S P E L - I N F O

         

SINKING ISLAND - Moord in het Paradijs


Uitgever: Easy Computing, Microids / 2007
Ontwerper: Benoït Sokal, White Birds

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista - Pentium 3 1.5 GHz - 512 MB RAM - 3D videokaart met 64 MB geheugen - DirectX 9.0 - 4x CD rom drive - 3 GB opslagruimte.

Categorie:
Detective, moord, eiland, geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click, ook Nederlandstalig.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Detective Jack Norm landt in een storm op het eiland Sagorah. Op het strand is het levenloze lichaam gevonden van Walter Jones, de billionair die de grote Hoteltoren op het eiland liet bouwen.
Als Jack na enig onderzoek ontdekt dat het geen ongeluk, maar moord was, wordt het tijd om alle aanwezige erfgenamen van Jones te ondervragen. Maar ook het eilandmeisje Baïna, die de rolstoel over de klip duwde, is een verdachte.
Het onderzoek moet in 3 dagen afgerond zijn, want de Toren dreigt in de golven te verdwijnen.

      

Na zijn fantasievolle adventures Amerzone, Syberia en Paradise, komt Benoït Sokal met een heel ander spel, namelijk een detective.
Dat betekent in de praktijk, dat er weinig plaatsen zijn die je kunt bezoeken en dat er héél veel gepraat wordt. Naast het feit dat je werkelijk over álles met íedereen moet praten, zul je ook nog veel documenten moeten nalezen in je PPA.
Erg veel puzzels die je moet oplossen zijn er dan ook niet. En de puzzels die er zijn, zijn niet al te moeilijk. Voornamelijk het gewone openen van kisten, lades en deuren.

      

Grafisch ziet het er allemaal prima uit, zoals gewend van Sokal en met name de beelden buiten in storm en regen zijn vol atmosfeer. Binnen ziet het allemaal mooi uit, maar nogal statisch en eentonig, afgezien van de scheuren in de vloeren. De eerste dag kun je nog rondwandelen op het eiland, maar vanaf dag 2 ben je uitsluitend aangewezen op het bezichtigen van hotelkamers.

Het stem-acteren is middelmatig. Je krijgt heel veel achtergrondinformatie over de personen en hun karakters in dit spel. Ze reageren echter nooit zoals verwacht, emotioneel, op de dingen waarmee Jack hen confronteert.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.