S P E L - I N F O

         

PRISONER OF ICE (Call of Cthulhu:) - Gevangen in het IJs


Uitgever: Infogrames Europe / 1995
Ontwerper: Infogrames Europe

Platform: PC, Mac, Linux, Playstation

Systeemeisen:
--- MS-DOS 4.0+ - Processor: Intel i486 DX - 4 MB RAM - MCGA, SVGA, VESA Videokaart - Sound Blaster en compatibles - 2x CD-ROM drive.
--- Windows 95 - Processor: Intel DX4 - 12 MB ROM - Videokaart met 640x480 resolutie - 2x CD-ROM drive - 1 MB vrije opslagruimte.

Categorie:
Science fiction, horror, poolmonster, naar H.P. Lovecraft, 2D en 2.5D geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click, NL gesproken/ondertiteld.

Extra info:
In Nederland werd in 1995 alleen de DOS-versie uitgebracht door Infogrames/Philips, met als titel Call of Cthulhu: Prisoner of Ice en ook als Gevangen in het ijs.
Deze versie is Nederlands gesproken en ondertiteld.

Hoewel het geen echt vervolg is en onafhankelijk van voorkennis te spelen, komen er wel enkele karakters uit Shadow of the Comet (1993) in voor.

Beschrijving:
Januari 1937. De Britse onderzeeër H.M.S. Victoria keert terug van het redden van een wetenschapper van een Duitse basis in Antarctica, waar hij in de ijskoude woestenij twee mysterieuze kratten vond, bevroren in ijs.
Helaas wordt de onderzeeër aangevallen, breekt er brand uit in het ruim, ontdooit het ijs dat een van de kratten beschermt en springt de inhoud eruit: een blauw monster met tentakels dat duidelijk van plan is om iedereen aan boord te doden - te beginnen met de kapitein.

Jij, als luitenant Ryan, een Amerikaanse geheimagent die deel uitmaakte van de reddingsmissie, neemt de controle over de onderzeeër en moet een manier vinden om jezelf en de bemanning te redden van het monster.
Naarmate het spel vordert, reis je naar verschillende locaties op het spoor van die 'gevangenen van ijs', hoewel het meestal zij zijn die achter jou aan rennen, niet andersom. Langzaam ontdek je dat ze allemaal deel uitmaken van van weer een ander groot plan om het evenwicht van de wereldmacht te verschuiven en de macht aan de "Grote Ouden" te geven.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Call of Cthulhu serie:
Shadow of the Comet