S P E L - I N F O

         

URU: Ages Beyond Myst (complete chronicles)


Uitgever: UbiSoft Entertainment / 2003, 2004
Ontwerper: Cyan Worlds Inc.

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Me/2000/98SE - Processor: 800 MHz Pentium III of AMD Athlon - 256 MB RAM - Videokaart: 32 MB NVIDIA GeForce 1-4 of FX of ATI Radeon 7000-9800 of beter - DirectX 8.1 compatible geluidskaart - 4x CD-ROM (niet aanbevolen met CD-RW's) - 2 GB HD ruimte.

Categorie:
Fantasie, Mystwereld, geïllustreerd realisme, realtime 3D, 3de persoon, klik-en-sleep/toetsenbordbediening.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Extra Info:
Door Ubisoft werden twee gratis uitbreidingspakketten aangeboden, als compensatie voor het mislukken van een online spelmogelijkheid van Uru, Ages beyond Myst.
Om een uitbreidingspakket te kunnen spelen, moet je Uru's Ages beyond Myst geïnstalleerd hebben en de cd is ook nodig om het spel op te starten.

URU: To D'Ni is uitbreidingspakket 1 bij Uru
Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

URU: Path of the Shell is uitbreidingspakket 2 bij Uru
Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

In 2004 werd Uru incusief de beide uitbreidingspakkettten heruitgegeven als URU: Complete Chronicles.

Beschrijving en review:
Je begint het spel met het maken van je eigen karakter. Hierbij kun je niet alleen kiezen tussen mannelijk of vrouwelijk, maar kun je ook de leeftijd en "omvang" van je persoon bepalen. En zelfs de kleur van je schoenveters, of het dragen van een bril is geheel naar eigen keuze.
Het feit dat je dan verder in de derde persoon speelt en je karakter ziet rondlopen, is dus al een belangrijk verschil met de Myst-spellen. Ook is de omgeving 3D en kun je vrijelijk rondlopen, en niet zoals in de oudere Myst-spellen, van beeld naar beeld.

      

Uru speelt zich af in het heden. Je arriveert in Nieuw Mexico, waar je een opgraving gaat onderzoeken. In een kloof vindt je de plek waar Yeesha is opgegroeid. Ze heeft een boodschapo voor je achtergelaten. Ze wil graag de D'Ni weer hun leven teruggeven en heeft daarbij je hulp nodig. Leden van de D'Ni Restoration Council zijn je al voorgegaan in de werelden die je bezoekt. Met sommige ervan kun je zelfs communiceren. Maar er blijft nog heel veel te doen voor je op de echte Myst-manier: Vreemde werelden bezoeken en vreemde machines weer aan de praat krijgen.
Hierbij kun je plezier hebben van een speciale armband, de KI, waarmee je zelf foto's kunt maken, die je op een machine als een slight-show kunt bekijken.

De grafische omgeving is schitterend vormgegeven en rijk in detail. Het regent zelfs! Je gaat geloven dat deze werelden echt bestaan.
De muziek en geluidseffecten zijn uitstekend en verdienen een goede geluidskaart om volledig tot zijn recht te komen. Je hóórt het bijvoorbeeld ook als je vanuit een grot in de open lucht wandelt. En ook je voetstappen klinken op gras anders dan op zand.

      

Uru: To D'Ni begint op Relto, jouw eigen privé-wereldje. Hier vind je in de boekenkast twee extra boeken. en ook heb je wat extra kleding ter beschikking.
Je reist niet alleen door de nieuwe werelden, je bezoekt ook de bekende werelden.

Uru: Path of the Shell begint, zoals verwacht, ook weer op Relto.
Path of the Shell bevat de twee nieuwe Ages, die Ubisoft gepland had online te brengen. Ook krijg je te maken met tijdreizen.
De puzzels zijn moeilijk en vereisen soms een zeer precieze oplossing. Zo moet je ergens een wijzer precies in het midden op een zwarte streep zetten, anders werkt het geheel niet.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.