S P E L - I N F O

         

PUZZLE AGENT


Uitgever: Telltale Games / 2010
Ontwerper: Telltale Games

Platform: PC, Mac, Wii, iPhone, iPad.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista/7 - Processor: 3 GHz Pentium 4 of groter - 1GB RAM - 128MB DirectX 8.1-compliant videokaart - DirectX 8.1 of hoger - 220MB opslagruimte - DirectX 8.1 of hoger geluidskaart.

Categorie:
Bovennatuurlijk mysterie, zoektocht, cartoon, zwarte humor, casual puzzels, gestileerde 2D beelden, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
Agent Nelson Tethers is medewerker van FBI. Daar is hij het enige lid van de bizarre dienst The Puzzle Research Division.
Terwijl hij een kruiswoordraadsel oplost, heeft Nelson een dagdroom over een astronaut die iets op zijn puzzel schrijft. Als Tethers uit zijn droom ontwaakt, ziet hij op het kruiswoordraadsel het woord SCOGGINS staan.
Op dat ogenblik krijgt hij een telefoontje: het bedrijf dat gummetjes maakt voor het Witte Huis is op mysterieuze wijze gestopt met productie en ze reageren met vreemde puzzels als er navraag wordt gedaan.
Nelson wordt naar Scoggins gestuurd, een klein dorpje waar het bedrijf is gevestigd. Zijn hoofddoel: voorkomen dat het Witte Huis zonder gummetjes komt te zitten.
Nelson komt er al snel achter dat de bewoners van Scoggins zijn geobsedeerd door puzzels en worden aangestuurd door kabouters en gefluisterde woorden vanuit het bos. Volgens Sheriff Bahg werd het bedrijf gesloten na een ontploffing, waarbij teamleider Isaac Davner spoorloos verdween. De oorzaak van het ongeval kan met niet achterhalen omdat de fabriek is afgesloten met een ingewikkeld slot.
Genoeg werk te doen voor Agent Nelson Tethers!

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Puzzle Agent serie:
Puzzle Agent 2