S P E L - I N F O

         

NIKOPOL: Secrets of the Immortals


Uitgever: Got Game Entertainment / 2008
Ontwerper: Olivier Fontenay, White Bird Productions

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- 98/SE/ME/2000/XP/Vista - 2.4 GHz Pentium 4 of AMD Athlon or gelijkwaardig - 1024 MB RAM - DVD-ROM 16x of sneller - 128 MB DirectX 9.0c compatible videokaart ATI Radeon 9600, NVIDIA 6 series of hoger - DirectX 9.0c compatible geluidskaart - 3 GB opslagruimte.

Categorie:
Science fiction, complot, Parijs in de toekomst, naar boek van Enki Bilal, getekend realistische 3D beelden, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Dit spel is naar een trilogie van Enki Bilal, een bekend schijver/tekenaar in Frankrijk.
Parijs is opgedeeld in twee districten. Het centrum voor de rijken en machtigen. De buitenwijken voor de rest. Sinds een week hangt er een grote zwevende piramide boven de stad.
Alcide Nikopol, kunstschilder, woont in de buitenwijken. Hij heeft zich aangemeld bij een verzetsgroep, die in opstand wil komen tegen dictator-profeet Choublanc.
Op een dag krijgt hij het verzoek een bericht te coderen. Hij moet daarvoor een portret van zijn vader meenemen. Vanaf dat moment gaat alles in een stroomversnelling. Alcide wordt gezocht door de politie en gaat zelf op zoek naar zijn vader, die ineens weer op aarde blijkt te zijn. En wat zijn de bemoeienissen van de bewoners van de piramide hiermee?

      

Meteen vanaf het begin zit er vaart in het spel. Het ene probleem is nog niet opgelost of je wordt geconfronteerd met het andere. De puzzels zijn voornamelijk gebaseeerd op je inventaris: zoek en combineer voorwerpen. Ze zijn zeer gevarieerd, van het tekenen van een portret, tot het uitschakelen van laserstralen en het omleiden van de metro.
Ook moet je soms snel een beslissing nemen, zoals je verstoppen voor een bewaker, die aan komt lopen. Lukt dat niet, dan ga je dood. Maar je krijgt onmiddellijk een nieuwe kans, dus storend is het niet. Het zijn geen echte tijdspelletjes en het houdt juist de aandacht bij het spel.

      

De grafische beelden zijn somber, maar mooi. Het is te zien dat ze uit de studio komen, die opgericht werd door Benoït Sokal (van Syberia en Paradise). Hier en daar wazig, op andere plekken vol verval en grimmige details die bij het tijdperk horen waarin het verhaal zich afspeelt. De sfeer is uitstekend getroffen.

Nikopol praat hardop tegen zichzelf en het stemacteren is goed gedaan. Verder komt je nauwelijks personen tegen die iets zeggen. De nonchalante opmerkingen van de langslopende soldaten trekken net genoeg de aandacht.
De muziek is goed en draagt soms bij tot de spanning in het spel.
Vreemd genoeg wordt de tekst in de tussenfilmpjes wel in het Engels uitgesproken, maar in het Frans ondertiteld. Het spel is van oorsprong Franstalig.
In de rest van het spel is zowel de spraak als de ondertiteling in het Engels.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.