SYBERIA 1Walkthrough door Marjo © 2004 www.adventurespel.nl

Uitgever: Microids, DreamCatcher, The Adventure Company / 2002
Ontwerper: Benoît Sokal

Voor spelbeschrijving en screenshots, ga naar: Marjo's spel-info.hotelnotariskerkmausoleumfabrieksterreinzoldermammoetgrotfabriektreinbarrockstadtuniversiteitlaboratoriumarend robotmuziektentsluismuurkomkolzgradverlaten fabriekverlaten ruimteprojectaralbadkomkolzgrad tweede keeraralbad tweede keerIntro

Kate arriveert in een stadje waar net een begrafenisstoet voorbij trekt, begeleid door aparte 'levensechte' mechanische poppen (in het spel worden deze creaties automatons genoemd). Kate loopt naar een hotel, waar een robot op het dak zijn hoed voor haar afneemt. Ze gaat naar binnen en dan begint het spel...


Hotel  

Aan Kate's rechterkant hangt naast de kapstok een folderkastje tegen de muur. Neem een brochure. Open je inventaris en lees hem. Er staat informatie in over het stadje Valadilène en de familie Voralberg. Zij zijn de beroemde fabrikanten van de automatons.

Loop hierna naar de receptie en bekijk het kleine figuurtje op de balie. Raap dan het sleuteltje op dat ernaast ligt en gebruik het om het mechanisme op te winden. Druk nu op de rode knop. De receptionist verschijnt.
Praat tegen hem en Kate zal hem zeggen dat haar firma een kamer voor haar geboekt heeft. Hij vertelt dat het Kamer 6 is.

Voor je naar je kamer gaat, kun je eerst nog proberen een praatje aan te knopen met het jongetje Momo, dat links van de balie in de gelagkamer zit. Hij is echter druk bezig en wil niet gestoord worden.

Dus probeer dan maar de trappen op te lopen. Kate zal zeggen, dat ze haar bagage moet meenemen. Als je echter je koffer bij de kapstok probeert op te tillen, zal ze zeggen dat ze te moe is om hem nog verder te dragen.
Praat daarom weer met de receptionist en vraag "Help" (open 'dialogue notebook'). Kate krijgt dan te horen dat de begrafenis die ze zoëven zag, die van Anna Voralberg was. En dat is nou uitgerekend de persoon met wie ze zou gaan praten over de overname van de Voralberg Fabrieken door haar firma! Tijdens het gesprek jaagt de receptionist Momo weg en hierna neemt hij Kate's koffer en wijst haar de weg naar Kamer 6.

Loop, als hij de kamer verlaten heeft, naar het nachtkastje en lees fax nummer 1. Activeer dan je mobieltje in je inventaris en bel naar Marson op kantoor; toets 12 458 902 en toets dan 'send'. Vertel Marson dat Anna Voralberg dood is. Marson belooft een tweede fax te sturen om Kate met haar missie te helpen.

Ga naar beneden en praat met de receptionist over 'mission'. Hij zal je fax nummer 2 geven. Praat met de receptionist over alle onderwerpen op je lijstje.

Loop hierna naar het tafeltje waar Momo zat en bekijk het patroon dat hij in de tafel gekrast heeft. Raap de 4 tandraderen op: 2 op de tafel en 2 op de vloer. Nu is het tijd om een bezoekje aan de notaris te brengen.Notaris  

Verlaat het hotel en sla rechtsaf. Een bakker, die voor zijn winkel staat, vertelt Kate dat alle winkels in Valadilène gesloten zijn uit respect voor het overlijden van Anna Voralberg.

Loop verder tot aan een huis met trappen. In het portiek hangt een halve mechanische pop. Dit is het huis van de notaris.
Leg fax nummer 2 in de hand van de pop en trek aan de hendel. Iemand in het huis blijkt op deze manier de fax te kunnen lezen en de deur gaat open.

Loop naar binnen en ga door de dubbele deur naar het privékantoor van notaris Alforter. Ga zitten en praat met hem over je 'mission'.
Kate krijgt te horen dat de jongere broer van Anna Voralberg nog leeft. Deze Hans had met medeweten en hulp van zijn vader zijn eigen dood in scène gezet, maar blijkt volgens een brief van Anna nog in leven te zijn, ergens in Syberië.
Notaris Alfolter geeft Kate advies om in de archieven van de fabriek naar mogelijke aanwijzingen van Hans' precieze verblijfplaats te zoeken.

Op weg naar buiten kom je langs de kapstok bij de deur. Neem hier de telescopische sleutel van de fabriekspoort mee.

Buiten naast de trap staat een bankje, waarop iemand een krant heeft achtergelaten. De Valadilène Gazette van vandaag met het overlijdensbericht van Anna Voralberg en een herinnering aan het feit dat alle winkels gesloten zijn.

Loop terug richting hotel. Onderweg gaat de telefoon. Het is Dan, Kate's verloofde, die boos wordt als hij hoort dat Kate niet meteen terug komt naar New York, zoals gepland was. Hij vindt het feestje waar Kate met hem naar toe zou gaan om een nieuw contract voor hem te versieren, belangrijker dan haar speelgoedfabriekje.
Kate hangt op en loopt verder naar een bankje waarop een oude man zit die een praatje met Kate wil maken over de goede oude tijd. Maar Kate heeft haast en loopt verder over de brug, de heuvel op, naar de kerk.Kerk  

Voordat Kate bij de poort van de kerk is, gaat wéér de telefoon. Deze keer is het Kate's baas. Ook hij wordt kwaad als hij hoort dat er nog een erfgenaam in leven is. Hij vertelt Kate dat ze pas terug mag komen als ze een ondertekend contract heeft.

Kate loopt door de poort naar de kerk. De grote deuren van de hoofdingang zijn echter gesloten. Links naast de kerk is een pad dat naar een monument met een zittende automaton erop leidt: het Voralberg Mausoleum. Dit is jammer genoeg ook gesloten, dus probeert Kate het pad dat rechts naast de kerk loopt. Ze gaat helemaal rondom de kerk tot aan kleinere kerkdeuren, die wel open gaan.

Ze komt in de sacristie waar onder andere een ladekast en een altaar staan. Loop naar het altaar en verschuif het kruis dat erachter hangt om een sleuteltje zichtbaar te maken.

Neem de sleutel mee naar de ladekast die nog op slot is. De sleutel past precies in het slot rechts boven de eerste lade en opent alle lades. De eerste, tweede, vierde en vijfde lade bevatten ponskaarten van het soort dat ook wel in orgels gebruikt wordt. Er is een rode, blauwe, paarse en groene ponskaart.
De derde lade wil niet helemaal open. Er schemert iets wits achterdoor. Een geheim vak wellicht? Draai aan de slinger rechts van de kast, terwijl de derde lade half open staat en er komt een brief van de parochiepriester tevoorschijn. Hierin verklaart hij, hoe hij bedrogen was door vader Voralberg, die hem een gesloten kist liet zegenen en begraven, waarin het lijk van Hans zou liggen. Hans zou omgekomen zijn bij een ongeluk en zó ernstig verminkt, dat zijn vader hem liever niet meer liet zien. Jaren later pas, hoorde hij bij een biecht van Anna, dat hij een lege kist had begraven en dat Hans nog leefde, maar weggelopen was omdat hij de fabriek van zijn vader niet wilde overnemen. De derde lade bevat ook een Voralberg sleutel.

Verlaat de sacristie en loop verder om de kerk tot Kate bij een ijzeren dichte kooi met trapjes komt. Kate weigert naar de deur te lopen.
Rechts van de lift is een nis in de muur waar duidelijk nog plaats is voor 4 tandraderen. Plaats de 4 tandraderen uit de inventaris stuk voor stuk in de nis (het spel laat niet toe dat je ze op de verkeerde plek zet, dus dat is geen probleem) en trek daarna aan de hendel naast de lift om de deur te openen.

Neem de lift helemaal naar boven en bekijk daar de orgelspelende automaton. In zijn rug zit een gleuf waar een ponskaart in past. Elke ponskaart speelt een melodie voor een speciale gelegenheid. De paarse, voor begrafenissen, zorgt er ook voor dat de automaton die op het Voralberg Mausoleum zit, zijn hoed afneemt. Dus gaat Kate nu terug naar het mausoleum.Mausoleum  

Bekijk de automaton op het mausoleum, die nu zijn hoed afgenomen heeft. In zijn hoed zie je een x-vormig slot. Gebruik de Voralberg sleutel die Kate in de sacristie in de derde lade vond. Het hek opent en Kate kan de trap af naar de crypte.

In het midden van de onderste rij staat op een plaat de naam Hans Voralberg. Trek deze schuifla naar je toe en open de kist. Kate vindt een stemrol (voice cylinder) en een krantenknipsel, waarin melding wordt gemaakt van het zogenaamde ongeluk dat Hans Voralberg trof. Verder is hier niets te doen, dus loopt Kate terug richting hotel.

Net voorbij het hotel ziet Kate aan de linkerkant een grote metalen poort met 2 automatons erop: de poort naar het fabrieksterrein.Fabrieksterrein  

Gebruik de telescopische sleutel van de notaris op de bovenste automaton, wind de onderste automaton op en trek tenslotte aan de hendel in het midden van de poort. De poort opent en Kate krijgt toegang tot het fabrieksterrein.

Het eerste dat ze ziet is een grote fontein, waar 5 paden op uit komen.
Neem het eerste pad rechts vanaf het pad waar Kate binnenkomt (pad 5) en loop door tot aan het grote woonhuis van de familie Voralberg.
De voordeur blijkt gesloten, dus loopt Kate rechts om het huis naar de achterdeur. Deze is ook gesloten, maar ernaast staat een ladder, die met een sleutel omhoog geschoven kan worden. Maar waar is de sleutel?

Kate draait zich om en loopt door tot aan het doolhof. Ze ziet hier een tuinvrouw en praat met haar, maar verneemt niets nieuws.

Dan loopt ze verder, links door de poort en meteen het eerste pad rechts, waar aan het einde een muurfontein staat. Hierin ligt de Voralberg sleutel voor de ladder.

Loop terug, bekijk de ladder, gebruik de sleutel en klik dan op de ladder om hem uit te schuiven. Klik op de uitgeschoven ladder en Kate zal de ladder opgaan en door het open raampje van de zolder klimmen.Zolder  

Ga links en kijk onder de klep van het oude schoolbankje. Je vindt een potje inkt en het dagboek van Anna. Het dagboek onthult heel de tragische geschiedenis van Hans. Hoe hij een poos in coma lag na een val in een grot. Hoe hij daarna geobsedeerd raakte door mammoeten en een groot talent ontwikkelde voor het maken van mechanische poppen.Tot aan het moment, 8 jaar later, waarop Hans het ouderlijk huis verlaat om de mammoeten te gaan zoeken en zijn vader hem dood verklaart.

Ga, nadat Kate het dagboek heeft gelezen, terug naar het raam en dan naar rechts, naar de smalle donkere nis achter de grote kast. Klik hier op de peer die van het plafond hangt, om het licht aan te maken. Meteen als het licht brandt, hoort Kate een geluid en gaat kijken waar het vandaan komt. Het is Momo.
Kate praat met Momo over 'mission' en 'help', maar Momo wil haar alleen over zijn geheim vertellen als Kate hem eerst een mammoet tekent. Hij geeft Kate pen en papier.

Ga terug naar de nis en kijk naar de balk bij de lichtstraal. Kate ziet hier een mammoet, die door Hans in 1932 in de balk is gekrast. Gebruik pen en papier om de mammoet over te trekken en geef de afbeelding daarna aan Momo.
Momo zegt tegen Kate dat hij haar zijn geheim wil laten zien en dat ze hem moet volgen. Hij klimt snel het raam uit en de ladder af.

Tijd voor Kate om hem te volgen. Ze klimt door het raam en gaat terug naar de fontein. Net op tijd om Momo door de fabriekspoort naar buiten te zien gaan. Ze volgt Momo helemaal langs de bakker en de notaris. Aan het einde van de straat staat Momo op Kate te wachten voor een gesloten spijlenpoort. Als Kate met hem praat, opent hij de poort en gaat naar binnen. Kate volgt hem.Mammoetgrot  

Kate volgt het pad, over de brug, de trappen op, de hele lange weg door het bos en over een tweede brug. Ze komt langs een halfgezonken bootje en ziet een roeispaan in het water drijven. Ze loopt verder tot ze Momo op een rots ziet zitten. Ze praat met hem en hij vertelt dat hier in de buurt een grot is met een mammoetpop.

Als Kate het pad links van Momo volgt, komt ze aan de rivier. Aan de overkant gaat het pad verder naar de ingang van de grot.

Ze loopt terug en neemt het pad rechts van Momo. Dit leidt naar een dam. Kate probeert de dam te openen door tegen de draaigreep van het bedieningsmechanisme te duwen. Ze blijkt niet sterk genoeg.

Vraag Momo om 'help' en hij zal op zijn beurt proberen de dam open te draaien. Jammer genoeg lukt het niet en breekt de greep af. Raap de afgebroken greep op.

Loop terug naar de roeispaan die naast de halfgezonken roeiboot drijft en trek hem aan land met behulp van de afgebroken greep. Kate vindt het ding te vies om vast te pakken en gaat weer naar Momo om hulp vragen. Momo draagt de roeispaan voor haar tot bij de dam. Vraag "help" en Momo zal de roeispaan gebruiken om de dam te openen.

Nu het water verdwenen is, kan Kate over het linker pad naar de ingang van de grot lopen. Dit moet de grot zijn die Anna in haar dagboek noemde. Op de wand staan de tekeningen van mammoeten, die Hans zijn obsessie bezorgden. Kater loopt verder de grot in en in een lichtstraal ziet ze iets op de grond liggen. Raap de kleine mammoetpop op en loop helemaal terug naar de Voralberg fabriek.

Onderweg krijgt Kate een telefoontje van haar vriendin Olivia, die haar vertelt dat haar baas nogal boos was omdat hij een klant moest vertellen dat de koop van de speelgoedfabriek nog niet was afgerond.Fabriek  

Kate loopt tot aan de fontein en neemt deze keer pad nummer 3 (tweede links) tot aan een loods met een platform. Hier staat een metalen vat dat wel iets wegheeft van een grote ouderwetse melkbus. Aan een paal rechts van het platform zit een hendel. Als Kate aan de hendel trekt, verschijnt een grote grijper, tilt de melkbus op en neemt hem mee de fabriekshal in.

Kate loopt terug naar de fontein, neemt nu pad nummer 2 en gaat de grote fabriekshal binnen. Rechts zijn de assemblagelijnen, die Kate kan bekijken als ze dat wil. Links zijn metalen trappen naar de volgende verdieping.

Neem de trap naar boven en ga de eerste deur links naar binnen: Anna's directiekamer. Op het bureau ligt een brief die Anna 6 weken voor haar dood begon te schrijven aan Hans. Een brief over de grote opwindbare locomotief die Hans ontwierp en een geavanceerde robot genaamd Oscar. Ook blijkt Hans gevraagd te hebben om de mammoetpop die in de grot lag. Verder staat er op het bureau een prikstandaard. Hierop zitten nota's die Kate, als ze ze leest, een idee geven van de slechte financiële situatie van de fabriek.

Kate loopt dan naar de boekenkast. Ze blijkt op het tweede boek van rechts te kunnen klikken. De klok, die ook in de kast staat, wordt dan vervangen door een muziekdoosje dat een melodietje begint te spelen. Als het stopt verschijnt er een icoontje dat aangeeft, dat er iets in de 'inventory' is geplaatst. Open de 'inventory'. Het blijkt de muziekrol (music cylinder) uit het muziekdoosje te zijn. Neem dan de stemrol die Kate eerder vond in het mausoleum en stop die in het muziekdoosje. Kate ziet nu hoe Hans in de mammoetgrot ten val kwam.

Neem hierna het muziekdoosje mee, verlaat de kamer en ga de trappen weer af.
Links van de trappen, tussen de pilaren door, betreedt Kate een andere kamer, waar ze wordt opgebeld door haar moeder. Ze wil praten over de Russische operazanger Franck Malkovitch,maar Kate heeft nu geen tijd en belooft later terug te bellen.

Kate kijkt naar de metalen container die voor haar staat. Het is de melkbus die eerder door de grijper naar de fabriek werd gebracht. Het ding is te zwaar om zelf te tillen, dus Kate trekt aan de hendel van de vorkheftruck die naast het platform staan. De melkbus wordt nu naar de assemblagelijn gebracht.

Als Kate wegloopt, ziet ze achter de plek waar de vorkheftruck stond, een deur. In de kamer erachter ziet Kate een groot frame, waar een automaton in hangt. Achter het frame is een soort lier. Kate trekt aan de hendel en de automaton zakt naar beneden, maakt zichzelf vrij en gaat op de bank zitten. Kate praat met hem over alles in haar lijstje.
De automaton vertelt haar dat hij Oscar genoemd wordt en ontworpen is om een locomotief te rijden. Hij geeft Kate zijn speciale ponskaart, zodat ze voor hem handen en voeten kan laten maken op de assemblagelijn.
Zijn handen zijn Model XZ2003 en zijn voeten zijn Model XZ20005-B.

Om de benodigde onderdelen voor Oscar te maken, heeft Kate als allereerste stroom nodig. Er is een deur rechts achterin de assembleerhal. Kate loopt erdoor en komt in een ruimte waar een metalen rad staat. Kate trekt aan de ketting die ze rechts ziet. Een robothamster begint in het metalen rad te lopen en brengt zo het waterrad buiten in beweging. Trek aan de hendel links op de vloer en de energie wordt naar de fabriek geleid.

Loop nu terug, de trappen op naar de volgende verdieping, waar aan de linkerkant een volgende trap naar een platform leidt met een controlepaneel. Zoom in. Stop Oscar's ponskaart in de gleuf middenonder.
Er zijn twee rijen met hendels. Als Kate aan de hendel rechtsonder trekt, gaat een rode lamp branden en is de machine aan
Nu is het tijd om een kleurtje voor Oscar's been te zoeken, met behulp van de hendel links naast de ponskaartgleuf.
In het foldertje, dat Kate in het hotel pakte, staat een foto en beschrijving van het hout dat voor de betere automatons gebruikt wordt. Let goed op de kleur.
Waaatschijnlijk moet ze drie keer op de linker hendel klikken
Als ze tenslotte op de rechter hendel klikt, begint de machine te werken.

NB: Als Kate de goede kleur heeft gekozen, zal ze het hele maakproces, vanaf het pakken van het houtblok, tot aan de kant-en-klare voeten, zien. Kiest ze de verkeerde kleur, dan ziet ze alleen het laatste stukje van het proces en zal Oscar de voeten niet accepteren. Kate zal dan alles aan het controlepaneel opnieuw moeten doen.

Haal de voeten van de assemblagelijn en breng ze naar Oscar. Hij monteert ze, bedankt Kate en gaat naar zijn trein.Trein  

Kate loopt terug naar de fontein en neemt deze keer pad nummer 4 naar het station.
Tegenover het kaartjesloket stapt ze op de trein. Oscar staat binnen al op haar te wachten. Kate praat met hem en Oscar vertelt haar dat ze een kaartje nodig heeft en loopt weg.

Kate gaat naar het kaartjesloket. Hier staat Oscar weer en als Kate over 'mission' praat, geeft hij haar een treinkaartje en een vertrekvergunning.

Kate loopt weer terug naar de trein, waar Oscar alweer wacht en geeft hem het treinkaartje. Dit neemt hij niet aan. Dan geeft ze hem de vertrekvergunning. Oscar vertelt haar, dat deze eerst ondertekend moet zijn door de eigenaar van de trein (Anna) of door haar legale vertegenwoordiger (de notaris).

Kate verlaat de trein en het fabrieksterrein en loopt naar het kantoor van notaris Alfolter. Op het bureau in de wachtkamer staat een automatische stempelmachine. Klik erop en een dekseltje opent. Kate haalt de inkt uit haar inventaris en gebruikt die op de stempelmachine. Sluit het deksel en leg daarna de vertrekvergunning op het bureaublad. Kate drukt dan op de rode knop naast het bureaublad en haar document wordt voorzien van een officieel goedkeuringsstempel.

Kate loopt terug naar de trein en geeft Oscar de vertrekvergunning. Het treinkaartje wil hij echter nog steeds niet. Deze keer omdat er eerst vier belangrijke dingen in de trein aanwezig moeten zijn.

Daarom loopt Kate verder de trein in, naar de expositieruimte. Ze opent haar inventaris en zet het muziekdoosje op het zuiltje in het midden van de ruimte en de mammoetpop op het lage wandtafeltje. Een van beide cylinders kan Kate nu in het muziekdoosje stoppen en afspelen. De andere cylinder plaatst ze in de vitrinekast langs de wand.

Dan loopt ze terug naar Oscar. Maar nog steeds wil hij het treinkaartje niet aannemen. Oscar vertelt haar dat de trein eerst opgewonden moet worden en dat hij daar niet voor geprogrammeerd is.

Verlaat de trein aan de kant van het kaartjesloket en ga via de trappen en overloop naar de andere kant van het perron. Het is ook mogelijk meteen van de trein te stappen aan het andere perron. Kate loopt niet naar de man met de bezem, maar naar de andere kant, waar ze aan het einde van het perron een groot wiel en een hendel ziet. Ze draait aan het wiel en trekt daarna aan de hendel. De trein is nu opgewonden en ze kan weer aan het wiel draaien om het opwindmechanisme terug te trekken.

Als Kate terug in de trein is, wordt ze weer opgebeld door haar verloofde Dan. Na dit telefoontje kan ze haar kaartje aan Oscar geven, die het deze keer wel aanneemt. Het is tijd om te vertrekken.Barrockstadt  

Na een leuk ritje stopt de trein in het station van Barrockstadt. Van Oscar hoort Kate dat de trein weer opgewonden moet worden eer ze verder kunnen.

Kate stapt links uit de trein, en gaat richting de achterkant van de trein, alsmaar rechtdoor, over een helling met trappen, tot ze aan de zandbank bij de rivier komt. Hier staat een man die de stationschef blijkt te zijn.
Het station is door de universiteit in gebruik genomen als voliere voor byzondere vogels. De stationschef is tevens opzichter en verzorger van de vogels. Hij heeft problemen de koekoek, die zich te zeer vermeerderd ten koste van andere soorten, door haar eieren in andere nesten te leggen. Hijzelf kan de eieren niet meer verzamelen en de mechanische arend, die langs een rail aan het plafond vliegt, is stuk. Hij vertelt ook dat er een opwindmechanisme bij de grote muur om de stad is.
Als Kate hem verlaat, raapt ze eerst nog de haak op, die in het zand ligt.

Kate loopt terug naar de helling. Boven aan de helling kan ze de linker trap naar beneden nemen. Dan kan ze het linkerpad tussen de struiken nemen tot aan een aantal kratten en een deur die afgesloten is.

Kiest ze het rechterpad, dan ziet ze aan het einde een ladder staan. Ze durft hem echter niet te beklimmen, omdat ze bang is voor de vogels die eromheen scharrelen.

Ze loopt terug en door de trein heen naar het platform aan de andere kant.
Ze loopt rechts, langs de voorkant van de trein verder, het station uit, langs verwoeste gebouwen tot aan een grote muur. Hier is een platform met een opwindmechanisme, vlak bij een riviertje.

Als Kate terugloopt naar de trein, roept Oscar haar. Kate volgt hem de trein in en krijgt te horen dat de Rectors van de Universiteit haar willen spreken. Als Kate ernaar vraagt, zegt Oscar dat de trein niet tot aan het opwindmechanisme kan rijden, maar dat een boot in de rivier de trein misschien tot daar kan trekken.

Dus verlaat Kate de trein, loopt naar de helling en gaat de rechtertrappen op, over de rivier. Ze gaat rechts en volgt de rivier tot ze aan een boot komt die daar gemeerd ligt. Als Kate om 'help' vraagt, willen de eigenaren van de boot uiteindelijk de trein wel trekken, maar alleen tegen betaling van $100. Dus gaat Kate terug, en verlaat het station door de deur tegenover de trappen.Universiteit  

Kate steekt het stationsplein over, en gaat rechts de trappen op, naar het plein voor het universiteitsgebouw. In het midden van het plein staat een muziektent met bovenin een groepje mechanische muzikanten. De deuren rondom zijn gesloten. Aan één deur is een balans bevestigd, die niet in evenwicht is, omdat er slechts 1 gouden ei in ligt.

Kate loopt naar de trappen, die geflankeerd worden door standbeelden van enorme sabeltandtijgers. Ze kan een praatje maken met de student die hier rondhangt, voordat ze de trappen oploopt en de universiteit binnengaat.

Kate bekijkt het skelet van de grote mammoet en gaat dan links de gang in, langs de deur van de bibliotheek tot ze aan het einde grote rode deuren ziet: de kamer van de Rectors.
Kate praat met de Rectors en hoort dat Hans Voralberg hier 50 jaar geleden een student was. Hij heeft de muziektent op het plein gebouwd.
Als Kate informeert naar 'bird', hoort ze over de problemen met de vogel die de universiteit kreeg van Alexander Valambois. (Hij is de hoofdpersoon uit een ander adventurespel van Microids: "Amerzone").
Verder willen de Rectors dat Kate zo snel mogelijk met de trein vertrekt. Als Kate dan vraagt om $100, kan ze die krijgen als ze de muziektent op het plein repareert.

Kate verlaat de kamer en gaat links de bibliotheek in. Beneden zitten drie studenten die niet willen praten. Op een tafel ligt een blauw boek. Kate raapt het Amerzone boek op en leest het. In het boek staat informatie over de koekoek. Het schijnt dat de vogel dol is op een zeldzaam soort Sauvignon druif, die gelukkig gekweekt wordt in de botanische tuin van Barrockstadt.

Kate kijkt verder rond in de bibliotheek en klimt een laddertje op. Ze ziet een boek dat ondersteboven op de plank staat. Ze neemt dit boek over paddestoelen en leest over de Yangala-Cola paddestoel. Jagers eten het om hun gezichtsvermogen te verbeteren.

Dan verlaat Kate de bibliotheek en gaat langs het mammoetskelet de rechter gang in. Hier ontmoet ze professor Cornelius Pons, de paleontoloog. Hij vertelt Kate over een stam in Syberië, de Youkols, die mammoetpoppen maakt. Hij adviseert haar ook om aan de stationschef informatie over de Sauvignondruif te vragen.

Kate besluit dat meteen de doen en gaat terug naar het station. Maar de stationschef is zeer ontwijkend. Hij loopt zelfs weg als Kate hem vragen stelt. Kate loopt hem achterna en vraagt opnieuw. Hij zegt haar dat ze het maar aan professor Pons moet vragen.Laboratorium  

Kate gaat naar de expositieruimte in de trein en pakt de mammoetpop van het wandtafeltje.

Dan gaat ze weer terug naar de universiteit en vraagt professor Pons nogmaals naar de druiven.
Uiteindelijk zegt hij tegen Kate dat ze het maar aan de Rectors moet vragen. Als Kate hem de mammoetpop laat zien, is hij zeer geinteresseerd. Hij wil hem lenen en nader onderzoeken in zijn laboratorium.
Ook vraagt hij Kate of ze een lezing wil bijwonen die hij in de namiddag wil geven. Hij zal haar opbellen als het zover is.

Als de professor naar zijn laboratorium gaat, volgt Kate hem. Links naast de deur staat een kast. Neem de stemrol die hierin staat.
Kijk naar het einde van de laatste tafel in het laboratorium. Neem de fles Yangala-cola poeder en de reageerbuishouder.

Nadat ze dit alles heeft opgeraapt, gaat Kate naar de Rectors. Na een heleboel gepraat, krijgt Kate uiteindelijk toestemming om de druivenkas te bezoeken. Ze moet de stationschef maar vragen om de deur open te maken.Arend robot  

Terug in het station laat Kate de stationschef weten dat ze nu alles weet van hun kleine geheimpje. Hoe professor Pons wijn maakt van de druiven en zij allen ervan profiteren.
De stationschef loopt dan weg naar de gesloten deur in de tuin en Kate volgt hem.

Bij de deur aangekomen probeert de stationschef zich nog te rechtvaardigen en vertrekt dan. Kate gaat de druivenkas in. Ze plukt enkele rode Sauvignon druiven van een struik.

Kate loopt daarna terug naar de expositieruimte in de trein. Hier plaatst ze de stemrol van het laboratorium in het zuiltje. Ze hoort hoe Anna aan Hans vertelt dat hun vader overleden is en dat ze de fabriek zal beheren totdat Hans terugkeert. Als de stemrol klaar is met afspelen, zal Kate hem uit zichzelf in de vitrinekast zetten.

Hierna verlaat Kate de trein en loopt naar de vogels aan de voet van de ladder. Ze strooit de geplukte druiven op de grond. Nu kan ze de ladder opklimmen.
Bovenin ziet Kate een nest met eieren. Ze probeert het grootste ei te pakken, maar haar armen zijn niet lang genoeg. Met gebruik van de reageerbuishouder lukt het haar wel.

Ze klimt weer naar beneden en gaat over de trappen, naar de uitgang van het station. Ze passeert de stationschef, die zich verontschuldigt en haar een fles wijn geeft.Muziektent  

Kate loopt naar de muziektent op het plein voor de universiteit. Ze plaatst het ei op de schaal van de balans. Nu hij in evenwicht hangt, kan ze aan het wiel draaien en gaat de deur open.

Kate gaat naar binnen en klimt via de ladder naar beneden. Trek aan de hendel rechts en de muzikanten beginnen te spelen.

Hierna gaat Kate naar de kamer van de Rectors en vraagt om haar beloning. Met een buidel met $100 verlaat Kate de universiteit en gaat terug naar het station.Sluis  

Kate loopt naar de boot in de sluis en geeft de eigenaar de buidel met geld. Hij wil haar nu wel helpen, maar eerst moeten de sluisdeuren open. Er is een eind verderop een controlepaneel, waarmee Kate de sluisdeuren kan bedienen. Hij gooit Kate de sleutel van het controlepaneel toe.

Als Kate terug loopt, belt haar moeder op. Ze is in de wolken, omdat Frank Malkovitch haar heeft uitgenodigd op zijn gala.

Bij het controlepaneel kijkt Kate naar het bord erboven en leest een telefoonnummer: 27 66 67 42. De telefoon naast het paneel is stuk, dus gebruikt Kate haar mobieltje. Toets het nummer in en druk op send. Een stem geeft aanwijzingen:
- Als eerste, druk op 'sign' (dit is het hekje #).
- Toets daarna het nummer van het station. Barrrockstadt is nummer 4.
- Hierna moet je beslissen of je het water wilt laten zakken of stijgen. Zakken is nummer 2 en stijgen is nummer 1. Omdat je de sluis wilt openen, moet het water zakken, dus toets nummer 2.
- Om je beslissing te bevestigen, moet je als laatste het sterretje * intoetsen.

Kate heeft geen geluk. Een stem vertelt haar dat de technicus met vakantie is en dat ze de sluis maar handmatig moet bedienen.
Ze klikt op het paneel en zoomt in. Dan stopt ze de sleutel in het sleutelgat en doet hetzelfde als haar gevraagd werd te doen aan de telefoon:
- Toets # 4 2 * (4 voor Barrockstadt, 2 om het water te laten zakken en het * om te bevestigen).
De sluisdeuren openen en het water zakt.

Kate loopt terug naar de boot en praat met het echtpaar. Ze varen de boot tot voorbij de eerste sluisdeuren. Kate volgt hen.
- Dan toetst ze op het controlepaneel # 4 1 * om het water weer te laten stijgen.
Nu kan de boot doorvaren tot aan de trein.

Kate loopt terug over de trappen naar de voorkant van de trein, waar ze nu ook de boot ziet liggen. Ze vraagt het echtpaar weer om 'help'. De man gooit een lange ketting naar Kate en zegt dat ze die aan de trein moet vastmaken.
Neem de haak uit de inventaris en gebruik hem op de ketting. Haak hem daarna vast aan de trein en de boot zal de trein tot aan het opwindpunt trekken.Muur  

Kate volgt de trein naar de muur. Als ze bijna daar is, belt professor Pons op. De lezing gaat zo beginnen!

Kate loopt terug naar de universiteit en neemt de trap links van het mammoetskelet in de hal.
Ze loopt door tot in de collegezaal, gaat zitten en volgt geïnteresseerd de lezing. Het schijnt dat leden van de Youkol-stam nog leven in het noorden van Syberië op een eiland genaamd Syberia.
Na de lezing zegt professor Pons, dat Kate de mammoetpop kan komen ophalen in het laboratorium.

In het laboratorim raapt Kate de mammoetpop op. Op tafel ligt eveneens enige aantekeningen van de professor over de IJs-ark van de Youkols. Nadat Kate alles gelezen heeft en nog een praatje met professor Pons heeft gemaakt, vertrekt ze weer naar de trein bij de muur.

Kate stapt op de trein en aan de andere kant weer eraf. Ze loopt naar het opwindmechanisme, draait aan het wiel en trekt aan de hendel.

Als de trein opgewonden is, gaat Kate de trein in en zet de mammoetpop weer op zijn plaatsje op het wandtafeltje. Dan loopt ze naar Oscar en praat over 'mission'. De trein is klaar om te vertrekken.

Na ongeveer 50 meter stopt de trein echter weer voor de muur.
Kate loopt rechts van de trein naar buiten om te kijken wat er aan de hand is.
Oscar zit in een loket en zegt dat ze een uitreis-visum nodig heeft.

Als Kate achter het loket om loopt, vindt ze een gesloten deur. Maar ze ziet ook in de muur nog een grote deur. Ze gaat ernaar toe en loopt de trappen op.
Olivia, Kate's vriendin van kantoor, belt op. Ze is bezorgd over Dan, Kate's verloofde. Hij ziet er zo ongelukkig uit.

Na het telefoontje loopt Kate verder naar de deur en gaat het kantoor binnen. Bij het raam staat kapitein Malatesta. Hij kan Kate geen toestemming geven om te vertrekken, vanwege een groot gevaar buiten de muur. Volgens zijn zeggen, staat een vijandelijke ruiter te paard al jaren, dag en nacht, te spioneren.
Hij staat erop dat Kate zelf door de telescope kijkt. Dat doet Kate en als ze de telescope scherp stelt, met de rode knoppen, ziet ze niets anders dan een boomstronk!. De kapitein moet zeer slechte ogen hebben.

Kate kijkt op het bureau en ziet een gebroken bril en 2 wijnglazen. Strooi wat van het Yangala-cola poeder in één van de glazen en vul dan beide glazen met wijn.
Kate praat met de kapitein en overtuigt hem ervan een glas wijn met haar te drinken. Hierna blijkt het gezichtsvermogen-verbeterende middel zijn werk te hebben gedaan. De kapitein schaamt zich een beetje. Maar als Kate belooft erover te zwijgen, krijgt ze haar uitreis-visum.

Kate loopt terug naar het loket, waar Oscar nog wacht en haalt het visum uit haar inventaris. Oscar geeft Kate een treinkaartje retour.

Ze loopt ermee de trein in en overhandigt het daar weer aan Oscar. Hij neemt het aan en gaat weg om de trein in beweging te zetten. De machinerie in de grote deur, ook door Hans gemaakt, begint te draaien. De deur gaat open en de trein vertrekt verder op zijn reis.Komkolzgrad  

Na een lange nachtelijke reis, stopt de trein op een nog onbekend station. Kate stapt uit en loopt naar Oscar toe, die al op haar roept. De trein moet weer opgewonden worden.

Voor de locomotief staat, dwars over de rails, een gigantisch grote metalen man. Waarschijnlijk is dit het opwindmechanisme. Kate loopt er naar toe en beklimt de ladder aan het grote been.

Bovenin blijkt een kleine ruimte te zijn, met een controlepaneel, een bed en een boekenplank.
Op de plank liggen een T-vormig handvat, een door Hans gemaakt ontwerp van de grote metalen man en een Komkolzgrad stemrol. Op het ontwerp staat een rode cirkel om de hiel van de metalen man getekend.

Stop het T-vormige handvat in de gleuf van het controlepaneel.
Met het handvat kan nu de metalen man naar voren en naar achteren over de rails bewogen worden. Als Kate het handvat 2 maal omhoog duwt, staat de metalen man op de goede plek voor de trein.
Duw daarna op de rode knop en het opwindmechanisme doet zijn werk.

Kate brengt de metalen man weer op zijn oorspronkelijke positie en klimt de ladder af. Ze ziet nog nét hoe een man van de trein afspringt en dwars over het perron, door een deur met een rode lamp erboven, het grote gebouw in rent.
Ze volgt hem, maar hij heeft de deur achter zich gesloten.

Kate loopt de trein in om te kijken wat er is gebeurd. Ze vindt Oscar met een doek voor zijn mond gebonden. Ook blijkt hij geen handen meer te hebben!
Kate verwijderd de doek voor Oscars mond en verneemt, dat de man die ze zag rennen, Oscar's handen heeft gestolen. En zonder zijn handen kan Oscar de trein niet besturen!
Kate raapt de draadkniptang op, die naast Oscar op de grond ligt. Voordat ze de trein verlaat, op zoek naar Oscar's handen, beluistert ze nog even in de expositieruimte, de stemrol.

Dan loopt ze terug naar de metalen man, beklimt de ladder en duwt, op het controlepaneel, het handvat één maal naar voren.
Kate kan nu, als ze de ruimte verlaat, naar een platform hoog boven het perron springen. Ze ziet een gat in de metalen wand. Neem de draadkniptang en knip het gat groter. Kate kan er nu doorheen.

In de ruimte hierachter zijn twee grote ramen. Kate kijkt erdoor, ziet veel machines, maar geen dief. De deur naast het linker raam blijkt op slot.
Links tegen de wand staat een rek. Kate doorzoekt het en vindt een ietwat vreemd uitziende bougie. Ze neemt hem mee en verlaat de ruimte.

Nadat ze de grote metalen man weer in zijn oorspronkelijke positie heeft teruggezet, klimt ze de ladder naar beneden en loopt over het perron helemaal naar het achterste einde van de trein.
Op het perron ziet ze een hendel. Als Kate eraan trekt, verschijnt een lift.Verlaten fabriek  

Kate gaat met de lift naar beneden. Het is donker, maar links ziet ze wel nog een machine. Ze stopt de bougie tussen de twee metalen blikjes en duwt daarna de knop onderaan naar links. De generator werkt en er is licht!

Kate loopt verder de gang in, langs de grote ventilatieschacht aan de rechterkant, tot aan de volgende lift. Ze stapt erin en gaat naar boven.

Naast de lift is een hele grote metalen deur. Links van de deur is een hendel en als Kate hieraan trekt, gaat de deur open. Als ze door de deur loopt, ziet ze, dat het de deur met de rode lamp erboven is, die op het perron uitkomt.

Ze loopt weer naar binnen, naar de lift en gaat naar rechts. Ze beklimt de trappen in de achtergrond en komt bij een groot orgel, waar een automaton zit te spelen. Kate raapt de schroevendraaier op, die links naast het orgel ligt.

Dan gaat ze terug, door de grote deur die ze eerder opende.
Ze gaat naar links en ziet een ladder, waar een metalen bord tegenaan is geschroefd. De tekst onder de afbeelding van een hoofd is onleesbaar.
Kate haalt de schroevendraaier uit haar inventaris en schroeft alle vier de schroeven van het bord los. Nu kan ze de ladder opklimmen.

Boven aangekomen, gaat ze links de controlekamer in.
Hier zit een man voor een wand met monitoren. Het is Serguei Borodine, de directeur van de nu verlaten fabriek. Hij ontkent dat hij een dief is. Hij zou de handen van Oscar slechts geleend hebben voor een project.
Ooit, in de gloriedagen van de fabriek, kwam de russische zangeres Helena Romanski op bezoek. Borodine was helemaal ondersteboven van haar. Hij heeft nu een gigantisch orgel gebouwd, dat Helena Romanski moet begeleiden, als ze terugkomt om weer te zingen, speciaal voor hem.
Verder heeft hij ter ere van de zangeres een soort museum in een container ingericht. Terwijl hij dit vertelt, drukt hij op een knop en een grote metalen container zakt naar de bodem van de fabriekshal.

Kate klimt de ladder weer af en gaat de container binnen. Achterin staat een bureautje. Kate maakt de la open en vindt een knipselboek. Ze leest het en vindt onder andere een krantenknipsel, waarin vermeld wordt dat Helena Romanski een duet zong met Franck Malkovitch, de huidige vriend van Kate's moeder.

Misschien dat Franck weet waar Helena verblijft.
Neem Kate's mobieltje en zoek met de pijltjes, totdat 'Mom' 's nummer in het display verschijnt. Druk dan op send. Kate's moeder neemt op en Franck blijkt toevallig aanwezig. Kate hoort dat Helena Romanski ziek is geworden en naar het kuuroord Aralbad is vertrokken. Waarschijnlijk is ze nog steeds daar.

Kate hangt op en kijkt wat er nog meer in de lade ligt.
Een stapeltje geretourneerde brieven van Serguei aan Helena Romanski. Kate leest de laatste, waarin Helena uitgenodigd wordt, in de fabriek te Kolkozgrad, te komen zingen.

Dan verlaat ze het museum en gaat weer met Serguei Borodine praten.
Kate wil Helena gaan zoeken in Aralbad, maar heeft vervoer nodig. Borodine wil haar niet Oscar's handen teruggeven, zodat ze met de trein kan gaan. Hij wil wel de monorail bedienen, die Kate naar een ander verlaten deel van Komkolzgrad brengt, waar iemand haar wellicht aan vervoer naar Aralbad kan helpen.Verlaten ruimteproject  

Kate verlaat Borodine's kantoor en stapt in de monorail. Ze wordt rechtstreeks naar een groot verlaten terrein gebracht, waar vroeger een ruimtevaart project gevestigd was.

Als Kate uit de monorail stapt, krijgt ze een telefoontje van haar vriendin Olivia. Die bekent haar, dat ze veel met Dan optrekt en dat zij met hem naar de receptie gaat, in plaats van Kate. Kate beëindigt het gesprek en loopt verder het terrein op.

Ze beklimt een trapje en gaat door een ronde opening een cylindervormige kamer in.
Kate ontmoet hier Boris, een ex-kosmonaut. Ze kan geen zinnig gesprek met hem voeren, want hij is te dronken.
Raap de fles Wodka achter Boris op. Boris verlaat dan de kamer, op zoek naar meer wodka. Dronken als hij is, valt hij over een railing in een soort spoelbak.

Kate loopt het platform af, naar de astronaut.
Links van de spoelbak ziet ze een wiel. Ze draait eraan, maar er komt geen water uit de pijp boven de spoelbak.

Kate loopt terug naar het platform en bekijkt het controlepaneel. Ze heeft een sleutel nodig.

Dan loopt Kate terug naar de cylindervormige kamer.
Boven de stoel waar Boris zat, is een wandrekje. Neem de sleutel en de brief van het rek. De brief kondigt de sluiting aan van het Voralberg ruimteproject en het ontslag van alle testpiloten, inclusief Boris.

Kate loopt terug naar het controlepaneel en steekt de sleutel in het slot.
- Schuif de horizontale hendel naar links (1). De bak waar Boris in ligt, schuift nu naar links.
- Duw dan de linker hendel naar boven (2) en de bak schuift op zijn plaats.
- Duw dan de rechter hendel naar boven (3) en Boris zal door een flinke douche gewekt worden. Hij is nu nuchter genoeg om mee te praten.

Hij vertelt Kate, dat Serguei Borodine niet te vertrouwen is en dat Hans Voralberg de zeer ingenieuze lanceerinrichting heeft ontworpen. Toen Hans ontdekte, dat men er bommen mee wilde lanceren, vertrok hij plotseling en het hele project werd daarna verlaten.
Een andere uitvinding van Hans is Soyous, een gouden arend, die de vogels bij een luchtschip moet wegjagen. Het luchtschip is geprogrammeerd om automatisch naar Aralbad te vliegen.

Kate loopt om de lanceerinrichting heen, tot aan een stel trappen die naar het luchtschip leiden. De deur is echter gesloten.

Ze loopt terug naar Boris en vraagt hem naar het 'airship'. Hij geeft haar een sleutel en Kate gebruikt hem om het luchtschip binnen te komen.
Ze probeert de hendel, rechts naast de automatische piloot. Er gebeurt niets.

Dan gaat Kate het luchtschip uit en loopt naar links. Boris komt hier op haar af en wil een deal met haar sluiten. Als Kate hem helpt naar de sterren te vliegen, zal hij haar wijzen hoe het luchtschip werkt. Ze moet wel zelf even uitzoeken hoe het lanceren in zijn werk gaat.

Aan de linkerkant is de controle kamer. Kate beklimt de trap en kijkt naar het controlepaneel.
Links ligt een Voralberg sleutel. Stop hem in het kruisvormige sleutelgat.
Rechts is een hendel. Er gebeurt nog niets als Kate eraan trekt.
Onder de hendel is een rechthoekig metalen plaatje. Schuif dat naar rechts en klik op de 2 loshangende draden, om ze te verbinden.
Als Kate nu aan de hendel trekt, licht het computerscherm groen op.

Rechts van het controlepaneel is een metalen greep (1). Als Kate hierop klikt, krijgt ze een bloedtester in haar inventaris.

Kate loopt naar Boris en haalt de bloedtester uit haar inventaris. Klik op Boris en hij zal wat bloed aan de tester afstaan. Kate loopt met de tester terug naar het controlepaneel en stopt het terug in de houder (1).
Hierna duwt ze op de knop, die gemerkt is met het icoon van een spuit(2). Het bloed wordt geweigerd, omdat het teveel alcohol bevat.

Kate besluit haar eigen bloed te gebruiken. Ga met de muiscursor over de bloedtester in de houder en klik als de cursor verandert in een handvat met halve cirkel (=gebruiken). Nu heeft Kate haar eigen bloed gegeven.

Kate kijkt dan naar het controlepaneel.
Klik op het icoon van de spuit (tweede knop van links). Het bloed wordt geaccepteerd en de lamp boven het icoon gaat geel branden.
Klik dan op de eerste knop van links en Boris gaat omhoog naar het ruimteschip. Ook dit licht brandt nu geel.
Klik dan op de derde knop van links (met de 2 gebogen pijlen) en Boris draait ietwat duizelig om het ruimteschip heen, tot bij de ingang. Ook dit derde licht brandt dan geel.
Als Boris aan Kate, via het scherm laten weten dat hij klaar is, is het tijd om op de rechterknop met het driehoekje te drukken. De countdown begint.

Dan herinnert Kate zich dat Boris haar zou vertellen hoe ze het luchtschip moet bedienen. Ze roept naar hem en Boris gooit een slinger naar beneden, tussen de kratten bij de ingang. De countdown gaat verder, Boris zwaait en wordt naar de sterren geschoten.

Kate loopt naar de kratten en raapt de slinger op bij een krat met een ster. Ze verlaat de lanceerruimte en loopt terug, voorbij de cylindervormige kamer, waar ze Boris vond. Achter een grote glimmende raket-uitlaat ziet ze een trap.

Ze beklimt de toren. Bovenin, voorbij de kooi met de mechanisch arend, naast een misthoorn, zit een gat. Haal de slinger uit de inventaris en gebruik hem op het gat. De arend vliegt uit en verjaagt alle vogels. Nu kan het luchtschip veilig vertrekken.

Kate gaat terug naar het luchtschip en trekt aan de hendel, rechts naast de piloot. Het luchtschip vertrekt naar Aralbad.Aralbad  

Als Kate het luchtschip verlaat, belt haar baas op. Hij schreeuwt dat hij resultaten wil zien.

Kate bekijkt de mooie fontein en gaat het hotel binnen.
Ze praat met de klerk aan de balie, Felix Smetana. Hij wil Kate niet het hotel inlaten, om met één van zijn gasten te praten.

Kate loopt verder de lobby in, naar de grote getraliede deur. Links hiervan is de deur van de werkkast. In de kast vindt Kate een fles afwasmiddel.

Ze loopt ermee naar buiten en leegt hem in de fontein. Dan gaat ze het hotel weer in en trekt de gordijnen open, zodat de fontein goed te zien is vanaf de balie.
De klerk is druk bezig met kijken naar een voetbalwedstrijd op tv. Dus drukt Kate op de bel, op de hoek van de balie, om zijn aandacht te krijgen. Terwijl Felix met Kate praat, ziet hij ineens het schuim in de fontein. Hij rent naar buiten.

Kate maakt van de gelegenheid gebruik om een kijkje achter de balie te nemen.
Ze leest het gastenboek en ziet dat Helena Romanski twee maal wordt genoemd. De tweede keer als een 'resident' (vaste gast) die verblijft in kamer 1270.
Ook Hans Voralberg heeft hier 20 jaar geleden gelogeerd.
Kate raapt de hotel brochure naast het gastenboek op. Op de brochure staat, over de naam van hotel Meuritz in Parijs, met rode pen, een telefoonnummer genoteerd: 46 43 36 43. Dan drukt Kate op de rode knop, die ze onder het gastenboek op de balie ziet. De grote traliedeur is nu open.

Als Kate rechts gaat en langs het grote zwembad loopt, passeert ze, naast een kleiner bad op de grond, een schaakbord.
Een eindje verderop is kleinere, gesloten traliedeur.

Kate loopt verder en gaat aan het einde van de grote kamer een nis in. Ze neemt een wijnglas van de tafel en verlaat de nis weer.

Kate loopt links, tussen de pilaren door, de lounge in.
Ze praat met James, de automaton die op Oscar lijkt en eveneens gemaakt is door Hans Voralberg. James is de verzorger van Helena Romanski, die momenteel op de pier zit, voor haar dagelijkse portie frisse lucht.

Dus loopt Kate naar de buitendeur in de lounge. De deur is gesloten, maar rechts ernaast staat een controlepanel. Kate kijkt ernaar, tikt Helena's kamernummer in (1270) en trek aan de hendel. De deur blijkt nog steeds gesloten. Misschien opende het controlepaneel een andere deur.

Kate loopt terug naar de kleine traliedeur die inderdaad nu open is.
Ze loopt door en vindt links op de grond een tijdelijke toegangskaart met het nummer 0968.

Kate loopt terug naar de buitendeur in de lounge en tikt deze keer het tijdelijke nummer in, op het controlepaneel. Ze trekt aan de hendel en de buitendeur gaat open.
Dan loopt Kate het halletje in en neemt van de kapstok een gasmasker. Ze zet het masker op en nu kan ze de pier oplopen.

Kate loopt over de pier naar het prieel, waar ze met Helena Romanski praat.
Helena vindt het gezellig om met Kate te praten, maar wil de conversatie liever binnen voortzetten. Ze vraagt Kate om James te roepen.
Als Kate dat wil doen, komt Felix aangerend om haar eigenhandig het hotel uit te gooien. Gelukkig weet Helena dit te voorkomen.

Als Felix weer weg is, loopt Kate naar de standaard met een scheepsbel, dicht bij het prieel. Ze trekt een paar maal aan de ketting, maar James verschijnt niet. Misschien kan James de bel niet horen. Dus neemt Kate de scheepsbel van de haak en loopt ermee terug naar het hotel.

Vóór ze naar binnen gaat, ziet ze aan de linkerkant eenzelfde soort standaard als bij het prieel. Ze hangt de bel aan de haak en trekt aan de ketting. Nog steeds verschijnt James niet. Dus gaat Kate hem maar persoonlijk roepen.

Kate praat met James, maar deze wil het hotel niet verlaten, vanwege de zilte lucht. Als Kate hem zegt dat hij haar gasmasker kan dragen, gaat hij eindelijk met de rolstoel naar Helena Romanski op de pier.

Kate's moeder belt op en als het gesprek beëindigd is, komt James met Helena. Kate praat met haar over alles op haar lijst.
Als ze hoort dat Kate op zoek is naar Hans Voralberg, zegt ze dat ze hem en zijn creaties graag zou willen zien. Helena is vereerd door het verzoek van Serguei Borodine om te komen zingen, maar ze zegt, dat ze jammer genoeg haar stem kwijt is. Dat is haar ook al eens overkomen in Parijs. Toen heeft barman George van het Meuritz hotel, een cocktail voor haar gemaakt, die wonderbaarlijk goed hielp.

Kate probeert het recept van deze cocktail te vinden.
Neem Kate's mobieltje en toets het nummer van het Meuritz hotel in ( 46 43 36 43) en druk op send. George blijkt niet meer in het hotel te werken, maar liet wel een aantal van zijn recepten achter.
Kate kiest het recept van de Blue Helena: één deel Wodka, één deel Blue Curaçao, één deel honing, een beetje citroen en ijsblokjes. Dit alles goed shaken.

Kate loopt naar de bar met het 'drankorgel'.
Onder de bar, aan de kant waar Helena in haar rolstoel zit, is een kastje dat open kan. Hierin vindt Kate een citroen en een pot honing.
Als Kate in haar inventaris naar de honing kijkt, ziet ze dat deze gekristalliseerd is.

In het drankje heeft ze vloeibare honing nodig, dus loopt Kate naar het bad, waar ze het schaakbord op de grond zag. In het bad zitten nu twee mannen, die schaak spelen.
Kate loopt een stukje verder naar het kleine vierkante bad met warm water.
Achter het bad, tegen de muur, is een draaiwiel. Als Kate hieraan draait, wordt het water in het bad stomend heet.
Haal de honing uit de inventaris en houd hem in het hete water.
Stop daarna de honing weer in de inventaris en controleer of hij nu vloeibaar (liquid) is.

Kate loopt nu terug naar het drankorgel en zet de honingpot in de lege houder rechts bovenaan in de rij met flessen.
De citroen stopt ze in de pers aan de linkerkant.
Als ze de rij met flessen bekijkt, ziet Kate dat er nog een houder leeg is. Ze haalt haar fles Wodka uit de inventaris en stopt die in de houder.
In het midden vindt Kate nog een opgerold stuk papier Hierop staan 14 drankjes en 2 muzieksleutels genoteerd. Wodka is de tweede noot bij de bas-sleutel en Blue caraçao de derde noot bij de sol-sleutel.
Nu is het tijd om het drankje te mixen.


1.Klik op de I/O knop om de machine aan te zetten.
2.Zet het hendeltje in de lage tonen positie rechtop.
3.Duw op de tweede pianotoets van links. (Wodka)
4.Zet het hendeltje naar beneden in de hoge tonen positie.
5.Duw op de derde pianotoets van links. (Blue Curaçao)
6.Klik op de knop met het honingraat-symbool
7.Klik op de knop met het citroen-symbool.
8.Klik op de knop met het sneeuwkristal-symbool om ijsblokjes toe te voegen.
9.Klik als laatste op de uiterst rechtse knop om het drankje goed te shaken.

De cocktail komt nu vanzelf uit de bar en als alles correct gedaan is, zal Helena Romanski het opdrinken en een paar tonen zingen. Het klinkt goed, maar Helena is niet overtuigd.

Kate praat opnieuw met Helena en James zal zich herinneren, dat Helena vroeger met haar stem glas kon doen springen.
Plaats het glas uit de inventaris op de bar en praat opnieuw met Helena. Als ze deze keer zingt, zal het glas breken. Helena heeft nu meer vertrouwen in haar stem en beloofd met Kate mee te gaan naar Komkolzgrad. James rijdt haar naar haar kamer om te pakken.

Kate loopt terug naar het luchtschip. Als Kate het schip inloopt, belt Olivia om te vertellen dat ze een verhouding is begonnen met Kate's vriend Dan. Kate wil hier eerst rustig over nadenken en hangt op.
Dan brengt James, Helena naar het luchtschip en het gezelschap reist terug naar Komkolzgrad.Komkolzgrad tweede keer  

Het concert begint. De automaton speelt op het orgel en Helena zingt.
Plotseling laat Serguei Borodine een grote metalen kooi over Helena en het orgel zakken.

Kate loopt de trappen op, naar de kooi. Haal de draadkniptang uit de inventaris en gebruik hem op het hangslot van de kooi. Kate vertelt Helena snel de trappen af te gaan, naar de grote deur en gaat zelf de kooi in, naar de organist.

Haal de schroevendraaier uit de inventaris en gebruik hem om Oscar's handen van de organist af te schroeven.

Dan loopt Kate naar beneden, de trappen af, naar de grote deur. Ze gaat naar het paneel en opent de deur. Helena loopt naar buiten.
Maar als Kate eveneens probeert naar buiten te gaan, valt een metalen hek voor de ingang. Borodine verschijnt en dreigt Kate met acties als ze Helena en Oscar's handen niet onmiddelijk teruggeeft.

Snel geeft Kate de handen van Oscar door het metalen valhek aan Helena. Ze zegt Helena dat ze de handen aan Oscar moet geven.
Dan loopt Kate zelf naar de lift, die haar automatisch naar beneden brengt.

Beneden aangekomen, loopt Kate naar de andere lift en trekt aan de hendel om hem op te roepen. Maar Borodine heeft een bom geplaatst.
Kate ziet een tikkende wekker aan staven dynamiet bevestigd en rent snel weg. Ze hoort de bom ontploffen en zo haar vluchtweg afsluiten.

Dan loopt Kate naar de grote ventilatieschacht, die ze eerder zag bij de lift. Het rooster is door de schok eraf gevallen en Kate kan nu door de schacht naar buiten.

Boven aangekomen, gaat Kate de trein in, waar Helena al in een stoel zit. Ze praat met haar.

Dan stapt ze weer uit de trein en zoekt Oscar op in de locomotief. Oscar wil kaartjes, maar Kate zegt hem onmiddelijk te vertrekken. Oscar geeft toe.

Als ze terug loopt naar de wagon, belt Dan op. Pas als Kate ernaar vraagt, vertelt Dan over zijn avontuurtje met Olivia. Dan vindt Kate veranderd en Kate zegt dat dit wellicht de reden is dat ze niet meer van elkaar houden. Dan beëindigt ze het gesprek.

Kate bemerkt dat de trein nog steeds stil staat.
Oscar kan de trein niet laten vertrekken, omdat Borodine de uitgang gebarricadeerd heeft met de gigantisch grote metalen man.

Kate loopt naar de kapotte lift op het perron en ziet daar enkele kratten staan. Eén van de kratten staat half open en Kate vindt hierin een bundeltje dynamiet met tijdmechanisme.

Loop terug naar de grote metalen man en gebruik de dynamiet bij het been van de man. Kate bindt de dynamiet vast en zet het tijdmechanisme in werking.

Dan rent ze terug naar de trein en vertelt Oscar met spoed te vertrekken. Als de bom ontploft is, verlaat de trein de rokende omgeving, op weg naar Aralbad.Aralbad tweede keer  

Als de trein stopt, komt James aangelopen en brengt Helena naar het hotel. Het weer is veranderd. Overal ligt sneeuw.

Kate verlaat de trein en loopt naar voren, naar de locomotief. Ze praat met Oscar.
Kate is ietwat ontmoedigd, maar Oscar pept haar weer op.
En natuurlijk moet Kate ook de trein weer opwinden. Het opwindmechanisme is vlakbij. Kate draait aan het wiel, trekt aan de hendel en de trein staat weer klaar om te vertrekken.

Als Kate dit aan Oscar vertelt, komt Felix aangerend. Iemand heeft voor Kate een pakje achtergelaten op de balie.

Kate gaat naar de receptie. In de open doos op de balie, ligt een metalen mammoetje. Kijk naar het mammoetje in de inventaris!!
De mammoet is duidelijk het werk van Hans Voralberg.

Kate gaat nog een keer met Oscar praten over "mission" en "kate".
Dan belt Kate's baas haar op. Hij is kwaad en zegt dat de hele deal niet door gaat als Kate niet binnen 24 uur in het bezit is van een handtekening onder het koopcontract. Hij heeft geen vertrouwen meer in Kate.

Als het telefoongesprek beëindigd is, rinkelt de telefoon op de balie. Het is Helena, die Kate vraagt om zo snel mogelijk naar de bar in het hotel te komen.

Kate loopt het hotel in, naar de lounge, waar Helena en James bij de bar zitten te wachten. Helena bedankt Kate en ze praten over vroeger, toen Hans ook in het hotel verbleef. Dan zegt ze dat Kate maar even naar buiten moet gaan. Het vliegtuigje met voorraden voor het hotel is aangekomen.

Helena neemt afscheid en Kate loopt naar buiten, zonder gasmasker.
Op de bank bij de ingang zit een oude man. Het is Hans Voralberg. Kate praat met hem.
Hans had gehoopt dat zijn zus Anna met de trein zou zijn gekomen. Kate vertelt hem van Anna's dood en geeft hem dan het koopcontract. Hans ondertekent zonder het te lezen.

Dan belt Kate's baas weer op. Hij zegt dat hij een vervanger voor Kate zal sturen en dat ze van de zaak is afgehaald. Als hij verneemt dat ze de handtekening heeft, belooft hij haar rijkdom en een nieuwe zaak en vertelt haar meteen naar New York te komen met het contract.

Na het telefoontje vertelt Hans Voralberg dat hij op een lange reis naar Syberia gaat. Hij vraagt of Kate met hem mee wilt gaan. Kate zegt dat ze terug moet naar New York. Ze neemt afscheid van Hans en begint langzaam naar het bevoorradingsvliegtuigje te lopen. Dan begint Kate te denken over wat ze wérkelijk wil en nét als ze het vliegtuig in wil stappen, neemt ze een besluit...............Kopiëren en/of wijzigen van Marjo's walkthroughs is niet toegestaan.
Vraag toestemming om naar een walkthrough te linken.