S P E L - I N F O

         


  THE WESTERNERUitgever: The Adventure Copmpany/2004
Ontwerper: Revistronic
Systeemeisen: Windows 98/ME/2000/XP, Pentium3 850MHz 128MB RAM, 64MB videokaart.

Soort adventure: cartoon, 3de persoon perspectief, point & click.
Extra info: Op de cd van dit spel, staat soms tevens gratis "3 Skulls of the Toltecs", het eerste avontuur van Fenimore.
NB: In 2017 werd een remastered versie uitgebracht.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige Walkthrough.

Beschrijving:
Fenimore Fillmore, die we nog kennen uit 3 Skulls of the Toltecs, rijdt naar de bannister Boerderij. Hier valt hij meteen in zijn volgende avontuur. Boer Bannister wordt bedreigd door John Starek en zijn mannen, die alle boeren van hun land wil verjagen.
Fenimore verjaagd, min of meer per ongeluk, de boeven en wordt prompt gevraagd de boeren te steunen in hun strijd tegen Starek. Fenimore gaat aarzelend accoord. Maar als hij later het meisje van zijn dromen ziet, is hij volledig gemotiveerd.

Het cartooon-spel is een klassieke spaghetti western, compleet met close-ups van starende blikken en handen zenuwachtig boven revolvers in de tussenfilmpjes.
Het verhaal en de dialogen zijn grappig, met verwijzingen naar hedendaagse tijden en films. Zelfs de moderne onmogelijkheden als mobiele telegraaf en robots zijn perfect ingepast. En het achtergronddeuntje bleek zelfs verslavend.
De puzzels zijn niet al te moelijk en er zijn voldoende hints in het spel die je verder op weg helpen.
Wel bevat het spel een paar actie-elementen, zoals een schietwedstrijd op de kermis, waarin je vaardigheid met de muis op de proef wordt gesteld.