S P E L - I N F O

         

SHRUG ISLAND - The Meeting


Uitgever: Tiny Red Camel / 2018
Ontwerper: Tiny Red Camel

Platform: PC, Mac, Android, iPad.

Systeemeisen:
--- Windows 7 of hoger - Processor: 2.3 Ghz Dual Core - 4 GB RAM - Grafische kaart met 256 MB geheugen - DirectX 10 - 2 GB beschikbare HD ruimte.
--- MAC 10.7 of hoger - Processor: 2.3 GHz Dual Core - 4 GB RAM - Grafische kaart met 256 MB geheugen - DirectX 10 - 2 GB beschikbare HD ruimte.

Categorie:
Fantasie, reis, reddingsmissie, zoektocht, 2 speelbare karakters, handgetekende 2D en 2.5D beelden in pasteltinten, 3de persoon, point & click.

Beschrijving en review:
De "Bewaker" let erop dat de balans van het eiland in evenwicht blijft. Maar als hij zijn krachten begint te verliezen, roept hij de hulp in van twee Shrug-vrienden.
Shri kan het eiland veranderen door muziek te maken. Li kan een verborgen deel van de wereld oproepen, waar vergeten dingen liggen te wachten. Met hun speciale eigenschappen brengen ze de wereld weer tot leven. De wereld is eigenlijk de hoofdpersoon in het verhaal.
Je speelt beurtelings als Shri en als Li. De vrienden zien elkaar wel, maar echt ontmoeten, naast elkaar staan, is er niet altijd bij. De muziek verweeft zich over een afstandje in deze prachtige en mysterieuze wereld.

      

Li en Shri worden afwisselend met de muis gestuurd.
Als Li dubbelklikt, gaat ze in trance en kun je met je muiscursor over het zwart/wit geworden scherm gaan en verborgen puzzelstukjes ontdekken. Die kun je vervolgens draaien en op de juiste plek leggen.
Shri kan met haar muziek delen van de wereld zoals rotsen en planten bewegen en verschuiven, zodat de weg vrijgemaakt wordt voor Li. Onder in je scherm zie je dan verschillende tonen die je kunt gebruiken. Je hebt geen speciale notenkennis nodig, door uitproberen kun je de eenvoudige raadsels wel oplossen.
De enige moeilijkheid in dit spel met omgevingspuzzels, is uitvinden hoe het precies werkt met die twee shrugs, maar het je dat door hebt is het verder kinderspel. En lukt het echt niet, dan is er ook nog een ingebouwde hintfunctie en een overzichtelijke plattegrond.

      

De schitterende handgeschilderde waterverf achtergronden en de vrolijke vloeiende animaties zijn duidelijk met grote liefde en zorgvuldigheid gemaakt en zijn dan ook de grote kracht in het spel. Het ziet er allemaal aantrekkelijk mysterieus en heel vriendelijk uit.

Voeg daarbij de zachte rustgevende muzikale klanken en het ruisen van de zee, die in achtergrond klinken en je kunt zo wegdromen en genieten, zonder iets te doen.
Gesproken wordt er niet door Shri en Li. De Engelstalige teksten zijn ten behoeve van het verhaaltje en de hints.

      

Samengevat is Shrug Island een lief, kort spel (anderhalf uur), geschikt voor kinderen en volwassenen die graag wegdromen in een mooie geanimeerde, pastelkleurige wereld met eenvoudige, deels muzikale puzzels.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.