S P E L - I N F O

         

ZOF


Uitgever: Pete Wilkins / 2020
Ontwerper: Pete Wilkins

Platform: PC.

Systeemeisen:
Vereist een 64-bits processor en besturingssysteem.
--- Windows 10 64bit - Processor: i7 4 core (of gelijkwaardig) - 16 GB RAM - Grafische kaart: GeForce GTX 1050 of hoger - DirectX 12 - 8 GB beschikbare opslagruimte - Elke geluidskaart - Aanvullende opmerkingen: SSD drive.

Categorie:
Science fiction, Myst-achtig, onderzoek, technische- en geluidspuzzels, getekend realisme, realtime 3D, 1ste persoon, point & click.

Beschrijving:
In Zof worden geen verhalen verteld, er is geen overlevering, er zijn geen boeken of documenten om te lezen, geen verspreide vellen papier met handgetekende schetsen voor de verschillende machines.
Het is een puur puzzelspel dat de universele taal van audio- en optische signalen gebruikt. Het eerste kan een probleem vormen voor mensen met een hoorstoornis.

De beelden zijn altijd erg mooi, ongeacht het niveau dat je speelt en tijdens het spel zul je een breed scala aan omgevingen doorkruisen: oud, middeleeuws of gotisch thema, fantasie- of speelgoedstad, sci-fi of abstract.

In tegenstelling tot Myst-spellen, waar puzzels over enorme werelden uitgespreid zijn (of soms zelfs over meerdere werelden die onderling verbonden zijn), gebruikt Zof een level-based benadering: elke puzzel is geconcentreerd in een mini-wereld die slechts uit een paar scènes bestaat, waardoor ze dus meer gefragmenteerd en gemakkelijker benaderbaar zijn.

In het centrum van Zof is er een hoofdgebied dat bestaat uit 5 afzonderlijke locaties, elk met een poort die je kunt gebruiken om naar twee verschillende puzzelniveaus te reizen. Het verplaatsen tussen deze locaties of door de portalen is ook op zichzelf als een puzzel ontworpen: je moet je omgeving onderzoeken voor de juiste combinatie die de deur naar de volgende locatie ontgrendelt of je moet de teleporters op een bepaalde manier configureren in om de poort te bereiken die toegang geeft tot het niveau zelf.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.