S P E L - I N F O

         

SUPREME LEAGUE OF PATRIOTS


Uitgever: Phoenix Online Publishing / 2015
Ontwerper: No Bull Intentions

Platform: PC, MAC, Linux, iPad.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista/7/8 - 2 GHz (Dual Core) processor - 4 GB RAM - AMD of Nvidea 512 MB VRAM videokaart - DirectX 9.0c compatible geluidskaart - 4 GB HD ruimte.
--- MAC OS X 10.6 (Snow Leopard) of nieuwer - Intel 2 GHz (Dual Core) processor - 4 GB RAM - AMD or Nvidia met 512MB VRAM videokaart - 4 GB beschikbare opslagruimte.
--- LINUX Ubuntu 12.04 LTS - 2 GHz (Dual Core) processor - 4 GB RAM - AMD or Nvidia met 512MB VRAM videokaart - 4 GB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Satire over reality TV, politiek, cultuur en heldendom, 2D en 2.5D getekend beeld, 3de persoon, point & click.

Beschrijving en review:
Het verhaal gaat over de werkeloze acteur Kyle Keever, die dolgraag wil deelnemen aan de nieuwste realityshow "America's Got Superpowers". Met zijn vriend Mel, een illegale Britse intellectueel, gaat hij naar de audities. Om door de voorrondes heen te komen, zal hij eerst drie opdrachten moeten vervullen. Uiteraard gaat er het een en ander mis, want Kyle is niet de allerslimste en stoot regelmatig zijn hoofd, letterlijk en figuurlijk. Kyle krijgt medicijnen tegen zijn hoofdpijn en reageert hier nogal heftig op. Zijn heldenego "Purple Patriot" gaat een zelfstandig leven leiden en dat kan natuurlijk alleen maar slecht aflopen.

      

Het spel drijft de spot met de Amerikaanse cultuur, vooroordelen, politieke incorrectheid, reality-shows en voorgekauwde grapjes van tv-persoonlijkheden. De spelmakers hebben ongetwijfeld weken plezier gehad met het verzinnen van al die snedige opmerkingen. De speler krijgt ze echter allemaal zonder pauze achter elkaar opgediend en dat is echt teveel van het goede. Als elke zin die door wie dan ook gezegd wordt, 'grappig' bedoeld is, raak je overvoerd en alleen maar geirriteerd door de ellenlange dialogen, die je afhouden van de voorgang van het verhaal en de puzzels. Voeg daar nog bij dat veel opmerkingen seksistisch en racistisch zijn of moppen-met-een-baard en je zou willen dat er een betere skipknop op zit. Maar misschien dat pubers er wel nog om kunnen lachen.

      

Grafisch ziet het spel er prima uit voor een indiegame. De achtergronden zijn goed verzorgd en met veel aandacht voor details weergegeven. Bovendien zitten ze vol voorwerpen die aanklikbaar zijn en waarop je grappig commentaar krijgt. De karakters zijn cartoonesk en passen zo in een stripboek. Als ze aan het woord zijn, komen ze groot en geanimeerd in beeld. Omdat er veel dialogen zijn, is dat wel soms wat onrustig.
Het stemacteren is niet slecht gedaan voor amateurs. Sommige acteurs lijken hun tekst alleen maar op te lezen, maar voor het merendeel passen de stemmen bij de karakters en leven ze zich goed in.
De achtergrondmuziek is aangenaam opgewekt swingend en in elke scène anders.

      

De gameplay is in het begin wat wennen en lijkt ingewikkeld. Je hebt namelijk niet alleen een inventarisdoosje aan de bovenkant van je scherm, dat openklapt als je erop klikt, maar ook een aan de onderkant van je scherm. Aan de bovenkant kun je voorwerpen in de inventaris combineren. Aan de onderkant kun je ze activeren, waarna ze bij het aanklikken van mensen of voorwerpen actief worden in het midden van je cursor, maar alleen als ze daar nuttig zijn.
De puzzels zijn prima geïntegreerd in het spel, de oplossingen van de problemen liggen meestal voor de hand en de afloop is precies zoals het hoort in een cartoon.
Zit je toch vast, dan helpen de hints die Mel je kan geven.

      

Samengevat is Supreme League of Patriots geen slecht spel. De grafische beelden zijn goed verzorgd en de puzzels inventief en voor iedereen op te lossen. De humor in dit spel slaat waarschijnlijk wel aan bij pubers en fans van SouthPark.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.