S P E L - I N F O

         


  VOYAGE
(In UK bekend als: Journey to the Center of the Moon)
Uitgever: The Adventure Company/2005/BigFish/2009
Ontwerper: Kheops Studio

Systeemeisen:
-- 2005: Windows 98/ME/2000/XP - Pentium3 800Mhz - 64RAM - 64Mb videokaart.
-- 2009: Windows 2000/XP/Vista/7/8 - CPU 800Mhz - 128 MB RAM - DirectX 9 - 1360 MB HD ruimte.

Extra info:
In 2006 werd het spel in Groot-BrittaniŽ (UK) uitgegeven onder de naam 'Journey to the Centre of the Moon'. Deze versie werkt niet onder Windows 7.

Categorie: Myst-achtig, fantasie naar Jules Verne, maan, aliens, 1ste persoon.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige Walkthrough.

Beschrijving en review:
Voyage, dat kort door het leven ging onder de titel Journey tot the Center of the Moon, is losjes gebaseerd op de verhalen van Jules Verne. Een groep wetenschappers reist af naar de maan. Maar als Michel Ardan bij aankomst ontwaakt, is hij de enige overlevende. Met uitzondering van een haan die hijzelf aan boord verstopt had.
Ardan probeert te ontdekken waaraan en waarom zijn collega reizigers overleden zijn en gaat daarna op zoek naar een verdwenen? beschaving van de Selenites op de achterkant van de maan. Waarna hij uiteraard ook nog de mogelijkheid moet creeŽren om terug naar de aarde te gaan.

Het spel bevat een paar unieke puzzels, zoals het vangen van vallende voorwerpen en het gebruik van een meter om ver te springen. Verder bevat het spel de gewone inventaris-combineer puzzels, al is het verzamelen van geluiden niet echt gewoon te noemen. Natuurlijk mag je je ook nog buigen over een buitenaardse (muzikale) taal en rekenfuncties. Er is gelukkig een automatisch dagboek dat bijhoudt welke symbolen je al ontcijferd hebt.
Het leuke is dat er vaak diverse mogelijkheden zijn om je doel te bereiken.
Het spel heeft zelfs de optie van aparte savegames per spel, zodat meerdere personen kunnen spelen, zonder last te hebben van elkaars voortgang in het spel.
De achterkant van de maan, blijkt een fantasievolle en kleurrijke wereld te zijn. De leefomgeving van de Selenites gedetailleerd en zeer apart.
De muziek en de stemmen zijn professioneel uitstekend uitgevoerd en dragen bij tot de sfeer.