S P E L - I N F O

         


  SYBERIA 1Uitgever: Microids/2002 - Anuman Interactive 2014.
Ontwerper: BenoÔt Sokal
Systeemeisen: -- 2002: Windows 95/98/ME/2000/XP - Pentium2 350MHz - 64Mb RAM - 16Mb videokaart.
-- 2014: Windows 7/8

Platform:PC, MAC, Android, iOS.

Categorie: Fantasie, 3de persoon.
Extra info: Als Kate in Windows XP in slow-motion loopt, zet dan de compatibiliteit op Windows 98.
Op moderne pc's loopt het spel soms vast bij Komkolzgrad, als je de trap afgaat. Microids heeft hier een patch (herstelbestandje) voor uitgebracht, dat tevens het slowmotion wandelen zou verhelpen. Je kunt de patch hier downloaden.

Vista: De BighFish uitgave werkt ook onder Vista 32 bit.

Windows 8 Zet de compatibiliteit op Windows XP, SP3 en de kleurdiepte op 8 bit.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige Walkthrough.

Beschrijving:
Kate Walker, een advocate uit New York, arriveert op een regenachtige dag in het alpenstadje Valadilene, waar ze getuige is van een langs trekkende begrafenisstoet.
Later blijkt dat de overledene nou net de persoon was, waar Kate een afspraak mee had. Anna Voralberg was namelijk de eigenaresse van een beroemde fabriek waar automatons gemaakt werden. En Kate komt voor een handtekening onder de verkoopakte van de fabriek.
Bij de notaris hoort Kate dat Hans Voralberg, de verstoten broer van Anna en de erfgenaam van de fabriek, vermist wordt. In opdracht van haar baas gaat Kate op zoek naar Hans. Misschien dat ze in de fabriek een aanwijzing van zijn verblijfplaats kan vinden?

Het spel is niet alleen een zoektocht langs vreemde plaatsen en personen, maar is ook een ontdekkingstocht vol eenzaamheid, dromen, obsessies en vooral hoop.
Je ziet Kate als persoon groeien naarmate ze meer meemaakt.
Met Syberia blies Microids weer nieuw leven in het adventure-genre.
De puzzels voor het grootste deel mooi geÔntegreerd in het spel en hebben te maken met ouderwetse machineriŽn, cq automatons en als je goed om je heen kijkt, zijn ze niet onoverkomelijk.

Het verhaal is zonder meer goed en de grafische beelden laten een schitterende omgeving zien. De reacties van Kate op dingen in die omgeving zijn zeer natuurlijk. En ook de stemmen zijn professioneel goed geacteerd.