S P E L - I N F O

         

PLAY WITH ME


Uitgever: IQ Publishing / 2018
Ontwerper: AIREM

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 7 32bit - Processor: Intel Core 2 Duo 1,66 GHz - 4 GB RAM - Grafische kaart: Radeon HD 7500G/Intel HD Graphics 3000 - 1 GB beschikbare HD ruimte.

Categorie:
Horror, gestoorde illusionist, escape-the-room, meerdere oplossingen, geïllustreerd realistische beelden, 1ste persoon, point & click.

Beschrijving:
Onderzoeksjournalist Robert Hawk verdwijnt samen met zijn vrouw onder mysterieuze omstandigheden. De politie vindt slecht hun auto na een ongeluk. De rechercheurs die de zaak onderzoeken, heeft wellicht een seriemoordenaar met de naam "Illusionist" er iets mee te maken. Hawk heeft namelijk verschillende artikelen over de man geschreven en was volgens de bevriende privedetective Patrick Clark, dicht bij de ontmaskering van de geheimzinnige moordenaar.

Inderdaad bevindt Hawk zich na het ongeluk in een omgeving die op een illusie lijkt. Hij is vastgebonden en zijn eerste taak is dan ook zichzelf te bevrijden. Daarna probeert hij te ontsnappen uit een doolhof van kamers met puzzels, die geschapen zijn door een duistere en zieke geest.

      

De malloot die Hawk heeft opgesloten in dit doolhof, heeft echter ook gevoel voor humor, wat te merken is in de puzzels die hij voor Hawk heeft geconstrueerd. Probeer maar eens het ultraviolette licht te gebruiken op een bepaalde plaats.
Er zijn natuurlijk de normale zoek-de-sleutel en jigsawpuzzels, en er is jammer genoeg één puzzel met tijdsdruk, maar de rest van de vele puzzels zijn leuk om te doen, innovatief en niet altijd gemakkelijk te doorgronden, ook niet als je in de easy mode speelt, waar je aanwijzingen krijgt. Neem bijvoorbeeld het blad papier met puntjes, waarin pas iets zichtbaar wordt als je verder van je scherm gaat zitten. Leuk gevonden is ook de GSM die je ontdekt en die normaal toegankelijke functies heeft. Je kunt je berichtjes bekijken, maar ook spelletjes spelen op het apparaat!
Het spel heeft checkpoints, die gelukkig niet te ver van elkaar liggen. Dit maakt het ook makkelijk om een level opnieuw te spelen en andere beslissingen te nemen, die ook een ander einde geven.

      

Grafisch ziet het geheel er volgens verwachting uit in deze horror. Veel donkere plekken, zwak verlicht door kaarsen. Desondanks zijn de kamers goed gedetailleerd weergegeven en staan er voldoende prima vormgegeven voorwerpen. Het laken en het lijk op de operatietafel zijn zeer realistisch, net als de kleine animaties in de achtergronden. Ook de animaties bij de bewegingen die je zelf maakt, zoals het aanstrijken van een lucifer of het kantelen van een blad papier in je inventaris zijn vloeiend en overtuigend.

De verteller in het spel lijkt dezelfde stem te heben als Hawk, wat soms verwarrend werkt. Bovendien overtuigt hij niet in de weergave van zijn emoties.
De zenuwslopende muzikale klanken weten de sfeer van het spel uitstekend te vangen. Je zit als het ware op het puntje van je stoel voortdurend te wachten tot er iets gebeurt.

      

Samengevat is Play With Me ondanks de kleine tekortkomingen een goed en sfeervol horrorspel, met moeilijke innovatieve puzzels.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.