S P E L - I N F O

         

TRÜBERBROOK


Uitgever: Headup, WhisperGames / 2019
Ontwerper: btf GmbH

Platform: Windows, Mac, Linux, PS4, Nintendo Switch, Xbox One.

Systeemeisen:
--- Windows - 7/8/8.1/10 - Processor: i3 5de generatie (of nieuwer), i5 3de generatie (of nieuwer), FX4170 (of nieuwer) - 8 GB RAM - Grafische kaart: AMD Radeon 8000 series of nieuwer, nvidia GTX 660 of nieuwer - minimum resolutie: 1280 x 720 - DirectX 11 - 7 GB beschikbare opslagruimte - DX11 compatible geluidskaart.
--- MAC OS X 10.14 - 8 GB RAM - Grafische kaart: GeForce 775M, Radeon HD 6970, Intel Iris Pro - 7 GB beschikbare opslagruimte.
--- LINUX Ubuntu 16.04 - 8 GB RAM - 7 GB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Mysterie, science fiction, Duitsland 1967, handgemaakt decor, realtime 3D, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
Het verhaal speelt zich af op het platteland in Duitsland rond 1967.
Je speelt de rol van de jonge Amerikaanse student in quantum fysica, Tannhauser, die onverwacht een reisje wint naar Trüberbrook. Hij weet niet helemaal hoe dat nou kan, want hij heeft nergens aan meegedaan, maar besluit toch om te gaan om even zijn vermoeidheid van zich af te schudden. De papieren waaraan hij werkt voor zijn examen, neemt hij mee.
Trüberbrook lijkt een oud, rustig stadje, omgeven door bossen te zijn, maar op de een of andere manier lijkt daar toch iets niet in orde.
Tannhauser maakt kennis met Gretchen, een paleoanthropologe die probeert de mysteries rond het stadje te ontrafelen en met de raadselachtige uitvinder Lazarus Taft, die daar gestrand is, maar eigenlijk liever naar huis wil.
Het duurt niet lang of Tannhauser merkt dat er van rustig bijkomen niet terecht komt. Voor hij het weet is hij bezig om de wereld te redden.

Het spel heeft een unieke visuele stijl.
Alle achtergronden zijn miniatuur schaalmodellen, die met behulp van een 3D scanner gedigitaliseerd zijn en waaraan vervolgens geanimeerde karakters en visuele effecten zijn toegevoegd.
Begonnen als een project van Duitse kunststudenten, is Trüberbrook uitgegroeid tot een ruim 8 uur durend spel met de sfeer van Twin Peaks.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.