alleen saaie vissers en onsuccesvolle piraten komen. Maar als ze het dagboek van een heuse piratenkapitein vindt, komt ze in een gevaarlijk avontuur terecht.

21-5-2020
NAIRI: Rising Tide van het Nederlandse HomeBearStudio wordt een vervolg op het in 2018 verschenen Tower of Shirin. Ook nu beleven NaÔri en haar vriend Rex de nodige avonturen in hun poging de familie van NaÔri te redden. Ze ontmoeten tal van nieuwe dierkarakters, ontdekken nieuwe ruÔnes en lossen massa's interessante puzzles op.

De complete versie van het prachtig handgetekende avontuur wordt in 2021 verwacht, maar vanaf 21 mei is er alvast een gratis proloog-demo te spelen via Steam.

14-5-2020
Help Frank, een indie spelmaker met een burnout, om in ONE DREAMER weer zin te krijgen in zijn grote passie: computerspellen spelen en ooit een eigen spel maken. Reprogrammeer voorwerpen, herstel bugs (foutjes), los codeerpuzzels op en bekijk het resultaat.

Het bijzondere puzzelspel met retrobeelden van Gareth Ffoulkes wordt nog dit jaar verwacht. Intussen is wel een gratis proloog/demo te spelen. Bezoek de Steampagina voor meer informatie.

14-5-2020
Er wordt nog steeds gewerkt aan
THE LAST CROWN: Blackenrock, een nieuw deel in de Nigel Danvers serie.
Na een kort, maar verontrustend experiment met een ouija bord, heeft Nigel het gevoel dat iets of iemand vanuit de geestenwereld om zijn aandacht vraagt. Samen met zijn collega-geestenjager Lucy Reubans duikt Nigel in het modderige verleden van Saxton en zijn bewoners, om oude moorden op te lossen.

Bezoek de steampagina voor een nieuwe trailer en screenshots.
Bezoek de officiële site van Shadow Tor Studios voor een gratis preview/demo van het spel.

7-5-2020
MIKE & TYLER zijn twee politie-detectives die proberen een mysterieuze moord op te lossen. Ze ontmoeten daarbij gevaarlijke personen en hebben natuurlijk de nodige puzzels om op te lossen. Heel veel puzzels zelfs.

Het humoristische politie-avontuur met icoonbubbels in plaats van dialogen, wordt in het eerste kwartaal van 2021 verwacht. Bezoek de steamsite voor een trailer en screenshots en om alvast een demo te spelen.

6-5-2020
LONE MCLONEGAN was tot voor kort de meest gezochte bandiet in het Wilde Westen. Nu lijkt het erop dat zijn aartsvijand en concurrent Bragg Badass aan de top staat. Lone besluit het er niet bij te laten zitten en de onkraakbare bank van Oldewell te beroven om zijn reputatie terug te veroveren. Niet eenvoudig als je onderweg in de postkoets overvallen wordt door...juist...Bragg!

Het klassieke avontuur met veel locaties om te bezoeken, veel vreemde personen om te ontmoeten en heel veel problemen op te lossen wordt tegen het einde van het jaar verwacht. Bezoek de officiële site om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

7-5-2020
FOXTAIL is geïnspireerd door de klassieke adventures uit de jaren 90 van de vorige eeuw: Een grote sfeervolle wereld waarin je vrij van de ene naar de ander plek reist en er heel veel taken en logische problemen wachten om opgelost te worden. En voor elk probleem zijn er meerdere oplossingen!
Je speelt de rol van Leah, een charmante, slimme vos met een missie die haar op bijzondere plekken brengt.

Het derde hoofdstuk van het spel wordt 7 mei op Steam Early Access en op GOG.com verwacht.

1-5-2020
NEYYAH is de naam van een afgelegen eilandje, dat alleen bereikbaar is via portals. Als je leven in gevaar lijkt te zijn, word je door je mentor naar dit eilandje gestuurd, met slechts minimale kennis over de achtergronden van het gevaar en je leefomgeving. Jammer genoeg gaat er iets mis en mag je vervolgens proberen weer naar je thuisland Olujay te geraken, maar niet voordat je de volledige waarheid ontdekt hebt.

Wanneer het myst-achtige science fiction avontuur gereed is, is nog niet bekend, maar je kunt wel alvast een trailer en screenshots bewonderen op Steam.

23-4-2020
In WESTWOOD SHADOWS speel je de rol van politiedetective Peter Bennet. Hij onderzoekt de zaak van een vermist echtpaar. De man was werkzaam in een psychiatrische inrichting en ontdekte daar dat er patienten verdwenen op mysterieuze wijze. Peter volgt zijn aanwijzingen en ontdekt meer dan hij eigenlijk wilde.

Dit psychologische horrormysterie van RedSoup Studio wordt in het vierde kwartaal van dit jaar verwacht. Intussen is er al een gratis demo te spelen. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

10-4-2020
THE NIGHT IS GREY wordt een cinematografische thriller, verteld via het klassieke perspectief van een point & click adventure.
Graham is alleen in een bos, waar vreemde wolven achter hem aanzitten. Terwijl hij rent voor zijn leven, vindt hij een klein meisje in een verlaten hut. Zonder hem zal ze het vast niet overleven, maar toch is niet alles zoals het lijkt.

Het spel wordt in 2021 verwacht. Bezoek de officiële site om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

8-4-2020
DORDOGNE wordt een prachtig en sfeervol, in waterverf geschilderd avontuur, waarin je de rol speelt van Mimi, die na de dood van haar grootmoeder terugkeert naar het huis waar ze haar zomervakanties doorbracht.
Ze ontdekt dat oma haar brieven en opdrachten heeft nagelaten, om haar eraan te herinneren alles uit het leven te halen wat erin zit.

Het duurt nog zeker een jaar, eer je in Mimi's herinneringen kunt duiken, maar intussen is er alvast een trailer en screenshots te bewonderen op de officiële site.

15-2-2020
Van de Tsjechische ontwikkelaar Jakub Pilar komt het nieuws dat de ontwikkeling van SUBSEQUENCE het einde nadert. Op het geluid na, is het spel compleet.
In deze 3D thriller met klassieke point & click bediening speel je als genetisch laboratorium medewerker Lensen Vicky, die op een lange reis gaat om haar broer te redden, de laatste overlevende van haar familie.

Bezoek de officiële site voor het laatste nieuws en nieuwe screenshots van het ruimteschip.

14-2-2020
Op het eerste gezicht lijkt MINDCOP een redelijk normaal detective adventure, waarin je de rol op je neemt van een rechercheur die in staat is het brein van verdachten te onderzoeken op verborgen informatie.
Ontwikkelaar Andre Gareis vertelt echter dat er in dit cartoonachtige spel tijdgebonden tetrisachtige elementen zitten. Hoe dit uitwerkt is te zien in een eerste trailer op YouTube.
Het spel wordt begin 2021 verwacht.

14-2-2020
BACKBONE - Prologue is de gratis demo voor een noir-detective avontuur met in de hoofdrol een wasbeer-detective.
De wasbeer-privťdetective Howard Lotor heeft zijn werkterrein in een stad, die gemodelleerd is naar Vancouver (Canada). Onder het genot van hoge resolutie pixels en doom-jazzmuziek kun je hints volgen, bewijsstukken verzamelen en met getuigen spreken.

Spelmaker Eggnut heeft in Raw Fury een uitgever gevonden en hoopt het complete spel begin 2021 te kunnen uitbrengen.

5-2-2020
THE PEEPHOLE'S CHRONICLES: Weird John is een bizar verhaal over John, die doodsbang is voor de enge buitenwereld en dag voor dag probeert te overleven in zijn kleine kamertje, dat hij beslist niet durft te verlaten. Soms klopt er iemand aan zijn deur en het is aan de speler om wel of niet open te maken...het is 22 december...haal je Kerstmis?

Het surrealistische horrorspel wordt eind van 2020 verwacht, maar er is nu al een demo te downloaden op de itch.io site.

3-2-2020
RACKHAM'S SHAMBALA ADVENTURE speelt zich af in China, in de buurt van een klein vissersdorpje, waar Joe en zijn oom leven. Joe Rackhams voorouders waren piraten en hijzelf is een grafrover. Zijn missie: het beschermen van de sleutel tot de Gouden Rivier van Shambala.

Het klassieke adventurespel wordt pas eind 2021 verwacht, maar er is wel reeds een demo te downloaden op Steam.

22-1-2020
Eerder liet Francisco Gonzales (Ben Jordan, a Golden Wake, Lamplight City) via Twitter weten dat hij aan een nieuw project begonnen was. Nu wordt er meer bekend van ROSEWATER, dat belooft een humoristisch western drama te worden in dezelfde wereld als Lamplight City.

Een eerste trailer en een aantal screenshots zijn te bekijken op de nieuw geopende steampagina. Het traditionele adventurespel wordt in 2021 verwacht.

17-1-2020
THE LIGHT HOUSE is een 1ste persoons thriller, waarin je een kijkje neemt in een alternatieve psychotische dimensie van 1964. Privť detective James Irvine onderzoekt de verdwijning van een jong vrouw met dezelfde naam als zijn zeven jaar geleden overleden dochter Lily.

Het spel bevindt zich nog in "vroegtijdige toegang". Act 3 is onlangs uitgebracht en de laatste 3 delen worden nog dit jaar verwacht. Kopers van de huidige versie krijgen uiteraard steeds een gratis update. Zie voor meer informatie de steampagina.

15-1-2020
BORN PUNK Het is 2155. De 43-jarige Eevie is geboren op het Deense eiland Bornholm en na een korte carrière als hacker, werkt ze nu als serveerster die zijdelings nog wat geld verdient met datadiefstal.
Als ze na een avondje doorzakken merkt dat haar ingeplantte hersenchip is geïnfecteerd met een vreemde persoonlijkheid laat ze het er niet bij zitten.

Het cyberpunk pixel-avontuur, waarin de puzzels meerdere oplossingen hebben, komt eind 2020 uit. Bezoek de nieuw geopende steampagina voor informatie, een trailer en screenshots.

2-1-2020
In THE HOUSE IN THE HOLLOW, een imposant Art Nouveau landhuis midden in de bossen, woonde ooit de magiŽr en occultist Francis Barrett. Er was weinig over hem bekend en sinds zijn vermissing vele jaren geleden, heeft menigeen zonder succes geprobeerd het huis en de magiŽr te vinden. Aan de speler de taak een poging te wagen.

Het mysterieuze surrealistische spel wordt eind 2020 verwacht. Houd de ontwikkelingen in de gaten op de officiŽle site.

31-12-2019
Al vijf jaar wordt er hard gewerkt aan THE MYSTERY OF OAK ISLAND, een adventure met drie speelbare karakters. Middels een grote update op de kickstarter pagina, blijven we op de hoogte van de ontwikkelingen en de inhoud van het bijzonder goed uitziende spel.

Op dezelfde pagina is er ook een mogelijkheid om het spel in de voorverkoop te bestellen. Visionaire Studio hoopt het spel in 2020 te kunnen uitgeven.

17-12-2019
HELLSEED, chapter 1 speelt zich af in het Italie van 1980. Een arts van een psychiatrische inrichting wordt vermist. In de rol van detective ga je als eerste op onderzoek uit in het huis van de arts. Er gebeuren daar vreemde dingen, een duister figuur lijkt je te volgen. Wat wil het van je en wat is zijn relatie met de dokter?

Het horror-adventurespel met puzzels en enkele actie-elementen wordt in oktober 2020 in vroegtijdige toegang op steam verwacht. Bezoek de pagina voor meer informatie.

9-12-2019
MONCAGE wordt een puzzelspel dat zich geheel afspeelt in een kubus. Elke zijde van de kubus is een ingang naar een andere wereld: een eiland, een woonkamer of een fabriek. Elk heeft zijn eigen verhaal en ze zijn via optische illusie met elkaar verbonden.

Wanneer het spel van ontwikkelaar Optillusion uitkomt is nog niet bekend. Bezoek de steampagina voor de nieuwe trailer, meer informatie en screenshots.

6-12-2019
FRAMING DAWES belooft een duister sprookje te worden, waarin teenager Bay Dawes in een opwelling een drankje opdrinkt dat haar perfectie belooft. Ze ziet te laat op het etiket, dat de bijwerkingen geheugenverlies, paranoia, halucinaties, waanzin en uiteindelijk de dood zijn.

Het eerste deel van het driedelige, in 2D handgetekende spel wordt eind 2020 verwacht. Bezoek de officiele pagina van solo-ontwikkelaar Caroline van Dierkson voor meer informatie en een demo.

5-12-2019
"Ontdek de schilderachtige Villa Ventana, de heuvelachtige gemeenschap van lege winkels en lege mensen." staat er in de folder.
Binnen enkele uren na de aankomst van handelsreiziger Harvey Green heeft hij onheilspellende dromen, gebeuren er onmogelijke toevalligheden en is Harvey op weg naar het onthullen van een huiveringwekkende, noodlottige waarheid.

Het horrormysterie SLENDER THREADS wordt eind 2020 verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie, screenshots en een trailer.

22-11-2019
Na Little Kite en Repentant, werkt Anatolii van Anate Studios nu aanTHE SAFE PLACE.
Het verhaal handelt over Alexander die per ongeluk een man doodt die zijn tas wilde stelen. Vervolgens vraagt hij de enige getuige, een 12 jarig meisje, om te zwijgen. Ze gaat accoord als Alexander op zijn beurt haar zal beschermen.

Bezoek de officiŽle site om op de hoogte te blijven van de vorderingen.

21-11-2019
Het was heel erg lang stil rondom de bovennatuurlijke horror ASYLUM van Senscape, maar onlangs verscheen er een tweede trailer op Steam die oude en nieuwe locaties laat zien en je inzicht geeft in de sfeer van het spel en de gameplay.
Wanneer het spel uitkomt, is nog altijd niet duidelijk, maar "zo snel als we kunnen" duurt in ieder geval al meer dan twee jaar.

10-11-2019
PLANET REALM is een uitgebreide "wereld" bestaande uit heel veel kleine planeetjes die verbonden zijn met magische ranken. Het is inmiddels drie eeuwen geleden sinds een onverlaar ervandoor ging met kostbare en zeldzame planeetzaadjes en ze ergens verborg. Het is aan de speler om problemen en puzzels op te lossen en ze te vinden, ťrgens op een van die kleine planeetjes.

Het kleurrijke, cartoonachtige puzzelspel wordt pas in 2021 compleet verwacht, maar een demo is intussen al te downloaden op Itch.io, waar je de makers ook financieel kunt ondersteunen.

6-11-2019
Het humoristische 3 MINUTES TO MIDNIGHT van Scarecrow Studios, speelt zich af in de USA, rond 1946, als iedereen na de oorlog weer aan feestjes begint te denken. Niemand vermoedt dat er al jaren in Mexico een samenzwering aan de gang is, met als doel de mensheid uit te roeien. Als Betty na een vreselijke trilling midden in de nacht wakker wordt, is ze haar geheugen kwijt. Maar ze gaat niet bij de pakken neerzitten.

Dit humoristische, handgetekende klassiek vormgegeven adventurespel met de nodige geheimen, veel puzzels, minimaal 12 uur speeltijd, twee speelbare karakters ťn easter eggs, wordt in het voorjaar van 2020 verwacht en heeft inmiddels ook een steampagina, waar een eerste trailer en screenshots te bekijken zijn.

2-11-2019
APPARITION is een eerste persoon overlevingshorror avontuur met geesten en demomen. Je bevindt je midden in de nacht in een spookachtig bos. Met behulp van een soort Ouija bord probeer je met geesten te communiceren en hun aanwezigheid vast te leggen. Maar pas op, want niet alle geesten zijn vriendelijk.

Het spel van indie-ontwikkelaar MrCiastku is momenteel verkrijgbaar op Steam vroegtijdige toegang. Wanneer het volledige spel verschijnt is nog niet bekend.

28-10-2019
FUTURUST speelt zich af in een wereld, bevolkt met robots. Als een van de robot "slecht" geherprogrammeerd wordt, sluit hij alle andere robots af, door hun batterijen te stelen. Als een kleine vreedzame robot in stukjes gesmeten wordt, zijn vrouw op on-actief staat en hun pasgeboren kind gestolen wordt, begint de taak van de speler om de kleine robot te herstellen en een eind te maken aan de terreur.

Het door Amanita geÔnspireerde spel van Cobble Games wordt in 2021 uitgebracht. Bezoek de Steampagina voor meer informatie, screenshots en een trailer.

28-10-2019
THE DRIFTER belooft een "pulp adventure thriller" te worden, waarin de speler de rol op zich neemt van Mick Carter, die terugkeert naar zijn geboortestad en daar getuige is van een gewelddadige moord. Vervolgens wordt hij achtervolgd door mysterieuze mannen met wapens ... en vermoord.
En dan beginnen de problemen pas. Mick komt weer bij in zijn lichaam, enkele secondes voor hij dood gaat!

Wanneer het klassiek vormgegeven spel gaat verschijnen is nog niet bekend, maar je kunt de ontwikkelingen volgen op Steam.

21-10-2019
THE FUNNY BONEYARD is de favoriete kroeg van Maria Romera, een hedendaagse milennium-heldin met een kapotte telefoon, zonder goede opleiding, maar met genoeg motivatie om de stad te redden.

Dit retro-avontuur met hedendaagse thema's wordt in 2020 verwacht. Maar er is intussen wel al een gratis demo te downloaden op itch.io, alwaar je de spelmakers ook met een vrijwillige donatie kunt steunen.

17-10-2019
JUSTIN WACK AND THE BIG TIME HACK van de Zweedse indie-ontwikkelaar Warm Kitten belooft een modern avontuur te worden, met ouderwetse humor.
Als Justin thuis komt, zijn vriendin verdwenen is en er vervolgens een tijdpoort opent, beginnen de problemen. Justin wisselt van plaats met een prehistorische holbewoner en krijgt ook nog tijdagenten achter zich aan.

De uitgifte datum ligt ergens in 2020 volgens de spelmakers. Maar eerst wordt 5 november een Kickstarter campagne opgezet. Bezoek de officiŽle site voor een trailer, screenshots en het laatste nieuws en een gratis demo.

9-10-2019
GHOUL BRITANNIA: Land of Hope and Gorey van veteraan Jonathan L. Howard (Broken Sword serie) brengt binnenkort een satire uit over het post-Brexit tijdperk.
Terwijl de bevolking nog zucht ondere de gevolgen van de brexit, heeft de regering in Westminster een briljant plan bedacht. Ze zetten de doden aan het werk! Zombies zijn lekker goedkoop en je hebt er verder geen last van...denken ze...tot het apparaat waarmee je die ondoden controleert, kapot gaat.

Het eerste hoofdstuk van het spel is 9 oktober op Steam vroegtijdige toegang verschenen. De laatste van de vijf hoofdstukken wordt begin 2020 verwacht.

7-10-2019
JOEL MAYER'S PURGATORY ziet er uit als een spel uit 1990, maar heeft een inhoud die helemaal aan deze tijd is aangepast.
Als studente Alex na een feestje met haar auto tegen een boom in een groot bos belandt, is dit het begin van een gruwelijk avontuur. Haar vrienden die ook in de auto zaten, zijn verdwenen en ze vindt ze terug in een oud huis vol demonen en verschrikkingen. Zal ze in staat zijn hen van het vuur te redden?

Bezoek de steampagina voor meer informatie over dit horrorspel, dat zal verschijnen "als je het niet meer verwacht".

8-9-2019
In AC-0209 speel je de rol van een astronaut, die op een onbekende planeet neerstort. Als hij nog staat te bedenken hoe hij hier ooit weer moet wegkomen, ziet hij in de verte nog een ruimteschip neerstorten. De tocht er naar toe is bezaaid met puzzels en oplosbare problemen, in de traditie van "Machinarium", waar je alles zonder gesproken teksten zelf mag uitzoeken.

De humoristische science fiction van de Duitse ontwikkelaar ArtFactory Jalokivi wordt eind 2020 verwacht. Maar mogelijk is er reeds eind dit jaar een demo. Bezoek de officiŽle site voor meer informatie.

29-8-2019
PAPETURA, van Indie-ontwikkelaar Petums is alleen al door zijn vormgeving een uniek spel. Achtergronden, beestjes, puzzels, werkelijk alles is handgemaakt van papier en daarna beeldje voor beeldje gefilmd.
Het tekstloze, in animaties vertelde verhaal gaat over de vrienden Pape en Tura die de strijd aangaan met een vurig monster dat hun geliefde papieren wereld in as wil leggen.

Na ettelijke jaren van heel veel knippen en plakken is het spel nu zo ver dat er een steampagina is aangemaakt. Hier zijn screenshots en animaties te bewonderen. Bezoek ook de officiŽle site voor een "making of" filmpje.

29-8-2019
BRASSHEART speelt zich af in een alternatief 1920. In deze wereld probeert Pola haar vader te redden, die ontvoerd is door zijn eigen uitvinding, een rebellerende supermachine met de naam Valkiria.

Het klassieke dieselpunk avontuur van ontwikkelaar Hexy Games nog dit jaar verwacht. Bezoek de Steampagina voor een nieuwe trailer, screenshots en meer info.

27-8-2019
Het handgetekende OUTSIDER nadert zijn voltooiing. GeÔnspireerd door The Dig, Myst en The Room zal er binnen drie maanden genoeg te puzzelen zijn voor de liefhebbers van deze klassiekers, volgens het Portugese ontwikkelingsteam van Once a Bird.
Bezoek intussen de interactieve officiŽle website voor screenshots en meer informatie.

Je speelt de rol van een kapotte android HUD-ini (uit te spreken als Houdini), die achtergelaten is op aarde. De mensheid heeft zichzelf al uitgeroeid en met het universum gaat het niet beter. HUD-ini probeert zichzelf te repareren en daarna te ontsnappen aan de aarde en het universum.

15-8-2019
MINUTE OF ISLANDS, het nieuwste spel van Studio Fizbin (bekend van The Inner World serie) speelt zich ditmaal geheel bovengronds af. Maar ook op deze eilandengroep is de energiebron en daarmee het voortbestaan in gevaar. De mysteriueze antennes, ooit gebouwd door Reuzen, werken niet meer. De jonge ingenieur Mo merkt daat haar "omni switch", waarmee ze zaken repareert, faalt. Ze gaat op zoek naar een oplossing.

Het spel wordt in de lente van 2020 verwacht. Bezoek de officiŽle site voor meer informatie.

17-7-2019
MADIEVALS, wat wellicht een verbastering is van: "krankzinnige middeleeuwen", handelt over Rusty Steelknee, een ridder zonder vrees die zijn tijd doorbrengt met zoeken naar kostbare relikwieŽn. Maar het koninkrijk Manzasun, waar hij de Idol Lamp wil gaan stelen, werd getroffen door een vreselijke vloek en Rusty raakt betrokken bij zaken die hem boven het hoofd groeien.

Het spel is momenteel nog in Steam Early Access. Tegen een gereduceerde prijs is het eerste hoofdstuk reeds te spelen. Bezoek de officiële site voor meer informatie en een trailer.

14-7-2019
Oorspronkelijk bedoeld als boek, groeide de wereld van CHILDREN OF LUMERA uit tot een volledig adventurespel voor kinderen van alle leeftijden.
Eonen geleden werd de aarde bevolkt door Alven kinderen, die al dromende de wereld schiepen. Ze verdwenen en de kunst van het dromen met hen. Maar ergens, slechts bekend aan weinigen, zijn nog verborgen plaatsen waar de magie voortduurt.

Ontwikkelaar Phantom Fox hoopt het sprookjesachtige spel ergens in 2021 uit te brengen. Blijf tot die tijd op de hoogte van de ontwikkelingen op de blog van de officiële site .

28-6-2019
In OUR SECRET BELOW van indie-ontwikkelaar Darstone Digital, wordt Nia Davis na haar ontvoering wakker in een onbekende kelder en is ze vastgeketend aan de muur. Ze is niet het eerste slachtoffer, blijkt uit de briefjes en voorwerpen die ze hier vindt. Zal het haar helpen op tijd te ontsnappen?

Het "escape-the-room" spel wordt in de herfst van dit jaar verwacht. Bezoek de steampagina voor meeer informatie.

13-6-2019
In AURORA: The Lost Medallion van indie-ontwikkelaar Noema Games gaat de buitenaardse vrouwelijke hoofdrolspeelster Aurora op zoek naar haar identiteit. Samen met nog andere kinderen is ze veilig opgegroeid in een grot, onder de hoede van intelligente robots. De enige aanwijzing over hun herkomst is een opgenomen stem met een persoonlijke boodschap. Aurora's opname is incompleet.

De klassiek vormgegeven science fiction wordt deze zomer verwacht.
Bezoek de officiële itch.io site of de steampagina waar je alvast episode 1 gratis kunt downloaden.

12-5-2019
In ECHIDNA'S DAUGHTER volg je het verhaal van de jonge Zid, die op een ochtend wakker wordt zonder herinnering aan zijn eerdere leven. Een telefoontje van de mysterieuze dr. Lakeberg, die hem waarschuwt voor een geheime organisatie is het begin van een avontuur. Want leven de ijsberen nu op de noordpool of op de zuidpool?

Het traditionele humoristische adventurespel wordt eind 2020/begin 2021 verwacht. Bezoek de nieuwsblog op de officiële site om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

26-3-2019
Van de makers van Myst en Obduction komt het goede nieuws dat ze al een jaar hard werken aan FIRMAMENT.
Van het spel is tot nu toe alleen bekend dat je een magische reis onderneemt door vreemde streken, vergezeld door een altijd aanwezig uurwerk en een behulpzame etherische mentor.

Om het spel te kunnen vervolmaken, is er een Kickstarter campagne opgezet, waar gestreefd wordt naar een bedrag van ruim 1 miljoen euro. Bekijk hier ook een trailer en screenshots en volg de ontwikkelingen.

18-3-2019
In OUT OF COVERAGE speel je de rol van Nawwaf, een 22-jarige net afgestudeerde stadsjongen, die met zijn vrienden op een vakantiereisje naar de woestijn is gegaan. Hij raakt verdwaald en wordt na zijn redding wakker in een dorpje, waar de tijd is blijven stilstaan in 1970. Hoe lukt het hem ooit hier weer vandaan te komen?

Het Arabische avontuur wordt in de zomer van 2019 verwacht. Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en meer info.

20-2-2019
Dat Dave Gilbert bezig is met een vervolg op Technobabylon was niet echt een geheim, maar gisteren publiceerde hij voor het eerst screenshots van TECHNOBABYLON 2: Birthright
In tegenstelling tot de 2D pixelstijl van deel 1, lijken de grafische beelden in dit spel in 3D gehouden te worden, iets wat ook consequenties zal hebben voor de bediening.

Een uitgiftedatum is nog niet bekend. Bekijk de screenshots op Twitter

16-2-2019
Eenpersoons indie-ontwikkelaar Silver Spook Games, die we nog kennen van het in 2017 uitgekomen cyberpunk adventure Neofeud, zit niet stil. Er wordt momenteel hard gewerkt aan NEOFEUD II: Sun Goddess.
Ook dit avontuur speelt zich af in een toekomstige wereld. Het leven op een ruimtekolonie was aangenaam, totdat de machines en met name de geautomatiseerde politie het overnam. Nora, een jonge ingenieur, moet overleven in een vijandige wereld en leren omgaan met pijnlijke herinneringen en verloren hoop.

Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend, wellicht nog eind van dit jaar, al is 2020 realistischer. Bezoek de officiële itch.io site voor screenshots en het laatste nieuws. Ook kun je hier de spelmaker financieel ondersteunen.

26-10-2018
De Poolse indie-ontwikkelaar van OhNoo Studio kondigt met TORMENTUM II een vervolg aan op het in 2015 goed ontvangen handgeïllustreerde surrealistische horror-avontuur.
Dit tweede deel speelt zich af in een toekomst waarin de ontwerper van computerspelletjes bezig is een wereld te scheppen met spelkarakters die net zo intelligent zijn als echte mensen. Het loopt allemaal uit de hand als deze karakters in de echte wereld terecht komen en de ontwerper een gevangene wordt van zijn eigen creatie.

Het spel wordt in 2021 verwacht. Bezoek de Steampagina voor een trailer en screenshots.

3-10-2018
UTOPIA SYNDROME is een point & click science fiction avontuur waarin je de kans krijgt je verleden, heden en toekomst te onderzoeken. Je verzamelt voorwerpen, leest documenten en bent interactief met een omgeving, die je van bovenaf bekijkt.

Indie-ontwikkelaar Andrew Averkin werkt in zijn vrije tijd aan het spel en legt er zijn dromen en emoties in. Zijn eerste doel is het maken van een speelbare demo. Wanneer het volledige spel kan verschijnen is nog niet bekend.
Bezoek de Steampagina voor meer informatie, trailers en screenshots.

2-6-2018
Shadow Tor Studios, dat bekend is van het bijzonder vormgegeven Blackenrock en de twee Barrow Hill adventures, werkt momenteel aan een nieuw project dat GLASTONBURY: Waking Dream of Avalon gaat heten.
De makers (Matt Clark en Jonathan Bloakes) werden geïnspireerd door een gebied dat doordrenkt is van mythes en oude verhalen. Denk bijvoorbeeld aan Avalon, koning Arthur, Joseph van Arimathea en natuurlijk de beroemde Glastonbury abdij.
Veel is er nog niet bekend, maar je kunt op de officiële blog wel alvast wat beelden van de omgeving bekijken, waarin zich alles af gaat spelen.

«Terug naar vorige pagina