S P E L - I N F O

         


  RUNAWAY: A ROAD ADVENTUREUitgever: Trisenergy/Focus/2003
Ontwerper: Pendulo Studios
Systeemeisen: Windows 95/98/2000/ME/XP, Pentium2 233MHz, 128Mb RAM

Soort adventure: komisch avontuur, cartoon, 3de persoon perspectief, point & click.

Extra info: Verkrijgbaar met Nederlandse ondertiteling. Werkt ook onder Vista.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige Walkthrough.

Beschrijving:
Het begint allemaal als Brian, student en op weg naar Berkeley, een meisje aanrijdt, dat plotseling uit een steeg komt gerend. Hij bezoekt Gina in het ziekenhuis en hoort dat een stelletje gangsters haar probeert te vermoorden. Ze was namelijk getuige van een moord en kreeg van het slachoffer een geheimzinnig kruis in de handen gedrukt. Brians ridderlijkheid gebiedt hem nu uiteraard om Gina te helpen. Eerst ontsnappen ze uit het ziekenhuis en daarna gaan beiden op weg om het geheim van het kruis te ontrafelen. Terwijl de boeven hen op de hielen zitten, bezoeken ze diverse exotische locaties en ontmoetten ze excentrieke personages

Het spel bestaat uit 6 hoofdstukken , die door een relaxed uitziende Brian aan elkaar worden gepraat. Elk hoofdstuk moet tot een goed einde worden gebracht, voornamelijk door het vinden en combineren van de juiste voorwerpen. De puzzels zijn niet moeilijk en Brian geeft zelf volop aanwijzingen.

De cartoon-beelden zijn zeer goed, scherp en gedetailleerd. De tussenfilmpjes zijn iets waziger en minder van kwaliteit.
Het verhaal is goed, de stemmen zijn aardig en passen wel bij de karakters die je in het spel ontmoet. Afgezien van Brian simpele commentaar als je iets probeert wat niet kan (slechts een "I can't do that"), zijn de dialogen geestig en uitgebeid. Ook kun je diverse knipooog-verwijzingen naar boeken en films aantreffen (Asimov's Trantor en Close Encounters bv).

        RUNAWAY 2: THE DREAM OF THE TURTLE
Uitgever: Focus Home Interactive/2007
Ontwerper: Pendulo Studios
Systeemeisen: Windows 98/2000/ME/XP, Pentium4 1,6GHz, 256Mb RAM, 32 Mb videokaart.

Soort adventure: komisch avontuur, cartoon, 3de persoon perspectief, point & click.
Extra info: Verkrijgbaar met Nederlandse ondertiteling. Download hier een patch, om onder Windows Vista te kunnen spelen.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige Walkthrough.

Beschrijving:
Verrassend genoeg begint het spel met Gina, die door Brian tegen haar zin uit een vliegtuig wordt gegooid. Voordat ze in een meer valt, wordt ze neergeschoten.
Brian stort even later neer in de jungle en verzucht dat je sommige dagen beter in je bed kunt blijven liggen.
Zo begint het vervolg op "Runaway: A Road Adventure". De samenvatting van deel 1 is eveneens te vinden op de DVD en in het boekje.
Ook in dit spel bezoekt Brian Basco weer vele exotische plekken, waaronder een geheime militaire basis, de sneeuwvelden in Alaska, een gezonken galjoen en de Tiki tempel op een zonovergoten eiland. Hij ontmoet niet alleen nieuwe gevaarlijke vijanden, maar ook oude vrienden, die hem helpen op zijn zoektocht naar een buitenaardse steen. De schildpad (turtle) uit de titel speelt geen rol. Wel aliens die een dierentuin proberen te vullen.

De puzzels zijn net als in deel 1 gebaseerd op je inventaris. Ze zijn niet altijd even makkelijk en vergen soms nogal wat van je inventiviteit. Wie komt immers zomaar op het idee om met een vergrootglas en zonnestralen een gebroken sleutel aan elkaar te lassen?
De grafische beelden zijn schitterend en zeer rijk gedetailleerd. In de koude van Alaska zie je de adem van Brian in wolkjes uit zijn mond komen. De vele, lange tussenfilmpjes zijn complete tekenfilms. De onderwaterscenes zijn zeer realistisch, ook qua belichting.
De geluiden zijn eveneens uitstekend, van het gekners van voetstappen in de sneeuw, tot het spugen in een vaas. De stemmen passen bij de karakters. De teksten zijn erg lang, maar door de humor erin, vervelen ze nooit.