S P E L - I N F O

         

SYMPLOKÉ: Legend of Gustavo Bueno


Uitgever: Videojuegos Fermin / 2017
Ontwerper: Juan C. Buzón

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista/7/8/10 - Processor: Intel of AMD - 500 MB RAM - Direct Draw of Direct X compatible videokaart - 1 GB beschikbare HD ruimte - DirectX compatible geluidskaart - Muis.

Categorie:
Parodie, historische fantasie, Spaanse universiteit, hulde aan filosoof Gustavo Bueno, 2D en 2.5D beelden, 3de persoon, point and click.

Beschrijving en review:
Gustavo Bueno is een van meest vooraanstaande hedendaagse filosofen in de wereld. Hij heeft het zogenaamde 'filosofisch materialisme' ontwikkeld, een concept dat het marxisme vermengt met de Spaanse filosofische traditie en de christelijke filosofie.
Hij is degene die je door dit spel leidt.
Het spel tracht de geest van de Spaanse cultuur te vatten. Derhalve zijn de stemmen in het Spaans gehouden en is de ondertiteling naar wens Spaans of Engels.

Het spel is onderverdeeld in hoofdstukken.
Hoofdstuk 1 is gratis te spelen.
Om hoofdstuk 2 te kunnen spelen, heb je een wachtwoord nodig dat je op het einde van het vorige hoofdstuk kreeg.

      

Chapter 1
Je speelt de rol van Benito Retamosa, een student filosofie, die eigenlijk meer geïnteresseerd is in feestjes dan in zijn studie. Hij laat zijn gezicht dan ook pas voor het eerst op de universiteit zien op de dag van de examens. Als hij wil slagen, zal hij creatief moeten zijn.
Op de universiteit komt hij terecht in een omgeving vol corruptie en intriges. Na wat verwikkelingen en hulp van medestudenten belandt Benito uiteindelijk op een feestje, waar de filosoof Gustavo Bueno hem weer op het rechte pad probeert te krijgen.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.