S P E L - I N F O

         


  STERLING'S GIFTUitgever: White Rabbit/2007
Ontwerper: White Rabbit
Systeemeisen: Windows 98/2000/XP, 256Mb RAM.

Soort adventure: historisch, fantasie, 1ste persoon perspectief, point & click.
Extra info: Het spel in uitsluitend te koop via de website van White Rabbit.
In versie 1.0 van dit spel zitten een paar kleine fouten, zoals bijvoorbeeld een sleutel die weer uit je inventaris verdwijnt, als je de kamer verlaat. Op de site van White Rabbit, kun je een update naar versie 1.02 downloaden, die deze foutjes herstelt.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige Walkthrough.

Beschrijving:
Het verhaal speelt zich af in wat nu het Neill-Cochran House Museum in Austin, Texas is. Dit museum werd in het jaar na de Amerikaanse Burgeroorlog, door Generaal Custer gebruikt als ziekenhuis. Voorheen was het een opvangcentrum voor blinden.
Libbie, Custers echtgenote, heeft een verzonnen ontmoeting met het blinde jongetje Sterling. Later ontvangt ze als kerstgeschenk, van zowel de generaal als van Sterling, een magisch medaillon. De taak van de speler is het om het medaillon terug te vinden en te ontdekken wat die magische krachten inhouden. En waarom Libbie het geheim al die jaren voor iedereen verborgen hield.

Dit tamelijk kleine spel (5-8 uur speeltijd) is geheel opgebouwd uit foto's, die genomen zijn in het museum. Je kunt dingen bekijken, kasten en laadjes openmaken, die je een goede indruk geven van het tijdperk waarin Custer en zijn familie leefden. Het merendeel van deze acties is zelfs niet van belang voor de voortgang van het spel.
Er zitten geen gesproken teksten in. De informatie haal je uit het fictieve dagboek van Libby.
De achtergrondmuziek kun zo nodig uitzetten. Al is het bij 1 puzzel van belang dat je geluid hoort.