S P E L - I N F O

         

SCRATCHES (+ DIRECTOR'S CUT)


Uitgever: Got Game Entertainment / 2006, 2007
Ontwerper: Nucleosys

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 98SE/2000/XP - Processor: 800 MHz CPU - 128 MB RAM - Videokaart: 16 MB OpenGL compatible - Geluidskaart - 24X CD-ROM drive.

Categorie:
Horror, bovennatuurlijk mysterie, onderzoek landhuis, geïllustreerd realisme, slideshow, 1ste persoon, point & click.

Extra info:
Scratches: Director's cut is een vernieuwde uitgave van het spel Scratches.
Er zijn enkele verbeteringen in aangebracht, zoals de mogelijkheid te spelen op de afwijkende resoluties van een laptop én er is een geheel nieuw hoofdstuk (The Last Visit) aan het spel toegevoegd.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Michael Arthate heeft via zijn makelaar Jerry een Victoriaans huis gekocht. Hier wil hij verder schrijven aan zijn tweede boek, dat momenteel een beetje stagneert.
Aangekomen in het huis, loopt het een en ander niet helemaal zoals gepland. Er is geen water, geen licht en hij hoort vreemde geluiden. Ruim voldoende reden, om het huis van boven tot onder te doorzoeken.
De dingen die Michael ontdekt zijn nogal verontrustend. Zijn doodgewaande personen ook inderdaad dood? En waar zijn ze dan begraven?

      

The Last Visit
In dit extra hoofdstuk van de Director's Cut versie, speel je een journalist, die 10 jaar na de vreemde gebeurtenissen een artikel over Blackwood Manor wil schrijven. Maar Michael wil niet met je praten en Jerry zit in de gevangenis.
Je hebt nog een paar dagen om op eigen houtje het huis te doorzoeken, voordat het wordt afgebroken.

      

De puzzels zijn allemaal logisch en aan het spel gerelateerd. Je gebruikt dan ook normale dagelijkse gebruiksvoorwerpen om ze op te lossen. De hints vind je door overal goed rond te kijken en zo nodig te telefoneren.

De grafische beelden doen zeer realistisch aan, zowel de gebouwen en inrichting, als de omgeving. En met de update van Director's Cut is het zo mogelijk nog mooier geworden.

De stemmen, de effecten en achtergrondmuziek passen perfect bij de grimmige sfeer van het spel. Speel het 's avonds met het geluidsvolume hoog, voor een extra horror-effect.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.