S P E L - I N F O

         

SUMMIT OF THE WOLF


Uitgever: Unimatrix Productions / 2020
Ontwerper: Storycentric Worlds

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows XP of later - Processor: Pentium 4 of hoger - 2 GB RAM - Elke grafische kaart - DirectX 9.0c - 4 GB beschikbare opslagruimte - Geluidskaart aanbevolen.
Aanvullende opmerkingen: oospronkelijke resolutie: 1920x1080; past zich automatisch aan om het scherm te vullen.

Categorie:
Mysterie, fantasie, drama, traumaverwerking, handgetekende 2D en 2.5D beelden, slideshow, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
Nadat ze op een avond in haar warme bed in slaap is gevallen, wordt de twaalfjarige Ophelia wakker in een etherische tuin zonder te weten hoe ze daar terecht is gekomen.
Na te hebben gesproken met een mysterieuze godin genaamd Adena, gaat Ophelia op een gevaarlijk en persoonlijke reis om de legendarische Summit of the Wolf te vinden, waarna ze de tragische gebeurtenissen in de echte wereld moet ontdekken die hebben geleid tot haar aankomst in dit fantasierijk.

Ondertussen ligt Ophelia in de echte wereld comateus in het ziekenhuis en probeert een sympathieke verpleegster de waarheid te achterhalen achter de tragische gebeurtenissen die tot haar levensbedreigende verwonding hebben geleid.
Ophelia's ouders claimen dat ze midden in de nacht van de trap viel ... maar zijn ze te vertrouwen of verbergen ze een duister geheim?

In de kern is Summit of the Wolf een spel over trauma en het psychologische effect ervan op kinderen. Geļnspireerd door echte gebeurtenissen en geschreven door een medische professional (en mede-overlevende), probeert Summit of the Wolf licht te werpen op het onderwerp kindermishandeling, door de emoties te tonen die een jong meisje ervaart terwijl ze de overgang maakt van slachtoffer naar overlevende.
Hoewel het spel de ernst en duisternis van het onderwerp niet schuwt, is de toon uiteindelijk positief en zowel inspirerend als kracht gevend.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.