S P E L - I N F O

         


  SHERLOCK HOLMES 1: THE MYSTERY OF THE MUMMYUitgever: Wanadoo/Dreamcatcher Intertactive/The Adventure Company/2002 - BigFish/2008 - Focus/2009
Ontwerper: Frogwares
Systeemeisen: Windows 98/2000/ME/XP, Pentium3 600MHz, 128Mb RAM, 16Mb videokaart

Categorie: Detective, 1ste persoon perspectief met scenes in de 3de persoon, point &click besturing.

In 2009 is door Focus interactive een trilogie (Mummy, Earring, Awakened) uitgebracht die geschikt gemaakt is voor Windows XP en Vista. Ook de BigFish versie werkt onder Vista.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige Walkthrough.

Beschrijving:
Lord Montcalfe, een bekende Egyptoloog, is plotseling verdwenen. Omdat hij zich al een poos eigenaardig gedroeg, is de politie ervan overtuigd, dat hij zelfmoord pleegde. Zijn dochter Elisabeth denkt hier duidelijk anders over en vraagt Sherlock Holmes om de zaak te onderzoeken.
Als Holmes het huis van Montcalfe doorzoekt, merkt hij dat het niet alleen een museum is, maar ook vol zit met dodelijke valstrikken.

Vreemd genoeg speelt Watson in dit hele verhaal geen rol van betekenis. Holmes mist dus ook het publiek waar hij zijn briljante gevolgtrekkingen aan kwijt kan. Dit doet wel enigszins afbreuk aan de typische "Sherlock Holmes-sfeer".
Gelukkig is het huis van Montcalfe een plek waar ruim voldoende te bekijken en de ontdekken is. Geheime panelen en ruimtes, schaduwen waar vanalles in verborgen ligt en alles zeer rijk gedetailleerd.

De puzzels beginnen redelijk eenvoudig, maar worden steeds moeilijker.
Bij sommige puzzels is een tijdslimiet. Meestal heb je voldoende tijd. Maar één van de tijdpuzzels volgt meteen na een tussenscene, zodat je seconden verliest eer je doorhebt wat je moet doen. Vaak je spel opslaan is dan ook noodzakelijk. Je hebt maar 6 plekken om op te slaan, maar kunt ze gelukkig wel overschrijven.
De Japanse puzzel op het einde van het spel is byzonder moeilijk, temeer daar je ook nog zeer krap in je tijd zit. De beste methode is dan ook om het spel even te saven en de puzzel met pen en papier te kopiëren en op te lossen, waarna je hem invult in het spel.

Het commentaar van Holmes tijdens het spel is ondertiteld. De tussenscenes zijn dit echter jammer genoeg niet. De stem van Holmes past wel goed bij hem.