Bezoek, voor informatie over reeds uitgebrachte spellen,
 de algemene info & review pagina's. en de 2018 pagina.


22-7-2019
Lucy is een van de CHILDREN OF SILENTOWN, een dorpje dat verborgen ligt in een groot bos. Overdag lijkt het heel vreedzaam, maar Lucy's nachten worden verstoord door angstaanjagende geluiden uit het bos. Zelfs in haar dromen voelt ze zich niet veilig. Als er dan ook nog zomaar mensen verdwijnen, vind Lucy dat ze oud genoeg is om op onderzoek te gaan.

Het duistere sprookje van het Italiaanse Elf Games (Little Briar Rose) wordt nog dit jaar uitgebracht. Bezoek de steampagina voor een trailer en meer informatie.

22-7-2019
Het verhaal in BLACKSAD speelt zich af rond 1950, als corruptie in de sportwereld en met name in het bokswereldje hoogtij viert. Als de eigenaar van een boksclub vermoord wordt en zijn sterbokser plotseling verdwijnt, wordt het tijd voor de katachtige detective John Blacksad om in de New Yorkse onderwereld te duiken.

Het noveleske avontuur, naar een bekend stripfiguur, wordt ontwikkeld door Pendulo Studios, die we al kennen van de Runaway en de Yesterday series. Het spel voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC en Mac wordt door Microids 5 november 2019 uitgebracht. Bezoek de steampagina voor meer informatie, trailers en screenshots. Of bekijk de "making of" trailer op Microïds' site.

17-7-2019
MADIEVALS, wat wellicht een verbastering is van: "krankzinnige middeleeuwen", handelt over Rusty Steelknee, een ridder zonder vrees die zijn tijd doorbrengt met zoeken naar kostbare relikwieën. Maar het koninkrijk Manzasun, waar hij de Idol Lamp wil gaan stelen, werd getroffen door een vreselijke vloek en Rusty raakt betrokken bij zaken die hem boven het hoofd groeien.

Het spel is momenteel nog in Steam Early Access. Tegen een gereduceerde prijs is het eerste hoofdstuk reeds te spelen. Bezoek de officiële site voor meer informatie en een trailer.

14-7-2019
Oorspronkelijk bedoeld als boek, groeide de wereld van CHILDREN OF LUMERA uit tot een volledig adventurespel voor kinderen van alle leeftijden.
Eonen geleden werd de aarde bevolkt door Alven kinderen, die al dromende de wereld schiepen. Ze verdwenen en de kunst van het dromen met hen. Maar ergens, slechts bekend aan weinigen, zijn nog verborgen plaatsen waar de magie voortduurt.

Ontwikkelaar Phantom Fox hoopt het sprookjesachtige spel ergens in 2021 uit te brengen. Blijf tot die tijd op de hoogte van de ontwikkelingen op de blog van de officiële site .

12-7-2019
THE 13th DOLL is een fan-made vervolg op The 7th Guest.
Tad is ontsnapt uit Stauf Mansion. Hij laat de poppen, de geesten van zijn medebezoekers en de andere slachtoffers van Stauf achter. De geesten blijven hem echter achtervolgen en uiteindelijk belandt hij in een krankzinnigen gesticht. Tad wil terug naar Stauf Mansion om voor eens en altijd af te rekenen met zijn kwelgeesten.

Indie-ontwikkelaar AtticDoorProductions laat weten dat het spel waarschijnlijk in oktober 2019 zal verschijnen. Bezoek de officiële site voor meer informatie.

11-7-2019
In MOONS OF MADNESS speel je de rol van een eenvoudige technicus die gestationeerd is op Mars. Je enige taak bestaat uit het werkend houden van de apparatuur, tot je afgelost wordt. Wat men je niet verteld heeft, is dat er een boodschap van intelligente herkomst is gevonden op Mars en dat het onderzoeksstation speciaal gebouwd is om dit verder te onderzoeken. En dan begint van alles om onverklaarbare redenen kapot te gaan.....

Het science fiction horrorspel wordt op halloween 2019 uitgebracht. Uitgever Funcom brengt een nieuwe 12 minuten durende gameplay trailer op YouTube uit, waarin je kunt zien wat er van de speler verwacht wordt.

8-7-2018
RACKHAM'S SHAMBALA ADVENTURE speelt zich af in China, in de buurt van een klein vissersdorpje, waar Joe en zijn oom leven. Joe Rackhams voorouders waren piraten en hijzelf is een grafrover. Zijn missie: het beschermen van de sleutel tot de Gouden Rivier van Shambala.

Een demo voor dit klassieke adventurespel is op de officiële site te downloaden. Een uitgiftedatum is nog niet bekend.

4-7-2018
In THE HAND OF GLORY stort de carrière van detective Lazarus Bundy in een bodemloze put, door toedoen van een gevaarlijke seriemoordenaar. In een wanhopige poging op een comeback besluit Lazarus om in het geheim de ontvoering van Elke Mulzberg te onderzoeken.

Het 15 uur durende avontuur in de geest van Gabriel Knight en Broken Sword is bijna klaar en wordt in februari 2020 verwacht. Voor de finishing touch, zoals het inhuren van stemacteurs is een Kickstarter campagne opgezet, die nog drie weken duurt. Je kunt hier ook alvast een gratis demo downloaden.

28-6-2019
In OUR SECRET BELOW van indie-ontwikkelaar Darstone Digital, wordt Nia Davis na haar ontvoering wakker in een onbekende kelder en is ze vastgeketend aan de muur. Ze is niet het eerste slachtoffer, blijkt uit de briefjes en voorwerpen die ze hier vindt. Zal het haar helpen op tijd te ontsnappen?

Het "escape-the-room" spel wordt in de herfst van dit jaar verwacht. Bezoek de steampagina voor meeer informatie.

18-6-2019
In READ ONLY MEMORIES: Neurodiver zorgt een kwaadwillend paranormaal begaafd persoon voor chaos in de hoofden van de mensen. Het is 2064 in Neo-San Francisco en in dienst van de organisatie MINERVA, mag je op zoek gaan naar de herinnering waar deze Golden Butterfly zich in verbergt.

Dit vervolg op de science fiction 2064: Read Only Memories van MidBoss, wordt ergens in 2020 verwacht. Volg de ontwikkelingen en bekijk de trailer op de officiële site.

14-6-2019
In REALITY FALLS wordt volgens indie-ontwikkelaar Lewis Denby een adventure met een goed verhaal, klassieke puzzels en een retro JRPG look & feel.
Het speelt zich allemaal af in een klein, vervallen, Russisch stadje op de grens tussen Europa en Azië. Er wonen allemaal rare lieden, die genoeg hebben van hun saaie leventje en de speler, in de rol van Adrian Watts, komt daar per ongeluk terecht...

Wanneer precies in 2019 het spel uitkomt, is nog niet bekend, maar een trailer en screenshots zijn alvast te bekijken op de steampagina.

13-6-2019
In AURORA: The Lost Medallion van indie-ontwikkelaar Noema Games gaat de buitenaardse vrouwelijke hoofdrolspeelster Aurora op zoek naar haar identiteit. Samen met nog andere kinderen is ze veilig opgegroeid in een grot, onder de hoede van intelligente robots. De enige aanwijzing over hun herkomst is een opgenomen stem met een persoonlijke boodschap. Aurora's opname is incompleet.

De klassiek vormgegeven science fiction wordt deze zomer verwacht.
Bezoek de officiële itch.io site of de steampagina waar je alvast episode 1 gratis kunt downloaden.

10-6-2019
Met een nieuwe trailer laat Krillbite Studio weten, dat het project MOSAIC, waaraan sinds 2016 gewerkt wordt, nog in beweging is.
In dit duistere surrealistische avontuur, leid je een doodsaai en betekenisloos bestaan in een kille, moderne samenleving...tot op een dag vreemde dingen gebeuren en alles anders wordt.

Het spel zal mogelijk nog dit jaar verschijnen. Bezoek de steampagina om een trailer en screenshots te bekijken.

6-6-2019
De Belgische uitgever Cronos Interactive, biedt middels videodagboeken een kijkje achter de schermen aan van JOURNEY FOR ELYSIUM, een VR-avontuur van ontwikkelaar Mantis Games.
Het spel is een reis door de Grieks-Romeinse mythologie. Klassieke puzzels uit de jaren 90 zijn omgezet naar de moderne tijd en er is heel veel te ontdekken op je tocht door de onderwereld in een roeiboot.

Het spel zal nog dit jaar verschijnen. Bezoek de officiële site om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

5-6-2019
In MEMORRHA ga je op reis door een vreemd land en volg je de sporen van een mysterieuze cultuur. Los logische puzzels op, activeer bijzondere machines en leer meer over hun makers.

Het spel wordt 27 september 2019 verwacht. Bezoek de steampagina om de prachtige trailers en screenshots te bewonderen en op de hoogte te blijven van de vorderingen.

4-6-2019
METAMORPHOSIS wordt een heel avontuurlijk puzzleavontuur, waarin je de wereld door de ogen van een insect bekijkt.
Als Gregor op een dag wakker wordt, ontdekt hij dat hij veranderd is in een klein insect. Dat is heel lastig, want zijn beste vriend Joseph is om onbekende redenen gearresteerd en zo kan hij hem natuurlijk niet goed helpen. Op zoek dus naar een mogelijkheid weer "normaal" te worden.

Dit aparte avontuur zal binnenkort op Steam verschijnen. Intussen kun je daar al een korte trailer en screenshots bekijken.

1-6-2019
In ANGELO AND DEEMON: One Hell of a Quest speel je de rol van Angelo, een nogal luie blogger die op een dag de kans van zijn leven ruikt om zijn blog op te pimpen en meer volgers te krijgen. De dood heeft zich namelijk in het appartement vergist en komt Angelo halen voor een trip naar de hel.

Wanneer het humoristische klassieke adventurespel uitkomt is nog niet bekend. Bezoek de officiële site van ontwikkelaar Specialbit voor meer informatie, screenshots en een eerste demo.

27-5-2019
BRASSHEART speelt zich af in een alternatief 1920. In deze wereld probeert Pola haar vader te redden, die ontvoerd is door zijn eigen uitvinding, een rebellerende supermachine met de naam Valkiria.

Het klassieke dieselpunk avontuur van ontwikkelaar Hexy Games nog dit jaar verwacht. Bezoek de Steampagina voor meer info, een trailer en screenshots.

26-5-2019
In LAIR OF THE CLOCKWORK GOD van ontwikkelaar Size Five Games, kan de gamer wisselen tussen Ben en Dan. Ben is een echte adventurespeler, die alles opraapt in de hoop er ooit een puzzel mee op te lossen. Dan is een platformer. En samen gaan ze de apocalyps stoppen, door een oude computer gevoelens te leren.

Het bijzondere spel wordt in augustus van dit jaar verwacht. Bezoek de Steampagina voor meer info, een trailer en screenshots.

26-5-2019
SUMMIT OF THE WOLF van ontwikkelaar Unimatrix productions (Stonewall Penitentiary), vertelt het verhaal van het meisje Ophelia, dat in een magische wereld terecht komt. Ze gaat op onderzoek uit om het mysterie van haar verschijnen hier te kunnen verklaren. Een reis vol gevaren en wonderbaarlijke ontmoetingen.

Het spel wordt in 2020 verwacht. Bezoek de Steampagina voor meer info, een trailer en screenshots.

22-5-2019
In DEMONS NEVER LIE van indie-ontwikkelaar Indiebug speel je de rol van John, die na een rotleven helemaal bereid is deze wrede wereld te verlaten.
Maar dan verschijnt Ocaso, een demon die hem het aanbod doet weer jong te worden en een droomleven te leiden. Natuurlijk alleen als John zijn ziel in ruil geeft.

Dit geestige pixelspel kan nog wat steun gebruiken op Kickstarter, voor het in 2019 uitgebracht wordt. Wil je eerst overtuigd worden, dan kun je een gratis demo downloaden op itch.io, waar je ook meer informatie, een trailer en screenshots kunt vinden.

12-5-2019
In ECHIDNA'S DAUGHTER volg je het verhaal van de jonge Zid, die op een ochtend wakker wordt zonder herinnering aan zijn eerdere leven. Een telefoontje van de mysterieuze dr. Lakeberg, die hem waarschuwt voor een geheime organisatie is het begin van een avontuur. Want leven de ijsberen nu op de noordpool of op de zuidpool?

Het traditionele humoristische adventurespel wordt eind 2020/begin 2021 verwacht. Bezoek de nieuwsblog op de officiële site om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

1-5-2019
Het humoristische Four Last Things, gebaseerd op schilderijen uit de Renaissance, krijgt een passend vervolg in THE PROCESSION TO CALVARY.
Vermoedelijk half juli 2019 mag je zingen voor zeelieden, samenzweren met kardinalen en beter spelen dan de lokale organist en dat allemaal omdat je absolutie nodig hebt voor je zonden.

Een trailer, screenshots en meer informatie is te vinden op de nieuw geopende Steampagina.

24-4-2019
BACKBONE - Prologue is de gratis demo voor een noir-detective avontuur.
Het volledige spel komt ergens in 2020 uit.

De wasbeer-privédetective Howard Lotor heeft zijn werkterrein in een stad, die gemodelleerd is naar Vancouver (Canada). Onder het genot van hoge resolutie pixels en doom-jazzmuziek kun je hints volgen, bewijsstukken verzamelen en met getuigen spreken.

24-4-2019
Met "Een kaars aansteken is ook een schaduw werpen" vroeg Lantern Studio medio 2016 aandacht voor hun debuut point-en-click adventure LUNA - The Shadow Dust. Inmiddels is het spel zover gereed, dat er een trailer te bewonderen is op Steam en zelfs een speelbare gratis demo. Het volledige spel zal in de zomer van 2019 uitgebracht worden.

Achter de gazen sluier van de realiteit, ligt een betoverde wereld. Nadat de wereld uit balans is geraakt, gaat een jongen op een onverwachte reis. Pas als de maan weer opkomt, zal de orde in de wereld hersteld kunnen worden. Maar je kunt niet zomaar terug in de tijd om een fout te herstellen. Wat gedaan is, is gedaan...

10-4-2019
DARK HOPE speelt zich af in een steampunk-wereld waar het gebruik van elektriciteit begon en eindigde met de gloeilamp.
Je wordt wakker in een gang, alles wat je kunt zien is zwart. Niemand in de buurt en nergens een uitgang. Waar ben je en waar zijn de anderen?

Het 3D puzzelspel wordt 17 januari 2020 verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie.

26-3-2018
Van de makers van Myst en Obduction komt het goede nieuws dat ze al een jaar hard werken aan FIRMAMENT.
Van het spel is tot nu toe alleen bekend dat je een magische reis onderneemt door vreemde streken, vergezeld door een altijd aanwezig uurwerk en een behulpzame etherische mentor.

Om het spel te kunnen vervolmaken, is er een Kickstarter campagne opgezet, waar gestreefd wordt naar een bedrag van ruim 1 miljoen euro. Bekijk hier ook een trailer en screenshots en volg de ontwikkelingen.

20-3-2019
In EDGAR: Bokbok in Boulzac, speel je de rol van Edgar, een bebaarde, aardige, 40-jarige man die bang is van mensen. Hij leeft tevreden in afzondering in het bos, samen met zijn kip. Op een dag ziet hij zich gedwongen zijn angsten te bedwingen en naar het dichtsbijzijnde dorpje te gaan om zijn groentetuin te redden. Jammer genoeg voor hem zijn de inwoners daar nog gekker dan hijzelf.

Dit humoristische debuutspel van het Franse Le Poule Noir zal eind 2019 uitkomen en heeft inmiddels een steampagina, waar je screenshots en meer info vindt.
Ook kun je alvast een gratis demo op itch.io downloaden.

18-3-2019
In OUT OF COVERAGE speel je de rol van Nawwaf, een 22-jarige net afgestudeerde stadsjongen, die met zijn vrienden op een vakantiereisje naar de woestijn is gegaan. Hij raakt verdwaald en wordt na zijn redding wakker in een dorpje, waar de tijd is blijven stilstaan in 1970. Hoe lukt het hem ooit hier weer vandaan te komen?

Het Arabische avontuur wordt in de zomer van 2019 verwacht. Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en meer info.

14-3-2019
Ontwikkelaars Theta Division Games laten weten dat VIRTUAVERSE, een dystopisch cyberpunk avontuur met een futuristisch verhaal en een retro-look, nu een eigen Steampagina heeft.

In een wereld die gedomineerd wordt door een overheid met kunstmatige intelligentie in plaats van mensen van vlees en bloed, is Nathan een buitenbeentje, die geen deel wil uitmaken van dit systeem. Hij leeft van het smokkelen van gekraakte software en niet helemaal legale gadgets. Als op een dag zijn vriendin verdwenen is met achterlating van een mysterieuze boodschap op de badkamerspiegel, wordt hij meegesleurd in een vreemde zoektocht.

Het spel wordt binnenkort verwacht. Bekijk de trailer en screenshots op Steam.

13-3-2019
Jan Kavan (CBE Software), die we nog kennen van het bijzondere J.U.L.I.A. Among the Stars werkt momenteel aan SOMEDAY YOU'LL RETURN. Hierin gaat een vader op zoek naar zijn weggelopen dochter in een bos in Tsjechië waar hij vreemde, zeer oude dingen ontdekt, die misschien beter verborgen hadden kunnen blijven. Ook zal hij moeten afrekenen met herinneringen aan angst en verlies en natuurlijk zélf overleven.

Het 3D horrorspel voor PC, PS4 en XBox One wordt in september 2019 verwacht Op Steam en GOG. Bezoek de officiële site voor meer informatie, screenshots en trailers.

12-3-2019
Francisco Gonzales (Ben Jordan, a Golden Wake, Lamplight City) laat via Twitter weten dat hij aan een nieuw project begint. ROSEWATER wordt een humoristisch western drama, dat zich afspeelt in de wereld van Lamplight City.
Een aantal screenshots zijn te bekijken op Twitter, maar meer is er nog niet bekend.

9-3-2019
IMPOSTER FACTORY is het nieuwe project van Kan GaO, die we kennen van juweeltjes als To The Moon and Finding Paradise.
Veel is er nog niet bekend over dit thriller mysterie, alleen dat er een serie van bloederige moorden in voorkomt.

Het spel zou ergens in 2020 gereed komen.
Bekijk/beluister de hele korte teaser op YouTube.

7-3-2019
MUTROPOLIS speelt zich af in een verre toekomst, waar piramides en films met Humphrey Bogart volledig verloren zijn gegaan. De focus van het verhaal ligt echter op het heden als twee archeologen uit de 25ste eeuw documentaires met Indiana Jones vinden en voorwerpen met het vreemde opschrift made in China die hen echt voor grote raadsels stellen.

Het humoristische cartoon pixelavontuur wordt nog dit jaar verwacht en heeft sinds kort een steampagina. Bezoek de officiële site van het Spaanse indieteam Pirita Studio voor meer informatie.

20-2-2019
Dat Dave Gilbert bezig is met een vervolg op Technobabylon was niet echt een geheim, maar gisteren publiceerde hij voor het eerst screenshots van TECHNOBABYLON 2: Birthright
In tegenstelling tot de 2D pixelstijl van deel 1, lijken de grafische beelden in dit spel in 3D gehouden te worden, iets wat ook consequenties zal hebben voor de bediening.

Een uitgiftedatum is nog niet bekend. Bekijk de screenshots op Twitter

16-2-2019
Eenpersoons indie-ontwikkelaar Silver Spook Games, die we nog kennen van het in 2017 uitgekomen cyberpunk adventure Neofeud, zit niet stil. Er wordt momenteel hard gewerkt aan NEOFEUD II: Sun Goddess.
Ook dit avontuur speelt zich af in een toekomstige wereld. Het leven op een ruimtekolonie was aangenaam, totdat de machines en met name de geautomatiseerde politie het overnam. Nora, een jonge ingenieur, moet overleven in een vijandige wereld en leren omgaan met pijnlijke herinneringen en verloren hoop.

Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend, wellicht nog eind van dit jaar, al is 2020 realistischer. Bezoek de officiële itch.io site voor screenshots en het laatste nieuws. Ook kun je hier de spelmaker financieel ondersteunen.

10-2-2019
Na meer dan een jaar 'radiostilte', is er nu eindelijk nieuws over THE TALE OF DORIS AND THE DRAGON, ep.2.
Een vaste uitgiftedatum is er nog niet, maar er wordt weer gewerkt aan de tweede episode van het bijzondere spel, waarin een oud dametje naar de hemel gaat om haar overleden echtgenoot te zoeken.
Bezoek de Indie DB pagina voor een update.

6-2-2019
BORN PUNK Het is 2155. De 43-jarige Eevie is geboren op het Deense eiland Bornholm en na een korte carrière als hacker, werkt ze nu als serveerster die zijdelings nog wat geld verdient met datadiefstal.
Als ze na een avondje doorzakken merkt dat haar ingeplantte hersenchip is geïnfecteerd met een vreemde persoonlijkheid laat ze het er niet bij zitten.

Het cyberpunk pixel-avontuur, waarin de puzzels meerdere oplossingen hebben, komt in 2020 uit en kan nog wat financiële hulp gebruiken. Bezoek de Kickstarter site voor meer informatie, een gratis demo of een donatie.

22-1-2019
Met vreugde laten de spelmakers van Polygon Treehouse weten dat ze een contract hebben afgesloten met uitgever United Label. Hun debuut-adventure RÖKI is een van de vier spellen die eind dit jaar via dit nieuw opgerichte label verschijnen.
Bezoek de officiële site, voor screenshots en meer info.

Röki is een avontuur over moed en folklore, over monsters die niet zouden moeten bestaan, maar dat wel doen en natuurlijk over Tove die op pad gaat om haar familie te redden en te ontdekken wie zij in werkelijk is.

19-1-2019
INSPECTOR WAFFLES gaat op onderzoek uit, als in Cat Town de rijke industrieel Fluffy dood wordt gevonden in zijn huis. Is het moord? Zelfmoord? Er is wel nog een klein probleem dat eerst opgelost moet worden: De politie kan niet bij de plaats delict komen!

Volg de vorderingen van dit retro avontuur met katten en honden via de officiële site van Goloso Games. De eerste episode wordt in het eerste kwartaal van 2019 verwacht. Een gratis demo is reeds beschikbaar.

18-1-2018
In het sfeervolle CAT AND GHOSTLY ROAD speel je de rol van een witte kat, die op een gevaarlijke reis in de wereld van de geesten probeert om de schilder te redden, met wie hij samenleeft. Omdat bij de geesten en demonen niet alles is wat het lijkt, krijgt hij een speciaal vermogen om de werkelijkheid te zien.

Het spel wordt dit jaar uitgebracht. Bezoek de steampagina voor een trailer, screenshots en meer informatie.

17-1-2019
FOXTAIL is geïnspireerd door de klassieke adventures uit de jaren 90 van de vorige eeuw: Een grote sfeervolle wereld waarin je vrij van de ene naar de ander plek reist en er heel veel taken en logische problemen wachten om opgelost te worden. En voor elk probleem zijn er meerdere oplossingen!
Je speelt de rol van Leah, een charmante, slimme vos met een missie die haar op bijzondere plekken brengt.

Met een nieuw aangetrokken componist, wordt het tweede hoofdstuk van het spel 17 januari op Steam Early Access en op GOG.com verwacht en is het nu reeds met korting te bestellen.

10-1-2019
THE BLIND PROPHET - Blood of the Apostle wordt een duister strip-avontuur voor volwassenen. Bartholomeus is door God naar de stad Rotbork gezonden om de demonen te bestrijden die de mensen bedreigen. Wat een eenvoudig klusje lijkt, gaat ditmaal echter volledig mis.

Het spel wordt in december 2019 verwacht en kan intussen nog wat steun gebruiken op Kickstarter. Hier is ook een gratis demo te downloaden.

27-12-2018
Niets te doen in de kerstvakantie?
Probeer dan eens de demo van WATCH OVER CHRISTMAS van indie-ontwikkelaar Dionous games.
Cisco is een 12-jarige, slimme en soms ietwat koppige jongen. Op de avond voor Kerstmis hoort hij op de radio een kreet om hulp. Santa is ontvoerd! Natuurlijk probeert Cisco te helpen en het kerstfeest te redden.

De 1 uur durende gratis demo van dit klassieke adventurespel is geschikt voor beginnende en gevorderde spelers van alle leeftijden en te downloaden op itch.io. Het volledige spel wordt eind 2019 verwacht.

10-12-2018
THE FUNNY BONEYARD is de favoriete kroeg van Maria Romera, een hedendaagse milennium-heldin met een kapotte telefoon, zonder goede opleiding, maar met genoeg motivatie om de stad te redden.

Dit retro-avontuur met hedendaagse thema's wordt pas in 2020 verwacht. Maar er is intussen wel al een gratis demo te downloaden op itch.io.

18-12-2018
Jonathan Boakes, bekend van de "The Crown"-wereld, werkt momenteel aan SILENT NIGHT.
Deze stand-alone aflevering van het gothische geestenspel speelt zich af in een afgelegen kerk op kerstavond. De inmiddels vertrouwde geestenjager Nigel Danvers komt geesten uit diverse periodes van de geschiedenis tegen en kan slecht één enkele geest uit de kerstmisvalstrik redden.
Het Nederlandse Iceberg Interactive zorgt uiteindelijk in het eerste kwartaal van 2019 voor publicatie via Steam. Hier is inmiddels een gratis demo te downloaden.

Wie het allemaal nog te lang duurt, kan op de officiële site een gratis interactieve "snowglobe" downloaden, om een glimp op te vangen van de paranormale verschijnselen in Northfield.

6-12-2018
In 2001 verscheen Schizm (ook bekend als Mysterious Journey), het fantasievolle, myst-achtige science fiction avontuur met de prachtige beelden en moeilijke puzzels. In 2003 volgde Schizm 2 en "binnenkort" kunnen we, volgens de Poolse ontwikkelaars van Detalion, genieten van SCHIZM 3: Nemezis.

Arnia en Bogard genieten van een trip als toeristen op de planeet Argilius, als hun vakantie verstoord wordt door gevaarlijke en onverklaarbare gebeurtnissen tussen de twee parallelle dimensies op deze wereld. Een machine genaamd "First of Nemezis" zou hier mogelijk een einde aan kunnen maken.
Bezoek voor meer informatie en trailer de steampagina.

9-11-2018
DISCOLORED gaat, zoals de naam al aangeeft, over het verlies van kleur. Dit gebeurt met alle objecten om je heen, als je in een cafeetje zit, aan de rand van de woestijn. Je taak is dan ook uit te zoeken hoe dit kon gebeuren en hoe je het weer kunt herstellen.

Dit korte puzzel-avontuur van Jason Godbey (The Search) wordt in de lente van 2019 verwacht. Bezoek de Steampagina voor een trailer en screenshots.

6-11-2018
OMNO belooft een fantasievolle ontdekkingsreis te worden door weelderige bossen, over een zonovergoten woestijn, over een ijskoude toendra en met de krachten van een verloren beschaving zelfs naar de wolken. Onderweg ontmoet je vreemde wezens en misschien een vriend.

Indie-ontwikkelaar Jonas Manke van Studio Inkyfox vindt dat prachtige en dure 3D werelden niet het exclusieve domein van de "grote-geld-studio's" hoeven te zijn. Het spel waar hij al twee jaar aan werkt is bijna klaar. De laatste afwerkingen hoopt hij te kunnen financieren middels een crowdfunding op Kickstarter.

2-11-2018
PRIM is de dochter van Thanatos, de Engel des Doods. Elke nacht heeft ze dezelfde droom: een menselijke jongen die op een vreemde manier bekend lijkt, vraagt haar hulp. Natuurlijk probeert Prim te helpen, hoewel ze van haar vader niet naar het Land van de Levenden mag...

Voor dit griezelige en tegelijk schattige avontuur van Duitse bodem, wordt in 2019 een eerste demo uitgebracht. Bezoek de officiële site voor een teaser en meer informatie.

2-11-2018
Wie in 2017 genoten heeft van CHRONICLE OF INNSMOUTH, zal verheugd zijn te horen dat er gewerkt wordt aan een tweede deel. "Mountains of Madness" speelt zich 10 jaar voor deel 1 af en vertelt over de odyssee van Lone Carter naar de oorsprong van zijn bloedlijn.

Inmiddels is er een Kickstarter campagne gestart en kun je op deze pagina meer informatie vinden over het project en een gratis demo downloaden.

2-11-2018
Ook Spooky Doorways heeft een succesvolle
Kickstarter campagne afgesloten.

THE DARKSIDE DETECTIVE, season 2 begint waar seizoen 1 ophield.
Na het oplossen van negen bizarre paranormale zaken, verdween Patrick Dooley in de "Darksside". Alleen jij en McQueen zijn in staat én bereid hem redden....in februari 2020.

2-11-2018
Nadat Telltale zijn deuren sloot en hij plotseling op straat stond, besloot Mark Darin zijn oude liefde als indie-spelmaker weer op te pakken.
Met NICK BOUNTY and the Dame with the Blue Chewed Shoe pikt hij de draad op waar hij hem in 2005 verliet en maakt hij zijn eigen spel.
Een Kickstarter campagne is inmiddels met succes afgesloten, zodat het spel eind 2019 gereed zou kunnen zijn. Bezoek de pagina om gratis de eerdere oude Nick Bounty spellen te downloaden.

Nick Bounty wil nog steeds serieus genomen worden als detective. Als hij een politiescanner aanschaft en hoort dat er op een kinderspeelplaats een dode vrouw in de zandbak is gevonden, gaat hij er meteen op af. Het blijkt een grote zaak en hij huurt dan ook al snel een hulpje in. Kunnen ze samen de moordenaar op tijd vinden?

31-10-2018
Uitgever Fat Dog Games kondigt APPARITION aan. In dit 1ste persoons horrorspel is het je taak om de paranormale activiteiten in een groot Amerikaans woud te documenteren. Je kunt met behulp van een ouija-bord met de doden communiceren. Maar pas op, want in het bos zitten niet alleen geesten, maar ook wilde dieren.

Het spel wordt 31 oktober op Steam Early Access uitgebracht. Het complete spel, zonder eventuele bugs, zou dan 2-3 maanden later gereed kunnen zijn.

27-10-2018
Het enige wat je je herinnert in VERITAS, is het ondertekenen van een formulier en het geheel vrijwillig achter mannen in witte jassen aanlopen. Je nam deel aan een wetenschappelijk onderzoek en nu word je wakker in een smerige kleine cel in een leeg vervallen gebouw. Wat is er gebeurd?

Dit psychologische mysterie van Glitch Games wordt in 2019 verwacht. Bezoek de steampagina voor meer informatie en screenshots.

26-10-2018
De Poolse indie-ontwikkelaar van OhNoo Studio kondigt met TORMENTUM II een vervolg aan op het in 2015 goed ontvangen handgeïllustreerde surrealistische horror-avontuur.
Dit tweede deel speelt zich af in een toekomst waarin de ontwerper van computerspelletjes bezig is een wereld te scheppen met spelkarakters die net zo intelligent zijn als echte mensen. Het loopt allemaal uit de hand als deze karakters in de echte wereld terecht komen en de ontwerper een gevangene wordt van zijn eigen creatie.

Het spel wordt in juni 2019 verwacht. Bezoek de Steampagina voor een trailer en screenshots.

22-10-2018
GHETTO CONSPIRACY wordt een humoristisch retro adventure, waarin je, geheel vrijwillig, tijd doorbrengt in een ghetto. Je controleert Lucas, die een beroemd rapper wil worden, maar intussen teveel drinkt. Als hij na een wild feestje ontdekt dat zijn vrienden Tony en Camille ontvoerd zijn door de lokale maffia en reptielachtige aliens je thuisstadje onveilig maken, zet je je carrièreplannen even opzij.

Wanneer het volledige spel uitkomt is nog niet bekend, maar je kunt wel alvast genieten van een gratis demo op itch.io.

10-10-2018
Het inmiddels bekende Amanita Design (Samorost, Botanicula, Machinarium, Chuchel) laat middels een korte teaser weten dat er nieuw spel op komst is!
Veel is er nog niet over CREAKS bekend. Het spel zal in 2019 verschijnen voor PC en consoles en zal voor het eerst geen point & click zijn, maar wel veel puzzels bevatten.

Bekijk de teaser en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de officiële site.

4-10-2018
DORIAN MORRIS ADVENTURE is niet alleen maar een spel. De ontwikkelaar belooft dat tijdens het spelen van quizen, minigames en testen, een analyse wordt gemaakt van je sociale competentie, je sterke punten en je interesses. Iets waarmee je in je verdere leven altijd je voordeel kunt doen.
Natuurlijk is er ook gewoon plezier te beleven als je in de huid van Dorian kruipt en de voetsporen van zijn grootvader, de beroemde reiziger, volgt.

Het aparte avontuur wordt in november door IQ Publishing voor PC op Steam uitgebracht. Meer informatie over andere platforms vind je op de officiële site.

3-10-2018
HENRI MOSSE and the Wormhole Conspiracy wordt een humoristische science fiction, waarin je de rol op je neemt van de opgroeiende Henri, die als verstekeling meegaat op een ruimteschip van zijn ouders. De familie gaat op een interplanetaire missie en ontdekt een kosmische samenzwering.

Het Australische team van Bad Goat Studios verwacht het ruimteavontuur in 2019 gereed te hebben. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de officiële site, waar je binnenkort ook een demo kunt downloaden.

3-10-2018
UTOPIA SYNDROME is een point & click science fiction avontuur waarin je de kans krijgt je verleden, heden en toekomst te onderzoeken. Je verzamelt voorwerpen, leest documenten en bent interactief met een omgeving, die je van bovenaf bekijkt.

Indie-ontwikkelaar Andrew Averkin werkt in zijn vrije tijd aan het spel en legt er zijn dromen en emoties in. Zijn eerste doel is het maken van een speelbare demo. Wanneer het volledige spel kan verschijnen is nog niet bekend.
Bezoek de Steampagina voor meer informatie, trailers en screenshots.

16-9-2018
NINE NOIR LIVES speelt zich af in Meow Meow Furrington, een stad vol katten, kartels én misdaad. Werk genoeg voor de ervaren detective Cuddles Nutterbutter, zeker als er een bende-oorlog dreigt uit te breken tussen de machtige Montameeuw en Catulet families.

Het handgetekende humoristische kattenspel wordt aangekondigd voor oktober 2019. Intussen kun je de vorderingen volgen op de officiële site.

5-9-2018
Detective LORD WINKLEBOTTOM is een gentleman giraffe, die samen met zijn nijlpaardvriend Dr. Reginald Frumple de zaak van de onlangs vermoorde admiraal Gilfrey onderzoekt. Gilfrey had de twee vrienden uitgenodigd op zijn afgelegen eiland, maar kreeg dus niet meer de kans met ze te praten. Aan de speler de taak om aanwijzingen te zoeken, puzzels op te lossen en de nodige verdachten te ondervragen.

Indie-ontwikkelaar Charlotte Sutherland heeft eerder aan topspellen meegewerkt, maar wil eind 2019 met deze humoristische detective haar eerste solo-project afleveren.
Bezoek de officiële site van Cavemonsters om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

30-8-2018
Heb je je ooit afgevraagd wat er met de heilige graal is gebeurd, nadat ridder Lancelot hem gevonden had? In LANCELOT'S HANGOVER: The Quest of the Holy Booze krijg je een antwoord.

Dit grappige avontuur, dat onder invloed van Monty Python en Monkey Island werd ontwikkeld, is begin 2016 via kickstarter gefinancierd en dus is spelmaker Jean-Baptiste de Clerfayt weer hard aan het werk. Wie zelf wil zien waaraan, kan alvast een gratis demo downloaden op de officiële site, waar je ook een trailer en screenshots kunt bewonderen.
Inmiddels is er ook een steampagina, waar je meer informatie kunt vinden over de vermoedelijke uitgiftedatum ergens in 2018.

29-8-2018
Het humoristische 3 MINUTES TO MIDNIGHT speelt zich af in de USA, rond 1946, als iedereen na de oorlog weer aan feestjes begint te denken. Niemand vermoedt dat er al jaren in Mexico een samenzwering aan de gang is, met als doel de mensheid uit te roeien. Als Betty na een vreselijke trilling midden in de nacht wakker wordt, is ze haar geheugen kwijt. Maar ze gaat niet bij de pakken neerzitten.

Dit handgetekende klassiek vormgegeven adventurespel met de nodige geheimen, veel puzzels en twee speelbare karakters van Scarecrow Studios wordt begin 2019 verwacht en heeft inmiddels ook een steampagina, waar een eerste trailer en screenshots te bekijken zijn.

30-7-2018
ZID & ZNIW CHRONICLES: Zniw adventure van Azure Mountainwordt een klassiek point & click adventure.
Het spel handelt over een jonge vrouwelijke dinosaurus met de naam Zniw, die op reis gaat naar haar familie in de stad. Om daar te komen, zal ze echter door het "wilde" prehistorische land Polisemia moeten reizen, waar haar allerlei gevaren wachten.

Zniw heeft nu een eigen Steampagina gekregen, waar je meer informatie en screenshots kunt vinden.

13-7-2018
Het nieuwste spel van het Zweedse Killmonday Games gaat LITTLE MISFORTUNE heten en speelt zich af in hetzelfde universum als het eerder verschenen griezel-avontuur Fran Bow.
Het spel handelt over een meisje dat haar moeder het geschenk van eeuwig geluk wil geven, dus wandelt ze het bos in, waar ze naast de nodige misteries ook ongeluk kan tegenkomen.
Het spel wordt in 2019 verwacht. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de officiële site.

7-7-2018
In HALFLIGHT Doorkruis je met de jonge Xi-sheng de schemerige wereld tussen realiteit en verbeelding. In zijn dromen vind je schaduwen en projecties uit de echte wereld, maar wat als het onderscheid tussen droom en werkelijkheid vaag wordt en het verschil niet meer te zien is?

Dit bijzondere indie-avontuur met puzzels en vijanden die je alleen met je verstand kunt verslaan, komt binnenkort beschikbaar op Steam.

6-7-2018
MR. THREADY, dat voorheen bekend stond als "Voodoo", speelt zich af in een groot naaiatelier, dat sinds 1950 verlaten staat. Een klein voodoo poppetje komt hier ineens tot leven en ontdekt dat niet alles zo verlaten is als het lijkt. Hij moet puzzels en raadsels oplossen en dodelijke valkuilen ontwijken.
In de stijl van Machinarium heeft het spel geen tekst en inventaris. De bedoeling is dat je in het scherm voorwerpen combineeert.

Het spel wordt in 2019 verwacht. Bezoek de officiële site van Ayramen Studio voor meer info, screenshots en filmpjes.

30-6-2018
MERCURY BLUE is een ruimte-adventure, waarin je de rol van kapitein Jake Hunter en zijn trouwe robot FU2 op je neemt. De vrienden vliegen van planeet naar planeet, op zoek naar fortuin, wraak en Bathari ijsjes. De leider van mijncooperatie Conglomocorp is namelijk verantwoordelijk voor de dood van hun dierbare vriendin Angelica.

Het spel wordt met opzet gepresenteerd in ouderwetse low poly 3D grafische beelden en is een traditioneel 3de persoons point & click avontuur, met enkele arcade-elementen voor de variatie.
Bezoek de officiële site voor meer informatie, screenshots, trailers en vanaf 29 juni ook een gratis mini-episode, bedoeld om kennis te maken met de serie.

24-6-2018
FLIPPING FLIP is een depressief mannetje van middelbare leeftijd met een bijzondere eigenschap: Als hij niest, draait hij binnenstebuiten en komt zijn superhelden-ego tevoorschijn. Eigenlijk wil Flip deze eigenschap kwijt en rustig leven, maar dat is nog niet zo makkelijk.

Het handgetekende sidescrolling puzzelspel is nog in ontwikkeling. De ontwerpers vragen via Square Enix om advies. Download de gratis demo en vertel de makers wat er goed werkt en wat eventueel verbeterd kan worden.

12-6-2018
Tayanna Studios, van het vorig jaar uitgegeven Calm Waters heeft een nieuw project onder handen genomen.
THE DARK SIDE OF THE MOON wordt een FMV (full motion video) thriller/mysterie avontuur, met klassieke point & click bediening en enkele 'quick time' elementen. Je (snelle) beslissing zal daarbij het verloop van het spel beïnvloeden.
Over het verhaal is tot nu toe alleen bekend dat het handelt over een alleenstaande vader, die op een ochtend ontdekt dat zijn beide kinderen verdwenen zijn.

Het spel zal medio 2019 gereed zijn, maar de indie-ontwikkelaar kan nog wat steun gebruiken op Kickstarter om het spel een meer professioneel tintje te geven, door de scenes op te nemen met betere apparatuur en het inhuren van een stemacteur.

3-6-2018
TARDIGRADES zijn (fictieve) gigantisch grote blauwe wezens die zorgen voor de mogelijkheid om door de ruimte te reizen. Het is ook de titel van een nieuw spel van indie-ontwikkelaar Ananstronaut.
In dit retro-stijl 3de persoons avontuur handelt het over onderwerpen als slavernij, geheimhouding en spionage, allemaal op een planeet waarin drie civilisaties apart leven, maar tegelijk afhankelijk zijn van elkaar. Botanist Carter en zijn vriendin Alex, die in een ruimtestation circuleren rond Jupiter, beseffen de waarde van de planeet en gaan op zoek naar de nodige elementen om ook de Aarde aan deze technologie te helpen.

Volg de ontwikkelingen op de officiële blog.

2-6-2018
Shadow Tor Studios, dat bekend is van het bijzonder vormgegeven Blackenrock en de twee Barrow Hill adventures, werkt momenteel aan een nieuw project dat GLASTONBURY: Waking Dream of Avalon gaat heten.
De makers (Matt Clark en Jonathan Bloakes) werden geïnspireerd door een gebied dat doordrenkt is van mythes en oude verhalen. Denk bijvoorbeeld aan Avalon, koning Arthur, Joseph van Arimathea en natuurlijk de beroemde Glastonbury abdij.
Veel is er nog niet bekend, maar je kunt op de officiële blog wel alvast wat beelden van de omgeving bekijken, waarin zich alles af gaat spelen.

1-6-2018
MUNDAUN is de naam van een klein bergdorp. Curdin is er sinds zijn kinderjaren niet meer geweest, maar als zijn grootvader op mysterieuze wijze omkomt in een vuur gaat hij terug. Al snel ontdekt hij dat de resterende bewoners van het kleine dorpje opgejaagd worden door iets diabolisch dat op de sneeuwbedekte top van de berg woont.

Het handgetekende horror-avontuur wordt in 2019 verwacht. Volg het laatste nieuws op de officiële site.

18-5-2018
Na slechts enkele dagen heeft PROJECT SENSE zijn doel op Kickstarter reeds bereikt. Donaties blijven uiteraard welkom.
Het is waarschijnlijk dat dit horror cyberpunk avontuur medio 2019 uitgebracht gaat worden.

Het verhaal speelt zich af in Neo Hong Kong in 2083, waar een jonge vrouw met de naam Mei Lin Mak wordt meegesleurd in een maalstroom van bovennatuurlijke horror. Als ze dieper in het eeuwenoude mysterie duikt, zal ze zich moeten afvragen of haar idee van de werkelijkheid wel de juiste is en of ze haar cyber-ogen nog wel kan vertrouwen. Mei-Lin probeert het raadsel van 14 geesten en de waarheid achter haar eigen familievloek te ontraadselen.

10-5-2018
In SOL705 gaat het om een groepje Argentijnse studenten, die liever niet te veel tijd op school doorbrengt, behalve natuurlijk als het erom gaat een date te regelen met een van hun klasgenoten. De rest van hun energie besteden ze aan hun geheime buitenaardse onderzoeksclub. Logisch toch?

Het eerste hoofdstuk (60 minuten speeltijd) is gratis verkrijgbaar voor PC, Mac, Linux, iOs en Android. De rest van het spel zal begin 2019 verschijnen. Momenteel zoeken de studenten nog wat financiële steun via Kickstarter.


1-5-2018
Het Myst-achtige CATYPH: The Cunci Experiment werd twee jaar geleden uitgebracht. Ontwikkelaar Simon Mesnard raakte door een crash al zijn data kwijt en was dus niet meer in staat om verbeteringen en updates aan te brengen. Maar nu, na twee jaar is het toch gelukt! Het spel heeft nu onder andere een duidelijke cursor en is speelbaar in een "Normal Mode", die de puzzels ook voor minder ervaren spelers behapbaar maakt.
Van deze "light versie" is een gratis demo beschikbaar. Bezoek de officiële site voor meer informatie.
Lees de review op deze site.

18-4-2018
JENGO van Robot Wizard handelt over de doorgewinterde gamer Jeff, die niets moet hebben van de moderne manier van adventures spelen. Geen forums, geen hintlijnen, maar zelf maanden aan het scherm gekluisterd zitten is wat hij eigenlijk wil.
En ver weg, in een andere realiteit, is een vergeten pixelwereld, die naarstig op zoek is naar een held om te kunnen overleven.....dusssssssss.

Het spel wordt begin 2019 verwacht. Intussen kunnen donateurs een financiële bijdrage leveren via crowdfunding op FIG, waar je ook een trailer en screenshots kunt bekijken.

23-3-2018
Night School Studio dat in 2016 met Oxenfree inging op de levenshouding van tieners, wil nu met AFTERPARTY in het leven-na-de-dood van twintigers duiken.
Milo en Lola zijn onlangs overleden en in de hel beland. Hun enige manier eruit, is de duivel zelf onder tafel drinken. Uiteraard gaan ze dat proberen, na de nodige oefening in duister bars.

Het spel wordt in 2019 verwacht bezoek de Facebook pagina voor het laatste nieuws en een eerste trailer.

21-3-2018
Wormwood Studios, dat menigeen wellicht kent van het scifi avontuur Primordia, maakt bekend dat ze nu werken aan het surrealistische STRANGELANDS.
Hierin ontwaakt een man op een wel zeer vreemd buitenaards pretpark. Hij ziet hoe een goudharige vrouw zich in een bodemloze put stort. Hij zoekt antwoorden bij onder andere een levend fornuis, een oogloze schrijver en een mismaakte zeemeermin, terwijl ijselijke kreten vanaf de top van de achtbaan klinken. Hij weet dat de vrouw blijft springen en vallen tot hij dit Duister Ding heeft vernietigd.

Bezoek de officiële website voor meer informatie, screenshots en filmpjes.


8-3-2018
In PERFECT TIDES ontdek je op humoristische wijze hoe het leven van een teenager eruit ziet, met al zijn ergernissen en bevreemding. In het jaar 2000 woont hij op een eiland dat driekwart jaar verlaten is. Zijn enige contact met de buitenwereld en zelfs met school, is zijn computer. En dan wordt hij verliefd...

Het spel heeft inmiddels een succesvolle kickstarter campagne afgerond en als alles goed gaat, wordt het in oktober 2019 uitgebracht.

19-2-2018
Simon Mesnard die we kennen van de schitterende science fiction adventures ASA: A Space Adventure en Catyph: The Kunci Experiment, is bezig met het maken van een nieuw avontuur in de "Blue Matter" reeks, met de naam BOINIHI: The K'i Codex.

Je speelt de rol van een astronaut die al jaren door de ruimte reist en op een naamloze maan landt, waar een mysterieus persoon in zijn eentje woonde. De reeds lang overleden man heette Boïnihi en had als enige de verschrikkelijke gebeurtenissen op "Day Zero" overleefd.

Kijk voor een nieuwe trailer op facebook of bezoek de officiële site om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

17-2-2018
REALITY INCOGNITA wordt een humoristisch science fiction spel in retrostijl als we ontwikkelaar Dire Boar games mogen geloven.
Je wordt wakker met een volledige amnesie. Je weet niet meer wie je bent, waar je bent of wat er is gebeurd. Aan de speler de de taak om de omgeving te verkennen, voorwerpen op te rapen die je kunt gebruiken, om te leren gaan met robots en computers en te ontdekken dat je je in een byzonder gevaarlijke situatie bevindt.

Vermoedelijk is het spel eind juli 2019 helemaal gereed. Meer informatie, screenshots en een gameplay trailer zijn op de early access steampagina te vinden

19-1-2018
ONE HELLOVA DAY van indie-ontwikkelaar Roman Koksharov belooft een komisch avontuur in de stijl van Lucas Arts te worden.
Je speelt als een egocentrische CEO die probeert zijn firma van de ondergang te redden. Daarbij wordt hij gedwongen om maar meteen de hele stad te verlossen van een kwaadaardige vloek. Je kunt de problemen makkelijk oplossen door te stelen, maar ook op de moeilijke manier door anderen te helpen. Er zijn dus meerdere oplossingen voor elke puzzel en je keuzes bepalen het einde.

Het spel zal in 2018 uitgebracht worden. Meer informatie, een trailer en screenshots zijn te vinden op de steam pagina.

8-1-2018
Van de Tsjechische ontwikkelaar Jakub Pilar komt het nieuws dat hij werkt aan SUBSEQUENTED.
In deze 3D thriller met klassieke point & click bediening speel je als genetisch laboratorium medewerker Lensen Vicky, die op een lange reis gaat om haar broer te redden, de laatste overlevende van haar familie.

Het spel wordt eind van dit jaar verwacht. Bezoek de officiële site voor het laatste nieuws en screenshots.

3-1-2018
PLOT OF THE DRUID volgt de belevenissen van Jase, die fraudeerde bij zijn certificatietest en daarom van de opleiding voor druides verwijderd werd. Oom te bewijze dat hij het waard is een tweede kans te krijgen, gaat hij op avontuur in een wereld vol goblins, trollen, draken, dwergen en elfen.

In dit handgetekende, 3e persoons klassieke avontuur, krijg je niet alleen de opties lopen, kijken en pakken hebt, maar ook openen, sluiten en duwen. Op deze wijze willen de makers je meer controle geven over de acties die je wilt ondernemen. Het duurt wel allemaal nog tot begin 2019 eer het eerste deel uit een serie van vijf wordt uitgegeven. Volg de ontwikkelingen op officiële blog.

2-1-2018
SOL INVICTUS wordt een hommage aan klassieke videospellen, met veel unieke locaties, echte FMV karakters in een soft retro look, en een constante 2D blik op handgeschilderde achtergronden.
Het draait allemaal om de bemanning van een ruimte-vrachtschip die onfortuinlijk genoeg speelbal wordt van intrigues van de overheid.

Het duurt nog zeker een jaar eer het spel gereed is, maar een eerste gameplay trailer is reeds te zien op de officiële site, waar je ook meer informatie over het spel kunt vinden.

30-12-2017
Het was heel erg lang stil rondom de horror ASYLUM van Senscape, maar nu verschijnt er een trailer op YouTube die je inzicht geeft in de sfeer van het spel.
De trailer geeft tevens inzicht in de te verwachten gameplay, maar onthult nog steeds geen uitgiftedatum.

21-11-2017
Indie-ontwikkelaar Svarun Entertainment kennen we nog van het gratis science fiction adventure "VSEVOLOD", dat in 2012 het licht zag.
Nu, 5 jaar later, verschijnt de alpha demo voor K'NOSSOS, een klassiek vormgegeven, zeer vrije interpretatie van de minotaurusmythe die zich in de oudheid op Kreta afspeelde. Je kunt hem downloaden op de kickstarter site, waar de ontwikkelaars nog een dag de tijd en beetje hulp nodig hebben om hun doel te bereiken.

18-11-2017
Help TALA om onderdelen te vinden voor een vliegtuigje, zodat ze de Town Guardina kan gaan redden, die in het woud is vast komen te zitten.
De kleine wereld waarin Tala leeft is gemaakt van natuurfotografie en animaties. En net als in het grote voorbeeld Samorost, wordt er ook in dit spel niet gesproken.

Het spel wordt in 2019 verwacht. Bekijk de trailer en volg de ontwikkelingen op de officiële site van het Australische GardenWell.

11-11-2017
Uit Kroatië komt het nieuws dat het team van Tanais Games besloten heeft om 10 april 2018 een demo uit te brengen van SAINT KOTAR. Dit is tevens de start van een Kickstarter campagne.
Een nieuwe gameplay trailer, screenshots en meer informatie zijn te vinden op de officiële site.

In dit psychologische horror avontuur gaan een professor, een museumdirecteur en een journaliste naar het stadje Saint Kotar om een tentoonstelling over middeleeuwse kunst te bezoeken. De drie speelbare karakters komen terecht in een serie moorden die te maken hebben met duivelaanbidding en heksenrituelen.

2-11-2017
RIDDLE OF THE SPHINX: Awakening is een remake van het gelijknamige spel uit 2000. De nieuwe versie is in HD, heeft nieuwe en verbeterde scenes en wordt ook uitgebracht voor mobiele platformen.
Het verhaal blijft hetzelfde en begint als archeoloog Sir Geoffrey de piramide van Gizeh onderzoekt en per ongeluk een oude vloek laat ontsnappen als hij een oude scroll vertaalt.
Het team van Old World Studios hoopt de remake in september 2018 gereed te hebben. Bezoek de officiële website voor meer informatie en een link naar het Kickstarter project.

21-9-2017
Het Noord-Ierse Outsider Games dat vorig jaar nog Wailing Heights uitbracht, zit niet stil. De indie-ontwikkelaar is een samenwerking aangegaan met strip-uitgevers Atomic Diner en Northern Ireland Screen om het gelauwerde stripverhaal van JENNIFER WILDE om te zetten in een adventurespel.

Het is 1921 en in Parijs is de jazzmuziek in opkomst. Je speelt de rol van de jonge Franse artieste Jennifer Chevalier, die betrokken raakt bij moord, spionage en een revolutie die haar dwars door Frankrijk, Engeland en Ierland brengt. En ze krijgt hulp van de geest van Oscar Wilde! Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend, men hoopt in november 2018. Volg de ontwikkelingen op de officiële site of doneer op de Kickstarter pagina.

11-9-2017
In slechts een paar dagen bereikte CYANIDE AND HAPPINESS zijn doel op Kickstarter. Dat het spel op een webcomic gebaseerd is, die al drie jaar dagelijks te bekijken is, zal hier zeker aan hebben bijgedragen. Er zijn nog 26 dagen over om de rest van de doelen, zoals ingame prestaties en een langer verhaal te bereiken.
Het humoristische cartooneske avontuur wordt in december 2018 verwacht.

10-7-2017
Al twee jaar wordt er hard gewerkt aan THE MYSTERY OF OAK ISLAND, een adventure met drie speelbare karakters. Middels een grote update op de kickstarter pagina, krijgen we nu meer inzicht in het tragische achtergrondverhaal dat gebruikt werd om dit spel vorm te geven.
Op dezelfde pagina is er ook een mogelijkheid om het spel in de voorverkoop te bestellen. Visionaire Studio hoopt het spel nog dit jaar te kunnen uitgeven.

4-7-2017
GROWBOT wordt een puzzel-adventurespel in de stijl van Machinarium.
Je speelt als Nara, een kleine studente die op de eerste dag van haar opleiding op een ruimtestation, meteen met grote problemen te maken krijgt. Nog voordat je meer te weten komt over vreemde ecosystemen, wordt het station overvallen door een onbekende kracht, die grote kristallen laat groeien. De communicatie valt uit en je gaat op zoek naar de kapitein. Onderweg mag je machines repareren en onderzoek doen naar de vreemde kristallen.

Wanneer het spel uitkomt is nog niet bekend, wel is er inmiddels een Steam pagina, waar een trailer en screenshots te bewonderen zijn.

«Terug naar vorige pagina