Bezoek, voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 de algemene info & review pagina's. en de 2018 pagina.


26-5-2020
Frogwares komt met het bericht dat er gewerkt wordt aan SHERLOCK HOLMES: Chapter One. Het verhaal speelt zich af vér voor de pijp, de pet en Baker Street en ook Watson is nog niet in beeld.

De briljante gentleman detective in zijn jonge jaren, wordt ergens in 2021 verwacht voor PC, PS4 en Xbox One op Steam, GOG en Epic Store.
Bezoek GOG.com, waar je nu alvast een trailer en screenshots kunt bekijken.

24-5-2020
CLEO - a pirate's tale wordt volgens indie-spelmaker Christoph Schultz een top-down, pixel-art, nostalgisch, humoristisch piratenavontuur, geïnspireerd door de oude Zelda-spellen en de klassieke LucasArts adventure spellen.
Na een succesvolle Kickstarter campagne wordt het spel in augustus 2021 uitgebracht.
Intussen is er al een gratis demo te downloaden.

De hoofdrol is weggelegd voor Cleo, een 14-jarige cynische jongedame die zich vreselijk verveelt in de bar van haar vader, waar alleen saaie vissers en onsuccesvolle piraten komen. Maar als ze het dagboek van een heuse piratenkapitein vindt, komt ze in een gevaarlijk avontuur terecht.

21-5-2020
NAIRI: Rising Tide van het Nederlandse HomeBearStudio wordt een vervolg op het in 2018 verschenen Tower of Shirin. Ook nu beleven NaÔri en haar vriend Rex de nodige avonturen in hun poging de familie van NaÔri te redden. Ze ontmoeten tal van nieuwe dierkarakters, ontdekken nieuwe ruÔnes en lossen massa's interessante puzzles op.

De complete versie van het prachtig handgetekende avontuur wordt in 2021 verwacht, maar vanaf 21 mei is er alvast een gratis proloog-demo te spelen via Steam.

17-5-2020
ONIRIA CRIMES wordt een moordmysterie met een bijzonder tintje. De slachtoffers zijn namelijk verdwenen en de getuigen zijn voorwerpen. Gelukkig kun je communiceren met de voorwerpen en hebben ze genoeg te vertellen in de droomstad waarin alles zich afspeelt.

Het spel van het Spaanse cKolmos wordt in oktober verwacht. Bezoek de officiële site om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

14-5-2020
CALL OF THE SEA speelt zich af in een ander wereld die lijkt op een eiland in de stille Zuidzee rond 1930. Norah gaat op zoek naar haar echtgenoot die bij een expeditie naar een verloren civilisatie verdween.

Het spel zou "binnenkort" uitkomen. Bezoek de steampagina, voor meer informatie en screenshots

14-5-2020
Help Frank, een indie spelmaker met een burnout, om in ONE DREAMER weer zin te krijgen in zijn grote passie: computerspellen spelen en ooit een eigen spel maken. Reprogrammeer voorwerpen, herstel bugs (foutjes), los codeerpuzzels op en bekijk het resultaat.

Het bijzondere puzzelspel met retrobeelden van Gareth Ffoulkes wordt nog dit jaar verwacht. Intussen is wel een gratis proloog/demo te spelen. Bezoek de Steampagina voor meer informatie.

14-5-2020
Er wordt nog steeds gewerkt aan
THE LAST CROWN: Blackenrock, een nieuw deel in de Nigel Danvers serie.
Na een kort, maar verontrustend experiment met een ouija bord, heeft Nigel het gevoel dat iets of iemand vanuit de geestenwereld om zijn aandacht vraagt. Samen met zijn collega-geestenjager Lucy Reubans duikt Nigel in het modderige verleden van Saxton en zijn bewoners, om oude moorden op te lossen.

Bezoek de steampagina voor een nieuwe trailer en screenshots.
Bezoek de officiële site van Shadow Tor Studios voor een gratis preview/demo van het spel.

7-5-2020
MIKE & TYLER zijn twee politie-detectives die proberen een mysterieuze moord op te lossen. Ze ontmoeten daarbij gevaarlijke personen en hebben natuurlijk de nodige puzzels om op te lossen. Heel veel puzzels zelfs.

Het humoristische politie-avontuur met icoonbubbels in plaats van dialogen, wordt in het eerste kwartaal van 2021 verwacht. Bezoek de steamsite voor een trailer en screenshots en om alvast een demo te spelen.

6-5-2020
LONE MCLONEGAN was tot voor kort de meest gezochte bandiet in het Wilde Westen. Nu lijkt het erop dat zijn aartsvijand en concurrent Bragg Badass aan de top staat. Lone besluit het er niet bij te laten zitten en de onkraakbare bank van Oldewell te beroven om zijn reputatie terug te veroveren. Niet eenvoudig als je onderweg in de postkoets overvallen wordt door...juist...Bragg!

Het klassieke avontuur met veel locaties om te bezoeken, veel vreemde personen om te ontmoeten en heel veel problemen op te lossen wordt tegen het einde van het jaar verwacht. Bezoek de officiële site om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

7-5-2020
FOXTAIL is geïnspireerd door de klassieke adventures uit de jaren 90 van de vorige eeuw: Een grote sfeervolle wereld waarin je vrij van de ene naar de ander plek reist en er heel veel taken en logische problemen wachten om opgelost te worden. En voor elk probleem zijn er meerdere oplossingen!
Je speelt de rol van Leah, een charmante, slimme vos met een missie die haar op bijzondere plekken brengt.

Het derde hoofdstuk van het spel wordt 7 mei op Steam Early Access en op GOG.com verwacht.

2-5-2020
CROWALT: Traces of the Lost Colony, gaat de jonge en ambitieuze Hugh Radcliif op zoek naar een groep kolonisten die 150 jaar geleden mysterieus verdwenen. natuurlijk werkt hij zichzelf behoorlijk in de nesten als hij het mysterie probeert op te lossen.

Het klassieke adventurespel met moderne pixels wordt in 2021 verwacht. Bezoek de steampagina, voor een trailer en screenshots en het spel op je wenslijstje te zetten.

2-5-2020
MY BEAUTIFUL PAPER SMILE speelt zich af in een wereld, waar een krankzinnige koning wil dat alle kinderen perfect zijn. En perfect betekent voor hem, dat alle kinderen altijd met een hele grote gelukkige glimlach rondlopen! natuurlijk zal er altijd een kind zijn dat probeert te ontsnappen aan deze dwang...

Bezoek de steampagina, waar het surrealistische zwartwitte spel 19 juni in vroegtijdige toegang zal gaan en waar je nu al een gratis demo kunt downloaden.

1-5-2020
NEYYAH is de naam van een afgelegen eilandje, dat alleen bereikbaar is via portals. Als je leven in gevaar lijkt te zijn, word je door je mentor naar dit eilandje gestuurd, met slechts minimale kennis over de achtergronden van het gevaar en je leefomgeving. Jammer genoeg gaat er iets mis en mag je vervolgens proberen weer naar je thuisland Olujay te geraken, maar niet voordat je de volledige waarheid ontdekt hebt.

Wanneer het myst-achtige science fiction avontuur gereed is, is nog niet bekend, maar je kunt wel alvast een trailer en screenshots bewonderen op Steam.

25-4-2020
INCANTAMENTUM heet het nieuwe spel waar het team van Cloak and Dagger Games (bekend van Mudlark en Sumatra, Fate of Yandi) momenteel aan werkt.
Speuren naar oude graven (en die leegroven) was in de 18de eeuw een erkende hobby voor de rijken op het platteland. Maar als de bekende Thomasina Bateman in een afgelegen dorpje belandt, zal het geen normale opgraving worden!

Het spel dat is geÔnspireerd door Engelse folklore en horror wordt eind 2020 verwacht. Bezoek de officiŽle site om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

23-4-2020
In WESTWOOD SHADOWS speel je de rol van politiedetective Peter Bennet. Hij onderzoekt de zaak van een vermist echtpaar. De man was werkzaam in een psychiatrische inrichting en ontdekte daar dat er patienten verdwenen op mysterieuze wijze. Peter volgt zijn aanwijzingen en ontdekt meer dan hij eigenlijk wilde.

Dit psychologische horrormysterie van RedSoup Studio wordt in het vierde kwartaal van dit jaar verwacht. Intussen is er al een gratis demo te spelen. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

23-4-2020
METAMORPHOSIS wordt een heel avontuurlijk puzzelavontuur, waarin je de wereld door de ogen van een insect bekijkt.
Als Gregor op een dag wakker wordt, ontdekt hij dat hij veranderd is in een klein insect. Dat is heel lastig, want zijn beste vriend Joseph is om onbekende redenen gearresteerd en zo kan hij hem natuurlijk niet goed helpen. Op zoek dus naar een mogelijkheid weer "normaal" te worden.

Dit aparte avontuur zal deze zomer op Steam verschijnen. Intussen kun je daar al de nieuwe trailer en screenshots bekijken.

18-4-2020
BUCK BRADLEY: The Sand and the Pyramid wordt het tweede deel van de humoristische stripstijl avonturen van de fietsende Buck en Ciroki in een vervuilde wereld.
Ditmaal gaan ze op weg naar Nieuw-Milaan, waar iemand woont die Ciroki wellicht weer menselijk kan maken.

Waar deel 1 een kort en nog steeds gratis avontuur voor PC (Steam), Android en iPhone is, zal dit langere deel 2 een commerciŽle uitgave zijn, die waarschijnlijk reeds in mei van dit jaar uitkomt. Bezoek de facebookpagina voor meer informatie.

16-4-2020
JOE KOWALSKI CHRONICLES: Murder in a Flat wordt een prequel van een klassiek adventurespel met meerdere hoofstukken, waarin detective Kowalski de moord op een jonge vrouw probeert op te lossen.

Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend. Bezoek de IndieDB pagina voor een eerste indruk, middels een trailer.

14-4-2020
A LITTLE LESS DESPERATION is na een succesvolle Kickstarter campagne al een drietal jaren in de maak en een uitgiftedatum is nog steeds niet bekend.
Wel is er nu een intro-trailer uitgekomen, waarin we zien hoe de stuntelige groentenkweker Jacob ontvoerd wordt door aliens, die hem vragen de wereld te redden.
Bekijk de trailer op YouTube.

10-4-2020
THE NIGHT IS GREY wordt een cinematografische thriller, verteld via het klassieke perspectief van een point & click adventure.
Graham is alleen in een bos, waar vreemde wolven achter hem aanzitten. Terwijl hij rent voor zijn leven, vindt hij een klein meisje in een verlaten hut. Zonder hem zal ze het vast niet overleven, maar toch is niet alles zoals het lijkt.

Het spel wordt in 2021 verwacht. Bezoek de officiële site om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

8-4-2020
DORDOGNE wordt een prachtig en sfeervol, in waterverf geschilderd avontuur, waarin je de rol speelt van Mimi, die na de dood van haar grootmoeder terugkeert naar het huis waar ze haar zomervakanties doorbracht.
Ze ontdekt dat oma haar brieven en opdrachten heeft nagelaten, om haar eraan te herinneren alles uit het leven te halen wat erin zit.

Het duurt nog zeker een jaar, eer je in Mimi's herinneringen kunt duiken, maar intussen is er alvast een trailer en screenshots te bewonderen op de officiële site.

7-4-2018
In ORBIS FUGAE vergezel je de zelfgekroonde piratenkoningin Anya Ophelia Morgan op een wereldreis, waarbij je veel tijd besteedt aan het ontsnappen uit benarde situaties. Kijk goed om je heen en gebruik je verstand bij het oplossen van de vele problemen die Anya ziet als ze weer eens opgesloten zit.

Solo-indie-ontwikkelaar Timo hoopt het handgetekende puzzelavontuur in 2021 klaar te hebben. bekijk de trailer en screenshots en volg de ontwikkelingen via Steam.

6-4-2018
PLOT OF THE DRUID volgt de belevenissen van Jase, die fraudeerde bij zijn certificatietest en daarom van de opleiding voor druides verwijderd werd. Om te bewijze dat hij het waard is een tweede kans te krijgen, gaat hij op avontuur in een wereld vol goblins, trollen, draken, dwergen en elfen.

In dit handgetekende, 3e persoons klassiek vormgegeven avontuur, krijg je niet alleen de opties lopen, kijken en pakken, maar ook openen, sluiten en duwen. Op deze wijze willen de makers je meer controle geven over de acties die je wilt ondernemen. Volg de ontwikkelingen en bekijk de nieuwe trailer op Steam.

2-4-2020
LAMANNA: The Looe Island Mystery is de volgende titel uit het assortiment van de makers van de Darkfall serie en The Lost Crown.

Op Looe Island, dat echt voor de kust van Cornwall ligt, verdween 100 jaar geleden William H. Boston, een fictief figuur, die ook in het spel waarschijnlijk niet met die naam geboren is. Volgens de mythe onderzocht Boston vreemde verschijnselen en stuurde hij filmbeelden naar de bekende auteur H.P.Lovecraft.
De speler mag de filmbeelden onderzoeken en in de voetsporen van Boston het eiland doorkruisen.

Het spel zal naar verwachting nog deze maand verschijnen. Bezoek de officiŽle site van Darkling Room.

19-3-2020
In slechts een paar dagen bereikte CYANIDE AND HAPPINESS in 2017 zijn doel op Kickstarter. Dat het spel op een webcomic gebaseerd is, die al drie jaar dagelijks in Amerika op TV te bekijken is, zal hier zeker aan hebben bijgedragen. Drie jaar later is het zover dat het eerste deel "FREAKPOCALYPSE" aangekondigd wordt om nog deze zomer te verschijnen op PC.

Bezoek de Steampagina voor meer informatie of om het spel op je wenslijst te zetten.

19-3-2020
In OUR SECRET BELOW wordt Nia Davis door een onbekende ontvoerd en geketend aan de muur, opgesloten in de kelder van een huis. Ze hoort haar kidnapper zeggen dat niemand haar zal krijgen als hij haar niet krijgt. Doorzoek alles en hack computers. Als Nia het verleden van de kidnapper kan ontdekken, helpt dit wellicht om te ontsnappen. Maar veel tijd heeft ze niet.

Deze mysteriethriller met meerdere eindes van DarkStone Digital wordt nog deze zomer uitgegeven op Steam. Bezoek de pagina voor een trailer en meer informatie.
Om de tijd te verkorten is er op Itch.io een gratis demo te downloaden.

17-3-2020
WILLY MORGAN AND THE CURSE OF BONE TOWN wordt een traditioneel humoristisch avontuur met een moderne twist in een 3D grafische cartoonstijl.
Een brief die tien jaar oud is, een web van leugens en een stad vol piraten zorgen voor de nodige verwikkelingen als Willy op zoek gaat naar zijn verdwenen vader.

Het 3de persoons adventurespel van Imaginary Lab wordt eind dit jaar verwacht. Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en een gratis demo om het wachten te bekorten.

15-3-2020
GREYHAT - A Digital Detective Adventure wordt een heel bijzonder avontuur, waarin je de rol speelt van een hacker. Je dochter is ontvoerd en de enige manier om haar terug te krijgen is het hacken van computers. Zoek het testrapport van een pharmaceutisch bedrijf, los een cold-case moord op, stop het lanceren van een nucleaire bom en help vliegtuigen landen door de controle over het luchtruim over te nemen.

Het spel wordt deze zomer verwacht. intussen is er alvast een demo te downloaden op Itch.io en op Steam

7-3-2020
Tien jaar na het eerste deel en zeven jaar na het tweede, brengt Frictional Games nu AMNESIA: Rebirth uit; het derde deel in de opzienbarende en eens vernieuwende horror-reeks. Je speelt hierin de rol van Tasi Trianon, die zonder geheugen ontwaakt in een woestijn in Algeria. Haar enige kans te overleven is de weg terug te vervolgenen de verschrikkingen onder ogen te zien.

De psychologische horror wordt nog voor het einde van dit jaar verwacht. Bezoek de Steampagina voor een korte trailer en screenshots.

15-2-2020
Van de Tsjechische ontwikkelaar Jakub Pilar komt het nieuws dat de ontwikkeling van SUBSEQUENCE het einde nadert. Op het geluid na, is het spel compleet.
In deze 3D thriller met klassieke point & click bediening speel je als genetisch laboratorium medewerker Lensen Vicky, die op een lange reis gaat om haar broer te redden, de laatste overlevende van haar familie.

Bezoek de officiële site voor het laatste nieuws en nieuwe screenshots van het ruimteschip.

14-2-2020
Op het eerste gezicht lijkt MINDCOP een redelijk normaal detective adventure, waarin je de rol op je neemt van een rechercheur die in staat is het brein van verdachten te onderzoeken op verborgen informatie.
Ontwikkelaar Andre Gareis vertelt echter dat er in dit cartoonachtige spel tijdgebonden tetrisachtige elementen zitten. Hoe dit uitwerkt is te zien in een eerste trailer op YouTube.
Het spel wordt begin 2021 verwacht.

14-2-2020
BACKBONE - Prologue is de gratis demo voor een noir-detective avontuur met in de hoofdrol een wasbeer-detective.
De wasbeer-privťdetective Howard Lotor heeft zijn werkterrein in een stad, die gemodelleerd is naar Vancouver (Canada). Onder het genot van hoge resolutie pixels en doom-jazzmuziek kun je hints volgen, bewijsstukken verzamelen en met getuigen spreken.

Spelmaker Eggnut heeft in Raw Fury een uitgever gevonden en hoopt het complete spel begin 2021 te kunnen uitbrengen.

5-2-2020
THE PEEPHOLE'S CHRONICLES: Weird John is een bizar verhaal over John, die doodsbang is voor de enge buitenwereld en dag voor dag probeert te overleven in zijn kleine kamertje, dat hij beslist niet durft te verlaten. Soms klopt er iemand aan zijn deur en het is aan de speler om wel of niet open te maken...het is 22 december...haal je Kerstmis?

Het surrealistische horrorspel wordt eind van 2020 verwacht, maar er is nu al een demo te downloaden op de itch.io site.

3-2-2020
RACKHAM'S SHAMBALA ADVENTURE speelt zich af in China, in de buurt van een klein vissersdorpje, waar Joe en zijn oom leven. Joe Rackhams voorouders waren piraten en hijzelf is een grafrover. Zijn missie: het beschermen van de sleutel tot de Gouden Rivier van Shambala.

Het klassieke adventurespel wordt pas eind 2021 verwacht, maar er is wel reeds een demo te downloaden op Steam.

1-2-2020
JOYFESS: Martin's Secret Recipe wordt een traditioneel 2D handgetekend humoristisch avontuur over de dappere zeeman Joyfess Tideman, die na zijn laatste ontmoeting met een Kraken toe is aan vakantie. Hij besluit deel te nemen aan een kookwedstrijd, niet wetende dat het vinden van de ingrediŽnten zijn grootste avontuurlijke uitdaging ooit zal worden.

Het spel van Sand Wagon Games is op de officiŽle itch.io site reeds te koop.
Op Steam wordt episode 1 eind februari verwacht.

1-2-2020
NASCENCE: Anna's Songs van Dreampainters speelt zich af in dezelfde fictieve wereld als het in 2013 verschenen Anna.
Het verhaal handelt over Thomas die op zoek is naar de as van een vrouw die in de Middeleeuwen als heks is verbrand. Een vrouw met de naam Anna. Rondom deze vrouw is een hele religie opgebouwd en vele mensen zijn besmet met een mysterieuze ziekte die er direct mee te maken heeft.

Volg de laatste ontwikkelingen over dit aankomende horror avontuur via de officiële site.

22-1-2020
Eerder liet Francisco Gonzales (Ben Jordan, a Golden Wake, Lamplight City) via Twitter weten dat hij aan een nieuw project begonnen was. Nu wordt er meer bekend van ROSEWATER, dat belooft een humoristisch western drama te worden in dezelfde wereld als Lamplight City.

Een eerste trailer en een aantal screenshots zijn te bekijken op de nieuw geopende steampagina. Het traditionele adventurespel wordt in 2021 verwacht.

17-1-2020
THE LIGHT HOUSE is een 1ste persoons thriller, waarin je een kijkje neemt in een alternatieve psychotische dimensie van 1964. Privť detective James Irvine onderzoekt de verdwijning van een jong vrouw met dezelfde naam als zijn zeven jaar geleden overleden dochter Lily.

Het spel bevindt zich nog in "vroegtijdige toegang". Act 3 is onlangs uitgebracht en de laatste 3 delen worden nog dit jaar verwacht. Kopers van de huidige versie krijgen uiteraard steeds een gratis update. Zie voor meer informatie de steampagina.

15-1-2020
BORN PUNK Het is 2155. De 43-jarige Eevie is geboren op het Deense eiland Bornholm en na een korte carrière als hacker, werkt ze nu als serveerster die zijdelings nog wat geld verdient met datadiefstal.
Als ze na een avondje doorzakken merkt dat haar ingeplantte hersenchip is geïnfecteerd met een vreemde persoonlijkheid laat ze het er niet bij zitten.

Het cyberpunk pixel-avontuur, waarin de puzzels meerdere oplossingen hebben, komt eind 2020 uit. Bezoek de nieuw geopende steampagina voor informatie, een trailer en screenshots.

2-1-2020
In THE HOUSE IN THE HOLLOW, een imposant Art Nouveau landhuis midden in de bossen, woonde ooit de magiŽr en occultist Francis Barrett. Er was weinig over hem bekend en sinds zijn vermissing vele jaren geleden, heeft menigeen zonder succes geprobeerd het huis en de magiŽr te vinden. Aan de speler de taak een poging te wagen.

Het mysterieuze surrealistische spel wordt eind 2020 verwacht. Houd de ontwikkelingen in de gaten op de officiŽle site.

31-12-2019
Al vijf jaar wordt er hard gewerkt aan THE MYSTERY OF OAK ISLAND, een adventure met drie speelbare karakters. Middels een grote update op de kickstarter pagina, blijven we op de hoogte van de ontwikkelingen en de inhoud van het bijzonder goed uitziende spel.

Op dezelfde pagina is er ook een mogelijkheid om het spel in de voorverkoop te bestellen. Visionaire Studio hoopt het spel in 2020 te kunnen uitgeven.

17-12-2019
HELLSEED, chapter 1 speelt zich af in het Italie van 1980. Een arts van een psychiatrische inrichting wordt vermist. In de rol van detective ga je als eerste op onderzoek uit in het huis van de arts. Er gebeuren daar vreemde dingen, een duister figuur lijkt je te volgen. Wat wil het van je en wat is zijn relatie met de dokter?

Het horror-adventurespel met puzzels en enkele actie-elementen wordt in oktober 2020 in vroegtijdige toegang op steam verwacht. Bezoek de pagina voor meer informatie.

10-12-2019
In CHICKEN POLICE: Paint It Red waren Sonny Featherland en Marty MacChicken ooit een legendarisch haantjes-detective duo, maar intussen aan lager wal geraakt. Nu werkt deze "Chicken Police" weer samen aan een sinistere en gevaarlijke zaak in de stad Clawville, terwijl ze ook nog de demomen uit hun verleden onder ogen moete zien.

Het bijzondere spel met fotografische beelden, waarin je dierenhoofden op mensenlijven ziet, komt waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2020 uit voor PC, PS4, XBox One en Switch. Bezoek de steampagina voor meer informatie en screenshots.

9-12-2019
MONCAGE wordt een puzzelspel dat zich geheel afspeelt in een kubus. Elke zijde van de kubus is een ingang naar een andere wereld: een eiland, een woonkamer of een fabriek. Elk heeft zijn eigen verhaal en ze zijn via optische illusie met elkaar verbonden.

Wanneer het spel van ontwikkelaar Optillusion uitkomt is nog niet bekend. Bezoek de steampagina voor de nieuwe trailer, meer informatie en screenshots.

6-12-2019
FRAMING DAWES belooft een duister sprookje te worden, waarin teenager Bay Dawes in een opwelling een drankje opdrinkt dat haar perfectie belooft. Ze ziet te laat op het etiket, dat de bijwerkingen geheugenverlies, paranoia, halucinaties, waanzin en uiteindelijk de dood zijn.

Het eerste deel van het driedelige, in 2D handgetekende spel wordt eind 2020 verwacht. Bezoek de officiele pagina van solo-ontwikkelaar Caroline van Dierkson voor meer informatie en een demo.

5-12-2019
"Ontdek de schilderachtige Villa Ventana, de heuvelachtige gemeenschap van lege winkels en lege mensen." staat er in de folder.
Binnen enkele uren na de aankomst van handelsreiziger Harvey Green heeft hij onheilspellende dromen, gebeuren er onmogelijke toevalligheden en is Harvey op weg naar het onthullen van een huiveringwekkende, noodlottige waarheid.

Het horrormysterie SLENDER THREADS wordt eind 2020 verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie, screenshots en een trailer.

30-11-2019
In NINE WITCHES: Family Disruption volg je de heroische kruistocht van professor Alexi Krakovitz en zijn loyale Japanse assistent, Akiro Kagasawa, in hun heroÔsche kruistocht tegen the Nazi's, die hekserij tegen de geallieerden willen gebruiken.

Het humoristische occulte retro-avontuur van Blowfish wordt in het 2de kwartaal van 2020 verwacht. Bezoek de officiŽle site voor meer informatie en screenshots.

28-11-2019
In CHINATOWN DETECTIVE AGENCY speel je de rol van Amira Darma, ooit een rijzende ster bij Interpol en nu de eigenaresse van een klein, pas geopend detectivebureau. Het blijkt niet zo eenvoudig te zijn om thuis de juiste klanten te werven en tegelijk zaken op te lossen, waarvoor je over de hele wereld moet reizen.

Het cyberpunk retro-avontuur wordt in de winter van 2020 verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie en screenshots.

27-11-2019
IMPOSTOR FACTORY wordt het derde (afzonderlijk te spelen) deel in de To The Moon serie van de inmiddels bekende Kan Gao van Freebird Games
Veel is er nog niet bekend, maar het wordt een mysterie-avontuur dat zich afspeelt bij een opgraving in een geÔsoleerd dorpje.

Het tragikomische moordmysterie met een tijdlus, wordt eind 2020 verwacht. Bezoek de officiŽle site om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Vanaf 29 november is er ook een steampagina.

26-11-2019
In THE BUTTON WITCH mag je de jonge heks Ellen helpen haar opleiding op de Heksenacademie te voltooien en te onderzoeken wat er is gebeurd in het huis van haar mentor.

Het spel, dat getekend is in een retro RPG-stijl (vogel perspectief), los je raadsels op, combineer je voorwerpen en gebruik je magische spreuken. Het volledige spel wordt eind 2020 of begin 2021 verwacht. Je kunt wel alvast een gratis demo op Itch.io downloaden.

22-11-2019
Na Little Kite en Repentant, werkt Anatolii van Anate Studios nu aanTHE SAFE PLACE.
Het verhaal handelt over Alexander die per ongeluk een man doodt die zijn tas wilde stelen. Vervolgens vraagt hij de enige getuige, een 12 jarig meisje, om te zwijgen. Ze gaat accoord als Alexander op zijn beurt haar zal beschermen.

Bezoek de officiŽle site om op de hoogte te blijven van de vorderingen.

21-11-2019
Het was heel erg lang stil rondom de bovennatuurlijke horror ASYLUM van Senscape, maar onlangs verscheen er een tweede trailer op Steam die oude en nieuwe locaties laat zien en je inzicht geeft in de sfeer van het spel en de gameplay.
Wanneer het spel uitkomt, is nog altijd niet duidelijk, maar "zo snel als we kunnen" duurt in ieder geval al meer dan twee jaar.

17-11-2019
GLIMPSE OF MADDNESS ziet er modern uit, maar is een heus klassiek adventurespel, met humor en een inventaris met veel voorwerpen.
Het verhaal handelt over Ana, die in december haar ouders wil bezoeken in hun blokhut in Yellowstone park. Ze treft ze daar liggend op de vloer, badend in bloed. Dit is het begin van vreemde gebeurtenissen en een obscure zoektocht naar een mogelijke tweelingzus van Ana.

Het spel van het Italiaanse onwikkelaarsteam Davide Civelli en Lorenzo Erba is nog niet gereed, maar een gratis demo voor PC of Mac is wel alvast te downloaden op de officiŽle site. Ook vraagt het team enige ondersteuning in de vorm van een donatie of ideeŽn voor verbetering van het spel.

15-11-2019
UNLIT is een avontuur zonder gesproken tekst. Een verhaal dat zich lang geleden afspeelt in een groot huis, waar een oude vrouw en haar man rustige dagen verbrengen. Als de vrouw op een nacht wakker wordt, is haar man verdwenen. Hij liet alleen zijn camera en een lantaarn achter. De oude dame gaat natuurlijk naar hem op zoek.

Het handgemaakte traditionele adventurespel wordt 25 november op "Steam vroegtijdige toegang" uitgebracht. Bezoek de steampagina voor meer informatie over dit debuut van een vijftal studenten die ervan dromen een eigen gamestudio op te zetten.

11-11-2019
WHEN THE PAST WAS AROUND wordt een spel over liefde, afscheid nemen en verder gaan en alles daar tussenin. Het verhaal van de 22-jarige Edda, die niet meer weet hoe ze haar dromen moet verwezenlijken.

Het surrealistische spel van Mojiken Studio wordt in de lente van 2020 uitgegeven. Bezoek de Steampagina, voor meer informatie en speel alvast de gratis proloog.

10-11-2019
PLANET REALM is een uitgebreide "wereld" bestaande uit heel veel kleine planeetjes die verbonden zijn met magische ranken. Het is inmiddels drie eeuwen geleden sinds een onverlaar ervandoor ging met kostbare en zeldzame planeetzaadjes en ze ergens verborg. Het is aan de speler om problemen en puzzels op te lossen en ze te vinden, ťrgens op een van die kleine planeetjes.

Het kleurrijke, cartoonachtige puzzelspel wordt pas in 2021 compleet verwacht, maar een demo is intussen al te downloaden op Itch.io, waar je de makers ook financieel kunt ondersteunen.

6-11-2019
Het humoristische 3 MINUTES TO MIDNIGHT van Scarecrow Studios, speelt zich af in de USA, rond 1946, als iedereen na de oorlog weer aan feestjes begint te denken. Niemand vermoedt dat er al jaren in Mexico een samenzwering aan de gang is, met als doel de mensheid uit te roeien. Als Betty na een vreselijke trilling midden in de nacht wakker wordt, is ze haar geheugen kwijt. Maar ze gaat niet bij de pakken neerzitten.

Dit humoristische, handgetekende klassiek vormgegeven adventurespel met de nodige geheimen, veel puzzels, minimaal 12 uur speeltijd, twee speelbare karakters ťn easter eggs, wordt in het voorjaar van 2020 verwacht en heeft inmiddels ook een steampagina, waar een eerste trailer en screenshots te bekijken zijn.

5-11-2019
Na Hero-U: Rogue to Redemption zijn ontwikkelaars Lori en Corey Cole enthousiast aan de gang gegaan met SUMMER DAZE AT HERO-U. Hierin krijg je de kans om te spelen als de ondeugende half-elf Tilly Appleberry of als de serieuze student Ifeyo Kinah. Ze maken elk andere dingen mee op het Harvest Festival en reageren ook anders op de gebeurtenissen, zodat er meerdere eindes zijn. Dit maakt het spel in hoge mate herspeelbaar.

Het avontuurlijke adventurespel heeft inmiddels een succesvolle Kickstarter campagne achter de rug en wordt als alles goed gaat in oktober 2020 uitgebracht. In de tussentijd is het mogelijk om een gratis demo op Itch.io te downloaden.

2-11-2019
APPARITION is een eerste persoon overlevingshorror avontuur met geesten en demomen. Je bevindt je midden in de nacht in een spookachtig bos. Met behulp van een soort Ouija bord probeer je met geesten te communiceren en hun aanwezigheid vast te leggen. Maar pas op, want niet alle geesten zijn vriendelijk.

Het spel van indie-ontwikkelaar MrCiastku is momenteel verkrijgbaar op Steam vroegtijdige toegang. Wanneer het volledige spel verschijnt is nog niet bekend.

1-11-2019
HIVESWAP gaat over een meisje dat Joey Claire heet. Ze ontdekt een mysterieuze teleportmachine op zolder en wordt per ongeluk vanuit haar eigen wereld, naar Alternia getransporteerd. Dit is een wereld die bevolkt wordt door teenager trollen. Samen met haar nieuwe trolvrienden probeert ze de weg naar huis te vinden en tegelijk ook maar meteen de wereld te redden.

Ontwikkelaar What Pumpkin Studios laat middels een trailer weten, dat binnenkort op Steam het zelfstandig te spelen "Act 2" van dit humoristische spel zal verschijnen.

1-11-2019
BLANKSPACE wordt een combinatie tussen een visual novel, escape room en point & click adventure. Er zit romantiek in met dialoogpuzzels die naar veschillende eindes leiden, een poging te ontsnappen uit een kamer en te combineren gevonden voorwerpen in je inventaris.
Volgens ontwikkelaar NoBreadStudio wordt het een mysterieverhaal voor volwassenen met bloed, alcohol, sex en referenties naar mishandeling, depressie en zelfmoord.

De Kickstarter campagne heeft zijn doel reeds bereikt en het spel zou dan in juni 2020 kunnen verschijnen.

28-10-2019
FUTURUST speelt zich af in een wereld, bevolkt met robots. Als een van de robot "slecht" geherprogrammeerd wordt, sluit hij alle andere robots af, door hun batterijen te stelen. Als een kleine vreedzame robot in stukjes gesmeten wordt, zijn vrouw op on-actief staat en hun pasgeboren kind gestolen wordt, begint de taak van de speler om de kleine robot te herstellen en een eind te maken aan de terreur.

Het door Amanita geÔnspireerde spel van Cobble Games wordt 1 oktober 2020 uitgebracht. Bezoek de Steampagina voor meer informatie, screenshots en een trailer.

28-10-2019
THE DRIFTER belooft een "pulp adventure thriller" te worden, waarin de speler de rol op zich neemt van Mick Carter, die terugkeert naar zijn geboortestad en daar getuige is van een gewelddadige moord. Vervolgens wordt hij achtervolgd door mysterieuze mannen met wapens ... en vermoord.
En dan beginnen de problemen pas. Mick komt weer bij in zijn lichaam, enkele secondes voor hij dood gaat!

Wanneer het klassiek vormgegeven spel gaat verschijnen is nog niet bekend, maar je kunt de ontwikkelingen volgen op Steam.

21-10-2019
THE FUNNY BONEYARD is de favoriete kroeg van Maria Romera, een hedendaagse milennium-heldin met een kapotte telefoon, zonder goede opleiding, maar met genoeg motivatie om de stad te redden.

Dit retro-avontuur met hedendaagse thema's wordt in 2020 verwacht. Maar er is intussen wel al een gratis demo te downloaden op itch.io, alwaar je de spelmakers ook met een vrijwillige donatie kunt steunen.

17-10-2019
JUSTIN WACK AND THE BIG TIME HACK van de Zweedse indie-ontwikkelaar Warm Kitten belooft een modern avontuur te worden, met ouderwetse humor.
Als Justin thuis komt, zijn vriendin verdwenen is en er vervolgens een tijdpoort opent, beginnen de problemen. Justin wisselt van plaats met een prehistorische holbewoner en krijgt ook nog tijdagenten achter zich aan.

De uitgifte datum ligt ergens in 2020 volgens de spelmakers. Maar eerst wordt 5 november een Kickstarter campagne opgezet. Bezoek de officiŽle site voor een trailer, screenshots en het laatste nieuws en een gratis demo.

9-10-2019
In 2001 verscheen Schizm (ook bekend als Mysterious Journey), het fantasievolle, myst-achtige science fiction avontuur met de prachtige beelden en moeilijke puzzels. In 2003 volgde Schizm 2 en "binnenkort" kunnen we, volgens de Poolse ontwikkelaars van Detalion, genieten van SCHIZM 3: Nemezis.

Arnia en Bogard genieten van een trip als toeristen op de planeet Argilius, als hun vakantie verstoord wordt door gevaarlijke en onverklaarbare gebeurtnissen tussen de twee parallelle dimensies op deze wereld. Een machine genaamd "First of Nemezis" zou hier mogelijk een einde aan kunnen maken.
Bezoek voor meer informatie de steampagina en bekijk de nieuwste trailer op YouTube.

9-10-2019
GHOUL BRITANNIA: Land of Hope and Gorey van veteraan Jonathan L. Howard (Broken Sword serie) brengt binnenkort een satire uit over het post-Brexit tijdperk.
Terwijl de bevolking nog zucht ondere de gevolgen van de brexit, heeft de regering in Westminster een briljant plan bedacht. Ze zetten de doden aan het werk! Zombies zijn lekker goedkoop en je hebt er verder geen last van...denken ze...tot het apparaat waarmee je die ondoden controleert, kapot gaat.

Het eerste hoofdstuk van het spel is 9 oktober op Steam vroegtijdige toegang verschenen. De laatste van de vijf hoofdstukken wordt begin 2020 verwacht.

7-10-2019
JOEL MAYER'S PURGATORY ziet er uit als een spel uit 1990, maar heeft een inhoud die helemaal aan deze tijd is aangepast.
Als studente Alex na een feestje met haar auto tegen een boom in een groot bos belandt, is dit het begin van een gruwelijk avontuur. Haar vrienden die ook in de auto zaten, zijn verdwenen en ze vindt ze terug in een oud huis vol demonen en verschrikkingen. Zal ze in staat zijn hen van het vuur te redden?

Bezoek de steampagina voor meer informatie over dit horrorspel, dat zal verschijnen "als je het niet meer verwacht".

25-9-2019
In DRAGON AUDIT Heeft een bijzonder vriendelijke vrouwelijke draak er genoeg van dat het altijd een prinses is die gered wordt. Zij wil ook wel eens gered worden! Het lukt haar om de eerstvolgende redder die het kasteel bestormt te misleiden, met als resultaat dat de twee voorzichtig vriendschap sluiten.

Het humoristische avontuur dat in anime-stijl is getekend, wordt in de loop van volgend jaar verwacht. Bezoek de officiŽle site voor meer informatie.

9-9-2019
PLAYERLESS: One Button Adventure speelt zich af in een spel. Een kapot spel, waarvan nog maar 1 knop werkt, om precies te zijn. Een kapot spel, waarin het speelbare karaktertje een eigen willetje heeft gekregen en het jouw taak wordt het om het spel weer 'normaal werkend' te krijgen, door bijvoorbeeld te onderhandelen. Het resultaat is onvoorspelbaar.

Het casual puzzelspel, gemaakt door het Poolse Moonlit zou nog dit jaar worden uitgegeven. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

8-9-2019
In AC-0209 speel je de rol van een astronaut, die op een onbekende planeet neerstort. Als hij nog staat te bedenken hoe hij hier ooit weer moet wegkomen, ziet hij in de verte nog een ruimteschip neerstorten. De tocht er naar toe is bezaaid met puzzels en oplosbare problemen, in de traditie van "Machinarium", waar je alles zonder gesproken teksten zelf mag uitzoeken.

De humoristische science fiction van de Duitse ontwikkelaar ArtFactory Jalokivi wordt eind 2020 verwacht. Maar mogelijk is er reeds eind dit jaar een demo. Bezoek de officiŽle site voor meer informatie.

29-8-2019
PAPETURA, van Indie-ontwikkelaar Petums is alleen al door zijn vormgeving een uniek spel. Achtergronden, beestjes, puzzels, werkelijk alles is handgemaakt van papier en daarna beeldje voor beeldje gefilmd.
Het tekstloze, in animaties vertelde verhaal gaat over de vrienden Pape en Tura die de strijd aangaan met een vurig monster dat hun geliefde papieren wereld in as wil leggen.

Na ettelijke jaren van heel veel knippen en plakken is het spel nu zo ver dat er een steampagina is aangemaakt. Hier zijn screenshots en animaties te bewonderen. Bezoek ook de officiŽle site voor een "making of" filmpje.

29-8-2019
BRASSHEART speelt zich af in een alternatief 1920. In deze wereld probeert Pola haar vader te redden, die ontvoerd is door zijn eigen uitvinding, een rebellerende supermachine met de naam Valkiria.

Het klassieke dieselpunk avontuur van ontwikkelaar Hexy Games nog dit jaar verwacht. Bezoek de Steampagina voor een nieuwe trailer, screenshots en meer info.

27-8-2019
Het handgetekende OUTSIDER nadert zijn voltooiing. GeÔnspireerd door The Dig, Myst en The Room zal er binnen drie maanden genoeg te puzzelen zijn voor de liefhebbers van deze klassiekers, volgens het Portugese ontwikkelingsteam van Once a Bird.
Bezoek intussen de interactieve officiŽle website voor screenshots en meer informatie.

Je speelt de rol van een kapotte android HUD-ini (uit te spreken als Houdini), die achtergelaten is op aarde. De mensheid heeft zichzelf al uitgeroeid en met het universum gaat het niet beter. HUD-ini probeert zichzelf te repareren en daarna te ontsnappen aan de aarde en het universum.

25-8-2019
TOHU speelt zich af in een fantasiewereld met visplaneten die in de lucht zweven. Een klein meisje heeft een geheim. Zij kan zichzelf veranderen in een Cobus, die zware dingen kan optillen. Handig toch?

Het schattig uitziende, handgetekende avontuur van Fireart Games wordt in maart 2020 verwacht.
Bezoek de steampagina voor screenshots en meer informatie.

19-8-2019
Microids maakt bekend dat ontwerper Benoit Sokal al een poos werkt aan een nieuw mysterieus en emotioneel avontuur van Kate Walker, genaamd SYBERIA: The world before

Een uitgiftedatum is nog niet bekend en binnenkort zouden de eerste screenshots gepubliceerd worden. Houd de facebookpagina van Microids in de gaten voor informatie.

15-8-2019
MINUTE OF ISLANDS, het nieuwste spel van Studio Fizbin (bekend van The Inner World serie) speelt zich ditmaal geheel bovengronds af. Maar ook op deze eilandengroep is de energiebron en daarmee het voortbestaan in gevaar. De mysteriueze antennes, ooit gebouwd door Reuzen, werken niet meer. De jonge ingenieur Mo merkt daat haar "omni switch", waarmee ze zaken repareert, faalt. Ze gaat op zoek naar een oplossing.

Het spel wordt in de lente van 2020 verwacht. Bezoek de officiŽle site voor meer informatie.

14-8-2019
In CROWNS AND PAWNS: Kingdom of Deceit komt Milda in het avontuur van haar leven terecht, nadat de postbode haar een brief van de notaris brengt. Haar grootvader is overleden en Milda erft niet alleen een groot huis, maar ook een groot familiegeheim. Het brengt haar in de minder bekende delen van Lithuania, waar een geheime dienst nog grote invloed heeft.

Het spel van ontwikkelaar Tag of Joy, werd geÔnspireerd door de Broken Sword en Syberia series en wordt in 2020 verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie, een trailer en screenshots.

14-8-2019
ENCODYA van indie-ontwikkelaar Games By Bees vertelt de belevenissen van het 9-jarige weesmeisje Tina, die probeert te overleven in een grote stad rond 2062. Haar metgezel is een grote, maar nogal onhandige robot, die geprogrammeerd is om haar tot het uiterste te beschermen en dat levert grappige situaties op.

Het spel wordt in december 2020 verwacht. De lange demo (ong. 1 uur) is gratis te downloaden op kickstarter site, waar je natuurlijk ook kunt doneren. In ruil voor een financiŽle bijdrage, kun je in het spel verschijnen als naam in het telefoonboek, met je gezicht op een poster of zelfs als figurant in het spel.

22-7-2019
Lucy is een van de CHILDREN OF SILENTOWN, een dorpje dat verborgen ligt in een groot bos. Overdag lijkt het heel vreedzaam, maar Lucy's nachten worden verstoord door angstaanjagende geluiden uit het bos. Zelfs in haar dromen voelt ze zich niet veilig. Als er dan ook nog zomaar mensen verdwijnen, vind Lucy dat ze oud genoeg is om op onderzoek te gaan.

Het duistere sprookje van het Italiaanse Elf Games (Little Briar Rose) wordt nog dit jaar uitgebracht. Bezoek de steampagina voor een trailer en meer informatie.

17-7-2019
MADIEVALS, wat wellicht een verbastering is van: "krankzinnige middeleeuwen", handelt over Rusty Steelknee, een ridder zonder vrees die zijn tijd doorbrengt met zoeken naar kostbare relikwieŽn. Maar het koninkrijk Manzasun, waar hij de Idol Lamp wil gaan stelen, werd getroffen door een vreselijke vloek en Rusty raakt betrokken bij zaken die hem boven het hoofd groeien.

Het spel is momenteel nog in Steam Early Access. Tegen een gereduceerde prijs is het eerste hoofdstuk reeds te spelen. Bezoek de officiële site voor meer informatie en een trailer.

14-7-2019
Oorspronkelijk bedoeld als boek, groeide de wereld van CHILDREN OF LUMERA uit tot een volledig adventurespel voor kinderen van alle leeftijden.
Eonen geleden werd de aarde bevolkt door Alven kinderen, die al dromende de wereld schiepen. Ze verdwenen en de kunst van het dromen met hen. Maar ergens, slechts bekend aan weinigen, zijn nog verborgen plaatsen waar de magie voortduurt.

Ontwikkelaar Phantom Fox hoopt het sprookjesachtige spel ergens in 2021 uit te brengen. Blijf tot die tijd op de hoogte van de ontwikkelingen op de blog van de officiële site .

28-6-2019
In OUR SECRET BELOW van indie-ontwikkelaar Darstone Digital, wordt Nia Davis na haar ontvoering wakker in een onbekende kelder en is ze vastgeketend aan de muur. Ze is niet het eerste slachtoffer, blijkt uit de briefjes en voorwerpen die ze hier vindt. Zal het haar helpen op tijd te ontsnappen?

Het "escape-the-room" spel wordt in de herfst van dit jaar verwacht. Bezoek de steampagina voor meeer informatie.

18-6-2019
In READ ONLY MEMORIES: Neurodiver zorgt een kwaadwillend paranormaal begaafd persoon voor chaos in de hoofden van de mensen. Het is 2064 in Neo-San Francisco en in dienst van de organisatie MINERVA, mag je op zoek gaan naar de herinnering waar deze Golden Butterfly zich in verbergt.

Dit vervolg op de science fiction 2064: Read Only Memories van MidBoss, wordt ergens in 2020 verwacht. Volg de ontwikkelingen en bekijk de trailer op de officiële site.

14-6-2019
In REALITY FALLS wordt volgens indie-ontwikkelaar Lewis Denby een adventure met een goed verhaal, klassieke puzzels en een retro JRPG look & feel.
Het speelt zich allemaal af in een klein, vervallen, Russisch stadje op de grens tussen Europa en AziŽ. Er wonen allemaal rare lieden, die genoeg hebben van hun saaie leventje en de speler, in de rol van Adrian Watts, komt daar per ongeluk terecht...

Wanneer precies in 2019 het spel uitkomt, is nog niet bekend, maar een trailer en screenshots zijn alvast te bekijken op de steampagina.

13-6-2019
In AURORA: The Lost Medallion van indie-ontwikkelaar Noema Games gaat de buitenaardse vrouwelijke hoofdrolspeelster Aurora op zoek naar haar identiteit. Samen met nog andere kinderen is ze veilig opgegroeid in een grot, onder de hoede van intelligente robots. De enige aanwijzing over hun herkomst is een opgenomen stem met een persoonlijke boodschap. Aurora's opname is incompleet.

De klassiek vormgegeven science fiction wordt deze zomer verwacht.
Bezoek de officiële itch.io site of de steampagina waar je alvast episode 1 gratis kunt downloaden.

6-6-2019
De Belgische uitgever Cronos Interactive, biedt middels videodagboeken een kijkje achter de schermen aan van JOURNEY FOR ELYSIUM, een VR-avontuur van ontwikkelaar Mantis Games.
Het spel is een reis door de Grieks-Romeinse mythologie. Klassieke puzzels uit de jaren 90 zijn omgezet naar de moderne tijd en er is heel veel te ontdekken op je tocht door de onderwereld in een roeiboot.

Het spel zal nog dit jaar verschijnen. Bezoek de officiële site om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

12-5-2019
In ECHIDNA'S DAUGHTER volg je het verhaal van de jonge Zid, die op een ochtend wakker wordt zonder herinnering aan zijn eerdere leven. Een telefoontje van de mysterieuze dr. Lakeberg, die hem waarschuwt voor een geheime organisatie is het begin van een avontuur. Want leven de ijsberen nu op de noordpool of op de zuidpool?

Het traditionele humoristische adventurespel wordt eind 2020/begin 2021 verwacht. Bezoek de nieuwsblog op de officiële site om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

26-3-2018
Van de makers van Myst en Obduction komt het goede nieuws dat ze al een jaar hard werken aan FIRMAMENT.
Van het spel is tot nu toe alleen bekend dat je een magische reis onderneemt door vreemde streken, vergezeld door een altijd aanwezig uurwerk en een behulpzame etherische mentor.

Om het spel te kunnen vervolmaken, is er een Kickstarter campagne opgezet, waar gestreefd wordt naar een bedrag van ruim 1 miljoen euro. Bekijk hier ook een trailer en screenshots en volg de ontwikkelingen.

18-3-2019
In OUT OF COVERAGE speel je de rol van Nawwaf, een 22-jarige net afgestudeerde stadsjongen, die met zijn vrienden op een vakantiereisje naar de woestijn is gegaan. Hij raakt verdwaald en wordt na zijn redding wakker in een dorpje, waar de tijd is blijven stilstaan in 1970. Hoe lukt het hem ooit hier weer vandaan te komen?

Het Arabische avontuur wordt in de zomer van 2019 verwacht. Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en meer info.

7-3-2019
MUTROPOLIS speelt zich af in een verre toekomst, waar piramides en films met Humphrey Bogart volledig verloren zijn gegaan. De focus van het verhaal ligt echter op het heden als twee archeologen uit de 25ste eeuw documentaires met Indiana Jones vinden en voorwerpen met het vreemde opschrift made in China die hen echt voor grote raadsels stellen.

Het humoristische cartoon pixelavontuur wordt nog dit jaar verwacht en heeft sinds kort een steampagina. Bezoek de officiële site van het Spaanse indieteam Pirita Studio voor meer informatie.

20-2-2019
Dat Dave Gilbert bezig is met een vervolg op Technobabylon was niet echt een geheim, maar gisteren publiceerde hij voor het eerst screenshots van TECHNOBABYLON 2: Birthright
In tegenstelling tot de 2D pixelstijl van deel 1, lijken de grafische beelden in dit spel in 3D gehouden te worden, iets wat ook consequenties zal hebben voor de bediening.

Een uitgiftedatum is nog niet bekend. Bekijk de screenshots op Twitter

16-2-2019
Eenpersoons indie-ontwikkelaar Silver Spook Games, die we nog kennen van het in 2017 uitgekomen cyberpunk adventure Neofeud, zit niet stil. Er wordt momenteel hard gewerkt aan NEOFEUD II: Sun Goddess.
Ook dit avontuur speelt zich af in een toekomstige wereld. Het leven op een ruimtekolonie was aangenaam, totdat de machines en met name de geautomatiseerde politie het overnam. Nora, een jonge ingenieur, moet overleven in een vijandige wereld en leren omgaan met pijnlijke herinneringen en verloren hoop.

Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend, wellicht nog eind van dit jaar, al is 2020 realistischer. Bezoek de officiële itch.io site voor screenshots en het laatste nieuws. Ook kun je hier de spelmaker financieel ondersteunen.

19-1-2019
INSPECTOR WAFFLES gaat op onderzoek uit, als in Cat Town de rijke industrieel Fluffy dood wordt gevonden in zijn huis. Is het moord? Zelfmoord? Er is wel nog een klein probleem dat eerst opgelost moet worden: De politie kan niet bij de plaats delict komen!

Volg de vorderingen van dit retro avontuur met katten en honden via de officiële site van Goloso Games. De eerste episode wordt in het eerste kwartaal van 2019 verwacht. Een gratis demo is reeds beschikbaar.

27-12-2018
Niets te doen in de kerstvakantie?
Probeer dan eens de demo van WATCH OVER CHRISTMAS van indie-ontwikkelaar Dionous games.
Cisco is een 12-jarige, slimme en soms ietwat koppige jongen. Op de avond voor Kerstmis hoort hij op de radio een kreet om hulp. Santa is ontvoerd! Natuurlijk probeert Cisco te helpen en het kerstfeest te redden.

De 1 uur durende gratis demo van dit klassieke adventurespel is geschikt voor beginnende en gevorderde spelers van alle leeftijden en te downloaden op itch.io. Het volledige spel wordt eind 2019 verwacht.

18-12-2018
Jonathan Boakes, bekend van de "The Crown"-wereld, werkt momenteel aan SILENT NIGHT.
Deze stand-alone aflevering van het gothische geestenspel speelt zich af in een afgelegen kerk op kerstavond. De inmiddels vertrouwde geestenjager Nigel Danvers komt geesten uit diverse periodes van de geschiedenis tegen en kan slecht ťťn enkele geest uit de kerstmisvalstrik redden.
Het Nederlandse Iceberg Interactive zorgt uiteindelijk in het eerste kwartaal van 2019 voor publicatie via Steam. Hier is inmiddels een gratis demo te downloaden.

Wie het allemaal nog te lang duurt, kan op de officiële site een gratis interactieve "snowglobe" downloaden, om een glimp op te vangen van de paranormale verschijnselen in Northfield.

6-11-2018
OMNO belooft een fantasievolle ontdekkingsreis te worden door weelderige bossen, over een zonovergoten woestijn, over een ijskoude toendra en met de krachten van een verloren beschaving zelfs naar de wolken. Onderweg ontmoet je vreemde wezens en misschien een vriend.

Indie-ontwikkelaar Jonas Manke van Studio Inkyfox vindt dat prachtige en dure 3D werelden niet het exclusieve domein van de "grote-geld-studio's" hoeven te zijn. Het spel waar hij al twee jaar aan werkt is bijna klaar. De laatste afwerkingen hoopt hij te kunnen financieren middels een crowdfunding op Kickstarter.

2-11-2018
PRIM is de dochter van Thanatos, de Engel des Doods. Elke nacht heeft ze dezelfde droom: een menselijke jongen die op een vreemde manier bekend lijkt, vraagt haar hulp. Natuurlijk probeert Prim te helpen, hoewel ze van haar vader niet naar het Land van de Levenden mag...

Voor dit griezelige en tegelijk schattige avontuur van Duitse bodem, wordt in 2019 een eerste demo uitgebracht. Bezoek de officiële site voor een teaser en meer informatie.

2-11-2018
Wie in 2017 genoten heeft van CHRONICLE OF INNSMOUTH, zal verheugd zijn te horen dat er gewerkt wordt aan een tweede deel. "Mountains of Madness" speelt zich 10 jaar voor deel 1 af en vertelt over de odyssee van Lone Carter naar de oorsprong van zijn bloedlijn.

Inmiddels is er een Kickstarter campagne gestart en kun je op deze pagina meer informatie vinden over het project en een gratis demo downloaden.

2-11-2018
Ook Spooky Doorways heeft een succesvolle
Kickstarter campagne afgesloten.

THE DARKSIDE DETECTIVE, season 2 begint waar seizoen 1 ophield.
Na het oplossen van negen bizarre paranormale zaken, verdween Patrick Dooley in de "Darksside". Alleen jij en McQueen zijn in staat ťn bereid hem redden....in februari 2020.

31-10-2018
Uitgever Fat Dog Games kondigt APPARITION aan. In dit 1ste persoons horrorspel is het je taak om de paranormale activiteiten in een groot Amerikaans woud te documenteren. Je kunt met behulp van een ouija-bord met de doden communiceren. Maar pas op, want in het bos zitten niet alleen geesten, maar ook wilde dieren.

Het spel wordt 31 oktober op Steam Early Access uitgebracht. Het complete spel, zonder eventuele bugs, zou dan 2-3 maanden later gereed kunnen zijn.

26-10-2018
De Poolse indie-ontwikkelaar van OhNoo Studio kondigt met TORMENTUM II een vervolg aan op het in 2015 goed ontvangen handgeïllustreerde surrealistische horror-avontuur.
Dit tweede deel speelt zich af in een toekomst waarin de ontwerper van computerspelletjes bezig is een wereld te scheppen met spelkarakters die net zo intelligent zijn als echte mensen. Het loopt allemaal uit de hand als deze karakters in de echte wereld terecht komen en de ontwerper een gevangene wordt van zijn eigen creatie.

Het spel wordt in juni 2019 verwacht. Bezoek de Steampagina voor een trailer en screenshots.

4-10-2018
DORIAN MORRIS ADVENTURE is niet alleen maar een spel. De ontwikkelaar belooft dat tijdens het spelen van quizen, minigames en testen, een analyse wordt gemaakt van je sociale competentie, je sterke punten en je interesses. Iets waarmee je in je verdere leven altijd je voordeel kunt doen.
Natuurlijk is er ook gewoon plezier te beleven als je in de huid van Dorian kruipt en de voetsporen van zijn grootvader, de beroemde reiziger, volgt.

Het aparte avontuur wordt in november door IQ Publishing voor PC op Steam uitgebracht. Meer informatie over andere platforms vind je op de officiële site.

3-10-2018
HENRI MOSSE and the Wormhole Conspiracy wordt een humoristische science fiction, waarin je de rol op je neemt van de opgroeiende Henri, die als verstekeling meegaat op een ruimteschip van zijn ouders. De familie gaat op een interplanetaire missie en ontdekt een kosmische samenzwering.

Het Australische team van Bad Goat Studios verwacht het ruimteavontuur in 2019 gereed te hebben. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de officiële site, waar je binnenkort ook een demo kunt downloaden.

3-10-2018
UTOPIA SYNDROME is een point & click science fiction avontuur waarin je de kans krijgt je verleden, heden en toekomst te onderzoeken. Je verzamelt voorwerpen, leest documenten en bent interactief met een omgeving, die je van bovenaf bekijkt.

Indie-ontwikkelaar Andrew Averkin werkt in zijn vrije tijd aan het spel en legt er zijn dromen en emoties in. Zijn eerste doel is het maken van een speelbare demo. Wanneer het volledige spel kan verschijnen is nog niet bekend.
Bezoek de Steampagina voor meer informatie, trailers en screenshots.

16-9-2018
NINE NOIR LIVES speelt zich af in Meow Meow Furrington, een stad vol katten, kartels ťn misdaad. Werk genoeg voor de ervaren detective Cuddles Nutterbutter, zeker als er een bende-oorlog dreigt uit te breken tussen de machtige Montameeuw en Catulet families.

Het handgetekende humoristische kattenspel wordt aangekondigd voor oktober 2019. Intussen kun je de vorderingen volgen op de officiële site.

5-9-2018
Detective LORD WINKLEBOTTOM is een gentleman giraffe, die samen met zijn nijlpaardvriend Dr. Reginald Frumple de zaak van de onlangs vermoorde admiraal Gilfrey onderzoekt. Gilfrey had de twee vrienden uitgenodigd op zijn afgelegen eiland, maar kreeg dus niet meer de kans met ze te praten. Aan de speler de taak om aanwijzingen te zoeken, puzzels op te lossen en de nodige verdachten te ondervragen.

Indie-ontwikkelaar Charlotte Sutherland heeft eerder aan topspellen meegewerkt, maar wil eind 2019 met deze humoristische detective haar eerste solo-project afleveren.
Bezoek de officiële site van Cavemonsters om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

30-8-2018
Heb je je ooit afgevraagd wat er met de heilige graal is gebeurd, nadat ridder Lancelot hem gevonden had? In LANCELOT'S HANGOVER: The Quest of the Holy Booze krijg je een antwoord.

Dit grappige avontuur, dat onder invloed van Monty Python en Monkey Island werd ontwikkeld, is begin 2016 via kickstarter gefinancierd en dus is spelmaker Jean-Baptiste de Clerfayt weer hard aan het werk. Wie zelf wil zien waaraan, kan alvast een gratis demo downloaden op de officiële site, waar je ook een trailer en screenshots kunt bewonderen.
Inmiddels is er ook een steampagina, waar je meer informatie kunt vinden over de vermoedelijke uitgiftedatum ergens in 2018.

30-7-2018
ZID & ZNIW CHRONICLES: Zniw adventure van Azure Mountainwordt een klassiek point & click adventure.
Het spel handelt over een jonge vrouwelijke dinosaurus met de naam Zniw, die op reis gaat naar haar familie in de stad. Om daar te komen, zal ze echter door het "wilde" prehistorische land Polisemia moeten reizen, waar haar allerlei gevaren wachten.

Zniw heeft nu een eigen Steampagina gekregen, waar je meer informatie en screenshots kunt vinden.

30-6-2018
MERCURY BLUE is een ruimte-adventure, waarin je de rol van kapitein Jake Hunter en zijn trouwe robot FU2 op je neemt. De vrienden vliegen van planeet naar planeet, op zoek naar fortuin, wraak en Bathari ijsjes. De leider van mijncooperatie Conglomocorp is namelijk verantwoordelijk voor de dood van hun dierbare vriendin Angelica.

Het spel wordt met opzet gepresenteerd in ouderwetse low poly 3D grafische beelden en is een traditioneel 3de persoons point & click avontuur, met enkele arcade-elementen voor de variatie.
Bezoek de steampagina voor meer informatie, screenshots, trailers en een gratis mini-episode, bedoeld om kennis te maken met de serie.

24-6-2018
FLIPPING FLIP is een depressief mannetje van middelbare leeftijd met een bijzondere eigenschap: Als hij niest, draait hij binnenstebuiten en komt zijn superhelden-ego tevoorschijn. Eigenlijk wil Flip deze eigenschap kwijt en rustig leven, maar dat is nog niet zo makkelijk.

Het handgetekende sidescrolling puzzelspel is nog in ontwikkeling. De ontwerpers vragen via Square Enix om advies. Download de gratis demo en vertel de makers wat er goed werkt en wat eventueel verbeterd kan worden.

12-6-2018
Tayanna Studios, van het vorig jaar uitgegeven Calm Waters heeft een nieuw project onder handen genomen.
THE DARK SIDE OF THE MOON wordt een FMV (full motion video) thriller/mysterie avontuur, met klassieke point & click bediening en enkele 'quick time' elementen. Je (snelle) beslissing zal daarbij het verloop van het spel beïnvloeden.
Over het verhaal is tot nu toe alleen bekend dat het handelt over een alleenstaande vader, die op een ochtend ontdekt dat zijn beide kinderen verdwenen zijn.

Het spel zal medio 2019 gereed zijn, maar de indie-ontwikkelaar kan nog wat steun gebruiken op Kickstarter om het spel een meer professioneel tintje te geven, door de scenes op te nemen met betere apparatuur en het inhuren van een stemacteur.

3-6-2018
TARDIGRADES zijn (fictieve) gigantisch grote blauwe wezens die zorgen voor de mogelijkheid om door de ruimte te reizen. Het is ook de titel van een nieuw spel van indie-ontwikkelaar Ananstronaut.
In dit retro-stijl 3de persoons avontuur handelt het over onderwerpen als slavernij, geheimhouding en spionage, allemaal op een planeet waarin drie civilisaties apart leven, maar tegelijk afhankelijk zijn van elkaar. Botanist Carter en zijn vriendin Alex, die in een ruimtestation circuleren rond Jupiter, beseffen de waarde van de planeet en gaan op zoek naar de nodige elementen om ook de Aarde aan deze technologie te helpen.

Volg de ontwikkelingen op de officiële blog.

2-6-2018
Shadow Tor Studios, dat bekend is van het bijzonder vormgegeven Blackenrock en de twee Barrow Hill adventures, werkt momenteel aan een nieuw project dat GLASTONBURY: Waking Dream of Avalon gaat heten.
De makers (Matt Clark en Jonathan Bloakes) werden geïnspireerd door een gebied dat doordrenkt is van mythes en oude verhalen. Denk bijvoorbeeld aan Avalon, koning Arthur, Joseph van Arimathea en natuurlijk de beroemde Glastonbury abdij.
Veel is er nog niet bekend, maar je kunt op de officiële blog wel alvast wat beelden van de omgeving bekijken, waarin zich alles af gaat spelen.

1-6-2018
MUNDAUN is de naam van een klein bergdorp. Curdin is er sinds zijn kinderjaren niet meer geweest, maar als zijn grootvader op mysterieuze wijze omkomt in een vuur gaat hij terug. Al snel ontdekt hij dat de resterende bewoners van het kleine dorpje opgejaagd worden door iets diabolisch dat op de sneeuwbedekte top van de berg woont.

Het handgetekende horror-avontuur wordt in 2019 verwacht. Volg het laatste nieuws op de officiële site.

10-5-2018
In SOL705 gaat het om een groepje Argentijnse studenten, die liever niet te veel tijd op school doorbrengt, behalve natuurlijk als het erom gaat een date te regelen met een van hun klasgenoten. De rest van hun energie besteden ze aan hun geheime buitenaardse onderzoeksclub. Logisch toch?

Het eerste hoofdstuk (60 minuten speeltijd) is gratis verkrijgbaar voor PC, Mac, Linux, iOs en Android. De rest van het spel zal begin 2019 verschijnen. Momenteel zoeken de studenten nog wat financiële steun via Kickstarter.


18-4-2018
JENGO van Robot Wizard handelt over de doorgewinterde gamer Jeff, die niets moet hebben van de moderne manier van adventures spelen. Geen forums, geen hintlijnen, maar zelf maanden aan het scherm gekluisterd zitten is wat hij eigenlijk wil.
En ver weg, in een andere realiteit, is een vergeten pixelwereld, die naarstig op zoek is naar een held om te kunnen overleven.....dusssssssss.

Het spel wordt begin 2019 verwacht. Intussen kunnen donateurs een financiële bijdrage leveren via crowdfunding op FIG, waar je ook een trailer en screenshots kunt bekijken.

21-3-2018
Wormwood Studios, dat menigeen wellicht kent van het scifi avontuur Primordia, maakt bekend dat ze nu werken aan het surrealistische STRANGELANDS.
Hierin ontwaakt een man op een wel zeer vreemd buitenaards pretpark. Hij ziet hoe een goudharige vrouw zich in een bodemloze put stort. Hij zoekt antwoorden bij onder andere een levend fornuis, een oogloze schrijver en een mismaakte zeemeermin, terwijl ijselijke kreten vanaf de top van de achtbaan klinken. Hij weet dat de vrouw blijft springen en vallen tot hij dit Duister Ding heeft vernietigd.

Bezoek de officiële website voor meer informatie, screenshots en filmpjes.


8-3-2018
In PERFECT TIDES ontdek je op humoristische wijze hoe het leven van een teenager eruit ziet, met al zijn ergernissen en bevreemding. In het jaar 2000 woont hij op een eiland dat driekwart jaar verlaten is. Zijn enige contact met de buitenwereld en zelfs met school, is zijn computer. En dan wordt hij verliefd...

Het spel heeft inmiddels een succesvolle kickstarter campagne afgerond en als alles goed gaat, wordt het in oktober 2019 uitgebracht.

19-1-2018
ONE HELLOVA DAY van indie-ontwikkelaar Roman Koksharov belooft een komisch avontuur in de stijl van Lucas Arts te worden.
Je speelt als een egocentrische CEO die probeert zijn firma van de ondergang te redden. Daarbij wordt hij gedwongen om maar meteen de hele stad te verlossen van een kwaadaardige vloek. Je kunt de problemen makkelijk oplossen door te stelen, maar ook op de moeilijke manier door anderen te helpen. Er zijn dus meerdere oplossingen voor elke puzzel en je keuzes bepalen het einde.

Het spel zal in 2018 uitgebracht worden. Meer informatie, een trailer en screenshots zijn te vinden op de steam pagina.

21-11-2017
Indie-ontwikkelaar Svarun Entertainment kennen we nog van het gratis science fiction adventure "VSEVOLOD", dat in 2012 het licht zag.
Nu, 5 jaar later, verschijnt de alpha demo voor K'NOSSOS, een klassiek vormgegeven, zeer vrije interpretatie van de minotaurusmythe die zich in de oudheid op Kreta afspeelde. Je kunt hem downloaden op de kickstarter site.

18-11-2017
Help TALA om onderdelen te vinden voor een vliegtuigje, zodat ze de Town Guardina kan gaan redden, die in het woud is vast komen te zitten.
De kleine wereld waarin Tala leeft is gemaakt van natuurfotografie en animaties. En net als in het grote voorbeeld Samorost, wordt er ook in dit spel niet gesproken.

Het spel wordt in 2019 verwacht. Bekijk de trailer en volg de ontwikkelingen op de kickstarterpagina van het Australische GardenWell.

2-11-2017
RIDDLE OF THE SPHINX: Awakening is een remake van het gelijknamige spel uit 2000. De nieuwe versie is in HD, heeft nieuwe en verbeterde scenes en wordt ook uitgebracht voor mobiele platformen.
Het verhaal blijft hetzelfde en begint als archeoloog Sir Geoffrey de piramide van Gizeh onderzoekt en per ongeluk een oude vloek laat ontsnappen als hij een oude scroll vertaalt.
Het team van Old World Studios hoopt de remake in september 2018 gereed te hebben. Bezoek de officiële website voor meer informatie en een link naar het Kickstarter project.

21-9-2017
Het Noord-Ierse Outsider Games dat vorig jaar nog Wailing Heights uitbracht, zit niet stil. De indie-ontwikkelaar is een samenwerking aangegaan met strip-uitgevers Atomic Diner en Northern Ireland Screen om het gelauwerde stripverhaal van JENNIFER WILDE om te zetten in een adventurespel.

Het is 1921 en in Parijs is de jazzmuziek in opkomst. Je speelt de rol van de jonge Franse artieste Jennifer Chevalier, die betrokken raakt bij moord, spionage en een revolutie die haar dwars door Frankrijk, Engeland en Ierland brengt. En ze krijgt hulp van de geest van Oscar Wilde! Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend. Volg de ontwikkelingen op de Kickstarter pagina.

4-7-2017
GROWBOT wordt een puzzel-adventurespel in de stijl van Machinarium.
Je speelt als Nara, een kleine studente die op de eerste dag van haar opleiding op een ruimtestation, meteen met grote problemen te maken krijgt. Nog voordat je meer te weten komt over vreemde ecosystemen, wordt het station overvallen door een onbekende kracht, die grote kristallen laat groeien. De communicatie valt uit en je gaat op zoek naar de kapitein. Onderweg mag je machines repareren en onderzoek doen naar de vreemde kristallen.

Het spel wordt in de lente van 2021 verwacht. Inmiddels is er ook een Steam pagina, waar een trailer en screenshots te bewonderen zijn.

«Terug naar vorige pagina