5 DAYS A STRANGERWalkthrough door Annelijn, Marjo © 2004 www.adventurespel.nl

Ontwerper: Ben "Yahtzee" Crosshaw/2003
Uitgever: Ben "Yahtzee" Crosshaw

Voor spelbeschrijving en screenshots, ga naar: Marjo's spel-info.Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4Dag 5Intro

Meesterdief Trilby breekt in een ogenschijnlijk verlaten huis in. Hij gebruikt hiervoor een lanceerbare haak, die verborgen zit in zijn paraplu. Hij klimt door een raam op de bovenverdieping naar binnen.
Dag 1  

Trilby kijkt rond in de kamer en vindt in de kast een lege brandkast. Het lijkt alsof er niks te halen is in dit huis. Hij besluit dezelfde weg terug te gaan, maar het raam blijkt dichtgevallen en wil niet meer open. Dan maar via de deur een weg naar buiten vinden.

Easteregg
Bekijk alle deuren in huis eerst met de "LOOK" functie, voor je ze open maakt.
Het commentaar van Trilby wordt steeds vinniger.

Zoektocht
Op de overloop staat een man, die van Trilby lijkt te schrikken en hard wegrent. Het huis is dus toch niet verlaten?
Trilby probeert alle deuren op de bovenverdieping, maar alleen de badkamerdeur gaat open op dit moment. Trilby kijkt goed rond en probeert alles uit, zoals het wegtrekken van het gordijn.

Hier kan hij het huis niet verlaten, dus loopt Trilby de trap af naar de benedenverdieping. Ook de voordeur blijkt gesloten.
Onder de telefoon, die niet werkt, ligt een krant.
Open de inventory en kijk naar de krant. Hierin leest Trilby wat achtergrondinformatie over de "DeFoe Mansion", de woning waar hij nu opgesloten zit.

Trilby gaat naar rechts en opent de deur naar de woonkamer. Hij kijkt goed rond, maar ziet niets bijzonders.

Dan loopt hij verder door de woonkamer en opent de deur naar de tv-kamer.
Hij zet de tv aan. Toevallig is er net een programma op over de "DeFoe Mansion". Trilby ziet bij de videorecorder een verlengsnoer liggen en raapt het op.

Dan loopt hij verder, door een deur naar de kamer met jachttrofeeŽn aan de wand.
Trilby ontmoet hier Philip Harty. Philip vertelt hem over de vreemde dingen die in dit huis gaande zijn. Ook vertelt hij dat er nog meerdere mensen opgesloten zitten, zoals Simone Taylor, de TV-presentatrice, de jongen Jim en "AJ", de man die voor Trilby wegrende.
Philip vraagt aan Trilby of hij alle mensen in huis wil vragen, om naar de woonkamer te komen, voor een vergadering. Trilby probeert nog het geweer te pakken dat aan de wand hangt, maar het blijkt te zwaar voor hem.

Dan loopt Trilby terug naar de hal bij de voordeur en gaat de trap op om AJ te zoeken. Die is niet te vinden.
Wel vindt hij hier Simone, die ťťn van de gesloten deuren probeert te openen. Hij praat met haar en geeft haar ook de boodschap van Philip door.

Hierna loopt hij weer de trap af naar de hal en gaat deze keer naar links, naar de eetkamer. Hier hangt een portret aan de muur van de eerste bewoner van het DeFoe huis. Niemand te zien hier.

Dus loopt Trilby verder door de eetkamer naar de keuken, waar hij kastdeuren kan openmaken, maar nog niets kan oprapen.
Ook hier is niemand te zien.

Trilby opent de achterdeur en gaat de tuin in.
Op de grond ligt een takje dat hij opraapt.
Hij loopt verder de tuin in.
De deur van het tuinhuisje is gesloten en in zwemmen heeft hij niet veel zin.
Ook lukt het hem niet om over de muur te klimmen. En wat te doen met die pijpleiding?

Trilby loopt terug naar het huis. Naast de achterdeur staat een boom. Hij duwt tegen de boom en hoort een stem. Dan praat hij tegen de boom. Jim springt van een tak af en praat met Trilby.

Trilby kan blijven zoeken, maar AJ blijft onvindbaar.
Als Trilby terug loopt naar de eetkamer, zitten Philip, Simone en Jim al te wachten.
Trilby praat met iedereen over alle onderwerpen.
Van Philip krijgt hij een artikel. Hierin leest Trilby het een en ander over de historie van de familie DeFoe.

Dan gaat iedereen naar bed en heeft Trilby een nachtmerrie.
Dag 2  

Als Trilby wakker wordt, gaat hij eerst even tv kijken.
Daarna loopt hij naar de eetkamer en praat met Jim. Jim heeft eveneens een nare droom gehad. En het portret aan de wand lijkt iets veranderd te zijn.

Als Trilby hierna de tuin inloopt ziet hij iets op de bodem van het zwembad liggen. Maar om erbij te kunnen, zal hij het zwembad eerst moeten laten leeglopen.
Trilby kijkt nog eens naar de pijpleiding, maar ziet niet meteen waar die naar toe loopt.

Wel ziet hij in de tuin Philip, die met een metaaldetector op zoek is naar een ondergrondse tombe. Trilby praat met Phil overal over en vraagt hem ook of hij de metaaldetector kan lenen. Phil wil hem alleen afstaan, als hij in ruil een plattegrond krijgt, waar de tombe op staat. Dus gaat Trilby op zoek.

Hij loopt het huis in, de trap op en ontdekt dat de tweede deur van links nu opengebroken is. Het blijkt de bibliotheek te zijn en Simone is aanwezig. Hij praat met haar. Ook Simone heeft dezelfde nare droom gehad.

Trilby bekijkt dan de boekenplanken.
Aan de linkerkant, op de onderste rij, staan enige lichtblauwe boeken. Trilby pakt een blauw boek uit de kast en leest de tragische geschiedenis van de familie DeFoe.

Dan pakt hij van de tweede plank, helemaal links, een geel boek. Dit blijkt een plattegrond van het huis uit 1802 te zijn. De ondergrondse tombe staat hierop aangetekend, maar eveneens een trap vanuit de keuken!


Trilby loopt naar de keuken en kijkt eens naar de linker muur, waar de trap zou moeten zijn.

Dan loopt hij de achtertuin in en geeft Philip de kaart. In ruil krijgt Trilby de metaaldetector.

Hij gebruikt de metaaldetector op de pijpleiding en volgt hem tot aan een hoop zand bij de muur. Trilby graaft met zijn blote handen totdat een rode knop tevoorschijn komt.
Trilby duwt op de knop, maar hoort en ziet niets.

Dan loopt hij terug naar het zwembad. De knop werkte toch! Het zwembad is leeg. Trilby klimt de ladder van het zwembad af....en vindt AJ,dood! Zo te zien eerst doodgestoken en daarna op de bodem van het zwembad vastgebonden.

Trilby loopt meteen naar Simone en Phil om het slechte nieuws te vertellen. Maar waar is Jim? De groep mensen in het huis begint uit elkaar te vallen en Trilby heeft weer een vreemde droom.
Dag 3  

Jim maakt Trilby wakker.
Na een praatje gaat hij maar weer even TV kijken om bij te komen.

Daarna gaat Trilby naar de eetkamer en praat met Phil. Die gelooft hem nog steeds niet.
Het portret in de eetkamer is weer ietwat veranderd!

Trilby loopt naar de achtertuin. Hier staat Jim naast een rode auto. Het is Trilby's auto, die hij, zeker weten, in de vůůrtuin had achtergelaten!
In de auto liggen Tilby's onmisbare lockpicks, zijn inbrekersgereedschap, waarmee hij bijna elke deur open krijgt.

Trilby loopt meteen naar de schuur. Onderweg komt hij Simone tegen die hem vertelt dat AJ een geheim agent was.
Dan gebruikt Trilby zijn lockpicks op de deur van het tuinhuisje en gaat naar binnen. Hij raapt de pikhouweel en de zaag op en verlaat het tuinhuisje.

Dan gaat Trilby weer naar binnen en naar boven.
Hij probeert de deuren die nog gesloten waren, te openen met zijn lockpicks.
De deur rechts van de bibliotheek wil niet open, maar de volgende deur wel.

Dit is een slaapkamer. In de kleerkast ligt een dagboek.
Trilby leest de trieste mededelingen van Sir Roderick DeFoe.
Onder het raam ziet Trilby een paar eigenaardige groeven. Trilby opent het raam en klimt op de richel buiten het raam. Misschien kan hij zo naar het raam van de nog enige gesloten kamer klimmen. Jammer dat die takken in de weg zitten.

Trilby klimt terug naar binnen en gaat de bibliotheek in, waar hij een praatje maakt met Jim. Jim biedt aan om Trilby te helpen en loopt Tilby achterna als hij naar de achtertuin gaat. Hij gebruikt de zaag op de boom en samen zagen ze de boom om.

Nu gaat Trilby weer naar Sir Rodericks kamer. Hij zegt tegen Jim op hem te wachten in de bibliotheek en klimt het raam uit.

Als hij op de richel staat, kan Trilby een losse dakpan zien.
Hij gooit zijn paraplu, die een vermomde werphaak is, naar de losse dakpan. Dan slingert hij naar het andere raam en klimt naar binnen.

Trilby raapt de teddybeer op, die op het bed ligt. Dan opent hij het nachtkastje en vindt een rood boek. Hij leest het droevige dagboek van de jonge Matthew deFoe. Trilby verlaat de slaapkamer gewoon door de deur en gaat naar de bibliotheek.

Trilby heeft in zijn inventaris, een krant, een artikel van Phil, een boek over de historie van de DeFoe familie, een dagboek van Sir Roderick en een dagboek van Matthew deFoe. Hij heeft deze ook allemaal gelezen.

Nu kan hij in de bibliotheek een boek vinden over witte magie. Dit boek staat helemaal rechts op de tweede plank. In de boekenkast is het boek zwart. Als het in de inventaris zit, is het wit.
In het boek staan de instructies om het lichaam van Matthew te vinden met behulp van de 'Matthew De Foe-detector'.
Trilby kan deze detector maken, door in de inventaris met het verlengsnoer op de teddybeer te klikken. Klik dan met deze combinatie op het takje, dat hij in de tuin vond.

Dan gaat Trilby naar de keuken en gebruikt de laatste combinatie op het zout in het keukenkastje. De detector is nog niet helemaal klaar.

Trilby gaat terug naar de slaapkamer van Matthew en zwaait het geheel boven het bed van Matthew deFoe. Nu is de detector klaar om te gebruiken.

Trilby kijkt in zijn inventaris en ziet dat de detector naar beneden wijst.
Hij loopt de trap af en kijkt weer. Nu wijst de detector naar de keuken.
Trilby gaat de keuken in en kijkt nogmaals. De detector wijst naar de muur, waar volgens de tekening een trap zou moeten zitten.
Trilby neemt zijn pikhouweel en slaat een gat in de keukenmuur.
Hij loopt door het gat, trappen af, tot in een kelder. Hier gebruikt hij de detector weer.

Hij zet telkens een klein stapje, totdat de detector naar beneden wijst, vlakbij de kettingen. De plek waar Trilby moet graven wordt nu aangeduid.
Laat Trilby 'operate' de plek en hij vindt niet alleen het geraamte van Matthew, maar ook van Sir Roderick.

Dan hoort Trilby een hard geluid. Hij loopt terug naar de keuken en dan door de hal en de kamers naar de trofeeŽnkamer. Hij ziet het gebroken glas van de stolp en raapt het beeldje op en.......een dramatische scene volgt.
Dag 4  

Trilby is bewusteloos geslagen en komt bij in het tuinhuisje. Bijna alles is uit zijn inventaris verdwenen. Hij kan het tuinhuisje niet verlaten, de deur zit op slot.

Trilby praat tegen het raam. Simone blijkt aan de andere kant van het raam te staan. Ze wil hem niet helpen, maar Trilby praat net zo lang met haar, totdat ze zijn stropdas onder de deur door schuift.
Simone heeft Trilby zijn stropdas afgenomen, omdat ze bang is dat hij zichzelf ermee ophangt. Trilby moet haar dus ervan overtuigen dat dit een goede oplossing is.
Om dit te bereiken zijn de beste zinnen: "What makes you think I killed Philip, anyway?" - "I was possessed bij the ghost!" - "It possessed me just like it did when I killed AJ." - "I'm delirious with guilt most of the time." - "Simone...let me have my tie back."

Trilby haalt zijn lockpicks uit de stropdas en maakt de deur van het tuinhuisje open.
Hij gaat dan op zoek naar Simone en Jim, de enigen die nog in leven zijn.

Als hij in de eetkamer langs het portret aan de wand komt, ziet hij dat het nu totaal veranderd is.
Hij kijkt nog even tv.

Dan loopt hij naar de badkamer. Hij gaat naar binnen en ziet hier Simone. Trilby praat met haar en uiteindelijk gelooft ze hem.
Dan komt plotseling een groot persoon de badkamer in, die een leren schort en een lasmasker draagt en met een machete zwaait.
De moordenaar is Jim, verkleed als een lasser?
Trilby moet heel snel iets doen. Hij wacht totdat de persoon op de badmat staat en geeft daar dan een flinke ruk aan.....
Dag 5  

Trilby praat met Simone totdat de hele situatie duidelijk is. Sir Roderick had twee zonen en probeerde de jongste te doden. De bedoeling is nu dat Trilby de geest vindt en hem onschadelijk maakt.

Trilby gaat op zoek naar Jim en vindt hem in de slaapkamer van Matthew. Hij praat met hem en krijgt een leren schort, een bebloede machete en een met bloed bespikkeld ouderwets lasmasker.

Dan gaat Trilby naar de bibliotheek en haalt daar, van het uiterst rechtse rek, een zwart boek over occultisme. Hij leest daarin de instucties over hoe hij een kwade geest in een lichaam moet krijgen met behulp van een lasser-detector.

Dan loopt Trilby naar de woonkamer, waar Simone zit.
Hij raapt nog de schaar op, die op het dressoir ligt en praat met haar.
Daarna kijkt hij in zijn inventaris en gebruikt de schaar op de leren schort om er een reep vanaf te knippen. De reep leer bindt hij aan de machete en het geheel aan het lasmasker vast.

Dan gaat Trilby naar de keuken en doopt de combinatie in het zout in het keukenkastje.
Trilby kijkt in de inventaris naar zijn detector, maar deze doet nog niets. Hij heeft nog de slaapplaats van de lasser nodig.

Trilby gaat naar de kelder en zwaait met de detector boven de kettingen in de hoek. Nu is de detector klaar om de geest op te roepen.

Als Trilby in zijn inventaris naar de detector kijkt, wijst deze hem de weg naar de badkamer. In de buurt van de wastafel wijst de detector naar beneden.
Er lichten enige tegels op. Hier moet het lichaam van de geest liggen.
Trilby knipt met de schaar de machete los van de detector. Hij gebruikt de machete om de vloertegels op te tillen. Trilby vindt de resten van Sir Rodericks ongewenste tweede zoon.

Volgens het occulte boek moet het lichaam naar een 'plaats van vuur en dood' gebracht worden. Dus tilt Trilby het lijk op en brengt het naar de trofeeŽnkamer, de enige kamer met een open haard en dode dieren aan de wand.
Hij legt het lijk voor de open haard op de grond.
Daarna legt hij de schort, het lasmasker en de machete op het lijk om het aan te kleden.

Vervolgens gaat hij naar Simone en vraagt haar naar de trofeeŽnkamer te komen. Ook Jim wordt gevraagd aanwezig te zijn.

Als Trilby dan terug loopt naar de trofeeŽnkamer, staan Jim en Simone al te wachten.
Trilby geeft de teddybeer aan Jim.
Dan neemt hij het geweer van de houder boven de haard en geeft het aan Simone.
Nu is Trilby helemaal klaar om het zwarte occulte boek hardop te lezen...........KopiŽren en/of wijzigen van Marjo's walkthroughs is niet toegestaan.
Vraag toestemming om naar een walkthrough te linken.