S P E L - I N F O

         

STRANGELAND


Uitgever: Wadjet Eye Games / 2021
Ontwerper: Wormgood Studios

Platform: PC, Mac, Linux.

Systeemeisen:
--- Windows 7/8/10/XP SP2 - Processor: Dual core en daarboven - 2 GB RAM - Grafische kaart: Direct3D, OpenGL - DirectX 5 - 2 GB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Psychologische horror, surrealistisch, duister pretpark, handgetekende 2D en 2.5D beelden, 3de persoon, point & click, 18+.

Beschrijving:
Als je wakker wordt, sta je op een gammele houten brug, die losjes in de ruimte hangt. Een wegwijzer wijst naar 'Strangeland', een pretpark. Als je voor de ingang staat, lijkt het allemaal niet zo prettig als je van zo[n park zou verwachten. En eenmaal binnen zie je een goudharige vrouw die zichzelf in een bodemloze put gooit, voordat je de kans krijgt haar te redden.
Dan rinkelt je telefoon en als je opneemt, hoor je aan de andere kant je eigen stem!
Je bent hier eerder geweest en al deze ellende zal herhaald worden, opnieuw en opnieuw en opnieuw, todat je de puzzels hebt opgelost die je ziel op deze afschuwelijke plek gevangen houden en je het Dark Thing dat in de duisternis op je wacht, verslagen hebt.
Er zit niets anders op dan hulp en hints te zoeken bij vreemde figuren, zoals een oogloze schrijver of een levend fornuis. Om voorwerpen te zoeken en te maken op de vreemdste plekken, zoals de kaken van een agressieve hond.

De dood heeft geen grip op je, zodat je steeds opnieuw een nieuwe route kunt zoeken in deze nachtmerrie en je afhankelijk van je genomen beslissingen andere ervaringen hebt en andere oplossingen voor je problemen vindt.
Je bent geen toeschouwer, maar de maker van dit verhaal en dat maakt de herspeelbaarheid van dit vijf uur durende spel zeer hoog.

Hou er wel rekening mee, dat dit spel voor volwassenen, een aantal gruwelijke maar surrealistische beelden bevat en zware thema's met betrekking tot verdriet, psychische aandoeningen, zelfbeschadiging en zelfvernietiging behandelt.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere spellen van Wormgood Studios:
Primordia