HOTEL


Voor Android en iOS bekend als: Brightstone Mysteries: Paranormal Hotel


Walkthrough door Marjo © 2010 www.adventurespel.nl

Uitgever: Cateia games/2010/2014
Ontwerper: Cateia Games
Platform: PC, Mac, Android, iOs

Voor spelbeschrijving en screenshots, ga naar: Marjo's Spel-Info.N.B.: De Collector's Edition van het spel heeft een ingebouwde walkthrough/strategy guide.


Intro
Dag 1 - Proloog
Dag 2 - Kasteel
Dag 3 - OntdekkingWijsheid, Liefde en WaarheidFinaleIntro  

Detective Bridget "Biggy" Brightstone van de New York politie geniet van haar zon-zee-strand-vakantie, als ze wordt opgebeld door haar chef. Hij vraagt haar om een persoonlijke gunst. In een Frans kasteel, dat als hotel in gebruik is, werd een waardevolle halsketting gestolen. De onbekende eigenaresse ervan ligt nu in een coma en niemand begrijpt waarom.
Bridget is na enige aarzeling bereid de zaak te onderzoeken. Na een nachtelijk ritje komt ze voor de poort van het kasteel aan.Dag 1 - Proloog  

Spelbediening - voor de kasteelpoort
Bij het kasteel aangekomen, kun je een kleine "cursus" volgen om je wegwijs te maken in de bediening van het spel.
Klik met de vergrootglascursor op de stapel dozen die op de brug staan. Volgens de omschrijving bevatten de dozen kantoorbenodigdheden. Je kunt ze nog niet oprapen. Als dit wel kan, zie je een handcursor. Een opgeraapte voorwerp gaat automatisch naar je inventaris.

Loop door te klikken met de loopcursor, naar de kasteelpoort. Als je Bridget wilt laten rennen, houd dan de spatietoets ingedrukt.

Bij de poort aangekomen klik je op de "hint" knop rechts onderaan in je scherm (of op de ENTER toets op je toetsenbord). Deze knop geeft géén hints over hoe je een puzzel moet oplossen. Als je op de knop duwt, zie je een vergrootglaasje+LOOK op de plekken die je kunt bekijken.
Bekijk de stenen leeuwenkop links van de poort. Dit is het wapen van het kasteel.
Bekijk dan de poort. Hij is op slot. Bridget zegt dat ze wellicht haar baas even moet opbellen.

Open je inventaris door ergens in je scherm te rechtsklikken (of klik rechtsonder in je scherm op de "inventory" knop.
Op dit moment heeft Bridget haar GSM (cell phone) bij zich, een digitale camera, een laptop, het dossier met gegevens over de zaak (case documents) waar ze nu aan werkt en haar koffer (suitcase).
Het dossier kun je lezen door erop te dubbelklikken.
Wil je voorwerpen in je inventars combineren, dan klik je eerst op het ene voorwerp en aansluitend op het andere.

Dubbelklik op je GSM en Bridget belt automatisch haar baas op om te vertellen dat ze voor een gesloten poort staat.
Er zijn geen gesproken dialogen.
Je ziet de portretjes van Bridget en haar baas Sam McCloud in beeld. Ertussenin de dialoog, waar je met de "NEXT" knop doorheen kunt stappen.
Bridget's baas belooft de butler op te bellen en inderdaad gaat een paar minuten later de poort open.


Binnenplaats
Loop de binnenplaats van het ksteel op.
Hier wordt de butler aangesproken door detective Matisse, die de sleutel van de kelder wil hebben. De butler zegt dat hij hem nergens kon vinden.
Dan valt het Matisse op dat er nog iemand is. Bridget stelt zich voor.
Matisse vindt dat ze hier niets te zoeken heeft. Hij is mans genoeg om zelf de zaak van de verdwenen halsketting te onderzoeken, daar heeft hij de New Yorkse politie niet voor nodig.


Als Matisse en de butler weggelopen zijn, kijk je naar het glinsterende punt bij Bridget's voeten. (gebruik eventueel de "hint" knop om het punt te vinden).
Bridget ziet dat er een oude ijzeren sleutel in een spleet tussen de stenen vastzit. Ze kan hem niet zomaar eruit halen, hij zit te diep.

Tegen de zijkant van de fontein staat wat tuingereedschap. Er zit niets bij dat nu nuttig is.


Loop richting de volgende poort. Als je dichterbij bent, zie je aan de rechterkant naast de zuil een opgerolde koperen draad (copper wire) liggen. Raap hem op.

Loop terug naar de fontein.
Open je inventaris (rechtsklik) en klik dan op de koperen draad. Hij blijft aan je cursor plakken. Klik hiermee op de spleet in de grond (cracked ground).
Je mag nu proberen de keldersleutel (basement key) op te vissen. Haak het omgebogen draadje in een gaatje van de sleutel en klik. Als hij vastzit trek je de sleutel omhoog. Hij gaat automatisch naar je inventaris.

Loop nu naar de volgende poort en ga de lobby van het kasteel in.


Lobby
Loop naar de receptie en praat met de butler. Hij blijkt een vriend van Bridget's baas te zijn en degene die om hulp vroeg. Hij vertelt dat twee dagen geleden een kostbare halsketting werd gestolen en dat de eigenaresse de volgende dag bewusteloos werd gevonden. Ze ligt sindsdien in coma in het ziekenhuis. In het testament dat ze bij zich had, stond dat ze geen behandeling wilde.
Ze bleek te hebben ingecheckt in het hotel onder een valse naam met valse papieren, dus weet niemand wie ze is en waar ze vandaan komt.
Sindsdien gebeuren er in het hotel vreemde dingen en omdat bridget gespecialiseerd is in paranormale zaken, vroeg de butler om hulp.

Matisse, de lokale politie-detective, werd na een akkefietje vanuit Parijs naar hier overgeplaatst en heeft altijd een slecht humeur. Als hij al eens goede zin heeft negeert hij mensen. Hij is in ieder geval niet bereid tot samenwerking en heeft de plaats delict verzegeld, zodat niemand erin kan.
De meeste gasten zijn inmiddels uit het hotel vertrokken. Alleen goede vrienden van de vrouw van eigenaar/manager Greenleaf zijn gebleven.

De butler zegt dat Bridget kamer 27 heeft en de sleutel zelf uit het sleutelkastje mag pakken.
Voor hij vertrekt, geeft hij haar nog een hotel aandenken (hotel memento) in de vorm van een kleine goudkleurig leeuwenkopje.

Bekijk het kleine wandkastje dat rechts achter de balie hangt, van dichtbij.
Pak sleutel 27 (room key).
Loop dan via de trap aan de linkerkant van de balie naar boven.


Bridget's kamer
Op de overloop zie je aan de linkerkant kamer 27.
Maak de deur open met de sleutel en ga naar binnen.

Kijk rond. Boven de grote staande klok zie je een rookmelder. Een veilig gevoel.
Haal de koffer uit je inventaris en zet hem in de kleerkast.
Zet de laptop op tafel. Als je in de loop van het spel e-mail krijgt, verschijnt er een knipperend icoon in beeld. Ook kun je foto's via je laptop verzenden naar Bridget's vriend Xavi.

Verlaat de kamer weer (rechtsonder) en ga over de rode loper naar rechts, terug naar de receptie.


Matisse
Ga vanaf de receptie naar beneden, naar de lobby. Hier zie je aan de linkerkant een inham, waar een zitje voor de gasten is gemaakt. Matisse zit op een bankje bij de open haard. Hij leest de krant.
Loop de inham in en spreek Matisse aan, als je wilt. Die doet niet erg vriendelijk. Hij zit te wachten op een faxbericht en vermoedt dat het apparaat kapot is.

Over de eigenaar van het hotel heeft hij ook niet veel vriendelijks te melden. Hij vindt Greenleaf een idioot omdat die gelooft dat er geesten ronddwalen in het hotel. Matisse vertelt dat Greenleaf's vrouw de eigenlijke eigenaar van het hotel is. Ze is momenteel afwezig en wordt over een paar dagen terugverwacht.


Matisse wil verder niet door Bridget lastig gevallen worden en verbiedt haar om de kamers die hij verzegeld heeft, te betreden.

Kijk naar de schoorsteenmantel boven de open haard. Op de linkerhoek ligt een doosje lucifers (matches). Steel het.


Faxapparaat
Als je wilt, kun je Matisse helpen met zijn faxprobleem. Dit is optioneel en niet nodig om het spel uit te kunnen spelen.
Loop terug naar de receptie. Het faxapparaat staat rechts op de balie, maar ziet er niet erg kapot uit.
Bedenk dat je dozen met kantoorbenodigdheden voor de ingang van het kasteel hebt gezien.

Loop naar beneden, langs de fontein, naar de ingang van het kasteel.
Klik met je handcursor op de dozen met kantoorbenodigdheden en Bridget haalt er een paar rollen fax papier (fax paper roll) uit.

Ga weer het kasteel in, naar de tuin.
Nu je toch hier bent, kijk je even naar het tuingereedschap bij de fontein. Bridget kan nu een bijl (axe) oprapen. Je weet maar nooit wanneer je zoiets nodig hebt.

Loop daarna het kasteel in, naar de receptie.
Stop de rol faxpapier in het faxapparaat. Hij is meteen weer functioneel en er komt een fax van het ziekenhuis voor Matisse uit. Raap hem op en Bridget besluit meteen een copie van de fax voor zichzelf te maken.
De fax is van het ziekenhuis en bevat gegevens van de patiente in coma. Je kunt hem lezen door erop te dubbelklikken in je inventaris.

Loop naar Matisse en spreek hem aan. Bridget geeft hem automatisch de fax en Matisse zegt dat Bridget blijkbaar toch niet zo stom is. Maar ze moet desondanks uit de buurt van de kamer blijven en mag ook niet de wijnkelder in. Als hij vraagt of Bridget misschien de sleutel van de wijnkelder heeft gezien, ontkent ze dat uiteraard.


Wijnkelder
Loop naar de receptie en ga de trap rechts van de balie op. Je komt uit in een ronde hal met drie deuren.
De linker deur gaat naar het restaurant, maar is nu afgesloten.
De middelste deur is van Greenleaf's kantoor. Ook die is op slot.
De rechter deur staat open. Ga erdoor.

Je staat nu in de gang naar de kelder. Aan de linkerkant is een gesloten deur.
Loop rechtdoor en je komt bovenaan een donkere trap. Te donker om verder te lopen.
Aan de linkerkant zie je een zekeringenkastje (fuse box). Bekijk het en maak het open.
Je ziet 9 schuifhendels. Ze staan allemaal naar beneden, naast een rood brandend lampje.
De bedoeling is dat je ze allemaal omhoog schuift, zodat alle groene lampjes branden. Jammer genoeg zakken sommige schuifjes weer omlaag, als je een andere omhoog schuift.

Werk gewoon het rijtje af. Klik een schuifje meteen weer aan als hij naar beneden schuift en uiteindelijk zullen alle schuifjes bovenaan blijven staan en branden alle lampjes groen en gaat het licht op de trap aan.

Loop de trap af. Onderaan zie je aan de linkerkant een bankje waar een moersleutel (wrench) op ligt. Raap hem op.
Aan de rechterkant staat een palletheffer (fork lift). Raap die ook op en loop verder naar de deur van de wijnkelder. Als Matisse deze wijnkelder wilde bekijken, dan is er vast iets interessants te vinden.
Maak de deur open met de sleutel die je in de tuin bij de fontein vond en ga naar binnen.

Bridget heeft een vreemd visioen, waarin ze iemand in een lang rood gewaad en met gloeiende ogen, achter een wijnvat ziet verdwijnen.
Loop na het visioen naar voren, richting tafel.
Op tafel liggen blanco blaadjes papier (plain papers). Raap ze op. Kijk dan naar de drie wijnvaten, links van de tafel. De vreemde geest verdween door het middelste vat.
Haal de bijl die je bij het tuingereedschap bij de fontein vond, uit je inventaris en gebruik hem om het middelste vat kapot te slaan.

Bekijk de plek waar het vat stond van dichtbij. Je ziet een grote stenen plaat, die met vier bouten op de vloer bevestigd is.
Haal de moersleutel uit je inventaris schroef elke bout apart los.
Gebruik daarna de palletheffer om de stenen plaat van de vloer te tillen.
Onder de stenen plaat komt een soort middeleeuws gegraveerd roset-symbool tevoorschijn.
Haal je camera uit de inventaris en maak een foto van het symbool.


Foto versturen
Verlaat de kelder. Ga in de ronde hal met de drie deuren naar de onderkant van je scherm, om terug te keren naar de receptie. Ga hier de linker trap op naar de gang bij Bridget's kamer.

Ga Bridget's kamer in (kamer nummer 27).
Haal de foto van het roset-symbool uit je inventaris en klik ermee op de laptop die op tafel staat. Bridget verstuurt hem dan naar haar vriend Xavi, die alles van occulte zaken weet. Als hij een mailtje terugstuurt, krijg je daar automatisch een melding van.

Tijd om eens te kijken naar de plek waar de halsketting gestolen werd.
Verlaat Bridget's kamer.


Plaats delict doorzoeken
Ga op de gang naar de onderkant van je scherm. Je komt nu in een ander gedeelte van de gang. Hier zie je een kamerdeur die verzegeld is met geel politielint.

Klop op de deur. Matisse in de kamer. Hij is bezig alle bewijstukken te verzamelen en laat Bridget niet binnen. Op deze manier kan Bridget dus niets onderzoeken. Ze moet een manier vinden om Matisse uit die kamer te krijgen.

Ga terug naar Bridget's kamer.
Boven de grote staande klok hangt een rookmelder. Kijk ernaar.
Combineer dan in je inventaris het doosje lucifers met de blanco blaadjes papier. Bridget steekt de blaadjes aan en houdt ze automatisch onder de rookmelder, die dan ook prompt afgaat.
Je ziet Matisse haastig door de gang rennen.

Verlaat Bridget's kamer, ga naar de andere kant van de gang en ga dan de verzegelde kamer in.
Bekijk de omgevallen stoel en het schilderij boven het bed.
Schuif het hoofdkussen opzij en je vindt een digitale camera. Raap hem op en verlaat de kamer weer.


Bridget's kamer - droom
Ga naar Bridget's kamer. Gebruik de gevonden camera op de laptop om te kijken wat erop staat.
Dat blijkt een foto van twee jonge vrouwen te zijn. De rechter vrouw draagt een grote halsketting. Zou dit de vrouw zijn die nu in coma ligt?

Er wordt op de deur geklopt en mr. Greenleaf komt binnen om te vragen of alles naar wens is.
Hij vertelt dat de meeste gasten zijn vertrokken omdat Matisse hen met vragen lastig viel. Matisse is hier op speciaal verzoek van zijn vrouw, dus hij kan hem niet wegsturen.
Greenleaf verontschuldigt zich nog voor het flikkeren van de lichten en het onterechte brandalarm en vertrekt dan weer.

Bridget besluit te gaan slapen.
In haar droom wordt ze wakker in een blauw verlichte kamer. Of is ze nog steeds wakker?
Verlaat de kamer. Op de gang loopt een middeleeuwse ridder voorbij. Volg de ridder door de gang, tot bij een standbeeld zonder armen. Hier verdwijnt de ridder.
Bekijk het standbeeld. De ogen van het beeld lichten helder op.
Dag 2 - Kasteel  

Bridget's kamer
Als Bridget de volgende ochtend wakker wordt, is er e-mail voor haar (links boven in je scherm zie je een envelopje). Klik op de laptop om het berichtje te lezen.
Xavi schrijft dat het symbool dat je in de kelder fotografeerde een oud Egyptisch waterslot is, dat door priester bij rituelen werd gebruikt om grote zware deuren af te sluiten. Door precies genoeg water of een andere vloeistof erin te gieten, ging de deur weer open. Xavi weet niet welke vloeistof je in dit specifieke slot moet gebruiken.
Sluit de e-mail, door rechtsonderaan op "close" te klikken.

Verlaat Bridget's kamer en volg de rode loper omhoog en tweemaal rechts de bocht om, dezelfde weg als 's nachts in je droom. Je komt inderdaad uit bij een standbeeld zonder armen. Bekijk het van dichtbij. Bekijk de ogen. Bridget merkt op er iets in de oogholtes hoort te zitten.
Loop terug en ga dan rechts de trap af naar de receptie.


Receptie - Egyptische stenen platen
Er staan twee kratjes voor de balie bij de receptie. Bekijk ze. Ze zijn afgesloten met een hangslot. Bridget wil wel graag weten wat er in die kisten zit.
Op de linkerkant van de balie staat een klein potje met paperclips. Haal er een paperclip uit.
Bekijk de kisten weer van dichtbij en peuter met de paperclip om beurten de beide hangsloten open.

Er zitten stenen tabletten met Egyptische schrifttekens erop in de kisten!
Haal je camera uit de inventaris en maak een foto van de stenen platen.

Loop terug naar Bridget's kamer.
Haal de foto's uit je inventaris en klik ermee op de laptop om ze naar Xavi te sturen.
Verlaat de kamer dan weer.


Wijnkelder - waterslot
Tijd om dat waterslot eens nader te onderzoeken.
Ga de trap af naar de receptie en ga daar de rechter trap op, naar de ronde hal.
Ga hier via de meest rechter deur naar de keldergewelven.

Loop de wijnkelder in.
Helemaal achterin, achter de tafel, zie je een wijnrek tegen de muur. Loop er naar toe en bekijk het van dichtbij. Haal een fles wijn (bottle of wine) uit het rek.

Loop een stukje terug en bekijk de plek waar je het vat kapotsloeg nog eens van dichtbij.
Misschien werkt het waterslot van de gravure ook op wijn? Giet je fles wijn leeg op de plaat met het gegraveerde roset en waarempel, de stenen plaat schuift weg en onthult een ingang.
Het is te diep en te donker om zomaar het gat in te kruipen.


Ladder en kaars
Verlaat de wijnkelder en ga terug naar de receptie.
Loop vanaf de receptie naar buiten. Hier zie je tegen de linker zuil een ladder staan. Neem hem mee en ga terug naar binnen.

Ga naar Bridget's kamer.
Bij de laptop staat een kandelaar op tafel. Haal er een kaars (candle) uit.


Geheime kelderruimte
Ga terug naar de wijnkelder.
Plaats de ladder in het gat dat onder de stenen plaat met het roset tevoorschijn kwam.
Combineer in je inventaris het doosje lucifers met de kaars en klik dan met de brandende kaars (lit candle) op het gat om af te dalen in de geime kelderruimte.

Bekijk alles in de ruimte bij het licht van je kaars.
Aan de linkerkant zie je een wandplank waar een klein houten schatkistje (locked wooden chest) op staat. Pak het kistje van de plank af. Het kistje is afgesloten.

Midden voor je staat op de grond een grote stenen vaas voor een harnas en houten kratten.
Rechtsachter zie je een houten steunbalk. Er hangt een hamer aan.
Pak de hamer en sla hiermee de stenen vaas kapot.


Er valt een sleuteltje (key) uit de kapotte vaas. Raap het op. Het ligt links van de scherven.

Open je inventaris en gebruik het sleuteltje op het afgesloten schatkistje. Bridget haalt er een rond blauw kristal (blue round chrystal) uit.

Klik links bovenaan in je scherm om weer uit de geheime kelderruimte te klimmen.
Verlaat de kelder en ga terug naar de receptie.


Standbeeld
Ga vanaf de receptie de linker trap op.
Volg dan de rode loper tot je bij het standbeeld zonder armen komt.
Bekijk het van dichtbij. Haal het ronde blauwe kristal uit je inventaris en stop het in de linker oogkas. Het past precies!
Nu het andere oog nog zien te vinden.


Receptie
Ga naar de receptie, waar intussen de butler is gearriveerd. Praat met hem.
Hij vertelt Bridget dat hij inkopen gaat doen in een nabijgelegen dorp en morgen pas terug is.
Ook zegt hij dat mr. Greenleaf Bridget graag even in zijn kantoor wilde spreken.
Tenslotte vertrouwt hij Bridget toe, dat hij zijn bedenkingen over Matisse heeft. Hij heeft de indruk dat de man alleen maar doet alsof en niet werkelijk aan de zaak werkt.
Bridget belooft een oogje in het zeil te houden.


Greenleaf's kantoor
Ga vanaf de receptie de rechter trap op naar de ronde hal.
De middelste van de drie deuren staat nu open. Het is mr. Greenleaf's kantoor. Ga naar binnen en praat met hem.
Hij vertelt Bridget dat zijn vrouw aan hekserij doet. Bridget is niet de enige die 's nachts vreemde verschijningen door de gang ziet lopen.
Hij wil niet weten wat Bridget heeft gezien. Hij zegt dat hij niet te vertrouwen is met informatie, omdat hij zijn vrije wil lijkt kwijt te raken in de nabijheid van zijn vrouw. Ook herinnert hij zich veel dingen niet meer. Wel weet hij dat de twee kisten bij de receptie door zijn vrouw zijn besteld.
Hij vraagt Bridget om haar ogen open te houden en ervoor te zorgen dat hem of zijn vrouw niets ergs overkomt.

Mr. Greenleaf zegt dat de niet-afgesloten deur aan de rechterkant naar het kantoor van zijn vrouw gaat. Dan vertrekt hij.

Kijk om je heen. Bekijk het bureau van Greenleaf van dichtbij. Aan de rechterkant, naast opgerolde papieren, ligt een brievenopener (letter knife). Steel hem.


Kantoor Greenleaf's vrouw
Ga dan naar rechts, door de deur naar het kantoor van Greenleaf's vrouw.
Het is een mooie grote ruimte met spiegels aan weerszijden. Bekijk een van de spiegels van dichtbij. Onder de spiegel zie je een houten draaiknop met een driehoek. In het midden van de knop is een holte.

Loop naar het bureau. Bridget gaat vanzef naar de achterkant van het bureau. Hier zie je rechts onder het bureau een ladekastje. Het is afgesloten.
Haal de brievenopener uit je inventaris en wrik hiermee de bovenste lade open. Haal uit de lade vier witte knikkers (white marbles). Zouden die in de holtes van de draaiknop onder de spiegel passen?

Probeer het meteen uit. Bekijk een spiegel van dichtbij en stop er een knikker in. Het past precies en nu kun je de knop ook draaien. Maar in welke richting moet de punt van de driehoek wijzen?
De hint krijg je door te kijken naar de gele driehoekjes die boven de rode gordijnen bevestigd zitten. Zet de driehoeken onder de spiegels in dezelfde positie.


Van links naar rechts wijst de gestreepte punt van de driehoek naar:
rechts - omhoog - omlaag - rechts.

Als je de driehoeken correct zette, draait aan de rechterkant een spiegel open. Er zit een safe achter! Bekijk de inhoud van de safe. Haal er een leren buideltje (small leather bag) uit.
Dubbelklik in je inventaris op het buideltje. Er blijken 5 gekleurde knikkers (colored marbles) in te zitten.

Verlaat beide kantoren van de Greenleaf's.


Balzaal
In de ronde hal treft Bridget Matisse. Hij zegt dat Bridget naar de balzaal moet gaan. Daar zal hij aan de verzamelde pers de oplossing van de zaak presenteren. Matisse is niet bereid om Bridget alvast in te lichten, maar wil wel weten wat zij te bespreken had met Greenleaf. Uiteraard vertelt Bridget dat niet.

In de balzaal legt Matisse uit dat de zaak opgelost is. De verdwenen halsketting is gewoon uit het raam gevallen en werd in de struiken onder het raam teruggevonden.
En wat betreft de jonge vrouw die in coma ligt: dat is een zaak voor de artsen in het ziekenhuis. Voor zover het Matisse betreft is de zaak gesloten.
Matisse zegt dat hij vroeg in de ochtend vertrekt en dat hij hoopt dat Bridget ook naar huis gaat. Hij wil haar nooit meer zien.


E-mail en telefoontje
Je krijgt bereicht dat Bridget een e-mail bericht heeft gekregen.
Ga naar Bridget's kamer en klik op de laptop. Xavi stuurt zijn bevindingen over de Egyptische tabletten die Bridget fotografeerde. Ze zijn volgens hem waarschijnlijk echt en zo'n 1800 jaar oud. De tabletten zijn nergens officieel gedocumenteerd, dus zeer waardevol.
Sluit de e-mail.

Bridget krijgt een telefoontje van haar baas. Die heeft gehoord dat de politie de zaak gesloten heeft. Hij is het met Bridget eens, dat het zaakje niet helemaal klopt en vindt het prima dat Bridget nog even blijft en meer onderzoek doet.
Na het gesprek gaat Bridget naar bed.
Dag 3 - Ontdekking  

Atia Greenleaf
Ga de volgende ochtend naar beneden, naar de receptie en praat met de butler. Hij zegt dat mrs Greenleaf intussen weer terug is en graag zo spoedig mogelijk met Bridget wil praten in het reastaurant. Mrs Greenleaf weet van het gesprek dat haar man met Bridget had.
Als Bridget zegt dat zij liever eerst even met meneer Greenleaf wil praten, krijgt ze te horen dat die voorlopig niet bereikbaar is.

Ga rechts van de receptie de trap op naar de ronde hal.
Hier staat de linker deur naar het restaurant al uitnodigend open. Ga naar binnen.
Spreek mrs Atia Greenleaf aan. Ze geeft Bridget de schuld van het weglopen van haar gasten en wil dat ze onmiddellijk het hotel verlaat. Bridget dreigt met een diplomatiek conflict en mag dan nog één dag blijven.
Atia zegt dat ze de Egyptische tabletten op een veiling heeft gekocht en dat ze gaan dienen als decoratie bij het zwembad. De tekst erop gaat over het terugroepen van zielen uit de dood.
Atia ontkent alles over eventuele geesten in het hotel en noemt haar man een dwaas. Mr Greenleaf is momenteel naar Parijs en dus niet bereikbaar.

Als Atia vertrokken is, pak je van het tafeltje linksachter een flacon reinigingsmiddel (cleaning agent) en van het tafeltje rechtsonder een katoenen servet (cotton napkin). Verlaat dan het restaurant.


Bibliotheek
Ga naar de fontein in de tuin van het hotel.
Ga vanaf de fontein over het pad naar rechts en je arriveert bij de bibliotheek. De deur staat open en Bridget ziet Atia Greenleaf in gesprek met een van haar werknemers. Het is een vreemd geprek. Ze is duidelijk nit blij dat Bridget de Egyptische tabletten gezien heeft en informeert naar een tweede pakje. De werknemer zegt dat hij het veilig opgebrogen heeft in de stookruimte (boiler room) en Atia's instructies over het slot goed gevolgd heeft. Hij noemt Atia "meesteres" en spreekt heel onderdanig en aanbiddend.

Bridget wil meer te weten komen over Atia en is ook van plan om de stookruimte nog een bezoekje brengen. Als Atia en de man weg zijn, ga je de bibliotheek in.
Loop naar de paarse leunstoel.
Je ziet nu een grote gouden puzzelbol.
De top en de bodem zitten vast. Daar tussenin zijn 4 draaibare segmenten, die je op de juiste plek mag draaien.

Ga met je cursor aan de linkerkant staan en draai het bovenste segment 1x naar links (rotate first segment to the left).
Het volgende segment draai je 2x naar links, het derde segment 1x naar links en het vierde segment 2x naar links.
De bol opent en Bridget krijgt automatisch weer zo'n rond blauw kristal (blue chrystal) in haar inventaris.

Op de tafel rechts van de paarse leunstoel ligt een zaklamp (flashlight). Dat kan altijd van pas komen, dus steel hem.

Bekijk het grote opengeslagen boek op de tafel aan de linkerkant van de kamer. Bridget zegt dat het een boek over oud-Egyptische astrology is en dat Atia dat besturdeerde.
Loop naar de boekenkast achter de paarse stoel (2de kast van rechts). Hier staan boeken over astrologie. Tussen de boeken zijn 8 stukken perkament (parchment) verborgen. Vind ze. Je cursor verandert in een handcursor op de juiste plek.


Open daarna je inventaris en dubbelklik op een van de stukken perkament.

Puzzel vervolgens de stukken perkament in elkaar. Sleep ze naar de juist plek in het kader. Je kunt de stukken draaien door op de ronde pijl op een puzzelstukje te klikken. Als een stukje op de juiste plek ligt, "klikt" hij vast en kun je hem niet meer verschuiven.


Als de oude astrologie kaart in elkaar gepuzzeld is, zie je dat er gekleurde punten op staan. Dezelfde kleuren als de knikkers in het leren buideltje!


Standbeeld zonder armen
Ga naar de receptie en loop de linker trap op.
Volg de rode loper tot bij het standbeeld zonder armen.
Haal het blauwe kristal dat je bij de paarse leunstoel vind uit je inventaris en stop het in de andere oogkas van het standbeeld.

Achter het standbeeld gaat een geheime deur open.
Als je de zaklamp hebt opgeraapt, kun je naar binnen lopen.


Geheime gang
In de geheime gang zie je aan de rechterkant een oud harnas met een schild. Het schild is vuil, maar je kunt nog net zien dat er iets in gegraveerd is.
Combineer in je inventaris de flacon reinigingsmiddel met de katoenen servet. Wrijf daarna met de natte servet (wet napkin) het schild schoon.
Lees de inscriptie op het schild. Het is een gedicht waarin de ridder belooft dat hij zelfs na de dood over zijn geliefde zal waken. De geliefde met de bruine ogen en blanke huid, die hem door God gezonden werd en met wie hij vele jaren in de echt verbonden was.

Recht voor je ligt een puntige goedendag (mace) op de grond. Raap hem op.

Aan de linkerkant staat een oude houten plank (old plank) tegen de wand. Raap hem op en leg hem daarna over het gat. Nu kun je verder lopen.

In het volgende deel van de gang wordt je weg geblokkeerd door lange ijzeren pinnen die uit de muur steken.
Voor je op de grond ligt een ijzeren pin (iron wedge), die zo te zien onderdeel is van een of ander apparaat. Raap hem op.
Bekijk dan het apparaat dat aan de linker muur hangt en Bridget stopt er automatisch de ijzeren pin in.
Nu zie je dat het een soort slot is. De bedoeling is, dat je de pin helemaal doorschuift naar beneden. De blokjes die in de weg zitten, schuif je aan de kant, zodat de pin kan zakken.
Door aan de trekhendel te trekken, zet je de puzzel in de beginstand.
- Begin met het middelste blok in de tweede rij naar links
  te schuiven (1).
- Daarna kun je het middelste blokje van de bovenste rij
  naar onderen en vervolgens naar rechts schuiven (2).
- Het blokje op de derde rij schuif je naar rechts (3).
- Daarna twee blokjes op de vierde rij naar links en tenslotte
  ook het blokje op de onderste rij naar links.

De pin zakt helemaal naar beneden en de grote metalen pinnen in de gang verdwijnen in de muur. Je doorgang is vrij. Loop verder.

Nu is de gang met planken dichtgetimmerd.
Haal de goedendag uit je inventaris en sla met drie stevige klappen de barricade aan diggelen. Loop verder.

Aan het einde van de gang sta je voor een stenen muur. Op de muur zie je een rijtje knoppen met symbolen. je kunt de sumbolen op de knoppen draaien als je erop klikt. Maar in welke volgorde moeten die symbolen staan?
Denk aan het gedicht op het schild.
Bepaalde belangrijke woorden hierin geven je de hint.:

For years I wondered,
For years I praised the Lord.
Till he sent me a Maiden,
Of brown eyes and skin pale as a bone.
And in your garden of bloom,
Till death do us apart,
In holly vow stand you and I.
And many years since then,
Still I yearn for your touch,
My fair love,
I shall watch over you even after I die.


Draai de symbolen van boven naar beneden op de symbolen: vrouw - bot - bloem - ring - graf.
een deel van de muur stort in en je kunt doorlopen naar de stookruimte.


Stookruimte
In het midden van de stookruimte zie je een grote houten kist, omwikkeld met kettingen.
Aan de rechterkant zie je twee gasflessen in een houder. Het is een lasapparaat (welding torch). Raap het op en gebruik het om de kettingen door te branden.
Aan de stenen pilaar, links in de ruimte, hangt een koevoet (crowbar). Pak de koevoet en wrik daarmee het deksel van de kist.

Kijk in de kist. Er zit een gouden sarcofaag in!
In het midden van de sarcofaag zie je een grote ronde schijf, die uit meerdere draaibare schijven bestaat, met een zon-symbool in het midden. Dat lijkt wel op de afbeelding van ons zonnestelsel, maar dan zonder planeten.

Haal het zakje met gekleurde knikkers uit je inventaris en klik ermee op de ronde schijf.
De gekleurde knikkers liggen nu in één lijn op de schijf.
Herinner je de oude astrologie kaart.

Draai de schijven zodanig, dat de knikkers in hetzelfde patroon als op de kaart liggen. (De draaicursor verschijnt op de groeven tussen de schijven.)
Rood - 5 keer naar rechts, met de klok mee (red - clockwise)
Blauw - 1 keer naar rechts (blue - clockwise)
Oranje - liggen laten waar hij ligt
Groen - 5 keer naar rechts (green - clockwise)
Roze - 4 keer naar links (pink - counter clockwise)

Als de knikkers op de juiste plek liggen, gaat de gouden sarcofaag open en ziet Bridget een mummie. Haal je digitale camera uit de inventaris en maak een foto van de mummie.


Veronica
Ga via het gat in de muur naar de geheime gang en je bent meteen weer bij het standbeeld zonder armen.
Ga naar Bridget's kamer.
Verstuur de foto van de mummie via je laptop naar Xavi.

Ga dan naar beneden, naar de receptie en praat met de butler.
Volgens het vliegticket dat de Butler ontving, is Atia Greenleaf al gisteren en niet vandaag teruggekomen uit Parijs. De butler denkt dat ze misschien via de achteringang bij de stookruimte is binnengekomen, hoewel het slot daar al 10 jaar kapot is en de deur gesloten.
De butler heeft de kist in de stookruimte niet gezien. Hij weet dat Atia wat oud-Egyptische alskettingen en schilderijen verzameld, maar verder niets groots.
De butler weet ook niet waar mr Greenleaf is. Hij zag hem voor het laatst gisteravond in de bar, samen met Matisse.

Ga terug naar Bridget's kamer en je krijgt bericht dat er een nieuwe e-mail is.
Klik op de laptop om hem te lezen.
Xavi meldt dat de mummie van de foto twee jaar geleden verdween uit een Londen's museum. De mummie was al rond 1950 gevonden, maar nog niet geïdentificeerd.

Sluit de e-mail en plotseling staat er een vrouw in een stralend lichtschijnsel achter Bridget! Het is Veronica, de vrouw die in coma lag. Ze zegt dat ze nu dood is, vermoord door Atia.
Ze vraagt of Bridget haar wil helpen en naar haar zuster op het kerkhof van de Tempeliers wil gaan. Bridget is speciaal en kan hen helpen. Haar zuster zal er meer over vertellen.
Bridget werd door haar baas met opzet naar dit kasteel gestuurd, omdat Veronica haar wilde inlijven bij hun organisatie. McCLoud is een oude familievriend die van dit alles op de hoogte is.

Veronica vertelt dat ze hier werd geboren en magie leerde. Toen ze stierf keerde ze vanzelf terug naar haar geboortegrond. Zij en haar zuster Theresa zijn afstammelingen van de Romein Brutus. Ze zijn lid van de geheime organisatie Appotekari, die de aarde beschermt tegen alle kwaad dat dreigt de mensheid uit te roeien.

Als Veronica hoort dat de mummie Ak-ash hier is, raakt ze bezorgd en vraagt Bridget om snel te handelen. Ze moet voorkomen dat het ritueel gehouden wordt, waarmee Atia Ak-ash weer levend wil maken. Atia is hogepriesteres van een oude Egyptische cult en Ak-ash is hun God en was vroeger een machtig tovenaar.

Ga naar de receptie en praat nog een keer met de butler.
Vraag de weg naar het kerkhof van de tempeliers. De butler vertelt het en is ook bereid om Atia te vertellen dat Bridget terug naar Parijs is gegaan.

Loop vanaf de receptie naar beneden en praat met Matisse, die op de sofa zijn krantje zit te lezen. Hij is duidelijk nog niet van plan te vertrekken, al zegt hij van wel.
Matisse beweert dat hij het alibi van Atia Greenleaf heeft gecontroleerd en dat ze vannacht vloog en vanmorgen in het hotel arriveerde.
Neem afscheid van Matisse en verlaat het hotel. Loop door de tuin naar de poort en verder over de brug.
Wijsheid, Liefde en Waarheid  

Oud verlaten dorp
Bridget arriveert in een oud dorp in de buurt van het kasteel.
Aan de rechterkant van de bemoste weg staat een emmer (bucket) in het gras. Raap hem op.
Loop verder naar de oude waterput.


Lage huisje
Ga het lage huisje in, dat je rechts achter de waterput ziet.
In het huisje kun je een ladder oprapen, die links tegen de muur ligt en een deel van een stethoscoop, die in de gammele boekenkast op en plank ligt.

Ga dan de trap op naar de bovenverdieping.
Hier vind je in de boekenkast een tweede deel van een stethoscoop en in het lage ladekastje het derde deel van een stethoscoop.
Combineer in je inventaris de drie delen to een complete stethoscoop.
Verlaat het huisje weer.


Hoge huis
Ga nu het hoge huis links achter de waterput in.
Hier vind je op tafel een opgerold touw (rope). Raap het op.
Rechts achteraan, in de hoek van de kamer, zie je een luik in de vloer. Er is een kelder onder het huis! Maak het luik open en klim naar beneden, de kelder in.

Aan de linkerkant zie je een oude safe staan. Bridget denkt dat ze hem wel open kan krijgen.
Zet je stethoscoop op de safe.
Nu zie je de deur van de safe, met een draaiwiel erop.
Klik op de rechterkant van het draaiwiel om het naar rechts te draaien. Blijf dit doen tot je een hard geluid hoort en Bridget zegt "I'm on the right path..." (6x klikken).
Pak dan de linkerkant beet en draai naar links, tot je weer dat geluid hoort en Bridget weer zegt dat het goed is (6x klikken).
Draai dan weer verder naar rechts tot je het geluid hoort en Bridget zegt dat je het goed doet. Draai dan weer naar links...enzovoorts.
Uiteindelijk zal de safe opengaan (6x rechts, 7x links, 6x rechts, 2x links, 6x rechts, 5x links).
Haal uit de safe een kompas (compass).
Verlaat daarna het huis.


Waterput
Combineer in je inventaris de emmer met het touw.
Klik vervolgens met de emmer en touw op de waterput en Bridget haalt een emmer water omhoog.


Theresa
Loop vanaf de waterput naar links verder over het pad en je arriveert bij de ingang van het kerkhof. Hier staat Theresa al op Bridget te wachten. Spreek haar aan.

Theresa vertelt dat "Appotekari" in het oude Rome opgericht werd door een groep handelaren, die de wereld wilden beschermen tegen het kwade. In de loop van de eeuwen deden ze dat wereldwijd soms als militaire, soms als burger-organisatie, afhankelijk van de regeringsvorm in een bepaald gebied.

Sam McCloud werkte ook voor de organisatie, voordat hij besloot toe te treden tot de politie om vanuit die positie het kwade te bestrijden. Hij beval Bridget bij de organisatie aan, omdat hij het gevoel had, dat dit balans in Bridget's leven zou brengen.

Theresa zegt dat het kerkhof een kruispunt van energie is. Hier worden alle Appotekari begraven. Daardoor kan Veronica hier "bestaan", hoewel ze ook als kind al naar wens "naar de andere kant" kon gaan.

Volgens Theresa is Atia Greenleaf minstens 150 jaar oud. Ze is niet helemaal menselijk meer.
Atia wil proberen om Ak-ash te laten herrijzen. Dit wil ze doen met behulp van een "graal", die de Appothecari lang geleden aan Ak-ash ontfutselden, toen ze hem doodden.
Inmiddels is de graal in bezit van Atia, die hem nu wil versmelten met de mummie van Ak-ash, zodat deze onsterfelijk wordt.

Van Bridget wordt gevraagd te helpen dit te voorkomen. Het is een gevaarlijke opdracht, omdat de kans bestaat dat Atia dan een oude-Egyptische ziel in Bridget zal stoppen die haar vrije wil dan zal overnemen.

Bridget moet eerst haar geschiktheid voor de Appotekari bewijzen door drie opdrachten uit te voeren. Een opdracht van Wijsheid, Liefde en Waarheid. Theresa wijst haar de weg naar de eerste opdracht: Wijsheid.
Ze zegt: "Zoek de koning in de kerk en accepteer de gave van wijsheid."


Witte stenen
Kijk na het gesprek met Theresa naar het gras, links van het pad. Hier ligt een puntige witte steen een stukje van Theresa's voeten vandaan. Raap hem op en bekijk hem in je inventaris. Er staat een symbool op de steen.

Loop de stenen trapjes op, door de boogdoorgang het kerkhof op.
Voor je zie je een kerkje.
Meteen links van het pad zie je weer zo'n puntige witte steen. Raap hem op.

Loop dan verder bij de T-splitsing over het pad naar links.
Ook op dit pad vind je aan de linkerkant weer een puntige witte steen. Raap hem op en loop terug naar T-splitsing.

Ga nu over het pad, links van de kerk, naar de achterkant van de kerk.
Aan de rechterkant, bij de schaduw van de boom, zie je de vierde puntige witte steen. Raap hem op.


Kerkje
Kijk dan naar de kerkmuur. Even onder de dakrand is een gat in de muur. Hierdoor zou Bridget naar binnen kunnen klimmen, als het niet zo hoog was.
Haal je ladder uit de inventaris en zet hem tegen de muur. Klim dan via de ladder door het gat naar binnen.

In het kerkje zie je aan de rechterkant een vijfde puntige witte steen op de grond liggen. Raap ook deze steen op.

Bekijk dan het stenen altaar van dichtbij.
Er staan kaarsen links en rechts op het altaar. Haal de lucifers uit je inventaris en steek ze allemaal aan.
In het licht van de kaarsen verschijnen 5 gloeiende symbolen op het altaar.
Haal stuk voor stuk de vijf puntige witte stenen uit je inventaris en plaats ze op het bijbehorende symbool op het altaar.
Haal dan het gouden leeuwenkopje, dat je als aandenken van het hotel kreeg, uit je inventaris en plaats het in het midden tussen de witte stenen op het altaar.Een straal licht wordt op het leeuwenkopje weerkaatst en schijnt omhoog.
Je verlaat de close-up en je ziet nu een draaipijl in het midden op het altaar. Als je erop klikt, draait de lichtstraal mee.

Draai de straal tot hij in het midden van het kerkje op de grond schijnt.
Na een paar tellen begint op de vloer een symbool te gloeien en vervolgens breekt de vloer.


Koning Arthur - Wijsheid
Daal door het gat af in een crypte. Je ziet een grote stenen sarcofaag. Erachter is op de muur een reliëf van een middeleeuwse ridder in een wapenuitrusting aangebracht.Bekijk de sarcofaag van dichtbij.
Op het deksel is een waterpuzzel.
Haal de emmer water uit je inventaris en giet hem leeg in het ronde gat links onder op de puzzel.
Draai nu aan de knoppen op de puzzel, om het water naar de spiraalvorm te leiden.


Als het gelukt is, gaat het deksel van de sarcofaag open en zie je een verblindend licht.
Loop er naar toe en Bridget ontmoet koning Arthur Pendragon in Avalon.
Praat met hem.
Als ze hem als vriend accepteert, is Bridget voor de eerste test, Wijsheid, geslaagd.
Athur vertelt nog even dat zijn Ridders van de Ronde Tafel allemaal Appotekari waren en dat hij de verspinterde groepen bij elkaar bracht.
Ook zegt hij dat Ak-ash de graal uit een stuk meteoriet hakte, die lang geleden op Memphis viel.

Ga naar het gesprek terug naar de crypte.
Verlaat het kerkje, op zoek naar de tweede test, Liefde.


Droomwereld - Cleopatra
Ga naar de voorkant van het kerkje.
Loop van hieruit over het pad naar links, waar je de stralende vorm van Veronica treft. Praat met haar. Ze zegt dat het nu haar tak is om verloren zielen te begeleiden in de "schaduwlanden", of zoals zij het noemt, haar "droomwereld".

Veronica neemt Bridget mee naar de Droomwereld, waar ze Cleopatra ontmoet.
Cleopatra wil haar wel de test van Liefde afnemen. Om te beginnen mag Bridget Marcus Antonius gaan zoeken en hem terugbrengen naar Cleopatra. Hij is waarschijnlijk in het Land van Verloren Geesten. Alleen een niet-geest kan de grens overschrijden. Cleopatra geeft Bridget slangenoog (snake eye) dat haar kan helpen met haar taak.


De Dood
Loop verder over het betegelde pad naar rechts.
Bij een brug ontmoet je een klein meisje. Spreek haar aan. Het blijkt de huidige verschijningsvorm van de Dood te zijn! Ze wil Bridget alleen helpen als deze het verschil kent tussen verloren zielen en in de steek gelaten zielen en als Bridget een wijs hart heeft. Athur had Bridget een hart moeten geven, zegt de Dood.

Loop terug naar links om de Droomwereld te verlaten.
Ga het kerkje in en via de crypte terug naar koning Arthur. Vraag hem naar het ware hart en hij zegt dat Bridget dat altijd al gehad heeft, anders zou ze hier niet zijn. Ze moet maar eens diep in haar ziel kijken.

Verlaat Arthur en ga terug naar Veronica.
Vertel haar dat je terug wilt naar de Droomwereld. Zeg "yes" als ze vraagt of je klaar bent en in een oogwenk staat bridget weer bij Cleopatra.

Loop verder naar de Dood.
Vertel haar dat je het hart altijd al bij je had. Bridget krijgt toestemming om over de brug te gaan.
Maar eerst mag ze de Dood helpen een puzzel op te lossen.
Je ziet nu een veld, waar je het slangenoog van linksboven, naar het zonnetje rechtsonderaan moet leiden.
Het oog kan, door op een pijltje te klikken, alleen rechtdoor, tot het tegen een obstakel botst.
Er zijn ook velden met lichtblauwe "stenen" die verdwijnen en weer te voorschijn komen. Als de steen "weg" is, kun je in het witte gat vallen. Time dus je oversteek nauwkeurig.


Marcus Antonius
Als het gelukt is, kun je verder over de brug.
Aan de andere kant zie je Marcus Antonius op de grond zitten. Spreek hem aan.
Marcus Antonius zegt dat Bridget de ware aard van Liefde moet begijpen, zonder daarbij haar Wijsheid uit het oog te verliezen.

Marcus Antonius vertelt dat hij en Cleopatra de Graal moesten bewaken. Maar terwijl hij weer eens in een discussie verwikkeld raakte met Cleopatra, wist iemand de Schaduwlanden binnen te dringen en de Graal te stelen. Waarchijnlijk was het Atia.
Cleopatra gaf Marcus Antonius de schuld, ze kregen ruzie en Marcus Antonius gooide hun ring weg. De ring vertegenwoordigde hun verbintenis in de Schaduwlanden en toen hij weg was, kon Marcus Antonius Cleopatra nergens meer vinden.
Bridget biedt aan de ring te gaan zoeken.


Labyrint
Loop vanaf Marcus Antonius naar links en je arriveert voor de ingang van een labyrint. Bridget wil niet naar binnen. In het labyrint drijven zwarte wolken en ze heeft plotseling een depressief "dood" gevoel.

Ga terug naar de brug en praat met de Dood.
Ze zegt dat de ring in het labyrint is, maar dat Bridget alleen de schaduwen in het labyrint kan bestrijden met een historisch voorwerp van grote glorie en waarde.

Loop naar links en verlaat de Droomwereld.
Ga via de crypte in het kerkje terug naar koning Arthur. Spreek hem aan en Bridget krijgt toestemming zijn zwaard Excalibur te lenen. Pak het zwaard en keer terug naar de crypte.

Verlaat het kerkje en ga naar Veronica.
Vraag haar je terug te brengen naar de Droomwereld.


In de Droomwereld loop je naar het labyrint. Nu Bridget het zwaard heeft stapt ze naar binnen.
Bridget staat links in beeld. De ring zie je nog net door de zwarte wolken heen, aan de rechterkant van het labyrint. De controlepijltjes waarmee je Bridget door het labyrint laat lopen, zie je onderaan in beeld.

Zoek je weg door het doolhof. Als je bij de ring bent aangekomen, gaat hij automatisch naar je inventaris en staat Bridget weer bij de ingang van het labyrint.


Cleopatra - Liefde
Ga naar Marcus Antonius en spreek hem aan. Bridget geeft hem automatisch de ring.
Hierna gaan ze samen naar Cleopatra, die hem van harte verwelkomt.

Nadat Cleopatra en Marcus Antonius uitgeknuffeld zijn, kun je met Cleopatra praten. Ze betuigt haar eeuwige vriendschap en zegt dat je haar kunt roepen als je haar nodig hebt. Bridget is geslaagd voor de Liefde-test.

Cleopatra vertelt dat er een onuitspreekbare vloek rust op het ritueel dat op Ak-ash uitgevoerd werd om hem te verhinderen naar de onderwereld te gaan. Iedereen die het ritueel volbracht, stierf. Atia wil eenzelfde ritueel uitvoeren, maar dan omgekeerd, om Ak-ash te laten herrijzen.
Cleopatra zegt dat de Waarheid altijd de cirkel rond maakt. Misschien zal degene die Bridget hierin betrok, ook degenen zijn die haar weer eruit haalt. Misschien is het wel Theresa.

Neem afscheid en verlaat de Droomwereld.


Theresa - Waarheid
Ga naar de ingang van het kerkhof, waar Theresa op je staat te wachten. Praat met haar.
Ze zegt dat je in de oude waterput in het dorp moet afdalen om je laatst test, Waarheid, te ondergaan.

Loop dus over het pad naar beneden, naar het dorp.
Haal het opgerolde touw uit je inventaris en klik ermee op de put. Klim dan in de put.

Op de bodem van de put zie je een dichtgemetselde boogdoorgang. Loop er naar toe. het blijkt een soort domino-puzzel te zijn.
Pak de stukjes beet en sleep ze in het diagram. Net als bij domino, moeten dezelfde afbeeldingen aan elkaar aansluiten. Je kunt een stukje draaien door te klikken op de draaipijl in het midden van het stukje.
Een stukje dat op zijn plek ligt, klikt vast en kun je niet meer verplaatsen.

Als alle stukjes op hun plek liggen, verschijnt er een licht rondom de boogdoorgang. Bridget is tevreden en wil Theresa gaan vertellen dat ze haar taak volbracht heeft. Klim dus via het touw weer uit de put.

Boven aangekomen ziet Bridget nog net hoe Matisse Theresa doodschiet. Hij blijkt te werken voor Atia en te weten dat Theresa lid is van de Appotekari. Nu Bridget hem hierheen geleid heeft, is ze verder ook niet meer van nut en wil hij ook haar doodschieten. Bridget roept de hulp in van Cleopatra, die afrekent met Matisse.

Dan verschijnt Veronica, die Bridget aanmoedigt om nu naar het kasteel te gaan om het ritueel te voorkomen. Veronica zegt dat Bridget alles weet wat ze nodig heeft om haar taak te volbrengen.
Finale  

Het is alweer avond, als Bridget voor de poort van het kasteel staat. De poort is gesloten, ze kan er niet in en zal een andere weg naar binnen moeten zoeken.


Haal het opgerolde touw uit je inventaris en bind het vast aan de linker lantaarnpaal bij de ingang.

Klim dan langs het touw naar beneden, tot onder de brug. (De cursor zit op het muurtje, iets links van de lantaarnpaal, op het punt waar het touw het muurtje raakt.)

Onderaan de brug zit de ingang naar het riool. Jammer genoeg zit er een stevig ijzeren hekwerk voor. Loop over de richel naar rechts. Hier vind je een roestige zaag (saw).
Zaag met de zaag de spijlen van het hekwerk door.


Riool
Klim in de rioolpijp.
Loop over het rooster naar de andere kant, waar je een metalen deksel ziet. Bekijk het van dichtbij.
Je ziet een grote driehoek. Aan elke punt zit een draaihendel. Links en rechts aan iedere punt zit een half driehoekje, dat schuift als je aan een hendel draait. De bedoeling is nu dat je die halve driehoekjes samenvoegt tot een compleet driehoekje in het midden van elke zijde van de grote driehoek.

- Draai om te beginnen aan de bovenste hendel, net zo lang tot
  in het midden van de rechter zijde, de halve driehoekjes tegen
  elkaar staan.
- Draai daarna aan de hendel linksonder, net zo lang tot in
  het midden van de linker zijde, de halve driehoekjes tegen
  elkaar staan.
- Draai daarna aan de hendel rechtsonder, net zo lang tot in
  het midden van de onderste zijde, de halve driehoekjes tegen
  elkaar staan.

Je zult gemerkt hebben, dat de driehoekjes aan de rechter zijde weer uit elkaar geschoven zijn.
- Draai dus weer aan de bovenste hendel, tot de halve driehoekjes weer tegen elkaar staan.
- Draai vervolgens weer aan de hendel rechtsonder.....dan weer aan de bovenste hendel
  enzovoorts, tot uiteindelijk alle halve driehoekjes tegen elkaar staan.

Als dat gelukt is, trek je aan de ring in het midden van de grote driehoek.
Verlaat de close-up pas als je aan de ring hebt getrokken! Als je eerder weggaat, zal de puzzel in de beginstand gaan staan en mag je alles opnieuw doen.

Als je de close-up verlaten hebt, zie je dat het deksel voor de buis openklapt.
Klim in de buis.


In de volgende ruimte sta je voor een liftschacht. Rechts daarvan zie je aan de muur een controlepaneel. Bekijk het van dichtbij.
Trek de linker en de middelste hendel omlaag.
Laat de rechter hendel in de bovenste stand staan.
Duw dan op de knop en de lift komt omlaag.

Loop de lift in. Klik desnoods nog even op de muur achter het plateau en de lift gaat weer omhoog, naar Atia's kantoor.


Atia's kantoor
In Atia's kantoor wordt Bridget opgewacht door Veronica. Praat met haar.

Veronica vertelt dat Atia haar man gedood heeft en de butler wegstuurde. Tijdens het vermoorden van mr Greenleaf heeft Atia zijn hele geheugen gewist. Theresa vermoedt dat Atia het lege omhulsel van Greenleaf wil gebruiken om er de geest van Ak-ash in te stoppen tijdens het ritueel.

Bridget moet onmiddellijk ingrijpen en een einde gaan maken aan het ritueel, voor dit helemaal voltooid is! Maar Theresa weet niet waar de ingang naar de ondergrondse kamers van Atia is.


Bibliotheek
Verlaat Atia's kamer en ga naar de receptie.
Verlaat dan het hotel en ga bij de fontein naar rechts, naar de bibliotheek.

Klik op de middeslte boekenkast waar de scienceboeken staan. Draai de kast opzij en je ziet de ingang naar een geheime gang. Ga naar binnen.


Geheime gang
In de geheime gang pak je de gedoofde toorts (unlit torch), die aan de muur precies tegenover de ingang hangt.
Loop dan door de tunnel verder.

Bridget loopt de ruimte in, waar de voorbereidingen voor het ritueel al in volle gang zijn. Snel loopt ze terug.
Ze heeft een afleiding nodig, iets wat een harde knal geeft, zegt ze.
Loop door de geheime gang terug naar de bibliotheek.


Stookruimte
Verlaat de bibliotheek en ga weer het hotel in.
Ga bij de receptie de linker trap op em volg de rode loper tot bij het standbeeld zonder armen.
Ga de geheime gang achter het standbeeld in, naar de stookruimte.

Loop verder de stookruinte in. Bekijk aan de linkerkant het controlepaneel voor de stookketel van dichtbij.
Je ziet nu 4 groene lampjes branden op het paneel. De druk is nu goed.
De bedoeling is nu, dat je de ketel opblaast, door de druk in de ketel te verhogen.


1. Duw de rode knoppen bovenaan in, zodat de bovenste
    meter contact maakt met de meters eronder.

2. Klik dan op de rand van die meters, om de rode hendeltjes
    naar boven te draaien. De groene lampjes gaan dan uit.

3. Draai daarna aan de drie knoppen onder de meters, tot de
    metertjes in het rood staan. De lampjes onder de knoppen gaan groen branden.

Even later knipperen alle lampjes op het paneel. De ketel raakt oververhit.

Verlaat de stookruimte weer.
Achter zich hoort Bridget de ketel ontploffen.
Ook Atia heeft het gehoord en ze gaat kijken wat er aan de hand is.


Ritueel
Verlaat het hotel en ga terug naar de bibliotheek.
Loop door de geheime gang naar de kamer waar het ritueel plaatsvond.
Hier zie je hoe de mummie de assistent van Atia neermept.

Op de stenen tafel in het midden ligt het lijk van Greenleaf en op de andere tafel staat de Graal-beker. Pak de Graal (grail).

Aan de zuil bij de plek waar Bridget binnen kwam, brandt een toorts.
Haal je eigen toorts uit je inventaris en steek hem aan de brandende toorts aan.
Gebruik de brandende toorts dan om de mummie in brand te steken.

Dan komt Atia binnenlopen. Praat met haar. Ze dreigt Bridget neer te schieten en wil zich uiteraard niet laten arresteren.
Haal de Graal uit je inventaris en gooi hem in het paars oplichtende ovale Poort naar de Onderwereld .....................................Kopiëren en/of wijzigen van Marjo's walkthroughs is niet toegestaan.
Vraag toestemming om naar een walkthrough te linken.