TRAIL OF THE TWISTER

Nancy Drew 22Walkthrough door Marjo © 2010 www.adventurespel.nl

Uitgever: Her Interactive / 2010
Ontwerper: Her Interactive

Voor spelbeschrijving en screenshots, ga naar: Marjo's spelinfo.IntroKennismakingNancy's takenMa 'n Pa's winkel en museumEasteregg
Sensoren en foto'sPrairiehonden en muizenEasteregg 2Tornado - videopuzzel
Antennes, tandraderen en meer muizenScott's telefoon, Pa's muizen en ChaseEasteregg 3TV, Frosty en meetwagenScott en Grange TheaterN.B.: Het spel is deels non-lineair, je hebt de vrijheid om bepaalde dingen in je eigen volgorde te doen. Sommige gebeurtenissen zullen dan op een ander tijdstip plaatsvinden, dan in de walkthrough wordt beschreven.Intro  

Je staat voor het bureau in Nancy's kamer. Hier ligt haar "How to be a detective" boek, waarin wordt uitgelegd hoe je dit spel speelt en haar "Scrapbook", dat een knipselboek is met de voorgaande avonturen van Nancy.

Klik op de bruine map (Case File) die midden op het bureau ligt. Hierin wordt verteld waarom Nancy in dit spel op avontuur gaat.
Het Canuto College in Oklahama heeft een team wetenschappers dat meedoet aan de 'Green Skies' wedstrijd. De opdracht is om een methode uit te vinden waarmee tornado's voorspeld kunnen worden. De prijzenpot is liefst honderd miljoen dollar.
Maar er is iets niet helemaal in orde. De apparatuur gaat vreemd genoeg kapot en teamleden krijgen onverklaarbare ongelukken.
Het team wordt gesponsord door P.G.Krolmeister, die Nancy uitgenodigt om undercover deel uit te maken van het team, als vervanging van Pete, die zijn been brak.
Nancy wacht de taak om in het gevaarlijke tornado seizoen uit te zoeken wat daar gaande is.

Klik op het vliegticket dat rechts onderaan ligt en Nancy vertrekt naar Oklahoma.

Je mag nu kiezen of je als junior of als senior detective speelt.
Als junior heb je een takenlijst, die je kunt raadplegen. De puzzels zijn gelijk aan senior, maar iets eenvoudiger.
Kennismaking  

Het team tornadojagers heeft zijn hoofdkwartier ingericht in een boerderij. Als Nancy arriveert, passeert er net een tornado door de velden.

Loop naar de witte, houten boerderij.
Ruim de spullen op die de ingang blokkeren, door erop te klikken.
Onderaan de stapel vindt Nancy een blikken doosje (metal box). Open het doosje en Nancy ziet dat er een rolletje geld en een briefje in zit. Op het briefje staat "Alweer geweldig gedaan! Bedankt en de betaling is bijgesloten".
Nancy wil heel graag weten van wie dit doosje is!

Ga naar binnen.
Op de leuning van de trap hangt een geel briefje van Debbie. Raap het op en lees het. Debbie en haar team zijn buiten, op zoek naar tornado's. Ze vraagt of Nancy de Tornado Quiz op de computer in de kelder wil doen en of ze een aantal documenten wil ordenen in de ladekast in de eetkamer. Ook vraagt ze om Pa op te zoeken in Ma 'n Pa's winkel verderop in de straat. Ze mag de auto lenen, hij heeft GPS.


Woonkamer
Loop naar rechts, naar de woonkamer. Bekijk alles.
Zet de TV aan en je ziet dat de ontvangst hier niet zo geweldig is.
N.B.: Zet de TV wat vaker aan, als je toch in de buurt bent en je krijgt misschien een prijs.

Bekijk de salontafel van dichtbij. Naast het Frankenstein boek ligt een munt. Raap een Pa penny op. Je ziet dat hij links bovenaan in je scherm geteld wordt.
N.B.: Zoek overal waar je komt naar deze munten! Je hebt ze nodig.


Eetkamer - mappuzzel
Ga naar de eetkamer/keuken en kijk rond.
Rechts achter de tafel, naast de servieskast, staat een laag zwart ladekastje. Klik erop om het van dichtbij te zien.
Lees de aanwijzingen die Debbie achterliet, zodat je weet welk etiket in welke kleur hangmaptab geplaatst moet worden.
In senior modus krijg je meer aanwijzingen waarmee je rekening moet houden.
Oplossing Junior
Klik op het etiket en sleep:
- Findings in rood
- Grange Theater in oranje
- Canute in geel
- Degree in groen
- Budget in blauw
- Animals in paars.

Oplossing Senior
Klik op het etiket en sleep:
- Degree in rood
- Canute in oranje
- Animals in geel
- Budget in groen
- Findings in blauw
- Grange Theatre in paars.


Nadat de etiketten in de juiste tabs zitten, mag je de mappen die op het kastje liggen, opbergen in de hangmappen. Let op het symbooltje dat op de kaft van de map staat en stop ze in de bijbehorende hangmap.

Onder de stapel mappen vindt Nancy een Koko Kringles verpakking. Gooi hem weg in de blauwe afvalbak, rechts naast het ladekastje.
Doorzoek daarna de afvalbak en Nancy vindt een nota van Ma 'n Pa's winkel voor drie zakken graan. Wie heeft zoveel graan nodig?
Verlaat de close-up van de afvalbak en er schiet een muis voorbij. Nancy is niet bang van tornado's, maar blijkbaar wel van muizen.


Kelder
Loop richting voordeur, draai naar rechts en je ziet onder de trap de plankendeur van de kelder. Maak hem open en ga de trap af, de kelder in.

Op de droger, rechts van de wasbak, staat een laptop. Bekijk hem van dichtbij.
Klik op het rechter icoon "gallery" om een aantal genummerde foto's te zien van weerfenomenen.


Twister Trivia Quiz
Klik op het linker icoon "twister trivia" om de quiz te doen, waar Debbie om vroeg.
N.B.: Het is niet belangrijk voor de voortgang spel om de vragen correct te beantwoorden. Maar als je in één keer de vragen juist beantwoordt, krijg je aan het einde van het spel een prijs.

- Vraag 1: Welk soort waarschuwing geeft het weerbericht als er een tornado gezien is?
  Antwoord: C - Tornado waarschuwing

- Vraag 2: Hoeveel tornado's worden er gemiddeld per jaar in de USA waargenomen?
  Antwoord: C - 1000

- Vraag 3: Waarop wordt de sterkte van een tornado afgemeten?
  Antwoord: D - Op de F-schaal
Onthoud dat de windsnelheid van F0, 45-78 mph (gebroken bomen) is en van F5, 262-317 mph (huizen weggewaaid van fundering). Onthoud ook dat bij FE2 caravans omwaaien.
- Vraag 4: Wat is de minst veilige plek om te schuilen in een openbaar gebouw, voor een tornado?   Antwoord: B - Een grote ruimte

- Vraag 5: Wat moet elke familie hebben, ingeval van een noodsituatie?
  Antwoord: A - Een eerste-hulp-bij-rampen doos.
Onthoud wat in deze doos behoort te zitten, namelijk: water, suiker, zout, graanrepen, batterijen, zaklamp, blikopener, tandpasta, duct tape en bleekmiddel.

- Vraag 6: Van welke van de volgende opties is geen sprake bij een mogelijke tornado?
  Antwoord: C - Een downburst

- Vraag 7: Hoeveel tornado's per jaar, vallen onder de categorie EF4 of EF5?
  Antwoord: A - 1%

- Vraag 8: Wat veroorzaakt de meeste schade bij een tornado?
  Antwoord: D - Rondvliegend puin

Als je alle vragen beantwoord hebt, verlaat je de close-up van de computer.


Werkkamer - Scott Varnell
Het team tornadojagers komt terug. Debbie roept of Nancy even kennis wil komen maken met Scott.
Scott Varnell is de teamleider, maar Nancy moet rapporteren aan Debbie.
Scott is niet zo enthousiast te horen dat Nancy een tornado zag, terwijl zij net weg waren. Hij vindt dat ze nogal veel pech hebben en hij vermoedt dat de school de boerderij wel snel zal verkopen als ze geen resultaten boeken.

Scott gaat deze week een les over tornado's geven aan de plaatselijke highschool. Hij vraagt of Nancy de eerste-hulp-bij-rampen doos kan zoeken. De dingen die ontbreken kan ze kopen bij Ma 'n Pa's winkel.
Ook willen ze in het dorp sirenes plaatsen, die waarschuwt bij een naderende tornado. Nancy mag uitzoeken waar de sirenes geplaatst moeten worden, zodat het alarm overal in het gebied te horen is.

N.B.: Als je iets gevraagd wordt en je geeft steeds een negatief antwoord, kun je aan het einde van het spel een beloning krijgen.
Je krijgt ook een beloning als je steeds positief antwoordt.

Bekijk de kartonnen doos met boeken, die tegenover Scott's bureau staat. Bovenop ligt een krantenknipsel. Lees het en je leert dat Betsy Ochs, de "Ma" van Ma 'n Pa's winkel is overleden. Ook lees je dat Scott Varnell 's lands grootste expert op het gebied van tornado's is.

Aan de muur hangt een kaart. Bekijk hem. De tornado's die in 2009 gezien zijn, staan erop vermeld. Je leert ook hoeveel mijl per uur elke EF-categorie is.

Links van de deur zie je een radio op een tafel. Onder de tafel ligt een hoopje graan!

Als Nancy de kamer wilt verlaten, roept Scott haar terug. Hij vraagt wat ze van de tornado vond die ze zag. Als Nancy enthousiast antwoord geeft, is Scott blij. Hij zegt dat hij de laatste tijd alleen maar studenten met verveelde gezichten ziet. Sinds de school op zijn budget kortte, krijgt hij geen gedreven studenten zoals Debbie meer.

Praat met Scott over de school en de boerderij. Je verneemt dat de school de boerderij wegens geldgebrek zal sluiten als het team de prijs niet wint.


Eetkamer - Debbie Kircum
Ga naar de eetkamer, waar Debbie achter haar laptop zit. Praat met haar.
Debbie is de manager van het team en werkt al vijf jaar samen met Scott.
Als Nancy vraagt waarom Scott zo'n slecht humeur heeft, krijgt ze te horen dat dit zijn goede humeur is!

Debbie legt uit dat de school deze boerderij in het tornado-seizoen beschikbaar stelt aan het tornado-onderzoeksteam en de rest van het jaar aan een landbouw-onderzoeksteam. De beide teams houden elkaars lopende projecten aan de gang. Daarom krijgt Nancy nog een extra opdracht: ze mag het sprinklersysteem bij het maisveld repareren.

Vraag waarom er ook een map van het Grange Theatre bij de documentmappen zit.
Debbie legt uit dat het theater een hobbie van haar is. Ze is een vrijwillige stage-manager bij het theater gedurende het seizoen. Als je haar zoekt, kun je haar meestal te vinden in het theater. Het is bijna de premiere van hun grootste stuk. Ze zegt dat ook Pa (van de winkel) een enthousiast theaterfan is.

Vertel Debbie over het metalen doosje. Ze veronderstelt dat het door de tornado voor de deur gewaaid is. Ze zal het aan de sheriff geven, zegt ze.


Kelder - Frosty Harlow
Ga naar de kelder om de de eerste-hulp-bij-rampen doos te zoeken.
Bekijk het linker voorraadrek achterin de kelder. Nancy ziet weer een muis.
Onderaan op de planken staat een groene eerste-hulp-bij-rampen tas (Emergency Disaster Kit). Kijk erin. Hij mist duidelijk een aantal artikelen. Je zult dus naar de winkel moeten.

Kijk zo nodig op de computer bij quiz-vraag 5, om te achterhalen wat erin behoort te zitten.
( water, suiker, zout, graanrepen, batterijen, zaklamp, blikopener, tandpasta, duct tape en bleekmiddel).
Links van de wasmachine vind je nog een aantal Pa pennies.

Praat met de man die rechts van het voorraadrek achter een computer zit.
Hij heet Frosty Harlow en is sinds een jaar lid van het team van Scott. Hij is de fotograaf en mediaman van het team.
Sinds hij prachtige foto's maakte van een hagelstorm waar hij in terecht kwam, is zijn bijnaam 'Frosty'.
De krassen op zijn arm heeft hij opgelopen, toen hij zijn camera uit doornstruiken moest vissen.
Nancy's taken  

Sirene kaart
Ga naar de woonkamer. Links achter de bank, tegenover de kelderdeur, hangt een grote blauwe kaart aan de muur. Bekijk hem van dichtbij en klik erop. Je ziet dan de kaart waarop je mag aangeven waar de sirenes geplaatst moeten worden, zodat het alarm overal in het gebied te horen is.

Pak een gekleurde cirkel en sleep hem op een rode punt. De bedoeling is, dat de cirkels elkaar overlappen en dat er nergens een stukje zonder cirkel is.
Klik op het 'clear board' papiertje om opnieuw te beginnen.

In de junior-modus, zie je dat al twee gekleurde cirkels op de juiste plek gezet zijn.
Nancy zegt "Alright! That's how it should look!", als alle cirkels geplaatst zijn en er nergens meer een 'gaatje' is.


Sprinkler repareren
Verlaat het huis en ga naar rechts. Loop verder richting maisveld.
Tussen een vogelverschrikker en een waarschuwingsbord, zie je een wit vierkant putdeksel op de grond. Bekijk het van dichtbij. Til het deksel op en je vindt een paar Pa pennies.

Onder het deksel zit het sprinkler controlesysteem, dat Nancy mag repareren.
Je ziet 36 draaiwielen in junior modus en 64 draaiwielen in senior modus, waarmee je kleppen kunt openen.
De bedoeling is dat je in juniormodus 6 kleppen opent en in senior modus 8 kleppen.
Maar geen van de geopende kleppen mag in dezelfde rij als een andere geopende klep zijn.
Niet horizontaal, niet vertikaal en niet diagonaal.
Met de 'reset' knop kun je de puzzel in de beginstand zetten.

Er zijn meerdere oplossingen mogelijk.
Als je alle kleppen correct opende, zal de pomp automatisch gaan werken.

een junior oplossing een senior oplossing


Links van de vogelverschrikker zie je een omgewoeld veldje met gaten, waarin een aantal prairiehondjes rondrennen. Rechts van het veldje vind je nog een aantal van Pa's pennies. Raap ze op en ga dan terug, richting huis.


Schuur - Chase Reterford
Loop voorbij het huis en ga de schuur in.
Hier wordt Nancy aangesproken door een man die onder de motorkap van een beschadigde auto ligt. Hij vraagt of ze hem kan helpen het LED display te repareren.

Stap in de auto en je ziet het kapotte display.
Je ziet 8 gekleurde knoppen met cijfers erop.
Chase legt uit dat geen enkele knop naast, boven, onder of diagonaal een knop mag raken die een opeenvolgend getal heeft. Dus bijvoorbeeld: knop 4 mag nergens knop 3 of 5 raken.

Zet de knoppen op de juiste plek en je ziet op het display "initializing" oplichten.
Er zijn meerdere oplossingen mogelijk.

Praat met Chase Reterford. Hij is de mechanische klusjesman van het team. Het is de eerste keer dat hij in een team tornadojagers zit.
Chase denkt dat Scott met zijn negatieve houding pech aantrekt en dat er daarom zoveel kapot gaat. Hij denkt niet dat ze de prijs zullen winnen, maar hij vindt Scott met zijn zeste zintuig wel een geweldige tornado-jager.
Nancy vervangt iemand die een auto-ongeluk kreeg. Informeer ernaar bij Chase en je verneemt dat muizen de radiatorslang hadden doorgeknaagd. De slang ligt nog op bij de werktafel.

Links van de auto staat een grote rijdende gereedschapskast. Bekijk hem van dichtbij en je vindt een krantenknipsel over Howard J. Bison, de mascotte van het Canute College.

Draai verder naar links en je ziet de werkbank, met erachter een bord met gereedschap en links van de tafel een houten rek. Op het houten rek, voor de blauwe fles koelvloeistof, vind je de zwarte rubberen slang die doorgeknaagd zou zijn. Bekijk hem van dichtbij en Nancy ziet dat er een scherpe v-vormige snee in zit. Dat was duidelijk geen muis!


Pennies verdienen
Bekijk de werkbank van dichtbij en Nancy ziet alweer een muis rennen.
Op de rechterkant van de werktafel staat een glazen pot met munten. Praat erover met Chase. Hij zegt het het Pa pennies zijn van Ma 'n Pa's winkel en dat je ze kunt inwisselen voor snoep. Chase is dol op snoepgoed.
Vraag of je wat Pa pennies kunt krijgen. Chase wil je wel wat pennies geven als je electrische schakelingen van de weerballonnen voor hem repareert.

Loop naar de werktafel. Voor de doos met 'weather balloon circuit boards' ligt een blad papier met instructies. Lees het en pak daarna een plaat uit de doos.

Op elke kaart zitten een aantal kleine rode ventilatoren die je met kabeltjes moet verbinden.

-Op de ventilator staat een getal dat aangeeft hoeveel kabelsetjes je eraan moet verbinden.
-De kabelsetjes zitten aan je cursor 'geplakt'. Als je aan een zijkant of aan een hoek van een ventilator klikt, bevestig je er automatisch een kabelsetje aan.
-Je kunt de kabeltjes draaien door erop te dubbelklikken.


-Linksbovenaan zie je hoeveel pennies je al verdiend hebt.
-Daaronder zie je een timer, die terugloopt. Je hebt een beperkte tijd om je taak te volbrengen.
-Linksonderaan zie je een 'overload'meter. Als die rood is, dan is de kaart beschadigd.
-Rechtsboven zit een 'power on'knop. Klik erop om te controleren of alle ventilatoren draaien en je de kabeltjes correct bevestigd hebt. De ventilatoren worden dan blauw.
-Met de 'clear' knop kun je de puzzel in de beginstand zetten.

Als alle ventilatoren draaien, krijg je het volle bedrag van Chase. Zo niet, dan krijg je minder pennies.
Je kunt zoveel kaarten repareren als je wilt. Klik rechtsbovenaan op 'next board' voor de volgende kaart. De puzzels worden steeds moeilijker.

Als je met je karweitje stopt, kun je de verdiende Pa pennies uit de glazen pot pakken.
Verlaat de schuur.


Autoritje
Rechts van de schuur staan drie auto's waarmee Nancy kan rijden.
Links onderaan in je scherm heb je vier iconen: de rugzak-inventaris met spullen die je opraapte, het schrift+potlood met Nancy's aantekeningen, het klembord met je takenlijst (alleen in junior) en Nancy's mobiele telefoon.

Als je in een auto stapt, verandert het telefoon-icoon in een geel GPS-icoon.
Klik erop en je kunt de GPS instellen.
Vul de plek in waar je bent - Location: Farmhouse.
Vul de plek in waar je naar toe wilt - Destination: Ma 'n Pa's.
Klik op "ENTER" en je ziet een kaartje waarop de route is aangegeven. Jij bent het knipperende rondje met het pijltje dat eruit wijst.
Onthoud de route (2x omhoog, rechts, links) en verlaat dan het scherm.


Nu kun je door de straten rijden, door je pijlcursor voor de neus van de auto ingedrukt te houden.

Bovenin je scherm zie je een balk, waarop de schade aan je auto wordt aangegeven.
Als je in de rode zone terecht komt, gaat de auto kapot en is het 'game over'.
Rijd naar Ma 'n Pa' winkel.

N.B.: Als je veel auto rijdt, kun je aan het einde van het spel een prijs winnen.
Ma 'n Pa 's winkel en museum  

Ma 'n Pa 's General Store
Loop de winkel in en je maakt kennis met Pa, die achter de toonbank staat. Pa heeft van Debbie Nancy's naam en telefoonnummer gekregen. Dat is altijd handig in geval van nood.
Pa zegt dat de mensen van Canuto College een soort krediet hebben in de winkel. Je kunt dus wel spullen kopen die op Debbie's lijstje staan, maar als je snacks voor jezelf wilt, zul je dat moeten betalen met Pa pennies. Hij geeft Nancy meteen een Pa pennie als welkomsgeschenk.

Praat met Pa over tornado's. Hij vindt die wetenschapsmensen die met metertjes achter een tornado aan jagen maar niets. Een tornado is gevaarlijk en als je er eentje ziet, kun je alleen maar triest kijken naar de ravage die hij aanricht en het niet eerlijk vinden als het jou treft. Pa heeft ervaring.
Als je Pa vraagt naar Ma, zegt hij ietwat ontwijkend, dat ze ergens rondloopt en druk bezig is en zo wel zal komen. Je had gelezen dat Ma overleden is!
Praat met Pa over het nieuwe theaterstuk. Hij is heel enthousiast. Hij stuk gaat over de lokale historie en hij speelt de rol van Percy Hardcastle, sheriff en de eerste bibliothecaris van het stadje. Hij nodigt Nancy uit te komen kijken.

Kijk rond in de winkel.
Links van de toonbank zie je een rek met tijdschriften en kranten.
In het linker tijdschrift staat een artikel met een interview met Scott en Debbie. Sinds een tornado hun huis verwoestte, toen hij nog jong was, is Scott in tornado's geïnteresseerd. Scott werkt al vijftien jaar aan zijn theorie over het ontstaan van tornado's. Hij hoopt dit jaar voldoende data binnen te halen om zijn theorie te kunnen bewijzen.
Debbie roemt Scott's vermogen om accuraat te bepalen waar een tornado ontstaat.

In de rechter krant lees je over de wedstrijd en de 100 miljoen prijzengeld. Je leest hier ook dat het concurerende team tornadojagers, onder leiding van Brooke Tavanah, van de Kingston University in New York komt.

Op het tijdschriftenrek staat een kartonnen doos met een groot vraagteken erop.
pak de doos beet. Hij kost $99.90, oftewel 9990 Pa pennies.
N.B.: Als je de doos koopt met Pa pennies, krijg je aan het einde van het spel een prijs.


Eerste-hulp-bij-rampen artikelen
Ga op zoek naar de artikelen die je nodig hebt voor je eerste-hulp-bij-rampen tas.
Als je artikelen bekijkt, zie je linksboven in je scherm de hoeveelheid geld die je hebt. Let dus tijdens het kopen goed op je budget. Er zijn verschillende aankoopmogelijkheden. Als je het goed doet, houd je zelfs nog geld over!

Artikelen met een groen prijskaartje: Het tweede artikel is voor de helft van de prijs.
Artikelen met een geel prijskaartje: Bij aankoop van 2 artikelen, 60% korting.
Artikelen met een blauw prijskaartje: Koop 2 artikelen en je krijgt een derde, goedkoper artikel, cadeau.

Klik linksonderaan in je scherm op de rugzak om je inventaris te openen. Klik dan op het mandje en je ziet wat je al gekocht hebt.

Je hebt nodig: water, suiker, zout, graanrepen, batterijen, zaklamp, blikopener, tandpasta, duct tape en bleekmiddel.

Draai vanaf de toonbank naar rechts.
- Graanrepen: Midden winkel, middelste plank Flavor Mountain Granola.
- Suiker: Midden winkel, achterste rek Sugar
- Zout: Rechts van de suiker Best Bet Gourmet Salt
- Tandpasta: Achterwand links Glow'n toothpaste
- Batterijen: Rechterwand Chargerizer battery
- Zaklamp: Naast batterijen EV-R-LIT Battery Powered Flashlight
- Blikopener: Midden winkel, rechts van zaklamp Handy can can opener
- Duct tape: Links van blikopener duct tape
- Bleekmiddel: Rek tegenover blikopener Lucie's Chemicals Bleach Kleen
- Water: Rechter 'Cold drinks'kast, onderaan Waterman water

Loop naar de toonbank en klik op Pa. Hij zal de boodschappen voor je in een papieren zak stoppen en op de toonbank zetten. Raap de zak met boodschappen op.


Oklahoma Museum
Links van het tijdschriftenrek zie je de dubbele klapdeuren naar het museum dat Ma en Pa hebben ingericht. Ga naar binnen en loop meteen naar rechts.
Hier zie je een expositie over 'homesteaders'. Aan de muur hangt een artikel over 'homesteaders'. Op 22 april 1889 claimden duizenden mensen stukjes land in Oklahoma. Deze 'boomers' kwamen in conflict met de 'sooners', die voor de afgesproken datum al illegaal stukken land afgezet hadden. Veel van dit land was oorspronkelijk door de regering toegezegd aan Indianenstammen, maar werd later gewoon aan de nieuwe boeren gegeven.

Bekijk de ton met voorwerpen die bij dit claimen van land horen: een 'claim stake', waarmee de nieuwe boeren hun geclaimde bezit afbakenden en een 'divining rod', een wichelroede die gebruikt werd om water te zoeken. De wichelroede is echter verdwenen.
Wel ligt er op de ton een Pa pennie, die je kunt meenemen.

Bekijk ook de andere uitgestalde voorwerpen in het museum.
Je ziet een expositie over de 'dust bowl'. Dit is een groot stuk land waarop door de nieuwe boeren teveel graan werd verbouwd. Het land verloor teveel voedingsstoffen en vocht, kon het daarna ook niet meer vasthouden en en werd uiteindelijk onvruchtbaar zand. Door de harde wind die over de grote zandvlaktes raasde, onstonden enorme stofstormen, die zelfs hele boerderijen onder het zand bedolven.
Je kunt spelen met de blaasbalg links van de maquette en zelf een zandstorm maken.

Even verderop vind je wat informatie over tornado's.
Het is een mythe, dat je huis veilig is als je de ramen tegen elkaar open zet.
Ook is het niet waar dat bergen en rivieren de stad beschermen voor een tornado.
Het is daarentegen wel goed advies om in een rechte lijn weg te rijden van een tornado.


Pa pennies verdienen
Tegen de achterwand staat een "Land Rush" speelautomaat. Hij loopt op 5 Pa pennies.
Stop de pennies in de gleuf en kies een level (1) om te beginnen.
Kies een kleur bij de rand en klik erop. De blokjesgroep wordt blauwe en dat land heb je nu geclaimd.
Nadat je tegenstander (de computer-oranje) aan de beurt was, klik je op een blokje dat aan jouw land grenst. Alle blokjesgroepen van die kleur die jouw land raken, worden dan ook blauw en van jou.

Als je dus bijvoorbeeld op bijgaand plaatje op de linker grijze blokjes klikt, worden ook de grijze blokjes erboven van jou, ze grenzen immers ook aan jouw land.

Wie aan het einde de meeste blokjes land heeft, wint 20 Pa pennies in level 1. In de hogere levels win je ook meer Pa pennies (80 in level 2). Haal ze uit het bakje aan de onderkant.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Easteregg

Koop in Ma 'n Pa's winkel de geheimzinnige doos met het vraagteken, voor 9990 Pa pennies.
In de doos vind je een sneeuwbol en een speciale munt met een afbeelding van een konijn en de tekst 'lepus orex'.

In het museum staat een "Jackalope Fight" speelautomaat, die geen Pa pennies accepteert. Gooi hier je speciale munt in en je wint een easteregg.
Ook de munt krijg je terug, zodat je altijd naar de vechtende konijnen kunt kijken als je wilt.
N.B.: Op het einde van het spel krijg je een medaille voor het vinden van het easteregg.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verlaat het museum.
Praat met Pa over de verdwenen wichelroede. Hij zegt dat die wichelroede gebruikt werd om olie mee te zoeken, hoewel de meeste mensen daar niet in geloven. Hij zegt dat hij wel een namaak-wichelroede zal neerleggen in het museum, tot het origineel weer opduikt.

Verlaat de winkel en rijd terug naar de boerderij.


Telefoon
Aangekomen bij de boerderij, zie je dat je weer de beschikking hebt over je mobieltje.
Klik erop om het in close-up te zien.
Klik onderaan op het schermpje op menu en je krijgt 3 opties. Bij 'settings' kun je de layout van je mobieltje wijzigen; een ander kleurtje of een ander achtergrondje.
Bij 'camera' kun je foto's van de omgeving maken.

Klik op 'phone' en je kunt iemand opbellen. Klik op de driehoekjes naast het kleine schermpje en je ziet de voorgeprogrammeerde contacten van Nancy.
De Hardy Boys zijn al jaren Nancy's vrienden en zijn ook amateur-detectives. Zoek Frank & Joe Hardy en klik dan op de groene 'call'knop. Nancy vertelt met welke zaak ze nu bezig is, maar de broertjes kunnen haar niet erg helpen.

Bel daarna met P.G.Krolmeister, de man die Nancy huurde en hier naar toe stuurde. Hij is erg druk bezig, maar wil toch wel even met Nancy praten. Hij is zelf ook ooit eens geraakt door een tornado en daarom erg geïnteresseerd in dit onderzoek. Hij lijkt Prudence Rutherford te kennen. Als Nanacy hem vraagt waarom iemand muizen zou willen lokken, zegt hij dat het een omgekeerde rattenvangeractie is. Hij heeft dus niet veel zinnigs te zeggen. Hang weer op.


Boerderij
Loop de boerderij in en ga naar de kelder.
Zet de papieren zak met inkopen in de eerste-hulp-bij-rampen tas op het voorraadrek.
Frosty zegt dat Debbie nog een praatje wil maken met Nancy.

Ga naar boven, naar de eetkamer en spreek Debbie aan. Vraag haar of ze weet wie de nota voor het graan in de prullenbak gooide. Debbie is verbaasd. Niemand hier heeft graan nodig en waarom zou iemand met opzet de muizen voeren?

Neem afscheid van Debbie en ga de trap op naar boven om te slapen.
N.B.: Nadat je de opgedragen taken uitgevoerd hebt, zullen Debbie of Scott tegen Nancy zeggen, dat het tijd is om naar bed te gaan ('hit the sack', of 'call it a day'). Je kunt meestal nog wel een andere kleine taak uitvoeren, maar voor de voortgang van het spel is het handiger om hun advies te volgen.
Sensoren en foto's  

De volgende ochtend krijgt Nancy van Debbie een paar nieuwe opdrachten. De storm heeft de sensoren in het maisveld weggewaaid. Nancy mag ze weer gaan installeren.
Daarna mag ze met Frosty praten, die haar wat basiskennis over stormfotografie wil bijbrengen.


Sensoren installeren

Verlaat het huis en ga naar rechts, naar het maisveld.
Loop achter het waarschuwingsbord het maisveld in en je ziet een bovenaanzicht.

De bedoeling van deze puzzel is, dat je het licht van de rode sensor leid naar de rode paal en de blauwe sensor naar de blauwe paal, via de spiegels die je tussen de gele maiskolven ziet. Klik op de spiegels om ze te draaien. Er zijn meerdere oplossingen.


Als je de puzzel opgelost hebt, hoort Nancy een gesprek tussen Debbie en Frosty. Debbie zegt dat ze beslist Canute niet zal verlaten en dat Scott alleen nog maar een klein duwtje nodig heeft. Frosty vindt dit in eerste instantie iets te ver gaan, maar is het later met haar eens. Die twee hebben een overeenkomst afgesloten om Scott 'kwijt te raken'!

Na dit gesprek gaat de telefoon. Het is Krollmeister, die vindt dat Nancy niet zelf te dicht bij een tornado moet komen. Daar heeft hij immers machines voor uitgevonden.
Hij vraagt om informatie over de teamleden. Nancy vertelt hem dat Scott wat afstandelijk doet en dat het lijkt alsof de andere teamleden hem niet helemaal vertrouwen.
Ze zegt ook dat Frosty wat impulsief en roekeloos is, maar waarschijnlijk niet de saboteur.
Ze vertelt ook dat Debbie duidelijk iets van plan is.
Krollmeister vraagt om alle teamleden goed in de gaten te houden en hem alles te rapporteren.


Wolkenfoto's maken
Na het gesprekje met Krollmeister, is het tijd om foto's te gaan maken. Loop naar de auto's. Stap in de blauwe auto en Frosty zal je vergezellen.
Hij zegt dat de beste plaats om foto's van wolken te nemen Fraiser Creek Windmill is.

Klik op je GPS en je ziet de plattegrond. Er staan wolkjes op. Dit zijn alle plaatsen waar je naar toe kunt gaan om foto's van wolken te nemen.
- Klik linksboven in de hoek van de kaart op de 'Enter new
  route' knop.
- Klik bij 'enter your destination' in het schermpje om die
  locatie te wissen.
- Klik dan in de rechter lijst op 'Windmill' en daarna op
  'Enter' om de route naar de molen uit te stippelen.

Rijd naar de molen. Daar aangekomen krijg je van Frosty een kaart met tekeningen van wolkensoorten. Bekijk ze goed.


Klik op je mobieltje om het te openen. Klik dan op Menu, daarna op camera.
Aan de linkerkant zie je het aantal foto's dat je kunt maken en al gemaakt hebt. Ook kun je op 'VIEW FOTOS' klikken, om de foto's te bekijken die je al maakte. In deze functie kun je de foto's ook bewerken (edit) en weggooien (DELETE). Klik daarna op 'return to camera mode' om weer foto's te maken.

Aan de onderkant kun je bij de + en - de zoomfunctie (ZOOM) gebruiken.
Rechtsbovenaan is de knop om rond te kijken (PAN) in vier richtingen.
Klik op de knop rechtsonderaan (TAKE PHOTO) om een foto te maken en aansluitend aan de linkerkant op YES of No om de foto al of niet op te slaan (SAVE?).
helemaal rechtsonderaan ga je terug naar het MENU van de telefoon.

Als je genoeg foto's hebt gemaakt bij de Fraiser Creek Windmill kun je, als je wilt, meteen naar de andere wolkjes op je GPS-kaart rijden. Het is niet persé noodzakelijk voor de voortgang van het spel, je kunt de foto's ook op een later tijdstip maken.
Elke juiste foto van een wolkformatie wordt op de kaart van Frosty aangetekend.

N.B.: Als je foto's maakt van alle wolken op Frosty's kaart, krijg je aan het einde van het spel een medaille.


Foto's op de laptop zetten
Als je genoeg foto's gemaakt hebt, rijd je terug naar de boerderij.
Ga naar de kelder, naar de laptop op de wasdroger.
Aan de rechterkant van de laptop is een USB-kabeltje ingeplugd. Klik erop en Nancy sluit automatisch haar mobieltje aan.

- Klik dan op het scherm op het 'Gallery'icoon.
- Klik vervolgens op de 'camera'knop aan de rechterkant van het scherm.
- Je zit nu in de camera. Klik rechts van een foto op 'download' om te foto van de camera naar de
  laptop te sturen.
- Klik onderaan op de + of - naast 'NEXT' en daarna op 'download' om een volgende foto op de
  laptop te zetten. Je kunt maximaal 10 foto's op de laptop zetten.
  Je kunt overigens ook een van de foto's als achtergrond op Nancy's mobieltje zetten.
  Klik daarvoor op 'set image as wallpaper' rechtsbovenaan in het scherm.
- Verlaat de laptop en Nancy neemt automatisch haar mobieltje terug.


M3 speler
Je hebt alles gedaan wat Debbie vroeg: sensors geplaatst en foto's gemaakt met Frosty.
Draai naar links en spreek Frosty aan. Mogelijk heeft Nancy niets te zeggen. Neem dan afscheid en Frosty roept je terug. Hij vraagt of Nancy hem een plezier kan doen en de MP3 speler die hij van Chase leende, even terug te brengen.

Verlaat de kelder en het huis.
Ga naar de schuur. Als je de deuren nadert, hoor je Chase praten. Nancy kijkt door een spleet en ziet dat Chase zijn beste laarzen al mopperend aan het schoonmaken is. Hoe kan iets dat zo'n rotzooi maakt, nou zoveel geld waard zijn, zegt hij.
Ga naar binnen en geef Chase de MP3 speler. Hij zegt dat Frosty niet vaak iets van hem leent. Ze hebben niet zoveel gemeenschappelijk, zegt hij.

Verlaat de schuur en ga het huis in. Debbie zegt wellicht dat het beddtijd is. Loop de trap op om te gaan slapen.
Prairiehonden en muizen  

Nachtelijke bezoeker
Die nacht wordt Nancy wakker van de radio. Er wordt een tornadomelding gegeven. Het klinkt ernstig, dus Nancy besluit om naar de kelder te gaan om te schuilen.
Nancy staat op de trap. Het is donker, de stroom is uitgevallen.
Draai naar rechts. In een bliksemflits ziet Nancy iemand gebogen staan over de salontafel in de woonkamer. Bij de volgende flits is hij verdwenen.
Draai terug naar links en daarna voorwaarts naar de kelder.


Nieuwe opdrachten - Debbie
De volgende ochtend praat Nancy met Debbie.
Volgens Debbie slapen Chase en Frosty zo diep dat ze zo'n storm als vannacht niet horen.
Hm. Zou de man bij de salontafel dan Scott geweest zijn?
Debbie zegt dat je meteen even naar Scott moet gaan, hij vroeg naar Nancy.
Debbie vraagt ook of je daarna de prairiehondjes die bij het maisveld zitten, naar de andere kant van de schuur kunt brengen. Ze dreigen anders doodgeschoten te worden. Chase zou werken aan een methode om de beestjes veilig te verplaatsen, dus moet je ook nog met Chase gaan praten, nadat je bij Scott was.

Ga naar de salontafel, waar je 's nachts die onbekende man zag.
Raap het boek op. Eronder vind je een een brief gericht aan Debbie. De Gorge Universiteit in New York biedt Debbie een baan aan als Assistent Professor op de meteorologische afdeling, tegen een leuk salaris.
In het maisveld zei Debbie dat ze beslist op het Canute College wilde blijven.
Je kunt Debbie vragen wat ze gaat doen, nu ze afgestudeerd is, maar ze blijft vaag en zegt dat ze nog geen beslissing genomen heeft.


Scott
Ga naar de werkkamer van Scott en spreek hem aan.
Scott heeft van Debbie de opdracht gekregen om zo nu en dan iets positiefs tegen zijn teamleden te zeggen, dus geeft hij Nancy een complimentje voor haar werk van de vorige dag.
Maar dan schrikt Scott van een muis die over zijn bureau rent. Hij geeft Nancy meteen de opdracht die muizen weg te werken, maar wel op een humane manier, om Debbie niet tegen zich in het harnas te jagen.


Chase
Ga naar de schuur en praat met Chase. Hij heeft een machine uitgevonden waarmee je die prairiehondjes kunt opzuigen. Hij heeft alleen nog een grotere slang nodig. Hij vraagt of je de kleine, zwarte flexibele slang bij Ma 'n Pa's winkel kunt omruilen. Raap de slang op en verlaat de schuur.


Ma 'n Pa's General Store
Stap in een auto en rijd naar Ma 'n Pa's winkel.
Vraag Pa of je een grotere slang voor Chase kunt krijgen. Dat is geen probleem als Nancy Pa een handje wil helpen met de snacks-uitstalling.

Loop vanaf de toonbank naar rechts. Achter tegen de wand is het rek met snacks. Klik op het 'Wickford Product Display' plakaat en je ziet een close-up van de bijna lege uitstalkast.

De bedoeling is, dat je álle snacks van de rechterkant in de uitstalkast sleept. Met een beetje passen en meten, past alles erin. Rechtsklik om de verpakking te draaien.
Er zijn meerdere oplossingen.

Als alles in de uistalkast zit, vertel je Pa dat het gelukt is. Nancy krijgt dan de gevraagde grote, witte flexibele slang.


Muizenval
Nu je toch hier bent, kun je ook meteen aan Pa vragen of je die muisvriendelijke muizenval (mousetrap) uit het museum mag lenen.
Dat vind Pa geen probleem, als je eerst voor hem de Tornado-expositie wilt actualiseren.
Hij heeft nog de oude Fujita schaal van F1 en F2 enzo gebruikt en hij vraagt of Nancy dat kan omzetten in de verbeterde EF1 en EF2 schaal.

Als je vraag 3, antwoord D van de Twister Trivia quiz én de kaart op de wand van Scott's werkkamer hebt bestudeerd, kun je meteen in het museum aan het werk gaan.
Tip: Maak een foto van het quiz-antwoord en de kaart, dat is makkelijker dan onthouden.

Ga het museum in en loop naar de achterwand, waar de 'tornado'kast staat.
Klik hier op de 'Fujita Scale kaart en klik nog eens om hem in close-up te zien.
De bedoeling is dat je de groene kaartjes en de symbolen op de juiste plek legt.

Je kunt de kolom '3-second gust speed mph' zo invullen als je de kaart van Scott bestudeerd hebt.

In de trivia Quiz las je dat de windsnelheid van F0, 45-78 mph (gebroken bomen) is en van F5, 262-317 mph (huizen weggewaaid van fundering). Bij FE2 waaien caravans weg.
Door deze info kun je al 3 symbolen in de kolom 'damage indicator' leggen: de boom bij F0, weggewaaid huis F5 en omgewaaide caravan FE2.
Als je de resterende plaatjes in oplopende ernst van schade neerlegt, heb je dit ook al in orde.

Kijk daarna naar de andere snelheden.
Leg het plaatje met '40-72' naast F0. Het plaatje met '73-112', moet dan uiteraard naast F1, het plaatje met '113-157' naast F3 enzovoorts, zodat de windsnelheden in de eerste kolom aaneensluitend oplopen.
Heb je deze kolom klaar, dan leg je op dezelfde manier de tweede kolom.

Als je kaart in orde is, hoort Nancy ineens dat Pa in gesprek is met Brooke. Ze informeert naar Scottt's team en is zeer teleurgesteld te horen dat er deze week nog geen ongelukken gebeurd zijn.
Zoals je uit de krant weet, is Brooke de teamleider van de concurrenten in de tornado-wedstrijd.

Loop naar Pa en hij feliciteert je meteen. Je mag de muizenval pakken.
Ga terug het museum in.
Achterdoor links is de zandstorm-uitstalkast. Rechts daarvan zie je een verkeersbord met 'Route 66'. Daaronder zie je de muizenval, gemaakt van metaal en kippengaas. Raap hem op.

Ga weer naar Pa en praat ditmaal met hem over Brooke. Hij zegt dat Brooke maar één onderwerp van gesprek heeft, namelijk het team van Scott en de ongelukken. Maar aan de andere kant komt Scott ook voortdurend vragen stellen over het team van Brooke. Ze lijken op elkaar, zegt Pa.

Natuurlijk heb je ook nog aas nodig voor in de muizenval.
Zorg dat je voldoende Pa pennies hebt. Verdien ze door weerballonkaarten te maken bij Chase, of het Land Rush spel te winnen in het museum.

Loop dan naar het rek met snacks en koop daar in ieder geval 3 verpakkingen Moon Chunk Cheese. (4 verpakkingen als je ook het easteregg wilt). De kaassnack is geschikt als aas en kost 95 Pa pennies per stuk. Klik erop en het bedrag wordt automatische verrekend. Als je nog Pa pennies over hebt, kun je ook nog ander snoepgoed kopen.

N.B.: Als je de rugzak opent en op de zak met snoepgoed klikt, zie je het snoepgoed in close-up. Klik erop en Nancy zal zelf een snack opeten. Als ze 15 snacks of meer gegeten heeft, krijg je op het einde van het spel een medaille.
Als Nancy 10 stukken 'Koko Kringle' opeet, wordt ze misselijk en groen!

Praat nog even met Pa. Je kunt hem snoep aanbieden (Would you like a little candy?).
N.B.: Als je genoeg snoepgoed uitdeelt aan iedereen, kun je aan het einde van het spel een medaille winnen.
Neem afscheid, verlaat de winkel en rijd terug naar de boerderij.


Prairiehonden verhuizen
Loop naar de schuur en praat met Chase. Nancy geeft hem de witte flexibele slang en Chase koppelt hem meteen aan zijn supergrote prairiehonden stofzuiger.
Volgens Chase hoef je alleen maar het ding aan te zetten en het uiteinde van de slang in het gat te stoppen en dan worden de beestjes helemaal veilig opgezogen. Maar als je de slang in een gat stopt waar geen prairiehondje zit, dan verliest het apparaat druk en ontsnapt een van de gevangen beestjes. En je moet ze allemaal vangen, voordat je ze naar een andere plaats kunt brengen.

Chase zegt dat je Pa pennies krijgt, als je de stofzuiger netjes terugbrengt.
Neem afscheid, verlaat de schuur en loop in de richting van het maisveld.
Links van de vogelverschrikker is een omgewoeld veldje met gaten. Bekijk het van dichtbij.

Klik op je rugzak om hem te openen en klik daarna op de stofzuiger. Wacht tot je het snuitje van een prairiehondje ziet en klik de slang dan op het gat om hem op te zuigen.
Aan de linkerkant zie je of je succes hebt. Je kunt meer dan één beestje uit een gat zuigen. Handig is, als je ze per twee opzuigt. Eén beestje in het rijtje heeft de neiging weg te rennen.

Als je alle beestjes opgezogen hebt, kun je ook nog een Pa pennie op het veldje oprapen.

Loop naar de rechter zijkant van de schuur. Hier zie je het nieuwe thuis voor de prairiehondjes, een stuk grond met gaten, omheind met een laag planken hekje.
Haal de stofzuiger uit je inventaris en klik op het stuk grond. De beestje rennen enthousiast in de gaten.

Als je de close-up van het stukje grond verlaat en een stap teruggaat, zie je aan de zijkant van de schuur, bij de bloembak, een lichtflits.

Bekijk de bloembak van dichtbij en Nancy vindt een blikken doosje. Hetzelfde doosje als ze eerder bij de voordeur vond?
Open het doosje en ze vindt een nieuwe boodschap: "Accoord met de voorwaarden. Series van CG, met CC of CG, van een HP storm op 2 juni. Als geleverd wordt, volgt betaling van $550."

Ga terug naar de schuur en geef Chase zijn prairiehonden stofzuiger (vacuum) terug.
Nancy krijgt 100 Pa pennies.


Muizen vangen
Loop naar de boerderij en ga de werkkamer van Scott in. Vertel hem dat je een muizenval hebt en hij zegt dat je die het beste bij de muur kunt gebruiken, waar het hoopje graan ligt. Je mag pas vertrekken als je alle muizen gevangen hebt, zegt hij.

Draai naar de rechter muur. Hier zie je een tafel waar een grote groene koffer onder staat en links van de koffer zie je een hoopje graan.
Haal je muizenval uit de inventaris en plaats hem rechts naast het hoopje graan.

Nu verschijnt linksboven in je scherm, onder de Pa pennies, de zak met gekocht snoepgoed.
Klik erop en je ziet alles wat je gekocht hebt apart.
Pak de Moon Chunk kaasschijf en leg die in de muizenval.
Nancy zal de kaassnack niet opeten. Ze eet wel het andere snoepgoed op als je erop klikt.

Als de kaasscack in de val ligt, zie je een bovenaanzicht.
Je ziet een kruisvormige gang met in het midden een draaipoortje.De muizen lopen af en aan.
Als een muis in een vakje zit, kun je achter hem klikken om een muurtje te sluiten.
Als een muis op het middelste vakje staat, kun je het vakje draaien, zodat het poortje opent naar de bovenste of onderste gang.
Als alle vakjes vol zijn, óók het middelste draaivakje, sluit de hele val en is Nancy tevreden.

Raap de volle muizenval op. Scott zegt dat je de muizen ver weg vrij moet laten in het 'Spring House' in Orchard straat.


Springhouse
Verlaat het huis, stap in een auto en open je GSM.
Voer een nieuwe bestemming (destination) in, namelijk "Spring House" en klik op 'enter'.
Bestudeer de route en rijd daarna naar de Old Orchard straat.

Hier aangekomen, zie je dat het een piepklein gebouwtje is met een dichtgetimmerde deur.
Haal de muizenval uit je inventaris en zet hem voor de deur op de grond. De muizen rennen snel het gebouwtje in.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Easteregg 2

Haal een kaassnack uit je rugzak en leg hem in de grote spleet onder de deur, als cadeautje voor de muizen.
Verlaat even de close-up van het gebouwtje, kom terug en je ziet dat de muizen je een easteregg achtergelaten hebben.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Stap in je auto en rijd terug naar de boerderij.
Mogelijk roept Debbie dat het bedtijd is. Zo niet dan heeft ze een andere spannende mededeling.
Tornado - videopuzzel  

Praat met Debbie. Er is een tornado gemeld!
Het hele team gaat op jacht en Nancy mag met Frosty meerijden.

Verlaat het huis en stap in de blauwe auto. Frosty stapt vanzelf ook in.
Je kunt richting het noorden gaan rijden. Frosty zal dan aanwijzingen geven over de juiste richting.
Je kunt ook je GPS openen en als bestemming 'Viewpoint' (kijkpunt) aangeven. Dat is namelijk de plek waar de tornado gezien is.
Rijd er naar toe en bij een kruising zul je een grote ronde wolk over de weg zien hangen!

Rijd de parkeerhaven op om het bovenaanzicht te verlaten.
Je zit midden in de tornado, maar voor je van het uizicht kunt genieten, roept Frosty dat zijn videorecorder niet werkt en dat Nancy hem moet repareren.Je krijgt nu een schema te zien waarin witte vakjes met rode getallen staan
Onderaan staan zwarte getallen. Pak deze getallen beet en sleep ze in een leeg vakje in het schema.
De getallen moeten zo geplaatst worden dat ze opeenvolgend genummerd zijn; horizontaal, vertikaal of diagonaal.

Als het schema vol is, moet je dus van 1 naar 2 naar 3 naar 4 enzovoorts kunnen stappen. Het maakt niet uit in welke richting, als het maar aansluit.

Je kunt tussendoor je spel opslaan.
Je kunt ook helemaal opnieuw beginnen, door op de RESET knop te klikken.


Als de camera gemaakt is, zie je de verwoestende werking van een tornado. Maar daarna beweert Frosty dat de camera helemaal niets opgenomen heeft?!

Ze rijden terug naar de boerderij, waar Nancy automatisch een gesprekje met Scott heeft.
Vertel hem dat je tornado's nog steeds 'cool' vindt.
Hij is het met je eens, hoewel ze ook zeer gevaarlijk zijn. Dan zegt hij dat het Nancy's schuld is, dat ze nu geen opnames van een EF3 storm hebben. Frosty heeft hem verteld dat Nancy de camera niet op tijd repareerde!
Nancy protesteert, maar Scott stuurt haar weg en hoopt dat ze morgen beter haar best doet.

Ga de trap op naar bed.
Antennes, tandraderen en meer muizen  

Praat de volgende ochtend met Debbie. Er zijn wat problemen met de communicatiesystemen na de storm. Ze heeft Chase gevraagd de antennelocaties aan het GPS-systeem toe te voegen en vraagt of Nancy even bij de antennes kan gaan kijken wat het probleem is.
Daarna wil Chase even met Nancy praten.

Voor je op weg gaat naar de antennes, kun je even met Frosty gaan praten over die videocamera. Loop naar de kelder en spreek hem aan.
Frosty houdt vol dat de camera niet functioneerde. Nancy kan het zelf bekijken als ze wil, hij liet de camera boven liggen, zegt hij.
Scott probeert de pijn nog wat te verzachten door te zeggen dat het gedeeltelijk zijn schuld is, hij had het werk van Nancy moeten controleren en dat hij Scott gevraagd heeft Nancy niet te hard aan te pakken.
Neem afscheid en ga naar boven.

Loop naar de salontafel in de woonkamer. Daar ligt de videocamera. Bekijk hem van dichtbij en klik op de zijkant om de klep te openen.
Klik op het 'play'knopje (pijltje naar rechts onder het display). Je ziet geen beeld, maar je hoort wel geluid!

Verlaat de close-up van de camera en verlaat het huis.


Antennes
Stap in een auto en klik op je GPS.
Voer 'Antenna' in als nieuwe bestemming, duw op 'enter' en bestudeer de kaart. Rijd daarna naar de locatie waar de antennes staan.

Daar aangekomen zie je dat er nogal wat stukken van de masten zijn afgewaaid.
Raap ze op en zet ze weer op hun plek. Je kunt de stukken draaien door te rechtsklikken.
Op de kapotte antennemasten zie je dunne lijntjes als hulpje voor wat daar geplaatst moet worden.
Als een stukje op de juiste plek zit, kun je het niet meer verplaatsen.

Nancy zegt "There. Now shey should work" als de antennemasten weer compleet zijn.

Nancy kijkt op de grond onder de rechter antenne. Ze vindt een vreemd uitziende sleutel met een roze label. Zou iemand van Scott's team die verloren hebben?


Storm
Als je de sleutel opgeraapt het, wordt het ineens donkerder en begint het te waaien. Het wordt tijd dat Nancy vertrekt!
Maar als ze over de wegen rijdt, merkt Nancy dat haar GPS verkeerde aanwijzingen geeft. Iemand heeft hem fout geprogrammeerd!

Probeer naar de boerderij te rijden, zonder midden in een storm te belanden. Je kunt zo nu en dan op je GPS klikken om te zien waar je bent (knipperende rondje).
Rijd naar rechts, omhoog en weer rechts als de weg vrij is. Rijd langs de molen, naar rechts en weer omhoog, langs de koeien. Dan een stukje naar links als je de storm kunt ontwijken en tenslotte naar beneden, naar de boerderij.


Chase - versnellingsbak
Ga naar de schuur en Chase staat al op je te wachten. Nancy krijgt even geen kans om over de falende GPS te praten, hij heeft haar hulp nodig bij het in elkaar zetten van een versnellingsbak.

De tandraderen moeten op de uitsparingen van de staafjes geschoven worden. Ze moeten elkaar vertikaal raken, maar mogen niet overlappen.

Klik op een tandrad aan de linker kant en aansluitend op de plek waar je hem wilt plaatsen. Uiteraard kun je een tandrad niet op een staaf schuiven als een ander tandrad op een andere of dezelfde staaf de weg blokkeert.
Klik op het kleine knopje klikken om te kijken of het werkt en alle tandraderen draaien.


Als je klaar bent, heeft Chase nog een karweitje voor Nancy.
Hij heeft een offerte voor wat uitdeukwerk aan Pete's auto. Scott moet de offferte bekijken en zijn handtekening eronder zetten.
Raap de enveloppe op en praat nog even met Chase over de GPS.
Hij is verbaasd te horen dat het ding zo vreemd deed, hij heeft hem alleen maar ge-update, zegt hij. Hij zal proberen te voorkomen dat het nog eens gebeurt.
Verlaat de schuur.


Scott
Ga naar de werkkamer van Scott, praat met hem. Als je zegt dat je gehoord hebt dat hij veel naar Brook indormeert, wordt hij een beetje nijdig en vindt dat je niet zoveel met Pa moet praten en meer moet werken.

Geef hem de offerte.
Ineens hoor je een harde schreeuw. Het is Frosty. Scott zegt dat je maar even moet gaan kijken en het probleem moet oplossen, hij heeft geen tijd voor hysterisch gedoe.


Frosty - muizen
Ga naar de kelder en praat met Frosty. er rende een muis over zijn toetsenbord. Hij is bang van muizen en vraagt of Nancy die muizen kan weghalen.

Kijk rechts van de wasdroger waar de laptop op staat, op de grond. Je ziet hier een hoopje graan liggen.
Haal de muizenval uit je rugzak en zet hem naast het hoopje graan.
Je kunt wat graan in de muizenval leggen. Een leuke dikke muis komt even snuffelen, maar gaat weer weg.
Stop dus een stuk Moon Chunk Cheese in de val en ga op muizenjacht. Zorg dat alle vakjes gevuld zijn, ook de draaipoortjes.
Raap de volle muizenval weer op.

Verlaat het huis en stap in een auto
Klik op je GPS en voer de bestemming Spring House in. Klik op 'enter' en bestudeer de kaart.
Rijd daarna naar het kleine Spring House, waar je de muizen vrijlaat.


Debbie - muizen
Ga naar de boerderij en praat met Debbie. Ook Debbie heeft problemen met muizen en vraagt of je die weg wilt halen.
N.B.: Als je geen muizenoptie bij het gesprek krijgt, ga dan even de trap op. Nancy zal niet naar bed willen en zeggen dat ze nog werk te doen heeft. Spreek daarna Debbie aan en je kunt wel over muizen (mice) praten.Zoals je weet ligt achterin de keuken, naast de blauwe afvalbak, een hoopje graan. Zet hier je muizenval naast en leg de kaassnack erin. Zet alle muizen gevangen, op de bekende manier.
Raap de volle muizenval weer op.

Verlaat het huis en stap in een auto.
Klik op je GPS en voer de bestemming Spring House in. Klik op 'enter' en bestudeer de kaart.
Rijd daarna naar het kleine Spring House, waar je ook deze muizen vrijlaat.

Rijd terug naar huis en het is tijd om te gaan slapen. Loop de trap op.
Scott's telefoon, Pa's muizen en Chase  

Als je de volgende ochtend beneden komt, is Debbie heel opgewonden. Er is kans dat er een supercell op komst is en het hele team gaat op jacht.
Voor Debbie verder kan praten, slaat de bliksem in de telefoonaansluiting van Scott.
Nancy krijgt de opdracht in huis te blijven en hem te repareren.


Scott's werkkamer
Ga naar de werkkamer van Scott. De contactdoos op de achterwand staat in brand.
Kijk ernaar en hij dooft vanzelf. Je hoort hoe Scott en Debbie vertrekken.
Bekijk de gedoofde contactdoos dan van dichtbij.

Je ziet een veld met rondjes. Op een van de rondjes zit een rode knop, dit is je beginpunt.
Klik als je wilt op de 'reset'knop en het beginrondje zit op een andere plek.
De bedoeling is nu, dat je met de rode knop over de lijnen naar alle witte rondjes gaat, zonder dat je teruggaat over een lijn.

junior oplossing senior oplossing


Als de contactdoos gerepareerd is, verlaat je de close-up.
Nancy hoort een geluid van Scott's bureau komen.
Loop naar de kant waar de stoel staat en bekijk het bureau van dichtbij. Links van het toetsenbord ligt een gele hoofdtelefoon. Raap hem op. Het ding heeft een draadloze verbinding met Scott's mobieltje en Nancy hoort een gesprek tussen Scott en Brooke.
Ze praten over "alles onder controle houden" en "de afspraken nakomen" zonder dat "de rest van de wereld het te weten komt".

Misschien is dit het tijdstip om eens in Scott's spullen rond te snuffelen.
De lades van zijn bureau zijn op slot, maar je hebt bij het repareren van de antennes een vreemde sleutel gevonden. Haal hem uit je inventaris en gebruik hem om de lades open te maken.
In de bovenste lade vind je een brief van het Canute College aan Scott. Zijn aanstelling bij het college wordt niet verlengd. Zijn lessen en zijn kennis van tornado's zijn voldoende, maar ze zijn niet tevreden over zijn publicaties. Scott staat na dit semester dus op straat! Geen wonder dat hij slecht gehumeurd is.

Kijk verder rond in de kamer.
Op de tafel links van de deuropening staat een radio. Zet hem aan als je wilt.
Schuif een van de grote spoelklossen rechts voor de radio opzij. Nancy vindt een stanleymes.
Er zitten oranje vlekken op het mes. Nancy zegt dat het naar koelvloeistof ruikt!


Schuur
Ga naar de schuur. Bekijk de doorgesneden slang van Pete's auto, op het rek links van de werkbank. Nancy denkt dat het eruit ziet alsof het met een mes is doorgesneden, het mes uit Scott's werkkamer!

Nu Chase niet in de schuur is, kun je hier ook een beetje rondsnuffelen.
Loop naar het deel achter de auto. Hier zie je de schoenen die Chase zo fanatiek poetste, op d grond staan. Bekijk ze van dichtbij. Er zitten olievlekken!
Nancy heeft een olieplasje gezien bij de kapotte sprinklers bij het maisveld!

Open de houten deur rechts van de schoenen en je vindt een stapeltje Pa pennies.

Verlaat de schuur weer en Nancy krijgt een telefoontje van Pa. Hij heeft haar hulp in de winkel nodig, het is een noodgeval!.


Ma 'n Pa's winkel - muizen
Rijd met een auto naar de winkel van Ma 'n Pa.
Daar aangekomen hoor je van pa dat het noodgeval een paar muizen in het museum zijn. Ze moeten weg zijn voordat de inspectie van de volksgezondheid komt.
Pa geeft Nancy een Moon Chunck kaassnack voor haar muizenval.

Loop het museum in.
Kijk bij de 'Homesteader' expositie naar de grond. Bekijk de expositie niet in close-up, maar klik met de rode vergrootglas-cursor aan de rechteronderkant van je scherm.
Je ziet hier een hoopje graan liggen. Zet hier je muizenval naast en leg de kaassnack erin. Zet alle muizen gevangen, op de bekende manier.
Raap de volle muizenval weer op.


Spring House
Rijd met de volle muizenval naar het Spring House. Als nancy dar aankomt, ziet ze tegen de dichtgetimmerde deur een grote v-vormige tak staan. Die was er de vorige keer niet. Dit moet de wichelroede (divining rod) uit het museum zijn! Raap hem op.
Nancy vraagt zich af of iemand de wichelroede hier probeerde te verbergen en toen in de olieplas trapte die je midden op het paadje ziet liggen.

Laat de muizen van Pa's winkel vrij en rijd terug naar de boerderij.


Schuur - Chase
Ga de schuur in en praat met Chase over het zoeken van olie en de wichelroede.
Hij vertelt dat hij hoorde dat er onder de boerderij een olieveld was. Toen hij vernam dat de school de boerderij na dit seizoen wilde verkopen, meldde hij zich aan om te werken voor Scott. Zo kon hij tegelijk op zijn gemak rondneuzen. En als hij werkelijk bewijzen had van het olieveld, dan zou hij zijn vader overhalen de boerderij te kopen.

Scott ontkent echter ook maar iets te maken te heben met al die 'ongelukjes' die gebeuren. Dat is niet zijn stijl
Hij zegt dat Scott hierachter zit. Toen hij met de wichelroede door de boerderij liep, om te kijken waarom de telefoonaansluiting van Scott in brand vloog, ontdekte hij iets vreemd.
Hij vond een bliksemafleider die niet naar de aarde geleidde, maar naar de electrische bedrading in het huis! En dit was opzet! Iemand wilde dat de TV of de koelkast of de telefoonaansluiting explodeerde!
Verlaat de schuur.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Easteregg 3

Loop richting maisveld.
Kijk hier naar het veldje waar de prairiehondjes vroeger zaten.
Haal de wichelroede uit je rugzak en klik ermee op elk gat.
Je vindt geen olie, maar wel een een easteregg.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ma 'n Pa's winkel
Stap in een auto en rijd terug naar Ma 'n Pa's winkel.
Loop het museum in en leg de wichelroede op zijn plek, op de ton bij de 'Homesteader' expositie.
Praat daarna met Pa en vertel hem dat Chase de wichelroede geleend had om naar olie te zoeken op de boerderij. Pa zegt dat hij misschien een klein plasje hier en daar zal vinden, maar dat het veld al lang geleden leeggepompt is.
Hij geeft Nancy als beloning een paar Pa pennies.
Je kunt met Pa nog even over het theaterstuk praten, waarvoor hij Nancy uitnodigde. Hij wil graag een stukje voordoen, maar halverwege is hij zijn tekst vergeten.
Verlaat de winkel en rijd terug naar de boerderij.
TV, Frosty en meetwagen  

TV repareren
Ga het huis in en praat met Debbie. Ze hadden niet veel succes bij hun jacht op een tornado.
Debbie vraagt of Nancy misschien de TV kan repareren, dan kunnen ze in ieder geval TV kijken, tot ze weer op weg gaan.

Bekijk de TV van dichtbij.
Klik op het klepje rechts van het beeldscherm om het te openen.
Klik op de gele knop en je ziet een testbeeld.

In de rechterbovenhoek zie je drie rondjes: rood, groen en blauw.
In de andere hoeken zie je kleine cirkels met een patroon in één kleur.
De bedoeling is, dat je in de middelste cirkel het patroon van een kleur namaakt.
Dit kun je doen door in de middelste cirkel de kleurschijven te draaien. En dit doe je met behulp van de 4 knoppen onder de gele knop.
In senior mode heb je 5 knoppen.

Als je een kleur goed hebt ingesteld, wordt het rondje in de rechterbovenhoek grijs.

Junior oplossingSenior oplossing


Als je alle kleuren correct hebt ingesteld, zie je een reportage op de TV over de orkaan van de vorige dag. Op TV wordt vermeld dat de beelden van ene Erin Aldriedge zijn.
Maar dit zijn dezelfde beelden die Nancy eerder met Frosty opnam en waarvan hij beweerde dat die er niet waren omdat Nancy de camera niet gerepareerd had!
Hierna slaat de TV op zwart. Hij is definitief kapot.


Frosty
Ga naar de kelder, waar Frosty weer achter zijn bureau zit.
Aan het metalen rek, ter hoogte van Frosty's hoofd, hangt een krantenknipsel. Het is reclame voor een nogal dure auto. Hoe zou Frosty die kunnen betalen?

Spreek Frosty aan. Hij ziet al aan Nancy's gezicht dat ze kwaad is.
Vertel Frosty dat je ontdekt hebt, dat hij films die hij voor het tornado-team maakt, stiekem verkoopt. De levering van de film en de betaling gaan via dat metalen doosje dat Nancy in de bloembak vond. Daarom heeft Frosty ook die krassen op zijn arm. En Debbie weet er van, Nancy hoorde hen praten in het maisveld. Zij willen Scott zo kwaad krijgen, dat hij iets stoms doet en ontslagen wordt.
Nancy zegt dat ze niet weet of die twee ook verantwoordelijk zijn voor de sabotage van de apparatuur en de muizeninvasie dat ze van plan is alles aan Scott te vertellen. Frosty geeft toe dat hij foto's en films verkocht aan een beginnende fotografe die naam probeert te maken en dat het materiaal eigenlijk eigendom is van het team. Hij zegt ook dat Debbie ervan wist, maar hij houdt vol dat ze niets te maken te hebben met al die 'ongelukken'.

Frosty vraagt of Nancy succes had met het maken van die wolkenfoto's.
Nancy zal zeggen welke foto's ze nog mist en Frosty zal haar zeggen dat ze dan het beste even naar de molen kan gaan. Het is nu uitstekend weer voor wolkenfoto's.

Ga als je wilt naar buiten en maak wolkenfoto's. Zet de foto's daarna op de computer in de kelder.
Daarna is het tijd om naar bed te gaan.


Meetwagen
De volgende ochtend zegt Debbie dat ze achter een storm aan gaan jagen. Nancy mag rijden.
Ga naar buiten en stap in de truck met apparatuur.
Begin wat rond te rijden. Debbie zegt dat ze twee of drie doelwitten hebben. Scott en Debbie praten over Brooke die al resultaten zou hebben. Na een poosje zeggen ze eindelijk waar Nancy naar toe moet: naar de molen of een van de andere wolkjes op je kaart.

Daar aangekomen heeft Scott geen zin om met 'antieke'apparatuur te werken, dus mag Nancy dat doen.
Open het klepje aan de zijkant van de truck, naast de deur.
Je ziet een aantal hendeltjes. Staat het hendeltje omhoog, dan brandt er een geel lampje, staat het omlaag, dan brandt een blauw lampje.
De hendeltjes zijn verdeelt over drie omlijnde groepen (let op kleurverschil achtergrond).
De bedoeling is, dat uiteindelijk alle lampjes blauw branden.

Je moet steeds drie hendeltjes overhalen - één in elke groep - en daarna op de groene knop duwen. Herhaal dit tot alle lampjes blauw zijn.

Nummer de bovenste rij hendeltjes van 1-6 en de onderste rij van 7-11.

Een van de oplossingen:
8 - 9 - 11 - knop
2 - 4 - 5 - knop
7 - 9 - 10 - knop
1 - 9 - 10 - knop

Je ziet even een scan en dan gaat de machine kapot.

Scott zegt dat de kabels gerepareerd moeten worden.
Midden op de truck, links van de rode koffer, zie je een lichtmetalen kastje. Bekijk het van dichtbij en til het deksel op.
Je ziet nu een aantal gekleurde kabels die kris kras over elkaar liggen. Rechts daarvan zie je een paneel met genummerde contacten en rechts daarvan gekleurde zekeringen.

Kijk goed hoe de kabels over elkaar liggen.
De zekering met de kleur van de bovenste kabel komt in contact nummer 1 en zekering met de kleur van de onderste kabel in contact nummer 14 (10 in junior).
Als je de zekeringen in het contact hebt gestopt, klik je op de groene knop onderaan.
Het systeem controleert zichzelf. De zekering wordt geel omrand en kabel verdwijnt als je het correct deed.
Kom je bij een foute zekering, dan liggen meteen alle kabels weer in de beginstand, maar de correcte zekeringen zijn nog steeds geel omrand.
Als alle kabels weg zijn, is je taak volbracht.

junior oplossing senior oplossing


Debbie zegt dat het tijd is om terug te gaan naar de boerderij. Ze wacht liever daar tot ze zeker weet waar een front zich ontwikkelt.


Scott en Grange Theater  

Scott's kantoor
Terug op de boerderij spreek je Debbie aan, om te kijken of ze nog een taak voor je heeft.
Dat is niet het geval, maar ze vraagt zich wel af waar Scott is. Zij, Frosty en Chase moeten dadelijk naar het Grange Theatre en er moet iemand hier blijven om op de aankomende storm te letten.

Ga naar Scott's werkkamer. Hij is er inderdaad niet.
Bekijk zijn bureau. Er steekt een briefje uit de bovenste bureaulade. Maak de lade open met de sleutel die je bij de antenne vond en haal het briefje eruit. Lees het.
Brook schrijft dat haar team bijna gewonnen heeft. Ze vraagt Scott haar te ontmoeten, zodat ze hem kan betalen. Het laatste deel van zijn beloning krijgt hij echter pas als hij verdwijnt en haar team officieel gewonnen heeft.

Op het briefje staan aanwijzingen voor de ontmoetingsplek:
- Bekijk de oppervlaktekaarten.
* 45+ dooipunt en voortdurend matige regen.
* 85 graden + met ofwel lichte hagel, geen onweer of hevige donderstorm met hagel.
Zoek de data.


Ontmoetingsplek uitzoeken
Ga naar de kelder.
Kijk hier op de grond onder de wasbak, tussen de wasmachine en de wasdroger. Je vindt hier een kaart met stormweer symbolen erop. Bestudeer hem en onthoud de symbolen die horen bij de aanwijzingen op het briefje van Scott.
Bij 63 staat: voortdurende matige regen, met een '3 zwarte bolletjes' symbool.
Bij 89 staat: lichte hagel, geen onweer, met een 'twee driehoeken' symbool.
Bij 99 staat: hevige donderstorm met hagel, met een 'driehoekje boven B' symbool.


Op de onderste plank van het metalen rek naast Frosty, zie je een witte klapper liggen.
Bekijk hem van dichtbij. Hierin staan de gegevens van het weer van de afgelopen maanden. Blader door de klapper en zoek de symbolen die bij de drie weertypes horen, die op Scotts briefje staan.
Je vindt ze op:
Maart 3 - 8 - 18 - 21 - 26, April 3 - 6 - 10 - 23 - 29, Mei 6 - 12.
Onthoud deze datums.


Ga terug naar de werkkamer van Scott en bekijk de kalender die bij zijn bureau aan de muur hangt.
Op je scherm verschijnt nu ook een vel papier.
Zoek de datums die je gevonden hebt, kijk welke letter of getal op de kalender staat en noteer dit op het vel papier (klik op het papier en typ op je eigen toetsenbord).

Het resultaat is: WM9A - GV2C - SH4A. Raap het stuk papier met de codes op.

Ga naar de kelder en bekijk de computer die op de wasdroger staat.
Klik op het "gallery" icoon om de foto's te bekijken.
Blader door de foto's en Nancy merkt op dat de codes die je ontdekt hebt, onder foto's van de windmolen staan! Dat moet de ontmoetingsplek zijn!


Windmolen
Verlaat het huis en je ziet dat er gelukkig nog een auto staat.
Stap erin en rijd naar de windmolen (windmill).

Na het gesprek begint het ineens te waaien. Een tornado vormt zich en dat brengt sommige mensen blijkbaar op een idee. Nancy wordt neergeslagen en blijft alleen achter.

Nancy komt weer bij van Debbies stem door de radio.
Debbie is bij het Grange Theater. Ze moeten alles evacueren en Nancy heeft de sleutels van het theater bij zich, in de blauwe auto.

Stap in je auto, klik op je GPS en voer als bestemming "Grange" in. Bestudeer de kaart en rijd naar het theater.


Grange Theater
Bij het theater aangekomen, begint het te hagelen.
Loop naar het luik van de schuilplaats, aan de linkerkant van het gebouw.
Het is is afgesloten met een hangslot. Haal de sleutelbos uit je inventaris, terwijl Debbie je op de hoogte brengt en maak het hangslot open.


Ga naar binnen en je staat meteen weer voor een afgesloten deur.
Aan de rechterkant hangt een sleutelkastje aan de muur. Maak het open en pak van de bovenste rij de tweede sleutel van rechts.
Maak hiermee de deur open en ga naar binnen.


Na een poosje zegt Nancy dat het ergste wel voorbij is (I think the worst has past).
Het is tijd om Scott te zoeken.
Debbie zegt dat Scott een zendertje in zijn auto heeft. Via de GPS kun je hem volgen.
Ook legt Debbie uit waarom zij en Frosty van Scott af wilden. Scott bracht het hele team in gevaar. Het ongeluk van Pete had voorkomen kunnen worden.


Achtervolging
Als je in de auto zit, volg je de richtng van de pijl rechtsonderaan in je scherm. Als je de witte truck van Scott ziet, kun je natuurlijk op zicht achter hem aan.
Rijd achter Scott aan en vermijd orkaanwolken, tot je uiteindelijk bij het Spring House aankomt. Zet Scott's auto klem en hij zal crashen.

De Tornado wordt heviger. Nancy zal een schuilplaats moeten zoeken.
Oak de koevoet die rechts voor de dichtgespijkerde deur van het Spring House ligt en wrik hiermee de planken los ....................................................Kopiëren en/of wijzigen van Marjo's walkthroughs is niet toegestaan.
Vraag toestemming om naar een walkthrough te linken.