Bezoek, voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 de algemene info & review pagina's. en de 2020 pagina.


30-1-2023
In PRESIDENT ROCKET GAME mag je ex-president Lloyd The Prez Kinski, een aartsconservatief en chauvinist helpen. Hij probeert een plekje te krijgen aan boord van de 'maiden flight' van Daniels Brunners nieuwe raket. Dat zou toch moeten lukken...of toch niet?

De verschijningsdatum van het klassiek vormgegeven, humoristische pixelavontuur is inmiddels van "januari" naar "binnenkort" gewijzigd. Bezoek de Steampagina voor meer informatie.

27-1-2023
In de wereld van BRASSHEART, speel je de rol van pilote Pola Zagůrska, die probeert haar ontvoerde vader te redden en tegelijk de uitvinding waaraan hij meewerkte onklaar te maken. De supermachine is namelijk in staat om van alle mensen willoze slaven te maken.

Na een pauze van twee jaar, heeft het Poolse team achter het avontuurlijke adventure de werkzaamheden weer opgepakt en wordt het humoristische spel "binnenkort" uitgebracht. Speel alvast de gratis proloog en zet het spel op je wenslijstje bij GOG en op Steam.

25-1-2023
In AFTERDREAM verdwaal je in een lucide droom. Je weet dat je droomt en probeert de lijnen tussen realiteit en fictie te buigen en het doel van je nachtelijke bezoek te vinden. Navigeer met een vreemde camera door de mysterieuze residentie van de geesten.

De 2D psychologische horror uit Finland, wordt in september van dit jaar op Steam verwacht. Intussen is er al een gratis demo te spelen.

26-1-2023
In de intro-trailer van A LITTLE LESS DESPERATION, zien we hoe de stuntelige groentenkweker Jacob ontvoerd wordt door aliens, die hem vragen de wereld te redden.

Na een succesvolle Kickstarter campagne en vijf jaar werken, eindelijk klaar. Spelmaker Marian Cerman is nu op zoek naar een uitgever.
Bezoek de pagina voor meer informatie en bekijk de gameplay trailer op de kickstarter pagina.

24-1-2023
CASTLE OF SECRETS is speelt zich af in een oud kasteel. Vanwege een vloek van de familie Tranton, wordt de jonge Susan gedwongen een dodelijke reis te ondernemen. In de wereld van de doden zal ze zowel vrienden als vijanden het hoofd moeten bieden om erachter te komen wie haar hele familie vermoordde.

Het bijzonder vorm gegeven, duistere sprookje zal 14 april verschijnen op Steam. Bezoek de pagina voor meer informatie.

21-1-2023
GORDIAN ROOMS 2: A curious island speelt zich net als deel 1 af in de Victoriaanse tijd. Ditmaal bezoek je het Isle of Lye om verder onderzoek te doen, een verrader te ontmaskeren en je waardig te tonen om lid te worden van de Gordian Society.

Het spel zal in het eerste kwartaal van 2023 verschijnen op Steam. Intussen is er al een gratis demo te spelen.

20-1-2023
DESOLATIUM is een horrorspel gebaseerd op de Cthulhu mythes van Lovecraft. Het begint in de proloog allemaal met de kindermoord van koning Herodes. Shamara, die net haar kind verloren is, bidt wanhopig tot haar God om hulp. Maar degene die antwoordt, is een zeer oud gevaarlijk wezen, dat haar uitverkiest om hem weer tot leven te wekken.

De proloog is gratis verkrijgbaar op Steam. Het volledige spel wordt "binnenkort" verwacht en ook hiervoor is alvast een demo op Steam te spelen.

19-1-2023
Just A To the Moon Series Beach Episode is precies wat de titel zet, namelijk een episode op het strand, in de To the Moon serie.
Het SigCorp personeel vertrekt voor een volledig betaalde vakantie in het Golden Lobster Hotel & Resort! Voor precies 1 dag, want dat was blijkbaar het maximale dat het bedrijf bereid was te betalen.

Het adventurespel met RPG elelementen van het bekende Freebird Games, wordt "binnenkort" verwacht op Steam.

6-1-2023
DORDOGNE wordt een prachtig en sfeervol, in waterverf geschilderd avontuur, waarin je de rol speelt van Mimi, die na de dood van haar grootmoeder terugkeert naar het huis waar ze haar zomervakanties doorbracht.
Ze ontdekt dat oma haar brieven en opdrachten heeft nagelaten, om haar eraan te herinneren alles uit het leven te halen wat erin zit.

Het duurt tot de lente van 2023, eer je in Mimi's herinneringen kunt duiken, maar intussen is er alvast een trailer en screenshots te bewonderen op de officiële site.

6-12-2022
THE UNLIKELY PROMETHEUS is een klassiek 2D avontuur in zwart-wit. Je speelt de rol van de dienaar van een knotsgekke wetenschapper. Op zich geen slechte baan, maar dan moet je niet een menigte boze mensen achter je aan krijgen.

Hoe dit afloopt, kun je misschien nog deze maand ervaren als het spel uitkomt op Steam.

1-12-2022
SUBSEQUENCE speelt zich af in een ondergrondse researchlaboratorium, een brandende liftschacht, een ondergelopen tunnel, een toilet en in de ruimte. Vicky werkt op het lab en raakt per ongeluk opgesloten. Ze zal al haar inventiviteit nodig hebben bij het gebruiken van de voorwerpen die ze hier en daar vindt en een veilige weg naar buiten te vinden.

Van de Praagse ontwikkelaar Jakub Pilar komt het nieuws dat de 3D thriller rond kerstmis 2023 zal verschijnen. Bezoek de officiële site voor het laatste nieuws en nieuwe screenshots van het ruimteschip.

21-11-2022
In PUNZEL - Hoofstuk 1 - Atijd hetzelfde verhaal, speel je de rol van Punzel, een prinses die opgesloten zit in een toren. Ze verveelt zich stierlijk en is het echt beu om maar te blijven wachten op een prins die haar komt bevrijden. Ze besluit zelf iets aan de situatie te doen!

Het eerste hoofdstuk van het snoezige, minimalistisch getekende cartoon avontuur wordt in het 1ste kwartaal van 2023 verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor meer info, trailers en screenshots.

13-11-2022
ORTEN WAS THE CASE speelt zich af in het Zweedse stadje Orten, waar een tiener ontdekt dat hij in een tijdlus leeft. Hij zal nu elke dag opnieuw moeten gebruiken om beetje bij beetje de eeuwenoude geheimen in de tunnels onder de stad te ontdekken.

Wanneer het mooi en gedetailleerd getekende spel uitkomt is nog niet bekend, maar momenteel wordt het getest op "bugs". Bezoek de steampagina om op de hoogte te blijven.

9-11-2022
FUTURUST speelt zich af in een wereld, bevolkt met robots. Als een van de robots "slecht" geherprogrammeerd wordt, sluit hij alle andere robots af, door hun batterijen te stelen. Als een kleine vreedzame robot in stukjes gesmeten wordt, zijn vrouw op on-actief staat en hun pasgeboren kind gestolen wordt, begint de taak van de speler om de kleine robot te herstellen en een eind te maken aan de terreur.

Van de lang verwachte uitgave van het door Amanita geÔnspireerde spel van Cobble Games is een uitgiftedatum nog onzeker. Bezoek de Steampagina voor meer informatie.

4-11-2022
DEEP SLEEP: Labyrinth of the Forsaken wordt een lang vervolg op de Flash horror Deep Sleep trilogie van veteraan ontwikkelaar Scriptwelder.
Amy's broer Thomas is dood. Als Amy zijn dagboeken leest begint ze zich meer en meer af te vragen of de gedachtes van de getroubleerde geest enige waarheid bevatten en of hij wellicht toch niet echt dood is!

Het spel, dat gevuld is met heel veel horror, puzzels en pixels wordt naar verwachting in 2023 uitgegeven. Een eerste trailer en screenshots zijn al te bewonderen op Steam.

31-10-2022
PLOT OF THE DRUID - chapter 1 volgt de belevenissen van Jase, die fraudeerde bij zijn certificatietest en daarom van de opleiding voor druÔdes verwijderd werd. Om te bewijzen dat hij het waard is een tweede kans te krijgen, gaat hij op avontuur in een wereld vol goblins, trollen, draken, dwergen en elfen.

Het handgetekende avontuurlijke spel zal 1 november in "vroegtijdige toegang" verschijnen op Steam. Dit betekent dat de kopers het eerste afgeronde hoofdstuk kunnen spelen en daarna nog 3 hoofdstukken tegoed hebben, die in februari 2023 verwacht worden. Volg de verdere ontwikkelingen via Steam.

7-10-2022
De hoofdrollen in THE PHANTOM FELLOWS zijn weggelegd voor Oliver Cobblestone en zijn beste -en dode- vriend Englebert Picklebender. Samen onderzoeken ze paranormale zaken en brengen ze rust en vrede onder geesten en de mensen die last van hen hebben.

Het geestige pixelavontuur wordt in de lente van 2023 uitgebracht. Bezoek de steampagina voor meer informatie, trailers en een gratis demo.

29-9-2022
Bij de start van BLACKBERRY THE WITCH: Journey, is de jonge heks Blackberry opgesloten in een weeshuis. Ze doet er echter alles aan om te ontsnappen en haar beste vriendin Raspberry te helpen, die in de greep van een duistere cultus dreigt te geraken.

Het traditionele 2D avontuur met een leuk verhaal en veel puzzels, wordt "binnenkort" verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie, screenshots, een trailer en een gratis demo.

12-7-2022
In WESTWOOD SHADOWS speel je de rol van politiedetective Peter Bennet. Hij keert terug naar zijn verlaten geboortestad en opent daarmee een doos vol herinneringen en onopgeloste mysteries. Hij zoekt antwoorden, maar ontdekt meer dan hij eigenlijk wilde.

Dit psychologische horrormysterie van RedSoup Studio is sinds 15 juli in "early access" op Steam en wordt vermoedelijk later dit jaar volledig uitgegeven. Intussen is er al een gratis proloog te spelen.

12-6-2022
OLD SKIES is de nieuwste titel van het bekende Wadjet Eye Games (Blackwell serie). Hierin gaat 'tijdagente' Fia Quinn op zeven missies door de tijd. Ze houdt zeven reizigers in de gaten die blijkbaar genoeg geld hebben om terug in de tijd te reizen uit nieuwsgierigheid of vanwege onafgewerkte zaken.

Het sciencefiction tijdreisavontuur, dat in hetzelfde universum plaatsvindt als Unavowed en de Blackwell serie zou 'binnenkort' verschijnen. Een speelbare gratis demo is tijdelijk op de Steampagina te vinden. Bezoek de pagina voor meer informatie en screenshots.

9-6-2022
INTO THE MAZE speelt zich af op Mars. Daar is een gigantisch doolhofachtig ondergronds gebouw gevonden. Jij, als veteraan astronaut, mag met je team het gebouw onderzoeken. Daarbij heb je hulp van een kleine robotdrone, die op voor jou onbereikbare plaatsen kan komen.

Het onderzoeksavontuur zou 'binnenkort' beschikbaar zijn. Bezoek de Steampagina voor meer informatie.

31-5-2022
Met CASEBOOK 1899 - The Leipzig Murders speelt zich af in Leipzig, een Duits stadje op de drempel van de 20ste eeuw, met zijn industrialisatie, vooruitgang en innovatie. Maar de meer duistere kant is ook meer diefstal, beroving en moord. Detective Joseph Kreiser neemt het op zich vier moordzaken te onderzoeken zo mogelijk op te lossen.

Het klassieke detectiveverhaal wordt in 2023 verwacht. Om alles zo perfect mogelijk te maken is ontwikkelaar Gregor MŁller een Kickstarter Campagne begonnen en kan de ťťn uur durende eerste zaak van de detective volledig gratis gespeeld worden.

22-5-2022
Het bekende Amanita Design (Samorost, Machinarium, Botanicula) laat weten dat er gewerkt wordt aan een nieuw adventurespel.
PHONOPOLIS wordt hun eerste spel in een 3D omgeving. En hoewel het verhaal speels en luchtig wordt gehouden, ligt de focus bij 'echte-wereld' onderwerpen zoals manipulatie en individualisme.
De jonge Felix ontsnapt per ongeluk aan breincontrole en bij hem ligt nu de taak de wereld te redden van een autoritaire leider.

Wanneer het spel uitkomt, is nog niet bekend. Volg de ontwikkelingen op de Steampagina, waar alvast een trailer en screenshots te bewonderen zijn.

20-5-2022
In 1993 maakten we voor het eerst kennis met Tovenaar Simon. Dertig jaar later, kunnen we met SIMON THE SORCERER: Origins opnieuw gaan genieten van de spitse humor en de avonturen in deze magische wereld.
Het verhaal speelt zich drie weken af vöör de gebeurtenissen in het eerste deel en belooft enkele vragen te beanwoorden die fans van de serie nog hebben.

Het cultusavontuur in een modern jasje, wordt 28 maart 2023 verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

12-5-2022
THE ADVENTURES OF THE BLACK HAWK doet heel erg denken aan de grote titels van LucasArts uit de jaren 90, zoals Monkey Island of Indiana Jones. Niet aleen duidelijk qua beeld en speelwijze, maar ook qua humoristisch uitgewerkt verhaal, dat zich in dit geval afspeelt tijdens de Franse revolutie. Een gemaskerde edelman met een dubbelleven helpt de strijders voor vrijheid en gerechtigheid tegen een kwaadwillende sheriff.

Het klassieke avontuur van het Spaanse Croquetasesina Studios wordt eind 2022 verwacht volgens de laatste berichten op Twitter en Facebook. Bezoek de officiŽle pagina voor meer informatie en linkjes.

13-4-2022
Als grootmoeder in WHO THE FUCK ATE GRANDMA? haar 93ste verjaardag viert, is de hele familie aanwezig bij een groots diner. Maar als na het hoofdgerecht grootmoeder als dessert geserveerd gaat worden is iedereen gechockeerd. Wie heeft dit verzonnen?

Dit spel zou 'ooit' of 'binnenkort' uitkomen volgens de Steampagina, waar ook screenshots te bekijken zijn.

13-4-2022
DREAMSETTLER is een soort "internet simulator", waarin je als "Sleepnet Private Investigator" allerlei zaken oplost voor allerlei vreemde karakters. Dat kan variŽren van het zoeken naar een bijzonder soeprecept, tot het ontmaskeren van wereldwijde samenzweringen. Je doorzoekt internetpagina's, downloadt apps en speelt minigames in het toekomstige 2003.

Het spel zou 'binnenkort' uitkomen. Volg de ontwikkelingen op Steam.

10-4-2022
FOXTAIL is geïnspireerd door de klassieke adventures uit de jaren 90 van de vorige eeuw: Een grote sfeervolle wereld waarin je vrij van de ene naar de ander plek reist en er heel veel taken en logische problemen wachten om opgelost te worden. En voor elk probleem zijn er meerdere oplossingen!
Je speelt de rol van Leah, een charmante, slimme vos met een missie die haar op bijzondere plekken brengt.

Het spel is nog in 'early access' en wordt in afleveringen uitgegeven. De OekraÔense ontwikkelaar is met vrouw en kind de oorlog ontvlucht en meldt dat het volgende hoofdstuk voorlopig even in de koelkast ligt. Bezoek de Steampagina voor meer informatie.

6-3-2022
OCCULTO wordt het debuutspel van twee adventurefans uit ItaliŽ. Het handgetekende spel handelt over een jonge tovenaarsleerling, die op zoek gaat naar zijn meester, die op mysterieuze wijze verdween.

Hoewel het spel pas begin 2023 uitkomt, is er al een gratis demo te spelen voor PC, iOS en Android. Bezoek de officiële site voor meer informatie.

3-3-2022
DARKFALL: Dowerton Experiment wordt het volgende spel in de Darkfall reeks van ontwikkelaar Jonathan Boakes.
Het spel zou in april van dit jaar op GOG en Steam verschijnen, ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van de reeks. Je bezoekt de locaties van "The Journal", maar dan 20 jaar later. Ook een ontmoeting met karakters uit dat eerste deel zouden op het programma staan.

Bezoek voor de laatste informatie de facebookpagina, waar ook een klein youtube filmpje te bekijken is.

21-2-2022
STONE MIRTH ON EARTH wordt een humoristische science fiction, waarin een vulkanische steen van Mars onze aarde moet redden. Hij heeft namelijk bijzondere krachten, die de stenen hier op aarde niet hebben en bovendien wil hij graag een echte held worden. Eenvoudig wordt het echter niet, want zijn tegenstander is een boosaardige buitenaardse tiran.

Het traditioneel vormgegeven 2D avontuur van de maker van The Secret of Jesus wordt nog dit jaar uitgegeven op Steam. Bezoek ook de itch.io pagina voor meer informatie.

20-1-2022
COVEN is een duister middeleeuws verhaal over een weesmeisje met een "gave". Nadat ze valselijk wordt beschuldigd van hekserij en ter dood wordt veroordeeld, gebeurt er iets waardoor ze onverwacht haar vrijheid terug krijgt. Achtervolgd door de soldaten van de koning, gaat ze op zoek naar de mysteries rond haar afkomst.

Het fantasievolle avontuur wordt eind volgende maand verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor meer info en screenshots.

18-1-2022
TORN AWAY is het verhaal van het jonge weesmeisje Anya, die in WOII weet te ontsnappen uit een Oostduits werkkamp. Zonder een mogelijkheid zichzelf te verdedigen, kan ze alleen haar hersens en moed gebruiken om uit handen van de Duitsers te blijven, op weg naar een vreedzaam plekje in een door oorlog verscheurde wereld.

Het spel wordt in het eerste kwartaal van 2022 verwacht op Steam. Bezoek de pagina voor meer info, screenshots en een trailer.

14-1-2022
Het is 1932 in FOOLISH MORTALS en Murphy McCallan is helemaal geobsedeerd door de legende van vaan verborgen schat in Bellemore Manor. Het landhuis staat op een klein eilandje voor de kust van Louisiana en meer dan 30 jaar geleden verdwenen hier alle aanwezigen op een bruiloft. Sindsdien spookt het, zegt men, maar dat wil Murphy met eigen ogen zien.

Het handgetekende avontuur, bevolkt met excentrieke karakters, wordt eind van dit jaar verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie en screenshots.

12-1-2022
THE DRIFTER belooft een "pulp adventure thriller" te worden, waarin de speler de rol op zich neemt van Mick Carter, die terugkeert naar zijn geboortestad en daar getuige is van een gewelddadige moord. Vervolgens wordt hij achtervolgd door mysterieuze mannen met wapens ... en vermoord.
En dan beginnen de problemen pas. Mick komt weer bij in zijn lichaam, enkele secondes voor hij dood gaat!

Wanneer het klassiek vormgegeven spel gaat verschijnen is nog niet bekend, maar je kunt wel de ontwikkelingen volgen op Steam.

31-12-2021
Al zeven jaar wordt er hard gewerkt aan THE MYSTERY OF OAK ISLAND, een adventure met drie speelbare karakters. Middels een grote update op de kickstarter pagina, blijven we op de hoogte van de ontwikkelingen en de inhoud van het bijzonder goed uitziende spel.

Op dezelfde pagina is er ook een mogelijkheid om het spel in de voorverkoop te bestellen. Visionaire Studio hoopt het spel over niet al te lange tijd uit te geven.

16-12-2021
LOCO MOTIVE speelt zich af in een trein. Om precies te zijn: de Reuss Express, een luxe trein, waar de rijke erfgename Lady Unterwald een speech zal houden. Maar dan wordt een van de passagiers vermoord en ben jij de hoofdverdachte! Natuurlijk ga je er alles aan doen om je onschuld te bewijzen.

Het humoristische detectivespel wordt in de zomer van 2022 verwacht. Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

11-12-2021
JOEL MAYER'S PURGATORY ziet er uit als een spel uit 1990, maar heeft een inhoud die helemaal aan deze tijd is aangepast.
Als studente Alex na een feestje met haar auto tegen een boom in een groot bos belandt, is dit het begin van een gruwelijk avontuur. Haar vrienden die ook in de auto zaten, zijn verdwenen en ze vindt ze terug in een oud huis vol demonen en verschrikkingen. Zal ze in staat zijn hen van het vuur te redden?

Bezoek de steampagina voor meer informatie over dit horrorspel, dat zal verschijnen "als je het niet meer verwacht".

16-11-2021
In READ ONLY MEMORIES: Neurodiver zorgt een kwaadwillend paranormaal begaafd persoon voor chaos in de hoofden van de mensen. Het is 2064 in Neo-San Francisco en in dienst van de organisatie MINERVA, mag je in de rol van een detective met telepatische vermogens, op zoek gaan naar de herinnering waar deze Golden Butterfly zich in verbergt.

Dit vervolg op de science fiction 2064: Read Only Memories van MidBoss, wordt in 2022 verwacht. Om het wachten te bekorten is er een gratis demo te dowloaden op Steam en EpicGames.

27-10-2021
In PROVENANCE: Room 226 word je na een iets te gezellig feestje wakker in een onbekende hotelkamer. Dat is al akelig genoeg. Maar wanneer blijkt dat je in een totaal andere, occulte realiteit bent belandt, wordt het pas echt een probleem.

Dit horrormysterie is het debuut van Earth Gate Interactive en wordt binnenkort verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie of houd de vorderingen in de gaten op de officiŽle website.

20-10-2021
THE FROGS vertelt het verhaal van de Griekse god Dionysus, die de kwaliteit van de Atheense dichters en tragedieschrijvers beu is, na de recente dood van de grote schrijver Euripides. Aangezien niets hem kan opvrolijken, besluit Dionysus met de hulp van zijn slaaf Xanthias, af te dalen naar Hades in het rijk van de doden, om "de sterren van zijn jeugd" tot leven te wekken.

Het humoristische spel heeft schilderijen uit de Renaissance als achtergrond en wordt in september van 2022 uitgebracht. Intussen is er wel al een demo te spelen op Steam.

2-10-2021
In PASTEL: Blind Karma weet je alleen nog dat je een vos met negen staarten bent met de naam Pastel. Naarmate je verder in je geest zoekt, besef je dat je op weg was om een vreselijke catastofe te voorkomen. Wat is er gebeurd terwijl je sliep?

Van het in zachte kleuren geschilderde 3D spel wordt intussen een verbeterde versie voor PC gemaakt, waardoor het onzeker is wanneer het verschijnt. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

23-9-2021
Van de maker van Four Last Things en The Procession to Calvary komt het bericht dat hij werkt aan DEATH OF THE REPROBATE.
Als de laatste overlevende erfgenaam van Immortal John, ben je 'opgeroepen om zijn laatste wens te horen', waarmee hij je smeekt om een beter mens te worden. Dat doe je natuurlijk, al heeft de Duivel daar een andere mening over!

Het spel, dat een collage is van schilderijen uit Roccoco en Renaissance, wordt ergens volgend jaar verwacht. Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

17-9-2021
Als je in je heksenkostuum met Halloween in GHOST FOLLOWS het oude landhuis betreedt, krijg je de kans om een oude legende tot leven te zien komen. Zoek de sleutels van alle kamers in het huis, verzamel stukejs van liefdesbrieven en los raadsels op. Misschien lukt het zo om de dolende geesten te bevrijden.

Het Halloween horror-avontuur wordt eind 2022 verwacht, volgens de laatste berichten op Kickstarter. Bezoek de steampagina voor meer informatie, screenshots en een trailer.

17-9-2021
In AURORA: The Lost Medallion - The Cave van indie-ontwikkelaar Noema Games gaat de buitenaardse vrouwelijke hoofdrolspeelster Aurora op zoek naar haar identiteit. Samen met nog andere kinderen is ze veilig opgegroeid in een grot, onder de hoede van intelligente robots. De enige aanwijzing over hun herkomst is een opgenomen stem met een persoonlijke boodschap. Aurora's opname is incompleet.

Wanneer het klassiek vormgegeven science fiction avontuur wordt uitgegeven, is nog niet bekend, maar volgens de laatste berichten op Twitter, kan het niet lang meer duren.
Bezoek de officiële itch.io site, waar je een demo kunt vinden, of de steampagina voor screenshots en een trailer.

14-9-2021
"Ontdek de schilderachtige Villa Ventana, de heuvelachtige gemeenschap van lege winkels en lege mensen." staat er in de folder.
Binnen enkele uren na de aankomst van handelsreiziger Harvey Green heeft hij onheilspellende dromen, gebeuren er onmogelijke toevalligheden en is Harvey op weg naar het onthullen van een huiveringwekkende, noodlottige waarheid.

De gratis proloog van het horrormysterie SLENDER THREADS wordt 15 september uitgebracht, wanneer het hele spel verschijnt is nog niet bekend. Bezoek de steampagina voor meer informatie, screenshots en een trailer.

29-8-2021
MARKUS RITTER - The Lost Family is het eerste deel van een serie over Markus, een jonge man die geplaagd wordt door nachtmerries die hij niet begrijpt. Een steeds terugkerend element is een vrouw, gekleed in wit, die hem vaag bekend voorkomt. Als hij haar als geestverschijning ook nog overdag meent te zien, gaat hij op onderzoek uit.

Dit gratis eerste deel is verkrijgbaar op Steam. De andere delen zullen na een succesvolle kickstartercampagne in 2023 uitkomen.

29-7-2021
In AC-0209 speel je de rol van een astronaut, die op een onbekende planeet neerstort. Als hij nog staat te bedenken hoe hij hier ooit weer moet wegkomen, ziet hij in de verte nog een ruimteschip neerstorten. De tocht er naar toe is bezaaid met puzzels en oplosbare problemen, in de traditie van "Machinarium", waar je alles zonder gesproken teksten zelf mag uitzoeken.

De volledig handgetekende, humoristische science fiction avontuur van de Duitse ontwikkelaar ArtFactory Jalokivi wordt volgens de steampagina 1 december 2022 verwacht. Bezoek de officiŽle site voor meer informatie.

25-7-2021
Het was erg lang stil rondom de bovennatuurlijke horror ASYLUM van Senscape, maar onlangs verscheen er toch maar weer eens een nieuwe trailer op Steam die oude en nieuwe locaties laat zien en je inzicht geeft in de sfeer van het spel en de gameplay.
Wanneer het spel uitkomt, is nog altijd niet duidelijk, maar "zo snel als we kunnen" duurt in ieder geval al meer dan vier jaar.

3-7-2021
THE NIGHT IS GREY wordt een cinematografische thriller, verteld via het klassieke perspectief van een point & click adventure.
Graham is alleen in een bos, waar vreemde wolven achter hem aanzitten. Terwijl hij rent voor zijn leven, vindt hij een klein meisje in een verlaten hut. Zonder hem zal ze het vast niet overleven, maar toch is niet alles zoals het lijkt.

Het spel wordt in 2021 verwacht. Inmiddels is er een nieuwe trailer te bewonderen en een gratis demo te vinden op Steam.

29-6-2021
In BLUE JUNE speel je de rol van June, een studente, die geplaagd wordt door nachtmerries, die haar steeds meer het verleden inzuigen. De echte wereld lijkt steeds vreemder. Kleuren, geluiden en geur zijn niet meer hetzelfde. Elke dag lijkt June verder te vervreemden van de wereld om haar heen.Nog even en ze kan het verschil niet meer zien tussen werkelijkheid en droom.

Meer informatie over het eenvrouwsproject uit Canada is te vinden op de officiŽle site, waar ook een kickstartercampagne is aangekondigd. Op deze pagina is ook een link naar een demo.

29-6-2021
ELROY AND THE ALIENS Gaat over raketontwerper Elroy, die 18 jaar geleden zijn vader op mysterieuze verloor en over onderzoeksjournaliste Peggie, die samen een geheim ontdekken, dat hen in een episch, wereldreddend avontuur stort vol met oude legendes en buitenaardse talen.

Het klassieke, humoristische, 2D avontuur is reeds 7 jaar in de maak, maar het lijkt erop dat aan het wachten "binnenkort" een einde komt. Bezoek de Steampagina voor meer informatie, een trailer en screenshots.

29-4-2021
Na enkele avonturen in de middeleeuwen, gevolgd door een ontmoeting met aliens, gaat Sir Typhil in VAGABOND STARSHIP de ruimte in en bezoekt hij drie planeten. Op elke planeet kun je kiezen welke vijf manschappen je vergezellen op je missie.

Het humoristische vijfde deel in de serie wordt misschien later dit jaar uitgegeven. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

19-4-2021
SKARAMAZUZU speelt zich af in een wit/grijs/zwarte wereld tussen leven en dood, bevolkt met vreemde wezentjes. Je speelt de rol van het wezentje Zuzu, een onschulige ziel, nét ontwaakt en op zoek naar de reden van zijn bestaan in deze mysterieuze plaats en naar de identiteit van zijn schepper.

Het poëtische 2D avontuur wordt "binnenkort" verwacht. Bezoek de steamsite voor een trailer, screenshots en meer informatie.

15-4-2021
Vijf jaar na de gebeurtenissen in deel 1, keert Riley in OXENFREE II: Lost Signals terug naar haar geboorteplaats Camena, om geheimzinnige radiosignalen te onderzoeken. Wat ze vindt is meer dan ze verwachtte....

Het tweede deel in de bovennatuurlijke thrillerserie wordt waarschijnlijk in 2023 uitgegeven. Bezoek de steampagina voor meer informatie, een trailer en screenshots.

8-4-2021
HAROLD HALIBUT is een handgemaakt adventure over vriendschap en het leven op een ruimteschip met de grootte van een stad, dat op de bodem van een oceaan ligt. Harold is verliefd op wetenschapper Jeanne, die nog steeds op zoek is naar een mogelijkheid om leven op het schip om te ruilen voor een bestaan op droog land.

Wanneer het schitterend minitieus vormgegeven spel, na jaren van knutselen met metaal, stof, hout en klei wordt uitgegeven, is nog niet bekend. Wel is er een lange nieuwe trailer te bewonderen op de website van spelmakers Slow Bros.

5-2-2021
Vijf jaar na Anna's Quest is ontwerper Dane Krams gestart met een nieuw project.
THE BIG HOLLOW speelt zich af in een slaperig mijnstadje, waar een moord wordt gepleegd, die vreemd genoeg niet goed onderzocht wordt. Het slachtoffer is de jonge, onschuldige Josie-May. Een jaar na de gebeurtenissen komt Logan, die een mysterieuze band met Josie heeft, de zaak heropenen.

Het spel is nog in een zeer vroeg stadium van ontwikkeling en wordt in 2023 verwacht. Bezoek de officiële website voor meer informatie.

2-2-2021
PRIM is de dochter van Thanatos, de Engel des Doods. Elke nacht heeft ze dezelfde droom: een menselijke jongen die op een vreemde manier bekend lijkt, vraagt haar hulp. Natuurlijk probeert Prim te helpen, hoewel ze van haar vader niet naar het Land van de Levenden mag...

Voor dit griezelige en tegelijk schattige avontuur van Duitse bodem is nu een gratis demo uitgebracht. Bezoek de officiële site voor meer informatie. Het spel zou in 2023 kunnen verschijnen.

7-1-2021
In ORBIS FUGAE vergezel je de zelfgekroonde piratenkoningin Anya Ophelia Morgan op een wereldreis, waarbij je veel tijd besteedt aan het ontsnappen uit benarde situaties. Kijk goed om je heen en gebruik je verstand bij het oplossen van de vele problemen die Anya ziet als ze weer eens opgesloten zit.

Solo-indie-ontwikkelaar Timo werkt al een paar jaar aan het spel en hoopt het handgetekende puzzelavontuur na een coronapauze, in 2022 weer op te pakken. Bekijk de trailer en screenshots en volg de ontwikkelingen via Steam.

29-12-2020
MONOLITH, dat ooit begon als "game design" studieproject van vijf studenten, heeft de belangstelling opgewekt van het Duitse Animation Arts, dat we al kennen van de Horizon en de Secret Files serie.

Met een hele korte teaser op YouTube wordt aangekondigd dat het 4-5 uur durende science fiction avontuur over een gecrashte ruimtereiziger wellicht in 2022 uitgebracht gaat worden.

16-12-2020
In het driedelige DARK TIDES lijkt het erop dat een Victoriaans stadje besmet is geraakt met demonen! Als een namaakwaarzegster ontdekt dat ze ťcht met geesten kan communiceren, probeert ze het bizarre mysterie te ontrafelen.

Het klassieke, Victoriaanse horroravontuur is waarschijnlijk verkrijgbaar in het tweede kwartaal van 2023. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

26-11-2020
Jonathan Boakes, bekend van de "The Crown"-wereld, werkt nog aan SILENT NIGHT.
Deze stand-alone aflevering van het gothische geestenspel speelt zich af in een afgelegen kerk op kerstavond. De inmiddels vertrouwde geestenjager Nigel Danvers komt geesten uit diverse periodes van de geschiedenis tegen en kan slecht ťťn enkele geest uit de kerstmisvalstrik redden.

Het Nederlandse Iceberg Interactive zal uiteindelijk voor publicatie zorgen via Steam, ergens begin 2024. Wie het allemaal nog te lang duurt, kan via de officiële site een gratis demo downloaden, om een glimp op te vangen van de paranormale verschijnselen in Northfield.

15-11-2020
The Brotherhood laat weten dat STASIS: Bone Totem in de maak is. De isometrische horror-sciencefiction speelt zich af in hetzelfde universum als het eerdere deel, maar is onafhankelijk daarvan te spelen.

Het spel wordt pas in 2023 verwacht, maar er is wel al een demo te downloaden op de steampagina, waar je ook meer informatie vindt.

14-11-2020
Indie-ontwikkelaar Svarun Entertainment kennen we nog van het gratis science fiction adventure "VSEVOLOD", dat in 2012 het licht zag.
Momenteel werkt het team al een aantal jaren aan K'NOSSOS, een klassiek vormgegeven, zeer vrije interpretatie van de minotaurusmythe die zich in de oudheid op Kreta afspeelt. Meer informatie is te vinden op de kickstarter site.

4-8-2020
De werkzaamheden aan LAURA BOW and the Mechanical Codex gaan allemaal een beetje langzamer dan gehoopt, maar de spelmakers van NineZyme Entertainment willen geen concessie doen aan de kwaliteit. De proloog komt waarschijnlijk niet meer deze zomer uit, maar het extra wachten zal de moeite waard zijn.

Bezoek de officiŽle site om op de hoogte te bljven van de ontwikkelingen en de laatste screenshots te bekijken.

17-7-2020
THE FOLD: Ingression is het soloproject van de Noorse ontwikkelaar Stian Willums, die eerder tekende voor Through the Woods.
In dit horror-spel neem je de rol op je van Amud Vreim, die net is aangenomen als caretaker van een hele oude, verlaten kerk, die nog stamt uit de tijd van de Vikingen. Amund is paranormaal begaafd en raakt al snel verzeild in mysterieuze gebeurtenissen, die hem ervan overtuigen dat hij hier niet alleen is.

Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend. Bezoek de steampagina of de officiële site voor meer informatie.

21-5-2020
NAIRI: Rising Tide van het Nederlandse HomeBearStudio wordt een vervolg op het in 2018 verschenen Tower of Shirin. Ook nu beleven NaÔri en haar vriend Rex de nodige avonturen in hun poging de familie van NaÔri te redden. Ze ontmoeten tal van nieuwe dierkarakters, ontdekken nieuwe ruÔnes en lossen massa's interessante puzzles op.

Wanneer de complete versie van het prachtig handgetekende avontuur verschijnt, is nog niet bekend, maar vanaf 21 mei is er alvast een gratis proloog-demo te spelen via Steam.

2-5-2020
De Poolse indie-ontwikkelaar van OhNoo Studio kondigt met TORMENTUM II een vervolg aan op het in 2015 goed ontvangen handgeïllustreerde surrealistische horror-avontuur.
Dit tweede deel speelt zich af in een toekomst waarin de ontwerper van computerspelletjes bezig is een wereld te scheppen met spelkarakters die net zo intelligent zijn als echte mensen. Het loopt allemaal uit de hand als deze karakters in de echte wereld terecht komen en de ontwerper een gevangene wordt van zijn eigen creatie.

Het spel wordt in 2023 verwacht. Bezoek de Steampagina voor een trailer en screenshots.

14-2-2020
Op het eerste gezicht lijkt MINDCOP een redelijk normaal detective adventure, waarin je de rol op je neemt van een rechercheur die in staat is het brein van verdachten te onderzoeken op verborgen informatie.
Ontwikkelaar Andre Gareis vertelt echter dat er in dit cartoonachtige spel tijdgebonden tetrisachtige elementen zitten. Hoe dit uitwerkt is te zien in een eerste trailer op Steam.
Het spel wordt in 2023 verwacht.

3-2-2020
RACKHAM'S SHAMBALA ADVENTURE speelt zich af in China, in de buurt van een klein vissersdorpje, waar Joe en zijn oom leven. Joe Rackhams voorouders waren piraten en hijzelf is een grafrover. Zijn missie: het beschermen van de sleutel tot de Gouden Rivier van Shambala.

Het klassieke adventurespel wordt pas eind 2023 verwacht, maar er is wel reeds een demo te downloaden op Steam.

22-1-2020
Eerder liet Francisco Gonzales (Ben Jordan, a Golden Wake, Lamplight City) via Twitter weten dat hij aan een nieuw project begonnen was. Nu wordt er meer bekend van ROSEWATER, dat belooft een humoristisch western drama te worden in dezelfde wereld als Lamplight City.

Een eerste trailer en een aantal screenshots zijn te bekijken op de nieuw geopende steampagina. Het traditionele adventurespel wordt in 2023 verwacht.

2-1-2020
In THE HOUSE IN THE HOLLOW, een imposant Art Nouveau landhuis midden in de bossen, woonde ooit de magiŽr en occultist Francis Barrett. Er was weinig over hem bekend en sinds zijn vermissing vele jaren geleden, heeft menigeen zonder succes geprobeerd het huis en de magiŽr te vinden. Aan de speler de taak een poging te wagen.

Het mysterieuze surrealistische spel wordt in 2023 verwacht. Houd de ontwikkelingen in de gaten op de officiŽle site.

«Terug naar vorige pagina