S P E L - I N F O

         

WOODRUFF AND THE SCHNIBBLE OF AZIMUTH


Uitgever: Sierra On-Line / 1995
Ontwerper: Coktel Vision

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 3.1/95 - Processor: 486/25 MHz (Pentium aanbevolen) - 4 MB RAM (16 MB aanbevolen) - Videokaart met 256 kleuren en 640x480 resolutie - DirectX 7.0 - 8x CD-ROM drive - 5 MB vrije opslagruimte.

Extra info:
Het spel werd in de VS uitgebracht met de titel The Bizarre Adventures of Woodruff and the Schnibble.

Categorie:
Science fiction, fantasie, post-apocalytisch, humor, 2D en 2.5 D cartoonbeelden, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
Na een verwoestende atoomoorlog was de wereldbevolking bijna uitgeroeid en moesten de overlevenden zich diep onder de grond verstoppen. Ondertussen bevolkte een vriendelijk, vreedzaam ras van mensachtige wezens, de Boozooks, de aarde.
Na eeuwen duiken de mensen weer op. Gewapend met spitballen, waterballonnen en stinkbommen, heroveren de mensen hun heerschappij over de planeet. De boozooks en hun cultuur werden genadeloos vernietigd en aan het einde van de oorlog werden ze tot slaaf gemaakt.

De verticale, economisch zelfvoorzienende stad Vlurxtrznbnaxl werd opgericht, gecontroleerd door een corrupte leider die bekend staat als BigWig, die de bevolking onderdrukte met zware belastingen en vrijheidsbeperkingen.
De Boozooks blijven in The City als onderdrukte underdogs totdat professor Azimuth de krachtige, mythische Schnibble ontdekt! Deze mysterieuze Schnibble kan blijkbaar vrede en welvaart in de wereld brengen. Maar de handlangers van BigWig ontvoeren de professor en schieten zelfs een teddybeer neer die toebehoort aan zijn kleine geadopteerde, half-boozook-zoon Woodruff.
Door een apparaat genaamd Viblefrotzer op zichzelf toe te passen, wordt Woodruff fysiek vijftien jaar oud en voelt hij zich sterk genoeg om op zoek te gaan naar zijn pleegvader en een manier te vinden om BigWig te onttronen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.