S P E L - I N F O

         

REPROBATES   (ook bekend als: NEXT LIFE)


Uitgever: Dreamcatcher Int. / Adventure Company / 2007
Ontwerper: Future games

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 2000/XP/Vista - Processor: Pentium 4, 2.5 GHz - 1 GB RAM - Grafische kaart: Geforce 5700 of beter met 128 MB geheugen - 4 GB opslagruimte.

Categorie:
Psychologische horror, bovennatuurlijk, eiland, tijdpuzzels, geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click, leeftijd 16+.

Extra info:
Het spel werd in Amerika uitgebracht met de titel NEXT LIFE

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Adam Raichl heeft op weg naar zijn werk een ernstig auto-ongeluk. Als hij weer bijkomt, is hij in een kleine metalen hut op een vreemd eiland. Hij vindt in zijn hut alleen wat koekjes en drinkwater. Als hij het eiland verder verkent komt hij ander bewoners tegen, die eveneens in soortgelijke hutten verblijven. Zijn lotgenoten hebben net als Adam, geen idee hoe ze hier terecht komen. Ze lijken zelfs uit verschillende tijdperken afkomstig. Het enige dat ze gemeenschappelijk hebben, is een dodelijk ongeluk voordat ze hier ontwaakten.

Na verloop van tijd ontdekt Adam dat er iets vreemds aan de hand is. Iedereen valt tegelijk in slaap als de klok luidt. En wat erger is, iedereen heeft dan nachtmerries....als het inderdaad dromen zijn.

      

Na The Black Mirror en NiBiRu is dit het derde spel van Future Games. En net als in hun vorige spellen heeft Reprobates een intigrerende verhaallijn, die zich al zoekende, met en met ontwikkelt.

De karakters die je in het spel tegenkomt, zijn werkelijk uitstekend uitgewerkt. Het zijn geen statische levenloze figuranten. De mensen hebben allemaal hun eigen eigenaardigheden en reageren, praten en bewegen ook in overeenstemming hiermee. Ze zijn bang of depressief, ze roddelen, mokken of flirten. Ze zijn jaloers of vriendelijk behulpzaam. Ook gaan ze naar het toilet, nemen een douche of hangen wat rond op het strand.

      

De grafische beelden zijn ook uitstekend en zeer gedetailleerd. Klein nadeel hiervan is, dat je soms erg goed moet kijken (zoeken met je cursor), eer je een voorwerp vindt dat je nodig hebt.
De meeste puzzels zijn namelijk gebaseerd op het zoeken en gebruiken van voorwerpen. Als je logisch probeert te denken en je inleeft in het verhaal, zijn deze puzzels goed te doen. Dat wil zeggen...op twee mini-games na tijdens de nachtmerries, die zó strak getimed zijn, dat de gemiddelde adventurespeler ze niet binnen de gestelde tijd kan doen.

Het stem-acteren overtuigt ook volledig. Als Adam Engels spreekt, hoor je dat hij uit de Bohemen komt.
In de Amerikaanse versie van het spel (Next Life), is de tekst aangepast, als de opmerkingen suggestief licht sexueel getint zijn.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.