S P E L - I N F O

         

THE PERILS OF MAN


Uitgever: Vertigo Games / 2015
Ontwerper: IF Games

Platform: PC, Mac, iPad.

Systeemeisen:
--- Windows XP SP3 - Processor Core 2 Duo 2GHz of gelijkwaardig - 3 GB RAM - DX9 (shader model 2.0) videokaart - DirectX 9.0c compatible geluidskaart - Niet aanbevolen voor Intel geïntegreerde grafische kaart.
--- Mac OS X 10.6+ - Processor 2.3 Ghz Intel - 4 GB RAM - DX9 (shader model 2.0) videokaart - Niet aanbevolen voor Intel geïntegreerde grafische kaart, Mac mini's en early-generation MacBook.

Categorie:
Science fiction mysterie, tijdreizen, humor, gestileerde tekeningen, realtime 3D, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
De vader van Ana Eberling is lang geleden op mysterieuze wijze verdwenen, op het hoogtepunt van zijn wetenschappelijke carrière. Ditzelfde overkwam ook Ana's grootvader en overgrootvader. Ana's moeder denkt hun geesten nog steeds in huis te voelen. Natuurlijk is Ana's moeder nu reuze bang dat Ana ook iets zal overkomen en daarom waakt ze als een overbezorgde moederkloek over haar.
Maar op haar zestiende verjaardag krijgt Ana een doosje, dat haar vader speciaal voor haar achtergelaten heeft en dat luidt het begin in van ongelooflijke avonturen.
Het lukt Ana om de geheimen van het doosje te ontsluieren en aan de aandacht van haar moeder te ontsnappen. Met als gevolg dat ze uieindelijk in het verleden terechtkomt.
Een van haar voorouders heeft namelijk een machine uitgevonden, waarmee je de gebeurtenissen in de tijd kunt veranderen! Maar dat blijft uiteraard niet zonder consequenties.

      

Het verhaal wordt leuk opgebouwd. Samen met Ana ontdek je beetje bij beetje steeds meer over haar vader en voorouders en hun uitvinding. De puzzels zijn daarbij prima in het verhaal geïntegreerd. Ze zijn logisch opgebouwd en als je de verhaallijn volgt, niet onoverkomelijk moeilijk. Tegelijk wel moeilijk genoeg om je met een glimlach en een bevredigd gevoel achter te laten als het je gelukt is om bijvoorbeeld met een truc langs Ana's moeder te komen.
Wil je een machine aan de gang krijgen, dan zoek je onderdelen en batterijen en is er een afgesloten deur, dan zoek je de sleutel. Je hebt een overzichtelijke inventaris, waar opgeraapte voorwerpen bewaard worden en waar je ze kunt combineren. Omdat het spel redelijk lineair is, liggen de spullen die je nodig hebt, nooit ver weg en is je inventaris niet overvol. Mocht je echt niet weten wat te doen, dan is het standaard "alles-op-alles-gebruiken", dan ook geen uitputtende bezigheid.

      

Het spel is oorspronkelijk ontwikkeld voor kleine beeldschermen van iPad. De achtergronden zijn dan aangenaam gedetailleerd, zonder vol te staan met kleine éénpixelige voorwerpen. Speel je het op een 23 inch of grote beeldscherm, dan lijken de ruimtes en voorwerpen ineens een stuk kaler en egaler, zo zonder structuur en kleine details. Op zich niet erg, in combinatie met het aangenaam rustige kleurgebruik, geeft dit het spel een geheel eigen stijl. Erger is, dat alles meteen zo hoekig uitziet. En vooral in de close-up van de karakters is dat opvallend. En dat is jammer van een spel dat in een hoge resolutie gemaakt is en waar duidelijk veel aandacht is besteed aan vormgeving.

De orchestrale achtergrondmuziek pas perfect bij de sfeer van het spel en het stemacteren is een compliment waard. Leuke stemmetjes, waarin duidelijk te horen is, dat de acteurs zich konden inleven.

      

Perils of Man is een spel, dat vooral de beginnende adventurespeler een lang weekend aangenaam bezig kan houden. Niet al te moeilijke puzzels in een leuk verhaal, gecombineerd met mooie 3D beelden en een goede soundtrack zijn altijd een aanrader.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.