S P E L - I N F O

         

RETURN OF THE PHANTOM


Uitgever: MicroProse Software / 1993
Ontwerper: MPS Labs

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- MS-DOS 3.0/3.3 - Processor: Intel 80286 - 2 MB RAM - MCGA, VGA videokaart - Adlib, soundblaster geluidskaart - 3.5"floppy disk of CD-ROM drive.

Categorie:
Detective, mysterie, bovennatuurlijk, 2D of 2.5D geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
Return of the Phantom is gebaseerd op het boek Phantom of the Opera van Gaston Leroux.
Het is de huidige tijd (1993), en veel mensen staan op het punt te genieten van de uitvoering van de opera Don Juan Triumphant in het Palais Garnier. Maar dan valt de grote kroonluchter aan het plafond op de menigte en alles zit onder het bloed van onschuldigen.

Je speelt de rol van detective Raoul Montand, die om hulp is gevraagd door zijn oude vriend Monsieur Brie, de manager van de Opera. Hij brengt Raoul naar een plaats delict en laat hem achter in de hoop dat hij wat aanwijzingen zal vinden én kan voorkomen dat deze aanslag opnieuw gebeurt.
Vermoedelijk werd de ramp veroorzaakt door een wezen dat bekend staat als de Phantom of the Opera, een mysterieus wezen dat al sinds 1881 in het operahuis rondwaart.
De detective staat op het punt uit te zoeken welke geheimen er onder de oppervlakte liggen, op zoek naar aanwijzingen die niet alleen in het heden, maar ook 1881 te vinden zijn.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.