S P E L - I N F O

         

REPERFECTION, Volume 1


Uitgever: Tinnitus Games/2012
Ontwerper: Michael Holzapfel/Tinnitus Games

Platform: PC, Android.

Systeemeisen:
-- Windows XP/Vista/7 - CPU 1.66 GHz - 1 GB RAM - Videokaart en geluidskaart compatible met DirectX 9.0 - 1.5 GB HD ruimte.

Categorie:
Science fiction, drama, bovennatuurlijk, tijdmanipulatie, interactief stripboek, 3de persoon.

Walkthrough: klik hier voor de Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review (door Yvonne):
In dit interactieve indie adventure wordt Ben geconfronteerd met de dood van zijn vrouw in een groot verkeersongeluk. Op haar begrafenis merkt hij dat hij, door in haar dode ogen te kijken, terug kan gaan in de tijd vlak voor het ongeluk plaatsvindt.
Hij probeert dan het ongeluk te voorkomen door die dag een nét even andere invulling te geven, maar dat veroorzaakt de dood van zijn zoon Danny. Beiden redden van het fatale ongeluk, lijkt haast onmogelijk.

Het spel presenteert zich als een stripboek met zwart witte, zorgvuldig getekende, nauwelijks bewegende plaatjes. Zoals gebruikelijk in de meeste stripverhalen zijn de karakters van de personen weinig ontwikkeld. Aan Bens teksten merk je wel dat hij begaan is met zijn zoon als Sarah is overleden en hij veel medelijden heeft met slachtoffer Kim. Hij laat merken gelukkig te zijn met zijn vrouw Sarah en haar koste wat kost bij zich te willen houden.

      

De bediening van het spel is behoorlijk makkelijk. Alles is via de muis te doen. Linksboven staat een agenda waar belangrijke data, zoals de begrafenissen van Sarah en/of Danny, automatisch worden genoteerd en op de rechterkant van de agenda zie je je inventaris.
Je hebt zelf geen toegang tot je inventaris, het spel geeft automatisch aan of je een voorwerp kunt gebruiken.
Uit de agenda steekt een los papiertje waarop je door te klikken het spel kunt beëindigen of saven en loaden. Je kunt niet doodgaan, dus er is maar één spel op te slaan. Bovendien kun je na een ogenschijnlijk mislukte redpoging altijd weer terug naar de dag van het ongeluk door in iemands dode ogen te kijken. Soms is het nodig een persoon niet te redden, omdat je na diens dood een hint krijgt die je eerder niet kreeg.

      

Er zijn slechts enkele animaties: een paar voorwerpen zoals een weegschaal, een stuurwiel van een auto en een vlieger bewegen. De personen in het verhaal bewegen niet, staan hooguit na de een of andere actie op een andere plaats in het kader van het stripboek.
De enige kleur die gebruikt wordt, is het rood van de muispointer als de muis een persoon aanwijst met wie te praten valt of een voorwerp aanwijst, dat op te pakken of anders te gebruiken is.
Rechtsonder in het scherm kun je klikken op een oog. Dan zie je in rood een aantal vlakken in het stripkader waarin je actie kunt ondernemen of voorwerpen kunt vinden.

Er zijn geen stemmen te horen als de personen spreken, je moet hun teksten lezen. Die teksten zijn niet lang, staan in een prettig lettertype en komen natuurlijk over. Wel is er achtergrondmuziek en hoor je gedurende het spel deuren opengaan, water uit de kraan komen, het geluid van de douche of telefoongerinkel.

      

Conclusie: De puzzels die je op moet lossen zijn over het algemeen niet moeilijk, de handelingen die je uit kunt voeren worden aangegeven door de muis: er verschijnt een cirkel waarin je kunt zien of je iets kunt doen met een voorwerp uit je inventory, met iemand kunt praten of naar iets kunt kijken. Het spel is dus ook geschikt voor beginnende spelers.

Eerst uitproberen?    Download de demo, op de officiële site.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.