RHODAN: MYTH OF THE ILLOCHIM


ook bekend als:   PERRY RHODAN: THE IMMORTALS OF TERRAWalkthrough door Marjo © 2008 www.adventurespel.nl

Uitgever: Deep Silver/2008
Ontwerper: Igor Posavec, 3d-io

Voor spelbeschrijving en screenshots, ga naar: Marjo's Spel-InfoIntro
Terrania: Solar ResidentieRhodan's kantoorBully's kantoorMondra's kantoor
                Vleesetende plantGlider
Terrania: Waringer AcademieAndroïde wapenexpertsAimo MartelGevangen
Titan: Thora's museumMuseumkathedraalIllochim RobotGlider
Gom Callaedus: Gom CallaedusElmo DaterLower Levels
Jamondi's Stellar Ocean: Asteroïde Betha
Intro  

Stellar Oceaan van Jamondi: Er is een lang vergeten legende, die verhaalt hoe Wezens van Water technologie naar de aarde brachten en daarna weer vertrokken.

Twee Arkonides landen op een verlaten planeet. Als ze hier vinden waarnaar ze op zoek waren, krijgen ze de controle over het hele melkwegstelsel.

New Game:
Regent Perry Rhodan kijkt uit over Terrania, de hoofdstad van het Terraanse Rijk. Hij vraagt zich af of je beseft hoe het voelt om al 3000 jaar te leven. Het is nu 1346 Nieuw Galactische Telling, of 4934 na Christus.

Reginald Bull, minister van defensie en vriend van Rhodan, wordt op de hoogte gebracht van een aanval, waarbij het verdedigingsschild gedeeltelijk onklaar gemaakt werd.

Mondra Diamond, vriendin van Rhodan en moeder van zijn zoon, wordt aangevallen door robots. Ze kan een van hen het hoofd afdraaien, maar wordt uiteindelijk gevangen genomen.
Terrania - Solar Residentie  

Grote Hal
Perry Rhodan wordt door een beveiligingsofficier op de hoogte van de situatie gebracht. Het magnetische schild om de stad is gedeeltelijk uitgeschakeld.
Reginald Bull heeft de stad verlaten voor een missie en bevel gegeven dat Rhodan het regeringsgebouw, voor zijn eigen veiligheid, niet mag verlaten. Ook is er een communicatiebeperking en mag Rhodan met niemand buiten het gebouw spreken.
Rhodan is het hier uiteraard niet mee eens.


Besturing
Na het vertrek van de officier, zie je links onderaan in beeld twee iconen.
Het rechter icoon is een portretje van Reginald Bull. Rechtsklik erop voor meer informatie over Bull.
Als je linksklikt op het icoon, blijft hij aan je cursor plakken. Je kunt dan met het icoon op een persoon klikken, om een gesprek hierover te beginnen.

Het linker icoon is de PDA (persoonlijke digitale assistent) die Rhodan om zijn pols draagt.
Linksklik erop. Je leest Rhodan's aantekeningen over wat er gebeurd is en dat hij wil uitzoeken wat er aan de hand is. Sluit het schermpje weer.
Rechtsklik op het icoon. Je leest wat je allemaal met deze polscomputer kunt doen. Niet alleen is het Rhodan's aantekenboek, maar hij kan hiermee ook van identiteit veranderen. Zijn DNA wordt aangepast en hij wordt dan aardbewoner Laszlo Daikonu.

Verder kun je met dit apparaat ook de ruimte scannen waar Rhodan zich bevindt. Duw op de S op je toetsenbord en je ziet alle plekken in de kamer waar je iets kunt doen (hotspots).
N.B.: Bekijk alles in elke ruimte, om informatie te krijgen en gespreksonderwerpen te activeren.

Je cursor verandert in radertjes, als je over iets heengaat.
Ga je met je cursor over de ronde raampjes in de deur, dan verschijnt een schermpje waarop je kunt zien wat achter die deur is.


Grote Hal
Bekijk de grote glazen bol aan het plafond en de scherven op de grond.
De deuren in de hal gaan niet open en de kleine paneeltjes boven de deuren laten normalerwijze verlichte nummers zien. Bekijk alle paneeltjes. Waarschijnlijk is de stroom uitgevallen door beschadigde positronen.
Bekijk ook de deurplaten naast de deuren en probeer de deuren te openen.
De linker deur achter de glazen bol, geeft normalerwijze toegang tot Rhodan's eigen kantoor.
De deur direct achter de bol leidt naar Bull's kantoor. Rhodan hoopt hier iets nuttigs te kunnen vinden, als het nog lukt de deur te openen.

Rechts van Bull's kantoor zie je een kleine schoonmaakrobot, die ook al buiten werking is.
Door het grote raam zie je zwarte rookwolken. Er is duidelijk het een en ander beschadigd. Helemaal rechts is het kantoor van Gucky. Maar ook deze deur gaat niet open.

Tussen Gucky's kantoor en het raam zie je een ronde buis met blauwe lichtstralen. Dis is een zogenaamde "transporteur". Via deze transporteur kun je je in een oogwenk naar een andere locatie verplaatsen.
Doe dit nog even niet, maar ga eerst de rest van de schade bekijken in het gebouw.Loop helemaal naar links, naar de deur van Atlan's kantoor. Ook deze deur kun je niet openen.
Loop linksonder in je scherm naar een lange gang.


Holoprojector Gang
De gang is zo te zien niet beschadigd.
Links en rechts zie je ronde schermen voor de ramen. Dit zijn hologramprojectors, die beelden laten zien van de belangrijkste gebeurtenissen in Rhodan's leven. Hij heeft momenteel niet veel zin om ze te bekijken en bovendien is er geen stroom. Loop dus verder door de gang.


Kristalkruispunt
Voorbij de boog kom je op een kruispunt waar ovalen glazen bollen in trossen hangen. Rhodan zegt dat dit zingende kristallen zijn. Maar ook deze kristallen hebben stroom nodig.

Op het kruispunt ligt een niet-werkend huishoudrobotje.
Rechts achteraan zie je de deur naar Mondra's kantoor. Maar ook deze deur gaat niet open.


Transporteurs
Loop verder naar links.
Hier zie je weer zo'n transporteur. Stap erin. Rhodan zegt dat hij naar het "Surveillance Centrum" wil, maar hij arriveert boven op het dakterras. De transporteurs werken dus ook niet fatsoenlijk meer.
Meteen komen er soldaten op Rhodan af, die hem vertellen dat Mondra hier door onbekende robots werd overvallen en meegenomen. Rhodan krijgt geen kans rond te kijken hier. De soldaten willen, dat hij voor zijn eigen veiligheid terug gaat, het gebouw in.

Terug op het Kristalkruispunt, zie je dat ook een icoon van Mondra in je inventaris zit. Rechtsklik erop en je leest dat Mondra Diamond Rhodan's beste vriendin en de moeder van zijn zoon is.
Linksklik je op de PDA in je inventaris. Rhodan heeft genoteerd dat hij het dakterras beter wil bekijken en een methode zoekt om de bewakers af te leiden.

Loop terug naar de Grote Hal.
Loop helemaal naar rechts, naar de transporteur bij Gucky's kantoor. Stap erin.


Platform
Rhodan zegt dat hij naar het Parlementsgebouw wil, maar de transporteur brengt hem op een platform.
Er komt een soldaat achter Rhodan uit de transporteur en loopt naar beneden.
Bewonder even het uitzicht en loop de soldaat dan achterna.

Onderaan de trapjes zie je links een beschadigde krachtveldstabilisator (forcefield stabiliser) hangen. Rhodan vraagt zich af hoe de aanvallers zo precies wisten wat ze moesten raken.
Loop verder naar rechts en ga een hangar in.


Mondra's Hangar
Spreek de man aan die op zijn hurken bij een kapotte machine zit. Hij heet Yuri en is bezig met de reparatie van het oplaadstation voor Mondra's glider (zweefauto). Dus dit is Mondra's hangar.
Yuri vertelt dat er in de onderhoudsruimte (maintenance room), rechts van hier, nog wat oude, maar werkende positronen opgeslagen liggen.

Linksklik op Mondra's icoon in je inventaris en klik daarna met het icoon op Yuri.
Hij zegt dat hij Mondra voor het laatst gezien heeft, toen ze die ochtend haar glider hier parkeerde.

Loop naar rechts. Daar staat Mondra's glider. Het lijkt de enige manier om uit dit gebouw te geraken, maar de soldaat houdt Rhodan tegen. Het luchtruim boven de stad is niet veilig.
Rhodan's kantoor 

Onderhoudsruimte
Achter Mondra's glider zie je een metalen deur met een grote draaiwiel. Dit is de onderhoudsruimte. Ga naar binnen.
Klik op het apparaat aan de rechterkant. Dit is een noodstroomvoorziening. Klik op het woord "switch" en het regeringsgebouw krijgt tijdelijk stroom.

Klik op het apparaat aan de linkerkant.
Deze onderhoudsterminal is buiten werking. Je ziet dat hij ervoor kan zorgen dat de holoprojectors een hologram kunnen laten verschijnen op een plek die je zelf aangeeeft en dat de kleine schoonmaakrobotjes aan het werk worden gezet.
Rhodan heeft iemand nodig die dit apparaat kan repareren. Het icoon voor dit apparaat verschijnt in Rhodan's inventaris, zodat je erover kunt praten.

Klik weer op het noodstroomapparaat aan de rechterkant.
Rhodan toetst iets in en ditmaal zie je een deurdiagram op het scherm.
Onder de middelste buis staat 936. Rhodan zegt dat dit het nummer van zijn eigen kantoor is.
479 is Atlan's kantoor en 836 is Gurky's kantoor.
Die andere twee buizen moeten dan van Bully's en Mondra's kantoor zijn, al staat er geen kantoornummer onder.
Rhodan wil proberen de rode deuren te activeren/openen.


Rhodan's deur
Boven de zwarte buizen zie je drie iconen boven elkaar, die het deurnummer aangeven.
Boven de rode buizen zie je driehoekpijltjes. Klik diverse malen op een pijltje en je ziet verschillende iconen verschijnen.
Vergelijk de cijfers onder de zwarte buizen, met de iconen erboven.

Nu kun je ook de code van Rhodan's kamer 936 correct instellen, door op de pijltjes te klikken. Als je de juiste tekens invoert, verschijnt een flits en laseerstraal in de rode buis.
Klik rechtsbovenaan op het cirkelvormige exit-icoon om het scherm te verlaten.


Hangar
Loop terug naar de hangar.
Laat Yuri het icoon van de onderhoudsterminal zien. Hij zegt dat hij geen verstand heeft van positronische apparaten.
Verlaat de hangar.


Platform
Spreek de man aan, die het grote gat in de stalen muur aan het repareren is.
Hij is een bionische specialist. Met zijn thermo-scanbril kan hij door het staal de hitte zien en zo bepalen welke positronen het ernstigst beschadigd zijn.
Klik op zijn bril en Rhodan vraagt of hij de bril mag lenen. Voorlopig heeft de man die bril nodig nodig, maar hij wil er later wel over praten.
Laat hem het icoon van de onderhoudsterminal zien. Hij zegt dat hij dat apparaat niet kan repareren, maar dat hij iemand anders zal sturen, als die tijd kan vrijmaken.

Loop verder naar links de trapjes op. Stap in de transporteur en je bent weer terug in de grote hal naast Gucky's kantoor.


Grote Hal
Er is gedeeltelijk stroom, nu Rhodan de noodstroom heeft geactiveerd.
Je ziet een rood lampje boven Gucky's deur branden. Klik erop en je leest dat dit deurnummer 836 is. Op het bordje naast de deur staat informatie over Gucky.

Loop naar links. Je ziet dat het schoonmaakrobotje nu ook actief is.
Klik op het rode lichtje boven Bully's kantoor.
Hij heeft kantoornummer 938.


Holoprojector Gang
Loop verder naar links, naar de Holoprojector Gang.
Midden in de gang staat een hologram. Als je verder loopt, wordt Rhodan tegengehouden door het hologram dat hem vertelt dat je hier interessante dingen kunt bekijken.


Kristalkruispunt
Loop verder door de gang naar het Kristalkruispunt.
Bekijk de vierkante plaat boven de deur van Mondra's kantoor. Ze heeft haar deurnummer met deze plaat afgedekt, zodat niemand het kan lezen.


Rhodan's kantoor
Loop terug naar de Grote Hal. Open de deur van Rhodan's kantoor, waarboven het lampje nu groen brandt en ga naar binnen.
Misschien dat je hier iets kunt vinden, dat je kan helpen met Mondra's kamernummer of met de kapotte onderhoudsterminal.

Bekijk alle actieve punten.
Links zie je Rhodan's oude ruimtehelm op een tafeltje liggen.
Links daarachter is Rhodan's holopak, waarmee hij holografische vakanties kan houden.

Klik op het schoonmaakrobotje. Rhodan heeft hem Piggy genoemd, omdat hij álles opeet wat op de vloer ligt. Gelukkig heeft de robot een "terug"knop, waardoor hij alles ook weer kan uitspugen.

Op de tafel aan de rechterkant ligt het laatste nieuwe boek over de avonturen van Perry Rhodan.
Klik op de grote monitor aan de rechterkant. Mondra heeft een boodschap achtergelaten.
Ze heeft iets alarmerends ontdekt betreffende een expositie die ze gepland heeft in het Thora Museum op Titan. Verder wil ze Bully op het Terras ontmoeten om met hem te praten over Martel. Ze vraagt of Rhodan ook kan komen.

Rhodan was niet aanwezig en vraagt zich af wat er met Martel was.
Sluit Mondra's schermpje en Rhodan ontdekt dat er ook een boodschap van Martel is. Martel vraagt of Rhodan naar zijn lab wil komen op de Warringer Academy. Hij wil praten over een nieuwe robottechniek, die niet in verkeerde handen mag vallen.
Rhodan begrijpt dat Martel niets te maken heeft met de ontvoering van Mondra, maar hij wil toch even contact met hem opnemen. Jammer genoeg heeft Bully momenteel alle communicatie met personen buiten het regeringsgebouw verboden.
Het icoon van Aimo Martel is nu ook in je inventaris.

Loop de trappen op naar de computer die voor het raam staat.
Het is LAOTSE, de krachtigste positronische computer die op Terra te vinden is. Rhodan kan hier informatie vinden alles over iedereen.
Klik met de iconen in je inventaris op de computer om meer te weten te komen over Mondra, Bully en Martel.

In Mondra's gegevens lees je onder andere dat ze bezig was met een tentoonstelling over de verloren mythes van de Ilochim.

Als je alles bekeken hebt, verlaat je Rhodan's kantoor.
Het is tijd om Bully's kantoordeur te openen, nu je het kamernummer weet.
Loop naar rechts en stap in de transporteur om terug te gaan naar het platform en Mondra's hangar.
Bully's kantoor  

Onderhoudsruimte
Ga naar de onderhoudsruimte en klik op de rechter machine.
Bekijk de rode buis rechts van die van Rhodan's kantoor. Je ziet dat onderaan kamernummer 000 is ingevuld. Boven deze vakjes zie je + en - symbolen. Klik hierop om Bully's kamernummer 938 in te stellen.

Klik nu aan de bovenkant van de buis op de pijltjes om de juiste bijpassende symbolen in te voeren. Als je het correct deed, zal ook in deze buis een lichtstraal verschijnen en is de deur naar Bully's kantoor open.

Verlaat de onderhoudsruimte en de hangar en ga via de teleporter naar de Grote Hal.


Bully's kantoor
Het licht boven de deur van Bully's kantoor brandt groen. Maak de deur open en ga naar binnen.
Het is nogal een rotzooi hier, ondanks het schoonmaakrobotje. Scan (duw op de S op je toetsenbord) de kamer en bekijk alles.

Aan de linkerkant, rechts van de fles, zie je een afstandsbediening (remote control) op de grond liggen. Raap hem op.

Bekijk de tafel linksachter. Hier staan enkel zelfbouwmodellen van ruimteschepen. De Marco Polo en de Discovery zijn schepen waar rthodan zelf ook nog in gevlogen heeft. Middenvoor staat een blauw schotelmodel, waarvan de naam slechts gedeeltelijk te lezen is. Een stukje van de romp ontbreekt, net voor "Lercyi".

Rechts voor de zittende robot zie nog de Stardust, Rhodan's eerste ruimteschip.

Aan het plafond hangen nog meer modellen, maar die herkent Rhodan niet. Midden achter in de kamer zie je Bully's computer. Klik erop. Je hebt een wachtwoord nodig. Rhodan weet dat Bully een van de namen van de modelschepen gebruikt. Maar welke? Marco Polo, Discovery en Stardust werken niet.

Verlaat Bully's kamer. Misschien moet je nog eens proberen het kantoornummer van Mondra te ontdekken.
Mondra's kantoor  

Kristalkruispunt
Loop vanaf Bully's kantoor naar links, door de Holoprojector Gang naar het Kristal Kruispunt.
Je hoort de kristallen weer zingen. Op het kruispunt staat ook een man. Spreek hem aan. Het is een technicus, die gekomen is om de positronen te repareren. Spreek hem nog eens aan en hij fluit. De kristallen reageren met een rode gloed. De man zegt dat ze zeer gevoelig zijn voor bepaalde tonen.
Laat hem het icoon van de onderhoudsterminal zien. De terminal is nogal ouderwets, maar de technicus wil proberen het ding te repareren. Hij gaat meteen op weg.


Dakterras
Loop naar links, stap in de transporteur en Rhodan arriveert weer op het dakterras.
Voor hij alweer teruggestuurd wordt, verneemt Rhodan dat Mondra's persoonlijke veiligheidsschild aangevallen werd met "anti-personal shield capsules". Enkele capsules liggen hier nog op het dakterras.


Holoprojector gang
Weer op het Kruispunt aangekomen ga je naar rechts, naar de Holoprojector gang.
Spreek het hologram aan. Hij zegt nog steeds dat iets iets zeer belangrijks te zeggen heeft.
Bekijk elke holoprojector.
Op één van de projecties lees je hoe de Solar Residentie is gebouwd. Het grote zwevende regeringsgebouw is omhuld door speciaal staal, maar de binnenkant is volledig opgebouwd uit een bionische contructie van plantenvezels. Het is een uitvinding van de Siganese bionische ingenieur Ulan Soso, in samenwerking met Swoonse micro-ingenieurs. Het icoon van Ulan Soso verschijnt nu in je inventaris.

Op een willekeurige andere projector is een beeldstoring. Maar een stem zegt:
You can hesitate...boredom you can buy...die a lingering death...your loved ones before you...for the moment is too long for love, thus...HURRY!!!...HURRY!!!...HURRY!!!!
(Je kunt aarzelen... verveling kun je kopen...sterf een langzame dood...degenen van wie je houdt voor jou...want het moment is te lang voor liefde, dus...HAAST JE!!!...HAAST JE!!!...HAAST JE!!!!)


Als je de gang verlaat, terugkomt en weer naar de projectors kijkt, krijg je een andere boodschap:
Those looking for love must pursue their destiny... if you seek truth, you must find the undying myth... Hurry!!!.. Hurry!!!...Hurry!!!
(Degenen die op zoek zijn naar liefde moeten hun lotsbestemming volgen...als je de waarheid zoekt, moet je de onsterfelijke mythe vinden...HAAST JE!!!...HAAST JE!!!...HAAST JE!!!!)


Rhodan vraagt zich af, wie hem deze vreemde boodschappen stuurt.


Rhodan's kantoor
Ga naar Rhodan's kantoor. Loop de trapjes op en klik op de LAOTSE computer.
Tamira, de Eerste Terrabewoner (presidente van de aarde) verschijnt als hologram. Ze vraagt Rhodan wat er gebeurd is en verdwijnt dan weer. Rhodan is gefrusteerd. Niemand lijkt hem te willen helpen hier weg te komen.
N.B.: De verschijning van Tamira kan ook eerder of later gebeuren.

Klik met het icoon van Ulan Soso op de positronische computer.
Lees de informatie. De Solar Residentie is eingelijk één groot levend mechanisme. Klik op de tekst en de Swoonish Omega decimal minuscule formule wordt meteen door Rhodan gedownload naar zijn inventaris.
Bekijk (rechtsklik) hem in je inventaris. De tekens zijn niet alleen in Swoonish, maar ook in Arkanide en Terraanse getallen weergegeven.

Klik ook met de afstandsbediening die je in Bull's kantoor vond, op de computer. Met het apparaat kun je tot 8 regels tekst bewerken en hij is bruikbaar tot op een afstand van 3 km.

Verlaat Rhodan's kantoor en ga naar rechts naar de transporteur die je naar het platform brengt.


Platform
Als je op het platform aankomt, zie je de technicus in gesprek met de bionische specialist. De technicus komt op Rhodan af en zegt dat hij de onderhoudsterminal niet kon repareren, omdat hij de codes van dit verouderde model niet kent.
De bionische specialist zegt dat Rhodan het misschien wel kan vragen aan Ulan Soso, per slot heeft die het gebouw ontworpen.
Haal de Swoonish Omega formule uit je inventaris en klik ermee op de technicus. Hij denkt dat hij er met een beetje puzzelwerk nu wel uitkomt en gaat meteen aan het werk.

Praat met de bionische specialist. Je ziet dat hij zijn thermo-scanbril niet draagt.
De bril ligt op de grote witte lunchdoos, die achter Rhodan op de grond staat. Klik erop en hij mag de thermo-scanbril (thermo scan glasses) lenen.


Mondra's kantoordeur
Ga via de transporteur terug naar de Grote Hal.
Loop naar de deur van Mondra's kantoor op het Kristalkruispunt.
Klik met de thermo-scanbril op de vierkante plaat boven de deur. Rhodan kan nu door de afdekplaat de verlichte cijfers lezen: 256.


Onderhoudsruimte
Ga door de gang naar de Grote Hal. Ga via de transporteur naar het platform.
Ga verder naar de hangar en loop de onderhoudsruimte in.
De technicus is hard aan het werk en wil niet opgejaagd worden.
Raap de groene doos op, die op de grond staat. Rhodan denkt dat het een gereedsschapskist is, maar het blijkt een lunchdoos te zijn.

Klik op het rechter apparaat.
Voer via de + en - onderaan het kantoornummer van Mondra in: 256.
Zoek dan bovenaan de buis de bijbehorende code.
De 6 weet je, maar de 2 en de 5 staan niet bij de andere buizen. Kijk naar de Swoonish Omega formule in je inventaris. Hier vind je de juiste symbolen.
Voer ze dan in. Als je het correct deed, is nu ook Mondra's kantoordeur open.


Mondra's kantoor
Ga naar het Kristalkruispunt en klik op Mondra's deur. Hij is inderdaad open en Rhodan stapt naar binnen.
recht voor je zie je een rek met vazen en dergelijke, die Mondra verzameld sinds ze geïnteresseerd is geraakt in archeologie.
Loop verder naar links. Een agressieve vleesetende plant houdt Rhodan tegen.
Rechts van de plant staat een grote lage kist, die door een illegaal militair schild beschermd wordt. Rhodan kan niet dichterbij komen, vanwege de plant.
Verlaat Mondra's kamer.


Rhodan's kantoor
Ga naar de supercomputer in Rhodan's kamer.
Haal het plant-icoon uit je inventaris er klik ermee op de computer. Je leest dat je deze vleesetende plant alleen moet benaderen, direct na zijn maaltijd. Als er niets eetbaars te vinden is, kun je ook Suurgvliegen op hem loslaten. Ze hebben een kalmerend effect op de plant.
Rhodan herinnert zich dat Mondra die vliegen op het dakterras kweekt.

Je kunt ook nog met de thermo-scanbril en de lunchdoos op de computer klikken voor meer informatie.
Daarna is het tijd om iets te gaan doen aan die soldaten op het dakterras, die Rhodan steeds wegsturen.
Vleesetende plant  

Platform
Ga met de transporteur in de Grote Hal naar het Platform.
De bionische specialist vraagt zijn thermo-scanbril terug. Rhodan wil de bril graag kopen en daar wil de specialist later nog wel eens over praten. Nu heeft hij de bril zelf nodig.


Onderhoudsruimte
Loop via de hangar naar de onderhoudsruimte.
De technicus vertelt dat hij het deel dat de schoonmaakrobotjes bestuurt, gerepareerd heeft. Het andere deel wil hij na lunchtijd in orde maken. Aangezien Rhodan zijn lunchdoos heeft gestolen, verlaat de man de ruimte om ergens anders te gaan eten.

Klik op de machine waaraan hij werkte (links).
Je ziet dat de rechterhelft, waarmee je de robotjes aan het werk kunt sturen, actief is.
Klik op de onderste optie "TERRACE", om de robotjes naar het dakterras te sturen.
Verlaat daarna de onderhoudsruimte.


Dakterras
Ga via de transporteur naar de Grote Hal.
Loop naar links door de Gang en stap in de transporteur die Rhodan naar het dakterras brengt.
Je ziet dat overal robotjes aan het werk zijn, terwijl de soldaten erachteraan rennen. Die hebben geen tijd om op Rhodan te letten!

Rechts van de transporteur ligt het uitgeschakelde schoonmaakrobotje van Bully. Klik erop en Rhodan vindt de missende rompplaat met letters van het ruimteschipmodel.
Links, voor de grote glazen koepel, ligt het hoofd van de gevechtsrobot, dat Mondra eraf mepte. Raap hem op.

Loop de trappen op, naar het grote gevleugelde standbeeld.
Links zie je een grote metalen kom, waar vliegen rondzwermen. Zet je lunchdoos op de grond voor de kom. Terwijl de doos vertelt hoeveel calorieën in je lunch zitten, vangt Rhodan een aantal Suurgvliegen.
Rechts, bij de omgevallen stoel, zie je op de beschadigde vloer iets goudkleurigs liggen. Raap het op. Het zijn een paar van die anti-schild capsules, waar de soldaten over spraken.
Ga de trappen en met de transporteur terug naar het Kristalkruispunt.


Mondra's kantoor
Ga Mondra's kantoor in. Loop naar links en zet de lunchdoos met vliegen voor de vleesetende plant.
Nu hij zeer druk bezig is, kun je verder naar links lopen, naar Mondra's bureau.


Mondra's aantekenboek
Links op het bureau ligt Mondra's aantekenboek (notebook). Raap het op en lees het daarna (rechtsklik).
Mondra kreeg het verzoek om een expositie te organiseren over de Mythologische Illochim. Mondra doet onderzoek naar het wel of niet bestaan van deze Illochim, die op engelen zouden lijken volgens oude Joodse legendes. De Arkonides zeggen dat het gevleugelde draken zijn met een vurige adem. Een kunstkenner, die alleen bekend staat als Q.B. en geld in het project stopt, stuurt haar foto's van oude gravures en een lensachtig kunstvoorwerp, dat gemaakt zou zijn door Illochim. Mondra heeft er een ongemakkelijk gevoel bij, want het geschenk komt aan op haar geheime privé-adres.
De bijzondere lens is gemaakt van een totaal onbekend materiaal. Mondra wil via haar vriendin Kari aan expert Daellian vragen de lens te onderzoeken.

Mondra vindt ook nog antieke teksten uit Mesopotamie over de Illochim.
Ze heeft een tabel opgenomen waarin de schrifttekens in 3 talen te zien zijn.

Daellian wijst haar verzoek af als onnuttig en onzinnig. Maar samen met Kari ontdekt Mondra, dat de lens waarschijnlijk is gemaakt van supran, een oud en zeldzaam soort kristal.
In archieven vond Mondra informatie over een Illochim voorwerp dat uit de diepzee was opgevist. Vreemd genoeg zijn veel gegevens over deze periode uit eht archief "verdwenen".

In het Museum voor Intergalactische Kunst op Titan, vindt Mondra voorwerpen die, naar men beweert, toebehoorden aan de Illochim.

Uiteindelijk concludeert Mondra, dat de Illochim van buiten ons zonnestelsel kwamen, technisch op een hoog niveau stonden en een poos op aarde verbleven in de prehistorie.

De Arkanides op Titan weigeren medewerking te verlenen aan de expositie en lenen geen kunstvoorwerpen uit. Ook de Arkanides hebben namelijk de Illochim ontmoet, maar daar verliep het contact gewelddadig.
Via via heeft Mondra gehoord over een robot gemaakt met Illochim technologie.
Nadat ze dit ontdekt heeft, werkt de curator van het museum ineens wél mee.
En Mondra krijgt het dringende verzoek van Tu-Ra-Cel, hoofd van de Arkanide veiligheidsdienst, om niet verder te graven in de geschiedenis.

Als Mondra thuis de tentoonstellingsstukken uitpakt, blijkt er een beschadigde servo-robot tussen te zitten. Ze vindt dit zeer eigenaardig en beslist geen toeval. Ze wil het verder onderzoeken.

4 weken voor de opening van de expositie krijgt ze bericht van de Arkonide museumdirecteur, dat hij iets sensationeels ontdekt heeft. Mondra wil hem de dag erna bezoeken.
Dit is de laatste aantekening in het boek. Sluit het aantekenboek.

Bekijk nog de stapel boeken links van het bureau en het vreemde apparaat rechts van het bureau.


Kist
Ga dan naar de kist, rechts van de vleesetende plant.
De kist wordt door een schild beschermd. Haal de anti-schild capsules uit je inventaris en gebruik ze op de kist.

Kijk daarna in de kist. Haal het vreemde lens-achtige voorwerp en de beschadigde servo-robot uit de kist.
Dit zijn de voorwerpen waarover Mondra in het aantekenboek sprak.
Nu nog een manier vinden om hier weg te komen en Mondra zelf te zoeken.
Verlaat Mondra's kantoor.
Glider  

Kristalkruispunt
Als je Mondra's kantoor verlaten hebt, kom de technicus op je af. In zijn kielzog het haperende hologram uit de Gang.
Rhodan vraagt hem of hij het hologram ook wil repareren.


Grote Hal
Loop naar de Grote Hal. Hier komt de bionische specialist op Rhodan afgelopen. Hij kan verder niets repareren en hij geeft Rhodan de thermo scanbril cadeau.


Bully's kantoor
Ga Bully's kantoor in. Loop naar de tafel met de model ruimteschepen.
Plaats het gevonden rompstukje op de blauwe vliegende schotel. Dit ruimteschip het dus "Le-Clyi-Lercyi". Rhodan stopt het Le-Clyi-Lercyi modelschip meteen in zijn inventaris.
Maar als je deze naam intikt als wachtwoord op Bully's computer, gebeurt er niets!


Rhodan's kantoor
Ga naar de supercomputer in Rhodan's kantoor.
Klik met de vliegende schotel op de computer voor meer informatie over dit ruimteschip. Je leest dat het schip in aardetaal gewoon "Leclerc" genoemd werd.

Nu je toch hier bent, kun je ook meteen informatie opvragen over de andere pictogrammen die je nog niet hier gebruikt hebt.
De kapotte servo-robot is een model dat gebruikt wordt als bediende op de Waringer Academie, vanwege zijn absolute discretie en talenkennis. Het geheugen van deze robot, model "Abraham", is gewist. In zijn basisgeheugen zit nog informatie over het allerlaatste dat hij zag, voor hij uitgeschakeld werd. De info is alleen toegankelijk als je de robot geactiveerd krijgt.

Het lens-achtige voorwerp wordt niet herkend en geclassificeerd als zijnde van buiten het zonnestelsel afkomstig.

Kari Levian is Mondra's beste vriendin. Ze spreekt meerdere talen, is een IT-specialiste en persoonlijk adviseur van Daellian. Ze heeft ook de verantwoording over zijn glider.

Het hoofd van de vechtrobot die Mondra uitschakelde, is voor het grootste deel van onbekende technologie. De gebruikte positronen zijn van Gataser Blues oorsprong. Waarschijnlijk is de robot op afstand bestuurbaar.
Rhodan denkt niet dat de robot door de Blues gestuurd is.


Bully's kantoor
Ga terug naar de computer in Bully's kantoor en typ als wachtwoord Leclerc in.
Duw daarna op de entertoets op je toetsenbord en Rhodan heeft toegang tot Bully's computer.

Het laatste bericht aan Bully kwam van Mondra. Ze wil hem en Rhodan op het terras ontmoeten. Ze hoopt dat Bully de gevraagde informatie over Martel heeft. Zo niet, dan wil ze zelf op onderzoek gaan in Martel's laboratorium.

Het laatste document dat Bully bestudeerde, is een plan van de veiligheidsschilden van de residentie. Er verschijnt een blauwdruk. Ga met je cursor over de grote rode stippen voor meer details.
Rhodan gelooft niet dat Bully iets te maken had met Mondra's ontvoering, maar vreemd toevallig is het wel.

Verder ontdekt Rhodan dat Martel onder observatie stond. Het ergert hem dat Bully daar niets over vertelde.
Er zit ook een plattegrond van het Robotica Instituut op de Waringer Academie in de computer, Rhodan download de plattegrond naar zijn eigen PDA.

Dan komt er een boodschap binnen van Bully zelf, die verbaasd merkt dat Rhodan achter zijn computer zit. Maar de verbinding is nogal slecht en Bully wil nu niks uitleggen.
Er zit voor Rhodan echt niks anders op dan zelf de zaken te gaan onderzoeken.


Hangar
Ga via de transporteur in de Grote Hal naar het Platform. Loop verder naar de hangar.
Praat met Yuri, die nog steeds aan het defecte oplaadstation werkt. Geef hem de kapotte servo-robot en vraag of hij hem weer aan de praat kan krijgen. Yuri zegt dat dit model RIWA 17-08 is en door het Robotica Instituut werd gemaakt. Hij voert het serienummer in en de robot speelt zijn laatst opgenomen beelden af.
Je ziet hoe Martel in gesprek is met de twee witharige Arkonides, die je in het beginfilmpje op de planeet zag.
Na de opname bekeken te hebben, loopt Yuri weg om de robot discreet op te bergen.


Onderhoudsruimte
Ga naar rechts, de onderhoudsruimte in. De technicus laat weten dat de terminal nu helemaal gerepareerd is en vertrekt.

Klik op de onderhoudsterminal. De holoprojector is nu ook actief.
Klik op de onderste optie en stuur Rhodan's hologram naar de hangar.
Verlaat dan de onderhoudsruimte.

Je ziet hoe het hologram verschijnt en de bewaker van de glider bezig houdt.
Rhodan stapt automatisch in Mondra's glider en vliegt naar de Waringer Academie.
Terrania - Waringer Academie 

Rainbow Koepel - landingsplatform
Rhodan arriveert op het landingsplatform van de Rainbow Koepel.
Bekijk de omgeving en ga klik dan aan de rechterkant op de deuropening.
De deur bevat een login systeem. Rhodan wil niet dat Mondra's ontvoerders hem herkennen, mochten ze hier zijn. Hij besluit zijn PDA-transformer te gebruiken en zichzelf te vermommen als Laszlo Daikonu.

Dan logt hij in bij de deurbeveiliging. De stem zegt dat hij een 24-uurs bezoekerspas kan afhalen in de lobby.
Ga naar binnen.


Shuttle aanlegplaats
Aan de andere kant van de gang arriveer je bij de shuttle aanlegplaats.
Praat met de vreemdeling die hier op het randje staat. Hij is zijn groep kwijt en heeft behoefte aan contact.

Bekijk het reclamehologram links op de rand.
Mondra's expositie wordt gehouden in het Thora museum. Dit museum was een geschenk van de Arkonides.


Op de rand zie je ook ronde cirkels geschilderd. Dit is de plek waar de shuttle aanlegt. Achter de cirkels zie je een rechthoekige holoplaat. Klik erop.
Een plattegrond van de Rainbow Koepel verschijnt, met de halteplaatsen van de shuttle. Rhodan heeft autorisatie nodig voor de meeste plekken. Alleen de lobby en deze aanlegplaats zijn actief als je er met de cursor overheen gaat.
Klik op de lobbyhalteplaats en de shuttle komt aanzweven. Rhodan stapt in.


Lobby
Aangekomen op de halteplaats van de lobby, loop je de roltrap af.
Rechts onderaan de roltrap zie je een openbare computer, die Bully heeft laten plaatsen.

Loop een klein stukje verder naar rechts.
Recht tegenover de roltrap zie je een balie. Spreek de juffrouw achter de balie aan. Ze geeft Rhodan zijn 24-uurs bezoekerspas voor de Waringer Academie. De enige plekken die Rhodan hiermee mag bezoeken zijn de landingsplaats, de lobby en het cafetaria.

Klik met het icoon van Aimo Martel op de receptioniste en Rhodan zegt dat hij dringend met Martel moet praten. Jammer genoeg kent niemand in Martel's laboratorium ene Laszlo Daikonu, dus krijgt Rhodan geen toestemming martel te bezoeken.

Klik met het icoon van Kari Levian op de receptioniste. Gelukkig kent Kari het pseudoniem van Rhodan wél, dus wordt op Rhodan's pasje aangetekend dat hij Kari in kan bezoeken.
Stap in de transporteur die je achter de receptioniste, in het midden van het ronde baliegedeelte ziet.


Kari Levian's kantoor
Kari's afdeling heeft Rhodan's vemomming speciaal voor hem gemaakt, vandaar dat ze hem herkent. Rhodan vertelt Kari dat Mondra ontvoerd is en vraagt om hulp.
Klik op het kleine zingende kristal op Kari's bureau. Kari heeft het van Mondra gekregen. Ze geeft het aan Rhodan zodat hij iets van Mondra bij zich heeft. Ze hoopt dat het hem kan helpen.

Laat Kari het icoon van Martel zien. Rhodan zegt dat hij toegang tot Martel's lab moet hebben. Kari verandert iets op Rhodan's pasje, zodat hij nu lid is van Daellian's staf en misschien makkelijk toegelaten wordt.

Laat Kari het hoofd van de vechtrobot zien. Ze zegt dat hij erover moet praten met een androïde wapenexpert van het Robotics lab. Rhodan kan een lijst van medewerkers opvragen bij de receptie. In de inventaris zit nu een icoon van het Robotic's Instituut.

Laat Kari de lens zien die je in Mondra's kist vond. Ze zegt dat Mondra hem ook al aan Daellian liet zien, maar dat die toen weinig tijd had. Hij werkte aan een experimentele scanner en zou hem waarschijnlijk nu graag willen testen op de lens. Kari gaat het meteen aan Daellian vragen.

Links van Kari's bureau zie je een vleesetende plant. Er ligt iets op de grond voor de plant.
Naast Kari's bureau staat een kleine groene container met vliegen. Raap hem op en geef hem aan de vleesetende plant. Daarna kun je het hoopje uitwerpselen (plant dung) oprapen.

Klik op het glanzende gedeelte op Kari's bureau. Rhodan maakt contact met zijn eigen computer en krijgt prompt een boodschap van Bully binnen. De verbinding is nog steeds slecht. Bully zegt dat Rhodan moet blijven waar hij is, de situatie is nog te instabiel.

Loop de trapjes af en probeer in de transporteur te stappen. Kari komt weer tevoorschijn. Ze vraagt of Rhodan later nog eens wil terugkomen. Daellian is momenteel druk bezig.
Stap in de transporteur om terug te keren naar de lobby.


Androïde wapenexperts  

Lobby
Loop naar de receptioniste en laat haar het icoon van het Robotics Instituut zien.
Ze vertelt dat er vandaag twee cybernetici aanwezig zijn, die gespecialiseerd zijn in mobiele androïde systemen: de Ara Nar-Khol en de mens Brendan Huber.
Huber is waarschijnlijk in het cafetaria te vinden.

Loop naar de openbare computer naast de roltrap.
Klik met de uitwerpselen van de vleesetende plant op de computer. Je leest dat er pijnstillers in zitten en een stof die gebruikt wordt om iemand weer nuchter te maken.


Cafetaria
Ga de roltrap op en loop rechtdoor, door de gang naar de aanlegplaats voor de shuttles. Klik op de holomap op bestemming "Cafetaria" (rechts bovenaan).

Als je met de schuttle op de plaats van bestemming bent aangekomen, ga je rechts het cafetaria in. Bekijk de reclameborden. Het is deze week "Blues week". Rhodan zegt dat het voedsel van de Blues niet te eten is, al vinden de Blues het zelf een delicatesse.

Aan de tweede bar zie je een man scheef op zijn stoel hangen. Het is Huber, een van de assistenten van het Robotics lab. Spreek de persoon met het platte hoofd (een "Blue") aan, die naast hem staat. Hij heeft Huber een "Slügöfro" gegeven en die is hem duidelijk niet goed bekomen.

Loop naar de balie aan de rechterkant. Spreek de barman aan. De barman heeft een enorm assortiment, maar Rhodan geeft de voorkeur aan een beker expresso. Klik met de geneeskrachtige uitwerpselen van de vleesetende plant op de beker expresso.

Loop terug naar de zieke man en geef hem de expresso-met-smaakje (flavoured expresso). Hij knapt er inderdaad meteen van op.
Laat hem het robothoofd zien. Huber is meteen geïnteresseerd en wil het hoofd wel onderzoeken. Hij neemt Rhodan mee en na gecontroleerd te zijn door de veiligheidsagent bij de ingang, mag Rhodan het Robotics Instituut in.


Robotics Instituut
Rhodan krijgt een klein rondleiding.
Achter de tweede deur aan de linkerkant liggen explosieven.
Aan het einde van de gang is een transporteur die rechtstreeks naar het kantoor van Martel gaat. Maar het ding werkt alleen op de stem van Martel zelf.
In de linker zijgang zie je deur naar de beveiligde hangar.


Huber's lab
Dan gaan de mannen naar het lab van Huber, die meteen het robothoofd gaat onderzoeken.
Bekijk alles in het lab. De robotarmen op de achtergrond zijn een androïde aan het testen in het Experimentle Lab, vertelt Huber.
Loop naar links. Op de tafel op de voorgrond staat een energie-oplader. Gebruik je Wing Swing afstandsbediening op het apparaat. Nu kun je het Leclerc-model op afstand besturen.

Huber zegt dat hij zijn collega Nar-Khol erbij gaat roepen. Die kan misschien meer ontdekken aan dit vreemde robothoofd.

Als Huber weg is, raap je de stem-simulator (voice simulator) op, die je achter de energie-oplader op een stoel ziet liggen.

Op het bureau dat helemaal achteraan tegen de wand staat, zie je een witte plastic doos (box). Raap die ook op.

Ga dan naar rechts en bekijk het apparaat waar Huber aan werkte. Rhodan zegt dat je hiermee die twee grote robotarmen in het Experimentele Lab kunt bedienen. Als hij wist hoe, dan kon hij daarmee de lab-assistenen afleiden, zodat hij vrij kon rondneuzen in het gebouw.

Klik op het verlaagde middelste gedeelte van het apparaat. Volgens Rhodan kun je hiermee ook andere dingen scannen, als alleen een robothoofd.
Leg witte plastic doos op de scanner. Plaats hier de vreemde lens van Mondra bovenop.
De robotarmen slaan meteen op tilt en Huber en Nar-Khol komen aanrennen. Huber zegt dat de robotarmen een oude Arkanide code ontvangen.

Dit is Rhodan's kans om de rest van het gebouw te doorzoeken. Loop naar links en verlaat het lab linksonder in je scherm.


Nar-Khol's lab
In de gang ga je door de deur rechtsonder, het lab van Nar-Khol in.
Je staat nu aan de andere kant van het experimentele lab met de robotarmen.
Op het bureau dat middenonder in het lab staat, ligt de identificatie chipkaart van Nar-Khol. Raap hem op. Rhodan wil proberen om de gegevens op zijn eigen kaart te laten zetten, zodat hij vrije toegang tot het lab heeft.

Loop verder naar rechts en klik op de monitor aan de wand. Rhodan zegt dat er een lijst met robottypes te zien is en hij download de lijst meteen in zijn eigen PDA.
Meteen hierna komen Huber en Nar-Khol aanlopen en gooien Rhodan het lab uit.
Aimo Martel  

Lobby
Rhodan staat even later boven aan de roltrap bij de lobby. Ga de roltrap af.
Als je wilt, kun je even over alle voorwerpen en personen die je intussen verzameld hebt, op de openbare computer informatie opvragen.

Het ID pasje van Nar-Khol geeft hem toegang tot het Robotics Instituut, de afdelingen die ermee samen hangen en de verblijven van de staf.
De stemsimulator (voice simulator) doet precies wat de naam aangeeft. Je kunt met de stem van een ander spreken.

Malcom Deallian had een aantal jaren geleden had hij een ongeluk, waarbij vrijwel zijn hele lichaam verbrandde. Zijn hersens worden daarom in een regeneratietank opgeslagen, van waaruit hij momenteel de Waringer Academie leidt.


Daellian's kantoor
Als je alle gewenste info gelezen hebt, ga je naar de transporteur achter de receptioniste. Stap in om naar Kari te gaan. Ze zegt dat Daellian al op Rhodan wacht, dus hij loopt meteen door het krachtveld gordijn.

Intussen heeft Nar-Khol een hologesprek met iemand. Zoals Rhoadan al vermoedde, is de Kara Nar-Khol niet te vertrouwen. De mannen zijn verontrust dat Rhodan het robothoofd als hun technologie herkende en dat hij in het bezit is van een voorwerp van supran. Inmiddels hebben ze wel de locatie van de "sleutel" weten los te peuteren van Mondra en staan ze op het punt actie te ondernemen.

Terug bij Rhodan kijk je rond in het kantoor van Daellian. Spreek dan het zwevende brein van Daellian aan. Laat hem het aantekenboek van Mondra zien. Hij vindt het allemaal onzin, maar hij kent iemand die wel in de mythe van de Illochim geloofde, een hacker die de naam Quint Essence gebruikt.

Laat Daellian het lensachtige vreemde voorwerp (unknown artifact) zien. Hij ontdekt enthousiast dat de lens een legering is van materie en anti-materie. De lens is een soort sleutel. Hij zegt dat degene die deze lens kan gebruiken, tegelijkertijd met alle wezens in het hele heelal kan communiceren.
Daellian brengt de frequentiecode (frequency code) van de lens over naar Rhodans PDA. Op dat moment probeert ook de hacker de code te pakken te krijgen, maar Daellian blokkeert hem.

Laat Daellian de plattegrond (floorplan) van het Robotics Instituut zien. Hij zegt dat hij Martel niet vertrouwt. Verlaat Daellian.

Laat Kari het ID-pasje van Nar-Khol zien. Ze zegt dat ze wel cryptologen weet die Rhodan kunnen helpen om de gegevens van Nar-Khol op zijn eigen ID-pasje te zetten. Als hij een "Gataser Blue" aanspreekt en zegt dat hij de regent wil vermoorden, zullen ze hem zeker helpen.
Dan verschijnt achter Kari een nieuwsbericht op het scherm. Laszlo Daikonu wordt door de politie gezocht in verband met de verdwijning van regent Rhodan uit de residentie.
Rhodan vindt het langzaamaan interessant worden. Verlaat Kari en ga met de transporteur naar de lobby.


Restaurant
Terug in de lobby ga je de roltrap op. Neem dan een shuttle naar het cafetaria.
Loop het cafetaria in. Helemaal acherin zie je een blauw gekleed persoon met een hoofd als een vliegende schotel. Dit is een Gataser Blue. Spreek hem aan. De man heeft geen zin met een aardbewoner te praten.

Loop naar rechts en spreek de kelner achter de balie aan. Rhodan bestelt een Blue's specialiteit, een muurtburger met wormen.
Terwijl hij staat te wachten op zijn bestelling, hoort hij de wormen praten.
Bekijk de wormburger in je inventaris. De wormen zijn in staat iemands geest te lezen en zelfs hallucinaties te veroorzaken.

Loop terug naar de Gataser Blue en geef hem de muurtburger.
Nu is de Blue wat toeschietelijker. Laat hem het ID-pasje van Nar-Khol zien. Hij past onmiddellijk Laszlo's pasje aan en wil daarna niks meer met Rhodan te maken hebben.

Verlaat het cafetaria. Klik rechtsonderaan op het blauwe holobord voor de shuttledienst.
Kies dan als bestemming "Robotics".


Robotics Instituut
Als je aankomt bij het Robotics Instituut, zie je een monteur bij het openstaande paneel van de ventilatieschacht staan mopperen, dat hij een bepaald onderdeel niet heeft. Dan loopt hij weg.

Loop naar het paneel. Op de grond ervoor zie je een piepklein wit ding liggen. Raap het op en bekijk het in je inventaris. Het is een diagram of plan van schachten. Combineer hem in je inventaris met de plattegrond van het Robotics Instituut.

Loop terug en ga naar rechts naar de ingang van het Lab. Geef de veiligheidsagent je ID en hij identificeert Rhodan als Laszlo, mét toestemming om het lab te bezoeken.

Loop naar de grote ronde deur links achter. Hij heeft een codeslot. Rhodan heeft dan wel een vervalste toestemming, maar hij kent geen deurcode.
Klik op "cancel" om de deur te verlaten.
Misschien moet je de veiligheidsman weglokken van zijn computer, zodat je die kunt doorzoeken.

Ga terug naar de openstaande ventilatieschacht. Klik erop. De schacht is te smal, Rhodan kan er zelf niet doorheen kruipen.
Plaats het Le-Clyi-Lercyi modelschip in de schacht. Je ziet meteen ook de afstandbediening van het schip in beeld. Bestudeer hem.
- Met de oranje pijltjes aan de linkerkant kun je naar rechts en links.
- Met de oranje pijltjes aan de rechterkant kun je naar voren of
  naar achteren.
- Met de ronde oranje knop aan de linkerkant laat je het modelschip
  ontploffen.
- Met de ronde oranje knop aan de rechterkant keert het schip terug
  in je inventaris en kun je opnieuw beginnen.
- Als het schip door de schacht gaat, zie je in het midden van de
  afstandsbediening witblauwe pijltjes. Zij geven de mogelijke richtingen aan, die je kunt volgen.

De bedoeling is, dat je met het schip door de schacht naar de ruimte met de explosieven vliegt. Daar kun je voor genoeg ophef zorgen om de veiligheidsman van zijn plek te lokken.


Schuif met je cursor naar de rechterkant van je scherm en de gecombineerde plattegrond van het Lab verschijnt. Linksklik en hij verdwijnt weer.

Zoek een route naar het midden van de kamer met "explosives".
Elk vierkantje is 1 stap naar voren (of achteren).
Een mogelijke route is:

- 3 keer naar voren - 1 keer naar rechts
- 4 keer naar voren - 1 keer naar links
- 7 keer naar voren - 1 keer naar rechts
- 12 keer naar voren - 1 keer naar links
- 3 keer naar voren
Rhodan zegt nu dat hij in het midden van de explosievenruimte is.
Duw op de linker ronde oranje knop en het modelschip zorgt voor een explosie, waarbij de deur uit zijn voegen knalt.


Surveillancekamer
Ga terug het Instituut in. De veiligheidsman loopt net weg. Ga door de glazen deur, links van het hokje waar hij zat, de surveillancekamer in.

Bekijk de monitoren. De meeste camera's zijn in de explosie beschadigd.
Midden op het bureau staat een doos met oude videobanden. Klik erop en je ziet op de middelste monitor hoe Martel naar de ronde deur loopt en een code intoetst. Luister naar de piepjes.

Haal de stemsimulator (voice simulator) uit je inventaris en klik op de doos met videobanden. Je ziet en hoort nu Martel die een nieuw soort graafmachine (drill) in een hangar bekijkt. Om verder te kunnen met dat project heeft hij toestemming van hogerhand nodig.
De stemsimulator neemt de stem van Martel op en kan hem nu voor 97% nabootsen.
Verlaat de surveillancekamer.


Labdeur
Loop naar de ronde deur.
Gebruik je thermobril op de deur (niet in de close-up) en je ziet het cijferslot. Je ziet dat de getallen 2 4 6 8 0 rood-actief zijn. Verlaat dit scherm door ergens te klikken.
Klik dan weer op de deur zonder de bril om het cijferslot in close-up te zien.
Herinner je nu de piepjes die je hoorde.
Toets 0 6 2 8 4 in en de deur gaat open. Ga naar binnen.


Nar-Khol's lab
Ga de eerste deur aan de rechterkant naar binnen. Het is Nar-Khol's lab.
Op de tafel onderaan in je scherm, waar je voorheen het ID-pasje opraapte, zie je nu een zilverblauwe schijf liggen. Raap de multi-frequentie chip op.

Loop verder naar rechts en raap de torso van een robot op. Die kan nog van pas komen zegt Rhodan. Verlaat het lab.


Hangar 2
Loop omhoog door de gang en ga aan het einde naar rechts.
Je ziet nu de deur van de hangar open en dicht rollen.
Plaats de torso van de robot in de deuropening om de deur te blokkeren. Daaran kan hodan de hangar in lopen.

Midden in de ruimte staat de grote graafmachine (drill). Klik erop. Rhodan zegt dat er iets niet in orde is met dat ding.
Op de grond voor de machine ligt een kleine blauwe bol. Klik erop. Het is een holoprojector en de grote graafmachine verdwijnt prompt als je hem uitzet.

Verlaat de hangar weer.
Op de gang komt Huber aangerend die zich vertwijfeld afvraagt waar die graafmachine is gebleven. Hij wist blijkbaar niet dat het nep was.


Martel's kantoor
Loop naar de transporteur, die de rechtstreekse verbinding naar Martel's kantoor is.
Gebruik je stemsimulator op de blauwe stemherkenningsbol bovenaan de transporteur.
Na een paar vergeefse pogingen herkent het apparaat de stem van Aimo Martel.

Stap in de transporteur.
In Martel's kantoor aangekomen loopt Rhodan naar rechts. Daar vind hij het lijk van Aimo Martel op de grond, inwendig doodgebloed.
Klik op het lijk en Rhodan raapt het data-kristal op, dat Martel in zijn hand hield.
Op tafel staat een klein, geel, glazen flesje, waar de restanten van iets zoets in zitten. Raap het op. Rhodan vermoedt dat Martel hiermee vergiftigd werd.

Kijk verder rond in de kamer. Aan de linkerkant zie je Martel's uniformcollectie en medailleverzameling. Het een en ander is op de grond gegooid.

Loop achter Martel's bureau. Klik met het data-kristal (dat eruitziet als een pasje) op de monitor op het bureau. Er verschijnt een boodschap van Martel aan Rhodan.
Martel weet dat hij vergiftigd is, maar is te trots om hulp te halen. Hij heeft medewerking verleend aan de ontvoering van Mondra. Hij hoopte met behulp van de Arkonide Kato da Trumort de aarde weer te herstellen in zijn oude glorie van heersers. Deze periode van vrede was niet naar zijn zin. In Rhodan's inventaris zit nu een foto van Kato da Trumort

Blijf naast de transporteur staan. Als er na een poosje nog niets gebeurd is, stap je in de transporteur.
Aangekomen in de gang stap je eruit. Draai je dan om en stap weer in de transporteur om terug te gaan naar Martel's bureau. Als Rhodan in de kamer van Martel staat, heeft hij het gevoel dat hij niet alleen is. Dan komt een vrouwelijke Arkonide op hem af en slaat hem neer.
Gevangen  

Rhodan komt weer bij, opgesloten in een cel.
Gebruik links achteraan het urinoir. Rhodan zegt dat er iets op de muur zit, dat hij niet kan identificeren.
Aan de rechterkant zie je een wandtafeltje. Raap het dienblad met eten (tray of food), de beker water (cup of water) en de lepel (spoon) op.

Loop naar de linkerkant en gooi de beker water tegen de muur.
Rhodan kan nu de tekst lezen die iemand erop heeft geschreven: Take the pen in the light. Close the contact in the gap. (Neem de pen in het licht. Sluit het contact in de spleet).

Kijk naar de spleet tussen de muur en de vloer. Er ligt iets, maar Rhodan kan er niet bij.
Gebruik je lepel om een kleine metalen pijp (small metal pipe) uit de spleet te vissen.

Loop nu naar de onderkant van je scherm.
Rhodan staat voor een onzichtbaar krachtveld, dat zijn cel afsluit. Een bewaker komt aanlopen. Hij zegt dat Rhodan vermomming wegviel, toen zijn pols-PDA werd afgenomen. Ondanks het feit dat hij de Regent is, is hij gevangen gezet op beschuldiging van diefstal, vernielen van staatseigendommen en het vermoorden van Martel.
Zijn bezittingen zweven in het ronde verlichte kastje in de achterwand en worden onderzocht. Mondra's zingende kristal ligt op een bankje rechts van het ronden kastje.

Rhodans protesten helpen niet. De bewaker loopt weg.
Dan komen drie kleine schoonmaakrobotjes aanrollen. Ze willen Rhodan helpen, maar zijn te klein. Rhodan begint het een beetje vreemd te vinden. Eerst die rare boodschappen in de holoprojectors en nu die rijmende robotjes.

Herinner je, dat de zingende kristallen zeer gevoelig zijn voor electronen verstoringen.
Haal het metalen pijpje uit je inventaris en klik ermee op het onzichtbare krachtveld van Rhodan's gevangenis. Het krachtveld wordt verstoord en het zingende kristal reageert onmiddellijk met geluid.

De bewaker komt aanlopen. Hij ergert zich aan het zingende kristal, maar loopt weer weg.
Blijf met het metlaen pijpje in het krachtveld prikken, totdat de bewaker stapelgek wordt van het zingende kristal. Hij zal hem aan een schoonmaakrobotje geven en weer weglopen.
Het schoonmaakrobotje legt het kristal voor het krachtveld van Rhodan's cel neer, dat prompt uitvalt.

Verlaat je cel en loop naar het verlichte ronde kastje met Rhodan's spullen.
Duw op de kleine witte knop rechts van het kastje. Haal daarna Rhodan's spullen uit het kastje.

Loop de trappen af en verlaat de ruimte.
Buiten ziet Rhodan een glider, onbewaakt en open. Zou dit weer het werk zijn van Rhodan's onzichtbare helper, vraagt hij zich af.
Stap in de glider. Rhodan vliegt naar het Thora's Museum op Titan.
Titan - Thora's museum 

Buiten
Aangekomen op de landingsplaats voor een hoog smal gebouw, bekijk je eerst alles. Klik op de glider. Rhodan zegt dat iemand wilde dat hij hier kwam, maar hij weet niet of het een vriend of vijand is. In ieder geval wil hij de museumdirecteur bezoeken. Hij heeft het gevoel dat die iets te maken heeft met Mondra's ontvoering.

Klik op de grote bloempot die je op de achtergrond bij de standbeelden ziet staan. Rhodan zegt dat hij de enige bezoeker van het museum is, omdat de expositie nog niet geopend is.

Kijk naar het standbeelden van de Arkonide naast de trap. Ze wijzen in de richting van het centrum van het Arkonide Rijk.
Loop dan de trap op en ga het museum in.


Entreehal
Kijk rond. Links zie je een aantal hologrammen met voorwerpen uit de tentoonstelling. Links en rechts in de gang staan kleine servo-robots, die als gids bedoeld zijn, maar ze zijn allemaal op non-actief gesteld.
Het gele ding in het midden is de entree-balie. Er zit niemand achter.
Boven de balie hangt een groot hologramscherm, waarop het meest bijzondere stuk van de tentoonstelling te zien is: een grote robot van onbekende herkomst.

Loop verder door de gang. Rhodan ontmoet het hologram van de museumdirecteur die hem welkom heet. De expositie toont de waarheid achter de Mythe van de Illochim, of Yillod Zhymii, zoals ze in Arkanide genoemd worden. Alhoewel de expositie nog niet officieel geopend is, mag Rhodan toch een aantal stukken bekijken. Wel moet er op zijn veiligheid gelet worden en daarom valt de grote voordeur achter hem dicht.


Centrale Expositieruimte
Loop verder in de richting van het grote standbeeld, dat in het midden van de Centrale Expositieruimte staat.
Dit is een standbeeld ter ere van Thora. Het is een diplomatieke geste van de Arkonides ten opzichte van de Aardbewoners.
Duw op de knop op het platform, rechts van het standbeeld.
Het standbeeld zakt in de vloer. Als je van het platform afstapt, komt het weer omhoog.


Transporteurs
Bekijk de blauwe lijnen rondom de deuropeningen. Het zijn transporteurs. Dat betekent dat je niet persé in de kamer achter de deuropening terecht hoeft te komen. Als je door die blauwe lijn stapt, ben je in een oogwenk in een voorgeprogrammeerde ruimte.

Steeds als je een expositieruimte aan de onderkant van je scherm verlaat, kom je uit bij Thora's standbeeld.
Verlaat je de expositieruimte via de trap achterin, dan kom je, dankzij die transporteurs in de deuropeningen, in een andere expositieruimte. Rhodan moet dus een manier vinden om de transporteurs uit te schakelen, zodat hij vrij door het gebouw kan lopen.


Illochim expositie
Loop door de deuropening links van Thora's standbeeld naar de eigenlijke expositie over de Yillod Zhymii (Illochim), de expositie die Mondra heeft ingericht.
Luister naar het bijbehorende praatje van het directeur-hologram.
Als je het praatje nogmaals wilt horen, kun je op de draaiende cirkel op de vloer klikken.

Het eerste dat je ziet zijn grote tegels met gekleurde randen, die op een bak water drijven.
Klik op de transparante zuil naast de tegels. Je krijgt informatie over het spel Ylohin, waarbij deze tegels gebruikt werken.

Aan het plafond, in het midden van de ruimte, hangt een uitstalkast met het beroemde botje van een Illochim vleugel. Een projector heeft de hele Illochim om het botje geprojecteerd.
Als je tegen het projectorzuiltje duwt, kantelt de uitstalkast naar beneden.
Rhodan zegt dat hij de projector misschien kan gebruiken om bij de echte botten in de uitstalkast te komen. Maar dan heeft hij wel iets nodig dat het zuiltje op zijn plek houdt, want als hij naar het bot loopt, komt het zuiltje weer omhoog.

Verlaat de ruimte aan de onderkant om naar Thora's standbeeld te gaan.


Invasie Expositie
De deur achter Thora's standbeeld leidt naar de expositie over de invasie van de Yillod Zhymii. Deze expositie is nog niet toegankelijk voor publiek, volgens het hologram.
Loop na het praatje door de ruimte en beklim aan het einde de trap en ga door de deuropening.


Tussenruimte
Je arriveert in een tussenruimte met een ronde oranje machine met cirkels.
Loop een stukje de kamer in en Rhodan hoort geschreeuw. Hij denkt dat het Mondra is en wil haar zoeken.

Klik op de oranje machine. Hij is niet actief, zegt Rhodan.

Rechtsonderaan in de kamer zie je een apparaat met een hendel.
Het is een pompschakelaar. Duw de hendel nog niet omhoog. Als je het wel gedaan hebt, trek hem dan naar beneden om hem in de originele stand terug te zetten.


verlaat de tussenruimte door de rechter opening en je komt uit in de expositieruimte links van Thora's standbeeld, de Illochim tentoonstelling.


Arkonide tentoonstelling - Dagor Zwaard
De deur rechts van Thora's standbeeld leidt naar de tentoonstelling over de grote militaire macht van de Arkonides, tienduizend jaar geleden, toen ze de Illochim verdreven uit het melkwegstelsel.
Bekijk de tentoongestelde stukken. Voor informatie erover klik je op het rechthoekige oplichtende scherm aan de voet van het stuk.
Ze staan achter een krachtveld. Rhodan denkt dat het wel de moeite waard kan zijn om te proberen door het krachtveld te breken.

In het midden van de ruimte staat een groot zwaard achter een krachtveld. Klik op de voet van de zuil voor informatie over het Dagor Zwaard. Rhodan denkt dat het niet zou misstaan in de opgeheven hand van Thora's standbeeld.

Links zie je een gevechtsrobot staan. Lees het oplichtende infoschermpje achter de robot. Het is een Perikon 300 Type 558025, op afstand bestuurbaar en in staat te reageren op een vermeende aanval.

Rechtsklik in je inventaris op de lijst met robottypes.
Linksklik in het popup schermpje en je kunt het typenummer "558025" van de robot invullen met behulp van de pijltjes. Klik op OK.
Je leest nu dat de frequentie (frequency) voor afstandsbediening 849,109 is.
Sluit het scherm.

Combineer in je inventaris de Wing Swing afstandsbediening met de multi-frequentie chip, die je in het lab van Nar-Khol vond. Je hebt nu een universele afstandsbediening (Wing Drive).
Rechtsklik in je inventaris op de universele afstandsbediening.
Linksklik op het popup scherm en vul de frequentie "849109" van de gevechtsrobot in. Klik daarna op het oranje knopje onderaan.

Pak nu de universele afstandsbediening. Je cursor is nu geel. Klik ergens in de ruimte en je ziet hoe de robot daar naar toe loopt.
Klik op het krachtveld waar het zwaard achter staat. De robot rent erop af, maar heeft niet genoeg vaart om door het krachtveld te breken. Dat kan dus beter.

Verlaat de ruimte aan de onderkant van je scherm en je bent weer in de hal met Thora's standbeeld.
Gebruik de universele afstandsbediening twee keer op het platform waar Thora's standbeeld staat. De gevechtsrobot gaat naast het standbeeld staan.

Loop terug naar rechts, naar de Arkonide expositieruimte.
Gebruik de afstandsbediening op het krachtveld waar het zwaard achter staat. De robot komt aanrennen en ditmaal lukt het hem om het krachtveld te breken.
Raap het Dagor Zwaard (sword) op.


Thora's standbeeld
Ga terug naar Thora's standbeeld.
Duw op de knop om het standbeeld in de vloer te laten zakken. Haal dan het Dagor Zwaard uit je inventaris en plaats het in Thora's opgeheven hand. Het zwaard zorgt voor licht in de holte in het plafond boven het standbeeld.

Kijk omhoog in de holte.
Rhodan ziet een afbeelding van de 4 planeten van Tiga Ranton, het Arkonide Rijk: de Planeten Arkon 1 tot 4.
Deze afbeelding zag je ook op de oranje machine in de tussenruimte!


Tussenruimte
Ga door de deur achter Thora's standbeeld, naar de expositie over de Invasie.
Loop verder de trappen op en ga naar de Tussenruimte.

Klik op de oranje machine met de cirkels.
Doordat je het Dagor Zwaard in Thora's standbeeld stak, heb je deze machine geactiveerd. De blauwe transporteurlijnen verdwijnen rond de deuropeningen!
Loop door de rechter opening en je komt ditmaal niet uit in een andere expositieruimte!
Illochim Robot  

Kathedraal
Vanuit de tussenruimte kom je nu in de kathedraal van het museum met het pronkstuk van de tentoonstelling: een gigantisch grote robot. Bekijk het ronde gat aan de onderkant van de robot. Rhodan zegt dat het precies de vorm vam de supran lens heeft. Maar hij kan er zo niet bij om zijn lens in het gat te stoppen.

Links van de robot staat een soort transportkarretje met gasflessen en een stapel platte stenen tegels. Rhodan zegt dat de tegels er net zo uit zien als de tegels van het Ylohin spel.

Loop naar rechts en stap in de transporteur.
Deze transporteur gedraagt zich als een normale lift. Je krijgt drie plaatjes/verdiepingen te zien, waaruit je kunt kiezen. Je bevindt je zo te zien nu op de middelste verdieping. Kies voor het bovenste plaatje.


Bovenste verdieping
Op de bovenste verdieping kun je de robot van bovenaf zien.
Je ziet een hexagonale sectie, waarvan Rhodan niet weet wat de bedoeling is.
Loop vanaf de transporteur over het pad naar links. Aan het einde is een deur, die alleen vanaf de andere kant geopend kan worden.


Onderste verdieping
Stap weer in de transporteur en ga ditmaal naar de onderste verdieping.
Je ziet dat de Illochim Robot op en platform staat, omgeven door een gracht met water.

Op deze verdieping zie je ook 3 deuren.
Klik op de linker deur. Rhodan kan hem niet handmatig openen. Voor de deur is een klein opstapje. Rhodan zegt dat het een contacttegel (contact tile) is.

Klik op de middelste deur. Voor deze deze deur heeft Rhodan de juiste positronische sleutel nodig. Hij is nu gesloten.

Loop naar de rechter deur. Ook deze deur is dicht. En ook deze deur heeft een contacttegel in het opstapje. Rhodan denkt dat de twee met elkaar in verband staan.

Loop terug naar de linker deur. Gebruik je afstandsbediening op de deur. De gevechtsrobot komt uit de transporteur. Laat hem op het trapje voor de linker deur staan.

Loop naar de rechter deur. Als Rhodan nu op het opstapje gaat staan, gaat de deur open.
Ga naar binnen.
Deze kamer is een pompstation. Bekijk de pomp van dichtbij. Je ziet een groene lichtbalk en drie draaiwielen. Het middelste draaiwiel staat verticaal, de andere twee horizontaal. Er gebeurt niets zichtbaars als je eraan draait. Alleen de lichtbalk gaat rood branden. Aangezien je nog niet weet welk wiel voor welke ruimte is, laat je de draaiwielen nog even staan zoals ze stonden.

N.B.: Als je in de tussenruimte de hendel van de pomp omhoog hebt gezet, zie je nu een gele lichtbalk en zijn de draaiwielen geblokkeerd.

Verlaat het pompstation.
Ga met de transporteur naar de middelste verdieping.


Tussenruimte
Loop aan de onderkant van je scherm terug naar de tussenruimte.
Loop verder naar links naar de Invasie Expositie.


Invasie Expositie
Door het uitschakelen van de blauwe transporteurlijnen, heb je ook de krachtvelden van de uitstalkasten gedeactiveerd.
Steel een aantal voorwerpen. Rechts vind je een transportframe, geschikt voor een anti-zwaartekracht lift, zoals je leest als je erop rechtsklikt.
Aan de linkerkant vind je een staaf van Arrachieda erts (ore) en een mijnwerkerslamp (miners lamp) zonder batterij.

Ga via de onderkant van je scherm terug naar Thora's standbeeld.
Ga dan naar rechts, naar de Arkonides Expositie.


Arkonides Expositie
Ook hier zijn de krachtvelden van de uitstalkasten gedeactiveerd.
In de uitstalkast rechts vooraan zie een impuls beamer zweven. Volgens de beschrijving heeft dit wapen een richtmechanisme dat bestaat uit witte onzichtbare laserstralen. Haal de laserrichter (laser pointer) van het wapen af.

Loop verder door de zaal en ga de trappen op.
Nu de blauwe transporteurlijnen zijn uitgeschakeld, kom je in een opslagruimte terecht.


Opslagruimte
Je ziet een antal hele grote kratten, waarin waarschijnlijk de voorwerpen voor de tentoonstelling in vervoerd werden.
Achter de grote krat rechts, zie je twee kleine kratjes. Een van de kratjes is open. Haal hier een "object jack" uit. Dit is een anti-zwaartekracht apparaatje waarmee je zware voorwerpen kunt optillen.

Kijk naar de drie ronde glas-in-lood ramen. Het middelste raam is gebroken. Op de grond onder dit raam ligt een blauwe glasscherf (shard). Raap hem op.

Bekijk de kratten rechts van de plek waar de glasscherf lag. Er zaten wapens in deze kratten!
Loop naar links, langs de ramen en ga dan achterin de ruimnte, de trappen op.


Watertoren
Loop over de brug naar de andere toren.
De toren is geheel gevuld met water, maar het water is te vuil om te dienen als drinkwater. Rhodan ziet iets in het water liggen, dat lijkt op een glider of een raket.
Rechts is een lift, maar zolang de toren vol water staat, kan Rhodan hem niet gebruiken.
Hij zal dus het water weg moeten pompen. Wellicht met behulp van de pompinstallatie op de onderste verdieping van de kathedraal? Weer een taak erbij.
Ga helemaal terug naar Thora's standbeeld.


Illochim expositie
Ga vanaf Thora's standbeeld, door de deuropening rechts, naar de tentoonstelling over de Illochim.
Gebruik je anti-zwaartekracht apparaat (object jack) op de drijvende tegels van het Ylohim spel en Rhodan stopt alle Ylohim tegels (game pieces) in zijn broekzak. Ook heeft hij in zijn inventaris nu de spelregels (how to play) van Ylohim.

Verlaat de ruimte aan de onderkant om naar Thora's standbeeld te gaan.


Pompstation
Ga door de deur achter Thora's standbeeld, naar de expositie over de Invasie.
Loop door de ruimte naar de achterkant, beklim de trappen en ga door de opening naar de tussenruimte.
Loop verder naar de Kathedraal.
Stap in de transporteur en ga naar de onderste verdieping.
Hier ga je door de rechterdeur naar het pompstation.

Bekijk het paneel met de afsluitwielen van dichtbij.
Als alles goed is, brandt het licht groen en staat het middelste wiel verticaal (dus open) en de andere twee horizontaal.

Zoals je weet stond de reservoirtoren helemaal vol water. Het middelste wiel zou dus van de toren kunnen zijn. Draai aan het middelste wiel, zodat het horizontaal gesloten staat. Het lampje brandt rood.
Draai nu aan het linker wiel, zodat dit verticaal staat en open is. Het lampje brandt weer groen.


Tussenruimte
Verlaat het pompstation en ga met de transporteur naar de middelste verdieping
Loop onderaan in je scherm naar de tussenruimte.
Rechtsonderaan zie je hier een pompschakelaar. Duw de hendel van de pompschakelaar omhoog en Rhodan hoort hoe de pomp werkt.


Illochim Robot
Loop terug naar rechts naar de kathedraal en je ziet dat het water gestegen is tot aan de robot op de middelste verdieping.
Nu zou Rhodan tot aan de robot kunnen lopen áls er een brug was.


Haal de drijvende tegels van het Ylohim spel (game pieces) uit je inventaris en leg ze op het water voor de gigantische robot.

Nu zul je de tegels volgens de regels van het spel moeten kantelen/draaien, totdat ze een brug naar de overkant vormen. Lees dus even de spelregels in je inventaris.

Van onder naar boven moeten de tegelranden in de kleuren
rood - geel- groen - lichtblauw - donkerblauw - lila geplaatst worden.

Elke tegel heeft twee gekleurde randen. Je kunt alleen dezelfde kleuren tegen elkaar kantelen of een kleurtje tegen een rand zonder kleur.
Tegels die nergens tegenaan liggen, kun je niet verplaatsen.
Als je op een tegel klikt, zie je naar welke plek je hem kunt kantelen, doordat die aangrenzende plaatsen oplichten.
Om de puzzel in de beginstand te zetten, klik je op het radertjes-icoon onder de rode tegel die onderaan op zijn vaste plek blijft liggen. Rhodan raapt de tegels dan op.


Een van mogelijke oplossingen:

Kantel de lila/donkerblauwe tegel naar linksboven.
Kantel de groen/gele tegel naar rechtsboven.
Kantel de lila/donkerblauwe tegel tweemaal naar linksboven. Deze tegel ligt nu op zijn plek.


Kantel de donkerblauwe/lichtblauwe tegel omhoog.
Kantel de groen/gele tegel naar linksonder.
Kantel de geel/rode tegel naar rechtsonder.
Kantel de donkerblauwe/lichtblauwe tegel naar linksonder.
Kantel de donkerblauwe/lichtblauwe tegel omhoog. Deze tegel staat nu ook op de juiste plek.


Kantel nu de lichtblauwe/groene tegel naar rechtsonder.
Kantel de groen/gele tegel naar linksonder.
Kantel de lichtblauwe/groene tegel omhoog.
Kantel de groen/gele omhoog en dan naar rechtsboven.
Kantel de lichtblauwe/groene tegel naar rechtsonder.
Kantel de groen/gele tegel tweemaal naar beneden en dan naar rechtsonder. Hij ligt nu wel op de juiste plaats, maar niet met groene randen tegen elkaar.


Kantel de geel/rode tegel omhoog.
Kantel de groen/gele tegel naar rechtsboven.
Kantel de geel/rode tegel naar rechtsonder en dan naar beneden.
Kantel de groen/gele tegel naar beneden.
Kantel de geel/rode tegel naar linksboven
Kantel de groen/gele tegel naar linksboven. Nu ligt deze tegel wel correct op de juiste plek.

De enig overgebleven tegel kun je wel naar onderen kantelen, maar dan ligt hij niet goed aangesloten. Laat hem even liggen.

Kantel eerst de lichtblauwe/groene tegel naar linksonder.
Kantel dan de geel/rode tegel naar linksboven en dan naar rechtsboven. Nu ligt deze op de juiste manier gekanteld.
Dus kantel de lichtblauwe/groene tegel terug op zijn plek.
En tenslotte kantel je de geel/rode tegel op zijn plekje onderaan, tegen de rode tegel aan.


Lens
Als het looppad klaar is, loopt Rhodan vanzelf naar de overkant.
Hij plaatst de Supran lens in het daarvoor bestemde gat in de robot. De gigantisch grote Illochim Robot komt tot leven.
Maar dan wordt ook de gevechtsrobot die nu onder water voor de deur staat, actief.
Even later pompt een onderhoudsman van het museum het water weg en raapt de supran lens op.
Glider  

Ga met de transporteur naar de onderste verdieping van de kathedraal.
De gevechtsrobot ligt hulpeloos te stuiptrekken op de grond.

Rechtsachter van de transporteur op deze verdieping, zie je een stuk van een drijvende tegel die je gebruikte. Raap het stuk tegel (piece from Illochimn game op. Rhodan zegt dat het precies zwaar genoeg is om de holoprojector gekanteld te houden.

Ga met de transporteur weer naar de middelste verdieping en verlaat de kathedraal.
Ga via de Tussenruimte naar de Invasie expositie en verder naar Thora's standbeeld.


Illochim expositie
Loop vanaf Thora's standbeeld naar links, naar de Illochim tentoonstelling.
Ga naar de holoprojector en duw het zuiltje omver.
Haal dan het stuk tegel uit je inventaris en plaats het op het zuiltje.
Nu kun je naar de projectie lopen en het niet-geprojecteerde vleugelbot van een Illochim (bone from a wing) stelen.


Verlaat de ruimte en ga terug naar de Kathedraal


Illochim Scriptkamer
Ga met de transporteur naar de onderste verdieping van de Kathedraal
Loop door de deur waar de spartelende robot voor ligt.

Loop door de ruimte naar de trap aan de andere kant. De tunnel bovenaan de trap is te donker. Haal de thermobril uit je inventaris en klik ermee op de tunnel. Nu wil Rhodan wel doorlopen.

Kijk naar de rechterwand van de tunnel. Er staat een tekst in Arkanide op de wand gegraveerd. Rhodan zegt dat de Arkanides en de Illochim duidelijk meer contact hadden dan de museumdirecterur vertelde, op het gebied van handel en diplomatie.

Volg de tunnel naar links, naar de volgende ruimte, die zeshoekige van vorm is. In het midden van de kamer is het ronde luik van een transporteur. Ga op het luik staan. Rhodan vraagt zich af of hij de transporteur kan activeren.

Kijk naar de vierkante grijze tegeltjes aan de rechter wand. Er staan Arkonide schriftekens op. Rhodan zegt dat de tegeltjes van een materiaal zijn gemaakt, dat reageert op licht.
Combineer in je inventaris de blauwe glasscherf met de laserrichter (pointer).
Schijn dan met de gekleurde laser op de vierkante tegeltjes. Je merkt dat op de onderste rij, de tweede tegel van rechts oplicht.Open Mondra's dagboek en bekijk de tabel met schrifttekens.
De oplichtende tegel is in aardeschrift een Y.
Je kent één woord dat met een Y begint, namelijk het Ylohim tegelspel.
Schijn dus achtereenvolgens op de Arkonide tekens, die het woord Ylohim vormen.
Als je het correct deed, blijven alle letters van het woord verlicht en zal de transporteur geactiveerd worden.

Kantoor geheime dienst
Stap in de transporteur. Rhodan arriveert in een kantoor. Hij ziet nog net door het raam, hoe een ruimteschip vertrekt vanuit een van de torens. Hij heeft Mondra niet kunnen redden, maar weet in ieder geval dat ze nog leeft.

Kijk rond in het kantoor. Dit is waar de Tu-Ra-Cel, de geheime dienst van de Arkonides, Mondra gevangen hield.
Rechtsonder zie je een ligbed met een apparaat ernaast. Rhodan zegt dat het apparaat gebruikt wordt om Vialon-Trona toe te dienen, een zeer krachtig en verboden waarheidsserum.

Klik op de krat linksonder. Rhodan zegt dat de museumdirecteur waarschijnlijk die geheimzinnige Kato da Trumort is, die Mondra ontvoerde en waarmee Martel onderhandelde. Wat zocht hij in dit museum?
Op de krat ligt een rond voorwerp. Raap het op. Het is een badge van de Tu-Ra-Cel, altijd handig om te hebben.

Klik op de lichtjes helemaal onderaan bij de monitoren. Dit is de positronische computer. Klik erop met het icoon van Kato da Trumort. Rhodan leest dat Kato een gedecoreerd lid van de geheime dienst was, tot hij ontslagen werd. Hij is sindsdien zogenaamd spoorloos. Hij werd vaak in het gezelschap gezien van ene Tachio da Xena.
Klik op de tekst en Rhodan leest de info over da Xena, die nu aan je inventaris wordt toegevoegd. Ze is een misdadigster die meerdere malen uit de gevangenis wist te ontsnappen.
Klik weer op de tekst en Rhodan leest dat de Arkonis hem als een arrogante usurpator zien, die ze op een afstand proberen te houden van hun Rijk.

Op het bureau, midden onder de monitoren, vind je een penachtig metalen voorwerp, dat misschien een stuk gereedschap is.

Klik op de middelste monitor en Bully verschijnt.
Hij zegt dat hij al een poosje de verdachte bewegingen van de Arkonides in de gaten houdt. Hij heeft Rhodan regelmatig rapporten toegezonden, maar die heeft ze blijkbaar ongeopend op zijn bureau laten liggen. Rhodan is onmiddels vrijgesproken van alle aanklachten.
Bully vertelt dat Mondra naar Gom Calleadus wordt overgebracht. Gom Calleadus is een planeet in het Arkonide rijk, die door de Tu-Ra-Cel als strafkolonie werd gebruikt en nu in volledige quarantaine gehouden wordt. Je kunt er alleen landen met een glider van de Tu-Ra-Cel.

Rhodan herinnert zich dat hij in het museum een glider gezien heeft en wil persoonlijk naar de planeet vliegen. Bully geeft hem de coördinaten van de planeet.

Probeer de transporteur. Hij werkt niet.
Loop dan door de deur naar buiten.
Loop over de brug naar de grote toren aan de overkant en ga naar binnen.


Museum Kathedraal
Je ziet dat je bent aangekomen op de bovenste verdieping van de Museum Kathedraal.
Gebruik de transporteur en ga naar de middelste verdieping.
Verlaat de Kathedraal en ga naar Thora's standbeeld.


Reservoir Toren
Ga vanaf Thora's standbeeld door de Arkonide Expositie naar de Opslagplaats.
Ga hier de trap op naar buiten en loop over de brug naar de Reservoir Toren.

Klik op het water, dat inmiddels lager staat dan voorheen. Het ruimteschip dat hier lag is dus vertrokken met Mondra aan boord.
Stap in de lift.

Rhodan stapt een verdieping lager weer uit op waterniveau.
Loop de tunnel in. De deur valt achter Rhodan dicht.
Loop naar de pompschakelaar en trek de hendel naar beneden. De pomp stopt.

Loop verder door de tunnel naast de pompschakelaar, tot aan een gesloten deur.
Gebruik het metalen staafje dat je in het kantoor vond op de deur. Het blijkt een positronische sleutel te zijn, die ook voor andere deuren te gebruiken is, volgens Rhodan.
Het water achter de deur is weggepompt en de deur gaat open. Verlaat de tunnels.


Pompstation
Je ziet dat je uit de middelste deur op de onderste verdieping van de Kathedraal uitkomt.
Loop naar rechts en ga het pompstation in.
Bekijk de afsluitwielen van dichtbij.
Draai de wielen nu in een stand, waarin ze het water uit het reservoir kunnen wegpompen.
Dus van links naar rechts: verticaal - horizontaal - horizontaal.
Verlaat het pompstation.


Ruimteschip
Loop terug de tunnels in, door de middelste deur. Ga naar de pompschakelaar en zet hem ophoog, zodat de pomp begint te werken.
Ga dan vanaf de pomp naar links. Open de deur aan het einde en je komt uit op de leeggepompte bodem van de toren waar een Arkonide shuttle is gestationeerd.

Stap in de shuttle.
Als je op de middelste monitor in het kantoor hebt geklikt en van Bully de coördinaten hebt gekregen, zal Rhodan nu koers zetten naar Gom Callaedus.
Gom Callaedus  

Maanoppervlak
Kijk naar de shuttle, die gecrashed is bij de landing.
Raap een aantal dingen op, die je kunt gebruiken. Bij de deur ligt een energiestaaf (plasma converter). Op de grond ligt een beschadigde watertank. Rhodan drinkt het restje water op en stopt de tank in zijn inventaris. Verder vind je nog een koevoet (crowbar) en een stralerhuls (beam collar), waarmee je plasma-energie kunt richten.
Combineer deze stralerhuls met de energiestaaf en je hebt een geimproviseerde plasmastraler.

Loop naar rechts.
Links van het pad zie je een rotsblok, bedekt met een roze vettige mossubstantie. Rhodan wil het nu niet oprapen.

Loop verder over het pad en bekijk onderweg de omgeving. Alles is even droog en dor en Rhodan vraagt zich af hoe die vreemde planten hier overleven.

Aan het einde van het pad sta je voor de mijnkolonie Elmo Dater. Lees het bord dat aan de rechterkant tegen de muur hangt. De kolonie staat onder quarantaine. Rhodan denkt dat er misschien een epidemie is uitgebroken.

Loop naar het platform dat een lift blijkt te zijn.
Bekijk de vierkante kist op het platform. Rhodan zegt dat het een generator is, die op plasma werkt.
Klik met je geimproviseerde plasmastraler op de onderste helf van de kist en Rhodan zorgt ervoor dat de generator weer energie heeft.
Klik nu met de koevoet op de bovenkant van de kist. Rhodan kan de koevoet gebruiken om de lift in beweging te krijgen, maar hij heeft eerst vet nodig om het platform soepeler langs de glijders te laten schuiven, zegt hij.

Loop terug naar de roze vettige substantie naast het pad.
Schraap met de kapotte watertank wat smurrie (jelly like lichen) van de steen.


Loop weer terug naar de platformlift.
Klik met de roze vettige smurrie rechts van de kist net buiten de achterste rand van het platform zodat de lift soepeler langs de glijders naar beneden kan gaan. (Deze plek is moeilijk te vinden, zoek op het gele gedeelte naast de kist)
Klik rechts op de kist om aan de koevoet te trekken en ditmaal gaat Rhodan naar beneden, de stad Elmo Dater in.
Elmo Dater  

Beneden aangekomen, activeert Rhodan voor alle zekerheid zijn Laszlo vermomming.
Hij loopt de middenverdieping van een enorme stad in. Hoe moet hij hier Mondra vinden?
Aan de rechterkant zie je een helder verlichte deuropening. Loop daar doorheen.

Aan de overkant van de brug zie je een smalle witte neonreclame boven een deuropening. Lees het bord. Ijgarsha Store staat er. Ga de winkel in.


Ijgarsha Store
Kijk rond in de goed beveiligde winkel. Links zie je een hete smeltoven.
Spreek Ijgarsha aan. Ze ziet dat Laszlo nieuw in de stad is. Hij ziet er nog zo gezond uit. Rhodan informeert naar Kato da Trumort, maar die kent ze niet, zegt ze.

Laat Ijgarsha de roze smurrie zien. Ze zegt dat je er een zeer agressief zuur van kunt maken als je het in een verhouding van 1:2 mengt met Sheed.

Laat haar de mijnwerkerslamp (miners lamp) zien. Ze gaat op zoek naar een batterij voor het antieke ding, zodat Rhodan even later een werkende mijnwerkerslamp heeft. Hij kan echter niet betalen met aards geld. Dus Ijgarsha neemt een aantal voorwerpen van Rhodan als onderpand en geeft hem ook nog een 24 uurs Eldro-Ram krediet van 24 Tontas erbij.

Verlaat de winkel. Loop over de brug terug naar links, door de opening, naar de plek waar je vandaan kwam.


Blues
Aan de linkerkant zie je twee Blues bij een flauwverlichte deuropening staan. Loop er naar toe en probeer ze aan te spreken. Ze luisteren niet, maar blijven voordurend ruzie maken over een klein Blue-popje dat een van hen gevonden heeft.

Klik met Kato da Trumort's icoon op de Blues. Dit is niet zo'n beste buurt en iemand als da Trumort zal hier niet komen. Ze denken dat ene Toregent hem misschien wel kent. Toregent is een arts die echter alleen praat met zieke mensen met genoeg geld.
Neem afscheid en loop door de verlichte deuropening links van de Blues.


Echodim bar
Klik op de verlichte neonreclame aan de linkerkant. Er staat Echodim. Rhodan hoopt dat het een bar is. Hij heeft dorst.
Loop de bar in, kijk rond en spreek dan de robotbarman aan. Rhodan ontdekt dat ze in deze bar alleen geurtjes verkopen, geen drankjes. De barman geeft ook geen informatie over da Trumort, dus verlaat de bar weer door de ronde opening rechtsonderaan.


Kliniek
Volg vanaf de bar het looppad dat je aan de rechterkant ziet naar beneden, tot je voor een ronde deur staat. Links van de ronde deur is een reclamebord met een verpleegster erop. Dit is de kliniek van de Ara Toregent. Ga naar binnen.

Twee verpleegsters vangen Rhodan op en maken een scan van hem, nadat ze gecontroleerd hebben of hij genoeg geld heeft. Rhodan is helemaal gezond en heeft geen behandeling nodig.
Probeer door de rechter deuropening te lopen en Rhodan zegt dat hij niet door toregent wordt ontvangen als hij gezond is. Jammer genoeg is hij immuum voor ziektes dankzij het implantaat dat ook voor zijn onsterfelijkheid zorgt.

Bekijk de posters die in de kliniek hangen.
op de rechter poster leest Rhodan dat er giftige dampen opstijgen uit de mijn. Ze zijn voornamelijk gevaarlijk in het onderste deel van de stad en in de mijngangen.
Op de middelste poster leest Rhodan dat de mensen hier last hebben van besmettelijke ziektes en gif dat je vanbinnen opdroogt. Rhodan vermoedt dat het gif waarmee Martel gedood werd, hier vandaan komt.
Op de linker poster leest Rhodan informatie over de roze smurrie. Deze Trachivora Illoxia Laviora Transceps is een bijtende giftige mossoort waar je behoorlijk ziek van kunt worden.

Laat de verpleegster het icoon van da Trumort zien. De ene verpleegster wil zeggen dat ze hem hier gezien heeft, maar de ander valt haar snel in de rede en ontkent het.
Laat de verpleegster het kleine flesje zien, dat je in de kamer van Martel vond. Ze zegt dat er Sheed in zat, dat zelfs in kleine hoeveelheden dodelijk is voor aardbewoners.
Laat de verpleegster Illochim bot zien. Ze zegt dat Toregent zeer geïnteresseerd zou zijn, als het bot werkelijk van een onbekende soort is. Maar op dit moment is hij druk in bespreking en heeft geen tijd.
Verlaat de kliniek weer.


Echodim bar
Loop terug naar de bar.
Ga naar binnen en spreek de barman aan. Bestel een bedwelmend geurtje, door op een van de ovale openingen voor je te klikken. Rhodan's implantaat heeft even tijd nodig om hem weer te helen, maar hij denkt dat als hij maar genoeg van dit spul gebruikt, hij in ieder geval even ziek wordt.
Terwijl de barman je geurtje klaar maakt, luister je naar het gesprek van de twee mannen die ook aan de bar hangen. Ze praten over ene Mad Hamilton die in de Lower Levels wilde uitzoeken, wat er nou precies aan de hand was. Ze vertrouwen de leiding van de stad niet. Hamilton en de Lower Levels zijn nu als icoon in je inventaris.

Als je geurtje klaar is, klik je op de paarse wolk om het te inhaleren. Het is inderdaad nogal bedwelmend, maar dit was te weinig voor Rhodan om zich ziek te voelen.

Bestel nog een geurtje.
De twee mannen aan de bar vragen zich af wie hier in de stad aan de touwtjes trekt. Ze zien nooit iemand. Het kan toch niet een hacker zijn, die via de computer de controle heeft over de quarantaine zone?
Snuif je volgende geurtje op. Deze heeft al meer effect, maar nog steeds niet voldoende. Bestel dus nog een portie.


Kliniek - Toregent
Rhodan komt weer bij in de kliniek.
Toregent heeft hem herkent aan het implantaat en vraagt zich af waarom Rhodan hier is.
Laat hem het icoon van Kato da Trumort zien. Toregent zegt alleen dat Rhodan nog een beetje moet rusten, dan zal hij zich snel beter voelen.
Laat hem dan het Illochim bot zien. In ruil voor dit bot is Toregent bereid informatie te geven.

Laat hem nogmaals het icoon van Kato da Trumort zien. Uit angst voor zijn leven, wil hij alleen toegeven dat da Trumort hier in de stad werkt, maar niet voor wie.
Laat hem het icoon van Mad Hamilton zien. Het is een avonturier en schatzoeker die lang in de Lower Levels verblijft en regelmatig in de kliniek is om weer op te knappen. De dokter krijgt wel eens spullen van hem.
Informeer dan naar de Lower Levels. De dokter zegt dat Rhodan daar alleen dood, verderf en de Ziekte vindt, die verantwoordelijk is voor de quarantaine. Hij geeft toe dat ze inmiddels allang een antistof ontwikkeld hebben, maar dat het te duur is voor de gewone massa. Rhodan eist een portie en de dokter loopt weg om het te halen.


Ullban Krems
Praat met de patient die rechts in een koker ligt.
Hij heet Ullban Krems en zegt dat Da Trumont hier bekend staat als Skorgon, de onzichtbare.
Laat Ullban het icoon van Kato da Trumont zien. Hij zegt dat da Trumont een machtig man is, maar dat er personen zijn met meer macht. Degene die de toevoer van Sheed controleert heeft de werkelijke macht over de stad. Ze zeggen dat het een hacker is namens Quottor Batt.
Klik met het icoon van Quotter Batt op hem voor meer info. Men zegt dat Quottor Batt een wetenschapper is, die al voor de catastrofe hier was en voor de Arkonides experimenten uitvoerde op gevangenen. Hij zou diep in de mijnen en laboratorium hebben.
Vraag hem naar Mad Hamilton. Hamilton verkoopt zijn spullen aan Ijgarsha en is eigenlijk opzoek naar Quottor Batt.

Informeer tenslotte naar de Lower levels. Ullban vertelt dat de stad eigenlijk één groot mijngat is. Beneden deze verdieping heb je de Lower Levels en daaronder, onder de 23ste verdieping, zijn de Black Levels, waar geen licht is.
Ullbar kan Rhodan helpen om de Lower Levels in te komen, als Rhodan hem een paar echte ogen bezorgt. Hij heeft momenteel slechte kunstogen.


Entreehal
Dokter Toregent komt terug en neemt Rhodan mee naar de entreehal. Hij heeft het serum, maar wil eerst het bot hebben. Rhodan zegt dat hij het bot voorlopig bij zich houdt, zodat hij zeker weet dat de dokter hem met het antigif helpt als hij terugkomt.

Spreek de twee zieke Blues aan die je rechts op de grond ziet zitten. Klik ook op het klein popje. De Blues zijn helemaal bibberig, huilerig en high. De verpleegster heeft geen idee wat hen mankeert.
Verlaat de kliniek.


Ijgasha's winkel
Ga vanaf de kliniek naar de bar. Ga vanaf de bar naar rechts, naar het centrum en ga dan door de verlichte opening aan de rechterkant naar de winkel van Ijgarsha.

Klik met het icoon van Hamilton op Ijgarsha. Rhodan zegt dat Hamilton in de Lower Levels gezien is. Ijgarsha hoopt dat Rhodan hem ervan kan weerhouden om naar de Black Levels te gaan en wil nu wel alle vragen van Rhodan beantwoorden.

Laat haar het icoon van da Trumort zien en ze zegt dat hij regelmatig hier was en informeerde naar Illochim voorwerpen en de Lower Levels.
Laat haar het dagboek van Mondra zien en ze zegt dat Ze het ruimteschip van da Trumort die ochtend heeft zien landen en dat Mondra dan waarschijnlijk wel in de Lower Levels te vinden is.
Praat over de Lower Levels. Als Rhodan het serum heeft, zal ze hem wat spullen geven die hij in de Lower Levels nodig heeft.
Vraag naar ogen voor Ullban. Ze adviseert hem om naar de barman te gaan, hem haar groeten over te brengen en te vragen naar Mackro da Thrang.


Echodim bar
Ga naar de bar en klik met het ogen icoon op de barman om naar Mackro da Thrang te vragen. Hij zegt dat je Mackro in de kamer linksachter kunt vinden.

Loop naar links, ga de trap op en spreek de bobbelgroene vreemd uitziende portier (een Naats) aan. Rhodan mag naar binnen.

Spreek Mackro aan. Hij heeft al van de dokter gehoord wie Rhodan is.
Laat Mackro het ogen icoon zien. Hij wil Rhodan de ogen leveren, als die voor hem het Blue-popje zoekt, dat hij verloren is. Het popje zit nu als icoon in je inventaris.

Verlaat Mackro en loop de bar uit.
Rhodan vat de gebeurtenissen tot nu toe samen. Hij weet dat Mondra en Kato da Trumort hier zijn. Maar Quottor Batt heeft het hier voor het zeggen, dus die wil Rhodan als eerste vinden.

Intussen zie je hoe Kato, met de dokter en Tachio in zijn kielzog, via een communicator met zijn baas Zhdopan praat.
Zhdopan geeft Tachio de opdracht een huurmoordenares in te schakelen en af te rekenen met Rhodan, zodat hij eindelijk Mondra's aantekenboek in handen krijgt.


Kliniek
Ga naar de kliniek en laat Toregent het icoon van het Blue-popje (creature doll) zien. Rhodan wil de twee Blues spreken en de dokter neemt hem mee, de behandelkamer in.

Blijf op de Blues klikken. De dokter vertelt dat hij hen verdoofd heeft, zodat ze geen pijn meer voelen. Ze zijn stervende, maar hij heeft geen idee waaraan.
Rhodan vraagt naar het popje. De dokter wil het niet geven.
Geef de dokter het Illochim bot en Rhodan krijgt het Blue-popje (creature doll) en het antiserum. De dokter wil Rhodan liever nooit meer in de kliniek zien na deze deal.


Elochim bar
Ga terug naar de bar en geeft Mackro het Blue-popje.
Er zaten drugs in het popje verstopt. Dus daarvan werden de Blues zo ziek.
Mackro geeft Rhodan een doosje met echte ogen (real eyes) voor Ullban Krems.


Kliniek
Ga naar de kliniek. De deur van de kliniek is dicht.
Klik op het verlichte bord. De kliniek blijft voorlopig gesloten vanwege een onderzoek. Dokter Toregent is blijkbaar verdwenen. Rhodan vraagt zich af waarom.

Rhodan zal toch naar binnen moeten om Ullban zijn ogen te brengen.
Herinner je, dat Ijgarsha vertelde dat je een bijtend zuur kon maken met de roze smurrie en Sheed. Zoals je weet zit er nog een restje Sheed in het flesje uit Martel's bureau.
Combineer het flesje met de roze smurrie. Gebruik dan dit bijtende zuur (corrosive acid) op de deur.

Loop daarna naar binnen.
De twee verpleegsters blijken robots te zijn. Laat ze staan en loop verder naar de behandelkamer. Spreek Krems aan. Geef hem de echte ogen en hodan krijgt zijn oog-implantaten retour.
Klik met het Lower Level icoon op Krems. Hij geeft Rhodan een toegangspasje (admission permit), dat hij van een onbekende kreeg, met het verzoek om het pasje te overhandigen aan een Terraan die naar Quotter Batt vroeg.

Kijk nog even naar de dode Blues en verlaat dan de kliniek.


Ingang naar de Lower Levels
Loop naar de Echodim bar, maar ga niet naar binnen.
Vanaf de deur van de bar zie je ook een looppad naar links lopen. Volg dit looppad en je arriveert bij de ingang naar de onderste verdiepingen van de stad, de Lowel Levels.

Hier staat moordenares Tachio da Xena al op Rhodan te wachten. Ze schiet op hem en Rhodan loopt snel terug.


Echodim bar
Ga de bar in en laat het Tachio da Xena icoon aan de barman zien.
Hij zegt dat je met de andere man aan de bar moet praten. Hij is een voormalige huursoldaat en kan misschien iets doen als je hem iets kostbaars geeft.

Praat met Zimbart, de andere man aan de bar en laat hem het antiserum zien. Laat hem daarna het icoon van Tachio zien. Zimbart is bereid om Tachio onschadelijk te maken en vertrekt meteen naar de toegangspoort.

Ga intussen even naar Mackro in de zijkamer.
Praat met hem over Tachio da Xena. Mackro denkt dat Rhodan een oogje op haar heeft.
Kijk naar de lege flessen op tafel. Rhodan ruikt de zoete geur van Sheed. Mackro is blijkbaar immuun voor het gif.

Loop terug naar de bar. Zimbart de huursoldaat komt aanlopen en vertelt dat hij Tachio voorlopig geen kwaad mer kan. Rhodan geeft hem het antiserum.
Verlaat daarna de bar.


Ingang naar de Lower Levels
Loop over het linker looppad naar de ingang van de Lower levels.
Praat met Tachio die hulpeloos in een soort rode luchtbel rondzweeft. Ze denkt dat Rhodan bang voor vrouwen is.

Gebruik het toegangspasje (admission permit) op de toegangspoort tot de Lower Levels.
Klik daarna op de poort en Rhodan kan naar binnen.
Lower Levels  

Als Rhodan de Lower Levels van de mijn instapt, legt hij zijn Laszlo vermomming af en ziet hij er weer gewoon uit als Perry Rhodan.

Loop naar de uitgang naast het hek, tegenover de verlichte opening waar Rhodan staat.


Wasruimte
Loop de trapjes af, het waslokaal van de arbeiders in. Rhodan vraagt zich af waarmee ze zich wassen, want water is hier schaars en kostbaar. De gaten boven de wasbakken zijn positronische sloten.
Links en rechts zie je vreemde contructies tegen de wand.
Aan de rechterkant zie je, hoog boven de vreemde constructies, groene vierkante kastjes. Ze hangen aan een ketting en in de bodem zijn codes gegraveerd.

Gebruik je positronische sleutel (positronic key) op het linker kastje. Rhodan voert de code van het kastje in de sleutel in.
Gebruik dan de sleutel op het linker gat boven de wasbakken.
Het linker kastje zakt naar beneden en klapt open. Haal er een metalen staaf (metal rod) uit.

Gebruik de positronische sleutel op het kastje dat nu helemaal links hangt.
Gebruik de sleutel daarna op het tweede gat van links.
In dit kastje vind Rhodan een werktuig (tool).

Gebruik de sleutel op het volgende kastje dat boven hangt.
Gebruik de sleutel daarna op het derde gat van links. De sleutel breekt af, zodat Rhodan hem niet meer kan gebruiken. Maar in het kastje vindt hij nog een rolletje tape.
Verlaat de wasruimte.


Ingang
Loop terug naar de verlichte ingang. Klik op de muur rechts van de ingang.
In de close-up zie je een aantal gleuven waar hendels in zitten. Een van de hendels is verdwenen.
Verlaat de close-up.
Klik dan met de staaf die je in het kastje vond, op de muur. Dit was de missende hendel.
Bekijk vervolgens de muur weer in de close-up.
Zet dan de linker hendel omhoog om de stroom aan te zetten.
Zet de tweede hendel van links ook omhoog. De andere hendels zitten muurvast. Verlaat de close-up.

Aan de overkant, naast de ingang naar de wasruimte, zie je nu een geel licht knipperen.
Loop, links van het licht, de trapjes omhoog.
Bovenaan de trapjes staat een oud mijnkarretje aan de rechterkant.
Links bovenaan de trap, klik je op het paneel op de muur.
In drie van de vier gaten die je ziet, steekt een hoekige metalen staaf. Haal de arrachieda staaf uit je inventaris en stop hem in het vierde gat. Oeps. Er staat stroom op.
Combineer in je inventaris de arrachieda staaf met het rolletje tape. Nu kun je met de geisoleerde arrachieda staaf op het paneel klikkken.

Loop naar het geel knipperende licht naast de ingang naar de wasruimte.
Klik met je toegangspasje op het knipperende licht. Het licht gaat groen branden en er verschijnt een rails voor het mijnkarretje. Stap in het karretje.


Gevangenisdeur
Aan het einde van de rit staat Rhodan voor een grote ronde deur. Lees het bord boven de deur. Dit is het oude gevangeniscomplex. Er staan namen op: Jeffer-Zalem, Beol-Grant, Quintin Bartholomew...Rhodan vraagt zich af of deze Q.B. voor Quotter Batt staat.

Raap het voorwerp links van de deur op. Het lijkt op een stoeltje van een stoeltjeslift (seat belt). Klik op de linker lamp bij de deur. Rhodan zegt dat er borden hangen met waarschuwingen tegen gif, ziektes en dood.
De deur is vanaf deze kant afgesloten. Wat binnen is, mag duidelijk niet naar buiten.
Links boven zie je een groot gat waar kunstmatig licht doorheen schijnt.
Loop naar het uitgang-icoon midden onder in je scherm.


Ventilatieschacht
Rhodan staat in een grote ruimte. Op de grond bij zijn voeten loopt de rails van het mijnkarretje. Op de achtergrond zie je twee enorme rioolpijpen. Tussen de twee rioolpijpen is een gang die naar een enorme ventilator voert.

Bekijk de ventilator. Midden op de ventilator ziet Rhodan het embleem van de Tu-Ra-Cel. En rechts van de ventilator staat een waarschuwingsbord. Het is absoluut verboden om de ventilator uit te zetten.
Haal het embleem van de Tu-Ra-Cel uit je inventaris en klik ermee in het midden van de ventilator. De ventilator stopt prompt met draaien. Loop langs de rotorbladen de mijn in.


Mijn
Loop over het looppad tot bij een controlekast. Het is een onderhoudskast voor een "Air current Transforming Energy Generator". Typisch Arkonide bureaucratisch gepraat, volgens Rhodan.
Net links van de tunnelingang (rechts van de controlekast), zie je een controlepaneel dat met opzet kapot gemaakt is.
Haal je gereedschap (tool) uit de inventaris en klik op het paneel. Rhodan zegt dat hij nog wat onderdelen mist.

Loop verder door de tunnel.
Loop over de brug naar de ingang van een gebouw met kleine raampjes, dat volgens Rhodan weleens de verblijfplaats van de gevangenen kan zijn.


Cellen
Loop de tunnel in. Links ziet Rhodan wat martelwerktuigen, die hem kwaad maken.
Scan de ruimte (S-toets) zodat je een beetje ziet waar je loopt. Ga dan verder door uitgang op het einde van de gang.

Je ziet Rhodan nu van bovenaf. Scan de ruimte. Je ziet twee actieve punten. Bij het linker punt zegt Rhodan dat hier geen licht is omdat de luchtschachten gesloten zijn en de turbines niet draaien.
Klik dan ter hoogte van de schouders van Rhodan's schaduw op de grond. Er ligt hier vers bloed!

Loop verder naar rechts tot aan de plek van het bloed. Scan de ruimte weer.
Nu zie je een klein stukje verder een actief punt, dat een deur blijkt te zijn.
Gebruik je mijnwerkerslamp (miners lamp) op de deur en Rhodan stapt de cel binnen.

In de cel ligt Mad Hamilton bijna dood op de grond, half door de muur getrokken.
Praat over Hamilton zelf. Hij zegt dat de Arkonides de epidemie, waar al die mensen hier aan sterven, zelf veroorzaakt hebben. Quotter Batt weet ervan.
Praat over Quotter Batt. Batt is een aardebewoner die lang geleden vrijwillig hier naar toe kwam, toen de Ara met hun experimenten op de gevangenen begonnen. Hamilton heeft Batt ontmoet, diep in de mijn. De weg terug was te lang en zijn energie raakte op.
Praat over Kato da Trumort. Hij weet ook niet wat da Trumort hier precies zoekt, maar Trumort is hier in ieder geval de koning van de dieven.
Laat Hamilton het aantekenboek van Mondra zien. Hamilton zegt dat het koud wordt. Het was een eer voor hem dat Rhodan te ontmoeten, maar hij vraagt Rhodan nu te gaan. Verlaat de cel dus.


Je hoort rare geluiden uit de cel komen.
Loop terug de cel in. De orgaanjagers hebben het lijk van Hamilton meegenomen door de muur.
Vlakbij het gat ligt een klein wit ding. Raap het op. Het is Hamilton's circuit board. Verlaat de cel weer.

Loop verder naar rechts en verlaat de donkere gang.


Lichtapparaat
Loop verder tot bij het vreemde apparaat waar de lichtstraal op schijnt. Bekijk het apparaat. Rhodan zegt dat er iets uit het apparaat gewrikt is.
Haal de kunstogen (lenzen) die je van Kremm kreeg, uit je inventaris en klik ermee op de onderkant van het vreemde apparaat.
De lenzen sturen het licht in een dunne straal naar een tunnel aan de rechterkant.

Volg de lichtstraal de tunnel in.
Loop verder tot je ziet hoe de lichtstraal op een groot gebouw schijnt, aan de overkant van een groot diep gat. Rhodan zegt dat het hier helemaal niet meer op een mijn lijkt. Maar hoe komt hij bij dat gebouw?

Loop een stukje naar voren en klik op de dikke kabel. Het lijkt erop dat dit de enige verbinding is met dat gebouw.
Haal het transportframe uit je inventaris en bevestig hem aan de kabel.
Probeer dan het kabelliftstoeltje aan het frame te bevestigen. Het past niet.
Gebruik je werktuig (tool) op het stoeltje.
Bevestig daarna het stoeltje aan het frame. Ditmaal past het wel.
Klik op het stoeltje en Rhodan glijdt naar de overkant.


Controlecentrum
De lichtstraal schijnt precies op een grote glazen bol.Onder de bol is een ventilatiegat.
Loop naar links door de deuropening naar het controlecentrum.

Midden op het halfronde bureau staat een modulator/communicatie unit. Raap hem op.
Klink aan de linker kant op het actieve punt op het bureau. Rhodan zegt dat het onlangs nog gebruikt is, hioewel er nu geen stroom meer is.

Kijk naar de smalle deuropening aan de linkerkant. Rhodan wil niet naar binnen gaan, omdat er wellicht orgaanjagers in het donker op hem wachten.
Je ziet achter de donker deuropening een ladder. Rechts van de ladder is een electricicteitspaneel (boven het doodshoofdgraffiti). Klik erop en Rhodan haalt er een loshangend circuit board uit.

Generator
Verlaat het controlecentrum en ga met je stoeltjeslift terug naar de overkant.
Loop terug door de tunnel naar het lichtapparaat. Ga van hieruit naar beneden, door de donkere gang langs Hamilton's cel naar de brug.
Steek de brug over en loop door de opening naar het paneel naast de deur, dat met opzet kapot gemaakt was.

Bekijk het paneel. Gebruik dan je werktuig (tool) op het paneel om de draden vrij te maken.
Plaats daarna Hamiltons circuit board, het circuit board uit het controlestation en je toegangspas in het paneel.
Klik daarna op het pnaeel en de generator begint te zoemen. Er is weer licht!


Controlecentrum
Ga weer helemaal tevoet en met de stoeltjeslift terug naar het controlecentrum.
Het halfronde bureau heeft weer stroom en ook de monitoren die erboven hangen.
Op het controlebureau, iets rechts van het midden, zit een knop. Klik erop en Rhodan kan de videobeelden bekijken die de Arkonide soldaten maakten.
Er brak een epidemie uit, die de mensen in orgaanjagers veranderde. Toen de soldaten probeerden terug te keren naar het oppervlak, ontdekten ze dat alle uitgangen van buitenaf waren dichtgelast. Ze waren bewust hier opgesloten, zonder voedsel en licht overgeleverd aan de besmettelijke ziekte en de orgaanjagers!

na het bekijken van de beelden loop je naar links
De smalle deuropening is nog steeds donker!

Verlaat het centrum door de deur rechts.
Bekijk de glazen bol die de lichtstraal doorstuurt naar rechts. rhodan zegt dat je hem kunt draaien. Klik tweemaal op de kleine hendel onder de bol. De lichtstraal schijnt nu in door het ventilatierooster.

Ga terug naar binnen en je ziet dat er nu licht is in de deuropening.
Ga naar binnen.


Quotter Batt
Terwijl Rhodan door het complex wandelt, hoort hij de stem van Quotter Batt die het leven van Rhodan van commentaar voorziet. Het is deze stem die de boodschappen heeft achter gelaten in de holoprojectors in de residentie.

Kijk omhoog. Je ziet Quotter Batt hangen tussen een helehoop kabels die aan hem vast zitten.
Spreek Quotter Batt aan en klik met het icoon van Kato da Trumont op hem.
Hij zegt dat Kato macht zoekt en Mondra heeft.

Klik met de fequentie spectrometer op hem.
Hij zegt dat je hiermee de gevleugelde Illochim kunt vinden, als je een dromer bent.

Informeer naar Quotter Batt. Hij is niet menselijk meer, maar geïntegreerd in de machine en bestuurt op deze wijze het hele ondergrondse complex.
Hij zegt dat zijn makers een teken hebben achtergelaten.
Je krijgt nu 6 emblemen te zien. Klik op het embleem van de Illochim linksonder.

Quotter zegt dat hij zelf ook een kind was dat behoefte had aan...
Kies voor TRUST (vertrouwen), midden boven.

Nu zegt Quotter dat hij het aantekenboek van Mondra wil hebben.
Klik met het aantekenboek op Quotter.
Rhodan realiseert zich nu dat Quotter Batt de geheimzinnige sponsor van de tentoonstelling is. Maar omdat Mondra haar aantekeningen over het onderzoek naar de Illochim op papier noteerde in plaats van op een positronische computer, kon Quotter ze niet lezen.
Quotter wil het aantekenboek van Mondra, maar Rhodan wil Mondra zelf, dus hij geeft het voorlopig nog niet.

Klik met de voice simulator op Quotter. Hij wil het ding niet.
Klik met de communicatie unit op Quoter. Ook dit ding wil hij niet. Hij wil het aantekenboek en zegt nu dat hij Rhodan de weg naar Mondra kan wijzen.
Geef Quotter nu het aantekenboek.

Hij stuurt Rhodan door een tunnel naar een grote transporteur, een Dimensie Poort, die hem naar de sterrenzee van Jamondi moet brengen.
Klik op de gebouwen rondom de Dimensie Poort. Rhodan merkt op dat de Illochim deze hele mijn alleen maar hebben gebouwd om Sheed te winnen. Wat moesten ze met die Sheed?
Stap op de transporteur.
Jamondi's Stellar Ocean - Asteroïde Betha  

Stap van de Dimensie poort af en hij sluit achter Rhodan. Via deze weg kan hij niet meer terug.
Bekijk de rotsblokken naast de Poort. Volgens Rhodan staan er oude runetekens op.

Volg het pad. Rhodan ziet een neergestort ruimteschip, dat er zo te zien al duizenden jaren ligt. Hij loopt er naar toe.
Bekijk de grond links van het pad. Rhodan zegt dat er veel ijskristallen in de grond zitten.
Klik op het enorme schip linksachter. Er zitten geen ramen of deuren in.


Arkonide research station
Loop het gebouw in, dat rechts voor het ruimteschip staat. Het is een Arkanide onderzoeksstation.
Loop door het gebouw naar de achterkant, waar Rhodan Mondra vindt...opgesloten in een ijskristal.

Klik twee op Mondra in het kristal. Rhodan zegt dat het een levend kristal is, dat ervoor zorgt dat ook Mondra in leven blijft. Er is dus nog hoop.

Klik op de monitoren die je rechts ziet. Het is een zogenaamde hypercom, waarmee Rhodan contact probeert te maken met Bully. Maar hij krijgt alleen kosmische ruis.
Haal de communicatie unit uit je inventaris en klik ermee op de monitoren.
Ditmaal krijgt Rhodan contct met Bully. Bully wil hem graag komen redden, maar dan moet Rhodan wel even uitzoeken op welke asteroïde hij precies zit.


Dimensie Poort
Loop terug naar de uitgeschakelde Dimensie Poort.
Klik op de grote rotsblokken met de runetekens. Rhodan noteert een aantal runetekens. Bully kan ze misschien gebruiken om de asteroïde te identificeren.


Arkonide research station
Ga terug naar het research station en klik met de runetekens op de hypercom.
Bully zal proberen ze te vertalen.

Dan hoort Rhodan ineens Kato da Trumort praten, door het rooster boven Mondra's kristal. Da Trumort is blij dat Martel nog kans zag om die enorm grote boormachine te sturen. Hij wil met de boormachine door de wand van het Illochim ruimteschip boren. Hij denkt ook dat Tachio wel met Rhodan afrekent, zodat ze van hem geen last meer hebben.
Rhodan wil proberen da Trumort tegen te houden.

Gebruik de stemsimulator, waarmee je nog steeds Martel's stem kunt imiteren, op de hypercom.
Rhodan doet alsof hij Martel is en vertelt da Trumort dat hij een volgzender in de boormachine heeft ingebouwd. Hij voelt zich verrraden door Trumort en is over 20 minuten op de astoroïde om met hem af te rekenen.
Da Trumort loop onmiddellijk terug om het bericht op waarheid te controleren.


Boormachine
Stap in de transporteur, rechts van de hypercom.
Rhodan arriveert naast de boormachine die een gat brandt in het ruimteschip. Hij wil proberen een explosie te veroorzaken.


Illochim ruimteschip
Loop de tunnel in.
In het ruimteschip ziet Rhodan schepsels die hij niet kent: de Illochim. Ze zitten ingesloten in een doorzichtige substantie.
Loop naar links over het pad totdat je voor de grote Illochim staat.

Klik op de Illochim. Rhodan zegt dat de Illochim een indruk in zijn hoofd heeft, die op de supran lens lijkt. Zou het een communicatieapparaat zijn? Loop dichterbij. Op de grond voor de Illochim zie je een kapotte supran lens liggen. Rhodan vermoed dat de lens iets te maken heeft met de besturing en controle van dit ruimteschip en dat da Trumort hierna op zoek is.

Combineer in je inventaris de frequentie spectroscoop met de stemsimulator.
De frequentie van de supran lens wordt overgebracht op de stemsimulator. Gebruik de aangepaste stemsimulator op de Illochim. Er komt iets tot leven.
Klik nogmaals met de stemsimulator op de Illochim. Ditmaal lijkt het hele schip te reageren op de geluiden.
Klik een derde keer met de stemsimulator op de Illochim. Nu krijgt Rhodan in een paar flitsen de hele geschiedenis van de Illochim te zien.

Kato da Trumort en zijn handlangers arriveren. Praat met da Trumort.
Da Trumort heeft een supran lens. Hij doet Rhodan het voorstel samen te werken, zodat ze Quotter Batt ten val kunnen brengen. Met behulp van de kennis van de Illochim zou Rhodan dan over het hele universum kunnen regeren. Rhodan vertrouwt het uiteraard niet.

Klik nog een keer met de stemsimulator op de Illochim.
Da Trumort wordt verrast door de ractie van de Illochim en Rhodan maakt er gebruik van om weg te lopen.


Boormachine
Ga naar binnen, naar de ruimte waar de boormachine staat.
Links en rechts van de vloerplaat met het symbool, zie je een controlemonitor.
Klik op de linker monitor. Dit is de controle voor de kop van de boormachine.
Alle meters staan op gelijke hoogte in het midden.
Rhodan heeft geen idee wat hij ermee moet.
Klik 4 keer op het +teken onder de linker buis.
Klik dan 2 keer op het +teken op de derde buis van links.

Verlaat de close-up en klik op de rechter monitor. Deze monitor controleert weer andere dingen aan de kop van de machine.
Klik 2 keer op het +teken onder tweede buis van links.
Onmiddelijk klinkt een alarm.

Een pakketje valt op de grond naast Rhodan. Het is beschermende kleding, maar Rhodan krijgt de doos niet open. Sla met de doos een van de monitoren stuk. Dat hielp ook niet veel.


Hypercom
Loop naar de transporteur en stap in.
Ga dan naar de hypercom en klik erop. Rhodan ziet nu pas dat iemand bezig is om data te verzenden naar het Illochim ruimteschip. Het is Quotter Batt en dit was altijd al zijn doel!
Rhodan moet proberen het contact van Quotter met de Illochim te verhinderen!


Boormachine
Stap in de transporteur en ga terug naar de ruimte met de boormachine.
Klik op de nog-werkende monitor en klik daarna op de +tekens om álle meters op het hoogste punt te zetten...................................................Kopiëren en/of wijzigen van Marjo's walkthroughs is niet toegestaan.
Vraag toestemming om naar een walkthrough te linken.