S P E L - I N F O

         


  SCRATCHES + SCRATCHES: DIRECTOR'S CUTUitgever: Got Game Entertainment/2006
Ontwerper: Nucleosys
Systeemeisen: Windows, Pentium 800MHZ 128 Mb RAM, 16Mb videokaart

Soort adventure: horror, mysterie, 1ste persoon perspectief, point & click.

Extra info: Scratches: Director's cut is een vernieuwde uitgave van het spel Scratches. Er zijn enkele verbeteringen in aangebracht, zoals de mogelijkheid te spelen op de "afwijkende" resoluties van een laptop en er is een geheel nieuw hoofdstuk aan het spel toegevoegd.
Tevens is er voor de bezitters van Director's Cut een gratis update te downloaden via de site van Nucleosys. De update bevat in feite geheel verbeterde grafische beelden en meer details.
Download op de site van Gamershell (500 MB).

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige Walkthrough.

Beschrijving:
Michael Arthate heeft via zijn makelaar Jerry een Victoriaans huis gekocht. Hier wil hij verder schrijven aan zijn tweede boek, dat momenteel een beetje stagneert.
Aangekomen in het huis, loopt het een en ander niet helemaal zoals gepland. Er is geen water, geen licht en hij hoort vreemde geluiden. Ruim voldoende reden, om het huis van boven tot onder te doorzoeken. De dingen die Michael ontdekt zijn nogal verontrustend. Zijn doodgewaande personen ook inderdaad dood? En waar zijn ze begraven?

In het extra hoofdstuk van Director's Cut, speel je een journalist, die 10 jaar na de vreemde gebeurtenissen een artikel over Blackwood Manor wil schrijven. Maar Michael wil niet met je praten en Jerry zit in de gevangenis. Je hebt een paar dagen om op eigen houtje het huis te doorzoeken, voordat het wordt afgebroken. De puzzels zijn allemaal logisch en aan het spel gerelateerd. Je gebruikt dan ook normale dagelijkse gebruiksvoorwerpen om ze op te lossen. De hints vind je door overal goed rond te kijken en te telefoneren.

De grafische beelden doen zeer realistisch aan, zowel de gebouwen en inrichting, als de omgeving. En met de update van Director's Cut is het zo mogelijk nog mooier geworden.
De stemmen, de effecten en achtergrondmuziek passen perfect bij de grimmige sfeer van het spel.
Speel het 's avonds met het geluidsvolume hoog, voor een extra horror-effect.