S P E L - I N F O

         

NOSTRADAMUS: The Last Prophecy


Uitgever: Kheops Studio / 2007 - Lighthouse Interactive / 2008 - BigFish / 2011
Ontwerper: Kheops Studio

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- Windows 98SE/2000/XP/Vista - CPU: Intel Pentium III 800 MHZ of hoger - 1.6 GB beschikbare opslagruimte - DVD-ROM drive - Videokaart: 3D material acceleration 64 MB noodzakelijk, DirectX 9 compatible - Geluidskaart: DirectX 9 compatible.

Categorie:
Historische fantasie, Frankrijk 1566, samenzwering, onderzoek, geïllustreerd realisme, 1ste persoon, point &click.

Extra info: Door BigFish in 3 episodes uitgebracht.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Laat op de avond klopt iemand op de deur. Het is koningin Catharina de Medici, die Nostradamus om hulp komt vragen. Gebaseerd op een vers van Nostradamus, wordt er voorspeld, dat in 12 dagen, 12 leden van de Koninklijke Familie zullen overlijden. Nostradamus is zelf oud en slecht ter been. Hij belooft zijn zoon Cesar te sturen, om onderzoek te doen naar deze vloek.
Als Catharina weer vertrokken is, krijgt Nostradamus' dochter Madeleine de opdracht om, vermomd, de plaats van Cesar in te nemen.
Madeleine ontdekt dat de voorspelling oorspronkelijk uit twee verzen bestond en daarna in gewijzigde vorm aan Catatharina de Medici werd gegeven. Een moordenaar maakt gebruik maakt van de voorspelling voor zijn eigen doeleinden. Aan Madeleine de taak om de originele verzen te vinden en de juiste voorspelling te laten uitkomen.

      

De puzzels in dit mooi uitgevoerde spel, passen precies bij de 16de eeuw, waarin Nostradamus leefde. Zelf een gezichtscreme of liefdesdrankjes maken, het repareren van waterputten, maar ook een horoscoop trekken behoren tot de taken van Madeleine. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de gewone puzzels zoals het openen van deuren en kisten, om informatie te verkrijgen.

Grafisch ziet het er allemaal zeer verzorgd en authentiek uit.
Er lopen geen figuranten rond in het spel. Dat wordt verklaard uit het uitbreken van de pest, waardoor de dorpsbewoners op de vlucht zijn geslagen.
Je gaat van beeld naar beeld, maar kunt wel 360 graden rond kijken als je ergens staat en dat voldoet prima. Zeker als je zomaar wilt genieten van de mooie omgeving.

De muziek is uitstekend en nergens storend in het spel aanwezig. De stemmen zijn niet slecht. En in ieder geval wel grappig, als je Madeleine moet leren hoe ze als haar broer praat.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.