S P E L - I N F O

         

VALHALLA CLASSICS, 12 episodes


Uitgever: Vulcan Software Limited / 2001
Ontwerper: Vulcan Software

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows

Categorie:
Fantasie, queeste, klassiek, met actie, getekende pixelbeelden, vogelperspectief RPG stijl, 3de persoon, muis/toetsenbordbediening.

Extra info:
Valhalla Classics is een episodische remake van de klassieke Amiga-games Valhalla and the Lord of Infinity, Valhalla and the Fortress of Eve en Valhalla: Before the War. Elke game/tijdlijn was verdeeld in vier afleveringen (totaal twaalf) die afzonderlijk van elkaar kunnen worden gekocht en gespeeld. Verbeteringen aan de originele games zijn nieuwe graphics, muziek en spraakopnames.

Beschrijving:
Episode 1: The Crypt
Koning Garamond werd vermoord door zijn broer, de Lord of Infinity. Hij wilde ook Garamonds zoon, de prins, vermoorden, maar die kon naar een ander koninkrijk vluchten.
De prins bevindt zich in een desolaat en verraderlijk gebied buiten de muren van het kasteel. Veel mensen zijn hier omgekomen toen ze de vier bollen van de oneindigheid probeerden te vinden. Het gerucht gaat dat wanneer de lichtbollen op een specifieke locatie worden geplaatst, ze toegang zullen geven tot het 'binnenkasteel' dat bekend staat als The Sanctuary.

Episode 2: The Sanctuary
Na de grote oorlog gebruikte Infinity dit deel van het kasteel als gevangenis voor degenen die hij het meest vreesde. De sjamanen hadden altijd vreedzaam in het koninkrijk geleefd totdat Infinity de kroon roofde. Hij beloofde hen een toevluchtsoord, maar in plaats daarvan bedroog hij hen en door hun eigen magie tegen hen te gebruiken, veranderde hij hen in steen. Er zijn jaren verstreken en men denkt nog steeds dat de vijf machtigste sjamanen in de ruÔnes staan, voor eeuwig tot slaaf gemaakt om de drie legendarische magische ringen van ontsnapping te beschermen.
De prins moet de sjamanen te slim af zijn, de magische ringen stelen en uiteindelijk ontsnappen aan deze gevaarlijke en onheilspellende plek.

Episode 3: The Chapel
De prins bevindt zich in een vredige rustplaats voor enkele van de meest opmerkelijke koninklijke voorouders van Walhalla. De kapel is bijna volledig onbedorven door Infinity's slechte hand, maar hier vindt hij meer slinkse puzzels dan hij eerder is tegengekomen.
Je moet alle vier de officiŽle platen terughalen die eeuwen eerder werden gebruikt om de geboorte van het nieuwe koninkrijk te herdenken. Maar de platen zijn goed verborgen, en pas als je aan de verzoeken van de doden hebt voldaan, kun je beginnen met het ontrafelen van het mysterie dat de kapel is.

Episode 4: The Tower
De prins moet zich in het hart van het grote kasteel van Walhalla wagen, de gevaarlijkste plaats van allemaal. Kun jij hem door de emotionele pijn helpen van het vinden van zijn lang verloren familie en de moed vinden om eindelijk oog in oog te staan met zijn aartsvijand, de Lord of Infinity? Je zult al je intellectuele vaardigheden moeten gebruiken, want in The Tower verbergt elke kamer een geheim. Er zijn hier veel personages, sommige zullen helpen en sommige zullen belemmeren. Houd je hoofd erbij en wees heel, heel, heel voorzichtig met wat je zegt!

      

Episode 5: The Servants Hall
Infinity wordt ondergedompeld in de magische geschiedenis van het grote kasteel, want hier liggen de graven van hoftovenaars uit vervlogen tijden. Elk heeft zijn eigen raadselachtige verhaal, dat moet worden ontrafeld als je ooit wilt ontsnappen. Maar er is ťťn tovenaar die nog steeds regeert, en hij is degene die de grootste uitdaging vormt. Kun jij de obstakels overwinnen die hij op je pad heeft gezaaid? Eerst moet je de geheimen van zijn kracht leren kennen en zijn magie opnieuw creŽren, zodat je het tegen hem kunt keren. Alleen de tovenaar Greylim staat tussen jou en je ontsnapping uit gevangenschap.

Episode 6: The Dungeons
Dit staat ver af van de pracht van de koninklijke vertrekken, genesteld als ze zijn in de onderbuik van het grote kasteel, vol vochtige en tochtige kamers. Maar hier zijn zoveel geheimen als een avonturier zou kunnen hopen te vinden. Infinity moet het teleportsysteem van de Dungeon gebruiken om door het complexe konijnenhol van kamers en gangen te navigeren, langs Hermans lompe soldaten die altijd zullen proberen zijn voortgang te belemmeren. Help Infinity om alle mysteries van het genesis-apparaat te ontrafelen, zodat hij eindelijk Hermans verloren profetie kan herstellen en zijn lot kan realiseren.

Episode 7: The Gallery
Verhalen zijn doorgegeven door generaties van hovelingen over de mysterieuze entiteiten die de galerij bewonen. Eeuwen geleden ommuurd, durfde niemand zich er tot nu toe te wagen. Inifnity staat voor de taak om een weg te vinden door de catacomben naar de geheime ingang van de koninklijke kamers. Hij moet zich een weg banen langs spookachtige verschijningen, mummies, zombies en vampiers om de meest kwaadaardige entiteit van allemaal te vinden, Mestophiles. Die zal zijn ziel opeisen in ruil voor de gave van het kwaad, het laatste vereiste voor iemand die het aandurft zijn broer te vermoorden.

Episode 8: Royal Chambers
Infinity is er eindelijk in geslaagd dicht bij King Garamond te komen. Talloze koninklijke hovelingen en een heleboel monniken zijn de enige overgebleven staf die het kwaadaardige plan van Infinity om zijn eigen broer te vermoorden en zichzelf tot koning van het Walhalla te kronen, in de weg staan. Maar hoe kan Infinity de koning eigenlijk doden? Welke apparaten staan tot zijn beschikking en hoe kan hij koning Garamond naar zijn dood lokken? De tijd zal het leren...

      

Episode 9: Edge of Evesood
De grote koning Garamond II staat aan het begin van zijn reis, op weg naar het land van koningin Eva. De enige doorgang is door de Edge Of Eveswood, een magische en mystieke plek die wordt bewaakt door drie oude Bosgoden die tevreden moeten zijn met geschenken voordat ze doorgang krijgen. De lokale bevolking is vriendelijk genoeg, maar lateraal denken is vereist om door dit verstrengelde en betoverende bos te navigeren.

Episode 10: Village of Evesland
Voor de grote oorlog droeg koningin Eva de lokale bewoners van het dorp op om vier beschermsleutels te verbergen. Speciale sleutels die vier stenen waterspuwers deactiveren die Eves Fortress beschermen tegen buitenstaanders. Koning Garamond zal al zijn probleemoplossende vaardigheden moeten gebruiken om door het dorp te navigeren en een pad vrij te maken naar de Fortress Courtyard.

Episode 11: Fortress Courtyard
Koning Garamond zal opduiken in de verblijfplaats van koningin Eva, omringd door profeten, loslopende heksen, geesten van dode voorouders en heiligdommen aan de donkere kant van de geschiedenis. Deze verwrongen en griezelige plek, die ook de naaste familieleden van Eve biedt, is niet voor de zwakkeren, maar het kan een kortere weg zijn naar Garamonds zoektocht naar een vrouw.

Episode 12: Fortress Tower
Het is een lange reis geweest, maar koning Garamond II heeft eindelijk de Fortress Tower bereikt. Het is krap, vochtig en een beetje aan de stinkende kant, maar binnenin wonen alle ontvoerde dames uit Valhalla, losjes bewaakt door ontevreden bewakers. Garamond zal de heiligdommen veilig moeten stellen, de bewakers moeten verslaan en, nog belangrijker, de harten van de schone maagden moeten redden en veroveren, om vervolgens geconfronteerd te worden met de belangrijkste beslissing die hij ooit heeft moeten nemen: wie te kiezen als zijn vrouw.

      


Meteen spelen?    Download gratis episode 1, op het officiŽle Internet Archief website

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.