S P E L - I N F O

         

TONY TOUGH AND THE NIGHT OF THE ROASTED MOTHS


Uitgever: Protonic Interactive / 1997
Ontwerper: Prograph Research, Nayma Software

Platform: PC, Mac, Linux.

Systeemeisen:
--- Windows 98/ME/2000/XP - Processor: Pentium2 200 MHz processor - 64 MB RAM - APG grafische kaart aanbevolen - 16x CD-ROM - 150 MB vrije opslagruimte.

Categorie:
Science fiction, humor, mysterie, aliens, 2D of 2.5D handgetekende cartoonbeelden, 3de persoon, point & click.

Extra info:
Het spel werd in 1997 in ItaliŽ uitgegeven door Protonic Interactive.
In 2002 volgde een Engels gesproken en ondertitelde versie en in 2003 een Duits en Frans gesproken versie.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving:
In de intro zien we een scene uit Tony's leven zo'n 30 jaar geleden, met Haloween.
Inmiddels volwassen, is Tony Tough een niet zo succesvolle detective bij Wallen & Wallen Investigations. Hij werkt al jaren aan een zaak van een dief, die op Haloween snoep van kinderen steelt. Tony zelf denkt dat dit een complot van aliens is, die de wereld willen veroveren.
Terwijl hij op zoek is naar een pruik, wordt zijn hond Pantagruel, die eigenlijk geen hond maar een rose tapir is, ontvoerd.
De ontvoerder eist van Tony dat hij naar het Haloween-pretpark komt. En terwijl Tony daar rondloopt, zoekend naar de ontvoerder en Pantagruel, ontdekt hij ook steeds meer aanwijzingen die naar de snoepjes-dief leiden.

      

In het begin van het spel kan gekozen worden voor een makkelijk en moeilijk speltype.
Het moeilijke speltype is wellicht alleen geschikt voor de ervaren adventurespeler. De puzzels zijn pittig en de oplossing ligt niet altijd voor de hand. De bediening is traditioneel muisgestuurd. Na een rechtsklik kan er eenvoudig gekozen worden voor kijken, pakken, praten en gebruiken. Er is ondertiteling in te stellen.

De beelden zijn kleurrijk in 2D, er zijn 61 verschillende locaties en zeer veel andere personen en dieren, waarmee Tony interactief kan zijn.
Het spel is beperkt lineair en veel plaatsen kunnen steeds opnieuw bezocht worden. Lange wandelingen kunnen verkort worden, door gebruik te maken van Tony's aantekenboek, dat hem de mogelijkheid geeft, meteen naar een andere plaats te gaan.
De achtergrond muziek is prettig en nooit storend. De stem van Tony pas uitstekend bij zijn karakter. Er is veel (humoristische) tekst, die eventueel doorgeklikt kan worden.

      


Meteen spelen?    Download het spel (compatible met ScumVM), via de officiële website, gratis of tegen een zelf te kiezen vergoeding.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Tony Tough serie:
TONY TOUGH 2: A Rake's Progress