S P E L - I N F O

         

PROMINENCE


Uitgever: Digital Media Workshop / 2015
Ontwerper: Digital Media Workshop

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows Win XP, Vista, 7, 8, 10 Processor: 2.0 GHz or better processor (multi-core supported) Geheugen: 2 GB RAM Grafische kaart: Open GL 2.0 or better compatible video chipset. Please note that at this time, some lower-end integrated graphics chipsets are not compatible with Prominence. Opslagruimte: 4 GB beschikbare ruimte

Categorie:
Science fiction, drama, basis op planeet, omgevingspuzzels, panoramisch beeld, geïllustreerd realisme, 1ste persoon, point & click.

Beschrijving:
De Letarri-mensen bevinden zich midden in een naderende oorlog tussen twee galactische krachten. Na vele generaties te hebben geleefd als vervolgde vluchtelingen op twee grensplaneten, vestigen de Letarri-mensen hun hoop op een verre planeet als een veelbelovend nieuw thuis. Ze beginnen aan een allesomvattende zoektocht naar een bewoonbare planeet buiten het Great Reach, een gebied met lege ruimte dat hen zal beschermen tegen de strijdende partijen. Tegen alle verwachtingen in vinden ze er een.
De Letarri-raad stuurt een handvol van zijn beste wetenschappers, geholpen door een supercomputer genaamd ANNIE, naar de planeet om een basis op te zetten voor de miljoenen kolonisten die spoedig zullen aankomen.

In het begin van het spel word je wakker in een soort medische afdeling. Je hebt geen herinnering aan de missie en je zit gevangen in een ruimte die net groot genoeg is om een ziekenhuisbed en gang te herbergen. Hoewel de plaats vaag bekend lijkt, zijn er aanwijzingen dat het personeel in haast vertrokken, waardoor jij waarschijnlijk bent achtergelaten.
Het is duidelijk dat er iets vreselijk mis is gegaan, maar je hebt geen manier om met de buitenwereld te communiceren om erachter te komen wat er is gebeurt.
Terwijl je je een weg baant rond afgesloten deuren en apparatuur die je met creatieve gebruik weer van stroom moet voorzien, begin je bewijs van een recente catastrofe te ontdekken. Probeer te achterhalen wat de kolonisten overkomen is en of ze erin slaagden een veilige plek te bereiken of nu voorgoed verloren zijn.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.