Bezoek, voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 de algemene info & review pagina's. en de 2017 pagina.


25-5-2018
Er werd al een poosje over gespeculeerd, maar nu is het officieel bevestigd: met LEISURE SUIT LARRY: Wet dreams don't dry, gaat het Duitse Assemble Entertainment nog dit jaar een nieuwe aflevering publiceren in de bekende humoristische, sexistische serie over Larry die denkt dat hij onweerstaanbaar is voor vrouwen.
De teaser op Steam laat een FMV filmpje zien, maar het spel zal uiteindelijk een traditioneel point & click cartoon adventure worden.

18-5-2018
Na slechts enkele dagen heeft PROJECT SENSE zijn doel op Kickstarter reeds bereikt. Donaties blijven uiteraard welkom.
Het is waarschijnlijk dat dit horror cyberpunk avontuur medio 2019 uitgebracht gaat worden.

Het verhaal speelt zich af in Neo Hong Kong in 2083, waar een jonge vrouw met de naam Mei Lin Mak wordt meegesleurd in een maalstroom van bovennatuurlijke horror. Als ze dieper in het eeuwenoude mysterie duikt, zal ze zich moeten afvragen of haar idee van de werkelijkheid wel de juiste is en of ze haar cyber-ogen nog wel kan vertrouwen. Mei-Lin probeert het raadsel van 14 geesten en de waarheid achter haar eigen familievloek te ontraadselen.

10-5-2018
In SOL705 gaat het om een groepje Argentijnse studenten, die liever niet te veel tijd op school doorbrengt, behalve natuurlijk als het erom gaat een date te regelen met een van hun klasgenoten. De rest van hun energie besteden ze aan hun geheime buitenaardse onderzoeksclub. Logisch toch?

Het eerste hoofdstuk (60 minuten speeltijd) is gratis verkrijgbaar voor PC, Mac, Linux, iOs en Android. De rest van het spel zal begin 2019 verschijnen. Momenteel zoeken de studenten nog wat financiële steun via Kickstarter.


9-5-2018
MERCURY BLUE is een ruimte-adventure, waarin je de rol van kapitein Jake Hunter en zijn trouwe robot FU2 op je neemt. De vrienden vliegen van planeet naar planeet, op zoek naar fortuin, wraak en Bathari ijsjes. De leider van mijncooperatie Conglomocorp is namelijk verantwoordelijk voor de dood van hun dierbare vriendin Angelica.

Het spel wordt met opzet gepresenteerd in een ouderwets low poly 3D grafische beelden en is een traditioneel 3de persoons point & click avontuur, met enkele arcade-elementen voor de variatie.
Bezoek de officiële site voor meer informatie, screenshots, trailers en vanaf 31 mei ook een gratis mini-episode.

1-5-2018
Het Myst-achtige CATYPH: The Cunci Experiment werd twee jaar geleden uitgebracht. Ontwikkelaar Simon Mesnard raakte door een crash al zijn data kwijt en was dus niet meer in staat om verbeteringen en updates aan te brengen. Maar nu, na twee jaar is het toch gelukt! Het spel heeft nu onder andere een duidelijke cursor en is speelbaar in een "Normal Mode", die de puzzels ook voor minder ervaren spelers behapbaar maakt.
Van deze "light versie" is een gratis demo beschikbaar. Bezoek de officiŽle site voor meer informatie.
Lees de review op deze site.

20-4-2018
Daedalic Entertainment en ontwikkelaar Martin GantefŲhr (Moment of Silence)laten via een nieuwe trailer weten dat
A STATE OF MIND, de futuristische thriller over transhumanisme nu in de voorverkoop te bestellen is.

Richard Nolan, vader en journalist in het Berlijn van 2048 ontdekt dat hij - en misschien ook zijn vrouw en zoon - een bewustzijnsupload ondergaan hebben. Maar daarbij is iets mis gegaan. Richard leeft nog in zijn gewone realiteit, maar tegelijkertijd bestaat er ook een onvolledige versie van hem in een virtual reality project. Richard voelt zich een gebroken man en gaat op onderzoek uit.

Het spel wordt in augustus 2108 uitgebracht voor PC, Mac, Linux, XBox One en PS4.
Bekijk de trailers en screenshots op GOG of op Steam .

18-4-2018
JENGO van Robot Wizard handelt over de doorgewinterde gamer Jeff, die niets moet hebben van de moderne manier van adventures spelen. Geen forums, geen hintlijnen, maar zelf maanden aan het scherm gekluisterd zitten is wat hij eigenlijk wil.
En ver weg, in een andere realiteit, is een vergeten pixelwereld, die naarstig op zoek is naar een held om te kunnen overleven.....dusssssssss.

Het spel wordt begin 2019 verwacht. Intussen kunnen donateurs een financiële bijdrage leveren via crowdfunding op FIG, waar je ook een trailer en screenshots kunt bekijken.

3-4-2018
In het bovennatuurlijke horror-pixel-avontuur ELLEN, probeert James de duistere waarheid te achterhalen die schuil gaat achter de moord op de familie Smith en hun sinds jaren vermiste dochter.

Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend. Bezoek de officiële site van Red Mount Media voor meer informatie en een link naar een demo.

3-4-2018
Met een trailer op YouTube laat indie-ontwikkelaar AtticDoorProductions weten dat THE 13th DOLL op halloween (31 oktober) van dit jaar gereed is.

In dit fan-made vervolg op The 7th Guest is Tad ontsnapt uit Stauf Mansion. Hij laat de poppen, de geesten van zijn medebezoekers en de andere slachtoffers van Stauf achter. De geesten blijven hem echter achtervolgen en uiteindelijk belandt hij in een krankzinnigen gesticht. Tad wil terug naar Stauf Mansion om voor eens en altijd af te rekenen met zijn kwelgeesten.

23-3-2018
Night School Studio dat in 2016 met Oxenfree inging op de levenshouding van tieners, wil nu met AFTERPARTY in het leven-na-de-dood van twintigers duiken.
Milo en Lola zijn onlangs overleden en in de hel beland. Hun enige manier eruit, is de duivel zelf onder tafel drinken. Uiteraard gaan ze dat proberen, na de nodige oefening in duister bars.

Het spel wordt in 2019 verwacht bezoek de Facebook pagina voor het laatste nieuws en een eerste trailer.

22-3-2018
NAIRI: Tower of Shirin wordt volgens de indie-spelmakers van HomeBearStudio (gevestigd in Breda!) een snoezig adventurespel met schattige beelden, innemende karakters en puzzels die je aanspreken.
Om dit alles te realiseren is er reeds een succesvolle campagne gevoerd op Kickstarter project. In hun laatste update laten de ontwikkelaar weten dat er binnenkort, tegelijk met een PC-versie, ook een versie voor de Nintendo Switch zal verschijnen en is er ook een eerste teaser te bewonderen.

21-3-2018
Wormwood Studios, dat menigeen wellicht kent van het scifi avontuur Primordia, maakt bekend dat ze nu werken aan het surrealistische STRANGELANDS.
Hierin ontwaakt een man op een wel zeer vreemd buitenaards pretpark. Hij ziet hoe een goudharige vrouw zich in een bodemloze put stort. Hij zoekt antwoorden bij onder andere een levend fornuis, een oogloze schrijver en een mismaakte zeemeermin, terwijl ijselijke kreten vanaf de top van de achtbaan klinken. Hij weet dat de vrouw blijft springen en vallen tot hij dit Duister Ding heeft vernietigd.

Bezoek de officiële website voor meer informatie, screenshots en filmpjes.


8-3-2018
In PERFECT TIDES ontdek je op humoristische wijze hoe het leven van een teenager eruit ziet, met al zijn ergernissen en bevreemding. In het jaar 2000 woont hij op een eiland dat driekwart jaar verlaten is. Zijn enige contact met de buitenwereld en zelfs met school, is zijn computer. En dan wordt hij verliefd...

Het spel heeft inmiddels een succesvolle kickstarter campagne afgerond en als alles goed gaat, wordt het in oktober 2019 uitgebracht.

7-3-2018
Indie-ontwikkelaar Gisa Ferreira noemt SILENCE IN SPACE een eerbetoon aan klassieke spellen als Indiana Jones and the Fate of Atlantis.
In dit science fiction horror avontuur speel je de rol van Alan Blake, een galactisch handelaar, die een ruimteschip op drift ontdekt. Hij gaat aan boord om te onderzoeken wat er met de bemanning gebeurd is en ontdekt vreemde zaken.

Seizoen een van dit spel wordt 23 juli op Steam uitgebracht. Bezoek de pagina voor meer informatie.

3-3-2018
Van de makers van Myst en Obduction komt het goede nieuws dat ze nu werken aan FIRMAMENT. Van het spel is tot nu toe alleen bekend dat je een magische reis onderneemt door vreemde streken, vergezeld door een altijd aanwezig uurwerk en een behulpzame etherische mentor.

Bekijk de trailer en de screenshots en volg de ontwikkelingen op de officiële site.

1-3-2018
FOXTAIL is geïnspireerd door de klassieke adventures uit de jaren 90 van de vorige eeuw: Een grote sfeervolle wereld waarin je vrij van de ene naar de ander plek reist en er heel veel taken en logische problemen wachten om opgelost te worden. En voor elk probleem zijn er meerdere oplossingen!
Je speelt de rol van Leah, een charmante, slimme vos met een missie die haar op bijzondere plekken brengt.

Het spel is vanaf vandaag op Steam Early Access verkrijgbaar. Dit wil zeggen dat het spel nog niet helemaal klaar is en dat je kunt meedenken over verbeteringen.

27-2-2018
In HEAVENS VAULT leer je een compleet nieuwe hiërogliefentaal als je archeologe Aliya vergezeld op haar reis door de Nebula. Ontdek vergeten plaatsen en oude ruïnes met inscripties die niemand meer kan lezen. Maar bedenk dat een verkeerde vertaling je een verkeerd beeld kan geven van de betekenis. Praat met mensen die reageren op de manier waarop jij ze benadert en loop vrij rond in een schittende omgeving.

Het spel wordt nog dit jaar uitgegeven voor PC en Playstation. Bezoek de Playstation blog voor meer informatie, een trailer en screenshots.

19-2-2018
Simon Mesnard die we kennen van de schitterende science fiction adventures ASA: A Space Adventure en Catyph: The Kunci Experiment, is bezig met het maken van een nieuw avontuur in de "Blue Matter" reeks, met de naam BOINIHI: The K'i Codex.

Je speelt de rol van een astronaut die al jaren door de ruimte reist en op een naamloze maan landt, waar een mysterieus persoon in zijn eentje woonde. De reeds lang overleden man heette Boïnihi en had als enige de verschrikkelijke gebeurtenissen op "Day Zero" overleefd.

Kijk voor een nieuwe trailer op facebook of bezoek de officiële site om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

18-2-2018
Little Kite, dat vorig jaar uitkwam, handelde over alcoholmisbruik en huiselijk geweld. REPENTANT laat de gebeurtenissen zien die plaats vinden, zeven jaar nadat Oliver gedwongen werd het huis te verlaten. Hij heeft last van zijn geweten, maar houdt zich ook min of meer gedwongen bezig met criminele activiteiten. Tot hij de kans krijgt een ander te helpen...

Het spel wordt wellicht dit jaar nog uitgebracht. Bezoek voor meer info en een gameplay trailer de officiële site van Anate Studio.

18-2-2018
INSPECTOR WAFFLES gaat op onderzoek uit, als in Cat Town de rijke industrieel Fluffy dood wordt gevonden in zijn huis. Is het moord? Zelfmoord? Er is wel nog een klein probleem dat eerst opgelost moet worden: De politie kan niet bij de plaats delict komen!

Volg de vorderingen van dit retro avontuur met katten en honden via de officiële site van Goloso Games. De eerste episode wordt eind 2018 verwacht. Een demo is wel reeds beschikbaar.

11-2-2018
3 MINUTES TO MIDNIGHT speelt zich af in de USA, rond 1946, als iedereen na de oorlog weer aan feestjes begint te denken. Niemand vermoedt dat er al jaren in Mexico een samenzwering aan de gang is, met als ddoel de mensheid uit te roeien. Als Betty na een vreselijke trillin, midden in de nacht wakker wordt, is ze haar geheugen kwijt. Maar ze gaat niet bij de pakken neerzitten.

Dit handgetekende klassieke adventurespel wordt begin 2019 verwacht. Volg intussen de ontwikkelingen via deofficiële site van Scarecrow Studios, waar inmiddels een eerste trailer en screenshots te bekijken zijn.

29-1-2018
Sinds de wereldberoemde magiŽr Doctor Arcana een aantal jaren geleden spoorloos verdween, staat zijn gothische landhuis leeg. OP een donkere Haloween nacht sta je voor de poort en voel je een vreemde aandrang naar binnen te gaan. Als je het huis hebt betreden wacht je de taak om
THE CABINETS OF DOCTOR ARCANA te openen en te doorzoeken. En dat is geen makkelijke taak!

Het spel wordt volgens spelmaker Joseph Vargo nog dit voorjaar uitgebracht. Meer informatie is te vinden op de officiële site, waar ook een tweetal trailers aanklikbaar zijn.

23-1-2018
Volgens ontwikkelaars Theta Division Games wordt VIRTUAVERSE een dystopisch cyberpunk avontuur met een futuristisch verhaal en een retro-look.
In een wereld die gedomineerd wordt door een overheid met kunstmatige intelligentie in plaats van mensen van vlees en bloed, is Nathan een buitenbeentje, die geen deel wil uitmaken van dit systeem. Hij leeft van het smokkelen van gekraakte software en niet helemaal legale gadgets. Als op een dag zijn vriendin verdwenen is met achterlating van een mysterieuze boodschap op de badkamerspiegel, wordt hij meegesleurd in een vreemde zoektocht.

Het spel wordt pas in 2019 verwacht. Volg de ontwikkelingen via de officiële site.

19-1-2018
ONE HELLOVA DAY van indie-ontwikkelaar Roman Koksharov belooft een komisch avontuur in de stijl van Lucas Arts te worden.
Je speelt als een egocentrische CEO die probeert zijn firma van de ondergang te redden. Daarbij wordt hij gedwongen om maar meteen de hele stad te verlossen van een kwaadaardige vloek. Je kunt de problemen makkelijk oplossen door te stelen, maar ook op de moeilijke manier door anderen te helpen. Er zijn dus meerdere oplossingen voor elke puzzel en je keuzes bepalen het einde.

Het spel zal in 2018 uitgebracht worden. Meer informatie, een trailer en screenshots zijn te vinden op de steam pagina.

16-1-2018
De hoofdrol in RAINSWEPT is weggelegd voor detective Michael Anderson, die naar het kleine stadje Pineview gaat om de lokale politie te helpen bij een ogenschijnlijk eenvoudige moordzaak. Dankzij het turbulente huwelijksleven van een koppel dat dood gevonden wordt in hun keuken, denkt de omgeving dat het een moord-zelfmoord zaak is.
Maar klopt dit wel? Medio 2018 krijg je de kans het zelf te onderzoeken.

Ga naar de site van ontwikkelaar Frostwood voor meer informatie en een link naar een demo.

8-1-2018
Van de Tsjechische ontwikkelaar Jakub Pilar komt het nieuws dat hij werkt aan SUBSEQUENTED.
In deze 3D thriller met klassieke point & click bediening speel je als genetisch laboratorium medewerker Lensen Vicky, die op een lange reis gaat om haar broer te redden, de laatste overlevende van haar familie.

Het spel wordt eind van dit jaar verwacht. Bezoek de officiële site voor het laatste nieuws en screenshots.

3-1-2018
PLOT OF THE DRUID volgt de belevenissen van Jase, die fraudeerde bij zijn certificatietest en daarom van de opleiding voor druides verwijderd werd. Oom te bewijze dat hij het waard is een tweede kans te krijgen, gaat hij op avontuur in een wereld vol goblins, trollen, draken, dwergen en elfen.

In dit handgetekende, 3e persoons klassieke avontuur, krijg je niet alleen de opties lopen, kijken en pakken hebt, maar ook openen, sluiten en duwen. Op deze wijze willen de makers je meer controle geven over de acties die je wilt ondernemen. Het duurt wel allemaal nog tot begin 2019 eer het eerste deel uit een serie van vijf wordt uitgegeven. Volg de ontwikkelingen op officiële blog.

2-1-2018
SOL INVICTUS wordt een hommage aan klassieke videospellen, met veel unieke locaties, echte FMV karakters in een soft retro look, en een constante 2D blik op handgeschilderde achtergronden.
Het draait allemaal om de bemanning van een ruimte-vrachtschip die onfortuinlijk genoeg speelbal wordt van intrigues van de overheid.

Het duurt nog zeker een jaar eer het spel gereed is, maar een eerste gameplay trailer is reeds te zien op de officiële site, waar je ook meer informatie over het spel kunt vinden.

30-12-2017
Het was heel erg lang stil rondom de horror ASYLUM van Senscape, maar nu verschijnt er een trailer op YouTube die je inzicht geeft in de sfeer van het spel.
De trailer geeft tevens inzicht in de te verwachten gameplay, maar onthult nog steeds geen uitgiftedatum.

20-12-2017
Francisco Gonzalez/Grundislav Games en Wadjet Eye Games zetten na het succesvolle adventurespel Shardlight hun samenwerking voort in een nieuw avontuur dat LAMPLIGHT CITY gaat heten.
Het wordt een detective die zich afspeelt in een alternatief verleden rond 1900. Als privé-detective Miles Fordham houden we ons bezig met vijf verschillende zaken en uiteraard de nodige verdachten.
De eerste trailer is te bewonderen op YouTube en er is nu ook een Steam pagina waar je het spel in je wenslijst kunt zetten.

Het verhaal zou geïnspireerd zijn op werken van Edgar Allan Poe en Charles Dickens. Het spel, uitgegeven door Application Systems Heidelberg wordt begin 2018 verwacht. Meer informatie is te vinden op het officiële site.

29-11-2017
DU LAC & FEY: Dance Of Death wordt een bijzonder avontuur, waarin de Lancelot du Lac en Morgan le Fey uit de legendes van koning Arthur, de confrontatie aangaan met Jack the Ripper, bekend van de moorden in het Londense White Chapel van 1888. De twee legendarische helden krijgen hulp van ene Mary Kelly die magische krachten bezit.

De speler krijgt in 2018 de kans om met Lancelot, Morgan en Mary te spelen, als het Salix Games tenminste lukt om voldoende geld binnen te halen via een Kickstarter campagne, die nog tien dagen duurt. Meer informatie is te vinden op dezelfde site.

21-11-2017
Indie-ontwikkelaar Svarun Entertainment kennen we nog van het gratis science fiction adventure "VSEVOLOD", dat in 2012 het licht zag.
Nu, 5 jaar later, verschijnt de alpha demo voor K'NOSSOS, een klassiek vormgegeven, zeer vrije interpretatie van de minotaurusmythe die zich in de oudheid op Kreta afspeelde. Je kunt hem downloaden op de kickstarter site, waar de ontwikkelaars nog een dag de tijd en beetje hulp nodig hebben om hun doel te bereiken.

20-11-2017
Uitgever Fat Dog Games kondigt APPARITION aan. In dit 1ste persoons horrorspel is het je taak om de paranormale activiteiten in een Amerikaans woud te documenteren. Je kunt met behulp van een ouija-bord met de doden communiceren. Maar pas op, want in het bos zitten niet alleen geesten, maar ook wilde dieren.

Het spel wordt in het tweede kwartaal van 2018 verwacht. Meer informatie is te vinden op de Fat Dog site.

18-11-2017
Help TALA om onderdelen te vinden voor een vliegtuigje, zodat ze de Town Guardina kan gaan redden, die in het woud is vast komen te zitten.
De kleine wereld waarin Tala leeft is gemaakt van natuurfotografie en animaties. En net als in het grote voorbeeld Samorost, wordt er ook in dit spel niet gesproken.

Het spel wordt in 2019 verwacht. Bekijk de trailer en volg de ontwikkelingen op de officiële site van het Australische GardenWell.

14-11-2017
Ontstaan als een project van Duitse kunststudenten, belooft TR‹BERBROOK een mysterie adventure te worden, gecreëerd van handgemaakte decors waarin digitale karakters rondlopen.
Voor het spel, dat een sfeer heeft die aan Twin Peaks doet denken, is vandaag een Kickstarter campagne opgezet.
Trailers, screenshots, "behind the scenes" en andere informatie over de laatste ontwikkelingen zijn te vinden op de officiële site.

12-11-2017
De liefhebbers van Myst-achtige spellen, waarin je vrij in 3D dwaalt op een onbekende planeet met een vreemde, verloren gegane cultuur in een schitterende omgeving, zullen met REAL MYHA niet teleurgesteld worden.

Simon Mesnar (ASA) en Denis Martin (RoonSehv) hebben de handen ineen geslagen om dit avontuur in de Black Cube serie te realiseren. Ze kunnen nog een beetje hulp gebruiken in de vorm van een donatie op Kickstarter. De campagne loopt nog 22 uur en ze zijn er bijna!
Hier kun je ook trailers bekijken en meer lezen over het project alsmede gratis twee oudere spellen downloaden van dezelfde makers.

11-11-2017
Uit Kroatië komt het nieuws dat het team van Tanais Games besloten heeft om 10 april 2018 een demo uit te brengen van SAINT KOTAR. Dit is tevens de start van een Kickstarter campagne.
Een nieuwe gameplay trailer, screenshots en meer informatie zijn te vinden op de officiële site.

In dit psychologische horror avontuur gaan een professor, een museumdirecteur en een journaliste naar het stadje Saint Kotar om een tentoonstelling over middeleeuwse kunst te bezoeken. De drie speelbare karakters komen terecht in een serie moorden die te maken hebben met duivelaanbidding en heksenrituelen.

2-11-2017
RIDDLE OF THE SPHINX: Awakening is een remake van het gelijknamige spel uit 2000. De nieuwe versie is in HD, heeft nieuwe en verbeterde scenes en wordt ook uitgebracht voor mobiele platformen.
Het verhaal blijft hetzelfde en begint als archeoloog Sir Geoffrey de piramide van Gizeh onderzoekt en per ongeluk een oude vloek laat ontsnappen als hij een oude scroll vertaalt.
Het team van Old World Studios hoopt de remake in september 2018 gereed te hebben. Bezoek de officiële website voor meer informatie en een link naar het Kickstarter project.

21-9-2017
Het Noord-Ierse Outsider Games dat vorig jaar nog Wailing Heights uitbracht, zit niet stil. De indie-ontwikkelaar is een samenwerking aangegaan met strip-uitgevers Atomic Diner en Northern Ireland Screen om het gelauwerde stripverhaal van JENNIFER WILDE om te zetten in een adventurespel.

Het is 1921 en in Parijs is de jazzmuziek in opkomst. Je speelt de rol van de jonge Franse artieste Jennifer Chevalier, die betrokken raakt bij moord, spionage en een revolutie die haar dwars door Frankrijk, Engeland en Ierland brengt. En ze krijgt hulp van de geest van Oscar Wilde! Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend, men hoopt in november 2018. Volg de ontwikkelingen op de officiële site of doneer op de Kickstarter pagina.

18-9-2017
LIFE OF DELTA speelt zich af in een post-apocalyptisch cyberpunk Japan. De hoofdpersoon is een kleine robot met de naam Delta, die probeert zijn vader te vinden en te redden.
Veel meer is er nog niet bekend van dit schitterende handgetekende adventure van indie-ontwikkelaar Airo Games. Op de facebookpagina zijn wel al enkele screenshots en korte fimpjes te bewonderen.

11-9-2016
In slechts een paar dagen bereikte CYANIDE AND HAPPINESS zijn doel op Kickstarter. Dat het spel op een webcomic gebaseerd is, die al drie jaar dagelijks te bekijken is, zal hier zeker aan hebben bijgedragen. Er zijn nog 26 dagen over om de rest van de doelen, zoals ingame prestaties en een langer verhaal te bereiken.
Het humoristische cartooneske avontuur wordt in december 2018 verwacht.

30-7-2017
Indie-ontwikkelaar Silver Spook Games, die we nog kennen van het vorig jaar uitgekomen cyberpunk adventure Neofeud, zit niet stil. Er wordt momenteel hard gewerkt aan DYSMATON.
Ook dit avontuur speelt zich af in een toekomstige wereld. Het leven op een ruimtekolonie was aangenaam, totdat de machines en met name de geautomatiseerde politie het overnam. Nora, een jonge ingenieur, moet overleven in een vijandige wereld en leren omgaan met pijnlijke herinneringen en verloren hoop.

Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend. Bezoek de officiële site voor het laatste nieuws en een gratis demo.

10-7-2017
Al twee jaar wordt er hard gewerkt aan THE MYSTERY OF OAK ISLAND, een adventure met drie speelbare karakters. Middels een grote update op de kickstarter pagina, krijgen we nu meer inzicht in het tragische achtergrondverhaal dat gebruikt werd om dit spel vorm te geven.
Op dezelfde pagina is er ook een mogelijkheid om het spel in de voorverkoop te bestellen. Visionaire Studio hoopt het spel nog dit jaar te kunnen uitgeven.

6-7-2017
HAROLD HALIBUT speelt zich af in een ruimteschip dat op een verre planeet is gestrand, diep in de zee. Harold is een jonge klusjesman en labassistent van professor Jeanne Mareaux, een van de leidinggevende wetenschappers aan boord. Hij probeert haar te helpen het ruimteschip weer in de ruimte te brengen.

Dit bijzondere adventurespel van het Duitse Slow bros is volledig handgemaakt van modelklei, hout en textiel en gefilmd in stop motion technniek. Het spel wordt in 2019 verwacht. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via de officiële site.


4-7-2017
GROWBOT wordt een puzzel-adventurespel in de stijl van Machinarium.
Je speelt als Nara, een kleine studente die op de eerste dag van haar opleiding op een ruimtestation, meteen met grote problemen te maken krijgt. Nog voordat je meer te weten komt over vreemde ecosystemen, wordt het station overvallen door een onbekende kracht, die grote kristallen laat groeien. De communicatie valt uit en je gaat op zoek naar de kapitein. Onderweg mag je machines repareren en onderzoek doen naar de vreemde kristallen.

Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend, wel is er inmiddels een Steam pagina, waar een trailer en screenshots te bewonderen zijn.

16-6-2017
Het lijkt erop dat het nu echt niet al te lang meer duurt eer THE LAST CROWN: BLACKENROCK verschijnt! Op de blog van Jonathan Boakes laat hij weten dat Iceberg Interactive het lang verwachte spel aan het einde van de zomer gaat uitbrengen.

Sinds Nigel Danvers op Haloween mee deed aan een kort, maar verontrustend experiment met een "spirit board", heeft hij het gevoel dat iets of iemand hem roept. En wat is de betekenis van het woord "Blackenrock"? Is het een naam, een voorwerp een gebeurtenis of een plaats? Samen met mede-spokenjager Lucy Reubans duikt Nigel in het troebele verleden van het stadje Saxton.

Meer informatie, een trailer en screenshots zijn te vinden op de Steampagina.
Meer informatie over The Last Crown serie is te vinden op de officiële site.

8-6-2017
Ontwikkelaar Pendulo Studios, die we al kennen van de Next Big Thing, de Runaway en de Yesterday series maakt bekend dat ze in samenwerking met uitgever Microids gaan werken aan een nieuw spel, gebaseerd op een bekend Spaanse stripverhaal. Het spel zal waarschijnlijk eind 2018 gereed zijn.

BLACKSAD speelt zich af rond 1950, als corruptie in de sportwereld en met name in het bokswereldje hoogtij viert. Als de eigenaar van een boksclub vermoord wordt en zijn sterbokser plotseling verdwijnt, wordt het tijd voor de katachtige detective John Blacksad om in de New Yorkse onderwereld te duiken.

22-5-2017
In THE LEGEND OF SNOWBLIND speel je de rol van een wezen dat zich in vier verschillende vormen van water veranderen. Al naar gelang hoe goed hij is, kan hij een waterdruppel, een wolkje, een ijsmonster of zelfs hete stoom worden. Het wezen is verdwaald en kan zich niets meer herinneren. Toch ligt bij hem de taak de wereld te redden, met hulp van een olifant die in zijn dromen verschijnt.

Het eerste hoofdstuk van dit handgetekende spel is nog steeds gratis te downloaden.
Maar de Kroatische indie-ontwikkelaar "DUX" heeft nu plannen om het spel commercieel uit te brengen, met meer verhaal, meer puzzels, mooiere beelden en zelfs een andere gameplay. Geen remake dus, maar eerder een nieuw spel gebaseerd op de oude hoofdpersoon.
Geïnteresseerden kunnen meedenken via de
concept steam pagina, waar je ook de complete gratis versie kunt bekijken.

19-5-2017
Het eerste adventure van de Russische studio Revolution Fist, HAPPILESS belooft een klassiek 3de persoons mysterie te worden met handgetekende beelden.
Hoofdpersoon is een katachtige detective op de planeet Sadmir, waar zo weinig criminaliteit is, dat hij gedwongen is opdrachten aan te nemen zoals het vinden van verloren sleutels. Maar als hij op zoek mag gaan naar de kidnappers van de gerespecteerde professor Cookie, neemt zijn leven een andere wending en ontdekt hij ook meer over zichzelf en zijn verleden.

Het 15 uur durende spel wordt volgend jaar verwacht.
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de Bekijk de laatste officiële site

18-5-2017
BEYOND THE SKY lijkt sprookjesachtig lief als je de beelden ziet, maar is volgens de makers een duister verhaal over Selene, die ervan droomt om de maan te bereiken. Als ze op een dag door een wolf in een duister woud achgtergelaten wordt, zal een manier moeten vinden om te ontsnappen. Hierbij zal de speler zijn handen vol hebben aan logische puzzels.

Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend, maar via facebook en de officiële site is het laatste nieuws te volgen en een gratis demo te downloaden.

24-4-2017
SHADOW OVER ISOLATION, van Naughty Shinobi wordt een horror thriller, die zich afspeelt in 1984. Je speelt de rol van Ryan Kappel, die door zijn tante gevraagd wordt op de boerderij te passen. Het is 17 jaar geleden sinds zijn laatste bezoekje, maar de omgeving voelt niet zo veilig en bekend als toen. Zijn nostalgische trip eindigt bij de vondst van een geheime kamer en een historisch verhaal dat de voormalige bewoners tot waanzin dreef.

Het spel zou nog dit jaar uitgebracht worden.
Bezoek de officiële pagina voor meer informatie, een trailer en screenshots.

11-3-2017
Met een trailer maakt ArrogantPixel bekend dat we nog deze zomer de tweede episode van THE TALE OF DORIS AND THE DRAGON kunnen verwachten.
In deze episode gaat Doris onverstoord verder met de zoektocht naar haar overleden echtgenoot Albert.
Bekijk de trailer op Steam Greenlight, waar je ook nog kunt stemmen.

21-2-2017
Van de indie-makers van A Date in the Park en Mudlark komt SUMATRA, een jungle avontuur, waarin je speelt als Yandi, die werkt in de boomkap industrie. Na een ongeluk, strandt hij in een onbekend deel van de jungle, waar hij moet proberen te ontsnappen aan onder andere wilde dieren, inboorlingen en wetenschappers. Lukt het hem levend de jungle te verlaten?

De bedoeling is om het spel nog dit jaar uit te geven via Steam, maar daar zijn dan wel nog wat stemmen voor nodig op Steam Greenlight.

17-2-2017
REALITY INCOGNITA wordt een humoristisch science fiction spel in retrostijl als we ontwikkelaar Dire Boar games mogen geloven.
Je word je wakker met een volledige amnesie. Je weet niet meer wie je bent, waar je bent of wat er is gebeurd. Aan de speler de de taak om de omgeving te verkennen, voorwerpen op te rapen die je kunt gebruiken, om te leren gaan met robots en computers en te ontdekken dat je je in een byzonder gevaarlijke situatie bevindt.

Vermoedelijk is het spel helemaal gereed eind 2018, maar het is nu reeds via vroegtijdige toegang op Steam te koop. Meer informatie, screenshots en een gameplay trailer zijn op de Steampagina te vinden

17-2-2017
THE GARDENS BETWEEN wordt een adventure puzzel spel, waarin de vrienden Arina en Frendt in een surreële wereld van mysterieuze tuinen terecht komen. Hier kan de tijd voor- en achteruit gespoeld worden, zodat je bepaalde gebeurtenissen ongedaan kunt maken.

Het spel wordt eind 2017 verwacht. Een eerste trailer is te bekijken op de officiële site van The Voxel Agents.

15-2-2017
Petter Ljungqvist van The Samaritan Paradox en Joel Staaf Hšst÷ van Kathy's Rain werken samen aan een science fiction avontuur dat WHISPERS OF A MACHINE gaat heten en zich afspeelt in een toekomstig ScandinaviŽ, na de wereldwijde technologische ineenstorting.
Je speelt hierin Vera, een rechercheur die een serie moorden onderzoekt in het stadje Nordsund. Al snel ontdekt Vera dat slachtoffers en moordenaars deel uitmaken van een oorlog over technologie en religie. En had de regering een motief om juist Vera naar Nordsund te sturen?

Het spel wordt in 2018 verwacht. Meer info en de eerste screenshots zijn alvast te bekijken op de officiële site.

8-2-2017
Indie-adventure ANTHOLOGY vertelt vijf verhalen die zich afspelen op dezelfde namiddag in dezelfde stad op een bijzonder tijdstip in de geschiedenis.

Wanneer het spel uitgegeven gaat worden is nog niet bekend, maar intussen kan er wel op Steam Greenlight gestemd worden.
Meer informatie, waaronder een korte trailer is te vinden officiële site.

6-2-2017
Na het succes van Tormentum heeft het team van OhNoo Studio de smaak van het adventure maken te pakken.
TSIOQUE, dat inmiddels via een kickstarter campagne is gefinancierd, wordt volgens de Steampagina in juni van dit jaar verwacht.

In dit duistere, maar tevens speelse avontuur, is de hoofdrol weggelegd voor een prinsesje dat niet gaat zitten wachten op een prins die haar komt bevrijden. Tsioque neemt dapper het heft in eigen handen en brengt overal onrust en chaos als ze uit het kasteel van de boze tovenaar probeert te ontsnappen.


15-1-2017
Van Harvester Games, de indie-ontwerper van de opzienbarende The Cat Lady en Downfall, komt het nieuws dat hij werkt aan een nieuw horror adventure.
LORELAI handelt over iemand die alles heeft verloren wat ze bezat en die vervolgens vast besloten is om alles terug te halen, zelfs vanuit de dood.

Het spel wordt eind 2017/begin 2018 verwacht en heeft intussen groen licht gekregen op Steam Greenlight.

26-12-2016
Al een poosje werken fans van Tex Murphy aan een flink opgepoetste heruitgave van de FMV klassieker Tex Murphy: Overseer. Natuurlijk is het nog lang niet allemaal gereed, maar de eerste indruk van het spel dat de naam THE POISENED PAWN gaat heten, is niet slecht, getuige de 20 minuten durende demo die er op You Tube te zien is.
Meer informatie is te vinden op de officiële site van spelmaker Chaotic Fusion.

25-12-2016
DARK FALL: Storm Warning wordt het vierde deel in de Dark Fall serie van indie-ontwikkelaar Jonathan Boakes.
In een stormachtige nacht en bewapend met een aantal apparaatjes om geesten mee te kunnen opsporen, ga je naar de Balgazette Pier om te onderzoeken wat of wie er verantwoordelijk is voor de vreemde geluiden die hier al een poos te horen zijn. Enkele nieuwsgierige bezoekers die voor jou hier waren, zijn verdwenen.

Een uitgiftedatum is nog niet bekend. Bezoek voor een eerste trailer en het laatste nieuws de officiële site.

19-12-2016
In SPLITMIND speel je als de schaduw Kaplan, die zonder geheugen ontwaakt in het land Mnemosy, 'het land van de herinneringen'.
In dit 2D adventurespel, vol puzzels, raadsels en voorwerpen om te gebruiken, mag Kaplan begin volgend jaar op zoek naar de geheimen uit zijn verleden.
Meer informatie en een trailer zijn te vinden op de officiële site van Rendalstudio.

26-11-2016
Het Britse Reventure Games maakt al sinds 2102 freeware adventures en wil nu met LORNA BAINS: For Whom The Southern Belle Tolls hun eerste commerciŽle spel op de markt zetten.
Het team vraagt wat financiële steun op Indiegogo om het spel al in mei komend jaar uit te kunnen brengen, compleet met professionele muziek en stemacteren.

het verhaal speelt zich af in Amerika tijdens de Grote Depressie in de dertiger jaren van de vorige eeuw. Lorna Bains is een serveerster, die in haar vrije tijd een opleiding probeert te volgen op de universiteit. Dat is niet goedkoop, dus probeert ze geld bij te verdienen als assistente van een detective.

25-11-2016
A LITTLE LESS DESPERATION van Deaf Bird Entertainment belooft een episch en komisch ruimte-avontuur te worden waarin een onhandige held alles opoffert in een poging het universum te redden. Een alien wordt zijn vriend en een robot zijn vijand. Jacob heeft er zijn handen vol aan.

Het ontwikkelaarsteam heeft reeds groen licht gekregen op Steam Greenlight en kickstarter campagne succesvol afgerond.
Intussen kun je voor meer informatie, screenshots, een trailer en een gratis demo terecht op de facebook pagina.

10-11-2016
SILHOUETTE is een eerste persoons science fiction detective spel, dat momenteel wordt ontwikkeld door het eenmansteam van Apeirogon.
Je neemt de rol op je van Jim Grayson, een detective in een alternatieve wereld, die moordzaken onderzoekt en nu te maken krijgt met een seriemoordenaar met onduidelijke motieven.

Het spel is momenteel verkrijgbaar op Steam Early Access, wat betekent dat je mee kunt denken over de ontwikkeling ervan. Peter Ryan hoopt "act one" in het tweede kwartaal van 2107 gereed te hebben.

29-8-2016
ELROY AND THE ALIENS wordt een humoristisch adventures, geïnspireerd door klassiekers als Day of the Tentacle.
Aspirant wetenschapper Elroy struikelt per ongeluk over een groep Aliens die van plan zijn de aarde te vernietigen. Natuurlijk probeert Elroy dit catastrofale plan te voorkomen, met hulp van zijn dappere vriendin Peggie.

Dit handgetekende spel van de Sloveense ontwikkelaar Motiviti wordt ergens in 2017 verwacht. Volg de ontwikkelingen op de officiële site, waar tevens een leuke trailer te bewonderen is.

22-8-2016
James Lightfoot is al zijn leven lang dol op humoristische adventurespellen als Monkey Island, DiscWorld, Space Quest en dergelijke. Nu heeft hij de stap gewaagd om zelf een soortgelijk avontuur te maken, dat THE MYSTERY OF WOOLLEY MOUNTAIN gaat heten.
Hierin kun je de avonturen van een groep muzikale tijdreizigers, annex wetenschappers volgen.
Inmiddels was de Kickstarter campagne succesvol en laat Lightfoot weten dat het spel in oktober 2017 wellicht gereed is.

14-7-2016
ANTARIKSHA SANCHAR (transmissions in Space) wordt door het Indische ontwikkelaarsteam omschreven als een speculatief avontuur dat door de vibrerende cultuur van Zuid-India rond 1920 geïnspireerd wordt. Wat daar precies mee bedoeld wordt is niet geheel duidelijk. Wel weten we dat de hoofdpersonen gebaseerd zijn op een wiskundige en op een klassiek danseres.

Het spel wordt uitgegeven in episodes. Aangezien het al door Steam Greenlight is goedgekeurd, wordt episode 1 in september verwacht.
Bezoek de officiële site, waar je alvast een gameplay trailer en screenshots kunt bewonderen, alsmede kunt luisteren naar soundtracks uit het spel.

9-7-2016
COLUMNAE: A Past Under Contruction is een zeer bijzonder non-lineair spel, verdeeld in acht hoofdstukken, die je echter niet in chronologische volgorde speelt. Je begint in hoofdstuk 4. De beslissingen die je daar neemt, worden weerspiegeld in hoofdstuk 1, maar beïnvloeden tevens de hoofdstukken erna. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar geeft je wel de kans om acht keer een ander inhoud te geven aan het verhaal.

Bezoek de Kickstarter pagina, waar je uitgebreide informatie en een demo vindt en de spelmakers met een financiële bijdrage kunt ondersteunen.

14-6-2016
ZED is de creatie van Chuck Carter, een van de artiesten die meewerkten aan Myst en nog 25 ander spellen.
In dit spel is het de bedoeling dat je veel van je omgeving bekijkt en de nodige vreemde puzzels oplost, in een poging een oude, stervende dromer te helpen een blijvende erfenis voor zijn kleindochter achter te laten.

Dit exotisch ogende spel is met steun van een Kickstarter campagne gefinancierd. Je kunt op die pagina alvast screenshots en animaties bekijken. De spelmakers hopen het spel begin 2017 gereed te hebben.

7-5-2016
Op een dag besluiten twee Italiaanse vrouwen (Similia) zelf een spel te maken, naar het voorbeeld van hun favoriete adventures uit de jaren rond 1990.
ANAMEDIA wordt een spel zonder monsters, angst, sprookjesfiguren, cartoons, gevechten, wapens of dialogen. Wat er wel in zit is een verhaal dat je ontdekt door het oplossen van heel veel uitdagende, logische puzzels. Kortom, een myst-achtig avontuur.
Een korte teaser op You Tube geeft je een indruk van wat het gaat worden en op de officiële site is alvast een demo te downloaden.
Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend.

5-5-2016
De ontwikkelaars van Stuck in the Attic geloven dat ze Lovecraft met de humor van Lucas Arts kunnen combineren in GIBBOUS; A Cthulhu Adventure.
En met de steun van een geslaagde Kickstarter campagne, zal het dan ook dit jaar nog gerealiseerd worden.
Intussen is er op dezelfde site een demo voor PC, MAC en Linux te downloaden.

Het spel zal drie speelbare karakters hebben. Bibliothecaris Buzz, die over het boek Necronimicon struikelt, zijn bijzondere kat Kittez, alsook detective Don R. Ketype, die voor een geheimzinnige opdrachtgever op zoek is naar het boek.

2-5-2016
ZID & ZNIW CHRONICLES: Zniw adventure wordt een ouderwets point&click adventure van een Pools indie-koppel.
Het spel handelt over een jonge vrouwelijke dinosaurus met de naam Zniw, die op reis gaat naar haar familie in de stad. Om daar te komen, zal ze echter door het "wilde" prehistorische land Polisemia moeten reizen, waar haar allerlei gevaren wachten.

Zniw kan nog wat stemmen gebruiken op Steam Greenlight.
Voor meer info en een demo kun je terecht op de Indiedb site of de de facebook pagina.
.

29-4-2016
Na Harvest in 2002 en The Arrangement in 2004 bleef het lange tijd stil rond spelmaker Michael B. Clark. Maar nu is hij weer hard aan het werk gegaan en wel aan THE FATE OF IT ALL.
In dit eerstepersoons adventure onderzoek je het leven van zes verschillende personen, los je puzzels op en verzamel je bewijzen. Hoe kwam het leven van deze zes mensen samen en wat zijn de consequenties van keuzes en vrije wil?

Het spel zal nog dit jaar uitgebracht worden.
Meer informatie en een gratis demo vind je op de officiële site.

26-4-2016
Krillbite Studio, bekend van Among the Sleep, laat weten dat ze hard werken aan een nieuw spel.
In MOSAIC kunnen we een verhaal verwachten over stedelijk isolement en een hoofdpersoon die alle hoop en vreugde heeft verloren in zijn betekenisloze leven. Tot op een dag rare dingen gebeuren en zijn leven totaal verandert.

De korte teaser op de officiële site probeert de vervreemding en alledaagsheid te verbeelden.
Het spel zal waarschijnlijk volgend jaar worden uitgebracht.

8-4-2016
WHITE HEAVEN is een enorm groot verlaten hotel in de Italiaanse Alpen. Het doolhof van gangen en kamers verbergt onuitspreekbare geheimen die onuitwisbaar zijn verbonden aan twee lokale cults, die de spelers van "Anna" van Dreampainters Software, zeker zullen herkennen.
In het spel ben je Eric Blanc, die gekidnapped en vastgehouden wordt in het hotel, dat vroeger van zijn vader was. Waarom kozen de kidnappers deze locatie?

Het spel wordt nog dit jaar verwacht. Bekijk een korte teaser op YouTube of bezoek de bezoek de officiële site, voor screenshots en het laatste nieuws.

5-4-2016
Heb je je ooit afgevraagd wat er met de heilige graal is gebeurd, nadat ridder Lancelot hem gevonden had? In LANCELOT'S HANGOVER: The Quest of the Holy Booze krijg je een antwoord.

Dit grappige avontuur, dat onder invloed van Monty Python en Monkey Island is ontwikkeld, is inmiddels via kickstarter gefinancierd en dus zijn de spelmakers weer hard aan het werk. Wie zelf wil zien waaraan, kan alvast een gratis demo downloaden op de officiële site, waar je ook een trailer en screenshots kunt bewonderen.

«Terug naar vorige pagina