S P E L - I N F O

         

A VAMPYRE STORY


Uitgever: Crimson Cow, Ascaron Entertainment / 2008
Ontwerper: Bill Tiller, Autumn Moon Entertainment

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista - Processor: 2 GHz CPU - 512 MB RAM - 512 MB videokaart GeForce 6 of ATI Radeon 9800 DirectX 9.0 compatible - DirectX 9.0 compatible geluidskaart - 5 GB beschikbare opslagruimte.
--- Mac OS X 10.4.11 - Intel of PowerPC G4 CPU, 1.33 GHz of beter - 512 MB RAM- videokaart GeForce 5200, Radeon 9600 of GMA950 met 64 MB VRAM - 3 GB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Horrorfantasie, humor, ontvoering, vampieren, vleermuis, 3D handgetekende cartoon beelden, 3de persoon, point & click.

Extra info:
In het spel zijn twee plekken, waar je na het nemen van een foute beslissing vast kunt komen te zitten (parfum en stadion). Om dit probleem te voorkomen is een patch (herstelbestand) uitgebracht, die je bij Fileplanet kunt downloaden.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
De jonge Parijse operazangeres Mona de Lafitte wordt door vampierbaron Shrowdy von Kiefer ontvoerd en meegenomen naar zijn kasteel in Draxsylvania.
Nadat Shrowdy door twee vampierjagers doorboord wordt met een houten staak, kan Mona proberen het kasteel te ontvluchten. Mona doorzoekt het hele kasteel, inclusief het geheime laboratorium van Shrowdy's moeder, op zoek naar oplossingen voor de problemen die ze tegenkomt. Ze wordt hierin bijgestaan door vleermuis Froderick.
Maar ook nadat het gelukt is, zijn de moeilijkheden nog niet voorbij. Voordat Mona op weg kan gaan naar Parijs, zal ze paard-en-wagen en aarde uit haar graf moeten vinden, zodat ze veilig kan reizen. Mona ontkent het in alle toonaarden, maar is zelf intussen ook een vampier! En baron Shrowdy is intussen een boze geest, die haar op alle mogelijke manieren blijft dwarszitten.

      

Bill Tiller, de teamleider van Autumn Moon werkte voorheen bij de beroemde Lucas Arts Studio's en dat is te zien aan de schitterende grafische beelden. Niet alleen zijn de achtergronden in een eigen aparte stijl weergeven, ook de animaties verlopen soepel en zijn ze helemaal in het spel geïntegreerd.
Als Mona iets vastpakt of gebruikt, zijn alle bewegingen volledig zichtbaar en aangepast aan de situatie! Een blikje is niet plotseling open als je ermee op een blikopener klikt. Je ziet hoe Mona het blikje oppakt en de blikopener gebruikt in alle details.

De puzzels zijn niet eenvoudig en vereisen vaak het nodige (onlogische) denkwerk. Niet alle voorwerpen worden gebruikt voor het doel waarvoor ze gemaakt zijn! Je krijgt wel hints via het commentaar van Mona of Froderick, maar die zijn niet altijd zo voor de hand liggend. Temeer daar die twee wel érg veel praten. Op alles wat je kunt bekijken - en dat is héél veel - geven ze vrolijk humoristisch commentaar.

      

De stemmetjes zijn goed gekozen. Al is de stem van Mona iets te hoog en kan ze je daardoor gaan irriteren. Haar gegiechel is in ieder geval aanstekelijk en ook haar verontwaardiging klinkt oprecht.
De achtergrondmuziek en de geluiden zijn van hoge kwaliteit en passen uitstekend bij dit horrorverhaal vol zwarte humor.
De tussenscenes worden niet ondertiteld, maar de rest van het spel wél en alle voorwerpen zijn voorzien van naamtags.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.