S P E L - I N F O

         

RETURN TO MYSTERIOUS ISLAND


Uitgever: The Adventure Company / 2004
Ontwerper: Kheops Studio

Platform: PC, Mac, iPad.

Systeemeisen:
--- Windows 98/ME/2000/XP/7 - Processor: Pentium3 800MHz - 64 RAM - Videokaart: DirectX 9 compatible met 64Mb geheugen - 16x CD/DVD-rom

Categorie:
Fantasie, overleven op eiland, naar boek van Jules Verne, bovennatuurlijk, geïllustreerd realisme, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
In het boek Het geheimzinnige eiland Van Jules Verne, stranden een aantal ontsnapte gevangenen op een eiland. Kapitein Nemo (uit 20.000 Mijlen onder zee) brengt de mannen uiteindelijk in veiligheid, weg van het eiland.
Dit spel gaat van de veronderstelling uit, dat het eiland nooit vernietigd werd, zoals in het oorspronkelijke verhaal.

De ambitieuze journaliste Mina maakt een zeiltocht rond de wereld, als ze door een storm overvallen wordt. Ze leidt schipbreuk op een eiland.
Het spel begint als Mina wakker wordt op het strand. Ze is vastbesloten het eiland te verlaten, maar moet daarvoor eerst de geheimen van het eiland ontraadselen.
Ook zal ze zelf voor eten moeten zorgen om haar krachten niet te verliezen. Gelukkig vindt ze in een aapje zeer behulpzaam gezelschap.

      


Er zitten leuke puzzels in het spel, zoals het maken van primitieve werktuigen.
Veel problemen kunnen daarbij ook op diverse manieren opgelost worden. Als je bijvoorbeeld een vishengel wilt maken, hoef je niet op zoek naar die ene speciale tak die je kunt oprapen, zoals in andere adventures. Verschillende dingen uit je inventaris kunnen op verschillende manieren gebruikt worden.
Wel moet je erop bedacht zijn, dat dit ook ervoor zorgt, dat de dingen die je kunt gebruiken, niet meteen zichtbaar zijn en je er makkelijk 6 keer voorbij wandelt.

De grafische beelden zijn imposant en rijk gedetailleerd. Het eiland is visueel aantrekkelijk weergegeven.
De muziek past goed bij het onderwerp van het spel.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de serie:
Return to Mysterious Island 2: Mina's Fate.