Bezoek, voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 de algemene info & review pagina's. en de 2018 pagina.


9-11-2018
DISCOLORED gaat, zoals de naam al aangeeft, over het verlies van kleur. Dit gebeurt met alle objecten om je heen, als je in een cafeetje zit, aan de rand van de woestijn. Je taak is dan ook uit te zoeken hoe dit kon gebeuren en hoe je het weer kunt herstellen.

Dit korte puzzel-avontuur van Jason Godbey (The Search) wordt in de lente van 2019 verwacht. Bezoek de Steampagina voor een trailer en screenshots.

8-11-2018
In MEMORRHA ga je op reis door een vreemd land en volg je de sporen van een mysterieuze cultuur. Los logische puzzels op, activeer bijzondere machines en leer meer over hun makers.

Het spel wordt in de zomer van 2019 verwacht. Bezoek de steampagina om de prachtige trailer en screenshots te bewonderen en op de hoogte te blijven van de vorderingen.

6-11-2018
OMNO belooft een fantasievolle ontdekkingsreis te worden door weelderige bossen, over een zonovergoten woestijn, over een ijskoude toendra en met de krachten van een verloren beschaving zelfs naar de wolken. Onderweg ontmoet je vreemde wezens en misschien een vriend.

Indie-ontwikkelaar Jonas Manke van Studio Inkyfox vindt dat prachtige en dure 3D werelden niet het exclusieve domein van de "grote-geld-studio's" hoeven te zijn. Het spel waar hij al twee jaar aan werkt is bijna klaar. De laatste afwerkingen hoopt hij te kunnen financieren middels een crowdfunding op Kickstarter.

5-11-2018
MONKEYS AND DRAGONS wordt een klassiek vormgegeven point & click avontuur, geïinspireerd op grootheden als Monkey Island, Indiana Jones en Simon the Sorcerer. Op 14 december verschijnt het spel op Steam early access. Spelers krijgen dan de kans om te bepalen hoe het einde van het verhaal eruit gaat zien. Een maand of vier later wordt vervolgens de volledige versie uitgebracht.

Jack en Lana zijn net begonnen aan hun huwelijksreis als Jack gekidnapped wordt door een tovenaar, die zijn ex-vriendje blijkt te zijn. Lana laat het er niet bij zitten en gaat op reddingsmissie. Dapper lost ze gevaarlijke puzzels en problemen op een tropisch eiland op.

2-11-2018
PRIM is de dochter van Thanatos, de Engel des Doods. Elke nacht heeft ze dezelfde droom: een menselijke jongen die op een vreemde manier bekend lijkt, vraagt haar hulp. Natuurlijk probeert Prim te helpen, hoewel ze van haar vader niet naar het Land van de Levenden mag...

Voor dit griezelige en tegelijk schattige avontuur van Duitse bodem, wordt in 2019 een eerste demo uitgebracht. Bezoek de officiële site voor een teaser en meer informatie.

2-11-2018
Wie in 2017 genoten heeft van CHRONICLE OF INNSMOUTH, zal verheugd zijn te horen dat er gewerkt wordt aan een tweede deel. "Mountains of Madness" speelt zich 10 jaar voor deel 1 af en vertelt over de odyssee van Lone Carter naar de oorsprong van zijn bloedlijn.

Inmiddels is er een Kickstarter campagne gestart en kun je op deze pagina meer informatie vinden over het project en een gratis demo downloaden.

2-11-2018
Ook Spooky Doorways heeft een succesvolle
Kickstarter campagne afgesloten.

THE DARKSIDE DETECTIVE, season 2 begint waar seizoen 1 ophield.
Na het oplossen van negen bizarre paranormale zaken, verdween Patrick Dooley in de "Darksside". Alleen jij en McQueen zijn in staat én bereid hem redden....in februari 2020.

2-11-2018
Nadat Telltale zijn deuren sloot en hij plotseling op straat stond, besloot Mark Darin zijn oude liefde als indie-spelmaker weer op te pakken.
Met NICK BOUNTY and the Dame with the Blue Chewed Shoe pikt hij de draad op waar hij hem in 2005 verliet en maakt hij zijn eigen spel.
Een Kickstarter campagne is inmiddels met succes afgesloten, zodat het spel eind 2019 gereed zou kunnen zijn. Bezoek de pagina om gratis de eerdere oude Nick Bounty spellen te downloaden.

Nick Bounty wil nog steeds serieus genomen worden als detective. Als hij een politiescanner aanschaft en hoort dat er op een kinderspeelplaats een dode vrouw in de zandbak is gevonden, gaat hij er meteen op af. Het blijkt een grote zaak en hij huurt dan ook al snel een hulpje in. Kunnen ze samen de moordenaar op tijd vinden?

31-10-2018
Uitgever Fat Dog Games kondigt APPARITION aan. In dit 1ste persoons horrorspel is het je taak om de paranormale activiteiten in een groot Amerikaans woud te documenteren. Je kunt met behulp van een ouija-bord met de doden communiceren. Maar pas op, want in het bos zitten niet alleen geesten, maar ook wilde dieren.

Het spel wordt 31 oktober op Steam Early Access uitgebracht. Het complete spel, zonder eventuele bugs, zou dan 2-3 maanden later gereed kunnen zijn.

27-10-2018
Het enige wat je je herinnert in VERITAS, is het ondertekenen van een formulier en het geheel vrijwillig achter mannen in witte jassen aanlopen. Je nam deel aan een wetenschappelijk onderzoek en nu word je wakker in een smerige kleine cel in een leeg vervallen gebouw. Wat is er gebeurd?

Dit psychologische mysterie van Glitch Games wordt in 2019 verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie en screenshots.

27-10-2018
AGENT A: A Puzzle in Disguise, van Indie-ontwikkelaars Yak & Co, speelt zich af in de stijlvolle omgeving van een geheim agent, met tal van retro-futuristische gadgets. Je krijgt de opdracht om te infiltreren in Ruby la Rouges geheime onderkomen en haar snode plannen een halt toe te roepen.

Het spel, dat vanaf 2015 in afleveringen voor iOs en Android uitkwam, zal begin 2019 compleet (5 afleveringen) verschijnen voor PC, PS4, XBox One en Switch. Bezoek de steampagina voor meer info.

26-10-2018
De Poolse indie-ontwikkelaar van OhNoo Studio kondigt met TORMENTUM II een vervolg aan op het in 2015 goed ontvangen handgeïllustreerde surrealistische horror-avontuur.
Dit tweede deel speelt zich af in een toekomst waarin de ontwerper van computerspelletjes bezig is een wereld te scheppen met spelkarakters die net zo intelligent zijn als echte mensen. Het loopt allemaal uit de hand als deze karakters in de echte wereld terecht komen en de ontwerper een gevangene wordt van zijn eigen creatie.

Het spel wordt in juni 2019 verwacht. Bezoek de Steampagina voor een trailer en screenshots.

24-10-2018
In THE HAND OF GLORY stort de carrière van detective Lazarus Bundy in een bodemloze put, door toedoen van een gevaarlijke seriemoordenaar. In een wanhopige poging op een comeback besluit Lazarus om in het geheim de ontvoering van Elke Mulzberg te onderzoeken.

Het 15 uur durende avontuur in de geest van Gabriel Knight en Broken Sword wordt halverwege 2019 verwacht. Om de wachttijd te verkorten, komt er binnenkort een demo uit. Bezoek de Steampagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

22-10-2018
GHETTO CONSPIRACY wordt een humoristisch retro adventure, waarin je, geheel vrijwillig, tijd doorbrengt in een ghetto. Je controleert Lucas, die een beroemd rapper wil worden, maar intussen teveel drinkt. Als hij na een wild feestje ontdekt dat zijn vrienden Tony en Camille ontvoerd zijn door de lokale maffia en reptielachtige aliens je thuisstadje onveilig maken, zet je je carrièreplannen even opzij.

Wanneer het volledige spel uitkomt is nog niet bekend, maar je kunt wel alvast genieten van een gratis demo op itch.io.

19-10-2018
THE PUPPET OF TERSA: A Curious Place is het eerste deel in een vijfdelige fantasievolle reeks, waarin het meisje Cynthia ronddwaalt in de vreemde wereld van Tersa, op zoek naar de weg naar huis. Bizarre wezens en ongewone inwoners kruisen haar pad en niet iedereen meent het goed met haar.

Het handgetekende spel dat kinderlijke onschuld mengt met iets duisters, heeft vanaf vandaag een Steampagina, waar je meer informatie en binnenkort ook een demo vindt.

10-10-2018
Het inmiddels bekende Amanita Design (Samorost, Botanicula, Machinarium, Chuchel) laat middels een korte teaser weten dat er nieuw spel op komst is!
Veel is er nog niet over CREAKS bekend. Het spel zal in 2019 verschijnen voor PC en consoles en zal voor het eerst geen point & click zijn, maar wel veel puzzels bevatten.

Bekijk de teaser en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de officiële site.

7-10-2018
LORELAI is alles verloren wat ze bezat, haar wereld is ineengestort. Ze kreeg nooit een echte kans, maar ze weigert om het op te geven. Ze zal vechten en zelfs de dood zal haar er niet van weerhouden alles terug te krijgen.

Harvester Games, de indie-ontwerper van het opzienbarende The Cat Lady en Downfall, werkt al een poos aan een nieuw horror adventure. Sinds kort is er een steampagina geopend, die vermeldt dat we in april 2019 de avonturen van Lorelai kunnen volgen. Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en meer info.

5-10-2018
Geen lang verhaal in afleveringen voor Indie-ontwikkelaar Viperante (bekend van Corrosion: Cold Winter Waiting), maar een serie van afgeronde korte verhalen is zijn doel.
Als eerste kunnen we kennis maken maken THE DEATH OF ERIN MYERS, waarin de speler, in de rol van een politiedetective, onderzoekt hoe en waarom deze Erin moest sterven. Je kunt haar niet redden, maar door belangrijke gebeurtenissen in Erins leven te herbeleven, kun je heel mischien begrijpen wie ze was.

Het klassieke adventure, waarin je opgeraapte voorwerpen gebruikt, met mensen praat en problemen oplost, wordt wellicht nog deze maand uitgegeven. Bezoek de officiële site voor meer informatie.

4-10-2018
DORIAN MORRIS ADVENTURE is niet alleen maar een spel. De ontwikkelaar belooft dat tijdens het spelen van quizen, minigames en testen, een analyse wordt gemaakt van je sociale competentie, je sterke punten en je interesses. Iets waarmee je in je verdere leven altijd je voordeel kunt doen.
Natuurlijk is er ook gewoon plezier te beleven als je in de huid van Dorian kruipt en de voetsporen van zijn grootvader, de beroemde reiziger, volgt.

Het aparte avontuur wordt in november door IQ Publishing voor PC op Steam uitgebracht. Meer informatie over andere platforms vind je op de officiële site.

3-10-2018
HENRI MOSSE and the Wormhole Conspiracy wordt een humoristische science fiction, waarin je de rol op je neemt van de opgroeiende Henri, die als verstekeling meegaat op een ruimteschip van zijn ouders. De familie gaat op een interplanetaire missie en ontdekt een kosmische samenzwering.

Het Australische team van Bad Goat Studios verwacht het ruimteavontuur in 2019 gereed te hebben. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de officiële site, waar je binnenkort ook een demo kunt downloaden.

3-10-2018
UTOPIA SYNDROME is een point & click science fiction avontuur waarin je de kans krijgt je verleden, heden en toekomst te onderzoeken. Je verzamelt voorwerpen, leest documenten en bent interactief met een omgeving, die je van bovenaf bekijkt.

Indie-ontwikkelaar Andrew Averkin werkt in zijn vrije tijd aan het spel en legt er zijn dromen en emoties in. Zijn eerste doel is het maken van een speelbare demo. Wanneer het volledige spel kan verschijnen is nog niet bekend.
Bezoek de Steampagina voor meer informatie, trailers en screenshots.

25-9-2018
Van Cloak and Dagger Games, de indie-spelmakers van onder andere Legend of Hand en Mudlark komt SUMATRA: Fate of Yandi, een jungle avontuur, waarin je speelt als Yandi, die werkt in de boomkap industrie. Na een ongeluk strandt hij in een onbekend deel van de jungle, waar hij moet proberen te ontsnappen aan onder andere wilde dieren, inboorlingen en wetenschappers. Lukt het hem levend de jungle te verlaten?

Volgens de Steampagina zal dit klassieke, humoristische point & click avontuur binnenkort verschijnen.

20-9-2018
Nog voor kerstmis kunnen fans van Jonathan Boakes' "The Crown"-wereld aan de slag met SILENT NIGHT.
Deze stand-alone aflevering van het gothische geestenspel speelt zich af in een afgelegen kerk op kerstavond. De inmiddels vertrouwde geestenjager Nigel Danvers komt geesten uit diverse periodes van de geschiedenis tegen en kan slecht één enkele geest uit de kerstmisvalstrik redden.

Het Nederlandse Iceberg Interactive zorgt voor publicatie via Steam. Bezoek officiële site voor screenshots en een trailer.

16-9-2018
NINE NOIR LIVES speelt zich af in Meow Meow Furrington, een stad vol katten, kartels én misdaad. Werk genoeg voor de ervaren detective Cuddles Nutterbutter, zeker als er een bende-oorlog dreigt uit te breken tussen de machtige Montameeuw en Catulet families.

Het handgetekende humoristische kattenspel wordt aangekondigd voor oktober 2019. Intussen kun je de vorderingen volgen op de officiële site.

6-9-2018
Het humoristische Four Last Things, gebaseerd op schilderijen uit de Renaissance, krijgt een passend vervolg in THE PROCESSION TO CALVARY.
Vermoedelijk in april 2019 mag je zingen voor zeelieden, samenzweren met kardinalen en beter spelen dan de lokale organist en dat allemaal omdat je absolutie nodig hebt voor je zonden.

Indie-ontwikkelaar Joe Richardson heeft in de Kickstarter campagne zijn bescheiden doel reeds bereikt, maar steun is uiteraard altijd nog welkom.

5-9-2018
Detective LORD WINKLEBOTTOM is een gentleman giraffe, die samen met zijn nijlpaardvriend Dr. Reginald Frumple de zaak van de onlangs vermoorde admiraal Gilfrey onderzoekt. Gilfrey had de twee vrienden uitgenodigd op zijn afgelegen eiland, maar kreeg dus niet meer de kans met ze te praten. Aan de speler de taak om aanwijzingen te zoeken, puzzels op te lossen en de nodige verdachten te ondervragen.

Indie-ontwikkelaar Charlotte Sutherland heeft eerder aan topspellen meegewerkt, maar wil eind 2019 met deze humoristische detective haar eerste solo-project afleveren.
Bezoek de officiële site van Cavemonsters om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

30-8-2018
Ontstaan als een project van Duitse kunststudenten, belooft TRÜBERBROOK een mysterie adventure te worden, gecreëerd met handgemaakte decors waarin digitale karakters rondlopen.
Een jonge Amerikaanse wetenschapper belandt in het slaperige stadje Trüberbrook voor een rustige vakantie. Maar voor hij het beseft belandt hij in de handen van een compleet gestoorde collega.

Voor het spel, dat een sfeer heeft die aan Twin Peaks doet denken, is een trailer op YouTube uitgekomen, die een prachtig beeld geeft van de levensechte achtergronden en het mysterieuze verhaal.

30-8-2018
Heb je je ooit afgevraagd wat er met de heilige graal is gebeurd, nadat ridder Lancelot hem gevonden had? In LANCELOT'S HANGOVER: The Quest of the Holy Booze krijg je een antwoord.

Dit grappige avontuur, dat onder invloed van Monty Python en Monkey Island werd ontwikkeld, is begin 2016 via kickstarter gefinancierd en dus is spelmaker Jean-Baptiste de Clerfayt weer hard aan het werk. Wie zelf wil zien waaraan, kan alvast een gratis demo downloaden op de officiële site, waar je ook een trailer en screenshots kunt bewonderen.
Inmiddels is er ook een steampagina, waar je meer informatie kunt vinden over de vermoedelijke uitgiftedatum ergens in 2018.

29-8-2018
Het humoristische 3 MINUTES TO MIDNIGHT speelt zich af in de USA, rond 1946, als iedereen na de oorlog weer aan feestjes begint te denken. Niemand vermoedt dat er al jaren in Mexico een samenzwering aan de gang is, met als doel de mensheid uit te roeien. Als Betty na een vreselijke trilling midden in de nacht wakker wordt, is ze haar geheugen kwijt. Maar ze gaat niet bij de pakken neerzitten.

Dit handgetekende klassiek vormgegeven adventurespel met de nodige geheimen, veel puzzels en twee speelbare karakters van Scarecrow Studios wordt begin 2019 verwacht en heeft inmiddels ook een steampagina, waar een eerste trailer en screenshots te bekijken zijn.

27-8-2018
Shiver Games maakt bekend dat nog dit jaar een derde deel in de LUCIUS serie uit zal komen.
Ditmaal keert de jongen die door de duivel bezeten is, terug naar zijn oude woonplaats Winter Hill, waar hij wellicht gaat begrijpen waarheen zijn levensweg hem voert. In deel 1 hoorde hij stemmen die hem opdracht gaven zijn ouders en andere bewoners van het landhuis te vermoorden met magische krachten. In deel 2 ging hij verder met zijn gruwelijke daden in het krankzinnigeninstituut waar hij ondergebracht was.
In deel 3 wachten hem moeilijke taken en uitdagingen. Maakt hij de juiste keuzes en kan hij er uiteindelijk een eind aan maken? Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

21-8-2018
Vandaag heeft uitgever Microids de eerste korte teaser van BLACKSAD gepubliceerd. Bekijk hem op YouTube. Het noveleske avontuur, naar een bekend stripfiguur, wordt ontwikkeld door Pendulo Studios, die we al kennen van de Next Big Thing, de Runaway en de Yesterday series.
Het spel voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC en Mac wordt in 2019 verwacht. Volg de ontwikkelingen op de Facebookpagina van Microids

Het verhaal speelt zich af rond 1950, als corruptie in de sportwereld en met name in het bokswereldje hoogtij viert. Als de eigenaar van een boksclub vermoord wordt en zijn sterbokser plotseling verdwijnt, wordt het tijd voor de kat-detective John Blacksad om in de New Yorkse onderwereld te duiken.

6-8-2018
James Lightfoot is al zijn leven lang dol op humoristische adventurespellen als Monkey Island, DiscWorld, Space Quest en dergelijke. Nu heeft hij de stap gewaagd om zelf een soortgelijk avontuur te maken, dat THE MYSTERY OF WOOLLEY MOUNTAIN gaat heten.
Hierin kun je de avonturen van een groepje muzikale tijdreizigers, annex wetenschappers volgen.

Twee jaar na de succesvolle kickstarter campagne laat Lightfoot weten dat het spel nu een steampagina heeft waar je een gratis demo kunt downloaden. De voltooiing van het buitenaardse avontuur is in zicht!

6-8-2018
EDGAR is een 40-jarige man die bang is van mensen. Hij leeft tevreden in afzondering in het bos, samen met zijn kip. Op een dag ziet hij zich gedwongen zijn angsten te bedwingen en naar het dichtsbijzijnde dorpje te gaan. Jammer genoeg voor hem zijn de inwoners daar nog gekker dan hijzelf.

Van dit debuutspel van het Franse Le Poule Noir is momenteel nog niet zo veel bekend. Bekijk een trailer op YouTube of bezoek de officiële site voor enkele screenshots.

1-8-2018
IRONY CURTAIN: From Matryoshka With Love kan met zo'n titel niets anders worden dan een satire over de verhouding tussen Rusland en het Westen. Het totalitaire communistische land Matryoska wil zich op zijn voordeligst presenteren aan de westerse bezoekers. De nodige minigames en raadsels zijn uiteraard bij het ontdekken van dit prachtige land onontbeerlijk.

Het hilarische spel van Artifex Mundi wordt in 2019 verwacht voor PC, Nintendo Switch, PS 4 en Xbox One. Bezoek de Steampagina voor meer informatie, een trailer en screenshots.

31-7-2018
TALES OF THE NEON SEA van het het Chinese Palm Pioneer, wordt een cyberpunk adventure met RPG elementen in een wereld vol intrige en achterdocht, waar katachtige gangsters hun weg naar de top van de voedselketen plannen en de verhouding tussen mensen en robots onder spanning staat.

Het spel, waarin je je verstand en je vermogen om puzzels op te lossen nodig hebt, wordt in oktober verwacht. Bezoek de Steampagina voor meer info.
Om de laatste mooie puntjes op de i te kunnen zetten, vraagt het team steun via een Kickstarter project

30-7-2018
ZID & ZNIW CHRONICLES: Zniw adventure van Azure Mountainwordt een klassiek point & click adventure.
Het spel handelt over een jonge vrouwelijke dinosaurus met de naam Zniw, die op reis gaat naar haar familie in de stad. Om daar te komen, zal ze echter door het "wilde" prehistorische land Polisemia moeten reizen, waar haar allerlei gevaren wachten.

Zniw heeft nu een eigen Steampagina gekregen, waar je meer informatie en screenshots kunt vinden.

26-7-2018
De hoofdrol in RAINSWEPT is weggelegd voor detective Michael Anderson, die naar het kleine stadje Pineview gaat om de lokale politie te helpen bij een ogenschijnlijk eenvoudige moordzaak. Dankzij het turbulente huwelijksleven van een koppel dat dood gevonden wordt in hun keuken, denkt de omgeving dat het een moord-zelfmoord zaak is. Maar klopt dit wel?

In januari 2019 krijg je de kans het zelf te onderzoeken. Intussen zoekt indie-ontwikkelaar Armaan Sandhu nog een beetje financiële steun via een Indiegogo campagne. Je kunt hier de laatste trailer bewonderen en een demo downloaden om een indruk van dit originele handgetekende spel te krijgen.


13-7-2018
Het nieuwste spel van het Zweedse Killmonday Games gaat LITTLE MISFORTUNE heten en speelt zich af in hetzelfde universum als het eerder verschenen griezel-avontuur Fran Bow.
Het spel handelt over een meisje dat haar moeder het geschenk van eeuwig geluk wil geven, dus wandelt ze het bos in, waar ze naast de nodige misteries ook ongeluk kan tegenkomen.
Het spel wordt in 2019 verwacht. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de officiële site.

12-7-2018
Jan Kavan (CBE Software), die we nog kennen van het bijzondere J.U.L.I.A. Among the Stars werkt momenteel aan SOMEDAY YOU'LL RETURN. Hierin gaat een vader op zoek naar zijn weggelopen dochter in een bos waar hij vreemde, zeer oude dingen ontdekt, die misschien beter verborgen hadden kunnen blijven.

Het 3D spel voor PC, PS4 en XBox One wordt in het voorjaar van 2019 verwacht. Bezoek de officiële site voor meer informatie, screenshots en een trailer.

7-7-2018
In HALFLIGHT Doorkruis je met de jonge Xi-sheng de schemerige wereld tussen realiteit en verbeelding. In zijn dromen vind je schaduwen en projecties uit de echte wereld, maar wat als het onderscheid tussen droom en werkelijkheid vaag wordt en het verschil niet meer te zien is?

Dit bijzondere indie-avontuur met puzzels en vijanden die je alleen met je verstand kunt verslaan, komt binnenkort beschikbaar op Steam.

6-7-2018
MR. THREADY, dat voorheen bekend stond als "Voodoo", speelt zich af in een groot naaiatelier, dat sinds 1950 verlaten staat. Een klein voodoo poppetje komt hier ineens tot leven en ontdekt dat niet alles zo verlaten is als het lijkt. Hij moet puzzels en raadsels oplossen en dodelijke valkuilen ontwijken.
In de stijl van Machinarium heeft het spel geen tekst en inventaris. De bedoeling is dat je in het scherm voorwerpen combineeert.

Het spel wordt in 2019 verwacht. Bezoek de officiële site van Ayramen Studio voor meer info, screenshots en filmpjes.

5-7-2018
Na het vorig jaar uitgekomen "Detention", is DEVOTION het tweede horror-spel van het Taiwanese Red Candle games
In dit psychologische horror-verhaal draait alles om een familie van drie personen, die rond 1980 in een oud appartementencomplex woont. Religie speelt een belangrijke rol in hun leven. Doorzoek het huis en ontdek het mysterie dat er toe leidde dat dit huis, eens vol vreugde, in een nachtmerrie is veranderd.

Een uitgifte datum is nog niet bekend. Bezoek de officiële site voor meer informatie.

30-6-2018
MERCURY BLUE is een ruimte-adventure, waarin je de rol van kapitein Jake Hunter en zijn trouwe robot FU2 op je neemt. De vrienden vliegen van planeet naar planeet, op zoek naar fortuin, wraak en Bathari ijsjes. De leider van mijncooperatie Conglomocorp is namelijk verantwoordelijk voor de dood van hun dierbare vriendin Angelica.

Het spel wordt met opzet gepresenteerd in ouderwetse low poly 3D grafische beelden en is een traditioneel 3de persoons point & click avontuur, met enkele arcade-elementen voor de variatie.
Bezoek de officiële site voor meer informatie, screenshots, trailers en vanaf 29 juni ook een gratis mini-episode, bedoeld om kennis te maken met de serie.

24-6-2018
FLIPPING FLIP is een depressief mannetje van middelbare leeftijd met een bijzondere eigenschap: Als hij niest, draait hij binnenstebuiten en komt zijn superhelden-ego tevoorschijn. Eigenlijk wil Flip deze eigenschap kwijt en rustig leven, maar dat is nog niet zo makkelijk.

Het handgetekende sidescrolling puzzelspel is nog in ontwikkeling. De ontwerpers vragen via Square Enix om advies. Download de gratis demo en vertel de makers wat er goed werkt en wat eventueel verbeterd kan worden.

19-6-2018
Met "Een kaars aansteken is ook een schaduw werpen" vroeg Lantern Studio medio 2016 voor hun debuut point-en-click adventure LUNA - The Shadow Dust wat financiële steun via een Kickstarter campagne aan. Ze bereikten hun doel en gingen aan het werk.
Nu, 2 jaar later, is er een Steampagina geopend, waarop een trailer, screenshots en meer informatie te vinden is. Ze hopen het spel in 2019 te kunnen uitbrengen.

Achter de gazen sluier van de realiteit, ligt een betoverde wereld. Nadat de wereld uit balans is geraakt, gaat een jongen op een onverwachte reis. Pas als de maan weer opkomt, zal de orde in de wereld hersteld kunnen worden. Maar je kunt niet terug in de tijd om een fout te herstellen. Wat gedaan is, is gedaan...

18-6-2018
EPITASIS belooft een mix te worden tussen Myst en The Talos Principle.
In dit wonderbaarlijke puzzelspel doorkruis je een buitenaardse planeet met vreemde technologieën, in de rol van een onderzoeker, die door een oud "portal" stapt.

Het spel, dat inmiddels via Kickstarter is gefinancierd, wordt in het eerste kwartaal van 2019 verwacht. Bezoek de net geopende Steampagina voor meer informatie en plaatjes.

14-6-2018
Uitgever Focus Home Interactive presenteert op de E3 A PLAGUE TALE: INNOCENCE.
Dit spel handelt over een meisje dat met haar jongere broertje probeert te overleven in de duistere tijden van een door pest geplaagd 14de eeuws Frankrijk.

Het avontuur voor PC, PS4 en XBox One, dat naast een goed verhaal ook actie- en stealth elementen zal bevatten, wordt waarschijnlijk eind 2019 uitgebracht. Bezoek de officiële site om de trailer te bekijken en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

12-6-2018
Tayanna Studios, van het vorig jaar uitgegeven Calm Waters heeft een nieuw project onder handen genomen.
THE DARK SIDE OF THE MOON wordt een FMV (full motion video) thriller/mysterie avontuur, met klassieke point & click bediening en enkele 'quick time' elementen. Je (snelle) beslissing zal daarbij het verloop van het spel beïnvloeden.
Over het verhaal is tot nu toe alleen bekend dat het handelt over een alleenstaande vader, die op een ochtend ontdekt dat zijn beide kinderen verdwenen zijn.

Het spel zal medio 2019 gereed zijn, maar de indie-ontwikkelaar kan nog wat steun gebruiken op Kickstarter om het spel een meer professioneel tintje te geven, door de scenes op te nemen met betere apparatuur en het inhuren van een stemacteur.

6-6-2018
GUARD DUTY heeft een succesvolle Kickstarter campagne achter de rug en het lijkt erop dat ze zelfs de beloofde uitgifte datum gaan halen.
Met een trailer op Steam laat indie-ontwikkelaar Sick Chicken Studios weten dat we dit spel over liefde en consequenties binnenkort mogen verwachten.

Het klassiek opgezette adventure speelt zich af in twee tijdzones en vertelt het verhaal van Tondbert, de loyale wacht van Kasteel Wrinklewood, die op reis gaat om de liefde van zijn leven te redden. Een mysterieus figuur heeft namelijk prinses Theremin gekidnapped en alle ridders en hun paarden zijn momenteel afwezig.


3-6-2018
TARDIGRADES zijn (fictieve) gigantisch grote blauwe wezens die zorgen voor de mogelijkheid om door de ruimte te reizen. Het is ook de titel van een nieuw spel van indie-ontwikkelaar Ananstronaut.
In dit retro-stijl 3de persoons avontuur handelt het over onderwerpen als slavernij, geheimhouding en spionage, allemaal op een planeet waarin drie civilisaties apart leven, maar tegelijk afhankelijk zijn van elkaar. Botanist Carter en zijn vriendin Alex, die in een ruimtestation circuleren rond Jupiter, beseffen de waarde van de planeet en gaan op zoek naar de nodige elementen om ook de Aarde aan deze technologie te helpen.

Volg de ontwikkelingen op de officiële blog.

2-6-2018
Shadow Tor Studios, dat bekend is van het bijzonder vormgegeven Blackenrock en de twee Barrow Hill adventures, werkt momenteel aan een nieuw project dat GLASTONBURY: Waking Dream of Avalon gaat heten.
De makers (Matt Clark en Jonathan Bloakes) werden geïnspireerd door een gebied dat doordrenkt is van mythes en oude verhalen. Denk bijvoorbeeld aan Avalon, koning Arthur, Joseph van Arimathea en natuurlijk de beroemde Glastonbury abdij.
Veel is er nog niet bekend, maar je kunt op de officiële blog wel alvast wat beelden van de omgeving bekijken, waarin zich alles af gaat spelen.

1-6-2018
MUNDAUN is de naam van een klein bergdorp. Curdin is er sinds zijn kinderjaren niet meer geweest, maar als zijn grootvader op mysterieuze wijze omkomt in een vuur gaat hij terug. Al snel ontdekt hij dat de resterende bewoners van het kleine dorpje opgejaagd worden door iets diabolisch dat op de sneeuwbedekte top van de berg woont.

Het handgetekende horror-avontuur wordt in 2019 verwacht. Volg het laatste nieuws op de officiële site.

18-5-2018
Na slechts enkele dagen heeft PROJECT SENSE zijn doel op Kickstarter reeds bereikt. Donaties blijven uiteraard welkom.
Het is waarschijnlijk dat dit horror cyberpunk avontuur medio 2019 uitgebracht gaat worden.

Het verhaal speelt zich af in Neo Hong Kong in 2083, waar een jonge vrouw met de naam Mei Lin Mak wordt meegesleurd in een maalstroom van bovennatuurlijke horror. Als ze dieper in het eeuwenoude mysterie duikt, zal ze zich moeten afvragen of haar idee van de werkelijkheid wel de juiste is en of ze haar cyber-ogen nog wel kan vertrouwen. Mei-Lin probeert het raadsel van 14 geesten en de waarheid achter haar eigen familievloek te ontraadselen.

10-5-2018
In SOL705 gaat het om een groepje Argentijnse studenten, die liever niet te veel tijd op school doorbrengt, behalve natuurlijk als het erom gaat een date te regelen met een van hun klasgenoten. De rest van hun energie besteden ze aan hun geheime buitenaardse onderzoeksclub. Logisch toch?

Het eerste hoofdstuk (60 minuten speeltijd) is gratis verkrijgbaar voor PC, Mac, Linux, iOs en Android. De rest van het spel zal begin 2019 verschijnen. Momenteel zoeken de studenten nog wat financiële steun via Kickstarter.


1-5-2018
Het Myst-achtige CATYPH: The Cunci Experiment werd twee jaar geleden uitgebracht. Ontwikkelaar Simon Mesnard raakte door een crash al zijn data kwijt en was dus niet meer in staat om verbeteringen en updates aan te brengen. Maar nu, na twee jaar is het toch gelukt! Het spel heeft nu onder andere een duidelijke cursor en is speelbaar in een "Normal Mode", die de puzzels ook voor minder ervaren spelers behapbaar maakt.
Van deze "light versie" is een gratis demo beschikbaar. Bezoek de officiële site voor meer informatie.
Lees de review op deze site.

18-4-2018
JENGO van Robot Wizard handelt over de doorgewinterde gamer Jeff, die niets moet hebben van de moderne manier van adventures spelen. Geen forums, geen hintlijnen, maar zelf maanden aan het scherm gekluisterd zitten is wat hij eigenlijk wil.
En ver weg, in een andere realiteit, is een vergeten pixelwereld, die naarstig op zoek is naar een held om te kunnen overleven.....dusssssssss.

Het spel wordt begin 2019 verwacht. Intussen kunnen donateurs een financiële bijdrage leveren via crowdfunding op FIG, waar je ook een trailer en screenshots kunt bekijken.

3-4-2018
In het bovennatuurlijke horror-pixel-avontuur ELLEN, probeert James de duistere waarheid te achterhalen die schuil gaat achter de moord op de familie Smith en hun sinds jaren vermiste dochter.

Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend. Bezoek de officiële site van Red Mount Media voor meer informatie en een link naar een demo.

3-4-2018
Met een trailer op YouTube laat indie-ontwikkelaar AtticDoorProductions weten dat THE 13th DOLL op halloween (31 oktober) van dit jaar gereed is.

In dit fan-made vervolg op The 7th Guest is Tad ontsnapt uit Stauf Mansion. Hij laat de poppen, de geesten van zijn medebezoekers en de andere slachtoffers van Stauf achter. De geesten blijven hem echter achtervolgen en uiteindelijk belandt hij in een krankzinnigen gesticht. Tad wil terug naar Stauf Mansion om voor eens en altijd af te rekenen met zijn kwelgeesten.

23-3-2018
Night School Studio dat in 2016 met Oxenfree inging op de levenshouding van tieners, wil nu met AFTERPARTY in het leven-na-de-dood van twintigers duiken.
Milo en Lola zijn onlangs overleden en in de hel beland. Hun enige manier eruit, is de duivel zelf onder tafel drinken. Uiteraard gaan ze dat proberen, na de nodige oefening in duister bars.

Het spel wordt in 2019 verwacht bezoek de Facebook pagina voor het laatste nieuws en een eerste trailer.

21-3-2018
Wormwood Studios, dat menigeen wellicht kent van het scifi avontuur Primordia, maakt bekend dat ze nu werken aan het surrealistische STRANGELANDS.
Hierin ontwaakt een man op een wel zeer vreemd buitenaards pretpark. Hij ziet hoe een goudharige vrouw zich in een bodemloze put stort. Hij zoekt antwoorden bij onder andere een levend fornuis, een oogloze schrijver en een mismaakte zeemeermin, terwijl ijselijke kreten vanaf de top van de achtbaan klinken. Hij weet dat de vrouw blijft springen en vallen tot hij dit Duister Ding heeft vernietigd.

Bezoek de officiële website voor meer informatie, screenshots en filmpjes.


8-3-2018
In PERFECT TIDES ontdek je op humoristische wijze hoe het leven van een teenager eruit ziet, met al zijn ergernissen en bevreemding. In het jaar 2000 woont hij op een eiland dat driekwart jaar verlaten is. Zijn enige contact met de buitenwereld en zelfs met school, is zijn computer. En dan wordt hij verliefd...

Het spel heeft inmiddels een succesvolle kickstarter campagne afgerond en als alles goed gaat, wordt het in oktober 2019 uitgebracht.

3-3-2018
Van de makers van Myst en Obduction komt het goede nieuws dat ze nu werken aan FIRMAMENT. Van het spel is tot nu toe alleen bekend dat je een magische reis onderneemt door vreemde streken, vergezeld door een altijd aanwezig uurwerk en een behulpzame etherische mentor.

Bekijk de trailer en de screenshots en volg de ontwikkelingen op de officiële site.

27-2-2018
In HEAVENS VAULT leer je een compleet nieuwe hiërogliefentaal als je archeologe Aliya vergezeld op haar reis door de Nebula. Ontdek vergeten plaatsen en oude ruïnes met inscripties die niemand meer kan lezen. Maar bedenk dat een verkeerde vertaling je een verkeerd beeld kan geven van de betekenis. Praat met mensen die reageren op de manier waarop jij ze benadert en loop vrij rond in een schittende omgeving.

Het spel wordt nog dit jaar uitgegeven voor PC en Playstation. Bezoek de Playstation blog voor meer informatie, een trailer en screenshots.

19-2-2018
Simon Mesnard die we kennen van de schitterende science fiction adventures ASA: A Space Adventure en Catyph: The Kunci Experiment, is bezig met het maken van een nieuw avontuur in de "Blue Matter" reeks, met de naam BOINIHI: The K'i Codex.

Je speelt de rol van een astronaut die al jaren door de ruimte reist en op een naamloze maan landt, waar een mysterieus persoon in zijn eentje woonde. De reeds lang overleden man heette Boïnihi en had als enige de verschrikkelijke gebeurtenissen op "Day Zero" overleefd.

Kijk voor een nieuwe trailer op facebook of bezoek de officiële site om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

18-2-2018
INSPECTOR WAFFLES gaat op onderzoek uit, als in Cat Town de rijke industrieel Fluffy dood wordt gevonden in zijn huis. Is het moord? Zelfmoord? Er is wel nog een klein probleem dat eerst opgelost moet worden: De politie kan niet bij de plaats delict komen!

Volg de vorderingen van dit retro avontuur met katten en honden via de officiële site van Goloso Games. De eerste episode wordt eind 2018 verwacht. Een demo is wel reeds beschikbaar.

23-1-2018
Volgens ontwikkelaars Theta Division Games wordt VIRTUAVERSE een dystopisch cyberpunk avontuur met een futuristisch verhaal en een retro-look.
In een wereld die gedomineerd wordt door een overheid met kunstmatige intelligentie in plaats van mensen van vlees en bloed, is Nathan een buitenbeentje, die geen deel wil uitmaken van dit systeem. Hij leeft van het smokkelen van gekraakte software en niet helemaal legale gadgets. Als op een dag zijn vriendin verdwenen is met achterlating van een mysterieuze boodschap op de badkamerspiegel, wordt hij meegesleurd in een vreemde zoektocht.

Het spel wordt pas in 2019 verwacht. Volg de ontwikkelingen via de officiële site.

19-1-2018
ONE HELLOVA DAY van indie-ontwikkelaar Roman Koksharov belooft een komisch avontuur in de stijl van Lucas Arts te worden.
Je speelt als een egocentrische CEO die probeert zijn firma van de ondergang te redden. Daarbij wordt hij gedwongen om maar meteen de hele stad te verlossen van een kwaadaardige vloek. Je kunt de problemen makkelijk oplossen door te stelen, maar ook op de moeilijke manier door anderen te helpen. Er zijn dus meerdere oplossingen voor elke puzzel en je keuzes bepalen het einde.

Het spel zal in 2018 uitgebracht worden. Meer informatie, een trailer en screenshots zijn te vinden op de steam pagina.

8-1-2018
Van de Tsjechische ontwikkelaar Jakub Pilar komt het nieuws dat hij werkt aan SUBSEQUENTED.
In deze 3D thriller met klassieke point & click bediening speel je als genetisch laboratorium medewerker Lensen Vicky, die op een lange reis gaat om haar broer te redden, de laatste overlevende van haar familie.

Het spel wordt eind van dit jaar verwacht. Bezoek de officiële site voor het laatste nieuws en screenshots.

3-1-2018
PLOT OF THE DRUID volgt de belevenissen van Jase, die fraudeerde bij zijn certificatietest en daarom van de opleiding voor druides verwijderd werd. Oom te bewijze dat hij het waard is een tweede kans te krijgen, gaat hij op avontuur in een wereld vol goblins, trollen, draken, dwergen en elfen.

In dit handgetekende, 3e persoons klassieke avontuur, krijg je niet alleen de opties lopen, kijken en pakken hebt, maar ook openen, sluiten en duwen. Op deze wijze willen de makers je meer controle geven over de acties die je wilt ondernemen. Het duurt wel allemaal nog tot begin 2019 eer het eerste deel uit een serie van vijf wordt uitgegeven. Volg de ontwikkelingen op officiële blog.

2-1-2018
SOL INVICTUS wordt een hommage aan klassieke videospellen, met veel unieke locaties, echte FMV karakters in een soft retro look, en een constante 2D blik op handgeschilderde achtergronden.
Het draait allemaal om de bemanning van een ruimte-vrachtschip die onfortuinlijk genoeg speelbal wordt van intrigues van de overheid.

Het duurt nog zeker een jaar eer het spel gereed is, maar een eerste gameplay trailer is reeds te zien op de officiële site, waar je ook meer informatie over het spel kunt vinden.

30-12-2017
Het was heel erg lang stil rondom de horror ASYLUM van Senscape, maar nu verschijnt er een trailer op YouTube die je inzicht geeft in de sfeer van het spel.
De trailer geeft tevens inzicht in de te verwachten gameplay, maar onthult nog steeds geen uitgiftedatum.

29-11-2017
DU LAC & FEY: Dance Of Death wordt een bijzonder avontuur, waarin de Lancelot du Lac en Morgan le Fey uit de legendes van koning Arthur, de confrontatie aangaan met Jack the Ripper, bekend van de moorden in het Londense White Chapel van 1888. De twee legendarische helden krijgen hulp van ene Mary Kelly die magische krachten bezit.

De speler krijgt in 2018 de kans om met Lancelot, Morgan en Mary te spelen, als het Salix Games tenminste lukt om voldoende geld binnen te halen via een Kickstarter campagne, die nog tien dagen duurt. Meer informatie is te vinden op dezelfde site.

21-11-2017
Indie-ontwikkelaar Svarun Entertainment kennen we nog van het gratis science fiction adventure "VSEVOLOD", dat in 2012 het licht zag.
Nu, 5 jaar later, verschijnt de alpha demo voor K'NOSSOS, een klassiek vormgegeven, zeer vrije interpretatie van de minotaurusmythe die zich in de oudheid op Kreta afspeelde. Je kunt hem downloaden op de kickstarter site, waar de ontwikkelaars nog een dag de tijd en beetje hulp nodig hebben om hun doel te bereiken.

18-11-2017
Help TALA om onderdelen te vinden voor een vliegtuigje, zodat ze de Town Guardina kan gaan redden, die in het woud is vast komen te zitten.
De kleine wereld waarin Tala leeft is gemaakt van natuurfotografie en animaties. En net als in het grote voorbeeld Samorost, wordt er ook in dit spel niet gesproken.

Het spel wordt in 2019 verwacht. Bekijk de trailer en volg de ontwikkelingen op de officiële site van het Australische GardenWell.

12-11-2017
De liefhebbers van Myst-achtige spellen, waarin je vrij in 3D dwaalt op een onbekende planeet met een vreemde, verloren gegane cultuur in een schitterende omgeving, zullen met REAL MYHA niet teleurgesteld worden.

Simon Mesnar (ASA) en Denis Martin (RoonSehv) hebben de handen ineen geslagen om dit avontuur in de Black Cube serie te realiseren. Ze kunnen nog een beetje hulp gebruiken in de vorm van een donatie op Kickstarter. De campagne loopt nog 22 uur en ze zijn er bijna!
Hier kun je ook trailers bekijken en meer lezen over het project alsmede gratis twee oudere spellen downloaden van dezelfde makers.

11-11-2017
Uit Kroatië komt het nieuws dat het team van Tanais Games besloten heeft om 10 april 2018 een demo uit te brengen van SAINT KOTAR. Dit is tevens de start van een Kickstarter campagne.
Een nieuwe gameplay trailer, screenshots en meer informatie zijn te vinden op de officiële site.

In dit psychologische horror avontuur gaan een professor, een museumdirecteur en een journaliste naar het stadje Saint Kotar om een tentoonstelling over middeleeuwse kunst te bezoeken. De drie speelbare karakters komen terecht in een serie moorden die te maken hebben met duivelaanbidding en heksenrituelen.

2-11-2017
RIDDLE OF THE SPHINX: Awakening is een remake van het gelijknamige spel uit 2000. De nieuwe versie is in HD, heeft nieuwe en verbeterde scenes en wordt ook uitgebracht voor mobiele platformen.
Het verhaal blijft hetzelfde en begint als archeoloog Sir Geoffrey de piramide van Gizeh onderzoekt en per ongeluk een oude vloek laat ontsnappen als hij een oude scroll vertaalt.
Het team van Old World Studios hoopt de remake in september 2018 gereed te hebben. Bezoek de officiële website voor meer informatie en een link naar het Kickstarter project.

21-9-2017
Het Noord-Ierse Outsider Games dat vorig jaar nog Wailing Heights uitbracht, zit niet stil. De indie-ontwikkelaar is een samenwerking aangegaan met strip-uitgevers Atomic Diner en Northern Ireland Screen om het gelauwerde stripverhaal van JENNIFER WILDE om te zetten in een adventurespel.

Het is 1921 en in Parijs is de jazzmuziek in opkomst. Je speelt de rol van de jonge Franse artieste Jennifer Chevalier, die betrokken raakt bij moord, spionage en een revolutie die haar dwars door Frankrijk, Engeland en Ierland brengt. En ze krijgt hulp van de geest van Oscar Wilde! Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend, men hoopt in november 2018. Volg de ontwikkelingen op de officiële site of doneer op de Kickstarter pagina.

18-9-2017
LIFE OF DELTA speelt zich af in een post-apocalyptisch cyberpunk Japan. De hoofdpersoon is een kleine robot met de naam Delta, die probeert zijn vader te vinden en te redden.
Veel meer is er nog niet bekend van dit schitterende handgetekende adventure van indie-ontwikkelaar Airo Games. Op de facebookpagina zijn wel al enkele screenshots en korte fimpjes te bewonderen.

11-9-2017
In slechts een paar dagen bereikte CYANIDE AND HAPPINESS zijn doel op Kickstarter. Dat het spel op een webcomic gebaseerd is, die al drie jaar dagelijks te bekijken is, zal hier zeker aan hebben bijgedragen. Er zijn nog 26 dagen over om de rest van de doelen, zoals ingame prestaties en een langer verhaal te bereiken.
Het humoristische cartooneske avontuur wordt in december 2018 verwacht.

30-7-2017
Indie-ontwikkelaar Silver Spook Games, die we nog kennen van het vorig jaar uitgekomen cyberpunk adventure Neofeud, zit niet stil. Er wordt momenteel hard gewerkt aan DYSMATON.
Ook dit avontuur speelt zich af in een toekomstige wereld. Het leven op een ruimtekolonie was aangenaam, totdat de machines en met name de geautomatiseerde politie het overnam. Nora, een jonge ingenieur, moet overleven in een vijandige wereld en leren omgaan met pijnlijke herinneringen en verloren hoop.

Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend. Bezoek de officiële site voor het laatste nieuws en een gratis demo.

10-7-2017
Al twee jaar wordt er hard gewerkt aan THE MYSTERY OF OAK ISLAND, een adventure met drie speelbare karakters. Middels een grote update op de kickstarter pagina, krijgen we nu meer inzicht in het tragische achtergrondverhaal dat gebruikt werd om dit spel vorm te geven.
Op dezelfde pagina is er ook een mogelijkheid om het spel in de voorverkoop te bestellen. Visionaire Studio hoopt het spel nog dit jaar te kunnen uitgeven.

6-7-2017
HAROLD HALIBUT speelt zich af in een ruimteschip dat op een verre planeet is gestrand, diep in de zee. Harold is een jonge klusjesman en labassistent van professor Jeanne Mareaux, een van de leidinggevende wetenschappers aan boord. Hij probeert haar te helpen het ruimteschip weer in de ruimte te brengen.

Dit bijzondere adventurespel van het Duitse Slow bros is volledig handgemaakt van modelklei, hout en textiel en gefilmd in stop motion technniek. Het spel wordt in 2019 verwacht. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via de officiële site.


4-7-2017
GROWBOT wordt een puzzel-adventurespel in de stijl van Machinarium.
Je speelt als Nara, een kleine studente die op de eerste dag van haar opleiding op een ruimtestation, meteen met grote problemen te maken krijgt. Nog voordat je meer te weten komt over vreemde ecosystemen, wordt het station overvallen door een onbekende kracht, die grote kristallen laat groeien. De communicatie valt uit en je gaat op zoek naar de kapitein. Onderweg mag je machines repareren en onderzoek doen naar de vreemde kristallen.

Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend, wel is er inmiddels een Steam pagina, waar een trailer en screenshots te bewonderen zijn.

16-6-2017
Het lijkt erop dat het nu echt niet al te lang meer duurt eer THE LAST CROWN: BLACKENROCK verschijnt! Op de blog van Jonathan Boakes laat hij weten dat Iceberg Interactive het lang verwachte spel aan het einde van de zomer gaat uitbrengen.

Sinds Nigel Danvers op Haloween mee deed aan een kort, maar verontrustend experiment met een "spirit board", heeft hij het gevoel dat iets of iemand hem roept. En wat is de betekenis van het woord "Blackenrock"? Is het een naam, een voorwerp een gebeurtenis of een plaats? Samen met mede-spokenjager Lucy Reubans duikt Nigel in het troebele verleden van het stadje Saxton.

Meer informatie, een trailer en screenshots zijn te vinden op de Steampagina.
Meer informatie over The Last Crown serie is te vinden op de officiële site.

19-5-2017
Het eerste adventure van de Russische studio Revolution Fist, HAPPILESS belooft een klassiek 3de persoons mysterie te worden met handgetekende beelden.
Hoofdpersoon is een katachtige detective op de planeet Sadmir, waar zo weinig criminaliteit is, dat hij gedwongen is opdrachten aan te nemen zoals het vinden van verloren sleutels. Maar als hij op zoek mag gaan naar de kidnappers van de gerespecteerde professor Cookie, neemt zijn leven een andere wending en ontdekt hij ook meer over zichzelf en zijn verleden.

Het 15 uur durende spel wordt volgend jaar verwacht.
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de Bekijk de laatste officiële site

24-4-2017
SHADOW OVER ISOLATION, van Naughty Shinobi wordt een horror thriller, die zich afspeelt in 1984. Je speelt de rol van Ryan Kappel, die door zijn tante gevraagd wordt op de boerderij te passen. Het is 17 jaar geleden sinds zijn laatste bezoekje, maar de omgeving voelt niet zo veilig en bekend als toen. Zijn nostalgische trip eindigt bij de vondst van een geheime kamer en een historisch verhaal dat de voormalige bewoners tot waanzin dreef.

Het spel zou nog dit jaar uitgebracht worden.
Bezoek de officiële pagina voor meer informatie, een trailer en screenshots.

17-2-2017
REALITY INCOGNITA wordt een humoristisch science fiction spel in retrostijl als we ontwikkelaar Dire Boar games mogen geloven.
Je wordt wakker met een volledige amnesie. Je weet niet meer wie je bent, waar je bent of wat er is gebeurd. Aan de speler de de taak om de omgeving te verkennen, voorwerpen op te rapen die je kunt gebruiken, om te leren gaan met robots en computers en te ontdekken dat je je in een byzonder gevaarlijke situatie bevindt.

Vermoedelijk is het spel helemaal gereed eind 2018, maar het is nu reeds via vroegtijdige toegang op Steam te koop. Meer informatie, screenshots en een gameplay trailer zijn op de Steampagina te vinden

8-2-2017
Indie-adventure ANTHOLOGY vertelt vijf verhalen die zich afspelen op dezelfde namiddag in dezelfde stad op een bijzonder tijdstip in de geschiedenis.

Wanneer het spel uitgegeven gaat worden is nog niet bekend, maar intussen kan er wel op Steam Greenlight gestemd worden.
Meer informatie, waaronder een korte trailer is te vinden officiële site.

26-12-2016
Al een poosje werken fans van Tex Murphy aan een flink opgepoetste heruitgave van de FMV klassieker Tex Murphy: Overseer. Natuurlijk is het nog lang niet allemaal gereed, maar de eerste indruk van het spel dat de naam THE POISENED PAWN gaat heten, is niet slecht, getuige de 20 minuten durende demo die er op You Tube te zien is.
Meer informatie is te vinden op de officiële site van spelmaker Chaotic Fusion.

«Terug naar vorige pagina